学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
评卷人 | 得分 |
一、阅读单选 |
Service Guide | We will give you the best service and make your stay here as enjoyable as possible. |
Room Service | We offer the service 24 hours a day. |
Dining Room | Breakfast: 8:00 a.m.—9:30 a.m. Tips: The room waiter may bring breakfast to your room at any time after 7:00 a.m. If you need, please fill in a card and hang it outside your room before 6:00 a.m. |
Lunch: 12:00 noon—2:00 p.m. Dinner: 6:30 p.m.—8:30 p.m. | |
Telephones | There is a telephone in your room. Please dial(拨打)“0” before you make a phone call. We will tell you to wait for a moment if the lines are busy. |
Shop & Coffee House | Business hours: Shop: 9:00 a.m.—5:30 p.m. Coffee House: 12:00 noon—2:00 p.m.8:00 p.m.—11:30 p.m. |
Other Services | Swimming pool: Have a good time at any time if you like. It’s free. |
Hot water: It is offered 24 hours a day. |
A.Phone the service desk. .Call your room waiter.
C.Go to the hotel dining room. .Put a card outside the room before 6:00 a.m.
2.If you want to have a 2-hour business talk in the coffee house, you may go there ________.
A.at 11:00 a.m. .at 12:30 p.m. .at 8:30 p.m. .at 11:00 p.m.
3.According to the service guide, what can we do at any time in the hotel?
A.Go swimming. .Go shopping. .Have meals. .Use the meeting room.
4.Which of the following is NOT true?
A.You can have hot water whenever you want.
B.You can go shopping at 8:30 a.m. in the hotel.
C.The hotel offers dinner from 6:30 p.m. to 8:30 p.m.
D.If you make a call in your room, you must dial “0” first.
5.Where can you most probably see the service guide?
A.In a shop. .In a hotel. .In a coffee house. .In a dining room.
I learned the importance of creative thinking in a physics class many years ago.
When I was in high school, our physics teacher gave us a challenge and asked us to make a paper plane of any shape. The only goal was to get it to fly as far as possible. I had many paper plane-making skills, so I made the best plane I could and it flew pretty far.
One boy made the greatest, yet the simplest paper plane. He stood there at the starting line with a normal piece of paper. Some classmates stretched(伸长) their heads while laughing quietly to themselves. Moments later, he took the flat(平的) of paper, made it into a ball, and threw it down the hallway. We were so shocked about what he had done. We never expected things to happen like this. All of us were beaten easily by him.
Some of the students got mad and said that he cheated (欺骗).The physics teacher said, “How so? He didn’t do anything wrong because a paper ball is indeed a shape”. Yes, the boy didn’t cheat. He just finished the task in a different way. In our life, what we are taught turns into our experience. We do everything according to it. However, our experience gets in the way of our development at some point. It stops us from coming up with new ideas and destroys(破坏) our creativity. So it is really necessary for us to learn to think outside of the experience. Then we may discover much easier ways which produce a better result. Just like the boy in the story, we are supposed to think creatively.
6.Why did the paper plane made by the writer fly pretty far?
A.Because he learned physics best. .Because the physics teacher gave him a hand.
C.Because he had many paper plane-making skills. .Because he made the paper plane in the greatest shape.
7.How did the boy beat other students in Paragraph 3?
A.He made a piece of paper into a ball. .He stood over the starting line.
C.He threw the paper plane with all his strength. .He used a special piece of paper.
8.What did the teacher think of the boy’s practice?
A.The teacher didn’t care what the boy did. .The teacher got angry at what the boy did.
C.The teacher believed the boy could do better. .The teacher thought the boy finished the task perfectly.
9.What does the underlined word “It” mean in English?
A.Physical knowledge. .The experience. .The homework. .The plane-making skill.
10.What does the story mainly want to tell us?
A.Everyone should do everything honestly. .Everyone should only discover new ways.
C.Everyone should learn from others' experience. .Everyone should learn to think outside of experience.
