
班级: 姓名: 学号:
课时作业40
Unit 5 Meeting your ancestors
Ⅰ.单项填空
1.—I’m going to Appleby tomorrow.
—________! I’m going up there,too.
A.What a coincidence B.Good luck
C.Congratulations D.Good chance
2.Stamp collecting is a hobby or rather a habit,________you can learn even at an early age.
A.it B.that
C.what D.one
3.These days the government has issued several economic policies that will________prosperity of manufacturing industry.
A.accumulate B.accomplish
C.access D.accelerate
4.—I am________endless examinations.
—Cheer up,David.Keep on until the college entrance examination ends.
A.caught up with B.come up with
C.fed up with D.put up with
5.The company’s profit fell________in the first three months in 2009 because of the global financial problem.
A.automatically B.narrowly
C.roughly D.sharply
6.(2012·哈三中四校联考)The residents in the neighborhood all________the government’s decision to close the small dye factory.
A.deleted B.identified
C.interrupted D.applauded
7.A middleaged woman came________to the bus stop only________the bus had gone.
A.to run; to find B.running;to find
C.and ran;found D.running;finding
8.(2012·泰安质量检测)Your letter will get________attention! They know you’re expecting the answer.
A.careful B.common
C.instant D.general
9.(2012·潍坊训练)—What upsets him?
—________his computer is out of order.
A.Whether B.What
C.That D.How
10.(2012·日照模拟)Dr.Chang’s speech on the new energy source attracted great________from the audience at the conference.
A.attention B.fortune
C.solution D.influence
11.(2012·济南诊断性练习)—How about going camping tomorrow?
—I suppose not,because I________from a bad cold.
A.am suffering
B.suffered
C.suffer
D.had been suffering
12.________what happens in the outside world,fill your inside world with peace,love,and joy.
A.Instead of B.In addition to
C.Regardless of D.According to
13.________that we can’t get the necessary equipment,we will have to give up the experiment.
A.To assume B.Assumed
C.Assume D.Assuming
14.There was only one piece of candy,so she ________it________into little pieces and gave them to the children.
A.cut; out B.cut; up
C.put; down D.put; off
15.There were so many cars held up by the heavy rain on the road that we had no________but to wait.
A.alternative B.difference
C.relation D.opposition
Ⅱ.阅读理解
A
(2012·厦门质量检测)A mother was devastated,crying,yelling all she can in that dark corner.There was nobody to hear her yell and not a soul to calm her,because outside her house is a long winding lonely road.The wind was at rest and the leaves didn’t rustle,silence filling the air.Loneliness was already killing her,but no one knows what made her cry.
Losing something you love with all your heart isn’t really the pain you can ever overcome.Radha lost her baby,her only means to live.She saw her child getting killed and the accident was terrible.One lonely night,she was walking down the street to get a breath of fresh air with her child hugged tight in her arms.
The whole time she walked with her child in her arms,the only thing that worried her was Aryan’s future.She was imagining and feeling every day of the child’s growth,and figuring what she would have in store for him.But who knows what’s in store for us tomorrow,life can change in a second.
On that deserted road were a few street lights barely enough.It was this light that could be seen from a distance,but as it came closer it got brighter and brighter.That light changed Radha’s life into darkness forever.A speeding car came down that road.The driver came at a speed of 110 kmph throwing beer bottles out of his half open window.He was definitely drunk,and the speed took everything in its path.Just then,there was a loud cry,and silence set in again.
But the mother wasn’t hurt.She opened her eyes,unable to focus her eyes,and didn’t see Aryan.After a few minutes when her sight cleared up she looked all over in a panic for her baby,but alas...The child hadn’t even seen life.
Simply,don’t drink and drive.You_could_take_a_life,but_kill_a_number_of_people.
1.The underlined word “devastated” in Paragraph 1 would probably mean “________”.
A.worried B.scared
C.heartbroken D.weatherbeaten
2.Which of the following statements is TRUE of Radha?
A.She had expected much of Aryan.
B.She got her eyes injured in the accident.
C.She was hit by one bottle on the arm.
