
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、阅读单选
Happiness is for everyone. You don’t need to care about those people who have beautiful houses with large gardens and swimming pools or those who have nice cars and a lot of money and so on. Why? Because those who have cars may want to walk on the country roads in their free time.
In fact, happiness is always around you if you put your heart into it. When you are in trouble at school, your friends will help you; when you study hard at your lessons, your parents are always taking good care of your life and your health; when you get success, your friends will say congratulations to you; when you do something wrong , people around you will help you to correct it. And when you do something good to others, you will feel happy, too. All these are your happiness. If you notice a bit of them, you can see that happiness is always around you.
Happiness is not the same as money. It is a feeling of your heart. When you are poor, you can also say you are very happy, because you have something else that can’t be bought with money. When you meet with difficulties, you can say loudly you are very happy, because you have more chances to challenge yourself. So you cannot always say you are poor and you have bad luck. As the saying goes, life is like a revolving (旋转的) door. When it closes, it also opens. If you take every chance you get, you can be a happy and lucky person.
1.Those who have big houses may often feel _____.
A.lonely .happy .excited .free
2.When you fall down in a PE class, both your teacher and your classmates will _____.
A.play jokes on you .help you up
C.quarrel with you .laugh at you
3.What will your friends say to you when you make great progress?
A.Good luck .Oh, so do I
C.Congratulations .It’s just so-so
4.Which idea is not right according to the passage?
A.People who have cars would never like to walk in the open air.
B.Happiness is always around you though difficulties come towards you.
C.You can get help from others when you make mistakes.
D.You can still be a happy person even if you have little money.
5.Which of the following is this passage about?
A.Bad luck. .Life .Good luck .Happiness
There were two McDonalds—Mac and Dick—and they were brothers. In 1948 they owned a restaurant in California. They liked working in the restaurant, but they got tired of the customers ordering so many different things to eat.
“If we gave customers a smaller menu, we could make some of the food before they came, and they wouldn’t have to wait so long for their meals,” said one of the brothers. The other brother agreed and said, “And if we made the customers come to the counter, we wouldn’t need any waiters or waitresses. We could also use plastic plates so there wouldn’t be any washing-up.”
These were such good ideas that the McDonald brothers used them, and the customers were very pleased. They got their meals very quickly—in less than a minute—and they paid only 15 cents for hamburgers and 10 cents for fries (炸薯条). The first McDonald’s restaurant had no seats for customers to sit on. This meant that people had to take their food away, and that no one had to clean up any tables after them.
Then a man called Ray Kroc came to the brothers and asked to buy their business. They agreed to sell it to him for $ 27 million. After that, people paid Ray Kroc to open their own restaurant using the McDonald’s name and menu. Before long, there were McDonald’s restaurants all over the United States, and nowadays, they are all over the world—even in China and Russia. The most successful McDonald’s business is in Hong Kong of China. The Hong Kong McDonald’s sells more hamburgers every day than any other McDonald’s in the world.
McDonald’s restaurants are so successful that children love going to them. They like the food,and they like the toys and games they can get at McDonald’s.
6.The McDonald brothers offered customers fewer kinds of foods so that _____.
A.customers would get their meals quickly
B.they could use plastic plates
C.customers would pay less
D.they didn’t need waiters or waitresses
7.Customers “paid only 15 cents for hamburgers” means the hamburgers were _____.
A.worth a lot less .new .cheap .expensive
8.The first McDonald’s customers took their food away because _____.
A.they wanted to eat at home
B.there were no seats in the restaurant
C.they wanted to eat it quickly
D.they did not want a large menu
9.Nowadays, the owners of McDonald’s restaurants pay for _____.
A.People to take the food away
B.the McDonald’s name and menu
C.customers to eat quickly
D.children to play games
10.This story mainly tells us _____.
