题型有:1. Listening Comprehension 2. Structure 3. Reading Comprehension 4. Translation-English into Chinese 5. Writing
Part I Listening Comprehension (20 minutes)Directions: This part is to test your listening ability. It consists of 4 sections.
Section ADirections: This section is to test your ability to understand short dialogues.There are 5 recorded dialogues in it.After each dialogue.there is a recorded question.Both the dialogues and questions will be spoken only once.When you hear a questi
听力原文:M: I need a ticket for Flight 220 on December 22.W: OK, sir.It takes off at 7:00 am.Q: When does Flight 220 take off?
1.
A.6:30 am.
B.7:00 am.
C.7:30 am.
D.8:00 pm.
正确答案:B
解析:男士说他需要一张12月22日航班220的机票,女士说好的,并告诉男士飞机早上7点起飞。由此可知,航班220的起飞时间是早上7点。
听力原文:W: How about going shopping on Saturday? M: I’d like to.I need a new shirt.But I have to finish my work report on Saturday.Q: What will the man probably do on Saturday?
2.
A.Write his work report.
B.Go shopping with the woman.
C.Shop alone for a shirt.
D.Do something to relax.
正确答案:A
解析:女士问周六一起去逛街怎么样,男士说他倒是想去,但是他不得不在周六完成工作报告。由此可见,男士周六可能会写工作报告。
听力原文:W: Have you received the money from the insurance company to cover the damage of your car?M: Not yet.But I think it will come within a few days.Q: What happened to the man’s car?
3.
A.It was lost.
B.It was out of gas.
C.It was stolen.
D.It was damaged.
正确答案:D
解析:女士询问男士有没有收到保险公司给他报销车损的钱,男士说还没有,不过应该过几天就到账了。由此推断,男士的车被损坏了。
听力原文:W: Morning, sir.May I ask whether Mr.Smith has free time now? M: Please check it yourself.Thereis a timetable on the door.Q: What can we know about the woman?
4.
A.She can check Mr.Smith’s timetable herself.
B.She’ll check something for the man.
C.She has put up a sign on the door.
D.She will ask the reception for information.
正确答案:A
解析:女士询问Smith先生现在是否有空闲时间,男士让女士自己去查看一下,并说办公室的门上贴有一个时间表。由此可见,女士可以自己查看一下Smith先生的时间表。
听力原文:W: Why do you plan to fire John? He is smart.M: I know.But he has problems getting along with other colleagues.Q: Why does the man plan to fire John?
5.
A.He is not smart.
B.He doesn’t get along with others.
C.He treats others like a fool.
D.He’s not responsible for his work.
正确答案:B
解析:女士问男士为什么打算开除John,John很聪明,男士说他知道,但John无法与其他同事相处。由此可见,男士打算开除John是因为John无法与同事相处。
Section BDirections: This section is to test your ability to understand short conversations.There are 2 recorded conversations in it.After each conversation,there are some recorded questions.Both the conversations and questions will be spoken two times.W
听力原文:W: Hello, good evening.Can I help you? M: I’d like to have a double room.W: For how many nights, please? M: Just one night.W: One night.Well,the price is 80 dollars and breakfast is included.Could you fill out this form? M: Yes, of course.W: May I have your passport, please? M: OK.Here it is.Anything else? W: Oh, no more.This is your room key and have a good rest.M: Thank you.6. What is included in the room price?7. What does the woman ask the man to show her?
6.
A.Breakfast.
B.Dinner.
C.A 5-dollar gift card.
D.Bus service to the airport.
正确答案:A
解析:对话中,男士要订房间,女士在询问了具体情况后报出价格:双人房1晚80美元,包括早餐,所以确定A)“早餐”为本题的答案。B)“晚餐”、C)“价值5美元的礼品卡”和D)“机场接送服务”均未提及,故可排除。 知识模块:细节辨认题。
7.
A.His member card.
B.His driving license.
C.His credit card.
D.His passport.
