最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

河北省唐山市2021年中考英语模拟试题(含答案)

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-30 08:28:22
文档

河北省唐山市2021年中考英语模拟试题(含答案)

河北省唐山市中考英语模拟试题(含答案)一、单选题1.Itisbettertotravel10,000milesthantoread10,000books,soit’simportanttohavereal__________withlanguages,culturesandsocieties.A.communication.experience.knowledge.influence2.—Howcarefulyouare,Helen!—Wemust!Asweallknowthat_______
推荐度:
导读河北省唐山市中考英语模拟试题(含答案)一、单选题1.Itisbettertotravel10,000milesthantoread10,000books,soit’simportanttohavereal__________withlanguages,culturesandsocieties.A.communication.experience.knowledge.influence2.—Howcarefulyouare,Helen!—Wemust!Asweallknowthat_______
河北省唐山市中考英语模拟试题

(含答案)

一、单选题

1.It is better to travel 10, 000 miles than to read 10, 000 books, so it’s important to have real __________ with languages, cultures and societies. 

A.communication .experience .knowledge .influence

2.—How careful you are, Helen!

—We must! As we all know that __________ do, __________ mistakes we will make.

A.the more careful; the fewer .the more carefully; the less

C.the more careful; the less .the more carefully; the fewer

3.—Which sport do you like better, skiing or skating? 

—Both. I think __________ of them is interesting.

A.either .none .both .neither

4.You can’t be allowed to enter the museum __________ you take your ID card with you.

A.if .as .unless .since

5.—I offered Tony a helping hand. However, he __________ it.

—Maybe he can manage himself.

A.received .returned .refused .accepted

6.In a basketball game, it’s very important for the players to play together and __________ the best in each other.

A.hand out .bring out .take out .leave out

7.Yesterday, I __________ the subway home when I suddenly found I was on the wrong line.

A.took .was taking .had taken .is taking

8.-----Final exam is coming, Tom. Don’t watch TV for too long.

-----I’m not a child any more. I ______ what to do.

A.should always be told .should always tell

C.shouldn't always be told .shouldn’t always tell

9.Diana can' t go to the farm with her classmates because she               a bad cold.

A.will catch .is catching .has caught .is caught

10.My pen pal from America is coming to visit me. I’m thinking about __________.

A.what present should be give him

B.how to give him a surprise

C.where will we have a big meal

D.whether I planned a trip for him

二、完型填空

Celebrate the Good Days

It was in April of what seemed to be a great year. I was in fourth grade with the greatest teacher, Miss De Rosear-the coolest teacher. I had just come home from school to find Mom at home. That was    11    because she never arrived home before me. Mom was sitting on the sofa with Dad. A thousand terrible things started flashing through my mind. What if Grandma had passed away? I did not have the    12    to say goodbye. What if my brother was hurt? As I crawled (爬)up on the sofa next to Mom, she gave me a kiss and a huge smile, so I    13    and went on with my normal after-school activities. During the TV show that I always watched after school, Mom started getting phone calls. The calls continued for the rest of the night. Each time the    14    rang, Mom rushed to her room. I then knew that something bad had happened.

When Mom came back, I asked, “Mom, why do you keep on    15    the room every time you get a phone call?”

She turned to my sister and me and said, “Girls, I have something to tell you. I have cancer (癌症).”

As she said that I felt a sharp pain in my heart. I was thinking, “Why is God taking my mom from me so soon? What have I done?” I didn’t know that we were just beginning a very,    16    journey.

The next day on the bus I turned to my friend, Kate. “My mom…” That was all I could say before I started crying. Kate gave me a big hug and said    17    , “I know, and I’m here for you.” I knew that Kate would support me. 

During the summer, Mom stayed at home. On the good days, sister and I talked about what we were going to do next day, week, month, or year with    18   . We never talked about losing her.