A.where McDonald’s restaurants are in the world
B.how Ray Kroc made money for the McDonald brothers
C.a restaurant in California in 1948
D.how the McDonald’s business started and grew
Children have their own rules in playing games. They seldom need a referee (裁判) and rarely trouble to keep scores. They don’t care much about who wins or loses, and it doesn’t seem to worry them if the game is not finished. Yet, they like games that depend a lot on luck, so that their personal abilities cannot be directly compared. They also enjoy games that move in stages, in which each stage, the choosing of leaders, the picking-up of sides, or the determining of which side shall start, is almost a game in itself.
Grown-ups can hardly find children’s games exciting, and they often feel puzzled at why their kids play such simple games again and again. However, it is found that a child plays games for very important reasons. He can be a good player without having to think whether he is a popular person, and he can find himself being a useful partner to someone of whom he is usually afraid. He becomes a leader when it comes to his turn. He can be confident, too, in particular games, that it is his place to give orders, to pretend to be dead, to throw a ball actually at someone, or to kiss someone he has caught.
It appears to us that when children play a game they imagine a situation under their control. Everyone knows the rules, and more importantly, everyone plays according to the rules. Those rules may be childish, but they make sure that every child has a chance to win.
11.To become a leader in a game the child has to __________.
A.be popular among his playmates .wait for his turn
C.be confident in himself .play well
12.What is true about children when they play games?
A.They can stop playing any time they like.
B.They can test their personal abilities.
C.They want to pick a better team
D.They don’t need rules.
13.Why does a child like playing games?
A.Because he likes the place where he plays a game.
B.Because he can become popular among friends.
C.Because he finds he is always lucky in games.
D.Because he can be someone other than himself.
14.What do we know about grown-ups?
A.They are not interested in games.
B.They find children’s games too easy.
C.They don’t understand children’s games.
D.They don’t need a reason to play games.
15.The writer believes that __________.
A.children should make better rules for their games
B.children should invite grown-ups to play with them
C.children’s games can do them a lot of good
D.children play games without reasons
二、信息匹配
任务型阅读(共5小题:每小题2,满分10分)
阅读下列材料,根据1-5题中的文字信息从A到F的六个选项中选出与其对应的电影介绍。有一项为多余项。
16.The actress isn't a professional dancer, but she dances so well in the movie.
17.It’s a fantastic cartoon that features characters looking like real people.
18.The hero risks his life to get his wife out of prison in this crime movie.
19.It’s about an adventure with three heroes who fight against the evil ().
20.The hero finally gives a talk for several minutes and wins the nation’s respect.
A
Harry Potter and the Deadly Hallows
In this movie “Harry potter and the Deadly Hallows”, Harry, Ron, and Hermione search for the pieces of Voldemort’s soul that he got from his body and hid in places both far and wide. If the three of them are unable to find and destroy them all, Voldemort will never die and never stop doing wrong. Despite their long friendship, a combination of dark forces, romance, and long-held secrets will cause the task to fail.
B
Tangled
In this holiday season, the Disney Film company produces a wonderful movie whose characters seem so real. When the kingdom’s most wanted and most charming thief named Flynn hides out in a mysterious tower, he’s been taken hostage (人质) by beauty with 70 feet of magical, golden hair. She’s looking for her ticket out of the tower where she’s been locked away for years and strikes a deal with the handsome thief and the two sets off on an exciting adventure.
C
The Last Three Days
John and Lara are happily married and raise a family when their life falls apart suddenly. Lara has been accused of murder, and the judge sentences her into prison. Determined to save his wife, John makes every effort. However, his efforts fail. Later, John prepares to put his life on the line for Lara, and sets the plan. John knows that one false move could destroy the plan.
D
The King’s Speech
The movie tells the story of King George VI. When his older brother gives up being a king, George VI unwillingly takes the power. People have much doubt about his leadership skills due to his awkward speech. With the help of Lionel, he is out of trouble and he can deliver a six-minute speech on his own successfully, and finally he wins people’s confidence in him.
