
一、阅读单选
A
The Ultra Ironman Triathlon Race (超长铁人三项比赛) is considered one of the most challenging sporting events in the world. Competitors swim, ride a bike, and run. The race is made up of a 3. 86-kilometer swim, a 180. 25-kilometer bicycle ride, and a 42. 2-kilometer run. There are no breaks during the race, so competitors must keep going no matter what. People who choose to enter this race must be healthy and prepared in both mind and body.
There are several rules for those who want to compete in the Ultra Ironman Triathlon Race. The minimum age of racers is 18, so everyone who competes is an adult. Training for the Ironman can take more than a year. People who train often start practicing the events at shorter distances first and then increase the amount of length and time they swim, bike, and run. Training can be difficult because people need to find a balance of strength and endurance (忍耐力) training. Without enough training, people can get harmed. Some people even put on weight when training because their bodies store calories (卡路里) instead of using them for energy. All people in training should drink plenty of water.
In the past 40 years, the Ironman has developed from a single race into a global (全球的) movement. Today’s Ironman races have events of different distances and racers of different ages. Since 2008, Weihai has held the Ironman Triathlon Race once a year. Weihai Triathlon Sports Association (威海铁人三项运动协会) was founded in2011. The 2014 World Triathlon Championships (世界铁人三项锦标赛) was held in Weihai, which was the first time that the event was held in an Asian city.
Look at the pretty WeiWei, the mascot (吉祥物) of Weihai Ironman Triathlon Race.
Exercise is good for people’s health and helps the heart. People take part in other sports and games such as golf or football, but the Ironman is a challenging way to stay fit. Even though it is hard, it can still be fun. It’s a great way to stay active and enjoy life!
1. Ironman Kace includes ________.
A. swimming, golf and cycling
B. swimming, cycling and running
C. swimming, football and running
2. People taking part in the Ultra Ironman Triathlon Race must be ________ 18 years old.
A. less than . at least . at most
3. In the Ultra Ironman Triathlon Race, you will easily ________ if you are not well-trained.
A. be hurt . keep energy . lose weight
4. The World Triathlon Championships first came to China in ________.
A. 2008 . 2011 . 2014
5. Which of the following is TRUE?
A. Ironman Race is difficult and boring.
B. Ironman racers can have a break during the race.
C. Ironman Race has developed and changed a lot.
B
Have you heard of the Beijing-Zhangjiakou high-speed railway, which played an important part in serving Beijing Winter Olympic Games? It connects Beijing, Yanqing and Chongli, the three main hosting places together. It shortens the travel time between Beijing and Chongli, from more than three hours to just one hour. Yanqing and Chongli host all ski-related (相关的) events. During peak season, thousands of passengers take the railway every day to ski in Chongli.
If you like, try to experience the hi-tech train and enjoy a travel in style.
Smart operations
Some of the trains along the Beijing-Zhangjiakou railway line are smart enough to drive by themselves! They can also open and close the doors automatically (自动地) . There are over 2,700 sensors checking if the train is running smoothly. Most importantly, the trains can run in temperatures as low as -40℃.
Watch on the way
Some carriages have large screens. 5G technology is used to broadcast (播送) games live. So if you don’t want to miss any of the games during your trip, no need to worry! Media workers can also write news reports based on the live broadcast when they are on the train.
No lost bags
A small smart card will be tied to your luggage (行李). Connected to your phone through Bluetooth, it can tell you where your luggage is. This way you don’t need to worry about losing your bags!
Safer for babies
Some carriages have beds for babies. Moms no longer need to hold their babies in their arms. Babies can have a sound sleep during the trip. This will also give other passengers a quieter journey.
