最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

杭州市江干区2020-2021学年九年级上学期期末英语试题

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-30 08:13:07
文档

杭州市江干区2020-2021学年九年级上学期期末英语试题

杭州市江干区2020-2021学年九年级上学期期末英语试题学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、阅读单选PersonalRobotMakeyourparentsandteachershappy!Areyouhavingproblemsfinishingyourhomeworkontime?Doyouavoidtidyingyourroomuntilyourmomshoutsatyou?Youdon’tneedtowo
推荐度:
导读杭州市江干区2020-2021学年九年级上学期期末英语试题学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、阅读单选PersonalRobotMakeyourparentsandteachershappy!Areyouhavingproblemsfinishingyourhomeworkontime?Doyouavoidtidyingyourroomuntilyourmomshoutsatyou?Youdon’tneedtowo
杭州市江干区2020-2021学年九年级上学期期末英语试题

学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________

一、阅读单选

 Personal Robot

Make your parents and teachers happy!

Are you having problems finishing your homework on time? 

Do you avoid tidying your room until your mom shouts at you? 

You don’t need to worry if you buy a Mr. Helping Hand personal robot. Mr. H can be programmed to organize your homework. Your own personal robot will follow you around,  putting away books and objects that you have left on the floor or bed.

Price:﹩499

If you buy it today, we have a surprising price for you!

ONLY ﹩299

WATCH CONTROL

This is a watch that Iron Man would be proud to wear!

This is NOT a watch for common people! 

Your electronic PENGO WATCH CONTROL helps to turn on and turn off TVs and videos, gives you a daily weather forecast, reminds you when to hand in your homework, sets off a silent warning alarm when parents or teachers are near.

Price: ﹩199 

You can get more than 50% off if you buy it today!

ONLY﹩99

For further information, click here.

1.Who will be happy if you get Mr. H?

A.You classmates and teachers. .Your parents and teachers

C.You classmates and parents .You friends and teachers

2.If you want to buy a robot to do some cleaning today, you need to pay      .

A.﹩499 .﹩299 .﹩199 .﹩99

3.A PENGO WATCH CONTROL can help you to       .

A.repair your TV .organize your homework

C.be an Iron Man .know what the weather is like

4.Where would you read the text most probably?

A.On a notice board .In a wealth book

C.On a teenage website .In a college newspaper

 Time Temp Glasses

Are you a person who wants to know the time and temperature during the day? You might like Time Temp Glasses. These special glasses show the time above your right eye and the temperature above your left eye. It is surely easier than wearing a wristwatch, and you never have to guess the temperature.

Alarm Fork

Do you eat too quickly? Do you eat too much? How can the Alarm Fork help you? Do you want to know it? Well, this special fork has two lights: one green and one red. When the green light is on, it's OK to take a bite of the food. The fork “knows” when you take a bite, and soon the red light goes on. Wait for the green light before you take another bite.

Smell This

How do you know if your breath smells nice, or if it smells bad? It's difficult to know, because it's very hard to smell the air comes out of your own mouth. Smell This is useful for this situation. Smell This covers your nose and your mouth, so it is easy to smell the air that comes out of your mouth. Does your breath smell nice, or do you need a piece of gum?

Banana Suitcase

Has this ever happened to you? You put a banana in your lunch bag in the morning, and when you open the bag at noon, the banana looks like someone drove a car over it. If you put your banana in the Banana Suitcase, this will never happen. It keeps a banana safe, delicious, and looking like a fresh banana!

5.Which invention is the most useful when waiting for a train?

A.Time Temp Glasses .Alarm Fork

C.Smell This .Banana Suitcase

6.Which of the following is Right according to the text?

A.You may take a bite when the red light is on.

B.You may take a bite when the green light is on.

C.Smell This makes it easy to know the smell from others.

D.It's easy to know the smell comes out of your mouth.

7.Who might use the Banana Suitcase?

A.Someone who eats bananas only at home.

B.Someone who needs to throw away a banana.

C.Someone who eats bananas while driving.

D.Someone who takes bananas for lunch to school.

 A friend invited us to help serve dinner at Tent City. A number of tents (帐篷) were set up for the homeless in that area.

