最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

2020年1月浙江高考英语试卷答案及解析

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-30 08:32:48
文档

2020年1月浙江高考英语试卷答案及解析

2020年1月浙江高考英语试卷(含答案)第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:Howmuchistheshirt?A.£19.15.B.£9.18.C.£9.15.答案
推荐度:
导读2020年1月浙江高考英语试卷(含答案)第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:Howmuchistheshirt?A.£19.15.B.£9.18.C.£9.15.答案
2020年1月浙江高考英语试卷(含答案)

第一部分听力(共两节,满分30分)

做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸上。

第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

例:How much is the shirt?

A.£19.15.    B. £9.18.    C. £9.15.

答案是C。

1.Where does the conversation probably take place?

A.At a zoo.    B. In a library.C. In a drugstore.

2.What will the man do next?

A.Change some money.    B.    Take the food    home.    C.    Sit and eat hismeal.

3.What does the woman suggest?

A.Buying a computer.B.Hiring an assistant.C.Starting a business.

4.What are the speakers talking about?

A.The weather.B.The scenery.C.The traffic.

5.When did the man see the film?

A.On Wednesday.B.On Thursday.    C.On Saturday.

笫二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

听下面5段对话或独内。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独内前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独内读两遍。

听第6段材料,回答笫6、7题。

6.Who is the newcomer?

A. David Cook.    B. Joey Sanders.C. Liam Neeson.

7.What is the newcomer’s position in the company?

A. He is a film director.

B.He is a program manager.

C.He is a department head.

听第7段材料,回答笫8至10题。

8.What does the woman do?

A. She’s a secretary.    B. She’s a hotel maid.    C. She’s a salesperson.

9.What is the man going to do?

A. Change the sheets.    B. Have breakfast.C. Meet his friends.

10.What does the man ask the woman to do at the end of the conversation?

A.Take the plate away.

B.Bring some towels.

C.Turn on the light.

听第8段材料,回答笫11至13题。

11. Why does Jessica make the call?

A.To look for her passport.

B.To apply for a credit card.

C.To ask for the manager.

12.Where will Jessica go right after the phone call?

A.The bank.    B. Her home.    C. The supermarket.

13.How does the man sound?

A.Helpful.B.Nervous.    C. Surprised.

听第9段材料,回答第14至17题。

14.    What is the man doing?

A.Placing anorder.B.Selling insurance.C. Conducting an interview.

15.    What did Leaney study for a degree?

A.Finance.B.Education.C. Public Relations.

16. What is an advantage of a smaller business according to Leaney?

A.Greater contributions to the neighborhood.

B.Closer employer-employee relationship.

C.More flexibility in providing services.

17. What is Leaney’s plan for the next two weeks?

A.To visit her parents.

B. To call her relatives.

C. To finish her work.

听第10段材料,回答第18至20题。

18. What is the purpose of the talk?

A.To present a prize.B. To introduce a lecturer.C. To recommend a book.

19. Where is Russel working now?

A. In Oxford.    B. In Chicago.C. In Virginia.

20. What does Russel think of sleep?

A. It’s seldom studied.

B. It’s just a waste of time.

C. It’s of great importance.

第二部分阅读理解(共两节,满分35分)

第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)

阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。

A

I never knew anyone who’d grown up in Jackson without being afraid of Mrs. Calloway, our librarian. She ran Jackson’s Carnegie Library absolutely by herself. SILENCE in big black letters was on signs hung everywhere. If she thought you were dressed improperly, she sent you straight back home to change your clothes. I was willing; I would do anything to read.

My mother was not afraid of Mrs. Calloway. She wished me to have my own library card to check out books for myself. She took me in to introduce me. “Eudora is nine years old and has my permission to read any book she wants from the shelves, children or adults.” Mother said.

Mrs. Calloway made her own rules about books. You could not take back a book to the library on the same day you’d taken it out; it made no difference to her that you’d read every word in it and needed another to start. You could take out two books at a time and two only. So two by two,I read library books as fast as I could go, rushing them home in the basket of my bicycle. From the minute I reached our house, I started to read. I knew this was extreme happiness, knew it at the time.