Laughter can help us be free from pain and increase our endurance(忍耐力). A study at 2011 Oxford University showed that telling a joke to a friend can help us do more exercise at the gym(健身房) or go farther on our daily walk.
Joking around is also good for our social life. Compared with staying alone, a person is more likely to laugh when he is staying with other people. When someone starts laughing, everyone else laughs too, even if they’re not sure why he is laughing.
Sophie Scott, a British scientist, believes that when we laugh, we are making and keeping social connections. They are very important for our health, because keeping connections with people around can make us healthier and live longer. Those who feel more connected to others have less depression(抑郁), and are better at understanding others.
Dr. Caspar Addyman, psychologist(心理学家) at the University of London, said babies naturally understand the importance of sharing laughter. “ Babies can make you laugh and you can make them laugh” he said. “It’s all about connection.” Laughter means that we are part of a group and we like them.
So, spending time with people we care about is the quickest and easiest way to reduce stress and improve our health condition. It’s pretty fun, too.
11.What can telling a joke help us to do?
A.It can help us laugh a rather long time. .It helps us talk more with others.
C.It lets us exercise more and go farther. .It makes us understand others more easily.
12.What does “more likely” most probably mean in Chinese?
A.更有可能 .更喜欢 .像的多 .很愿意
13.According to Dr. Caspar Addyman, laughter means _________.
A.you are satisfied with somebody .you want to be a teacher of someone
C.we are part of a group .we have a better understanding ability
14.What can we learn from the last paragraph?
A.It's pretty fun to stay alone.
B.Joking around is good for our health.
C.Staying with friends helps solve our problems.
D.Spending time with families may help us keep healthy.
15.What’s the best title of the passage?
A.The Importance of Health .Laughter And Health
C.How to Understand Others .How to Reduce(减少) Stress
评卷人 | 得分 |
二、阅读还原5选5 |
16.. It is said that Emperor Yang came to Yangzhou three times. In winter, the flowers and trees in the garden became dry and weak. The emperor ordered the girl servants to cut fine silk into flowers and leaves and use them to decorate(装扮)the trees and lakes,copying nicely the looks of spring and summer. 17..
In the Tang Dynasty, the paper cutting industry was highly developed and a large amount of high- quality paper was made as presents to the Court(宫廷).
18.. The people of Yangzhou became interested in wearing fine clothing, They liked embroidered(刺绣的)clothing best. The embroidered designs were based on paper-cuts,and the most well-known of them was from Bao Jun, a paper cutting master.19..
After the People’s Republic of China was started, the Chinese government accepted the importance of paper cutting like many other arts and skills. 20.. It greatly helped the development of Yangzhou paper cutting.
请根据材料内容,选择合适选项使短文内容完整正确。
A.In the Qing Dynasty, the economic(经济)developed very quickly.
B.Since then colourful cutting has become a popular art in Yangzhou.
C.In 2007, China Paper-cuts Museum opened to the public in Yangzhou
D.He won a high fame as Magic Scissors for his wonderful cutting skills.
E.People in Yangzhou cut colourful paper or silk to celebrate festivals in the Sui Dynasty.
评卷人 | 得分 |
三、完型填空 |
So the man often spoke to people, “I really don’t 25 . I am so good at fishing. Why are my sons so bad? I teach 26 fishing skills since they were young, teach from the most basic things. I tell them how to cast a net(撒网)to catch the fish 27 . I have taught them all of my fishing skills. But I am not proud of 28 they do. I’m not satisfied with them. When they 29 , I taught them how to know the tide(潮汐), distinguish(区分)fish…I’ve given them 30 the experience that I have had over the years. However, they are not as 31 as other fishermen’s sons!”
A passer-by listened to him and thought it was 32 strange, so he asked, “Have you been teaching them hand in hand?”
“Yes, I teach them very carefully and patiently so that they can get first-class fishing 33 .”
“Have they been following you?”
“Yes, I always make them learn from me in order to make them 34 making mistakes while fishing.”
The passer-by said, “Then your 35 is clear. You teach them skills, but not lessons.”