I took my two boys with me. They were 9 and 5 at the time. They had a lot of questions because this whole thing challenged their common ideas about how people lived in the world.

“ Why don’t they have homes?”

“ Why don't they get food the way we do?”

We talked through the reasons why people end up in this type of situation and the importance of creating a safety net for them. I explained that many times, the only safety net is other people who are willing to share some of their time and care.

The people we served were different in age from the young to the elderly. Many of them were missing teeth or had dirty clothes. Surprisingly, they were quite thankful that I had brought the boys. Many said how fun it was to have active, joyful children around.

After dinner, I saw my older son sitting together with several elderly gentlemen who were talking about sports in front of a small television set. He was having a great time sharing and hearing stories. As some people returned to their tents, I heard him tell them, “ Thanks so much for coming to dinner with us.” I could see through their facial expressions that his simple words touched them greatly. I hugged him a little tighter as we left to go home because it touched me too.

It reminds us that treating people with respect (尊重), no matter who they are, can lift all of us up.

8.Before the dinner, the boys thought that______.

A.elderly people should eat kitchen .a lot of poor people lived in tents

C.the homeless people were not healthy .everyone in the world lived the same way

9.What did the older boy do with the homeless?

A.He cleaned their teeth . .He washed their clothes.

C.He fixed their television set. .He listened to their stories.

10.After hearing the boy say “ Thanks so much for coming to dinner with us”, the homeless were very______.

A.excited .moved .nervous .annoyed

11.What can we learn from the passage?

A.Be ready to serve anyone. .Don't be afraid of challenges.

C.Meet all kinds of people. .Treat everyone with respect.

 American artist Andy Warhol once said, “In the future , everyone will be world-famous for 15 minutes. ”Now, thanks to the Internet, the rise of live streamers(网红主播) has kind of shown him correct.

Li Jiaqi ,27, known as the “ Lipstick (口红)Man" for his 2018 super job of selling more than 15000 lipsticks in five minutes ,is one of the most famous live streamers on Taobao, China's biggest online shopping platform (平台).With about 50 million followers on popular social media platforms like Sina Weibo, Li has at least several million fans for each live show.

Live streaming has been a fashion worldwide shopping. About 450 million online shoppers in China paid more than $4.4 billion (30. billion yuan) for goods and products through live streaming platforms in 2018. Live streaming has not only helped the live streamers like Li become famous, but also helped to grow their own brands. The new shopping model, with its short videos, is greatly welcomed by those who prefer to stay at home and want to get the things right away.

While live streaming provides a new fashionable way of shopping, it also has its own problems.

Days before the Double II event this year, Li tried to sell a non-stick frying pan(不粘锅)during his live show. While he used words like "super" to describe the pan, an egg he was cooking stuck to the pan and burned (燃烧).The accident has sent people worrying that some live streamers sell sub-standard products with poor after-sales services .The National Radio and Television Administration sent a notice the next day, asking platforms  to check the quality (质量) of live streamed products and make sure all of the products should have good quality. It tires to protect customers from being fooled.

Liu Yuanju, a researcher at the Shanghai-based SIFL Institute, once said that the government should make laws to protect the online shopping, And the customers should be more careful when they buy the things from the live stream platform

12.From Paragraph I we can know that_________.

A.everyone can be world-famous in the future

B.the Internet offers the possibilities to be famous

C.Live Streamers are the world-famous for 15 minutes.

D.Internet is the most important thing to people

13.Li Jiaqi is called the "Lipstick Man" because he is a man who________.

A.has more than 15,000 lipsticks .wants to buy 15,000 lipsticks

C.is good at selling the lipsticks .loves the lipsticks very much

14.The underline word “sub-standard" in Paragraph 5 means the the product is __________.

A.worth buying .not good enough .expensive .cheap

15.Which of the following is the best title for the passage?

A.Live streaming, a new way of shopping! .Li Jiaqi, a popular live streamers!

C.Live streaming, a wise way of shopping? .Say no to live streaming shopping!

二、补全短文6选5

下面文章中有五处需要添加小标题。请从A、B、C、D、E和F中选出符合各段意义的小标题。选项中有一项是多余选项。

Money-saving Tips for Students

One problem that most university students understand is not having enough money but to save it. Here are some money-saving tips for students we think will help.