6. From the information above, we know ________.
A. the top speed of the Beijing-Zhangjiakou train is 174km/h
B. the trains can run normally even in a temperature of -40℃
C. if you go skiing in Chongli, you’d better get off the train at Zhangjiakou Station
7. The over 2,700 sensors are used for ________.
A. driving the train by themselves
B. opening the doors automatically
C. checking if the train works well
8. People can watch the live broadcast on the trip mainly because of ________.
A. large screens . 5G technology . different games
9. You don’t need to worry about your luggage because it has ________.
A. a smart card . Bluetooth . a phone
10. The underlined phrase “a sound sleep” in the last paragraph means “________”.
A. a deep sleep . a safe sleep . a light sleep
二、阅读判断
判断正误。正确的答案涂A,错误的答案涂B。
May 23 in 1981 was a big day for scientist Liu Yinzeng (刘荫增). He and his team found seven wild crested ibises (朱鹮) in Hanzhong, Shanxi province.
“That night, I saw a crested ibis fly across the sky. We ran after it at once and found four adult crested ibises and three young little birds in the woods,” Liu said.
That was the start of China’s efforts to protect the birds. There are 4,400 crested ibises in China, making up most of the bird’s global (全球的) population of over 5,000. It has been more than 40 years since the birds came back.
Crested ibises are one of the oldest birds in the world. There were once lots of crested ibises in Asia. But in the 1960s, they began to disappear because of pollution and other human activities. That was why Liu and his team set out to look for the birds. They spent three years searching in 14 provinces before making their big finding.
Chinese scientists have worked hard to study and protect the birds since then. They have asked people not to hunt (捕猎) the birds, cut down trees, or use fertilizers (化肥) in the places where the birds live. They helped the birds have more babies. Some crested ibises were also sent to Japan and South Korea. All of these countries work together to protect the birds.
11. Seven wild crested ibises were found in 1981, by Liu Yinzeng and his team.
12. The number of wild crested ibises is over 5,000 in China.
13. There weren’t any crested ibises left before scientists found them in Hanzhong.
14. People are asked to improve the living environment of crested ibises.
15. Thanks to scientists’ efforts, crested ibises have avoided the danger of dying out.
三、阅读还原5选5
根据短文内容,用文后的句子给短文添加小标题,使短文内容完整。
Here are five great tips to help you make full use of your time.
____16____
Something may seem important now, but is it important in the long run? In 10 years’ time, 80% of what you do today will not turn into anything useful, so why do it? Spend your time on what is the most important. Forget the rest.
____17____
If you can do something (like a household chore, or reply to an e-mail) in two minutes, don’t put it off. You will have to do it sooner or later, but planning to do it, remembering to do it, and finally doing it in the future will take five minutes or more. Do it now and save three minutes.
____18____
Don’t think that you have to finish a big job all in one sitting. If you do that, you might never start it. Instead, work on it bit by bit, five minutes at a time.
____19____
How do you find time to learn something new or start a new project? Think about all the little “pockets” of time that you have. Every day we have time to kill while we ride on public transport or wait in lines. Other people play games on their phones, but you could be studying a new language. If you have spare minute, use it!
____20____
Always in a rush when you get up? Try brushing your teeth in the shower or eating breakfast while you get dressed. If you do two or more things at once, you’ll be ready for work in no time at all.
A. Big job? Cut it up!
B. Too much to do? Decide what’s important!
C. Small job? Do it at once!
D. Want to save time in the morning? Do different things at the same time!
E. Want extra time? Use what you have!
四、阅读补全句子
研读下面百科全书截图页,查找信息,完成文后各题。请将答案填写到答题卡指定位置。
| How this book worksEver wonder what a planet is? Want to know more about bridges? Every page in this encyclopedia(百科全书)is packed with fun facts and amazing photographs. Dive right in or jump to a page that catches your eye to discover all about our wonderful world. The helpful tips here will guide you through using this book. | |
| Alphabetical pages The book’s pages are arranged alphabetically(按字母顺序排序). You can look up topics using the content list. See also It covers related(相关的)topics elsewhere in the book. If you enjoy reading a page, you can use the “see also” box to find similar pages in the book and see where they are. The color at the top and bottom of the page shows which type of subject the page is about. The same color shows the same subject. Glossary The glossary is a list of some of the more difficult words used in the book. If you would like an explanation of what a word means, you can look for it here. Index The index lists(列出)alphabetically everything covered in the book, along with its page number. If there is anything you want to know about, you can look it up here. | |