21.A.for .of .as .with
22.A.rich .lazy .young .friendly
23.A.although .unless .so .because
24.A.couldn’t .needn’t .shouldn’t .mustn’t
25.A.explain .expect .support .understand
26.A.you .them .him .us
27.A.carefully .differently .clearly .easily
28.A.that .what .which .how
29.A.picked up .grew up .showed up .turned up
30.A.any .only .no .all
31.A.honest .clever .famous .magic
32.A.a bit .a few .quite a .a great of
33.A.reasons .results .methods .projects
34.A.avoid .finish .practice .prevent
35.A.goal .reason .dream .problem
评卷人 | 得分 |
四、短文选词填空 |
believe show condition with hard mark surprise young
national but |
Quan Hongchan was first introduced in the Tokyo Olympic Games as the 36. member of the Chinese delegation(代表团). And later she made a name for herself by collecting full marks in three out of her five dives(潜水) and winning a gold medal in the competition. “She got more full 37. in one competition than I’ve ever got in my life,” said Guo Jingjing, who is often called China’s Diving Queen.
Quan Hongchan 38. the world with her perfect performance. More surprisingly, it was her first time to take part in the Olympic Games, and she had trained in the 39. team for only a year.
For us, it was an unexpected win, but for her, it wasn’t. Quan Hongchan started diving in 2014. Although she 40.unbelievable talent for it, she practices hard every day and is strict 41. herself. It’s her hard work that brings her success.
When talking about the reason why she works so 42. , Quan Hongchan said, “My mom is in a worrying health 43. , and I want to do my best and make enough money to cure(治疗) her.” Her parents have never asked the girl for anything, 44. she always tries to take care of her family like an adult, which makes everyone deeply touched.
We all 45. the Tokyo Olympic Games is just Quan Hongchan’s starting point. She will have a bright future.
评卷人 | 得分 |
五、短文语境提示填空 |
It’s normal that we use Band-Aids (创可贴) when we cut our fingers by accident. The first Band-Aid 46. invented by America Earle Dickson in 1921.
Dickson’s wife Josephine often cut her fingers in the kitchen. At that time, dealing 47. hurt fingers wasn’t easy. Because gauze (纱布) and adhesive tape (黏胶带) didn’t come together. People had 48. cut them to the right size. Dickson found that they were always too big and soon fell off. Once he tried to put 49. piece of gauze on the center of a piece of tape. Not only Dickson 50. also his wife was surprised to see that the gauze remained there for some time. The first Band-Aid was “born”!
评卷人 | 得分 |
六、填写适当的句子补全对话 |
A: Hi, Cindy.
B: Hi, Peter. We are leaving our school in a few weeks. I will miss it very much.
A: So do I. And I’ll never forget our teachers.
B: 51.?
A: Mr. Black. He is a patient and kind teacher.
B: Yes, he always guided us to do a lot in physics.52..
A: So you are the most excellent in physics.53.?
B: Of course. I remember I lost my pen. All of you helped me to look for it.
A: Yes. You said the pen was very important to you.
B: Our school life was unforgettable.
A: You are right.54.?
B: I want to get into a good high school.
A: You are always working so hard and I think you will achieve your dream.
B:55.. I’ll try my best.
评卷人 | 得分 |
七、话题作文 |
要求:1. 文中不要出现所在学校和学生真实名称;2. 词数 100 左右。
My __________ habit
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
参
1.D
2.C
3.A
4.B
5.B
【分析】
本文是一篇应用文,向我们介绍洛阳友谊酒店的相关信息。
1.
细节理解题。根据“Tips: The room waiter may bring breakfast to your room at any time after 7:00 a.m. If you need, please fill in a card and hang it outside your room before 6:00 a.m.”可知,客房服务员可以在早上7点以后随时把早餐送到您的房间。如果需要,请填写卡片,并在早上6点前挂在房间外面。故选D。
2.