We got    19    from many different people. When school started again, Mom had to have surgery(手术). I stayed with one of my teachers, Mrs. Stephens. Mrs. Stephens made me rainbow French toast. She was always there for me with a smile, a hug, or “it will be okay” advice.

On April 5, my mom became a five-year survivor(幸存者). When that day came, we had a big party. Friends came from far and wide to celebrate how    20    Mom is and her success against cancer!

There will be good days and bad days-some more bad than good. But as I have learned from my mother, celebrate the good days!

11.A.boring .unlucky .strange .enjoyable

12.A.wish .chance .plan .reason

13.A.agreed .cried .cared .relaxed

14.A.alarm .phone .clock .doorbell

15.A.leaving .watching .using .cleaning

16.A.comfortable .dangerous .interesting .painful

17.A.proudly .softly .happily .careless

18.A.Mom .Dad .friends .teachers

19.A.thanks .choices .knowledge .support

20.A.lovely .important .special .beautiful

三、阅读单选

One day, Maria was in her flat building when she noticed her neighbor, Mrs. Garcia, carrying a gardening tool and a bag of soil. Maria wondered how Mrs. Garcia was able to garden in the city.

“My mom used to grow the most delicious vegetables, and I know she misses her garden now that we don't have a yard,” said Maria.

Maria thought that Mrs. Garcia would take her to the park, but she took her to the roof (屋顶). When the door opened, Maria was surprised to see rows of flowers and vegetables on the roof.

“What a wonderful garden! ” said Maria. 

Mrs. Garcia told Maria that for a long time the roof was just an empty space. Then some of the people in the building asked the owners to turn it into a community garden. The building owners liked the idea because the plants not only helped to keep the air clean, but they also helped to keep the building cooler during warmer weather.

“I plant flowers in my own place,” Mrs. Garcia said, but you would be surprised by how different the plants are up here. Some people grow vegetables just like your mom. You can do some of the same things in the city as in the countryside. You just have to be creative ! "

21.Which of the following is NOT the advantage of the community garden?

A.It used the empty space well. .It helped keep the air clean.

C.It helped keep the building cooler. .It made the building stronger.

22.After Maria visited the garden, she would most probably ask her mom to_______.

A.go back to the countryside .pick flowers from the garden

C.grow vegetables on the roof .show her around the park

23.What is the best title for this passage?

A.A Creative Lady .A Rooftop Garden

C.An Empty Roof .A Special Building

All I Want for Christmas Is You

By Mariah Carey; illustrated (插图)by Colleen Madden

Age: for 3-7 years 

Price: $ 99

On Sale: Dec 10, 2015

Pages: 32

Mariah Carey’s All I Want for Christmas Is You, one of the best-selling and most famous songs of all time, brings Christmas joy to many listeners of all ages every year. And now its beautiful lyrics will bring the same holiday spirit to readers of all ages in this one-of-a-kind picture book about a young girl whose greatest Christmas wish is for a new little dog!
A Bear’s year

By Kathy Duval, illustrated by Gerry Turley

Age: for 4-8 years

Price: $ 18. 99

On Sale: Nov. 27, 2015

Pages: 40

In this book, readers will follow a mother bear and her kids through the course of a year. Deep in her den under the heavy snow, Mama and her newborn babies sleep soundly. When spring arrives, the bears wake up, and summer comes, Mama teaches her young ones to fish. Then, in fall, the leaves turn gold, food grows less and less, and the family prepares for hibernation(冬眠)and the coming winter.

The Only Child

By Guojing

Age: for 5-9 years 

Price: $ 22. 99

On Sale: Dec. 1, 2015

Pages: 112

A little girl—lost and alone—follows a stag deep into the woods, and like Alice, down the rabbit hole, she finds herself in a strange world. And home and family are very far away, How will she get back there?

24.Who wrote A Bear’s Year?

A.Mariah Carey. .Colleen Madden. .Kathy Duval. .Gerry Turley.