21. This page tells us _____________________.
22. See also helps you to _____________________.
23. The _____________________ at the top and bottom of the page shows the type of subject.
24. Glossary helps you to understand _____________________.
25. Index helps you to _____________________ everything covered in the book.
五、根据句意及音标填空
26. She ________ /gru:/ colorful roses in the garden.
27. My father’s ________ /’nɒlɪdʒ/ of computers is rich.
28. Lots of ________ /’tʊərɪts/ travel to Weihai every year.
29. The museum is open every day ________ /ɪk’sept/ Monday.
30. How ________ /'kwɪkli/ he worked out the math problem!
31. The community has a professional ________ /’medɪkl/ team.
32. Which dog do you think is the ________ /’klevərɪst/ of the three?
33. The book ________ /’menʃənz/ many kinds of protected animals.
34. To our surprise, he ________ /rɪ’fju:zd/ our invitation to the party.
35. You’d better go to hospital right now if you have a ________ /ˈfiːvə (r)/.
六、语法填空
用括号里所给动词的适当形式填空。
Mr. Hope, the doorman at our school, walks with a limp (跛脚). Sometimes people make fun of his limp. It always ____36____ (make) me angry to hear them laughing at him.
Watching him make his way slowly around our school with the cleaning tools in hand, I often wondered why he limped.
One day while I ____37____ (stand) in the hall, I saw two boys laughing at Mr. Hope’s limp. The headmaster saw this and he was very mad. He took all of us down to the basement. He showed us a picture of a young man standing by a long, thin boat. “This is Mr. Hope when he ____38____ (be) a young man,” said the headmaster. I was shocked ____39____ (learn) that our doorman was once a great rower (划船运动员). In the 1968 Olympics, after the final race started, Mr. Hope’s boat and another one were soon far ahead of the other boats, racing neck and neck towards the finish line The race was going well when suddenly, Mr. Hope heard a huge cracking (爆裂) sound. He saw his opponent’s (对手) boat ____40____ (go) down fast. The man was in trouble because the boat had broken right in the middle. He ____41____ (stick) inside, unable to escape.
Without ____42____ (stop) to think, Mr. Hope jumped into the water and pulled the man up from underneath the water. The other boats ____43____ (pass) them on their way to the finish line, leaving the two men alone in the water. The other man had a broken leg and Mr. Hope’s leg was cut badly by the sharp wood splinters.
Mr. Hope never finished the race. He never got a gold medal at the Olympics. He did end up getting a special medal for sportsmanship. And ever since then he ____44____ (be) unable to walk properly.
As we stood there listening, the boys felt ashamed of what they had done. “Mr. Hope is a hero. His bravery and selfless actions make him an Olympic champion (冠军) forever. We ____45____ (not laugh) at him anymore,” said the boys.
七、汉译英:整句
46. 公交站点有很多人在等车吗?
__________________________________________
47. 自从毕业后,他们就没见过面。
__________________________________________
48. 我发现我哥哥开车比以前小心多了。
__________________________________________
49. 如果你足球踢得够好,就会入选学校足球队
__________________________________________
50. 王亚平在太空的科学课很精彩,我们受益匪浅。
__________________________________________
八、短文选词填空
根据短文内容选择适当的单词或短语填空,使短文意思完整。每个选项仅使用一次。
A. the cat in the bag B. what to do next C. tell a secret D. offered
E. let a cat out of the bag F. let the pig out G. returned H. gave
| I. to the town’s center J. from town to town |
It came from a part of England. Long ago, people there went ____51____ to sell things like clothes, vegetables, and pigs. They had strong beliefs about honesty. They didn’t like lying. One day, a man went ____52____ to sell things.
“I have a baby pig for sale! It won’t cost much,” he said. He held the animal above his head. His style was different from honest people’s style. He was a master of tricking people and lying.