细节理解题。根据“Coffee House: 12:00 noon—2:00 p.m. 8:00 p.m.—11:30 p.m.”可知,咖啡厅中午12点到下午2点,晚上8点到11点半开放。故选C。
3.
细节理解题。根据“Swimming pool: Have a good time at any time if you like.”可知,任何时候都可以去游泳,故选A。
4.
推理判断题。根据“Shop: 9:00 a.m.—5:30 p.m.”可知,商店是上午9点到下午5:30营业,故选B。
5.
推理判断题。本文向我们介绍洛阳友谊酒店的相关信息,所以推测可能在酒店看到这个服务指南。故选B。
6.C
7.A
8.D
9.B
10.D
【分析】
本文是一篇记叙文,讲述我在一节物理课上的经历,而这次经历让我明白创造性思维的重要性。
6.
细节理解题。根据第二段“ I had many paper plane-making skills, so I made the best plane I could and it flew pretty far”可知,我会很多折飞机的技巧,所以我折的飞机飞得很远。故选C。
7.
细节理解题。根据第三段“ he took the flat(平的) of paper, made it into a ball”可知,男孩把纸做成了球状,把我们都打败了。故选A。
8.
推理判断题。根据“ All of us were beaten easily by him”和“He didn’t do anything wrong because a paper ball is indeed a shape”可知,男孩的做法与其他同学不同,而且他还打败了其他人,可推断老师会认为男孩的任务完成得很好。故选D。
9.
词义猜测题。根据上文“our experience gets in the way of our development at some point”可知,经验会在某些时候阻碍我们的发展,而“It”会阻止产生新的想法和破坏创造力,因此“It”指的是经验“experience”。故选B。
10.
主旨大意题。根据最后一段“So it is really necessary for us to learn to think outside of the experience”可知,我们都要学会跳出经验的来思考。故选D。
11.C
12.A
13.C
14.D
15.B
【分析】
本文主要讲述了笑对我们健康的好处。
11.
细节理解题。根据第一段“ A study at 2011 Oxford University showed that telling a joke to a friend can help us do more exercise at the gym(健身房) or go farther on our daily walk.”可知它让我们锻炼得更多,走得更远。故选C。
12.
词句猜测题。根据第二段“Joking around is also good for our social life. Compared with staying alone, a person is more likely to laugh when he is staying with other people”可知开玩笑对我们的社交生活也有好处,可推测此处是说与独处相比,一个人在与他人相处时会更容易,更可能发笑。故选A。
13.
细节理解题。根据倒数第二段“ Laughter means that we are part of a group and we like them.”可知笑意味着我们是一个群体的一部分。故选C。
14.
细节理解题。根据最后一段“So, spending time with people we care about is the quickest and easiest way to reduce stress and improve our health condition”可知花时间与我们关心的人在一起是减轻压力和改善健康状况的最快、最简单的方法。故选D。
15.
最佳标题题。根据第一段“Laughter can help us be free from pain and increase our endurance(忍耐力)...help us do more exercise at the gym(健身房) or go farther on our daily walk.”以及通读全文可知本文主要讲述了笑可以让我们更健康。故选B。
16.E
17.B
18.A
19.D
20.C
【分析】
本文是一篇说明文。文章主要讲述了剪纸发展史。
16.
根据前句“Yangzhou paper cutting…can be dated back to the Sui Dynasty(朝代), making Yangzhou one of the places where paper cutting first became popular.”可知扬州剪纸可以追溯到隋朝,是剪纸最早流行的地方之一。根据后文“…In winter, the flowers and trees in the garden became dry and weak. The emperor ordered the girl servants to cut fine silk into flowers and leaves and use them to decorate(装扮)the trees and lakes”可知隋朝皇帝命侍女们用优质的丝绸进行裁剪装饰,可推测出此空是说在隋朝时期扬州人剪彩纸或丝绸来装饰。结合选项,故选E。
17.