My mother shared this feeling of mine. Now, I think of her as reading so much of the time while doing something else. I remember her reading a magazine while taking the part of the Wolf in a game of “Little Red Riding Hood” with my brother’s two daughters. She’d just look up at the right time, long enough to answer - in character - “The better to eat youwith, my dear,” and go back to her place in the magazine article.

21. Which of the following best describes Mrs. Calloway?

A.Quiet.    B. StrictC. Humorous.   D.Considerate.

22.What do the underlined words “this felling” refer to in the last paragraph?

A.Desire to read.    B. Love for Mrs. Calloway.

C.Interest in games.        D. Fear of the library rules.

23. Where is the text probably from?

A.A guidebook.           B. An autobiography.

C. A news report.    D. Abook review.

B

Milwaukee, Wisconsin, is road testing a new way to keep winter roads ice-free-byspreading on them cheese brine, the salty liquid used to make soft cheeses, like mozzarella.

Wisconsin. also called “America’s Dairyland,”is famous for its cheese. The state produced 2.8 billion pounds of cheese last year! As a result, there was a lot of leftover cheese brine. Disposing of (处置) the brine can be expensive. So what should cheese makers do with the waste?

Normally, towns use rock salt to de-ice streets. The salt lowers water’s freezing point, causing ice to melt (融化). But using cheese brine could help both cheese producers and cities save money, while keeping roads safe. Cheese brine has salt in it, which, like the rock salt, helps lower water’s freezing point.

In addition to saving money, cheese brine could also be a more eco-friendly option. Many people suspect that all the rock salt used every winter is harming the environment.

Rock salt is made of sodium chloride,the same compound (化合物) in ordinary table salt. Sounds harmless, right? But while you probably add only a small amount of salt to your food, road crews spread about 20 million tons of salt on U. S. roads every year!

The chemical washes off roads and goes into the ground. There it can pollute drinking water, harm plants, and eat away soil. By spreading cheese brine on streets before adding a layer of rock salt, Milwaukee may be able to cut its rock salt use by 30 percent.

Cheese brine has a downside too — a smell similar to that of bad milk. “I don’t really

mind it,” Emil Norby told Modern Farmer magazine. He works for one of Wisconsin’s county highway commissions and came up with the idea of using cheese brine. “Our roads smell like Wisconsin!”he said.

24.Why can cheese brine help keep winter roads ice-free?

A. It is soft.    B. It contains salt.

C. It is warm.     D. It has milk in it.

25.What is a benefit of using cheese brine on roads?

A.Improving air quality.    B. Increasing sales of rock salt.

C. Reducing water pollution.D. Saving the cheese industry.

26.Milwaukee’s new way to de-ice streets may be an example of ______.

A.barking up the wrong tree                  B. putting the cart before the horse

C. robbing Peter to pay Paul                   D. killing two birds with one stone

C

Today’s world is not an easy adjustment for young adults. Akey skill set for success is persistence (毅力),a characteristic that researchers say is heavily influenced by fathers. Researchers from Brigham Young University discovered that fathers are in a unique position to help their adolescent children learn persistence.

BYU professors Laura Padilla-Walker and Randal Day arrived at these findings after following 325 American families over several years. And over time, the persistence gained through fathers led to higher achievement in school.

“There are relatively few studies that stress the unique role of fathers.”Padilla-Walker said. “This research also helps to prove that characteristics such as persistence - which can he taught - are key to a child’s life success.”

Researchers determined that dads need to practice an “authoritative” parenting style. Authoritative parenting is not authoritarian: rigid, demanding or controlling. Rather, an authoritative parenting style includes some of the following characteristics: children feel warmth and love from their father; responsibility and the reasons behind rules are stressed; children are given an appropriate level of autonomy (自主权).

In the study, about 52 percent of the dads exhibited above-average levels of authoritative parenting. Akey finding is that over time, children raised by an authoritative father were significantly more likely to develop persistence, which leads to better outcomes in school.

This particular study examined 11 to 14-year-olds living in two-parent homes. Yet the researchers suggest that single parents still may play a role in teaching the benefits of persistence, which is an avenue of future research.

27.    What is special about the RYU professors’study?

A.It centered on fathers’ role in parenting.

B.It was based on a number of large families.

C. It analyzed different kinds of parenting styles.

D.It aimed to improve kids,achievement in school.

28.What would an authoritative father do when raising his children?