25.It’s Dec. 8th, Mr. Black wanted to give his little daughter a book as a Christmas present, and he’d better buy _________.

A.All I Want for Christmas Is You .A Bear’s year

C.The Only Child .The Perfect Dog

26.The Only Child is mainly about __________.

A.a young girl’s Christmas wish .the only girl in a family

C.a girl lost her way in a city .a lost girl lived in the forest

 (农村)areas develop as well as those in rich cities? Maybe the answers were “No” in the past. But now, China is trying to change the situation.

In order to help rural students grow taller and stronger, China’s Nutrition(营养)Improvement Program started in 2011. According to the program, a lot more money was spent improving students’ meals. More than 36 million students from ___,____ primary and junior high schools in poor rural areas have benefited(获益)from the program. They are provided with healthy food like eggs and milk from Monday to Friday at school. And the result of a survey shows that the students in those areas are much taller and stronger than before. 

It is true that there were differences between less developed areas and developed areas in education before. Recently, The Guideline for Popularizing High School Education(2017—2020)has come out. According to the guideline, above 90% students from all over the country will go to high schools by 2020. What’s more, the schools in central and western areas will get more support to improve their education.

Students from rural and poor areas also get more chances to receive higher education. A special college program makes it possible for more students from those areas to go to key(重点)colleges and universities. The number was increased by 10% in 2017. 

With the guideline and the programs, we can expect a fairer and more balanced(均衡的)education in the future.

27.The number 134, 000 in Paragraph 2 is the number of __________ in poor rural areas.

A.the key high schools .the poor students

C.the key colleges and universities .the primary and junior high schools

28.If we put the passage into three parts, which of the following is the best? 

①=Para.(自然段)  ②=Para.2  ③=Para.3  ④=Para.4  ⑤=Para. 5

A.①②; ③④; ⑤ .①; ②③; ④⑤

C.①; ②③④; ⑤ .①②; ③; ④⑤

29.After reading the passage, we can infer(推断)that ________.

A.Liu Xi, a student from Chongqing, can go to any high school if she wants to

B.Li Mei, a student from a western rural school, can get a bag of milk every day

C.Hu Jia, a 12-year-old rural student, will more easily receive high school education

D.Han Lei, a student from Beijing, will have few chances to go to key universities

30.The passage probably comes from a _________.

A.story book .fact finding report .TV show .scientific paper

 目的地). It means that the most important is not where you are in the end, but what you have accomplished (完成) while you are trying along the way.

One person who shares my law of life is Mark McGwire, a U.S. baseball player. He once played for St. Louis Cardinals. He wasn’t caught up in the home-run competition in the 1998 season, but he tried his best to play every game. And, most of the time,  he helped his teammates instead of promoting (提升) personal performance, because he wanted to make it a good season for the whole team.

I also think the Cardinals as a whole is following my law of life. They play every game with their full potential (潜力) instead of letting a few winning games go to their heads. They stay focused on the games in the World Series. Even if they lose some games, they never give up.

It doesn’t matter whether you have the ability to be on the top in the end or win the championship. All that matters is that you work hard the whole time. There are a few people in the world who have already understood that success is a journey, not  a destination. But wouldn’t it be a much better world if everyone did? After all, it’s not about who wins or loses, but about how well you play the game. I hope I can apply this to my own life.

31.According to the passage, the writer thinks that ___________.

A.it’s important to win in the end

B.it’s important to try your best on the journey to success.

C.you will succeed if you put your heart into it.

D.it’s important to make your plan clear.

32.Which of the following is NOT true about Mark McGwire?

A.He is a baseball player in America.

B.He didn’t focus while playing every game.

C.He tried his best in every game.

D.He wanted his team to get a better result in the 1998 season.

33.The writer mentioned the cardinals to show that _________.

A.everyone believes in his law of life

B.sports players know how to win

C.they have the same opinion as his

D.teamwork is very important

34.The underlined phrase “go to their heads” means “___________” in Chinese.

