最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

【初中英语】 七年级英语下册阅读理解练习题 人教版

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-27 21:39:35
文档

【初中英语】 七年级英语下册阅读理解练习题 人教版

【初中英语】七年级英语下册阅读理解练习题人教版一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解   FromMondaytoFridayDanielwakesupatsixa.m.andthenhasbreakfastatsevena.m..Daniellikeshisschoolverymuch.Heleaves(离开)homeatseventenandgetstoschoolatseventwenty.Hehaslessonsfromeighttentoeleventhirt
推荐度:
导读【初中英语】七年级英语下册阅读理解练习题人教版一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解   FromMondaytoFridayDanielwakesupatsixa.m.andthenhasbreakfastatsevena.m..Daniellikeshisschoolverymuch.Heleaves(离开)homeatseventenandgetstoschoolatseventwenty.Hehaslessonsfromeighttentoeleventhirt
【初中英语】 七年级英语下册阅读理解练习题 人教版

一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)

1.阅读理解

    From Monday to Friday Daniel wakes up at six a.m. and then has breakfast at seven a.m.. Daniel likes his school very much. He leaves(离开) home at seven ten and gets to school at seven twenty. He has lessons from eight ten to eleven thirty. He's good at Maths. He loves English, too. He eats lunch at school at eleven forty. He does after-school activities at four twenty in the afternoon. He plays football, badminton and volleyball. Sometimes he swims. Daniel goes home at five o' clock p.m. He eats dinner at six forty p.m. Then at seven o'clock he watches TV. He likes watching TV because he wants to l earn more about the world. At eight p.m. ,he does his homework. He goes to bed at nine o' clock.

回答问题,每题不超过5个单词    

(1)Where is Daniel at seven o'clock in the morning?    

(2)When does Daniel have lunch at school?    

(3)How long does Daniel watch TV every evening ?    

(4)What does Daniel do at eight in the evening?    

(5)How many meals does Daniel have at home on Friday ?    

【答案】(1)At home

(2)At eleven forty

(3)For one hour /For an hour./An hour/ One hour

(4)He does his homework.

(5)Two  

【解析】【分析】短文大意:这篇短文讲的是丹尼尔从周一到周五的日常生活状况。

(1)细节理解题。根据 From Monday to Friday Daniel wakes up at six a.m. and then has breakfast at seven a.m..从周一到周五丹尼尔在早上六点起床,然后在七点吃早饭。可知他在家里。故答案为:At home.

(2)细节理解题。根据He eats lunch at school at eleven forty. 他在十一点四十吃午餐。故答案为:At eleven forty.

(3)细节理解题。根据Then at seven o'clock he watches TV. He likes watching TV because he wants to l earn more about the world. At eight p.m. ,he does his homework. 然后七点钟他看电视。他喜欢看电视因为他想学到更多的关于世界的东西。在晚上8点钟他做作业。可知他看一小时电视。故答案为:For one hour /For an hour./An hour/ One hour.

(4)细节理解题。根据At eight p.m. ,he does his homework. 在晚上8点钟他做作业。可知晚上八点,丹尼尔在做作业。故答案为He does his homework.

(5)细节理解题。根据 From Monday to Friday Daniel wakes up at six a.m. and then has breakfast at seven a.m.. 从周一到周五丹尼尔在早上六点起床,然后在七点吃早饭。和Daniel goes home at five o' clock p.m. He eats dinner at six forty p.m. 丹尼尔在下午五点钟回家。他下午六点吃晚餐。可知他在家吃两顿饭。故答案为:Two.

【点评】此题考查细节理解题。快速阅读短文;通读测试题,明确考查点。先读题,明确题目要求,弄清考点,然后带着问题去读文章。看完短文后,对整篇短文的内容有了大致的了解,然后马上看后面的问题,带着问题去找答案。如果属于客观信息题,就可直接在短文中找到出处。确定正确答案。

2.阅读短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。  

    When we have small cuts in the skin (皮肤), something strange may happen. The cuts are able to heal (疫愈) themselves in a couple of days. How does this happen? Read on, and you will find out the secret.