Tip 1: 16.. Write down what you spend money on, and when you spend it. Also, write down the money you get each month. Doing this will help you make better decisions about buying things.

Tip 2: 17.. But what's even better is that you can get a job in a restaurant. Some restaurants give food to their workers, so you won’t need to worry about paying for meals.

Tip 3: 18.. When you buy them from another student, you won’t even have to pay tax (税). Many students sell lots of other things when they leave. Make sure to look around for lists of used things for sale at your university, and shop at secondhand stores if you can.

Tip 4: 19.. You can save money by eating at home with family or by eating breakfast, lunch, or dinner with your roommates and share the cost.

Tip 5: 20.. This can save you 30 percent or more. Driving cars or taking the taxi can be expensive, so if you live in school, leave the car at your parents’ home.

A.Getting a job is one of the best ways to make money.

B.Buy secondhand textbooks whenever you can.

C.Spend less money on transportation if you buy a bus or train pass.

D.Eating in restaurants can be expensive.

E.Sell the things that you don’t need anymore.

F.Make of list of the things you want to buy in a notebook.

三、完型填空

 The journey my daughter Cathy has had with her swimming is as long as it is beautiful.

Cathy had some terrible    21   in her early childhood. After years of treatment(治疗),she    22   became healthy.

Two years ago, while Cathy was watching the Olympics, a dream came into her sweet little head-to be a   23    .Last summer. she wanted to join our local swim team. She practiced hard and finally    24    it. The team practice,   25   was a hard start. She coughed seriously and could hardly survive(生存)her first few weeks. Hearing her coughing one night, I decided to keep her   26   swimming. I told her she shouldn't swim after a whole night's coughing, but she refused to    27   and went on swimming.

From that day on, Cathy kept swimming and she didn’t    28    single practice. She had a   29   will(愿望)within herself to be the best she could be. My-ten-year-old daughter was growing and changing right before my eyes. There were moments of difficulty of course: often she would be the last swimmer in the race.   30    was difficult for Cathy to accept that she wasn’t a winner -ever. But she never gave up!

Then came the final awards ceremony(颁奖典礼) )at the end of the year. Cathy didn’t expect any award    31    was still there to cheer on her friends. As the ceremony was nearing the end,I suddenly heard the head coach   32   , “The highest honor goes to Cathy! "Looking around, he continued,“Cathy has encouraged us with her    33    and enthusiasm (热情).Although skills and talents bring great success, the most   34    thing one can hold is the heart.

It was the greatest   35   of my daughter’s life. With all she had been through in her ten years, this was the moment of true success.

21.A.trouble .pressure .matter .illness

22.A.usually .finally .firstly .secondly

23.A.swimmer .runner .player .teacher

24.A.increased .found .created .made

25.A.however .besides .instead .although

26.A.from .in .with .at

27.A.take off .set off .give up .show up

28.A.get .miss .follow .start

29.A.rich .weak .strong .kind

30.A.She .That .This .It

31.A.but .so .or .and

32.A.singing .explaining .announcing .laughing

33.A.time .will .reason .mind

34.A.valuable .interesting .exciting .enjoyable

35.A.year .month .week .moment

四、语法填空

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

Nathaniel Hawthorne went home with a broken heart. He 36.(tell) his wife Sophia that he lost his job. 37. his surprise, she spoke to him with great joy.

“Now,” she said 38.(happy), “you can write your book! When you had your job, you didn’t have time to write down 39. you were thinking about. Now, you are free. You can do what you are dreaming! Although we may have a difficult period of time, I do believe you 40. (make) a difference by writing.”

“Yes,” said the man sadly, “but what shall we live on while I 41.(write) a book?”

Then, she took out a small box and opened it. There was a large amount of money.

“I’ve always believed you are a talented man,” she told him. “I knew that someday you would write a great book. So every week, out of money 42. you gave me for daily use, I saved a little bit.” Now this money can help 43. (we) through the year.”

With her trust and confidence, one of 44. (great) novels of American literature, The Scarlet Letter (《红字》), was born.

Some of the famous 45. (story) have followed a word of encouragement or an act of confidence by a loved one or a best friend.