A.冲昏头脑 .志在必得 .半途而废 .勇往直前

35.What’s the best title for the passage?

A.Try to Be on the Top .Win Every Game

C.Success Is a Destination .The Law of Life

四、回答问题

 (香味)of our favorite food in the future-an alarm clock called Sensor Wake.

This kind of alarm clock has a large face for showing the time and a hole at the top to release(释放)the scent. It can wake you up with smells such as coffee and orange juice. 

The clock works by releasing the scent at a chosen time. If a user doesn’t wake up within a minute, lights on its face will be turned on. What’s more, to make sure that the user gets up on time and doesn’t miss an important meeting, the alarm clock can also produce sound three minutes after the scent is released.

Now people can choose a smell from ten smell capsules(胶囊), depending on what they think will successfully make them leave their comfortable beds. Each capsule offers 30 wake-up calls, and they can change capsules to enjoy the different scent from day to day. 

1~2题完成句子;3题简略回答问题;4题找出并写下全文的主题句;5题将文中画线名子译成汉语。

36.__________ of an alarm clock is an unhappy way to start the day.

37.There is a hole__________ of this kind of wonderful product.

38.How soon will the alarm clock produce sound after the smell is released? 

____________________________________________________________________________________________

39.________________________________________________________________________________________

40.________________________________________________________________________________________

五、语法填空

 41. (worry) about their health. In fact, it is important for everyone to lose weight 42. (healthy), but how can you do it? Here’s some good 43..

Drink plenty of water and eat a healthy diet. If you f44. like eating snacks, drink a glass of water 45. (one). If you are still h46. after 15 m47. then it’s time for a light snack. Try to stay away from food with high calories(卡路里), such as sweets and fast food.

Do not eat 48. (much) than you can consume(消耗). People get fat because they cannot consume all the calories that they get. 

Take enough exercise. The “333” is good for you—exercise 3 times a week, for 49. least 30 minutes at a time, and your pulse rate(脉搏率)should be more than 130 after exercising.

You’ll be sure to have a slim and strong body as 50. as you keep these in mind and follow them.

六、将所给单词连成句子

51.right away, it, please, do

_______________________________________________________.

52.a piece of, is, news, it, good

__________________________________________________________________________________________

53.is, what, it, fantastic, a, performance

_________________________________________________!

54.will, how, set out, you, soon

__________________________________________ ?

55.yet, you, read, book, have, this

__________________________________________________________________________________________? 

七、看图作文

56. 俗话说“没有规矩,不成方圆”。请仔细观察下面的图片,并根据所给提示和要求写一篇英语短文。

 

提示: (1) What is the man doing? 

(2)What is your advice? 

要求: (1)短文须包括所有提示内容,可适当发挥;

(2)短文中不得出现真实的人名、校名和地名;

(3)词数80个左右(开头和结尾已经给出,不计入总词数)。

I can see a man in the picture. The man is_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Only when we behave well can we live in a well-ordered society.

1.B

【详解】

句意:读一万本书不如走一万里路,所以有真正的语言、文化和社会的经历是很重要的。

考查名词辨析。communication交流;experience经历;knowledge知识;influence影响。根据“It is better to travel 10, 000 miles than to read 10, 000 books”,可知,读一万本书不如走一万里路,这句话意味着要多实践,多经历,故选B。

2.D

【详解】

句意:——海伦,你真细心!——我们必须!我们都知道,越仔细做,我们犯的错误就会越少。

考查副词用法及fewer和less的辨析。careful细心的,形容词;carefully细心地,副词;fewer更少的,修饰可数名词复数;less更少的,修饰不可数名词。此处用“the +比较级 ... , the +比较级 ...”表示“越……就越……”,第一空用副词比较级修饰动词“do”,第二空用fewer修饰可数名词复数“mistakes”。故选D。