A woman named Beth looked at his pig. He ____53____ her the pig for one gold coin. That was a very small amount. Beth ____54____ him the coin. He put it in his pocket. He walked ahead of Beth to get the pig.
He gave her a closed bag and said, “Here’s your pig.” He then left very soon.
Beth looked at the bag. It was moving. She opened it to ____55____ . A cat was inside! “He tricked me! That isn’t proper,” she said.
Later, the man ____56____ to trick more people. Beth saw him, and the memory of the cat came back. She told her friends. They stopped him. But no one knew ____57____.
Someone said, “We need an independent and fair person to decide that.” They went to the judge (法官) . Beth told him about ____58____.
The judge asked, “Is there evidence? Can you demonstrate (证明) how he did it?”
“Look in his bag,” said Beth. She opened it and ____59____. They learned the man’s secret, and he went to jail (监狱).
That’s how the idiom “let the cat out of the bag” came to mean to ____60____.
九、电子邮件
61. 某英语杂志社Just Ask栏目收到一位青少年Claire的电子邮件,邮件中讲述了自己的困惑,并向大家寻求帮助。认真阅读这封电子邮件,假定你是Sarah或Kevin,请从不同角度给出合理化建议。
From: Claire To: Just Ask
Subject: Asking for advice
Dear friends,I feel terrible and I really need your advice. The problem is that I’m not interested in clothes. I don’t know what’s in fashion and I don’t like going shopping for clothes. Some of my friends laugh at me and say that I haven’t got style. What do you think I should do?
| Claire, 13 |
(2) 文中不得出现任何与考生相关的真实信息。
Dear Claire,I understand you. Once I was also in the similar situation. It’s not easy for us to get through teenage years smoothly. Here are my opinions. __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Good luck!
Sarah/Kevin
参
一、
A
【导读】本文主要介绍了超长铁人三项比赛的相关信息。
1. B 细节理解题。根据“Competitors swim, ride a bike, and run”可知,包括游泳,骑自行车和跑步,故选B。
2. B 细节理解题。根据“The minimum age of racers is 18, so everyone who competes is an adult”可知,年轻必须是至少18岁,故选B。
3. A 细节理解题。根据“Without enough training, people can get harmed”可知,没有足够的训练,人们可能会受伤,故选A。
4. C 细节理解题。根据“The 2014 World Triathlon Championships (世界铁人三项锦标赛) was held in Weihai, which was the first time that the event was held in an Asian city”可知,2014年首次在中国举办,故选C。
5. C 推理判断题。根据“In the past 40 years, the Ironman has developed from a single race into a global (全球的) movement”可知,铁人三项比赛已经发展和改变了很多,C表述正确,故选C。
B
【导读】本文主要讲述了中国高铁上的一些高科技。
6. B 细节理解题。根据“Most importantly, the trains can run in temperatures as low as -40℃.”可知即使在零下40℃的气温下,列车也能正常运行,故选B。
7. C 细节理解题。根据“There are over 2,700 sensors checking if the train is running smoothly.”可知超过2700个传感器用于检查列车是否运行良好,故选C。
8. B 细节理解题。根据“5G technology is used to broadcast (播送) games live.”可知人们可以在旅途中观看直播主要是因为5G技术。故选B。
9. A 细节理解题。根据“A small smart card will be tied to your luggage (行李). Connected to your phone through Bluetooth, it can tell you where your luggage is. This way you don’t need to worry about losing your bags!”可知你不需要担心你的行李,因为它有智能卡,故选A。