五、根据首字母填空

根据下列句子及所给的首字母,在答题纸上按题号写出各单词的完全形式(每空限填一词)。

46.Mike was a________ from class yesterday because he had a bad cold.

47.Tom has a poor s_______ of direction. He often gets lost when he visits a new place.

48.I like the book that is about science while my parents p_______ the book that is about history.

49.It’s difficult to search for American p_____ in the US because most of them are made in China.

50.The t_______ number of the students in our class is 40, twenty girls and twenty boys.

51.It’s a p_______ that she failed the test. She had prepared for it for a long time.

52.Everyone is b_______ with the ability to learn and think.

53.He doesn’t seem to have the c________ to say goodbye to her.

54.In China, Wechat is w_______ used by millions of people to communicate with each other.

55.The super star is a_____ by many teenagers and they dream to be like him when they grow up.

六、材料作文

56. 书面表达 

假如你是李明,以下是你学校的英语节安排表。此时你收到了外教老师Jenna给你的一封邮件,请根据她的邮件内容进行回复。

词数80左右,开头和结尾已经写好,不计入总次数。

English Day
DateTimePlaceActivities
January 15th9:00-11:30The art theaterEnglish Talent Show
14:00-15:30Classroom 7EEnglish Corner
Dear Li Ming,

It’s so great to know that you are going to have an English Day in your school! I am really interested in that and I hope I can join you guys! Could you please tell me something about the time, the place and what we can do that day? And is there anything I can do to help you prepare for the big event? Write to me and let me know!

Yours,

Jenna

Dear Jenna,

I’m so glad to know that you are interested in our English Day. _______________________

Yours,

Li Ming

1.B

2.B

3.D

4.C

【解析】

【分析】

本文介绍了两款新发明:个人机器人Mr. Helping Hand和电子手表 PENGO WATCH CONTROL。

1.推理判断题。根据“Make your parents and teachers happy!和“You don’t need to worry if you buy a Mr. Helping Hand personal robot. Mr. H can be programmed to organize your homework.”可知,如果你得到H先生,你的父母和老师会很高兴。故选B。

2.细节理解题。根据“If you buy it today, we have a surprising price for you! ONLY ﹩299”可知,如果你今天想买一个机器人做一些清洁工作,你需要支付299美元。故选B。

3.细节理解题。根据“Your electronic PENGO WATCH CONTROL,helps to turn on and turn off TVs and videos.gives you a daily weather forecast,reminds you when to hand in your homework,sets off a silent warning alarm when parents or teachers are near”可知,一个 PENGO WATCH CONTROL帮助你打开和关闭电视和视频,每天给你一个天气预报,提醒你什么时候交作业,当父母或老师在附近的时候发出无声警报,故选D。

4.推理判断题。根据 “Personal Robot  Make your parents and teachers happy!”可知,这是提供给青少年的机器人,因此能在青少年网站上看到,故选C。

5.A

6.B

7.D

【分析】

本文介绍了四款新发明:Time Temp Glasses,Alarm Fork,Smell This和Banana Suitcase。

5.推理判断题。根据“Are you a person who wants to know the time and temperature during the day? You might like Time Temp Glasses.” 可知,如果等火车,想要知道时间,因此Time Temp Glasses能告诉你时间,对你非常有用,故选A。

6.细节理解题。根据“When the green light is on, it's OK to take a bite of the food.”可知,当绿灯亮的时候,你可以吃一口食物。故选B。

7.推理判断题。根据“You put a banana in your lunch bag in the morning,……If you put your banana in the Banana Suitcase, this will never happen.”可知,带香蕉去学校吃午饭的人适合Banana Suitcase,故选D。

【点睛】

认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题2,根据“When the green light is on, it's OK to take a bite of the food.”可知,当绿灯亮的时候,你可以吃一口食物。故选B。

8.D

9.D

10.B

11.D

【分析】

本文讲述了作者带着两个儿子去给无家可归的人帮忙做晚饭。孩子们通过与无家可归的交流,懂得了尊敬地对待人们。

8.推理判断题。根据“They had a lot of questions because this whole thing challenged their common ideas about how people lived in the world.” “ Why don’t they have homes?”“ Why don't they get food the way we do?”可知,晚饭前,孩子们认为世界上每个人的生活方式都是一样的。故选D。