正确答案:D
解析:男士填完表格后,女士要求他出示护照,故D)“他的护照”为本题的答案。对话中并没有提到A)“他的会员卡”、B)“他的驾驶证”或是C)“他的信用卡”等信息,因此均可以排除。 知识模块:细节辨认题。
听力原文:M: This is your annual performance evaluation.W: So how did I do?M: Well, in many areas you got high marks.You are creative and enthusiastic.W: Thanks.Now what’s bad performance in this, evaluation?M: Well, there is an issue of punctuality.You are late for work every day.W: But I live too far away! And the traffic is terrible.M: Yeah, I know.I also live in the suburbs.But the company requires employees to be at work by 9:00 am.W: I know...but can you make an exception of me?M: But others will be unhappy.We’re a team and we all have to follow the rules.W: All right.I will wake up earlier and get to work on time.8. How did the woman perform in her work?9. When does the company require its staff to be at work?10.What will the woman probably do in the future?
8.
A.She got high marks in many areas.
B.She was creative but lacked enthusiasm.
C.She was punctual every day.
D.She always went against the rules.
正确答案:A
解析:对话开头,男士给了女士她的年度绩效评估,女士问她表现怎么样,男士回答她在很多方面得分很高而且她很有创造力并且很有热情。由此可知,女士在很多方面得分很高。
9.
A.By 10:00 am.
B.By 9:00 am.
C.By 8:30 am.
D.By 8:00 am.
正确答案:B
解析:对话中女士解释她迟到的原因是住的太远了,而且交通很糟糕,男士回答他知道,他也住在郊区,但是公司要求员工早上九点上班。由此可知,公司要求员工早上九点上班。
10.
A.Get to work on time.
B.Make the man and others happy.
C.Be at work an hour earlier.
D.Move to a nearer apartment.
正确答案:A
解析:对话结尾女士问男士能不能为她破个例,男士回答所有人都应该遵循公司的制度,然后女士说以后她会早起并且准时上班。由此可知,女士以后会准时上班。
Section CDirections: In this section you will hear a recorded short passage.The passage is printed in the test paper,but with some words or phrases missing.The passage will be read two times.
Dear sir, Thank you for your letter on March15.We know that you want to order 10 000 pieces of Rainbow Raincoat Model 2. We are afraid that we can no longer supply the said raincoat because it is out of production.But we would like to【B1】______Rainbow Raincoat Model 3.This is our new design.It is made of light, durable and waterproof material.The quality of this article is【B2】______,but the price is 5% lower, so it is very popular among distributors.We have received a large number of repeated orders. Full details of our export prices and terms of business【B3】______this letter.Our illustrated catalogues and sales literature are being sent by【B4】______. We are【B5】______receiving your order.You can be sure of our immediate attention.
11. 【B1】
正确答案:offer
解析:由空格前的would like to可知,空格处应填入动词原形或动词词组。另外,上文提到彩虹雨衣型号2已经停产了,此处应该是说可以提供彩虹雨衣型号3,因此空格处所填入的单词应具有“提供”之义。结合录音填入offer,意为“提供”。
12. 【B2】
正确答案:excellent
解析:由空格前的系动词is可知,空格处应填入一个表语。此处讲的是公司产品的质量,因此空格处所填入的单词应具有“很好的”之义。结合录音填入excellent,意为“极好的”。
13. 【B3】
正确答案:are enclosed with
解析:分析句子结构可知,空格处应填入动词(词组)作句子的谓语。另,此句应该是说随信附上出口价格的详细细节以及交易条款,因此空格处填入的单词应具有“随信附上”的意思。结合录音填入are enclosed with,意为“随信附上”。
14. 【B4】
正确答案:separate cover
解析:由空格前的being sent by可知,空格处应填入名词或代词。separate cover意为“另函”。
15. 【B5】
正确答案:looking forward to
解析:分析句子结构可知,句子缺少谓语动词,且该谓语动词能与doing…搭配。另,邮件最后,应该是说希望收到对方的订单,因此空格处所填入的单词应具有“希望”之义。结合录音填入looking forward to,意为“期待”。
Section DDirections: This section is to test your ability to comprehend short passages.You will hear a recorded passage.After that you will hear five questions.Both the passage and the questions will be read two times.When you hear a question,you should
听力原文: A lot of people want to set up a bookstore.Today, I would like to give some advice on it.First of all, you must choose a good location for your bookstore.Secondly, in your bookstore, customers should have access to the Internet so they can look for the information they want.What’s more, some facilities, which can bring convenience to disabled people, should be equipped; after all, disabled people should have the same opportunities as able-bodied people.Last but not least, it is necessary to hold various activities to attract customers and arouse their interest in reading.I hope my suggestions will meet with your approval.