10. A 词义猜测题。根据“Some carriages have beds for babies. Moms no longer need to hold their babies in their arms. Babies can have a sound sleep during the trip. This will also give other passengers a quieter journey.”可知有些车厢有婴儿床。妈妈们不再需要把孩子抱在怀里。婴儿也会睡个好觉,A“一次深度的睡眠”符合,故选A。
二、【导读】本文介绍刘荫增和他的团队对朱鹮的研究,呼吁人们保护这种鸟类。
11. A 细节理解题。根据“May 23 in 1981 was a big day for scientist Liu Yinzeng (刘荫增) . He and his team found seven wild crested ibises (朱鹮) in Hanzhong, Shanxi province.”可知,1981年5月23日,刘荫增他的团队发现了7只野生朱鹮。该项表述正确,故选A。
12. B 细节理解题。根据“There are 4,400 crested ibises in China”可知,中国有4400只朱鹮,该项表述错误,故选B。
13. B 细节理解题。根据“But in the 1960s, they began to disappear because of pollution and other human activities. That was why Liu and his team set out to look for the birds. They spent three years searching in 14 provinces before making their big finding.”可知,朱鹮没有灭绝,只是在20世纪60年代开始消失,该项表述错误,故选B。
14. A 细节理解题。根据“They have asked people not to hunt (捕猎) the birds, cut down trees, or use fertilizers (化肥) in the places where the birds live.”可知,他们要求人们不要在鸟类栖息的地方猎杀鸟类、砍伐树木或使用化肥。该项表述正确,故选A。
15. A 推理判断题。根据“They helped the birds have more babies. Some crested ibises were also sent to Japan and South Korea. All of these countries work together to protect the birds.”可知,它们帮助鸟类生育更多的孩子。一些朱鹭也被送往日本和韩国。所有这些国家共同努力保护鸟类。由此推知由于科学家的努力,朱鹮避免了灭绝的危险。该项表述正确,故选A。
三、 【导读】本文介绍帮助你充分利用时间的五个建议。
16. B 根据“Spend your time on what is the most important.”可知,本段建议把你的时间花在最重要的事情上,选项B“太多事情要做?决定什么是最重要的!”符合语境,故选B。
17. C 根据“If you can do something (like a household chore, or reply to an e-mail) in two minutes, don’t put it off.”可知,本段建议小事不要拖延,最好马上做,选项C“小的工作吗?马上做!”符合语境,故选C。
18. A 根据“Don’t think that you have to finish a big job all in one sitting. If you do that, you might never start it. Instead, work on it bit by bit, five minutes at a time.”可知,本段建议不必一口气完成一件大事,可以一点一点地做,选项A“大的工作吗?把它分开做!”符合语境,故选A。
19. E 根据“How do you find time to learn something new or start a new project?”可知,本段内容与挤出时间来学习新东西或开始一个新项目相关,选项E“想要额外的时间吗?利用你所拥有的!”符合语境,故选E。
20. D 根据“Always in a rush when you get up? Try brushing your teeth in the shower or eating breakfast while you get dressed. If you do two or more things at once, you’ll be ready for work in no time at all.”可知,本段建议早上的时间可以同时做不同的事,选项D“想要节省早上的时间?在同一时间做不同的事情!”符合语境,故选D。
四、【导读】本文是一篇说明文。文章告诉我们如何去使用一本百科全书。
21. how this book works/how to use/read this book/tips of/about reading/using this book
根据“The helpful tips here will guide you through using this book.”可知这一页的提示是帮助你使用这本书,言下之意,就是告诉我们“这本书怎么用”或者是“使用这本书的方法或提示”,故填how this book works/how to use/read this book/tips of/about reading/using this book。