3.A

【详解】

句意:——你更喜欢哪项运动,滑雪还是滑冰?——两个都喜欢,我认为他们中任何一个都是有趣的。

考查不定代词辨析。either指两者中任何一个,作主语时谓语用单数形式;none三者或以上都没有;neither表示两者都不;both两者都,作主语时是复数意义。根据对话中的回答both可知,说话人两项运动都喜欢,故B和D不对。由系词is可排除D项,故选A。

4.C

【详解】

句意:除非你带身份证否则不允许进入博物馆。

考查从属连词。if如果,表假设;as当……时候,表时间;unless除非,表条件;since由于,表原因;根据“You can’t be allowed to enter the museum…you take your ID card with you.”可知,句子前后为条件关系。故选C。

5.C

【详解】

句意:——我向托尼伸出援助之手,但他拒绝了。——也许他自己能处理。

考查动词辨析。received收到;returned返回;refused拒绝;accepted接受。根据“However”,表示转折,以及下文“Maybe he can manage himself.”,可知应该是“拒绝”了我的帮助,故选C。

6.B

【详解】

句意:在篮球比赛中,球员们团结协作并发挥出色是非常重要的。 

考查动词短语辨析。hand out分发;bring out激发,使……显现;take out取出;leave out遗漏。根据“In a basketball game, it’s very important for the players to play together and…the best in each other.”可知,此处是指让球员们把最好的一面表现出来。bring out the best把最好的呈现出来。故选B。

7.B

【详解】

句意:昨天,我乘地铁回家时,突然发现我乘错了路线。

考查时态辨析。根据“when I suddenly found I was on the wrong line”可知此处表示过去正在做某事的时候突然发生了某事,主句用过去进行时,其结构为was/were doing。故选B。

8.C

【详解】

句意:——期末考试就要来了,汤姆。不要看太长时间的电视。——我不再是个孩子了。我不应该总是被告知该做什么。考查被动语态。主语是I动词tell的承受者,所以使用被动语态形式,因此B/D不对。由句子I’m not a child any more. 我不再是个孩子了。可知,下句应该用被动句的否定形式。故选C。

9.C

【详解】

句意:黛安娜不能和她的同学一起去农场,因为她得了重感冒.句子为because引导的原因状语从句.根据题干前半句Diana can' t go to the farm with her classmates 黛安娜不能和她的同学一起去农场。可知应该是因为她得了重感冒,所以导致现在不能去农场。从句用现在完成时。故选C.

10.B

【详解】

句意:我的美国笔友将要来看望我。我正在考虑如何给他一个惊喜。

考查固定结构。本句think about后面需接宾语从句,从句用陈述句语序,AC两项都是疑问句语序,所以排除;根据上文“My pen pal from America is coming to visit me”可知,“我”考虑的是将来的事情,所以排除选项D。B项是“疑问词+动词不定式”固定结构,how to give him a surprise如何给他一个惊喜,作think about的宾语,故选B。

11.

句意:那很奇怪,因为她从来没有比我先到家。

boring无聊的;unlucky不幸的;strange奇怪的;enjoyable令人愉悦的。根据“she never arrived home before me.”可知,作者看到妈妈比自己提前到家感到很奇怪。故选C。

12.

句意:我没有机会说再见。

wish愿望;chances机会;plan计划;reason原因。根据“What if Grandma had passed away? I did not have the…to say goodbye.”可知,此处是指如果奶奶去世了,我就没有机会和她说再见了。故选B。

13.

句意:当我爬到妈妈旁边的沙发上时,她给了我一个吻和一个大大的微笑,所以我放松下来,继续我正常的课后活动。

agreed同意;cried哭;cared关心;relaxed放松。根据“she gave me a kiss and a huge smile,”判断,此时的作者应该是放松了,不在像上文叙述的那样,胡乱猜疑了。故选D。

14.

句意:每次电话铃响,妈妈就冲进她的房间。

alarm警报器;phone电话;clock时钟;doorbell门铃。根据“Mom started getting phone calls.”可知,此处是指电话铃响。故选B。

15.