16. What is the purpose of the speaker? To give some advice on how to______a bookstore.
正确答案:set up
解析:本题询问的是讲话者的目的。短文开头讲话者提到现在很多人想要开书店,今天他想就这件事提出一些建议。对比题干和录音中的信息,可以确定答案为set up。
17. What is the first suggestion the speaker gives? To choose a good______for it.
正确答案:location
解析:本题询问讲话者给出的第一点建议是什么。短文中讲话者提到首先要给书店选一个好位置。对比题干和录音中的信息,可以确定答案为location。
18. Why does a bookstore need the Internet? The customers can search for the______they want.
正确答案:information
解析:本题询问的是为什么书店中要有互联网。短文中提到店中要有互联网,这样顾客可以寻找他们需要的信息。对比题干和录音中的信息,可以确定答案为information。
19. Why should some facilities be equipped for disabled people in the bookstore? Because disabled people should have the same______as able-bodied people.
正确答案:opportunities
解析:本题询问的是为什么书店应为残疾人配备一些设备。短文最后提到书店中应配备一些能为残疾人带来方便的设备,毕竟,残疾人应享有与正常人一样的机会。对比题干和录音中的信息,可以确定答案为opportunities。
20. How to attract customers’ interest in reading? To hold______.
正确答案:various activities
解析:本题询问的是如何引起读者的阅读兴趣。短文末尾提到店主应举行各种各样的活动,以引起读者的阅读兴趣。对比题干和录音中的信息,可以确定答案为various activities。
Part II Structure (10 minutes)Directions: This part is to test your ability to use words and phrases correctly to construct meaningful and grammatically correct sentences.It consists of 2 sections.
Section ADirections: There are 10 incomplete statements here.You are required to complete each statement by choosing the appropriate answer from the 4 choices marked A),B),C) and D).
21. We have to investigate as______customers as possible in order to make sure of the potential of the market.
A.many
B.much
C.more
D.most
正确答案:A
解析:本题考查形容词原级比较的用法。形容词用于比较结构有两种常见的情况:一种是原级比较,即“as+形容词原形+as”结构;另一种是“形容词比较级+than”的形式。本题考查的是第一种结构,结合空格后名词的复数形式customers可知,空格处应使用many,因此A)为本题的答案。
22. As long as you keep on______hard, you’ll get promoted sooner or later.
A.work
B.be working
C.worked
D.working
正确答案:D
解析:本题考查的是固定搭配keep on doing的用法,意为“继续做……”。四个选项中只有working是动名词形式,故D)为本题的答案。
23. There are 4.9 million businesses in the UK, 99% of______are small businesses.
A.which
B.that
C.whose
D.it
正确答案:A
解析:本题考查非性定语从句的用法。定语从句先行词是businesses,因此空格处填入which代指businesses,故A)为本题的答案。
24. ______by all the team members, they finally got the big project for their company.
A.To be supported
B.Having supported
C.Supporting
D.Supported
正确答案:D
解析:本题考查非谓语动词的用法。非谓语动词包括现在分词、过去分词和不定式等形式。现在分词用于表达主动或者正在进行,过去分词用于表达被动或完成,不定式通常表达目的或将来。分析句子结构并结合by一词可知,句子主语they与动词support是被动关系,因此选项D)为本题答案。
25. This article tells the readers______they can look for in an employee’s abilities.
A.that
B.what
C.which
D.how
正确答案:B
解析:分析从句成分可知,从句的谓语look for缺少宾语,选项中可以作宾语成分的只有what,因此B)为本题的答案。
26. ______the number in full-time employment fell by 2 million, the number of people in part-time work doubled to over 4 million.
A.Unless
B.Until
C.While
D.Since
正确答案:C
解析:分析句子结构可知,题干是两个并列的分句,是比较关系,while可用作并列连词表比较,因此C)为本题的答案。 知识模块:本题考查连词的用法。
27. It was your recommendation______ enabled me to be an engineer in this world-famous company.
A.when
B.who
C.what
D.that
正确答案:D
解析:在英语表达中,it is/was…that是常用的强调句型,该句型可以强调除了谓语动词以外的任何句子成分,但连词需使用that;如果强调的主体是人,那么连词可以使用that或who。题干中强调的是your recommendation,所以选项D)为本题的答案。 知识模块:本题考查强调句的用法。
