
副标题
一、单选题(本大题共12小题,共6.0分)
1.Mary's birthday is coming.We've decided to make a cake for_________.()
A. him
B. her
C. you
D. them
2.Space Day of China falls________ April 24th every year.()
A. on
B. by
C. at
D. in
3.—______shall we meet for the picnic?
—At the school gate.()
A. How
B. When
C. Why
D. Where
4.—Sam,_________I join you in the community service?
—Of course you can.()
A. can
B. must
C. should
D. need
5.The doctors worked for ten hours,___________nobody took a break.()
A. so
B. for
C. but
D. or
6.The teacher is glad to see that Tony is_______than before.()
A. careful
B. more careful
C. most careful
D. the most careful
7.—Peter,what are you doing?
—Oh,I_________a report about national heroes.()
A. will write
B. am writing
C. wrote
D. have written
8.My parents and I_________ trees last Sunday.()
A. plant
B. will plant
C. are planting
D. planted
9.—Lily,what do you usually do after school?
—I_________exercise with my friends.()
A. do
B. did
C. will do
D. was doing
10.Mr.Smith______ Chinese for two years.He's much better at it now.()A. learns
B. was learning
C. has learned
D. will learn
11.Today,many winter Olympic sports__________ even by children.()
A. enjoyed
B. enjoy
C. were enjoyed
D. are enjoyed
12.—Could you please tell me_________?
—Next Thursday morning.()
A. when we visited the Capital Museum
B. when did we visit the Capital Museum
C. when we will visit the Capital Museum
D. when will we visit the Capital Museum
二、完形填空(本大题共8小题,共8.0分)
The Picture of Peace When Mike was seven,he knew his dream
was to be a photographer.He kept working on it for
years.Recently,he was trying to take a picture of a sunset(日
落)to enter the school (1)______ competition.
"Mom,it has been cloudy these days.I don't think I can get this picture!" Mike complained. "Why not use one of your photos on the computer?" suggested Mom.
"I can't-the rules say the photos have to be taken with a traditional camera.We hand in a roll of film,it gets developed(冲洗胶卷),and we(2)______ one photo for the competition. " "Why is a sunset so important" Mom asked.
"The(3)______ of the competition is peace," Mike explained, "and I feel most peaceful seeing a sunset."
Zach,his six-year-old brother came out of the bedroom. " Hey,you want to take a picture of me?Look!" He put both arms over his head.
"Not right now," said Mike,laughing.
That very afternoon,Mike felt excited when he saw clear skies.He carefully lined up his shot (镜头)and waited(4)______ till the sun reached the ground.
"That's it!Perfect!" he shouted cheerfully.
The next morning,Mike noticed he could take one more picture to complete the roll of film,so he walked into Zach's room.Zach was (5)______ quietly with a teddy bear under his arm.Mike didn't wake Zach up,and carefully took a picture of him.
A week later,Mike got the photos.The sunset picture was the one he was most(6)______ to see.There it was!It was as nearly perfect as Mike had expected.Then,he looked through the other photos.Suddenly,he stopped.His eyebrows(眉毛)rose as he (7)______ the photo of Zach.He looked back at the photo of the sunset,which seemed less perfect now.He (8)______ the two choices.Finally,he decided to hand in the photo of Zach for the competition.
13. A. violin B. tennis C. photo D. chess
14. A. choose B. collect C. describe D. design
15. A. prize B. topic C. result D. purpose
16. A. politely B. bravely C. hopefully D. secretly
17. A. playing B. reading C. writing D. sleeping
18. A. afraid B. eager C. surprised D. confused
19. A. studied B. shared C. copied D. fixed
20. A. changed B. offered C. accepted D. weighed
三、阅读理解(本大题共12小题,共26.0分)
A
Young Heroes for the Planet Nowadays,people around the world are working to help our planet.Check out how the four young adults made a difference.Saving Pandas
When Jack was 11,he started a group to teach kids about pandas.He
also sold toy pandas to raise money to protect pandas in danger. "I
hope to encourage more people to care about pandas," Jack says.
