
下面的短文后列出了10个句子,请依据短文的内容对每个句子作出推断:如果该句提供的是正确信息,选择A;如果该句提供的是错误信息,选择B;如果该句的信息文中没有提及,选择C,并在答题卡相应位置上将答案选项涂黑。
Continuing Medical Education
There is increasing recognition of the need for health workers to continue their education through out their careers. ①Not only do health workers themselves wish to improve their own skills and competence, ②but the introduction of new techniques and equipment and the changes taking place in health needs and health care policies necessitate continued training. ③The phrase "health care" is intended to mean not just curative treatment for the sick but the whole range of provision for promoting health and preventing disease.
④In virtually every situation some response to this need has been made, so continuing education does take place----even though it may in many instances be ineffective or insufficient. Continuing education may be initiated by the health workers themselves, by their supervisors, by the managers of the health system or by other agencies such as professional associations, publishers, and drug companies. ⑥The form of the continuing education may be written materials (journals, books, advertisements), meetings, courses, supervisory visits, or a variety of other methods.
With this diversity of approach it is not surprising that the effectiveness of the continuing should be variable. ⑧So it is natural that in many countries there is a concern that more continuing education should be provided and that it should be more effective.
The approach suggested that to achieve this aim is to develop a "system" of continuing education. This term needs some explanation as it is capable of being interpreted in many ways. ⑨A system is not the same thing as an organization that provides continuing education. It is much more than that. It is the sum of the educational activities, the organizational structure that supports and manages those activities, the management, and the external agencies involved in the provision of health care. ⑩The system should comprise a nationwide coordinated program in which technology and resources are optimally used.
1. Health workers themselves are aware of the importance of continued training.
A. True B. False C. Not Given
解析:找到关键词组合Health workers themselves,选择A。
2. Health needs and health care policies always remain constant.
A. True B. False C. Not Given
解析:找到关键词组合Health needs and health care policies,选择B。
3. The phrase “health care" means more than curative treatment for the sick.
A. True B. False C. Not Given
解析:找到关键词组合The phrase “health care",选择A。
4. Continuing medical education is always effective and sufficient.
A. True B. False C. Not Given
解析:找到关键词组合Continuing medical education+ effective and sufficient,选择B。
5. Continuing medical education is particularly ineffective in developing countries.
A. True B. False C. Not Given
解析:顺着第4题出处往下阅读,并未提及developing countries,选择C。
6. The form of the continuing education may be written materials, meetings, courses, supervisory visits, etc.
A. True B. False C. Not Given
解析:找到关键词组合be written materials, meetings, courses, supervisory visits, etc.,选择A。
7. Written materials constitute the best form of continuing medical education.
A. True B. False C. Not Given
解析:文中仅列出了继续诊治教育的各种形式,并未提及哪个效果更好,选择C。
8. More effective continuing medical education is called for in many countries.
A. True B. False C. Not Given
解析:找到关键词in many countries,选择A。
9. A "system" of continuing education functions in the same way as an organization that provides continuing education.
A. True B. False C. Not Given
解析:找到关键词组合A "system" of continuing education,选择B。
10. A "system" of continuing education should comprise a nationwide coordinated program.
A. True B. False C. Not Given
解析:找到关键词组合A "system" of continuing education should comprise,选择A。
第二局部:阅读选择〔第11—15题,每题2分,共10分〕
阅读下面短文,请从短文后所给各题的4个选项〔A、B、C、D〕中选出1个最正确选项,并在答题卡相应位置上将该项涂黑。
In what now seems like the prehistoric times of computer history, the earth’s postwar era, there was quite ②a wide-spread concern that computers would take over the world from man one day. ①Already today, less than forty years later, as computers are relieving us of more and more of the routine tasks in business and in our personal lives, we are faced with a less dramatic but also less foreseen problem. People tend to be over-trusting of computers and are reluctant to challenge their authority. Indeed, they behave as if they were hardly aware that wrong buttons may be pushed, or that a computer may simply malfunction (失误).
③Obviously, there would be no point in investing in a computer if you had to check all its answers, ④but people should also rely on their own internal computers and check the machine when they have the feeling that something has gone wrong.