28. Now the pollution caused by the increasing number of cars______more and more serious in many cities.
A.become
B.became
C.is becoming
D.had become
正确答案:C
解析:题干中的Now一词提示本句应使用现在时态;分析句子成分可知,主语是the pollution,故空格处应填入动词的第三人称单数形式作谓语,所以选项C)为本题的正确答案。 知识模块:本题考查动词时态的用法。
29. We understand you need easy access______up-to-date information about your accounts in our bank.
A.in
B.to
C.for
D.with
正确答案:B
解析:access意为“人口,通路”,其基本用法为access to sth.,所以选项B)为本题的正确答案。 知识模块:本题考查名词access的用法。
30. It is common practice______a battery when it still has some life in it.
A.to charge
B.charge
C.charged
D.having charged
正确答案:A
解析:it经常在句中作形式主语,真正主语通常为that引导的主语从句或动词不定式结构,所以选项A)为本题的正确答案。 知识模块:本题考查形式主语的用法。
Section BDirections: There are also 5 incomplete statements here.You should fill in each blank with the proper form of the word given in the brackets.
31. It is (embarrass)______to be found stealing something.
正确答案:embarrassing
解析:在本题中,It是形式主语,真正的主语是不定式结构to be found stealing something。is是系动词,后面应该跟形容词作表语。embarrass为动词,其形容词形式有embarrassing和embarrassed两种,因主语为事件,故此处应该填入embarrassing”令人尴尬的,使人难堪的”。 知识模块:本题考查词形转换。
32. Helen isn’t here because I forgot (telephone)______her.
正确答案:to telephone
解析:forget后接不定式作宾语,表示“忘记要去做某事”;其后也可跟动名词,表示“忘记已经做过某事”。由主句可知,“我”忘记要给海伦打电话,故空格处应填to telephone。 知识模块:本题考查不定式。
33. Earthquakes often cause great (destroy)______of life and property.
正确答案:destruction
解析:分析句子结构可知,空格处作动词cause的宾语,因此应填入名词。destroy是动词,其名词形式是destruction。 知识模块:本题考查词形转换。
34. By the end of last month, our factory (produce)______3 000 motors.
正确答案:had produced
解析:由句首的时间状语可知,句子应用过去完成时,表示到过去某个时间为止已经发生或完成的动作,故空格处应填had produced。 知识模块:本题考查过去完成时。
35. The teacher warned that anyone who was caught (cheat)______ during the test would be punished.
正确答案:cheating
解析:在that引导的宾语从句中,又含有一个who引导的定语从句,在此定语从句中,who为主语,谓语动词为was caught,其后应接现在分词补充说明主语who,因此,空格处应填cheating. 知识模块:本题考查现在分词。
Part III Reading Comprehension (40 minutes)Directions: This part is to test your reading ability. There are 5 tasks for you to fulfill. You should read the reading materials carefully and do the tasks as you are instructed.
Task 1Directions: After reading the following passage, you will find 5 questions or unfinished statements, numbered 36 through 40. For each question or statement there are 4 choices marked A, B, C, and D. You should make the correct choice.
When people say that Cambridge is a university town, they do not mean that it is a town with a university in it.A university town is a place where there is no clear separation between the university buildings and the rest of the city.The university is not just one part of the town, it is all over the town.The heart of Cambridge has its shops, restaurants, market places and so on, but most of it is university—colleges, libraries, clubs and other places for university staff and students. The town was there first.Cambridge became a center of learning in the thirteenth century.Many students were too poor to afford lodgings.Colleges were opened so that students could live cheaply.This was the beginning of the present day college system. Today there are nearly thirty colleges.Very few students can now live in college for the whole of their courses; the numbers are too great.Many of them live in lodgings at first and move into college for their final year.But every student is a member of his college from the beginning, he must eat a number of meals in the college hall each week. Students are not allowed to keep cars in Cambridge, so nearly all of them use bicycles.Don’t try to drive through Cambridge during the five minutes between lectures, as you will find crowds of people on bicycles hurrying in all directions.If you are in Cambridge during the five minutes any morning of the term, you’ll know that you are in a university town.Stop in some place, and wait.
36. Why do people call Cambridge a university town?
A.Because Cambridge is as big as a town.
B.Because Cambridge is a real town with a university in it.
C.Because the university buildings are not clearly separated from the rest of the city.
D.Because Cambridge’s buildings match well with the rest of the town.