Growing Right
Kathy,14,set up an organization to educate people about growing right
plant in right places.She also wrote a book to help people learn what
plants are native to (本土的)their area.
Creating Energy
At the age of 12 Linda invented a machine called SuperE.It collects
heat from fields to make electricity(电),Linda says her invention
creates electricity in a way that is less harmful to the environment.
Cleaning Up
Patrick,13,joined the Ocean Heroes Camp last year.He started a
project and picked up plastic waste around nearby lakes with his
friends.The goal of the project was to fight plastic pollution.
21.Who started a group to teach kids about pandas?______
A. Jack.
B. Kathy.
C. Linda.
D. Patrick.
22.How old was Linda when she invented SuperE?______
A. 11.
B. 12.
C. 13.
D. 14.
23.What was the goal of Patrick's project______
A. To fight plastic pollution.
B. To protect pandas in danger.
C. To learn about native plants.
D. To use heat to make electricity.
B
When I was in the eighth grade,my class was assigned(指派)to be friends with the second-grade kids.I got this little girl named Shelley.The first time I saw her,she was silent and cold.She was small for her age,and she didn't play with the other kids in her class.
I tried all kinds of things to get her to talk to me.I bought her toys,crayons and candies,But try as I might,nothing worked.One time,I gave her a coloring book and said, "Shelley,now you cancolor in it any time."
Shelley looked at the coloring book and then looked up at me,and finally looked away.By that,I didn't know how I was going to get through to the little girl,but I knew I wouldn't give up on her. One Friday.I decided to tell her a story about my childhood.I told her that l felt lonely when I was with my classmates,and how I thought only my teachers liked me.I also told her that every day was a battle(战役)for me and I fought back tears so people wouldn't know how much I was hurting.
She sat there just listening,trying to decide whether I was lying or not Finally,when my story ended,there were tears in her eyes.And then she did the unthinkable.She said, "Thank you." From then on,Shelley was a different little girl.She started smiling and talking with other kids. Looking back at this I'm in awe(惊叹),because all I did was to help her realize that she wasn't alone.I didn't ask her to tell her story,because her story is my story.
24.What was Shelley like when the writer first saw her?______
A. Cold.
B. Lazy.
C. Noisy.
D. Slow.
25.In order to get through to Shelley,the writer ______ .
A. wrote her a book
B. made her a toy
C. drew her a picture
D. told her a story
26.Shelley changed a lot because she realized that ______ .
A. her teachers loved her
B. her classmates were kind
C. the writer understood her
D. she had to study even harder
C
School Gardens Could Help Children Try More Vegetables It's not
always enjoyable for children to eat vegetables.But what if a garden is
built in the school New research suggests that a gardening program in
schools can increase children's vegetable intake(摄入量) .
How the Study Was Carried Out
The study was carried out in eight schools,Each school was in the gardening program for one school year.Every child in grades 3-5 received a total of eighteen 60-minute lessons across the school year.In the program,each school built a garden,where children learned to grow their own fresh produce,like fruit and vegetables.
The Benefits Children Could Get
The study found that vegetable intake if the children who grew their own produce increasedgreatly across the year.Related studies show that increased vegetable intake can improve health and cut the risk of chronic diseases(慢性疾病).Not only are there benefits to health,increasing the variety of vegetables children are exposed(接触)to may also make mealtimes much easier." Children who are often exposed to a variety of vegetables are more likely to try new foods," explains Dr.Kerry Jones.For children,growing their own food is a powerful tool to increase their intake of the food.
27.Any opportunity to expose children to more vegetables is meaningful. "If children are
learning about vegetables at school,it's important to encourage this interest," says
Jones.Parents can listen to their children about what they have learned and read the
handouts they bring home from school.Parents and children can also read books
together.Younger children can enjoy reading stories about vegetables with parents who offer useful message.Older children may enjoy searching through cookbooks with parents to find new dinner ideas to cook vegetables in a tasty way.Besides,a small planter box in a sunny part at home can encourage children to understand more about where their food comes from.