Questioning and routine double-checks must continue to be as much a part of good business as they were in pre-computer days. ⑤Maybe each computer should come with the warning: for all the help this computer may provide, it should not be seen as a substitute for fundamental thinking and reasoning skills.
11. What is the main purpose of this passage
A. To look back to the early days of computers.
B. To explain what technical problems may occur with computers.
C. To discourage unnecessary investment in computers.
D. To warn against a mentally lazy attitude towards computers.
解析:第—段说明答案,选择D。
12. According to the passage, the initial concern about computers was that they might ________.
A. change our personal lives B. take control of the world
C. create unforeseen problems D. affect our businesses
解析:找到核心词concern,选择B。
13. The passage recommends those dealing with computers to ________.
A. be reasonably doubtful about them B. check all their answers
C. substitute them for basic thinking D. use them for business purposes only
解析:第二段说明答案,选择A。
14. The passage suggests that the present-day problem with regard to computers is ________.
A. challenging B. psychological C. dramatic D. fundamental
解析:第二段说明答案,选择B。
15. It can be inferred from the passage that the author would disapprove of ________.
A. investment in computers
B. the use of one’s internal computer
C. double-check on computers
D. complete dependence on computers for decision-making
解析:文章末尾说明答案,选择D。
第三局部:概括段落大意和补全句子〔第16—25题,每题1分,共10分〕
阅读下面的短文,请完成短文后的2项测试任务:〔1〕从第16—20题后所给的6个选项中为①—⑤段每段选择1个正确的小标题;〔2〕从21—25题后所给的6个选项中选择5个正确选项,分别完成每个句子,并在答题卡相应位置上将答案选项涂黑。
(1) You might find yourself staring at the clock, willing it to move faster so the boring workday will finally end. If your job offers little in the way of stimulation, there are steps you can take inside and outside the workplace.
(2) If you're bored with your job, it could be a sign that you've mastered the basic requirements and are ready for more of a challenge. You might not have been in your position long enough to request a promotion. Still, you can take steps to enhance your current role. Ask your boss if there are any projects you can help with. Volunteer to train less experienced colleagues. You'll feel more stimulated at work and also increase your chances of future advancement.
(3) If you feel there is nothing left to learn in your present position, take steps to increase your knowledge. Your company's website might have online courses you can take during your slow periods, with your manager's permission. Enroll in training classes your company offers in areas that interest you. You also can pursue educational opportunities outside of the workplace, such as college classes, industry- specific training programs or self-improvement courses. If the knowledge you acquire doesn't help you in your present position, it might eventually help you move into a more fulfilling position.
(4) Look for ways to challenge yourself. If your job involves performing repetitive tasks, set a quota for the number of times you can accomplish a particular task during the course of a shift. This will give you something to shoot for. If you have co-workers perform the same tasks, make a friendly wager to see who can do the most. You'll form stronger bonds with your colleagues, and your employer is likely to notice your increased productivity.
(5) According to psychotherapist and career coach Nina Ham, boredom at work might be a symptom of dissatisfaction with your personal life. Finding sources of stimulation outside of work can have a positive impact on your attitude toward your job. Seeking counseling for an emotional issue can also be of benefit. If your personal life is going well and nothing you try seems to improve your engagement level at work, it might be time to consider a job or even a career change.