正确答案:C
解析:根据文章第一段第一、二句可知,剑桥城之所以被称为大学城是因为大学的建筑与该城市的其他部分没有明显的界线。故C)为正确答案。
37. The word “it” in “but most of it is university” refers to______.
A.the rest of the town
B.the university town
C.the university
D.the heart of Cambridge
正确答案:B
解析:根据文章第一段最后一句可知,剑桥城的中心地区有商店、饭店和市场等,但是它的大部分是大学——学院、图书馆、俱乐部和其他一些供学校师生活动的地方。该句中的it指的是Cambridge“剑桥城”。故B)为正确答案。
38. According to the second paragraph, which of the following is NOT true?
A.Cambridge has a long history.
B.The town was built earlier than Cambridge.
C.Many students lacked money, so colleges were opened.
D.It was more expensive for students to live in colleges than in lodgings.
正确答案:D
解析:根据文章第二段第一、二句可知,这个城镇先于剑桥城存在,后来到13世纪成为一个学习中心,由此推断选项A)和B)正确;由该段第三、四句可知,那时大学生贫穷,付不起住宿费,因此大学里开始有一些学院为学生提供便宜的住宿,因此C)正确,D)错误。因此本题答案为D)。
39. What is impossible for the students to do in Cambridge?
A.Having all the meals outside the college each week.
B.Keeping bikes in the college.
C.Living in lodgings.
D.Living in college for their final year of the course.
正确答案:A
解析:根据文章第三段最后一句可知,每个学生从一人校就是学院的一员,每周都必须在学院食堂吃几顿饭。因此本题答案为A)。
40. Why do people find it hard to drive in Cambridge during the five minutes between lectures?
A.Because there are a large number of cars in the streets.
B.Because there are too many buildings in the university town.
C.Because the streams of people on bicycles are going in all directions.
D.Because there is strict speed limit for the cars.
正确答案:C
解析:根据文章最后一段第二句可知,试图在课间的五分钟时间在大学城内开车很难,因为你会发现到处都是骑自行车的拥挤的人群。故C)为正确答案。
Task 2Directions:This task is the same as Task 1.The 5 questions or unfinished statements are numbered 41 through 45.
Researchers say people traveling in traffic are three times more likely to suffer a heart attack.They say the risk of a heart attack is greatest within an hour of being in traffic. The findings are based on a German study of almost seven hundred people who suffered heart attacks.The patients described their activities during the four days before their heart attack.Researchers found that those who had been in traffic were three times more likely to have a heart attack within one hour, compared to those who had not been in traffic.Most of those in the study had been traveling by car.But some had been on bicycles and others were on buses. Research shows that people in cars and buses are exposed to ten times the amount of pollutants as people walking on the street.That is largely because they breathe in the particles and gases released from the vehicles in front of them.Over time, these small particles speed the buildup of a sticky substance in the blood.This can cause blockages to form in the arteries around the heart and lead to a heart attack. Other studies have also linked heart trouble to stress, similar to the kind that people face while driving in heavy traffic.But the researchers of the latest study say they do not know whether the increased heart attack risk is the result of stress or pollution.They suggest it may be a combination of stress, noise and pollution.Experts say the research shows the need for cleaner vehicles and better city planning to lower the risk of heart attack.
41. What is found about the participants in the German study?
A.Most of them died of heart attack soon.
B.They recovered from heart attack soon.
C.They had a higher risk of heart attack.
D.They had a lower risk of heart attack.
正确答案:C
解析:文章第二段第一句指出,这些发现基于德国的一项针对七百名心脏病患者的研究,而“这些发现”应该在此前,即第一段提到。第一段首句提到了研究结果,乘坐交通工具的人突发心脏病的几率比不乘坐的人高三倍。C)中的a higher risk是对原文中are three times more likely to suffer…的概括总结。由此确定C)为本题的答案。
42. According to the study, which of the following is the safest for people who are suffering heart attack?
A.Going on foot.
B.Driving a car.
C.Taking a bus.
D.Riding a bicycle.