Teaching children to grow their own produce is a great way to increase their preference for the produce.If children are taught to enjoy vegetables early in life,they will probably
continue eating vegetables in the long term.
(1)What did children do in the gardening program?______
A. They did research on new plants.
B. They grew fresh produce at school.
C. They took home green vegetables.
D. They built gardens for their classes. (2)Which of the following would be the best
heading for Paragraph 4?______ A.Ideas to Encourage Children to Cook at Home.
B.Ways to Expose Children to Vegetables at Home.
C.Reasons Why Parents Should
Understand Children. D.Suggestions Which Children Could Get from Parents.
28.What can we learn from the program______
A. Parent' support might improve children's reading.
B. School programs could develop students' creativity.
C. Doing studies can prepare students for future learning.
D. Hands-on experience may influence children's preference.
D
Nature and culture are often seen as opposite ideas.What belongs to nature
cannot be the result of human activities and.on the other hand,cultural
development is achieved against nature.However.this is not the only opinion
on the relationship between nature and culture.Studies in the development of
humans suggest that culture,whether taken as an effort against nature or a natural effort,is part of the development of the human species(物种).
Several modern writers saw the process of education as a struggle(斗争)against human nature.We are born with wild natures.such as eating and behaving in a disorganized way or acting selfishly.Education uses culture as a way to get us out of our widest natures;it is thanks to culture that the human species could learn to adapt(适应),progress and raise itself above and beyond other species.
Over the past century and a half,however,studies in the history of human development have shown that the formation of culture is part of the biological adaptation.Consider,for example,hunting(打猎) .It seems to be an adaptation,which allowed humans to move into new and different areas,opening up the opportunity to change living habits.At the same time,the development of weapons(武器)is related to that adaptation—from rocks and stones to a set of hunting tools,and from hunting tools to rules relating to the proper use of weapons.Hunting also seems to be responsible for a whole set of bodily abilities,such as balancing on one foot.Just think of how this very simple thing is closely related to dance,a key expression of human culture.It is then clear that biological development and cultural development are closely tied.
The transmission of culture seems to be directly related to what's in our blood.Just as snails carry their shell,so do we bring along our culture.However,culture is also passed on among people of the same times or among people belonging to different populations.We can learn how to make jiaozi even if we were born from Russian parents in Paris just as we can learn how to speak English even if none of our family or friends speaks that language.
29.What is Paragraph 2 mainly about?______
A. Culture belongs to human nature.
B. Nature teaches humans how to adapt.
C. Humans are supposed to be well organized.
D. Education pushes the human species to progress.30.Why does the writer talk about hunting in Paragraph 3______
A. To suggest some possible ways of changing living habits.
B. To stress the importance of tools in humans' struggle for life.
C. To show how culture develops as humans adapt to the environment.
D. To explain why there is a need to call for the proper use of weapons.
31.The word "transmission" in Paragraph 4 probably means " ______ ".
A. system
B. spread
C. start
D. spirit
32.What is the writer's opinion on the nature-culture relationship______
A. Culture and nature are separate yet balanced.
B. Culture depends much on nature to progress.
C. Nature and culture are different but connected.
D. Nature follows the unwritten rules set by culture.
四、任务型阅读-简答(本大题共1小题,共10.0分)
33.Screen-Free Days I remember the first time I suggested
screen-free days in our school to some of our student
leaders.Jokingly,I said to the group, "What do you think if we go
a week without using our laptops or smartphones"
They laughed,and one of them said, "No way,Mr.White.They would be too much." I could feel their worry,and told them that I was only considering single screen-free days.Even that idea left them feeling upset.
According to a survey we did,most student in our school spend about six hours a day on screens.Many of my students start their day by checking their smartphones.I often see them looking at their phones when getting off the bus or at parents drop-off-they can't use their own "screens" at school.They usually work on computers at school for at least two hours during the day.