D.She had everything ready for Aryan’s future.
3.The underlined sentence implies that________.
A.drunk driving is absolutely forbidden
B.drunk driving is certain to kill a lot of people
C.the driver killed Aryan and his mother
D.there is more than one victim in a car accident
4.What would be the best title for the passage?
A.The Death of a Miserable Child
B.A Sad Mother on a Windy Night
C.The Price for Another Man’s Mistake
D.Speeding from Drunk Driving
B
(2012·东北三省六校联合诊断)The amount of carbon taken in by growing plants increased from 1982 to 1999 as temperatures rose and the amount of carbon dioxide in the atmosphere increased.But a new study in Friday’s edition of the journal Science found a droughtrelated decline in such plant growth from 2000 to 2009,even though temperatures continued to climb.
As drought caused by warming reduces the land’s ability to take in carbon,the result could be more carbon dioxide left in the atmosphere,and thus more warming,Zhao Maosheng from the University of Montana explained in a telephone interview.
“This is a pretty serious warning that warmer temperatures are not going to endlessly improve plant growth,” coauthor Steven Running,also from the University of Montana,said in a statement.“We see this as a bit of a surprise,and potentially significant on a policy level because previous interpretations suggested global warming might actually help plant growth around the world,” he said.
Instead,he and Zhao found a small but measurable decline of about 1%,compared to a 6% increase in the past decade.
Their study,based on the data collected by NASA satellites,found that north areas continued to increase plant growth,thanks to warmer temperatures and a longer growing season.
Someone commented,“This past decade’s net decline in earthly productivity suggests that a complex relationship between temperature,rainfall,cloudiness,and carbon dioxide,probably in combination with other factors such as nutrients and land management,will determine future patterns and trends in productivity.”
5.From the first paragraph,we can learn________in the recent decade or so.
A.the emission of carbon hasn’t been reduced
B.drought has been causing loss of soil and water
C.carbon dioxide levels have been rising
D.the rise of temperature doesn’t promote the plant growth
6.Zhao Maosheng really worried that________.
A.more and more land will be abandoned
B.the climate becomes warmer and warmer
C.the emission of carbon dioxide increases
D.drought further reduces the number of the plants
7.We can infer from the passage that________.
A.global warming will determine the future productivity
B.various factors play a key role jointly on future productivity
C.earthly productivity actually increased in the past decade
D.temperature rise has had no effect on future productivity patterns
Ⅲ.短文改错
I think there is no easy way to succeed in teaching a new language.A good memory is a great help.However,it is not much use learning by heart long lists of words and its meanings.We must learn by using language.“Learn through practice” is a piece of good advice for those which are learning a new language.Practice is very important.We must practise to speaking and writing the language so much as we can.We learn to swim by getting onto the water and swim.And we learn to speak a new language by speaking it and not by being telling about it.
