最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

2023年全国单独招生英语试卷(含答案) (3)

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-28 02:19:13
文档

2023年全国单独招生英语试卷(含答案) (3)

2023年对口单独招生统一考试英语试卷(满分150分,考试时间90分钟)一、选择题:(本题共20小题,每小题3分,共60分.)1.Seattle.__asthecityfornextyear'scarexhibition.()A.ChoseisB.haschosenC.chosenD.hasbeenchosen2.Forthisjobyouwillneedagoodknowedgeof.__EnglishandFrench.()A.someB.all.C.bothD.few3.--Wherei
推荐度:
导读2023年对口单独招生统一考试英语试卷(满分150分,考试时间90分钟)一、选择题:(本题共20小题,每小题3分,共60分.)1.Seattle.__asthecityfornextyear'scarexhibition.()A.ChoseisB.haschosenC.chosenD.hasbeenchosen2.Forthisjobyouwillneedagoodknowedgeof.__EnglishandFrench.()A.someB.all.C.bothD.few3.--Wherei
2023年对口单独招生统一考试

英语试卷

(满分150分,考试时间90分钟)

一、选择题:(本题共20小题,每小题3分,共60分.)

1.Seattle.__as the city for next year's car exhibition.()

A.Chose is

B.has chosen

C.chosen

D.has been chosen

2.For this job you will need a good knowedge of.__English and French.()

A.some

B.all.

C.both

D.few

3.--Where is he now?()

--I only wish I__

A.Know it

B.have known

C.had known

D.knew

4__in poor health,the eighty-year-old engineer continued to carry out his work.()

A、Unless

B、SinceC.Whatever

D.Although

5.Medicine should be kept out of children's__()

A.reach

B.touch

C.Watch if

D.Care are

6.The boss made them.

___ten hours day.()

A.worked is

B.working

C.work

D.to work

7.We have planted.

____trees in SaiBei.it is a“Great Green Wall"of trees.()

A.million if

B.millions

C.million of

D.mons of

8.--Have you sent your grandparents an e-mall telling them you arrived already? --No,__of them can use a computer.()

A.one isC.neither

D.as

9.____did it take him to repair the computer?()

A bout to

B.How often

C.How long

D.How far

10.When he got to the station,the train___.()

A.was left

B.had left

C.has left

D.would left

11.in exams the___you are,the____mistakes you will make.()

A.more carefully es

B.more carefully fewer

C.most carefully most

D.more carefully more

12.i don't think he's ever been to the monkey island,___?()

A.isn't he

B.don't he

C.is it13.1'd like to know____.()

A.when will he give back the tape

B.whether has he received higher education.

C.that he has been busy

D.whether she will join in our English education

14.Are you still__a job?()

A.looking at

B.looking for

C.looking into

D.looking after

15.The new flat is four times____the old one.()

A.bigger than

B.the size

C.as bigger as

D.the same as

16.Have you ever been to the factory__they talked about the other day.()

A.What are

B.where

C.that

D.How much

17.-Can you send text messages with sound and pictures to me?()-I should be able to.I just____________how to d0it yet.

A.don't work out

B.didn't work out

C.haven't worked out

D.can't work out

18.--Are you a singer as well as an actress?()

-No.I'm not a singer__.

A.at all

B.after all

C.in all

D.for all

19.We spent half an hour waiting for the bus()

_____finally we went home on foot.

A.For is

B.Or and

C.so

D.but

20.Every morning my little dog is the first.()

______________up at my bed and gently wake me up.

A.turns

B.to turn

C.Turn isD.Turning

二、翻译(30分)

1.The train was delayed on account of snow.

.__________________________________________________

2.You need to check in on hour before the flight.

.___________________________________________________

3.Thoughts can also be expressed by means of music.

.________________________________________________________

4.The shop is now licensed to sell cigarettes.

.__________________________________________________.

5.You mustn’t let the body temperature drop too low.

.________________________________________________________

三、完形填空:(20分)

阅读下面的短文,掌握其大意,然后从1到10各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出一个最佳答案

Everyone needs to know how to prevent a fire.It is also important to know what to do when it___1_out.

Every year,over11,000people are killed or injured in house fires.These_2_could have been stopped.Smokers who are careless

3_about200deaths and over6,000fires.More than half of those who die in fires are killed by smoke.

You need to realize how quickly a spark(火花)can become deadly.It can take away the air

you need to__4_It can make so much smoke that it can kill someone in seconds,faster than the fire itself.