It's clear that our students spend a lot of time on screens,We do see the benefits of
technology.However,we teachers also want to make sure that students have balanced learning and social experiences away from their screens.That's why we have come up with the idea of screen-free days.
During the course of the year,we have built in several screen-free days that require us to make different plans for our students about how they will communicate with one another and the world around them without "screens".For some teachers,this means bringing backa valuable lesson plan that has been put off for some time because it is "out of date".Others
have designed something completely new.
Fun activities,for example,card games and room escape(密室逃脱)games,are organized at school.In these activities,students socialize without smartphones and have face-to-face communication without checking on "likes" they've got online.These fun activities also make it possible for the whole grade to enjoy the company of their friends with no
smartphones.
After our first screen-free day,students mentioned that they were surprised they enjoyed it.Finding ways to help our students connect with one another is important.
While technology is already part of our world,it shouldn't play such an important role in a learner's life.
How many hours do most students in the school spend on screens every day______
Why have the teachers come up with the idea of screen-free days?______
What fun activities can the students have at school?______
How did the students feel after the first screen-free day?______
What do you think of the idea of screen-free days?Why do you think so?______
五、书面表达(本大题共2小题,共10.0分)
34.题目①
北京是一座蕴含着丰富文化的城市,这里的建筑、戏曲、美食、服饰、手工艺品等,都有文化的印记。
假如你是华,你校英语社团正在开展线上国际交流活动,其公众号计划做关于北京文化的系列推送,现就"Cultural Symbols of Beijing(北京文化标志)"这一话题在校内收集素材。请你用英语给公众号留言,推荐一个你眼中的北京文化标志,对其作简要介绍,并说明推荐理由。
提示词语:show,traditional,love,treasure,important
提示问题:In your opinion,what's the cultural symbol of Beijing?
Please describe it.
Why do you think it can be a symbol
I'm Li Hua,from Class I,Grade 9.
I hope my idea can be taken.Thanks!
35.题目②
现实中,大到自然环境和社会环境,小到个人生活和学习,变化无处不在,面对变化,唯有积极适应,才能有所进步和收获。
某英文网站正在开展以"适应变化"为主题的征文活动,假如你是李华,请用英语写一篇短文投稿,谈谈你生活中的一个变化,你是如何应对这个变化的,以及有什么收获。
提示词语:help,enjoy,new,challenge,take action
提示问题:• What is the change that happened in your life?
• How did you deal with it?
• What have you learned from the experience?
There are many changes in a person's life.答案和解析
1.【答案】B
【解析】根据语境"玛丽的生日即将到来了。我们已经决定为____制订一个蛋糕。"可知,是玛丽的生日,我们为她制订了蛋糕,在句子中做介词for的宾语,因此用人称代词宾格her。
故选:B。
玛丽的生日即将到来了。我们已经决定为她制订了一个蛋糕。
掌握人称代词的用法,结合语境,给出答案。
2.【答案】A
【解析】on后接具体到某一天的时间或具体某一天的早晨、下午和晚上;at后接钟点或中午、夜间;in后加没有具体到某一天的时间(世纪、年、季节、月)或者早晨、下午和晚上;by由。根据空后April 24th 可知,表示具体某一天的早晨,用on。
故选:A。
每年的4月24日是中国的太空日。
掌握时间介词的用法是解题关键。
3.【答案】D
【解析】A表示怎么样,B表示什么时候,C表示为什么,D表示哪里。根据题干中回答可知此处询问我们将在哪里见面进行野餐,对地点进行提问,则应用Where。
故选:D。
-我们将在哪里见面进行野餐?-在学校门口。
本题考查疑问副词辨析,基础题,熟悉选项的含义及用法,再根据题干即可进行选择。
4.【答案】A
【解析】A能,B必须,C应该,D需要,根据问答一致原则,答语是:Of course you can,所以问句里要有can能,
故选:A。
—山姆,我能和你一起参加社区服务吗?