A.Ignore their demands.    B. Make decisions for them.

C. Control their behaviors.D. Explain the rules to them.

29.Which group can be a focus of future studies according to the researchers?

A. Single parents.B. Children aged from 11 to 14.

C. Authoritarian fathers.D. Mothers in two-parent homes.

30.Which of the following is the best title for the text?

A. Three Characteristics of Authoritative Fathers

B.Key Skills for Young Adults to Succeed in Future

C.Children Tend to Learn Determination from Father

D. Family Relationship Influences School Performance

第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Let’s take a minute to think about the water we use. The human body is 60% water and we need to drink lots of water to be healthy. When we are thirsty we just go to the kitchen and fill a glass with clean water.

   31    For example, farmers, who produce the food we eat, use water to make the plants grow. When we turn on a light orswitch on a TV or a computer we use energy and we need water to produce this energy.

The truth is that we are lucky enough to have clean water whenever we want, but this is not the case for many people around the world.    32    That’s around one in 10 people in the world. If we drink dirty water, we can catch diseases from the bacteria and become ill. Every year over 500,000 children die from diarrhoea (腹泻) from dirty water. That’s around 1,400 children every day! Also, in some countries children walk many kilometres every day to get water.    33    Therefore, they don’t have time to learn how to read or write and don’t get an education.

   34    On this day every year, countries around the world hold events to educate people about the problems of dirty water and that clean water is something that everyone should have around the world. At one school in the UK, children between the ages of 10 and 15 walk 6km with six litres of water.    35    People give them money to do this and all the money helps get clean water to as many people as possible around the world.

A.We use water indirectly too.

B.Every system in our body depends on water to function.

C.It is to inspire people to learn more about water-related problems.

D. If children walk many hours a day to get water, they can’t go to school.

E.Did you know that around 750 million people do not have clean water to drink?

F. In 1993 the United Nations decided that March 22nd is the World Day for Water.

G.In this way, they know how it feels to walk a long distance carrying heavy bottles.

第三部分语言运用(共两节,满分45分)

第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。

I was born legally blind. Of all the stories of my early childhood, the one about a    36    is my mother’s favorite.

I was only two when the    37    occurred. We had just arrived home from a trip. Mom lifted me out of the car and    38    to speak to the driver. I took advantage of my brief    39    to dash across the lawn(草坪) - and hit a large maple tree! I was running so fast thatI bounced off the trunk and    40    on my backside. Mom    41    me to start crying, but I just sat there for a minute. Then I    42    myself up and kept right on going. Mom always    43    here that, as many times as I   44    across the lawn after that,I never again    45    into that tree.

Mom loves to use this story as an    46   . It reminds her that children don’t enter life    47    to take risks or unwilling to    48    again when they fall down. She never wanted me to lose that    49    as I grew older. When I   50    my major life decisions,I was still that little girl tearing full-speed across the lawn. I studied abroad and later moved away from my parents’ home to look for a    51   .Through years of    52   , I have become a respectedteacher in a school serving high-need students.

We are almost certain to get    53    at some point during the process of achieving our goal. When that happens, don’t sit in the grass and    54   . Just get up and keep on going.

It will all be worth it    55   .

36. A. trip    B. race    C. tree    D. driver

37. A. incident    B. change    C. illness    D. problem

38. A. feared    B. refused    C. forgot    D. turned

39. A. delay    B. absence    C. freedom    D. rest

40. A. landed    B. slept    C. laughed    D. wept

41. A. promised    B. encouraged    C. allowed    D. expected

42.A. woke    B. picked    C. warmed    D. gave

43.A. adds    B. replies    C. admits    D. supposes

44.A. drove    B. lived    C. stood    D. zoomed

45.A. crashed    B. broke    C. climbed    D. looked

46.A. answer    B. example    C. excuse    D. order

47. A. able    B. ashamed    C. afraid    D. anxious

48. A. ask    B. share    C. learn    D. try

49.A. honesty    B. toughness    C. kindness    D. curiosity

50. A. regretted    B. reviewed    C. made    D. explained

51.A. job    B. friend    C. fortune    D. house

52. A.memories    B. efforts    C. research    D. experience

53. A.mixed up    B. fed up    C. knocked down    D. settled down

54. A. play    B. relax    C. dream    D. cry

55. A. all at once    B. in the end    C. in either case    D. as a result

第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

Something significant is happening to the world population - it is aging. The median (中位数的)age of an American in 1950   56   (be) 30 - today it is 41 and is expected    57   (increase) to 42 by 2050. For Japan, the    58   (number) are more striking - 22 in 1950,46 today and 53 in 2050. In 2015, one in 12 people around the world were over 65; by 2050, it will be one in six.