9.细节理解题。根据“After dinner, I saw my older son sitting together with several elderly gentlemen who were talking about sports in front of a small television set. He was having a great time sharing and hearing stories.”可知,晚饭后,大儿子正在听那些无家可归的人讲故事,故选D。

10.推理判断题。根据“I could see through their facial expressions that his simple words touched them greatly.”可知,那些无家可归的人感动了,故选B。

11.推理判断题。根据“It reminds us that treating people with respect (尊重), no matter who they are, can lift all of us up.”可知,本文告诉我们要尊敬地对待人们。故选D。

12.C

13.C

14.B

15.C

【分析】

本文介绍了网红主播是一种新的时尚的购物方式,销售产品快,但是有很多问题,消费者在网红主播购物平台上买东西,应当小心。

12.推理判断题。根据“American artist Andy Warhol once said, “In the future , everyone will be world-famous for 15 minutes. ”Now, thanks to the Internet, the rise of live streamers(网红主播) has kind of shown him correct.”可知,网红主播世界出名15分钟,故选C。

13.推理判断题。根据“Li Jiaqi ,27, known as the “ Lipstick (口红)Man" for his 2018 super job of selling more than 15000 lipsticks in five minutes ,is one of the most famous live streamers on Taobao, China's biggest online shopping platform (平台).”可知,李佳奇在线购物平台淘宝上在5分钟内卖出了15000多支口红,因此他擅长卖口红。故选C。

14.词义猜测题。根据“with poor after-sales services”可知,表示产品不够好,故选B。

15.标题归纳题。根据“While live streaming provides a new fashionable way of shopping, it also has its own problems.”和“And the customers should be more careful when they buy the things from the live stream platform”可知,本文介绍了网红主播是一种新的购物方式,但是有很多问题,因此消费者买网红主播的物品时,要当心,因此本文关于通过网红主播购物是不是一种明智的购物方式。故选C。

16.F

17.A

18.B

19.D

20.C

【分析】

本文让学生省钱的建议:把你想买的东西列在笔记本上,买东西时能做出明智的决定;找工作赚钱;买二手的东西;在家吃饭;乘坐公交车或者火车省钱。

16.根据“Write down what you spend money on, and when you spend it.”可知,此处介绍把你想买的东西列在笔记本上。故选F。

17.根据“But what's even better is that you can get a job in a restaurant.”可知,此处介绍找工作是赚钱的最佳途径之一。故选A。

18.根据“Make sure to look around for lists of used things for sale at your university, and shop at secondhand stores if you can.”可知,此处介绍尽可能买二手教科书。故选B。

19.根据“You can save money by eating at home with family or by eating breakfast, lunch, or dinner with your roommates and share the cost.”可知,在家吃饭省钱,因此表示在餐馆吃饭比较贵,故选D。

20.根据“Driving cars or taking the taxi can be expensive, so if you live in school, leave the car at your parents’ home.”可知,此处表示在交通运输上省钱,故选C。

21.D

22.B

23.A

24.D

25.A

26.A

27.C

28.B

29.C

30.D

31.A

32.C

33.B

34.A

35.D

【分析】

本文讲述了作者的女儿十年坚持努力练习游泳,从来不放弃。虽然她没有期望获得任何奖项,但是教练在颁奖典礼上宣布她女儿获得最高荣誉。他认为虽然技能和才能带来巨大的成功,但一个人能拥有的最有价值的东西是心。

21.句意:凯茜在幼年时得了一种可怕的疾病。

A. trouble麻烦,B. pressure快乐,C. matter问题,D. illness疾病,根据后文的“After years of treatment(治疗),”可知,她得了疾病,故选D。

22.句意:经过多年的治疗,她终于变得健康。

A. usually经常,B. finally最后,C. firstly 首先,D. secondly其次。根据“After years of treatment(治疗),”可知,多年治疗后,因此表示终于健康了,故选B。

23.句意:两年前,当凯茜在看奥运会的时候,一个梦想出现在她可爱的小脑袋里——成为一名游泳运动员。

A. swimmer游泳运动员,B. runner跑步者,C. player表演者,D. teacher老师。根据后文的“Last summer. she wanted to join our local swim team.”可知,她想要成为一名游泳运动员,故选A。