—你当然可以。
主要考查的是对句子意思的理解和对情态动词用法的掌握。
5.【答案】C
【解析】A所以,B因为,C但是,D否则,根据汉语意思:医生们工作了十个小时,___________没有人休息。前后意思相反,表示转折,but但是,表示转折,
故选:C。
医生们工作了十个小时,但是没有人休息。
主要考查的是对句子意思的理解和对常用连词词义的辨析。
6.【答案】B
【解析】根据关键词than可知,应该用形容词的比较级形式。
故选:B。
老师很高兴看到托尼比以前更细心了。
本题是考查比较级形式,解决此类问题是掌握形容词和副词的比较级和最高级的变化规则,在不同的语言环境中达到熟练掌握的目的。
7.【答案】B
【解析】根据"what are you doing"可知,事情正在发生,应用现在进行时。
故选:B。
-皮特,你正在做什么?
-哦,我正在写一篇关于民族英雄的报道。
正确辨析四个选项的时态,结合语境分析作答。
8.【答案】D
【解析】last Sunday上周日,要用于一般过去时态,动词要用过去式,plant的过去式是planted,
故选:D。
我父母和我上星期天植树了。
主要考查的是对句子意思的理解和对实义动词过去式的掌握。
9.【答案】A
【解析】根据问句标志词usually可知,该句应为一般现在时,谓语为行为动词,且主语为第一人称,后接动词原形。
故选:A。
-莉莉,放学后你通常做什么?
-我和朋友一起锻炼身体。
要求熟悉课本所学,掌握句意,结合语法知识,确定时态,句式,辨析选项,确定答案,完成题目。
10.【答案】C
【解析】因为句中有for two years,所以要用现在完成时,其结构是have/has+done,A一般现在时,B过去进行时,C现在完成时,D一般将来时。
故选:C。
史密斯先生学习汉语已经两年了,他现在更加擅长汉语了。
考查句子时态。时态考查的题目需要先找准时间标志词,根据时间标志词判断时态,没有标志词的可以根据翻译判断语境,再根据时态的结构进行选择。
11.【答案】D
【解析】句子表述的是一般性的事实,所以用一般现在时,主语winter Olympic sports 是动作enjoy 的承受者,所以用被动语态,一般现在时被动语态的构成是:主语
+am/is/are+动词的过去分词。
故选:D。
今天,许多冬奥会项目甚至连孩子们都喜欢。
本题考查时态和语态.每个时态都有标志词,熟记这些标志词是做题的关键.在没有时间状语的情况下可以根据语境来对时态做出判断.判断语态的关键则是观察主语是谓语动词的执行者还是承受者。
12.【答案】C
【解析】根据题干答句Next Thursday morning可知是提问句应用一般将来时,再结合宾语从句的陈述句语序规则,只有C项语序和时态均正确。
故选:C。
--请你告诉我,我们什么时候去参观首都博物馆?
--下周四早上。
考查宾语从句,做题时一般先观察是否使用陈述语序,此题选项都是陈述语序;结合语境可确定句子的使时态;最后根据答句来确定最终答案.