    Every living thing on the earth is made up of cells (细胞). Cells grow and make new cells. Most cells are very tiny and we can't see them with our eyes. Different cells have different uses. Our skin cells are special ones. The cells on the surface (表面) of our skin are old dead cells. New skin cells are right under the surface. These are the living skin cells. They do work for our bodies. They help protect our bodies and heal cuts.

    Our bodies make skin cells all the time. As the old cells fall off, new cells grow in the same place. Each person makes about 18kg of skin cells during his or her life. Surface skin cells fit together closely with no gaps between them. When you cut or burn yourself, you can harm (伤害) your skin cells. A small cut will not do much harm. Your skin will quickly heal itself by making new skin cells. How do skin cells work? First, the cells near the cut get bigger and move into the gap. Next, these bigger cells meet in the middle. They form a new layer (层) of skin cells. Finally, new cells will grow until the gap disappears completely. In this way, your skin can grow and get well itself.

    How amazing the tiny cells are! Next time you have a cut, don't worry about it. Maybe in a few days, you will be surprised to find it healed.

(1)The underlined word "gaps" in the passage means "________" in Chinese.            

A. 突起                                     B. 条纹                                     C. 缝隙                                     D. 差距

(2)From the passage, we know that ________.            

A. cells are large and we can see them with our eyes

B. cells can grow and make new cells

C. cells aren't in most living things

D. cells near the cut get smaller and move into the gap

(3)Which of the following is TRUE according to the passage?            

A. Each person can make 18kg of skin cells every day.

B. Different cells have different uses in our bodies.

C. The skin cells have little work to do in the body.

D. We can see most cells with our eyes.

(4)The best title for this passage should be ________.            

A. HOW SKIN CELLS HEAL CUTS

B. THE IMPORTANCE OF SKIN

C. HOW TO PROTECT OUR FINGERS

D. THE WAY OF MAKING CELLS

【答案】 (1)C

(2)B

(3)B

(4)A   

【解析】【分析】主要讲了皮肤细胞怎样治愈伤口的。

 (1)推断题。根据前文As the old cells fall off, new cells grow in the same place.可知旧的细胞脱落,新细胞又长出来,所以细胞间没有缝隙,故选C。

 (2)细节题。根据As the old cells fall off, new cells grow in the same place.可知细胞可以生长,制造新细胞,故选B。

 (3)细节题。根据Different cells have different uses.可知不同的细胞有不同的用处,故选B。

 (4)主旨题。根据全文可知主要讲了皮肤细胞怎样治愈伤口的。故选A。 

【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题和主旨题三种常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息;主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。

3.阅读理解  

    In April this year, lots of bags full of small change(零钱) were seen at bus stops in Tianjin. They were made for passengers to turn their notes into small change. And such an idea came from four students from Zhongbei Middle School, Tianjin.

    "People will surely feel worried when they take a bus without coins. We just want to do something to help them," said Wang Yongcun, 15, one of the four students.

    The four boys spent their whole weekend making the change bags. After that they went to see the number of the passengers at each bus stop near their school, and then chose the top six stops to put the bags.

    Many people think that the four boys have really done a good job. But, things didn't go as the boys thought. Two days later, they found that the money was gone, and that even the bags were taken. It really made them sad but they would not give up. Their classmates and teachers came to help them in time. They put their pocket money in bags again. And the teachers also taught them to make better change bags. They tried their best to do it.

    The four boys feel very happy because they have done something good for the passengers. Their warm hearts are moving. More and more people are beginning to join in the activity.

(1)The change bags were put                 .            

A. on the buses             B. under the desks             C. at the bus stops             D. near the parks

(2)Which of the following is TRUE according to the passage?            

A. The teachers gave up when the bags were taken.

B. The passengers refused to put money in the bags.

C. The idea of small change bags came from four boys.

D. The small change didn't help the passengers much.

(3)What's the main idea of this passage?            