24.句意:她努力练习,最后做到了。

A. increased增加,B. found 发现,C. created创造,D. made制作。make it做到了,故选D。

25.句意:然而,球队的训练是一个艰难的开始。

A. however然而,B. besides而且,C. instead反而,D. although尽管。前一句表示她做到了,后一句表示开始很艰难,前后表示转折关系,用however,故选A。

26.句意:一天晚上听到她咳嗽,我决定不让她游泳。

A. from来自,B. in在……里,C. with和……一起,D. at在。keep sb from doing sth阻止某人做某事,故选A。

27.句意:我告诉她咳了一整夜后不要游泳,但她拒绝放弃,继续游泳。

A. take off脱下,B. set off 出发,C. give up放弃,D. show up露面。根据“went on swimming”可知她继续游泳,因此拒绝放弃,故选C。

28.句意:从那天起,凯茜坚持游泳,一次练习也没错过。

A. get得到,B. miss错过,C. follow 跟着,D. start开始。根据“Cathy kept swimming”可知她坚持游泳,因此没有错过一次练习,故选B。

29.句意:她内心有一种坚强的意志,要把自己做到最好。

A. rich富有的,B. weak虚弱的,C. strong强壮的,D. kind和蔼的。根据“But she never gave up!”可知,她永不放弃,因此有一种坚强的意志,故选C。

30.句意:凯茜很难接受自己从来都不是赢家的事实。

A. She她,B. That 那个,C. This 这个,D. It它。根据句型It is difficult for sb to do sth某人做某事是很难的,故选D。

31.句意:凯茜没有期望任何奖励,但她仍然在那里为她的朋友们加油。

A. but但是,B. so 所以,C. or或者,D. and而且。结合句意,前半句表示她没有期望得到奖励,后半句表示她仍然在那里为朋友加油,前后表示转折关系,因此用but,故选A。

32.句意:当典礼接近尾声时,我突然听到主教练宣布:“最高荣誉属于凯茜!””

A. singing唱歌,B. explaining解释,C. announcing 宣布,D. laughing笑。根据“Then came the final awards ceremony(颁奖典礼) )at the end of the year”可知,颁奖典礼上,宣布获奖情况,故选C。

33.句意:凯茜用她的意志和热情鼓励了我们。

A. time时间,B. will意志,C. reason 原因,D. mind精神。根据前文的“She had a___9___will(愿望)within herself to be the best she could be.”可知,此处指的是她的意志,故选B。

34.句意:虽然技能和才能带来巨大的成功,但一个人能拥有的最有价值的东西是心。

A. valuable有价值的,B. interesting有趣的,C. exciting 令人兴奋的,D. enjoyable快乐的。Although引导让步状语从句,前半句表示技能和才能能带来成功,后半句表示心才是最有价值的东西,故选A。

35.句意:这是我女儿一生中最重要的时刻。

A. year年,B. month月,C. week周,D. moment时刻。根据前文的“The highest honor goes to Cathy! "可知,教练宣布我女儿获得最高荣誉,因此这是重要的时刻。故选D。

【点睛】

根据前后文的语境,认真辨析选项里的单词或短语的词义,结合词性,短语,句型,时态,语态和主谓一致,选出正确的选项。例如小题10,句意:凯茜很难接受自己从来都不是赢家的事实。A. She她,B. That 那个,C. This 这个,D. It它。根据句型It is difficult for sb to do sth某人做某事是很难的,故选D。

36.told

37.To

38.happily

39.what

40.will make

41.am writing

42.that

43.us

44.the greatest

45.stories

【分析】

本文讲述了纳撒尼尔·霍桑失业后,他在妻子的鼓励和信任下,写出美国文学上最伟大的小说之一《红字》。从中我们可知一些著名的小说是在爱人或好友的一句鼓励或一个自信的举动之后发生的。

36.句意:他告诉妻子索菲亚他失业了。

根据went home可知,此处用一般过去时,故填told。

37.句意:令他惊讶的是,她高兴地跟他说话。

to one’s surprise令某人惊讶的是,故填To。

38.句意:她高兴地说:“现在你可以写你的书!”