13.【答案】
【解析】(1)C.考查名词。A.violin小提琴;B.tennis,网球;C.photo照片;D.chess象棋;根据"Recently,he was trying to take a picture of a sunset"可知,最近他试图拍一张日落的照片,目的是参加学校的摄影比赛。故答案选C。
(2)A.考查动词。A.choose选择;B.collect搜集;C.describe描述;D.design设计;前文"We hand in a roll of film,it gets developed."可知,我们上交一卷胶卷,冲洗好,从这些照片里选出来一张参赛。故答案选A。
(3)B.考查名词。A.prize奖品;B.topic话题;C.result结果;D.purpose目的;根据"and I feel most peaceful seeing a sunset."可知,迈克感觉日落让他感到最平静,所以这次比赛的主题是和平。故答案选B。
(4)C.考查副词。A.politely有礼貌地;B.bravely勇敢地;C.hopefully有希望地;D.secretly 秘密地;前文指出看到晴朗的天空之后他很开心,后面又提到他等到了那个画面,所以现在他是满怀希望地等着太阳射到地面。故答案选C。
(5)D.考查动词。A.playing玩耍;B.reading阅读;C.writing写作;D.sleeping睡觉;下文"Mike didn't wake Zach up"可知,迈克没有叫醒Zach,所以Mike进去的时候,Zach 在睡觉。故答案选D。
(6)B.考查形容词。A.afraid害怕的;B.eager渴望的;C.surprised惊讶的;D.confused 困惑的;根据前文可知,日落的画面是他很期望得到的。故答案选B。
(7)A.考查动词。A.studied学习;B.shared分享;C.copied复制;D.fixed修理;结合句意可知,突然,他停了下来,因此应该是仔细地看着扎克的照片,眉毛扬了起来,因此选studied符合题意。故答案选A。
(8)D.考查动词。A.changed改变;B.offered主动提供;C.accepted接受;D.weighed 权衡;前文指出在两张照片之间有点纠结,所以该句句意是"他权衡了这两个选择,最后他决定把扎克的照片交上去参加比赛。"因此选weighed符合题意。故答案选D。
本文是一篇记叙文。Mike从小就梦想成为一名摄影师,一天学校组办摄影比赛,他希望用日落的照片参赛,之后无意间Zach的一张照片吸引了他的注意力,于是他改变了主意。
考查完形填空。根据所给的短文对意思有所了解,然后根据短文的大体意思,选择每个符合题意的答案,使短文更通顺。
21.【答案】
【解析】(1)A.细节理解题。根据"When Jack was 11,
he started a group to teach kids about pandas"杰克11岁时,他成立了一个组织,教孩子们关于熊猫的知识。可知,Jack创办了一个组织教孩子们关于熊猫的知识。故选A。(2)B.细节理解题。根据"At the age of 12 Linda invented a machine called SuperE"Linda 在12岁的时候发明了一台叫做SuperE的机器。可知,Linda发明SuperE的时候12岁。故选B。
(3)A.细节理解题。根据"The goal of the project was to fight plastic pollution"可知,Patrick 项目的目标是对抗塑料污染。故选A。
本文介绍了四位正在改变世界的孩子。
做题时要在理解好文章大意的基础上,与题目有机的结合,从文中找到相关细节性的句子与选项细细对比,有时可采用排除法快速得出答案。
24.【答案】
【解析】(1)A.细节理解题。根据第一段"The first time I saw her,she was silent and cold"我第一次见到她时,她沉默而冷漠。可知,作者第一次见到Shelley时,她沉默而且冷漠,故选A。
(2)D.细节理解题。根据第三段
"By that,I didn't know how I was going to get through to the little girl,but I knew I wouldn't g ive up on her"这时,我不知道该如何打动这个小女孩,但我知道我不会放弃她的。以及第四段"One Friday.I decided to tell her a story about my childhood"一个星期五。我决定告诉她一个关于我童年的故事。可知,为了接近Shelley,作者给她讲了一个故事。故选D。(3)C.推理判断题。根据倒数第二段
"Finally,when my story ended,there were tears in her eyes.And then she did the unthinkable.S he said, "Thank you." From then on,Shelley was a different little girl.She started smiling and t alking with other kids"最后,当我的故事结束时,她热泪盈眶。然后她做了一件不可思议的事。她说:"谢谢。"从那时起,Shelley变成了一个与众不同的小女孩。她开始微笑着和其他孩子聊天。以及最后一段
"I didn't ask her to tell her story,because her story is my story"我没有让她讲她的故事,因为她的故事就是我的故事。可知,Shelley改变了很多是因为她意识到作者理解她。故选C。本文讲述了作者帮助一个不爱讲话的女孩Shelley变得更加开朗的故事。作者惊叹于Shelley的改变,因为作者认为自己所做的就是让Shelley知道自己并不孤单。
做题时要在理解好文章大意的基础上,与题目有机的结合,从文中找到相关细节性的句子与选项细细对比,有时可采用排除法快速得出答案。
27.【答案】
【解析】(1)B.细节理解题。根据