A. Making change bags is difficult.

B. Pocket money can be helpful.

C. Giving help brings us happiness.

D. Every coin has two sides.

【答案】 (1)C

(2)C

(3)C   

【解析】【分析】文章大意:为了方便乘客换零钱,今年四月在天津车站出现了很多零钱袋。这个主意是天津中北中学的四个学生想出的。他们利用周末制作零钱袋。他们选择了六个车站放置零钱袋。他们很高兴,因为他们为乘客做了点好事。 

 (1)细节理解题,根据  In April this year, lots of bags full of small change(零钱) were seen at bus stops in Tianjin可知零钱袋放在公交车站,故答案是C。

 (2)细节理解题,根据 And such an idea came from four students 可知这个想法来自四个中学生,因此C正确,故答案是C。

 (3)主主旨大意题,根据最后一段的描述可知帮助别人给自己带来快乐,故答案是C。 

【点评】考查阅读理解,本文涉及到了细节理解题和主旨大意题,细节理解题比较简单,一般可知直接在文中找到答案。主旨大意题则需要在充分理解文章的基础上归纳出文章的中心。

 

4.阅读理解  

    It was Mother's Day. John was so busy with his work that he couldn't go back home. When he passed by a flower shop in the evening, an idea came to his mind. "I'll send Mom some roses (玫瑰)."

    While John was picking his flowers, a young man went inside. "How many roses can I get for only five dollars, Madam?" he asked. The assistant (店员) was trying to tell him roses were as expensive as forty dollars a dozen (一打). Maybe he would be happy with carnations (康乃馨). 

    "No, I have to have red roses." He said. "My mom was badly ill last year and I didn't get to spend much time with her. Now I want to get something special, and it has to be roses, because roses are her favorite."

    After hearing it, John said he would pay the rest (剩余)of the money for the young man. Moved (感动) by both of them, the assistant said, "Well, lovely young men, thirty dollars a dozen, only for you." Taking the roses, the young man almost jumped into the air and ran out of the shop. It was well worth (值得) twenty-five dollars John paid to see the exciting moment. Then John paid for his dozen of roses and told the assistant to send them to his mother.

    When he walked out, he felt nice. Suddenly he saw the young man crossing the street and going into a park. But soon he realized it was not a park but a cemetery (坟墓). Crying, the young man carefully laid the roses, "Mom, oh, Mom, why didn't I tell you how much I loved you? God, please help me find my mum and tell her I love her."

    Seeing this, John turned and quickly walked to the shop. He would take the flowers home himself.

(1)The assistant tried to ask the young man to buy carnations instead of (代替) roses because _______.            

A. carnations were special flowers for Mother's Day

B. the assistant saved roses for John

C. roses were more expensive than carnations

D. carnations were nicer than roses

(2)John spent _______ altogether (总共) in the flower shop that day.            

A. $80                                      B. $75                                      C. $65                                      D. $55

(3)The young man cried at the cemetery because he _______.            

A. had spent all his money on the roses 

B. wasn't able to tell his mother he loved her by himself

C. felt sorry to ask John to pay for his flowers

D. didn't get enough money for his sick mother

(4)At last John changed his mind and went home because he wanted to _______.            

A. tell his mother the young man's story

B. ask his mother for more money

C. tell his mother he loved her by himself

D. ask his mother if she liked roses

(5)The writer writes the passage to tell us "_______."            

A. Buy roses for your mother when she is ill

B. Send your mother flowers on Mother's Day

C. Work hard to get more money for your mother

D.   Let your mother know how much you love her

【答案】 (1)C

(2)D

(3)B

(4)C

(5)D   

【解析】【分析】文章大意:母亲节这一天,约翰忙着工作没有回家,于是决定邮寄一些玫瑰花给妈妈,在买花的后走出花店看到了的一幕,让他改变了决定,决定回家亲自把玫瑰花送给妈妈。

 (1)逻辑推理题,根据The assistant (店员) was trying to tell him roses were as expensive as forty dollars a dozen (一打). Maybe he would be happy with carnations (康乃馨). 可知,玫瑰比康乃馨贵,故答案是C。  

 (2)数字计算题,原价一打40美元,店员被他们感动后决定30月卖给他们,年轻人只有5美元,剩下的25美元由约翰垫付,还有约翰买的花了30美元,一共付款55美元,故答案是D。

 (3)细节理解题,根据 Mom, oh, Mom, why didn't I tell you how much I loved you? God, please help me find my mum and tell her I love her." 是因为他不能够亲口告诉她,他多么爱妈妈,故答案是B。