E
I Love You Phillip
Steve, a police officer turns into a white-collar criminal after being sent to prison and falling in love with his mate Phillip in prison. Steve is a small-town policeman. Bored with his lifestyle, he turns to crimes. Before long, his criminal actions have landed him in prison, where he meets Phillip. Steve devotes his entire life to being with Phillip regardless of the consequences – which could include a life sentence.
F
Black Swan
New York City ballet dancer Nina enters into a fierce (猛烈的、凶猛的) battle of wills with a talented and ambitious newcomer who seems to knock her out of the competition in this movie. The movie Black Swan is full of scary-looking skinny women, their dark hair pulled back, moving their bodies and toes very quickly. It is a breathtaking story about a long tradition of backstage (幕后、后台)dramas, with more than enough sweat and tears.
三、完型填空
完形填空
通读下面短文,掌握其大意,然后在各题所给的四个选项(A,B,C,和 D)中选出一个最佳答案。
One summer evening I was sitting by the open window, reading a good novel. I was so 21 the story I was reading that I didn't 22 that it was getting dark. When I realized that it was too dark for me to read 23 , I put the book down and got up to turn on the light. Just then I heard someone 24 , "Help! Help!" It seemed to come from the trees at the end of the yard. I looked out but it was too dark to see anything clearly. Almost immediately I heard the cry again. It sounds like a child, but I could not 25 what someone would be doing in our backyard, unless one of my neighbor's children had climbed a tree and had not been able to 26
I decided that I should go out and have 27 in the yard, just in case someone was 28 . With a flashlight and a stick in my hands, I went out into the yard. Once again I heard the cry and this time there was no doubt that it came from the trees at the far end of the yard. "Who is there?" I 29 as I walked across the yard towards the trees. But there was no 30 With the help of my flashlight, I 31 all over that end of the yard, including the branches of the trees. There was no 32 of anybody or anything. I came to the conclusion that my 33 made fun of me, probably nothing is happening there.
I had to go back into the house and sat down to read my book again. Not long after that, I was 34 by the loud cry of "Help! Help!" This time it was from right behind me! I dropped my book and jump up. There, sitting on the table was my neighbor's large green and red 35
21.A.tired of .worried about .surprised at .interested in
22.A.mind .expect .notice .hope
23.A.quietly .noisily .quickly .easily
24.A.laughing .talking .speaking .shouting
25.A.choose .imagine .question .understand
26.A.hurry off .send away .come off .get down
27.A.a look .a rest .a sleep .a walk
28.A.in shock .at work .on holiday .in trouble
29.A.read .called out .whispered .sang
30.A.noise .sound .voice .answer
31.A.cut .searched .touched .beat
32.A.sea .sign .place .kind
33.A.imagination .brother .neighbor .dog
34.A.encouraged .told .called .frightened
35.A.cock .chicken .parrot .hen
四、单词填空
(共10小题,每小题1分,满分10分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
In most classes, students sit at desks and listen to teachers in a classroom. But in a new class at Chapman Middle School (CMS) 36. Kansas, US, students are leaving the blackboards behind for blue skies and green grass. They are 37. (actual) taking an outdoor life class. It is not a typical class, 38. teachers are trying it out. “We want kids to experience the outdoors,” the teacher John Harris said. Twenty-six students will attend the semester long class. The class 39. (include) four parts: archery (射箭), hunter, life skills 40. fishing. Also, students will discuss protecting 41. (nature) resources. Before Harris’ class this year, archery teacher Andy Fewin 42. (teach) a 9-week outdoor life class. He believes everyone needs 43. “enjoy life” and “get outside”. “The outdoor life class aims to get the kids interested in coming to school, really 44. (enjoy) their class time.” Harris said. But he said everyone needs to finish their other work 45. (one). “It really teaches them to focus and pay attention in class. If they don’t, then they’ll miss out on the fun things they’re doing,” he said.