根据前句“The emperor ordered the girl servants to cut fine silk into flowers and leaves and use them to decorate(装扮)the trees and lakes,copying nicely the looks of spring and summer.”可知皇帝命令侍女们把丝绸剪成花朵和叶子,用来装饰树木和湖泊,很好地模仿了春天和夏天的样子;根据后文“In the Tang Dynasty, the paper cutting industry was highly developed…”可知唐朝时期剪纸工业高度发展,可推测出此空是讲这时彩剪之风开始变得流行起来。结合所给选项,故选B。
18.
根据前句“In the Tang Dynasty, the paper cutting industry was highly developed and a large amount of high- quality paper was made as presents to the Court.”可知此处是说明剪纸在唐朝发展的盛况;根据后文“After the People’s Republic of China was started…”可知此处是讲新中国成立后,剪纸事业的发展;阅读全文可知文章是按照时间顺序来叙说剪纸发展史,可推测此空是讲其他时期剪纸的发展情况,结合选项。故选A。
19.
根据前文“…the most well-known of them was from Bao Jun, a paper cutting master.”可知其中最有名的是剪纸大师包军。可推测出后句会介绍包军情况,结合选项D中“He”可知是指包军。故选D。
20.
根据前句“the Chinese government accepted the importance of paper cutting like many other arts and skills.”可知中国接受了像许多其他的艺术和技能的剪纸的重要性。根据后句“ It greatly helped the development of Yangzhou paper cutting.”可知它极大地促进了扬州剪纸的发展。可推测出此处是说积极推崇扬州剪纸,结合所给选项,可知选项C符合语境。故选C。
21.C
22.C
23.D
24.A
25.D
26.B
27.D
28.B
29.B
30.D
31.B
32.A
33.C
34.A
35.D
【分析】
本文是一篇记叙文。主要讲述了一位渔王有一流的捕鱼技术,他的三个儿子却很普通。他教儿子们捕鱼技术,但是他们的捕鱼能力还是不如身边比自己技术差的渔夫的孩子们。一位路人知道后告诉渔王,你教给他们的只是你的经验并没有教训。文章旨在告诉我们:如果一个人想要成功,教训和经验同样重要。
21.
句意:他被称为“渔王”,因为他的钓鱼技术比他周围的任何人都好。
for因为;of属于;as作为;with具有。此处是固定搭配,be known as“被称作……”。故选C。
22.
句意:许多年轻人都来向他学习这项技能。
rich富有的;lazy懒惰的;young年轻的;friendly友好的。根据空后“men all came to learn the skill from him.”可知,此处是“年轻人”都来向他学习这项技能,其他选项不符。故选C。
23.
句意:但是渔王老了,他很不高兴,因为他的三个儿子太普通了。
although尽管;unless除非;so所以;because因为。根据“he was very unhappy…his three sons were so common.”可知,此处渔王不开心的原因是因为他的三个儿子太普通,前后句是因果关系。故选D。
24.
句意:他担心在他死后他们无法过上更好的生活。
couldn’t不能;needn’t不需要;shouldn’t不应该;mustn’t禁止。根据题空前“He was afraid...make a living better after his death”可知,渔王害怕他死后,他的孩子们“不能”过上更好的生活。故选A。
25.
句意:我真的不明白。
explain解释;expect除了;support支持;understand明白。根据下文“I am so good at fishing. Why are my sons so bad?”可知,此处表示的是渔王“不明白”为什么自己擅长钓鱼,自己的儿子们却如此差劲。故选D。
26.
句意:我从他们小的时候就开始教他们捕鱼的技巧,教他们最基本的东西。
you你;them他们;him他;us我们。根据下文“I tell them…”可知,此处填them。故选B。
27.
句意:我告诉他们如何撒网才能轻松抓鱼。
carefully小心地;differently不同地;clearly清楚地;easily容易地。根据下文“I have taught them all of my fishing skills.”可知,渔王把他所有的捕鱼技巧都教给了他的孩子,可知此处是告诉他们如何撒网才能“轻松抓鱼”。故选D。
28.