This aging of the population is driven    59    two factors. The first is declining birth rates, which means old generations are large    60   (compare) to younger generations, and so, on average, the population becomes    61   (old) than before. This is    62    (particular) true in the US. The second reason is that people are living longer. Achild born in the US today has    63    very realistic chance of living beyond 100 and needs to plan accordingly.

People tend to focus on the first factor. However, greater attention should       (place) on longevity (长寿). It isn’t just that people are, on average, living longer. It’s also that they are on average healthier    65    more productive for longer. Therefore, they can work for longer, consume more and in general be a boost to the economy.

第四部分写作(共两节,满分40分)

第一节应用文写作(满分15分)

假定你是李华,你校将举办外国学生中文演讲比赛,请给你的英国朋友George写封邮件邀请他参加。内容包括:

1.比赛时间;2.演讲话题;3.报名方式。

注意:

1.词数80左右;

2.可适当增加细节,以使行文连贯。

第二节读后续写(满分25分)

阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。

“I’m going to miss you so much,Poppy,” said the tall, thin teenager. He bent down to hug his old friend goodbye. He stood up, hugged his parents, and smiled, trying not to let his emotions (情绪) get the better of him.

His parents were not quite able to keep theirs under control. They had driven their son several hours out of town to the university where he would soon be living and studying. It was time to say goodbye for now at least. The family hugged and smiled through misty eyes and then laughed.

The boylifted the last bag onto his shoulder, and flashed a bright smile. “I guess this is

it,” he said.“I’ll seeyou back home in a month, okay?”His parents nodded, and theywatched as he walked out of sight into the crowds of hundreds of students and parents. The boy’s mother turned to the dog,“Okay, Poppy, time to go back home.”

The house seemed quiet as a tomb without the boy living there. All that week, Poppy didn’t seem interested in her dinner, her favorite toy, or even in her daily walk. Her owners were sad too, but they knew their son would be back to visit. Poppy didn’t.

They offered the dog some of her favorite peanut butter treats. They even let her sit on the sofa, but the old girl just wasn’t her usual cheerful self. Her owners started to get worried. “What should we do to cheer Poppy up?” asked Dad. “We’ve tried everything.”

“I have an idea, but it might be a little crazy.” smiled Mom.“Without anybody left in the    house but us,    this place could use a bit of fun. Let’s get a little dog for Poppy.”

It didn’ttake    long before they walked through the front door carrying a big box.Poppywelcomed them home as usual, but when she saw the box. she stopped. She put her nose on it. Her tail began wagging (摆动) ever so slowly, then faster as she caught the smell.

注意:

1.所续写短文的词数应为150左右;

2.至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;

3.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;

4.续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。

Dad opened the box and a sweet little dog appeared.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

A few weeks later, the boy arrived home from the university. ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

第一部分听力

1. B    2. C    3. B    4. A    5. B

6. B    7. C    8. B    9. C    10. A

11. A    12. B    13. A    14. C    15. A

16. C    17. A    18. B    19. A    20. C

第二部分阅读理解

21. B    22. A    23. B    24. B    25. C

26. D    27. A    28. D    29. A    30. C

31. A    32. E    33. D    34. F    35. G

第三部分语言运用

36. C    37. A    38. D    39. C    40. A

41. D    42. B    43. A    44. D    45. A

46. B    47. C    48. D    49. B    50. C

51. A    52. B    53 C    54. D    55. B

56. was    57. to increase    58. numbers    59. by    60. compared

61. older    62. particularly    63. a    . be placed    65. and

第四部分写作

(略)

续写原文

21.B推理判断题根据第一段中的 If she thought you were dressed improperly, she sent you straight back home to change your clothes. 可知Mr. Calloway对衣着严格要求以及第三段中她对图书借阅严格规定可知,Mr. Calloway是一位严格的图书管理员。