五、根据句意填空
单词拼写(共10小题,每小题1分,满分10分)
46.It’s really c____________ to live in downtown, you can buy everything you need easily.
47.He is a basketball fan, and the person he a_________ most is Yao Ming.
48.The students didn’t find much i_________ about the topic on that website, Baidu.
49.Wednesday is the f______ day of a week.
50.P________ bicycles are widely used in Hangzhou and some other cities in China. They are very popular to people.
51.The nineteenth Asian Games will be h_______ in Hangzhou in 2022.
52.I hope you’ll stay here for the night. It’s raining hard. B_______, it is very dark outside.
53.It’s a piece of cake to you, but for me it’s quite d__________. I can’t make it.
54.Tell the students not to do something d___________. After all, safety comes first.
55.English is very widely used for business between different c___________.
六、材料作文
56.书面表达(共1小题,满分15分)
假如上周日你参加了春江社区的Yard Sale活动。请给报社的English Club 栏目写一篇关于此次活动的介绍。要点如下:
1. 有300多人参加了此次活动;
2. 有的人出售旧衣物,如:衣服、玩具、自行车等;
3. 有的人出售自制的蛋糕、卡片、书签等;
4. 还有的人交换旧书;
5. 请写一至两点你对本次活动的看法。
注意:1.字数80左右,文章的开头已给出,不计入总词数;
2.文中不得透露个人名字和学校名称。不要逐条翻译。
参考词汇:Chunjiang Community, n.春江社区 交换 旧的
It was fine last Sunday.
____________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________
参
1.A
2.B
3.C
4.A
5.D
【解析】
【分析】
试题分析:短文大意:该短文主要讲述人们对快乐的理解。指出快乐不在于贫穷富有,而在于人的心理感觉。如果把握住每一次机会,你就会成为一个快乐幸运的人。
1.A细节理解题。通过第一段的描述可知那些拥有大房子的人常常会感到孤独,所以选A。
2.B细节理解题。根据第二段中When you are in trouble at school, your friends will help you可知当你在学校遇到困难时,你的朋友会帮助你,所以选B。
3.C细节理解题。根据第二段中when you get success, your friends will say congratulations to you可知当你取得成功时,你的朋友会向你表示祝贺,所以选C。
4.A细节理解题。根据第一段中Because those who have cars may want to walk on the country roads in their free time.可知那些有车的人可能想在他们的空闲时间里走在乡村道路上,所以选A。
5.D标题归纳题。联系上下文可知,这篇短文主要讲述人们对快乐的理解。指出快乐不在于贫穷富有,而在于人的心理感觉。故选A。
考点:考查人生百味类短文阅读。
6.A
7.C
8.B
9.B
10.D
【解析】
【分析】
试题分析:短文大意:该文主要介绍了麦当劳餐厅的创办和发展过程。麦当劳餐厅是如此成功,以至于孩子们都喜欢去麦当劳。他们可以在麦当劳吃喜欢的食物,玩喜欢的玩具和游戏。
6.A细节理解题。根据文中第二自然段的描述可知麦当劳兄弟提供客户较少种类的食物是因为顾客会很快得到他们的饭菜,所以选A。