句意:但我并不为他们的所作所为感到骄傲。
that一般引导宾语从句和定语从句;what什么;which哪一个;how怎样。此处是作“do”的宾语,因此用what。故选B。
29.
句意:当他们长大后,我教他们如何识潮汐,分辨鱼。
picked up捡起;grew up长大;showed up露出;turned up出现。根据空后“I taught them how to know the tide(潮汐), distinguish(区分)fish”可知,此处指的是当他们“长大”后,我教他们如何识潮汐,分辨鱼。故选B。
30.
句意:这些年来,我把我所有的经验都给了他们。
any一些;only仅仅;no不是;all所有。根据空后“the experience that I have had over the years.”可知,此处表示我这些年来“所有”的经验。故选D。
31.
句意:可是,他们总没有别的渔夫的儿子聪明!
honest诚实的;clever聪明的;famous著名的;magic魔幻的。根据空后“other fishermen’s sons”可知,此处是渔王把自己孩子与其他渔夫的孩子进行比较,可推知是“聪明的”。故选B。
32.
句意:一个过路人听了,觉得有点奇怪。
a bit一点儿;a few几个,少数的;quite a相当;a great of大量。根据空后“strange”可知,此处表示的是“有点”奇怪。故选A。
33.
句意:是的,我非常认真和耐心地教他们,这样他们就能得到一流的捕鱼方法。
reasons原因;results结果;methods方法;projects项目。根据空前“they can get first-class fishing”可知,此处是指得到一流的捕鱼“方法”。故选C。
34.
句意:是的,我总是让他们向我学习,以便他们在钓鱼时避免犯错误。
avoid避免;finish完成;practice练习;prevent阻止。根据“make them...making mistakes while fishing.”可知,此处是渔王目的是“避免”他们钓鱼时犯错误。故选A。
35.
句意:那么你的问题就清楚了。
goal目标;reason原因;dream梦想;problem问题。根据下文“You teach them skills, but not lessons”可知,此处路人指出了渔王的“问题”,他教给孩子们是技能,而不是教训。故选D。
36.youngest
37.marks
38.surprised
39.national
40.shows
41.with
42.hard
43.condition
44.but
45.believe
【分析】
文章讲述了奥运冠军全红婵的一些信息。
36.
句意:全红婵作为中国代表团最年轻的成员首次在东京奥运会上被介绍。根据“She is Quan Hongchan, a 14-year-old diver.”及备选词汇可知,14岁的奥运选手是最年轻的,故填youngest。
37.
句意:“她在一次比赛中得到的满分比我一生中得到的都多,”郭晶晶说。根据“she made a name for herself by collecting full marks in three out of her five dives”及备选词汇可知,此处指的是“满分”,mark“分数”,此处用复数形式,故填marks。
38.
句意:全红婵以其完美的表演震惊了世界。根据“Quan Hongchan...the world with her perfect performance. More surprisingly...”及备选词汇可知,此处指的是“震惊全世界”,surprise“惊讶,吃惊”,是动词,描述过去的事情,动词用过去式,故填surprised。
39.
句意:更令人惊讶的是,这是她第一次参加奥运会,她在国家队只训练了一年。空处修饰其后的名词“team”,应用形容词形式,结合备选词汇及常识可知,奥运选手一般都是在国家队受训,故填national。
40.
句意:尽管她在这方面表现出令人难以置信的天赋,但她每天都刻苦训练,严格要求自己。根据“she...unbelievable talent for it”及备选词汇可知,此处指的是show“展示,表现”,是动词,结合“she practices hard...”可知,此处应用一般现在时,主语是第三人称单数形式,动词用三单形式,故填shows。
41.
句意:尽管她在这方面表现出令人难以置信的天赋,但她每天都刻苦训练,严格要求自己。结合“is strict...herself”可知,此处是be strict with sb.“对……严格”,故填with。
42.
句意:当谈到她如此努力工作的原因时,全红婵说:“我妈妈的健康状况令人担忧,我想尽我最大的努力,挣足够的钱来治疗她。”根据“she practices hard every day...”可知,此处是指“问为什么努力工作”,故填hard。
43.