Unit 5 Meeting your ancestors
Ⅰ.单项填空
1.【解析】选A。考查交际用语。从答语中的“I’m going up there,too.”可知,答话人认为两个人都去Appleby是一件极为巧合的事,故用What a coincidence。
2.【解析】选D。考查代词。句意为:集邮是一种爱好,更准确地说是一种习惯,一个你在很小的时候就能学会的习惯。空格处与前句中的habit构成同位关系,所以选择D项。逗号后面的部分的结构是:one是先行词,you can learn even at an early age是省略了关系代词that的定语从句,that在定语从句中作learn的宾语。
3.【解析】选D。accelerate“加速”。access“进入,通过”;accumulate“积累”;accomplish“完成,实现”,均不符合题意。
4.【解析】选C。考查短语动词辨析。句意为:“我厌烦了无休止的考试。”“振作起来,David。坚持到高考结束。”be fed up with意为“厌倦,受够了,饱受”。catch up with赶上;come up with提出(想法、办法等);put up with忍受,容忍。
5.【解析】选D。句意为:由于受全球金融危机的影响,该公司2009年前三个月的利润急剧下降。sharply急剧地,剧烈地。
6.【解析】选D。句意为:临近的居民都拍手称赞关于关闭这个印染工厂的决定。delete“删除”;identify“识别”;interrupt“打断”;applaud“赞赏”。
7.【解析】选B。句意为:一个中年妇女跑着来到公交车站,结果却发现公交车已经开走了。running为v.ing形式作方式状语,only to find表示意想不到的结果。
8.【解析】选C。考查形容词词义辨析。careful“仔细的,小心的”;common“普通的,共同的”;instant“立即的,紧急的”;general“一般的,普通的”。句意为:他们会随时关注你的信件,因为他们知道你正期盼着回复。根据语境可知,C项正确。
9.【解析】选C。考查连接词。主语从句中主句是完整的,所以用本身没有词义的that连接。本句是省略句,完整的句子为“That his computer is out of order upsets him”。故选C项。
10.【解析】选A。考查名词辨析。A项意为“注意”;B项意为“运气,财富”;C项意为“解决途径”;D项意为“影响”。根据题意可知A项正确,即有关新能源的演讲吸引了与会人员的注意。其他几项不合语境。
11.【解析】选A。考查动词时态。根据语境可知,恐怕去不了,因为现在“我”感冒了。故A项正确。现在进行时可以表示两种动作,一是说话时正在发生的动作,二是现阶段一直进行的动作。
12.【解析】选C。考查介词短语辨析。句意为:不管外边的世界发生什么,用平静、爱和快乐填充你的内心世界。regardless of意为“不管,不顾”。instead of代替,而不是;in addition to除……之外(还有);according to根据……,按照。
13.【解析】选D。句意为:假如我们得不到必要的设备,我们将不得不放弃这个实验。assuming表示“假定,设想”,引导条件状语从句,相当于if。具有相同用法的词还有supposing,regarding,given等。
14.【解析】选B。cut up把……切碎。句意为:只有一块糖,她只好把它切碎分给这些孩子们。cut out切去,停止;put down记下,;put off推迟,推延。
15.【解析】选A。句意为:路上被大雨堵的车太多了,我们只好等。have no alternative but to do别无选择只好做……。
Ⅱ.阅读理解
【解题导语】 一位司机酒后驾车发生事故,夺去了一个充满活力的孩子的生命和一位母亲的全部希望……
1.【解析】选C。词义猜测题。从该词所在句的“crying,yelling all she can...”可知,这位母亲伤心欲绝,所以devastated语义同heartbroken,选C项。
2.【解析】选A。正误判断题。从第三段的前两句可知,这位母亲对孩子的期望很高,故答案选A项。
3.【解析】选D。逻辑推理题。从文章中这位母亲撕心裂肺的哭喊及常识可推知,酒后驾车的受害者不止一个,答案选D项。
4.【解析】选C。主旨大意题。文章主要讲述了一位司机酒后驾车发生事故导致一个孩子死亡,孩子的母亲伤心绝望的故事,所以C项“另一个人的错误的代价”能较好地概括全文,答案选C项。
【解题导语】 一项研究表明:气候温暖不能无止境地帮助植物生长,气候温暖所造成的干旱降低了土地对二氧化碳的吸收能力,结果使大气中的二氧化碳的含量不断上升。
5.【解析】选D。细节理解题。由文章第一段中的“a droughtrelated decline in such plant growth from 2000 to 2009,even though temperatures continued to climb”可知近十年气温的上升并没有促进植物的生长。
6.【解析】选B。细节理解题。由文章第二段中的“...the result could be more carbon dioxide left in the atmosphere,and thus more warming”可知Zhao Maosheng真正担心的是气候将变得越来越温暖。
7.【解析】选B。推理判断题。由文章最后一段中的内容可推知各种因素共同影响将来的生产力,故选B项。
Ⅲ.短文改错
I think there is no easy way to succeed in a new language.A good memory is a great help.However,it is not much learning by heart long lists of words and meanings.We must learn by using language.“Learn through practice” is a piece of good advice for those are learning a new language.Practice is very important.We must practise to\ speaking and writing the language much as we can.We learn to swim by getting the water and.And we learn to speak a new language by speaking it and not by being about it.