修饰动词said用副词,故填happily。

39.句意:当你有工作时,你没有时间写你正在思考的事。

此处作为动词短语write down的宾语从句,thinking about后面缺少宾语,故填what。

40.句意:尽管我们可能有一段困难的时间,我的确相信你通过写作可以有所作为。

此处表示你将来会有所作为,用一般将来时,故填will make。

41.句意:但是我写书时,我们靠什么生活?

根据what shall we live on,谓语用现在时,while引导的时间状语从句用现在进行时,故填am writing。

42.句意:所以,每周我从你给我的日常使用的钱里,攒下一点。

此处引导定语从句修饰money,故填that。

43.句意:现在这些钱能帮助我们过一年。

作为动词help的宾语,用宾格形式,故填us。

44.句意:在她的信任和信心下,美国文学上最伟大的小说之一《红字》诞生了。

one of the+形容词的最高级+名词复数形式,表示最……的……之一,故填the greatest。

45.句意:一些著名的小说是在爱人或好友的一句鼓励或一个自信的举动之后发生的。

有some修饰,用复数名词,故填stories。

46.absent

47.sense

48.prefer

49.products

50.total

51.pity

52.born

53.chance

54.widely

55.admired

【解析】

46.句意:迈克昨天没来上课,因为他得了重感冒。

根据because he had a bad cold.可知,他得了重感冒,因此没有来上课,be absent from缺席,故填absent。

47.句意:汤姆的方向感很差。他去一个新地方时经常迷路。

a sense of direction方向感,故填sense。

48.句意:我喜欢关于科学的书,而我的父母更喜欢关于历史的书。

根据I like the book that is about science可知,此处表示喜欢,故填prefer。

49.句意:在美国很难搜索到美国产品,因为它们大多是中国制造的。

根据most of them are made in China.可知,此处表示制造的东西,因此是产品,故填products。

50.句意:我们班的学生总数是40人,20人女生20个男生。

根据twenty girls and twenty boys.可知,20个女生,20个男生,因此总是是40人,故填total。

51.句意:真遗憾,她考试没及格。她为此准备了很长时间。

根据she failed the test可知,她考试没有及格,因此是遗憾的事,故填pity。

52.句意:每个人生来都有学习和思考的能力。

be born with生来具有,故填born。

53.句意:他似乎没有机会和她道别。

have the chance to do sth有机会做某事,故填chance。

54.句意:中国,数以百万计的人广泛使用微信进行交流。

根据millions of people to communicate with each other.可知,数以百万计的人使用微信,因此是广泛使用,修饰动词used用副词,故填widely。

55.句意:这位超级明星受到许多青少年的崇拜,他们梦想长大后能像他一样。

根据they dream to be like him when they grow up.壳子,他们梦想像他一样,因此他被崇拜,故填admired。

56.例文:

Dear Jenna,

I’m so glad to know that you are interested in our English Day. I tell you some information about it. It will be held from on January 15th. It has two parts. One part is from 9:00 to 11:30, and it is at the art theater. There will be some English Talent shows there. The other part is between 14:00 and 15:30, and it is at Classroom 7E. English Corner will take place. All of the teachers and students in our school will attend the big event. 

If you come to our school, please call me. I will meet you at the school gate.

Looking forward to seeing you.

Yours,

Li Ming

【详解】

1.题干解读:该题目属于应用文写作,写作时要按邮件格式写。在写作时开头介绍英语日的活动安排;第二段介绍我们见面的地点;第三段期望见到她

2.例文点评:例文采用三段式;用第一、三人称来叙述故事内容;时态采用一般将来时为主介绍学校这次活动安排的时间,地点和内容,叙述完整且条理清晰。写作中注意运用代词,注意多种句式交替运用。写作中注意叙述顺序,符合逻辑关系。

3.高分亮点:

短语:be interested in,from…to…,between…and…,look forward to。

句型:there be句型There will be some English Talent shows there;条件状语从句If you come to our school。

文档

杭州市江干区2020-2021学年九年级上学期期末英语试题

杭州市江干区2020-2021学年九年级上学期期末英语试题学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、阅读单选PersonalRobotMakeyourparentsandteachershappy!Areyouhavingproblemsfinishingyourhomeworkontime?Doyouavoidtidyingyourroomuntilyourmomshoutsatyou?Youdon’tneedtowo
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top