Task 1
16. Paragraph 1:
解析:段落首句提出了主题,选择F。
17. Paragraph 2:
解析:段落2的第三句说明了主题,选择C。
18. Paragraph 3:
解析:段落首句提出了主题,选择B。
19. Paragraph 4:
解析:段落首句提出了主题,选择E。
20. Paragraph 5:
解析:段落首句提出了主题,选择A。
A. Boredom at work might be a symptom of dissatisfaction with your personal life.
B. With nothing to learn in your present position, you can take steps to increase your knowledge.
C. You can take steps to enhance your current role.
D. Promotion is the most important factor that affects people's attitude towards work.
E. Look for ways to challenge yourself.
F. Being bored at work can be a miserable experience.
Task 2
21. If your job offers you little stimulation, there are steps you can take .
解析:找到段落1中的关键词stimulation,选择F。
22. If you're bored with your job, it shows that you've mastered .
解析:在段落2中找到关键词bored with your job,选择D。
23. With your manager's permission, you can take your company's online courses during _ .
解析:在段落3中找到关键词组合manager's permission,选择B。
24. If your job involves , set a quota for the number of times you can accomplish a particular task.
解析:在段落4找到关键词job involves,选择E。
25. It's said that boredom at work might indicate .
解析:在段落5中找到关键词boredom at work,选择C。
第四局部:填句补文〔第26—30题,每题2分,共10分〕
下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请依据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌,并在答题卡相应位置上将答案选项涂黑。
Persons who are overweight should watch their diet carefully in order to lose pounds. 26 . At first it is wise to talk with your doctor.
He can tell you if your health is good enough for you to try to lose weight. If you are in good health, your doctor can tell you how much weight you should lose. 27 . He can tell you about exercising while on your diet. A good rule is to lose slowly. A loss of a pound or two a week is plenty. Plan meals around foods you know. The best diet for you is the one you can be faithful to.
This means that it is wise to include foods that you are used to and that are part of your regular eating habits. Strange foods may not satisfy you. They may throw you off your diet. When you have lost the weight you wish, simple items can be added to your diet so that you can maintain the weight you want. While you are dieting, try to build a pattern of eating that you can follow later to maintain your desired weight. Strange and glamorous(迷人的) foods used on a diet may work but will be hard to continue eating afterwards. As a result, you may become discouraged and go back to the old habits that put on the extra weight in the first place. When you plan meals, follow a sound food plan. 28 . Make certain you are getting the right kinds of food.
When dieting, choose low-calorie foods. Avoid such items as fats, gravy, sauce, fried food, sweets, cakes, alcoholic drinks or soft drinks, and cream. Use spices, herbs, or tart fruit juices to season your food.
Learn to like cereal or fruit with little or no sugar added. 29 . Snacks can be part of your diet. For example, a piece of fruit or a crisp vegetable, or a simple dessert saved from mealtime, can be eaten between meals.
Keep busy! This way you will not be tempted to go off the diet. Take advantage of opportunities to exercise. 30 . Happy dieting!
A. Try to take coffee and tea without sugar or cream.
B. He can advise you of the number of calories you should have in your meals each day.
C. Try walking instead of riding whenever possible.
D. The best way to do this is to start a weight control program.
E. The doctor can give you some advice about your health.
F. Be sure to include the daily nutrition you need.
26.解析:横线后出现了“首先〞,之前应有方案的说明,选择D。
27.解析:与横线后面的句式形成并列,选择B。
28.解析:横线前说明要安排一个全面合理的饮食,之后应继续描述,选择F。
29.解析:横线前后说明了简单类的饮食,选择A。
30.解析:横线前面说明了需要运动健身,后面应给予继续陈述,选择C。
第五局部:填词补文〔第31—40题,每题1.5分,共15分〕
下面的短文有10处空白,短文后列出12个词,其中10个取自短文,请依据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌,并在答题卡相应位置上将答案选项涂黑。
Persons who are overweight should watch their diet carefully in order to lose pounds. 26 . At first it is wise to talk with your doctor.
He can tell you if your health is good enough for you to try to lose weight. If you are in good health, your doctor can tell you how much weight you should lose. 27 . He can tell you about exercising while on your diet. A good rule is to lose slowly. A loss of a pound or two a week is plenty. Plan meals around foods you know. The best diet for you is the one you can be faithful to.
This means that it is wise to include foods that you are used to and that are part of your regular eating habits. Strange foods may not satisfy you. They may throw you off your diet. When you have lost the weight you wish, simple items can be added to your diet so that you can maintain the weight you want. While you are dieting, try to build a pattern of eating that you can follow later to maintain your desired weight. Strange and glamorous(迷人的) foods used on a diet may work but will be hard to continue eating afterwards. As a result, you may become discouraged and go back to the old habits that put on the extra weight in the first place. When you plan meals, follow a sound food plan. 28 . Make certain you are getting the right kinds of food.
When dieting, choose low-calorie foods. Avoid such items as fats, gravy, sauce, fried food, sweets, cakes, alcoholic drinks or soft drinks, and cream. Use spices, herbs, or tart fruit juices to season your food.