22.A推理判断题根据第三段最后1 read library books as fast as I could go…rushing them home .. I knew this was extreme happiness, knew it at thetime,可知,作者那时候如饥似渴地阅读;根据本段Now, I think of heras reading so much…可知作者的母亲也很渴望阅读。

23.B推理判断题通读全文可知,作者是在回忆自己童年时代的阅读经历,最可能出自自传。

24.B实细节息根据第三段 Normally, towns use rock salt to de-ice streets . Cheese brine has salt in it可知,奶酪盐水含有盐,可以化冰。

25.C推理判斷题根据第四段 cheese brine could also be a more eco- friendlyoption及第六段 it can pollute drinking water可知,用岩盐化冰看似无污染,实际却污染饮用水,而奶酪盐水更环保,可减少水污染。

26.D推理判断题根据第二段 As a result,there was a lot of leftover cheesebrine及第四段 In addition to saving money, cheese brine could also be amore eco-friendly option.可知威斯康星州有很多剩余的奶略盐水,Emil Norby想出了用这些剩余的奶略盐水来给道路除冰的主意,既解决了剩余的奶略盐水问题,节约开支,同时也环保,可谓一举两得。

27.A推理判断题根据第一段最后一句 Researchers from BrighamYoung University discovered that fathers are in a unique position to help可知,该大学研究的是父亲在their adolescent children learn persistence.家庭中对孩子毅力品格的养成起着重要作用。故选A项。

28.D推理判断题根据第四段可知,“权威式的”父亲并不专断,而是要让孩子感受到温暖和责任,要强调规则背后的缘由,要给予孩子适当的自主权。故推断出,一个“权威式的”父亲会做的事情是给孩子解释规则

29.A事实细节题根据最后一段最后一句… the researchers suggest thatsingle parents… which is an avenue of future research.可知,未来研究的方向是单亲父母。

30.C主旨大意题文章主要论述了父亲的行为会影响孩子毅力的养成。故C项 Children Tend to learn Determination from Father是文章的最佳标题.

答案与解析

36.C根据第二段中的 hit a large maple tree可知,作者主要讲述的是自己两岁时撤上一棵枳树的前后经过以及由此感悟到的人生哲理

37.A下文讲述的是整个事件( incident)的经过。

38.D根据此空前面的 Mom lifted me out of the car和下文作者独自跑开可知,此处母亲应该是抱作者下车后转身(turn)去和司机说话。39,C根据第一段首句1 was born legally blind.可知,作者天生是盲人,身边应该总有人照顾;再结合下文中的关键词 take advantage of,dash和fast可知,作者当时应该是趁大人不注意时,即获得短暂的自由( freedom),一烟就跑开了。

40.A根据I was running so fast that I bounced off the trunk可知,作者跑得太快撞上树干后一屁股坐到地上。 land on my backside意为“摔了个屁股蹲儿”

41.D根据 but I just sat there for a minute可知,妈妈以为作者会哭但是却没哭。 expect意为“料想”。

42,B根据上文 just sat there for a minute和下文 kept right on going,以及最后一段倒数第二句 Just get up and keep on going.可知,此处应该是指从地上爬起来 pick oneself up意为(跌倒后)爬起来" wake up意为醒叫醒”1 warm up意为“热身,热间起来” give up意为“放弃”

43.A此处承接上句,指每次说到这里时,作者的妈妈总会补充说后续。

add that.意为“补充说,继续说”。

44.D与第二段中的 dash across the lawn呼应。z00m意为“快速移动,迅速前往”。

45.A与第二段中的 hit a large maple tree L呼应。 crash into sth意为“撞上某物”。

46.B根据下文可知,妈妈在后来的孩子教育上一直拿此事举例。 example意为“实例,例子”。

47.C根据本句中的or可知,此空与后面的 unwilling并列,表示不敢/害怕( afraid)

48.D此处用 when they fall down比验失败或受挫后,害怕冒险或再次尝试(try). try符合语境。

49.B根据第二段中作者拉倒后继续坚强前行和本段上句中的“这件事提醒了妈妈,孩子们在失败、受到挫折后,就害怕或者不愿意再尝试了。”

可知,妈妈希望作者保持这种坚韧不拔( (toughness))的精神。

50. C make a decision是常用搭配,意为“作出决定”。

51.A根据下一句可知,此处指作者出国留学、后来搬出父母家去找工作(job).