7.C细节理解题。根据第三段中These were such good ideas that McDonald brothers used them, and the customers were very pleased. They got their meals very quickly—in less than a minute—and they paid only 15 cents for hamburgers and 10 cents for fries. 的描述可知这些好的想法,麦当劳兄弟使用他们,客户非常高兴。不到一分钟他们很快就得到了他们的饭菜,他们买汉堡只用15分(美分),买薯条也只用10分。所以选C。
8.B细节理解题。根据第三段中The first McDonald’s restaurant had no seats for customers to sit on. This meant that people had to take their food away, and that no one had to clean up any tables after them. 的描述可知第一家麦当劳餐厅没有座位供顾客坐。这就意味着人们不得不带走他们的食物,没有人需要清理他们的桌子。所以选B。
9.B细节理解题。根据第四段中Then a man called Ray Kroc came to the brothers and asked to buy their business. They agreed to sell it to him for$27 million. After that, people paid Ray Kroc to open their own restaurants using the McDonald’s name and menu.的描述可知一个叫雷·克罗克的人来购买他们的快餐生意。他们同意以27000000美元的价格卖给他。这之后,人们为他们去开他们自己的用McDonald两兄弟的姓和菜单命名的餐馆而付钱。所以选B。
10.D主旨大意题。仔细读短文可知该文主要介绍了麦当劳餐厅的创办和发展过程,所以选D。
考点:考查故事类短文阅读。
11.B
12.A
13.D
14.B
15.C
【解析】
【分析】
试题分析:短文大意:孩子在玩游戏时有自己的规则。他们很少需要一个裁判,很少麻烦保持得分。他们不关心谁赢或输,似乎没有担心他们是否完成游戏,然而他们喜欢玩游戏,靠运气,所以他们的个人能力不能直接比较。
11.B细节理解题。根据第二段中He becomes a leader when it comes to his turn.可知当轮到他时,他就成了一个领袖。所以该选B。
12.A细节理解题。根据第一段中They seldom need a referee (裁判) and rarely trouble to keep scores. They don’t care much about who wins or loses, and it doesn’t seem to worry them if the game is not finished.可知他们很少需要一个裁判,很少麻烦保持得分。他们不关心谁赢或输,似乎没有担心他们是否完成游戏。所以该选A。
13.D细节理解题。根据第二段的描述可知该选D。
14.B细节理解题。根据第二段中Grown-ups can hardly find children’s games exciting, and they often feel puzzled at why their kids play such simple games again and again可知成年的孩子们发现孩子们的游戏很简单,所以该选B。
15.C细节理解题。细读短文可知作者认为孩子游戏对他们有很多好处,所以该选C。
考点:考查日常生活类短文阅读。
16.F
17.B
18.C
19.A
20.D
【解析】
【分析】
试题分析:短文大意:该文给出了五条文字信息,并且给出了六个电影简介,要求将相关内容匹配起来。
16.F题干意思:女演员不是专业的舞者,但她在电影中跳舞跳得这么好。而纽约市芭蕾舞团的舞蹈演员妮娜在电影《黑天鹅》中演得非常棒。所以选F。
17.B题干意思:这是一个梦幻般的卡通人物,看起来像真人的特征。而在这个假期里,迪斯尼电影公司制作了一部精彩的电影《纠结》,它的角色看起来很真实。所以选B。
18.C题干意思:在这个有关犯罪的电影中英雄冒着生命危险救他妻子出狱。而《最后三天》中劳拉被指控谋杀罪,法官判她入狱。他决心付出一切努力挽救他的妻子。所以选C。
19.A题干意思:是关于三英雄对抗的冒险。而《哈利·波特与致命圣物》中哈利,罗恩,赫敏寻找伏地魔的灵魂碎片。如果他们中的三个都无法找到并摧毁他们,伏地魔将永远不会死。所以选A。
20.D题干意思:英雄最后给出几分钟的谈话,赢得国家的尊重。而《国王的演讲》中他能成功地发表一六分钟的演讲,最后他赢得了人们的信任。所以选D。
考点:信息匹配题。
21.D
22.C
23.D
24.D
25.B
26.D
27.A