句意:我妈妈的健康状况令人担忧,我想尽我最大的努力,挣足够的钱来治疗她。根据“My mom is in a worrying health...and I want to do my best and make enough money to cure(治疗) her.”及备选词汇可知,此处指的是“健康状况很差”,condition“状况”,故填condition。
44.
句意:她的父母从未向女孩提出任何要求,但她总是像成年人一样照顾家人,这让每个人都深受感动。空格前后是转折关系,应用but连接,故填but。
45.
句意:我们都相信东京奥运会只是全红婵的起点。根据“the Tokyo Olympic Games is just Quan Hongchan’s starting point. She will have a bright future.”及备选词汇可知,此处指的是“我们都相信……”,believe“相信”,是动词,主语是复数人称,动词用原形,故填believe。
46.was
47.with
48.to
49.a
50.but
【分析】
本文主要讲述了第一个创可贴是怎么出现的。
46.
句意:第一个创可贴是由美国的厄尔·迪克森在1921年发明的。根据“ The first Band-Aid...invented by America Earle Dickson in 1921”可知这是一个被动语态结构,句子时态是一般过去时,此处缺少be动词,主语是第三人称单数,be动词用was,故填was。
47.
句意:当时,处理受伤的手指并不容易。固定短语deal with“处理”,故填with。
48.
句意:人们必须把它们剪成合适的尺寸。根据“ People had...cut them to the right size.”可知此处是指人们必须这样做。固定短语have to“必须,不得不”,故填to。
49.
句意:有一次,他试图把一块纱布放在一片胶带的中间。根据“he tried to put...piece of gauze on the center of a piece of tape. ”可知是把一块纱布放在胶带的正。a piece of“一块,一条”,是固定短语,故填a。
50.
句意:不仅迪克森还有他的妻子也惊奇地发现,那块纱布在那里停留了一段时间。根据“ Not only Dickson...also his wife”可知是考查固定结构not only...but also“不但……而且……”,故填but。
51.Who is your favorite teacher
52.I became more and more interested in physics
53.Do you have any other special memories
54.What do you want to do after leaving the school
55.Thank you/Thanks
【分析】
本文是A、B两个人的对话,A和B两人将要离开学校,两人回忆学校的人和事,以及憧憬未来。
51.
根据下文“Mr. Black. He is a patient and kind teacher.”可推测,B提问A最喜欢的老师是谁。故填Who is your favorite teacher。
52.
根据下文“ So you are the most excellent in physics.”可推测,B会说对物理越来越感兴趣了,或者越来越喜欢物理等。故填I became more and more interested in physics。
53.
根据下文“I remember I lost my pen. All of you helped me to look for it.”可推测,A提问的是在学校有什么特殊的事情。故填Do you have any other special memories。
54.
根据下文“I want to get into a good high school.”可推测,A提问的是在离开学校之后,B有什么想要做的事情。故填What do you want to do after leaving the school。
55.
根据上文“You are always working so hard and I think you will achieve your dream.”可知,A祝愿B能梦想成真,B会道谢。故填Thank you/Thanks。
56.One possible version:
My eating habit
I have a good eating habit. I often drink a cup of milk and eat an egg for breakfast at home. I don’t like milk, but my mom says it’s good for my health. I often eat lunch at school. I usually have some meat and vegetables. I like all kinds of vegetables and fruit. I also like junk food, but I only eat once or twice a month. I usually drink water and juice, and I never drink coffee or coke. As you see, I eat well and I’m very well.
I’m in good health, so I have enough energy to study every day. It’s also good to my schoolwork. So I think we should develop good habits for ourselves.
【详解】
1.题干解读:本文是一篇话题作文。介绍下自己的学习习惯,饮食习惯等其他习惯给自己的生活带来的影响。
2.写作指导:本文时态采用一般现在时;人称以第一人称为主。写作时注意时态的正确使用,语句通顺,可适当使用短语句型,使文章更出彩。