"In the program,each school built a garden,where children learned to grow their own fresh pro duce,like fruit and vegetables"在该项目中,每一所学校都建了一个花园,孩子们在那里学会种植自己的新鲜农产品,比如水果和蔬菜。可知,孩子们在那里学会种植自己的新鲜农产品。故选B。
(2)B.句意猜测题。根据
"Any opportunity to expose children to more vegetables is meaningful"任何让孩子接触更多蔬菜的机会都是有意义的。以及整段内容可知,本段主要介绍了从不同方面鼓励孩子们多吃蔬菜的方法。故选B。
(3)D.推理判断题。根据"
Teaching children to grow their own produce is a great way to increase their preference for th
e produce"教孩子们自己种植农产品,是增加他们对农产品偏好的一个很好的方法。可知,实践经验可能会影响孩子的偏好。故选D。
本文介绍了在学校花园里让学生自己种植蔬菜的好处。
做题时要在理解好文章大意的基础上,与题目有机的结合,从文中找到相关细节性的句子与选项细细对比,有时可采用排除法快速得出答案。
29.【答案】
【解析】(1)D.段落大意题。根据第二段
"Several modern writers saw the process of education as a struggle(斗
争) against human nature"几位现代作家把教育的过程看作是一场与人性的斗争。可推断,第二段主要介绍了教育推动人类进步。故选D。
(2)C.细节理解题。根据第三段
"It seems to be an adaptation,which allowed humans to move into new and different areas,ope ning up the opportunity to change living habits."这似乎是一种适应,使人类能够进入新的
和不同的地区,打开改变生活习惯的机会。可知,作者第三段谈论狩猎是为了展示文化是如何随着人类适应环境而发展的。故选C。
(3)B.词义猜测题。根据画线单词所在句句意:文化的传播似乎与我们血液中的东西
直接相关。正如蜗牛带着壳一样,我们也会带着自己的文化。结合选项可推出,transmission的意思是"传播",故选B。
(4)C.观点态度题。根据第三段
"It is then clear that biological development and cultural development are closely tied"很明显,生物的发展和文化的发展是紧密相连的。结合文章内容可推知,作者认为自然和文化是不同的,但互为联系。故选C。
本文是一篇议论文。自然和文化常常被视为对立的观点,但人类发展的研究表明,二者但是人类物种发展的一部分。生物的发展和文化的发展是紧密相连的,文化的传播似乎与我们血液中的东西直接相关。
做题时要在理解好文章大意的基础上,与题目有机的结合,从文中找到相关细节性的句子与选项细细对比,有时可采用排除法快速得出答案。
33.【答案】【小题1】They spend about six hours on screens every day.
【小题2】Because they want to make sure that students have balanced learning and social experiences away from their screens.
【小题3】They can have fun activities like card games and room escape games.
【小题4】They were surprised they enjoyed it.
【小题5】I think the"Screen Free Day" is very important,because the main task of students is to study and it brings students back to the real life.
【解析】(1)They spend about six hours on screens every day.细节理解题。根据According to a survey we did,most student in our school spend about six hours a day on screens.可知根据我们所做的一项调查,我们学校的大多数学生每天花6个小时在屏幕上。所以学校里的大多数学生每天花大约6个小时在屏幕上。故答案为:They spend about six hours on screens every day.
(2)Because they want to make sure that students have balanced learning and social experiences away from their screens.推理判断题。根据However,we teachers also want to make sure that students have balanced learning and social experiences away from their screens.That's why we have come up with the idea of screen-free days.可知但是,我们老师也希望确保学生在远离屏幕的地方有平衡的学习和社会体验,这就是为什么我们想出了无屏幕天的想法。所以老师们会想出无屏幕的日子的想法,因为他们想确保学生在远离屏幕的地方有平衡的学习和社会体验。故答案为:Because they want to make sure that students have balanced learning and social experiences away from their screens.