28.D
29.B
30.D
31.B
32.B
33.A
34.D
35.C
【解析】
【分析】
试题分析:短文大意:一个夏天的晚上作者坐在敞开的窗户旁,读一本好的小说。他对小说如此感兴趣以致没有注意到天黑了。但他觉得太暗时,起身去开灯。忽然听到有人喊“救命”。他决定去院子里看看。最终发现是邻居家的鹦鹉。
21.考查形容词短语及语境理解。句意:我对故事非常感兴趣以致我没有注意到天黑下来。tired of讨厌;worried about担忧;surprised at 惊奇;interested in 感兴趣。根据句意结合语境可知该选D。
22.考查动词及语境理解。句意:我对故事非常感兴趣以致我没有注意到天黑下来。mind介意; expect期待;notice注意;hope 希望。根据句意结合语境可知该选C。
23.考查副词及语境理解。句意:当我意识到太暗而不容易看书时,我放下书,起身开灯。quietly 安静地;noisily吵闹地;quickly迅速地;easily容易地。根据句意结合语境可知该选D。
24.考查动词及语境理解。句意:就在这时我听到有人喊 “救命”。Laughing大笑;talking谈话;speaking说;shouting喊。 根据"Help! Help!"可知该选D。
25.考查名词及语境理解。句意:但我不能想象有人在我们的后院做什么。choose 选择;imagine假想;question提问;understand理解。根据句意结合语境可知该选B。
26.考查动词短语及语境理解。句意:除非我的一个邻居的孩子们爬上树,没能下来。hurry off 匆忙离开;send away送走;come off举行, 表现;get down下来。根据one of my neighbor's children had climbed a tree可知该选D。
27.考查名词及语境理解。句意:我决定,我应该出去看看院子里,以防有人陷入困境。a look看; a rest休息;a sleep睡眠;a walk散步。根据句意结合语境可知该选A。
28.考查介词短语及语境理解。句意:我决定,我应该出去看看院子里,以防有人陷入困境。in shock处于极度震惊状态,吃惊地;at work在工作;on holiday度假;in trouble陷入困境。根据句意结合语境可知该选D。
29.考查动词及语境理解。句意:“谁?”我大喊,我走向在院子里的树。但是没有人回答。read读;called out大喊;whispered 吹口哨;sang唱。根据"Who is there?"可知该选B。
30.考查名词及语境理解。句意:“谁?”我喊着,我走向在院子里的树。但是没有人回答。noise 吵闹;sound声音;voice 嗓音;answer 回答。根据上句Who is there?" I 44 as I walked across the yard towards the trees.可知该选D。
31.考查动词及语境理解。句意:我用手电筒,在院子里搜索,包括树枝。 cut 切;searched搜索;touched接触;beat打败。根据句意结合all over that end of the yard, including the branches of the trees.可知该选B。
32.考查名词及语境理解。句意:没有任何人或任何事的迹象。seat座位;sign标志;place地方;kind种类。根据句意结合语境可知该选B。
33.考查名词及语境理解。句意:我得出的结论,我得想想作弄我,可能什么也没有发生。 Imagination想象;brother兄弟;neighbor邻居;dog狗。根据句意结合语境可知该选A。
34.考查动词及语境理解。句意:那之后不久,我有被大声喊叫“救命”所惊吓。Encouraged鼓励;told 告诉;called打电话;喊;frightened 惊吓。根据句意结合语境可知该选D。
35.考查名词及语境理解。句意:在那里,坐在桌子上的是我邻居的鹦鹉。Cock公鸡;chicken小鸡;parrot 鹦鹉;hen母鸡。联系the loud cry of "Help! Help!"可推知该选C。
36.in
37.actually
38.but
39.includes
40.and
41.natural
42.taught
43.to
44.enjoying
45.first
【解析】
试题分析:短文大意:在大多数课堂上,学生坐在在教室里课桌旁听老师上课。但在美国堪萨斯查普曼中学的新课上,学生离开黑板去欣赏蓝色的天空和绿色的草地。他们实际上是户外生活课。
36.句意:但在美国堪萨斯查普曼中学的新课上。在某一个城市,通常用介词in,所以填写in。
37.句意:他们实际上是户外生活课。所填词在句中修饰动词作状语,所以填写副词形式actually。
38.句意:这不是一个典型的课堂,但老师们都在尝试。前后句之间是转折关系,所以填写连词but,但是。