正确答案:A
解析:文章第二段第三句提到研究的结果,与不乘坐交通工具的人相比,乘坐交通工具的人突发心脏病的几率高出三倍。第四、五句进一步分析他们乘坐的交通工具,其中大部分人乘坐汽车,还有一些骑自行车,其余的乘坐公交车。乘坐汽车、公交车和骑自行车心脏病的发病率都比较高,因此可以推断步行应该是最安全的出行方式。所以确定A)为本题的答案。
43. The particles released from vehicles______.
A.cause high blood pressure
B.make the blood stickier
C.become blocked in the arteries
D.do little harm to the heart
正确答案:B
解析:文章第三段第二句中指出,他们吸入了前面车辆排出的微粒和气体。第三句接着指出,时间长了,这些微粒在血液中加速堆积成黏稠物质。选项B)是对原文的同义转述,因此确定B)为本题的答案。
44. According to the studies, which of the following is NOT likely to cause heart attack?
A.Stress.
B.Noise.
C.Pollution.
D.Traffic accidents.
正确答案:D
解析:文章第四段第三句提到,研究人员认为,心脏病发作可能是由于压力、噪音和污染的综合作用,其中没有提到交通事故。由此可以确定D)为本题的答案。
45. What suggestion do experts give on lowering the risk of heart attack?
A.Reducing traffic as much as possible.
B.Living away from noise.
C.keeping vehicles cleaner.
D.Planting more trees in the city.
正确答案:C
解析:文章末段最后一句提到,专家们认为,该研究表明降低人们心脏病发作的几率需要更清洁的交通工具和更好的城市规划。C)是其中的一项建议,因此可以确定C)为本题的答案。
Task 3Directions:The following is a passage.After reading it,you are required to complete the blanks below it(No.46 through No.50).You should write your answers briefly in no more than three words.
Our company, “UK London Chauffeur” based in NW London is conveniently located for all of the London airports as well as Central London.We have been operating since 2002.We provide a pre-booked private car hire service door to door for all occasions. As UK London Chauffeur is a family-owned business, we feel we are able to offer a service with a personal touch that is sometimes lacking with a larger company. High quality customer service is a must at UK London Chauffeur.Our drivers are always well presented in a suit and tie, and excellent time keepers and our vehicles are always kept clean, neat and tidy. Our objective is to be at your service from arrival to departure, getting you to your destination on time in a safe manner.UK London Chauffeur has grown in the past years due to our good customer services.We look forward to serving you to your satisfaction. UK London ChauffeurLocation: in NW LondonHistory: in operation since【R1】______Service provided: pre-booked private car hire serviceService characteristics: 1)a service with a【R2】______ 2)【R3】______customer service 3)drivers: well presented in a suit and tie? excellent【R4】______ 4)vehicles: always kept clean,【R5】______ Objective: be at your service from arrival to departure, getting you to your destination on time in a safe manner
46. 【R1】
正确答案:2002
解析:由关键词operation定位到原文第一段第二句。定位句指出,该公司自2002年开始运营。题干中的in operation是对原文中的have been operating的同义转述,由此确定本题的答案为2002。
47. 【R2】
正确答案:personal touch
解析:由关键词a service定位到原文第二段。定位段中提到,因为英国伦敦租车公司是一家家族自营企业,他们能够提供大公司有时所欠缺的贴心服务。其中with a personal touch作后置定语修饰service,题干中已经出现a service with a,所以空格处需要填入personal touch。
48. 【R3】
正确答案:high quality
解析:由关键词custom service定位到原文第三段第一句。定位句指出,英国伦敦租车公司一定会提供高品质的顾客服务。题干已经给出了custtmaer service”顾客服务”这条信息,因此可以确定本题答案为high quality。
49. 【R4】
正确答案:time keepers
解析:由关键词drivers,well presented in a suit and tie定位到原文第三段第二句。定位句提到,司机总是穿西装打领带,非常守时。题干中已经给出了well presented in a suit and tie这一信息,对比定位句,缺少的内容是“守时”,因此可以确定本题答案为time keepers。
50. 【R5】
正确答案:neat and tidy
解析:由关键词vehicles,clean定位到原文第三段第二句。定位句明确指出,公司的车辆总是保持干净整洁。题干中已经将clean列在了空格前,所以可以确定本题答案为neat and tidy。
Task 4Directions:The following is a passage.After reading it,you are required to find the items equivalent to those given in Chinese in the table below.Then you should put the corresponding letters in the brackets,numbered 51 through 55.