Learn to like cereal or fruit with little or no sugar added. 29 . Snacks can be part of your diet. For example, a piece of fruit or a crisp vegetable, or a simple dessert saved from mealtime, can be eaten between meals.
Keep busy! This way you will not be tempted to go off the diet. Take advantage of opportunities to exercise. 30 . Happy dieting!
A. Try to take coffee and tea without sugar or cream.
B. He can advise you of the number of calories you should have in your meals each day.
C. Try walking instead of riding whenever possible.
D. The best way to do this is to start a weight control program.
E. The doctor can give you some advice about your health.
F. Be sure to include the daily nutrition you need.
26.解析:横线后出现了“首先〞,之前应有方案的说明,选择D。
27.解析:与横线后面的句式形成并列,选择B。
28.解析:横线前说明要安排一个全面合理的饮食,之后应继续描述,选择F。
29.解析:横线前后说明了简单类的饮食,选择A。
30.解析:横线前面说明了需要运动健身,后面应给予继续陈述,选择C。
第六局部:完型补文〔第41—50题,每题1.5分,共15分〕
下面的短文有10处空白,每处空白后的括号内有一个词,请依据短文内容将其正确的形式填入文中,以恢复文章原貌,并将答案写在答题卡相应的位置上。
You are busy 41 (fill) out the application form for a position you really need; let's 42 (assume) you once actually completed a couple of years of college work or even that you completed your degree. Isn't it tempting to 43 (lie) just a little, to claim on the form that your diploma represents a Harvard degree. Or that you finish an extra couple of years back at States University
More and more people are turning to complete deception like this to land their first job or 44 (move) ahead in their careers, for personnel officers, like most Americans, value degrees from famous schools. A job applicant may have a good 45 (educate) anyway, but he or she assumes that chances of being hired are better with a diploma from a well-known university. Registrars(登记员) at most well-known colleges say they deal with fraudulent(欺骗的)claims like these at the rate of about one per week.
Personnel officers do check up on degrees 46 (list) on application forms, then. If it 47 (turn) out that an applicant is lying, most colleges are reluctant to accuse the applicant 48 (direct). One Ivy League school calls them "impostors"; another 49 (refer) to them as "special cases". One well-known West Coast school, in perhaps the most delicate phrase of all, says that these claims are made by "no such people".
If you don't want to lie or even stretch the truth, there are companies that will sell you a false diploma. One company, with offices in New York and on the West Coast, will put your name on a diploma from any number of 50 (exist) colleges. The price begins at around twenty dollars for a diploma from "Smoot State University". The prices increase rapidly for a degree from the "University of Purdue". As there is no Smoot State and the real school in Indiana is properly called Purdue University, the prices seem rather high for one sheet of paper.
41.解析:固定短语搭配,填写filling。
42.解析:固定句型的使用,填写assume。
43.解析:这里需要动词原形,填写lie。
44.解析:or平行了前后词性和结构,填写to move。
45.解析:这里需要名词,填写education。
46.解析:这里是定语后置,表被动,填写listed。
47.解析:主将从现的概念,填写turns。
48.解析:这里需要副词来做修饰,填写directly。
49.解析:前面出现another,后面应为动词第三人称单数,填写refers。
50.解析:这里需要形容词反义,填写nonexistent。
写作:例:P119
我的写法:题目:Work or continue education
1、抄前两句;They also think one should grasp any chance around him to get a job. With the development of our society, it is more difficult to acquire a job so that many young people worry more about their role in society. They have to make their life and free themselves from burden of family.
2、过渡:Honestly, different people may have different answer about this question.
3、In my point of view, if I were faced with the choice between starting a job and continuing education, I choose former(latter).陈述理由:前者:走出学校的单纯环境,抓住机遇,占据位置,熟悉社会,为创业打下根底,如有时机,继续自己的学业;后者:没有高等教育背景将会在社会上难以生存,得不到decent job, 会受到很多的约束,包含职位、知识、技术、理解力等。
4、Knowledge is infinite, so is education. 陈述一句自己想法的句子作为总结。