39.句意:这课包括四部分:射箭,狩猎,生活技能和钓鱼。The class 属第三人称单数,所以填写includes ,包括。
40.句意:这课包括四部分:射箭,狩猎,生活技能和钓鱼。在肯定句中的并列成分通常用and连接,所以填写连词and,和。
41.句意:此外,学生将讨论保护自然资源。所填词在句中修饰名词作定语,所以填写形容词形式natural,自然的。
42.句意:今年哈里斯班之前,射箭的老师安迪教九周的户外生活课。根据Before Harris’ class this year可知该用一般过去时,所以填写动词过去式taught,教。
43.句意:他认为每个人都需要“享受生活”和“走出去”。need to do sth需要做某事,所以填写介词to。
44.句意:户外生活课的目的是让孩子们对来学校感兴趣,真正感受上课的快乐。根据并列成分coming to school 可知该填写动名词形式enjoying。
45.句意:但他表示每个人需要首先完成他们的的其他工作。所填词在句中修饰动词作状语,所以填写副词形式first,首先。
考点:单词填空。
46.convenient
47.admires
48.information
49.fourth
50.Public
51.held
52.Besides
53.difficult
54.dangerous
55.countries
【解析】
试题分析:
46.句意:住在市中心真的很方便,你可以很容易买到你所需要的一切。所填词在句中跟在be动词后作表语,该是一个形容词。结合所给的首字母可知该填写convenient,方便的。
47.句意:他是一个篮球迷,而他最为崇拜的人是姚明。所填词在句中作谓语,该是一个动词。结合所给的首字母可知该填写admires,崇拜。
48.句意:学生没在百度网页找到更多的关于那话题的信息。结合所给的首字母可知该填写information,信息。
49.句意:星期三是一周的第四天。结合所给的首字母可知该填写序数词fourth,第四。
50.句意:公共自行车广泛用在杭州和中国其他一些城市。他们很受人们欢迎。结合所给的首字母可知该填写Public,公共的。
51.句意:第十九届亚运会将于2022年在杭州举行。结合所给的首字母可知该填写held,举行,与前面的be一起构成被动语态。
52.句意:我希望你呆在这里过夜。雨下得太大了。除此之外,外面很黑。结合所给的首字母可知该填写Besides,除了。
53.句意:对你来说很容易,但对我来说真的很难。我不能做它。结合所给的首字母可知该填写difficult,困难的。
54.句意:告诉学生不要做危险的事。毕竟,安全第一。所填词修饰复合不定代词something该是一个形容词。结合语境和所给的首字母可知该填写dangerous,危险的。
55.句意:英语被广泛用于不同的国家之间的业务。所填词被形容词修饰,并且跟在介词between之后,结合所给的首字母,所以填写复数名词countries,国家。
考点:单词拼写。
56.Possible version:
It was fine last Sunday.I went to the Yard Sale in Chunjiang Community. More than 300 people took part in the activity. Some people sold used things such as bikes, toys and clothes. Others sold cakes, cards and bookmarks made by themselves. Used books could be exchanged in the yard, too. I enjoyed myself there. In my opinion, it was a very good activity; we can not only make full use of used things, but also protect our environment in this way.
【解析】
试题分析:这是一篇给材料作文。本文给出了一些要点,并给出了作文的开头。我们要做的就是用正确的英语把要点表达出来,并适当发挥想象说出自己的观点。动笔前要认真阅读材料,不要遗漏要点,并适当发挥。根据材料内容可知本文主要是用一般过去时态来写,要注意主谓一致等问题。写作中要适当使用连词,注意上下文联系紧密,符合逻辑关系。
写作亮点:作者根据题目要点提示,对Yard Sale情况进行了描述最后谈了自己的看法。整篇文章行文流畅,能较好地运用所学短语和句型来表达自己的意思,语句通顺,语法运用得当。文中使用了一些固定短语和句型如enjoy oneself,not only …but also等等,为文章增色不少。
考点:提纲作文。