A —limited liability J —unfair competitionB —business scope K—wholesalerC —commercial channels L—uncollectible accountD —bulk sale M—spare partsE —public ownership N—payment by installmentF —state-owned enterprise O—repayment scheduleG —foreign-funded enterprise P—public subsidiesH —commercial transaction Q—cash on deliveryI —retail trade
51. ( )整批销售 ( )坏账
正确答案:D L
52. ( )还款计划 ( )分期付款
正确答案:O N
53. ( )备件 ( )经营范围
正确答案:M B
54. ( )零售贸易 ( )有限责任
正确答案:I A
55. ( )外资企业 ( )商业交易
正确答案:G H
Task 5Directions:The following is a passage.After reading it,you should give brief answers to the 5 questions(No.56 through No.60)that follow.The answers(in no more than 3 words)should be written after the corresponding numbers.
Dear Sir or Madam, Many thanks for your letter.We are glad to hear that you saw our advertisement of silk products, and appreciate your interest in the Rose brand products we stock. We are enclosing a copy of our terms of business, where you will find details of our quantity discounts and our price list for the complete range of Rose products.As you will see, we can grant special terms for orders of the value you mention. By the way, our sales representative for the United States will be in California from the 20th to the 26th this month, and we have asked him to call on you during this period.He will bring some samples of our Rose clothes and is authorized (授权) to discuss the terms of an order with you or to negotiate a contract. We hope our products will be just what you want for the fashion business, and look forward to the opportunity of performing our reliable services.Yours sincerely,Li HuaSales Manager
56. What is enclosed in the letter? The details of the quantity discounts and the________for all Rose products.
正确答案:price list
解析:本题考查信函中附带的内容。第二段第一句提到,随信附带一份业务条款,上面有关于批量折扣的细节内容和Rose系列产品完整的价格单。题干中已经给出quantity discounts和Rose products,所以空格处应填入price 1ist。
57. Who will visit the importer? The________of the exporter in California.
正确答案:sales representative
解析:本题考查的是谁将去拜访进口商。第三段第一句中提到,写信方的销售代表将会前去拜访进口商。由此可见,将去拜访进口商的是销售代表,因此空格处应填入sales representative。
58. How long will the sales representative for the United States be in California? The sales representative for the United States will be in California________.
正确答案:for seven days
解析:本题考查的是写信方的销售代表将会在加利福尼亚州停留几天。第三段第一句指出,在本月20日至26日期间,写信方的销售代表将在加利福尼亚州停留。因此空格处应填入for seven days。
59. What will be brought by the sales representative to the importer? Some________of Rose clothes.
正确答案:samples
解析:本题考查的是销售代表拜访进口商时带的物品。第三段第二句指出,销售代表将会带一些Rose品牌服装的样品。因此空格处应填入samples。
60. How does the exporter describe their services? They are________.
正确答案:reliable
解析:本题考查的是出口商对其自身服务的评价。最后一段写信人表示,他们希望产品能够满足对方的需要,并且期待能够有机会为对方提供可以信赖的服务。由此可见,出口商对他们的服务的评价是“可以信赖的”,因此空格处应填入reliable。
Part IV Translation-English into Chinese (25 minutes)Directions: This part numbered 61 through 65 is to test your ability to translate English into Chinese.After each sentence of numbers 61 to ,you will read three choices of suggested translation.Y
61. Economic competition among nations is expected to increase, especially now that the countries like Russia and China have moved towards a market economy.
A.A)从现在起至7月1日的所有订单,凡是直接向我公司代理订购的,都将享受以前优惠的价格。
B.B)现在至7月1日的所有订单,无论是直接下单或通过我方代表下单,都将享受我方原定价格。
C.C)从7月1日至现在,由于生产成本成倍增长,本公司不再接收新的订单,敬请新老客户谅解。
正确答案:B
解析:本题的关键在于正确把握句子的主干结构,句子的主干为Economic competition is expected to increase。among nations作后置定语修饰competition be expected to表示对将来的预测;now that引导原因状语从句;介词towards表示方向market economy意为“市场经济”。
62. As a result of continuing business expansion at the city branch of our bank, we are presently seeking experienced bank clerks.
A.A)由于快递价格调整,就是200美元的订单也可以享受免费送货的服务。
B.B)由于燃油价格调整,公司决定免费送货的服务只限于200美元的订单。
C.C)由于燃油价格上涨,我们的免费送货服务将限于200美元以上的订单。
正确答案:A
解析:本题的关键在于正确把握句子的逻辑关系。句子首先用As a result of引出原因状语,可译为“由于”,其后接的是名词短语continuing business expansion,可译为“业务持续扩大”,branch一词意为“分支,分部”。句子使用的是现在进行时,并且出现了状语presently,表示现在、目前;experienced和bank共同作定语修饰clerks。
63. After some initial hesitation,western manufacturers were rushing to China to sell their internationally approved products to the growing market.