 (4)逻辑推理题,根据因为约翰听到年轻人的哭喊后改变了主意,因此想亲口对妈妈说一声“我爱你”,故答案是C。

 (5)逻辑推理题,因为约翰在听了年轻人的哭喊后改变主意决定回家,想告诉妈妈,他多么爱她,故答案是D。 

【点评】考查阅读理解,本文涉及到了细节理解题。数字计算题和逻辑推理题。细节理解题相对简单,一般可以直接在文中找到答案。数字计算题需要根据文中提供的数字进行数学计算得出结论。逻辑推理题则需要根据已有条件按照一定的关系推理得到最终的结论。

5.阅读理解  

    "Be proud of what you do," my father always told me, "whether you are a boss or a cleaner." When I was 15, I got a summer job in a hospital. I was told that my duties would include sweeping floors. I smiled and remembered Dad's words.

    Even though my job was the lowest, it made me feel excited. I saw it as a challenge because it was my first job. I learned to be on time and tried to do everything well. In return, I was treated with respect(尊敬) by doctors, nurses and patients. Each morning I imagined that the dirty dishes would make patients sicker if I were not there to wash them clean. After breakfast was done, I started sweeping the floors of all patient rooms and cleaning toilets. Though I was tired, I wanted the job to be done well. People would say, "That young boy really does a good job." That gave me pride.

    Working in the hospital taught me that being proud of one's job is important. It does not matter whether the job is sweeping floors or managing a large business. Through every job I have ever had, my father's words have always stayed with me. I have swept floors, and I have been a manager. I think Dad would be proud of me.

(1)The writer's first job was a      .            

A. boss                               B. cleaner                               C. manager                               D. doctor

(2)Which of the following DIDN'T the writer do in the hospital according to the passage?            

A. Looking after patients.                                     B. Washing dishes.

C. cleaning toilets.                                                D. Sweeping the floor.

(3)When the writer was in the hospital, he      .            

A. made the patients sicker           B. wasn't tired           C. worked hard           D. did everything

(4)From the passage we know that       .            

A. the writer's father always stayed with him

B. the father didn't like the writer's first job

C. the writer wasn't proud of his first job

D. the father's words encouraged the writer to do everything well

【答案】 (1)B

(2)A

(3)C

(4)D   

【解析】【分析】文章大意:从作者的第一份工作开始,父亲的话一直伴随着他,不管干什么都要都要为自己所做的事感到骄傲。

 (1)细节理解题:根据 When I was 15, I got a summer job in a hospital. I was told that my duties would include sweeping floors. I smiled and remembered Dad's words. 可知作者的第一份工作是在医院拖地板。也就是做清洁工,故答案是B。

 (2)细节理解题,根据 Each morning I imagined that the dirty dishes would make patients sicker if I were not there to wash them clean. After breakfast was done, I started sweeping the floors of all patient rooms and cleaning toilets. include sweeping floors. I smiled and remembered Dad's words. 可知作者的工作就是扫地、洗盘子和打扫厕所,而不包括照看病人,故答案是A。

 (3)推理判断,根据 Each morning I imagined that the dirty dishes would make patients sicker if I were not there to wash them clean. After breakfast was done, I started sweeping the floors of all patient rooms and cleaning toilets. Though I was tired, I wanted the job to be done well.  可知作者工作很累很辛苦,但是很开心,故答案是C。

 (4)推理判断,根据  Through every job I have ever had, my father's words have always stayed with me. 可知作者在做每一份工作的时候,父亲的话一致伴随着他,故答案是D。

 【点评】考查阅读理解,本文涉及到了细节理解题,推理判断题和主旨大意题,细节理解题可以直接从文中找到答案,而推理判断这需要根据前后文进行合理的判断最后得出结论,主旨大意是对文章中心的总结。

6.阅读理解  

    There are many different kinds of museums in the world. But have you ever visited a museum of tap water? Beijing Museum of Tap Water may be the only one in the world.

    The museum has a large number of photos, models, maps and equipment which tell the water treatment history of China. Few of them are in English, so it's a bit difficult for foreign visitors to understand them.

    Beijing's tap water history began in 1908.  At that time Empress Dowager Cixi(慈禧太后) ordered to build water plants and city pipelines to help fight fires that happened in Beijing.