22. find/get (to) similar pages/related topics 根据“If you enjoy reading a page, you can use the “see also” box to find similar pages in the book and see where they are.”可知,如果你喜欢喜欢阅读一个页面,你可以使用“请参阅”框来找到书中相似的页面,并查看它们在哪里。由此可知,“请查阅”帮助你“找到相似的页面”或“找到相关的话题”,故填find/get (to) similar pages/related topics。
23. color/colour 根据“The color at the top and bottom of the page shows which type of subject the page is about.”可知,这个页面顶部和底部的颜色显示了这个页面是关于哪种类型的主题的。故填color/colour。
24. (some/more) difficult words/what a (difficult) word means/the meaning of difficult words 根据“The glossary is a list of some of the more difficult words used in the book.”可知,词汇表是书中使用的一些比较难的词汇的列表。说明词汇表帮助你理解“一些难懂的词汇”,故填(some/more) difficult words/what a (difficult) word means/the meaning of difficult words。
25. look up/look for/find 根据“If there is anything you want to know about, you can look it up here.”可知,如果你有什么想知道的,你可以在这里找到。说明索引页面帮助你找到书中所覆盖的一切内容,故填look up/look for/find。
五、
26. grew
【解析】句意:她在花园里种了五颜六色的玫瑰。根据音标可知,空处应填grew“种植”,故填grew。
27. knowledge
【解析】句意:我父亲电脑方面的知识很丰富。根据音标可知,此空应填名词knowledge“知识”,不可数名词,故填knowledge。
28. tourists
【解析】句意:每年都有很多游客来威海旅游。根据所给音标可知,空处应填tourists“游客”;谓语动词“travel”为原形,主语应为复数。故填tourists。
29. except
【解析】句意:博物馆除了周一都开放。根据音标“/ɪk’sept/”可知,此处是except,意为“除了……之外”,故填except。
30. quickly
【解析】句意:他解出这道数学题多快啊!根据所给音标可知,空处应填副词quickly“快速地”修饰动词短语“worked out”,故填quickly。
31. medical
【解析】句意:社区拥有一支专业的医疗队伍。根据音标“/’medɪkl/”可知,此处是medical,意为“医学的,医疗的”,故填medical。
32. cleverest
【解析】句意:你认为三只狗中哪一只最聪明?根据音标“/’klevərɪst/”可知,此处是cleverest,意为“最聪明的”,故填cleverest。
33. mentions
【解析】句意:这本书提到了许多受保护的动物。根据音标可知,空处应填mentions“提到”,动词三单形式,故填mentions。
34. refused
【解析】句意:让我们惊讶的是,他拒绝了参加派对的邀请。根据音标可知,此空应填refuse的过去式refused“拒绝”,故填refused。
35. fever
【解析】句意:如果你发烧了,最好立刻去医院。根据音标提示,/ˈfiːvə (r)/应是名词fever,have a fever表示“发烧”。故填fever。
六、【导读】本文是一篇记叙文,很多孩子嘲笑门卫霍普先生的跛脚,校长告诉我们背后的故事,霍普先生因为救人,自己受了伤,他是一位真正的英雄。孩子们意识到了自己的错误。
36. makes 句意:听到他们嘲笑他,我总是很生气。时态是一般现在时,主语是It,动词用三单,故填makes。
37. was standing 句意:一天,我站在大厅里,看见两个男孩在嘲笑霍普先生的跛脚。根据“One day while I...in the hall, I saw two boys laughing at Mr. Hope’s limp.”可知,此处强调在过去的某个时间点,动作正在发生,用过去进行时,主语是I,故填was standing。
38. was 句意:“这是年轻时的霍普先生,”校长说。本句时态是一般过去时,主语是he,故填was。
39. to learn 句意:我很震惊地得知我们的门卫曾经是一个很棒的划船运动员。be shocked to do sth“做某事感到震惊”,故填to learn。
40. going 句意:他看到对手的船沉得很快。根据“He saw his opponent’s (对手) boat...down fast.”可知,此处是see...doing sth“看见……正在做”,使用现在分词作宾语补足语,故填going。
41. was stuck 句意:他被卡住了在里面,无法逃脱。主语He是动作的承受者,时态是一般过去时,此处用一般过去时的被动语态,故填was stuck。
42. stopping 句意:霍普先生想都没想就跳进水里,把那个人从水下拉了上来。Without是介词,其后用动名词作宾语,故填stopping。
43. passed 句意:其他的船在他们到达终点的路上超过了他们,留下这两个人独自在水里。本句时态是一般过去时,动词用过去式,故填passed。
44. has been 句意:从那以后,他就不能正常走路了。根据“And ever since then”可知,此处用现在完成时,主语是he,故填has been。
45. will not laugh/won’t laugh句意:我们不会再嘲笑他了。根据“We...at him anymore”可知,此处承诺未来的事,用一般将来时,will not=won’t,故填will not laugh/won’t laugh。
七、46. Are there a lot of/plenty of/many/lots of people waiting for the bus at the bus stop?/Are a lot of/plenty of/many/lots of people waiting for the bus at the bus stop?