句意:当妈妈回来时,我问:“妈妈,为什么每次接到电话你总是离开房间?”

leaving离开;watching观看;using使用;cleaning打扫。根据“Mom rushed to her room.”可知,妈妈是离开房间打电话。故选A。

16.

句意:我不知道我们刚刚开始一段非常痛苦的旅程。

comfortable舒服的;dangerous危险的;interesting有趣的;painful痛苦的。根据“She turned to my sister and me and said, “Girls, I have something to tell you. I have cancer(癌症).””判断,在得知了妈妈得了癌症之后,作者应该是痛苦的。故选D。

17.

句意:凯特给了我一个大大的拥抱并且温柔地说……。

proudly骄傲地;softly轻柔地;happily高兴地;careless粗心的。根据“That was all I could say before I started crying.”可知,此处是凯特安慰作者的话,应该是温柔的。故选B。

18.

句意:妹妹和我讨论接下来的一天、一周、一个月或者一年将和妈妈一起去做什么。

Mom妈妈;Dad爸爸;friends朋友;teachers老师。根据“During the summer, Mom stayed at home.”以及句子“We never talked about losing her.”可知,此处是指作者和妹妹谈论的是和妈妈一起要做的事情。故选A。

19.

句意:我们得到了许多不同人的帮助。

thanks感谢;choices选择;knowledge知识;support支持,帮助。根据下文“I stayed with one of my teachers, Mrs. Stephens.”可知,我们是得到了很多人的帮助。故选D。

20.

句意:朋友们从四面八方赶来庆祝妈妈是多么的特别,以及她战胜癌症的成功!

lovely可爱的;important重要的;special特别的;beautiful美丽的。根据“On April 5, my mom became a five-year survivor(幸存者).”以及“her success against cancer!”判断,妈妈成功地战胜了癌症,应该是特别的一个人。故选C。

21.推理判断题。根据“the plants not only helped to keep the air clean,but they also helped to keep the building cooler during warmer weather和 for a long time the roof was just an empty space”可知,在楼顶上种植绿色植物可以保持空气清新,同时还能使夏天凉爽一点,还能够利用屋顶的闲置空间,文中并没有提到这有助于使建筑物更结实,故选D。

22.推理判断题。根据“Some people grow vegetables just like your mom和 My mom used to grow the most delicious vegetables”可知,她回家后应该是会告诉母亲邻居家在屋顶种蔬菜的事情,并且会建议母亲也来种,故选C。

23.标题归纳题。本文主要讲述的是在城市楼房的屋顶上种植绿色植物,故选B。

24.

细节理解题。根据“By Kathy Duval”,可知,该书是Kathy Duval写的,故选C。

25.

细节理解题。根据“Mariah Carey’s All I Want for Christmas Is You, one of the best-selling and most famous songs of all time, brings Christmas joy to many listeners of all ages every year”,可知,“All I Want for Christmas Is You”这本书是一本关于圣诞节的书,所以适合作为圣诞礼物,故选A。

26.

主旨大意题。根据“A little girl—lost and alone—follows a stag deep into the woods”,可知,这本书讲述一个森林里迷路的女孩的故事,故选D。

27.

细节理解题。根据“More than 36 million students from 134, 000 primary and junior high schools in poor rural areas have benefited(获益)from the program.”惠及农村贫困地区13.4万所中小学3600多万名学生。可知,此处的134,000这个数字应该是指“贫困农村地区的中小学的数量”,故选D。

28.

篇章结构题。通读全文可知,本文应该是总分总的形式,第一段总述中国正在试图改善西部和贫困地区的教育情况,要与发达地区获得同样的教育机会;二、三、四段主要讲改善教育均衡的具体措施;最后一段总结通过一系列的措施,我们可以期待更公平、更均衡的教育;故选C。

29.