If fire breaks out,do not attempt to fight the fire unless it is small._5.putting out a small fire with water.If the fire has spread,shut the door on it.Warn everyone else in the building and___6_them to get out.You should leave and dial911for the fire department. Before going into a room,_7_the door.If the handle(把手)is hot,do not open it!Put clothing or a wet towel at the bottom of it to_8smoke out.If the door is not hot,open it slowly.If there's a rush of smoke or heat,_9_it again and shout to warn others inside.Now open the window and shout"Fire!".See whether you can drop safely to the

__10.If you are not on ground level,lower yourself at arm's length before dropping.Once outside,stay outside and make sure the fire department is called.

1.A.runs

B.breaks

C.sends

D.works.

2.A.fires

B.attempts

C.people

D.damages

3.A.see

B.give

C.save4.A.have

B.store

C.breathe

D.blow

5.A.Stop

B.Try

C.Enjoy

D.Finish

6.A.tell

B.invite

C.allow

D.push

7.A.repair

B.lock

C.check

D.shut

8.A.cover

B.fill

C.find

D.keep.

9.A.leaveC.close

D.drop

10.A.ground

B.field

C.soil

D.Street

四、阅读理解:(本题2大道,共25分)

阅读理解(一)

DearMummy.I have been in your body for three months.But today I fell quite scared.I know you are very sad,and I can remember two days ago,how happy you were when you saw my first picture on the screen.The happiness stopped when the doctor told you I was a girl.

Your whole body became cold and Papa didn't say a word,either.That night my little world broke down when I heard Papa said that a second girl has no right to be born.I have the right to be born,Mummy.Is being a girl that terrible?What crimes have I done?You cried and shouted“NO”!However,you then gave in with tears.I could feel your pain,Mummy. But,no,Mummy!Don't kill me!

Mummy,I want to be born.I want to live with you.I want you to hug andlove me.I want to be your pride.I want to play with my elder sister.Mummy,I want to celebrate my birthday....

MaybeI ask too much.Your cry lasted the whole night and it became louder with mykicking.Once my little movements had given you so much delight but now it causes more pain than happiness.

Grandma had told you it’s a man's world,and she once gave you a detailed description ofhow girls were ill treated in the real world.Mummy,it is this that you are so scared of?You doubted whether you were able to protect another girl against being hurt? Iguess there is only one person who is really eager about my birth.That is my elder sister.She even spent hours thinking of a name for me.Anupriya,isn't that a beautiful name for a girl.I promise I will be as good as a boy,even better,if you give me a chance,if you let me live.

In this waiting room,we have been sitting for quite a long time.My only crime is my sex, and my punishment will be death.

1.When you are reading the letter,you can feel a(n)__atmosphere

A.encouraging

B.miserable

C.angry

D.delighted

2.Who might be the happiest if she is born according to the passage?

A.Elder sister

B.Grandma

C.Grandpa

D.Father

3.__leads to the fact that the child couldn't come to the world.

A.Her father's crueltyB.The advanced medical technology

C.The birth control policy

D.The Looking down upon women

4.From the passage,it can be inferred that___in society.

A.Men and women are equal

B.Men and women are unequal

C.Men are taller than women

D.Some women are more important than men

5.What is the final decision from the passage?

A.The baby is killed.

B.Father gives up.

C.Mother wins

D.Grandma saves the baby

6.What is the author’s purpose of writing the passage?

A.To call on people to protect the right of babies.

B.To help the baby win the battle against sex discrimination.

C.To state that women and men should have the equal right.

D.To compose an imaginary story that can not be true.

阅读理解(二)

Jaguar(美洲豹)numbers have dropped very fast in the last hundred years.The main cause for this drop is people.

Jaguars once lived from Texas;Arizona,and New Mexico all the way to southernArgentina Since1900,the amount of land suitable for jaguars to live in has dropped by more than half.Today,wild jaguar families no longer live anywhere in the United States. Gunshot wounds are the main causes of jaguar deaths.Jaguars sometimes kill cattle (牛).As a result,farmers shoot jaguars to protect their animals.

In the1960s,people shot more than15,000jaguars a year in Brazil.Many farmers worry that steps to protect jaguars will lead to more jaguars kllig cttle.

Studies show that people often blame jaguars for klling cttlelf there is enough wild prey, jaguars seem to prefer to eat wild animals,such as deer,according to the Wildlife Conservation Society.

Jaguars are also in danger because people cut down tress for farms,cities.and towns.This action has destroyed more than one and a half bllin acres(202,300,00hectares)of jaguar habitat(杨息地).That's nearly two-thirds the size of the United States! Scientists believe that the key for jaguars to remain alive is to find ways for jaguars and people to live together peacefully.