    At first, people did not believe in tap water. They continued using well water(井水) which was not safe. Later, the government did everything to explain to people how safe tap water really was. Finally, more and more people started using tap water.

    The museum is one of the most wonderful places in Beijing. For those who want to try something different, this place near the Dongzhimen Subway Station is a very unusual one.

(1)What CAN'T you see in Beijing Museum of Tap Water?            

A. Photos.                             B. Models.                             C. Maps.                             D. Pipelines.

(2)How long has tap water been used in Beijing?            

A. For about 90 years.                                           B. For about 98 years.

C. For about 100 years.                                         D. For about 110 years.

(3)What does the underlined word "unusual" mean in Chinese?            

A. 普通的                                B. 特别的                                C. 糟糕的                                D. 便宜的

(4)Which is TRUE according to the passage?            

A. There are many museums of tap water in the world.

B. Foreign visitors can understand everything in the museum.

C. In the beginning, Beijing's tap water was used to fight fires.

D. Tap water was popular as soon as it appeared in Beijing.

【答案】 (1)D

(2)D

(3)B

(4)C   

【解析】【分析】本文介绍了北京水龙头博物馆。

 (1)细节题。根据 The museum has a large number of photos, models, maps and equipment which tell the water treatment history of China 可知在北京水龙头博物馆了看不到管子,故选D。

 (2)推理题。根据 Beijing's tap water history began in 1908. 可知 北京的在1908年开始用水龙头,故至今有大概110年历史了 ,故选D。

 (3)词义猜测题。根据 For those who want to try something different, this place near the Dongzhimen Subway Station is a very unusual one 对于那些想尝试不同的东西的人来说, 东直门地铁站附近的这个地方很不寻常。 可知unusual是不寻常的,特别的意思,故选B。

 (4)细节题。根据 At that time Empress Dowager Cixi(慈禧太后) ordered to build water plants and city pipelines to help fight fires that happened in Beijing 可知 起初,北京的自来水被用来灭火 ,故选C。

 【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题,词义猜测题3种常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息,词义猜测题需要根据上下文提炼相关信息锁定词意。

7.阅读理解  

    Humans and animals need oxygen to exist. Without it, most living things will die. But where does oxygen come from'? Trees. Trees can take in much carbon dioxide which may be bad for our environment and produce oxygen for us to breathe.

    All people know that trees are important to us. Scientists believe humans cannot live if there are no trees on the Earth.

    Trees are a major source(来源) of food. Apples, oranges, lemons all come from trees.  Humans and animals knew how to get food from trees many years ago.

    In fact, many kinds of important medicine come from trees too. Some special things on trees can be used to produce medicine. Also, trees can make the world beautiful and relaxing. They help protect the soil.

(1)What is the passage about?            

A. Humans.                               B. Animals.                               C. Trees.                               D. Fruit.

(2)Which of the following may damage our environment?            

A. Oxygen.                        B. Medicine.                        C. Food.                        D. Carbon dioxide.

(3)What CANNOT people use trees to do?            

A. To produce oxygen.      B. To make food.      C. To create medicine.      D. To destroy the soil.

(4)The passage mainly wants to tell us      .            

A. trees are not important to animals       B. animals need oxygen to breathe

C. there are few trees in the world now    D. trees can help humans and animals in many ways

【答案】 (1)C

(2)D

(3)D

(4)D   

【解析】【分析】文章大意:本文主要讲述树对人类的帮助。

 (1)主旨大意题:本文主要讲述树对人类的帮助。故答案是C。

 (2)细节理解题,根据 Trees can take in much carbon dioxide which may be bad for our environment 可知二氧化碳对环境有害。故答案是D。

 (3)判断正误,根据文章内容可知,树可是制造氧气、可是生产食物,可知制造药品,所以树不能做的是破会土壤。故答案是D。

 (4)主旨大意:文章主要讲述的是树对于我们人类和动物的帮助作用。故答案是D。 

【点评】考查阅读理解,本文涉及到了细节理解题,主旨大意题,判断题三种题型,细节理解题可以直接从文中找到答案,主旨大意则需要在完全理解文章的基础上确定答案,判断题实际上也是基于细节理解题来作答的。

8.阅读理解  

    One day, Mr. Smith went to a dinner party. He was wearing very old clothes. He came into the room. But people in the room didn't look at him. They didn't ask him to sit at the table. He wasn't happy. But he said nothing.