推理判断题。根据“According to the guideline, above 90% students from all over the country will go to high schools by 2020. What’s more, the schools in central and western areas will get more support to improve their education.”根据这一指导方针,全国90%以上的学生将在2020年底上高中,中西部地区的学校将得到更多的支持,以改善他们的教育。由此可以推断“胡佳,一个12岁的农村学生,将更容易接受高中教育”,故选C。

30.

理解判断题。根据“And the result of a survey shows…”,以及“The number was increased by 10% in 2017.”结合文章内容,可知本文主要介绍中国西部及贫困地区与其它地区存在的教育差异,以及对此所做的一系列的调查研究,因此B选项符合题意,故选B。

31.

细节理解题。根据第一段“As for me, the law of life is that success is a journey, not a destination. It means that the most important is not where you are in the end, but what you have accomplished while you are trying along the way.”可知,给“我”带来极大影响的一条“人生法则”就是:成功是旅途,不是终点。重要的是在通往成功的路上尽你最大的努力。可知B项与此表述含义类似。故选B。

32.

细节理解题。根据第二段“He wasn’t caught up in the home-run competition in the 1998 season, but he tried his best to play every game.”可知每一场比赛Mark McGwire都尽力了,B项与他的表现相反。故选B。

33.

推理判断题。根据第三段“I also think the Cardinals as a whole is following my law of life.”可知,作者认为他的“人生法则”也适用于圣路易·拉姆斯队。故选C。

34.

词义猜测题。根据第三段“They play every game with their full potential instead of ...”可知他们在每一场比赛中都发挥了他们的全部潜力,没有被比赛的胜利“冲昏头脑”。故选A。

35.

标题归纳题。通读文章可知,文章主要论述的是“重要的不是结果,而是努力去创造每个精彩的瞬间”这条人生法则,由此可知D项可作为文章的标题。故选D。

36.

根据“The sudden sound of an alarm clock is enough to wake up most of us, but it’s an unhappy way to start the day”,可知,突然响起的闹铃声并不是一种开心新的一天的愉快方式,故填The sudden sound。

37.

根据“This kind of alarm clock has a large face for showing the time and a hole at the top to release(释放)the scent”,可知,这种很棒的产品顶部有一个洞,at the top of“在……顶端”,故填at the top。

38.

根据“to make sure that the user gets up on time and doesn’t miss an important meeting, the alarm clock can also produce sound three minutes after the scent is released”,可知,气味释放三分钟后,闹钟还会发出声音,故填Three minutes later。

39.

根据“We may be woken up by the scent(香味)of our favorite food in the future-an alarm clock called Sensor Wake”,可知,本文介绍了一种新发明——可以通过香味,发出亮光等一系列较温和的方式把人叫醒的闹钟,所以此句是本文的主题句,故填We may be woken up by the scent of our favorite food in the future-an alarm clock called Sensor Wake。

40.

it“它”;can“可以”;wake you up with smells“用气味将你唤醒”,such as“例如”;coffee and orange juice“咖啡和橙汁”,故填:它可以用气味将你唤醒,例如咖啡味和橙汁味。

41.

句意:同时他们担心他们的健康。固定搭配:be worried about sth“担心某事”,故填worried。

42.

句意:事实上,健康减肥对每个人来说都是很重要的。此空修饰动词“lose”,要用副词,故填healthily。

43.

句意:这有一些好建议。根据下文的描述,可知,接下来是提供一些好的建议来健康地减肥,is是单数,所以此空填不可数名词advice“建议”,故填advice。

44.

句意:如果你想吃零食,先喝一杯水。根据“like eating snacks”及首字母,可知,此处用feel like doing sth表示“想要做某事”,if引导条件状语从句,遵循“主将从现”,从句用一般现在时,主语you是第二人称,所以动词用原形,故填feel。

45.

句意:如果你想吃零食,先喝一杯水。分析句子结构可知,此句不缺任何成分,用副词first“首先”作状语,故填first。

46.