(3)They can have fun activities like card games and room escape games.细节理解题。根据Fun activities,for example,card games and room escape(密室逃脱)games,are organized at school.可知学校组织了一些有趣的活动,例如纸牌游戏和房间逃生游戏。所以学生们
在学校有一些有趣的活动,如纸牌游戏和房间逃生游戏。故答案为:They can have fun activities like card games and room escape games.
(4)They were surprised they enjoyed it.细节理解题。根据After our first screen-free day,students mentioned that they were surprised they enjoyed it.可知在我们的第一个无屏幕日之后,学生们提到他们很惊讶他们喜欢它。所以学生们在第一天没有屏幕后感觉自己很享受。故答案为:They were surprised they enjoyed it.
(5)I think the"Screen Free Day" is very important,because the main task of students is to study and it brings students back to the real life.推理表达题。根据After our first screen-free day,students mentioned that they were surprised they enjoyed it.Finding ways to help our students connect with one another is important.While technology is already part of our world,it shouldn't play such an important role in a learner's life.可知在我们的第一个无屏幕日之后,学生们提到他们很惊讶他们喜欢它。找到方法帮助我们的学生互相联系是很重要的。虽然技术已经是我们世界的一部分,但它不应该在学习者的生活中扮演如此重要的角色。所以我认为"无屏幕日"是非常重要的,因为学生的主要任务是学习,并且它让学生回到直正的现实生活中来。故答案为:I think the"Screen Free Day" is very important,because the main task of students is to study and it brings students back to the real life.
随着现代科技的发展和普及,我们很多学生每天花在屏幕上的时间很多。因此为了不影响他们的学习,学校提出了"无屏幕日",用一些有趣的活动来取代屏幕时间,让学生回到直正的现实生活中来。
做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意。其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题再回到原文中去寻找、捕获有关信息。
34.【答案】I'm Li Hua.from Class I,Grade 9.I believe that Jingju is a cultural symbol of Beijing .Jingju tells time-honored stories through singing and movements,showing us what life was like in the past.The performers are in beautiful clothes and with colorful faces.【高分句型一】
Jingju is a traditional art form loved by people of all ages.Besides,as a national treasure,it plays an important role in Chinese culture.That's why I think Jingju can be a cultural symbol of Beijing.【高分句型二】
I hope my idea can be taken.Thanks!【解析】【高分句型一】
I believe that Jingju is a cultural symbol of Beijing .我相信京剧是北京的文化象征。宾语从句
【高分句型二】
That's why I think Jingju can be a cultural symbol of Beijing.
这就是为什么我认为京剧可以成为北京的文化象征。表语从句
这是一篇提纲作文,题目要求围绕提示内容写作,命题既有又给予学生发挥的空间。在写作中要综合运用所学知识,适当运用连词、副词等进行过渡。
35.【答案】There are many changes in a person's life.When I entered middle school,I felt lonely.【高分句型一】(什么变化)I missed my old friends,but I knew I had to fit in.I offered help to my class,joined in the after-school activities and invited my classmates to my birthday party.Gradually,I made some friends and enjoyed the company of my new classmates.(怎么面对的)
From this experience,I get to know change brings challenges as well as opportunities.When change comes,we should face it and take action.【高分句型二】(感受)
【解析】【高分句型一】
When I entered middle school,I felt lonely.当我进入中学时,我感到孤独。when引导时间状语从句
【高分句型二】
When change comes,we should face it and take action.当变化来临时,我们应该面对它并采取行动。when引导时间状语从句
这是一篇提纲作文,题目要求围绕提示内容写作,命题既有又给予学生发挥的空间。在写作中要综合运用所学知识,适当运用连词、副词等进行过渡。