    Mr. Smith went home quickly and put on (穿上) his best clothes. He went back to the party. Everyone in the room stood up and looked at him. They gave him good food to cat. Mr. Smith took off his coat, and put it on the food and said, "Eat, coat!" "The other people were surprised and asked, "What are you doing? Why do you do that?" Mr. Smith answered," I am asking my coat to eat food. When I wore old clothes, you didn't look at me. You didn't ask me to sit down. Now I am wearing these nice clothes. And you give me good food. Now I see, you give the food to my coat, not to me."

(1)One day, Mr. Smith went to      .            

A. a birthday party                B. a dinner party                C. an English party                D. a movie

(2)When he came into the room, the people didn't look at him. Why?            

A. Because the people didn't ask him to come.

B. Because Mr. Smith wore old clothes.

C. Because Mr. Smith didn't say hello to them first.

D. Because it was night, they didn't see him.

(3)Why did he go home quickly?            

A. Because he didn't want to stay here.

B. Because he went home for his best clothes.

C. Because the people there asked him to leave.

D. Because he didn't like the food there.

(4)What's the meaning of "surprised" in Chinese?            

A. 高兴的                              B. 不满的                              C. 感到奇怪的                              D. 生气的

(5)Which sentence is right?            

A. A person in good clothes should eat good food.     B. A good coat should eat good food.

C. We can't judge (判断) a man by his clothes.              D. Mr. Smith is stupid (愚蠢的).

【答案】 (1)B

(2)B

(3)B

(4)C

(5)C   

【解析】【分析】主要讲了史密斯先生去晚宴时穿着破烂,人们不看他,甚至不让他坐下,史密斯先生迅速回家穿了一件最好的衣服,结果每个人站起来看他,给他美食,但是史密斯先生把食物给了外套吃。

 (1)细节题。根据Mr. Smith went to a dinner party.可知史密斯先生去了晚宴,故选B。

 (2)细节题。根据He was wearing very old clothes. He came into the room. But people in the room didn't look at him.可知史密斯先生穿着旧衣服,所以人们没有看他,故选B。

 (3)细节题。根据Mr. Smith went home quickly and put on (穿上) his best clothes.可知史密斯先生回家穿上最好的衣服,故选B。

 (4)细节题。根据前文可知史密斯先生让外套吃食物,所以人们感到惊讶,surprised意思是惊讶的,感到奇怪的,故选C。

 (5)细节题。根据全文可知主要讲了史密斯穿旧衣服和好衣服时人们对他的态度,即我们不能以貌取人,故选C。 

【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。

9.阅读理解  

    I'm a police officer. My work is very exciting. It can be dangerous, but I like it. Sometimes I work around the city and sometimes I work in the police station. 

    I'm an actor. I work in a theatre(剧场)and I work late every night. When there's too much work, I can't relax on weekends. It's a difficult job, but it has lots of fun. 

    I'm a newspaper reporter. I'm always very busy. I interview(采访)people on the street, and then I go back to the office to write the story. My job is never boring. 

    I am a bank clerk. I work with lots of money in a bank, but I'm not rich. I meet many people every day. They give me their money or get their money from me. 

    Sometimes I feel it boring. 

(1)Where does an actor work?            

A. In the police station.               B. In a theatre.               C. On the street.               D. In a bank.

(2)What do reporters often do?            

A. They meet people on the street and ask them questions.

B. They work late in a theatre.

C. They work with lots of money.

D. They work both around the city and the police station.

(3)How does a bank clerk think of his job?            

A. It has a lot of fun.               B. It's boring.               C. It's difficult.               D. It's very exciting.

(4)Which of the following is TRUE?            