句意:如果15分钟后你还是饿,然后是吃一点零食的时间。根据“it’s time for a light snack”,可知,还是感觉饿可以吃一点零食,hungry“饥饿的”,形容词作表语,故填hungry。

47.

句意:如果15分钟后你还是饿,然后是吃一点零食的时间。根据“after 15”及首字母,可知,此处表示“15分钟”,minute“分钟”,基数词15后接复数名词,故填minutes。

48.

句意:不要吃得比你能消化的多。根据“than”,可知,此处要用比较级,故填more。

49.

句意:“333”对你有好处,——一周锻炼三次,每次至少30分钟。根据“least 30 minutes at a time”,可知,此处表示“至少”,英文表达是at least,故填at。

50.

句意:只要你心里记住这些并按这些去做,你一定会有苗条并强壮的身体。根据“You’ll be sure to have a slim and strong body”及“you keep these in mind and follow them”,可知,“按照这些去做”是“有苗条并强壮身体”的条件,用as long as引导条件状语从句,故填long。

51.Please do it right away

【详解】

根据所给标点可知应用陈述句的形式,分析所给单词,这是一个祈使句,表示对别人的请求或要求;please请,放在句首,首字母大写;谓语动词do做;宾语it它;时间状语right away立刻,马上,放在句子末尾。 故答案为Please do it right away“请马上做”。

52.It is a piece of good news.

【详解】

it“它”,在句中作主语;is“是”,作谓语;a piece of“一条”;good news“好消息”,故填It is a piece of good news.“它是一条好消息”。

53.What a fantastic performance it is

【详解】

根据所给标点及单词可知,这是一个由“What”引导的感叹句,句型为What+a/an+形容词+名词+主语+谓语”。fantastic精彩的,形容词;performance表演,名词;a fantastic performance一个精彩的表演;主语是it;be动词是is。故答案为What a fantastic performance it is“多么精彩的表演啊”。

54.How soon will you set out

【详解】

根据所给标点及所给词汇可知,句子应是特殊疑问句,分析所给词汇,how soon多久(以后),固定短语,对in+一段时间的提问,应该放在句首,首字母大写;will助动词,放在主语之前,构成疑问句;谓语动词set out出发, 主语you你。故答案为How soon will you set out“你多久以后出发”。

55.Have you read this book yet

【详解】

根据“yet”及“have”可推出是现在完成时的一般疑问句。助动词have开头,置于主语you之前;过去分词read置于主语之后;this book这本书,作宾语;yet作状语,置于句末。故填Have you read this book yet“你读过这本书了吗”。

56.例文:

I can see a man in the picture. The man is jumping the queue and running the red light. To be honest, I think he is very impolite. In my opinion, we should behave as follows.

First, while walking or driving on the road, we should obey the traffic rules. Besides, do remember not to draw anywhere when visiting places of interest. What's more, making a loud noise in public is also a kind of rude behavior. Last but not least, when we go to public places, we should do as required. For example, "Don't jump the queue" and "Don't pick flowers".

Only when we behave well can we live in a well-ordered society.

【详解】

1.题干解读:题目要求根据图片内容描述图中男子在做的事情并讲一下自己的看法及建议。

2.写作指导:写作时要把原文开头、结尾运用起来,描述图片中内容用现在进行时、第三人称,写自己的观点建议用第一人称,可多使用祈使句。第一段讲述图中内容及自己的看法;第二段提出建议;第三段做出总结。要保证没有单词拼写和语法错误。

文档

河北省唐山市2021年中考英语模拟试题(含答案)

河北省唐山市中考英语模拟试题(含答案)一、单选题1.Itisbettertotravel10,000milesthantoread10,000books,soit’simportanttohavereal__________withlanguages,culturesandsocieties.A.communication.experience.knowledge.influence2.—Howcarefulyouare,Helen!—Wemust!Asweallknowthat_______
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top