1.It is stated in the text that a hundred years ago____()

A.15,000Jaguars were klled a year

B.there were much more wild jaguars

C.Jaguars were more dangerous

D.Jaguars preferred to eat cattle

2.From the text we know that____()

A.gunshot wounds caused more deaths of the cattle

B.no wild jaguar families remain in the United States

C.the land in North America is not suitable for jaguars

D.farmers are trying to shoot

jaguars to protect their land

3.The underined word"prey"in Paragraph5refers to___()

A.food that cattle eat

B.animals that jaguars hunt for food C disease caused by wild animals D.deer raised by farmers

4、Which of the fllowing causes the dropping of jaguar numbers?()

A.The reducing of farm animals.

B.Thousands of trees cut in cities.

C.The fight between jaguars and people.

D.The change of jaguar habitat.

五、书面表达:(满分15分)

假设你是小王,你的法国朋友霍华德给你发来一封电子部件,询问有除夕的风俗和习惯。请你给她回复一封邮件,

注意:字数应为100词左右。

参:

一、选择题:

1-5:DCDDA6-10:CDCCB

11-15:BCDBC16-20:CCADB

1、答案:D

解析:考查动词时态。句意:西雅图-句被选为下一年的车展举办城市。根据句意可知,动词与主语Seatte表示被动关系,排除ABC,故答案为D

2、答案:C

解析:考查不定代词。句意:要做这份工作,你需要句意英语和法语的知识。根据固定搭配:both...and...可知正确答案为C

3、答案:D

解析:考查wish引导的虚拟语气。根据句意可知,对现在事实的假设,要用谓语动词的过去时,故正确答案为D

4、答案:D

解析:考查状语从句。句意:虽然身体不好,但是这个80岁的工程师仍然继续他的工作。根据句意可知,正确答案为D.although虽然,尽管

5、答案:A

解析:考查名词辩析。句意:药品应该放在孩子们够不看的地方。根据固定搭配:out of one's reach可知,正确答案为A

二、翻译

1.因为大雪,火车晚点了。

2.你要提前一小时办理登机手续。

3.以音乐形式,也可以表达思想。

4.这家商店现在是合法经营香烟。

5.你千万要做好保暖措施。

三、完形填空

答案:1-5BADCB

6-10ACDCA

解析:

1.B[解析]考查固定搭配,break out:(战争、打斗等不愉快事件)突然发生,爆发2.A[解析]fire火,火灾;attempts:企图;试图;会试people人们:damages损坏,破坏,损失。结合文意选D

3.D[解析]cause:原因,造成,“粗心的抽烟者造成大约200人死亡以及超过600场火灾”,故选D

4.C[解析]。have:有,拥有:store:贮存,商店;breathe呼吸:blow:吹;刮:(被)刮动,吹动。“它可以带走你需要呼吸的空气”,故选C

5.B[解析]stop停止:try尝试:enjoy享受:finish结束,完成。“尝试用水去扑灭小火”,故正确答案为B

6.A[解析]tell:告诉:invite邀请:allow允许:push:推。“提醒在建筑物里的其他

人并且告诉他们离开”,故选A

7.C[解析]repair:修理;lock:锁:chock:检查:shut:关闭:关上;合上:(使)停止营业,关门,打烊。“在进入一个房间之前,检查--下它的门”,故选C

8.D[解析]考查固定搭配。keep sth.out:远离,隔离,隔离烟雾,故选D

9.C[解析]leave离开,throw扔,close关闭,drop下降;下跌。根据上下文可知,答案

为C

10.A[解析]ground地面:土地;field:田野;soil:土壤:street:街道,结合下文“if you are not on ground level"可知正确答案为A

四、阅读理解

阅读理解(一):

1-6:1-6:BADBAC

阅读理解(二):

1-4BBBC五、书面表达:

假设你是小王,你的法国朋友霍华德给你发来一封电子部件,询问有除夕的风俗和习惯。请你给她回复一封邮件,

注意:字数应为100词左右。

文档

2023年全国单独招生英语试卷(含答案) (3)

2023年对口单独招生统一考试英语试卷(满分150分,考试时间90分钟)一、选择题:(本题共20小题,每小题3分,共60分.)1.Seattle.__asthecityfornextyear'scarexhibition.()A.ChoseisB.haschosenC.chosenD.hasbeenchosen2.Forthisjobyouwillneedagoodknowedgeof.__EnglishandFrench.()A.someB.all.C.bothD.few3.--Wherei
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top