52.B根据本句后半部分中的 become a respected teacher可知,作者后来成为一位备受尊敬的老师,这是需要多年的努力(effort)才能做到的。

53.C根据上文作者的故事和本段下文中的 When that happens, don’t sit inthe grass可知,此处表示在实现目标的过程中,总会有挫折。 knockdown意为“打/击/倒”,此处喻指受挫。

54.D与第二段中的… start crying呼应。

55.B通读全文可知,此处作者表明态度:只要不怕失败、坚持不懈、勇往直前,最终一定会成功的。 in the end意为“最后,最终”; all at once意为“突然”; in either case意为“(两种情况中的)任何一种情况”as a result意为“结果”。

应用文

Dear Jack,

    I am Li Hua. On behalf of Student Union, I'm writing to invite you to be a judge of the English Speech Contest to be held next Friday in our auditorium/school hall.

It will begin at 2:00 pm and last about two hours, during which time 15 well-prepared contestants will deliver their speeches on the given topic “Doing things right or doing right things”. With your attendance and precious comments, it is bound to be a great success. It couldn't be better if you could offer us some valuable advice on learning English at the end of the activity.

    Your attendance is greatly expected. Please inform your presence at your earliest convenience.                                            Yours,                                                                         Li Hua

Dear George,

    Knowing that you are quite fluent and expert in Mandarin(普通话), I’m writing to invite you to participate in a Chinese Speech Contest to be held.

On the theme of “First impression on China”, the competition is scheduled to be launched in the school auditorium on January 17th at 6 p.m. Undoubtedly, your abundant experience and outstanding presentation skills will allow you to win out in the contest. So if you’re interested, please sign up for it on the school website before January 15th.

   Looking forward to your involvement. Wish you a great success!

Yours,                                                                         Li Hua

读后续写

Para 1. Dad opened the box and a sweet little dog appeared. It was hiding in one corner of the box, with a curious look in its eyes. Wagging its tail, it tried to climb out of the box, but it fell down on its back, unable to stand up. Upon seeing this, his parents could not help laughing. Gently, Mom picked it up from the box and put it on the floor. “Poppy, isn’t it a sweet dog? It’s for you!” Mom said in a soft voice. “It’s your companion.” Cheerful and yet a little nervous, Poppy kept running and barking at the new family member. But Much to the relief of his parents, they were like peas and carrots soon afterwards, and it seemed as if Poppy had forgotten her old friend.

 

Para 2. A few weeks later, the boy arrived home from university. Poppy threw herself at him and licked his hands and face excitedly, her eyes sparkling with delight and her tail wagging furiously. It took the boy for a long time to notice that there was a cute puppy beside Poppy, growling and sniffing at his feet. Immediately, he bent down, stroked its head and asked, “What an adorable puppy! Whose is it?” His parents smiled and replied, “We got it for Puppy because...” Knowing what had happen to Poppy when he was at the university, the boy was so moved that he took the old girl in his arms. Tears burred his vision as he murmured, “Poppy, I miss you, too.” And quietly, Poppy raised her head and watched the young teenager like a baby in his arms.

Possible answer

Dad opened the bar and a sweet little dog appeared. Pony jumped with joy at the sight of the little dog. She lowered her head to watch it curiously. Then she became so excited that she accidentally knocked over the box in an attempt to get closer. With the box tipping over, out came the little one, who was not shy and instantly got familiar with Poppy. It didn’t take long before the two played around the house, cheerfully running after each other.

A few weeks later, the boy arrived home from the university. He had been missing his parents and the dog since it was the first time that he had been away from home for such a long time. When the boy caught sight of Poppy, he went rushing toward the dog and bent down to give her a big hug. Suddenly, the boy noticed the little dog. "Oh my god who is this? "his Parents laughed at the look of surprise on his face. “It’s Poppy’s new companion. "said Mom

文档

2020年1月浙江高考英语试卷答案及解析

2020年1月浙江高考英语试卷(含答案)第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:Howmuchistheshirt?A.£19.15.B.£9.18.C.£9.15.答案
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top