A.A)航空公司规定旅客一律禁止随身携带液态物品,行李超重另行收费。
B.B)多数航班都规定只能随身携带个人物品一件,超过部分要另行收费。
C.C)大多数航班允许携带一件手提行李和一件个人物品,尺寸都有。
正确答案:C
解析:本题的关键在于正确把握句子的结构和逻辑关系。句子的主干为manufacturers were rushing。在时间状语中,initial意为“最初的”;rush意为“冲,奔”;to sell…market为不定式结构作目的状语,该状语的主干为sell products to the market their internationally approved作定语修饰products,可译为“他们的国际认可的”growing是现在分词作定语,修饰market,可译为“成长中的”。
. In order to increase cash flow and limit layoffs,the company has decided that salary reductions are absolutely necessary at this time.
A.A)只要不是出于非法原因,允许房东提高租金,数额不限。
B.B)只要征得你的同意,房东就可以提前数月终止租房协议。
C.C)只要出于合理的原因,房东就可以增加一定数额的租金。
正确答案:B
解析:本题的关键在于正确理解句中短语的含义。句子结构比较简单,主干为the company has decided。In order to引导目的状语,that引导宾语从句。目的状语中的increase cash flow和limit layoffs为两个并列的动宾短语;其中,cash flow可译为“现金流转”,layoffs可译为“裁员”。.宾语从句的主语salary reductions可译为“减薪”;absolutely可译为“绝对地,完全地”;at this time可译为“现在,在这个时候”。
65. Most Americans retire after the age of sixty.The usual age of retirement is 65, although some people retire at 55 or younger.Other Americans do not retire until they are in their seventies.This type of “late retirement” is more frequent now as population growth in the US slows down, and the average age of the citizens increases.Americans usually make plans for retirement well in advance.Their income after retirement may include interest on bank savings and a company pension (退休金).Americans also receive Social Security payments from the federal government.
正确答案:大多数美国人在60岁之后退休。尽管有些人在55岁或者更年轻的时候退休,一般美国人的退休年龄为65岁,有些美国人直到70多岁才退休。随着美国人口增长的减缓和人口平均年龄的增长,这种“延迟退休”变得越来越普遍。美国人通常会提前制订好退休计划。他们退休后的收入可能包括银行存款的利息和公司提供的退休金。美国人还会收到联邦提供的社会保障金。
解析:这是一段说明文字,主要介绍美国人的退休年龄和退休后的收入来源。翻译时注意以下表达和短语:not…until...“直到……才”,in their seventies“在70多岁时”,slow down“减速,放慢速度”,make plans for“为……制订计划”,in advance“提前,事先”,interest”利息”。
Part V Writing (25 minutes)Directions: This part is to test your ability to do practical writing.
66. This part is to test your ability to do practical writing.You are required to write a business letter according to the following information given in Chinese. Remember to do the task on the Translation/Composition Sheet.说明:请以李军的名义替销售部经理William Taylor与其秘书James Rogers写一封电子邮件,向新宁市的Starry Night Hotel预订房间。收信人邮箱:bookingservice@snh.net.cn发信人邮箱:lj0534@ttyc.com.cn入住日期:5月23 El至26日房间:一个套间,一个单人间要求:1.可能要签订合同,因此需要所订套间环境安静,配备座位和茶具;2.单人间要配备电话和传真机。注意电子邮件格式!Words for reference:套房suite 单人房single room 传真机fax machine
正确答案:To: bookingscrvice@snh.net, en From: lj0534@ttyc.com.en Subject: Booking a suite and a single room Dear Sir or Madam, Our Sales Manager, Mr.William Taylor, and his secretary, Mr.James Rogers will be in Xinning from May 23 to 26.Therefore, please kindly reserve us one suite and one single room for four nights beginning from May 23. Besides, we wish you could satisfy our special requests.As Mr.William Taylor will meet customers from some foreign companies in the hotel, and probably sign contracts with some of them, we hope the suite that we reserve will be quiet and have enough seats and tea sets.What’s more, the single room for our secretary should be equipped with telephone and fax machine so that he can contact with our company conveniently.Yours faithfully, Li Jun