A. A police officer always works in the police station.

B. An actor can relax many hours every day.

C. A reporter often goes back to the office to write stories.

D. A bank clerk is rich because there are lots of money in a bank.

【答案】 (1)B

(2)A

(3)B

(4)C   

【解析】【分析】本文介绍了几个职业的特点。

 (1)细节题。根据文章提到的  I work in a theatre 可知他在剧院工作,故选B。

 (2)细节题。根据文章提到的 I interview people on the street可知, 他们在街上和人们见面,故选A。

 (3)细节题。根据文章提到的   Sometimes I feel it boring. 可知它很疲倦,故选B。

 (4)细节题。根据文章提到的 and then I go back to the office to write the story 可知记者会办公室写故事,故选C。 

【点评】本文考查了阅读理解,考查了细节题,做此类题首先熟悉文章大意,然后熟悉问题,带着问题到文章中找出答案,注意细节。

10.阅读理解  

    Toby, an 11-year old boy, is playing with a ball. The ball goes into the street and Toby runs for the ball.

    A car hits(碰撞) Toby. An ambulance(救护车) takes Toby to the hospital in 30 minutes. The doctors at the hospital tell Toby's parents, "Toby is in a coma."

    Every day, Toby's parents visit him at the hospital. They sit next to Toby's bed and talk to him. But Toby never talks to them. He just sleeps.

   One day Toby's father says, "Wake up, Toby. Wake up, come home and play with Rusty." Rusty is Toby's dog.

    When Toby's father says "Rusty", Toby moves his arm(胳膊). "Rusty!" Toby's father says again. Again, Toby moves his arm.

    Toby's parents have an idea. They tell the nurse, 

    "We want to bring Toby's dog to the hospital." The nurse says "OK".

    The next day, Toby's parents bring Rusty to the hospital. When they put the dog on Toby's bed, Toby opens his eyes and hugs the dog.

    Toby's parents bring Rusty to the hospital every day. One day, Rusty jumps onto Toby's bed and scratches(抓) his arm. Toby says his first words, "Bad dog!"

    After eight weeks, Toby is well. He leaves the hospital and goes home.

(1)Toby is          in the street when a car hits him.            

A. visiting his father                                              B. walking with his parents

C. talking with his dog                                         D. running for a ball

(2)The sentence "Toby is in a coma." may mean(意思是)                 .            

A. Toby can't wake up or talk                               B. Toby must leave the hospital

C. Toby needs to play sports                                D. Toby is very handsome

(3)            wakes up Toby in the end.            

A. A doctor                           B. A nurse                           C. His dog                           D. His father

(4)From the story, we can learn that          .            

A. Toby can never talk in the end                        B. Toby likes playing basketball

C. Toby's dog was a bad one                               D. Toby stays in hospital for eight week

【答案】 (1)D

(2)A

(3)C

(4)D   

【解析】【分析】文章大意:十一岁的托比在街里玩球,被车撞了,昏迷不醒被送往医院,在托比的狗的感召下,终于苏醒了,八周之后恢复健康出院了。 

 (1)细节理解题,根据 Toby runs for the ball. A car hits(碰撞) Toby.  可知托比在追赶球的时候被车撞了,故答案是D。

 (2)细节理解题,根据  They sit next to Toby's bed and talk to him. But Toby never talks to them. He just sleeps. 可知托比不说话,只是睡觉,故答案是A。

 (3)细节理解题,根据 When Toby's father says "Rusty", Toby moves his arm(胳膊). "Rusty!" Toby's father says again. Again, Toby moves his arm. 和 When they put the dog on Toby's bed, Toby opens his eyes and hugs the dog. 可知是托比的狗唤醒了托比,故答案是C。

 (4)细节理解题,根据 After eight weeks, Toby is well. He leaves the hospital and goes home. 可知托比在医院住了8星期,故答案是D。 

【点评】考查阅读理解题,本文只涉及到了细节理解题一种题型,该题型相对简单,只要认真阅读,一般都可以直接从文中找到答案。

 

文档

【初中英语】 七年级英语下册阅读理解练习题 人教版

【初中英语】七年级英语下册阅读理解练习题人教版一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解   FromMondaytoFridayDanielwakesupatsixa.m.andthenhasbreakfastatsevena.m..Daniellikeshisschoolverymuch.Heleaves(离开)homeatseventenandgetstoschoolatseventwenty.Hehaslessonsfromeighttentoeleventhirt
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top