【解析】(在)公交站点:at the bus stop;很多人:a lot of/plenty of/many/lots of people,作主语;等车:wait for the bus。根据句意,可知该句可用there be的一般疑问句来表达,时态采用一般现在时,在主语后接现在分词短语作后置定语,表示动作正在进行。主语为复数名词,因此be动词应用are,动词wait的现在分词为waiting。因此第一种表达为:Are there a lot of/plenty of/many/lots of people waiting for the bus at the bus stop? 第二种方法则用现在进行时的一般疑问句来表示,其谓语结构为:am/is/are+现在分词,疑问句be动词提到句首。因此第二种表达为:Are a lot of/plenty of/many/lots of people waiting for the bus at the bus stop? 故填Are there a lot of/plenty of/many/lots of people waiting for the bus at the bus stop?/Are a lot of/plenty of/many/lots of people waiting for the bus at the bus stop?
47. They haven’t met/seen each other since they graduated/left/finished school./They haven’t met/seen each other since graduation.
【解析】此句是since引导的时间状语从句,主句用现在完成时,从句用一般过去时。they“他们”;meet/see“遇见”;each other“互相”;graduate“毕业”/leave/finish school“毕业”。since后也可以直接加名词graduation“毕业”。故填They haven’t met/seen each other since they graduated/left/finished school./They haven’t met/seen each other since graduation.
48. I find/found (that) my brother drives/drove much more carefully than before/than he used to.
【解析】I“我”,find“发现”,my brother“我哥哥”,drive much more carefully“开车小心多了”,than before/than he used to“比以前”。根据语境,可用一般现在时或一般过去时。故填I find/found (that) my brother drives/drove much more carefully than before/than he used to.
49. If you play football well enough, you’ll be chosen to /accepted by the school football team.
【解析】if引导条件状语从句,遵循“主将从现”,主句用一般现在时,从句用一般现在时。you“你”;play football“踢足球”;well enough“足够好”,修饰动词;be chosen to/accepted by“被选择/被接纳”;school football team“学习足球队”。故填If you play football well enough, you’ll be chosen to /accepted by the school football team.
50. Wang Yaping’s science class in space (station) was so wonderful/amazing that we learned/learnt a lot.
【解析】Wang Yaping’s“王亚平的”;science class in space (station)“太空的科学课”;so...that“如此……以至于”,引导结果状语从句;wonderful/amazing“精彩的”;we“我们”;learn a lot“受益匪浅”。句子是一般过去时,动词用过去式。故填Wang Yaping’s science class in space (station) was so wonderful/amazing that we learned/learnt a lot.
八、【导读】本文介绍了一个关于猫的习语。
51. J 句意:很久以前,人们从一个城镇到另一个城镇去卖衣服、蔬菜和猪之类的东西。根据“Long ago, people there went...to sell things like clothes, vegetables, and pigs.”可知,人们从一个城镇到另一个城镇去卖东西,from town to town“从一个城镇到另一个城镇”符合语境,故选J。
52. I 句意:一天,一个人到镇中心去卖东西。根据“a man went...to sell things”可知,去镇中心卖东西,to the town’s center“去镇中心”,故选I。
53. D 句意:他把猪卖给她一枚金币。根据“He...her the pig for one gold coin.”可知,他把猪卖给她一枚金币,offered“给予”符合语境,故选D。
54. H 句意:贝丝把硬币给了他。根据“Beth...him the coin.”可知,贝丝给男人钱买猪,gave“给”符合语境,故选H。
55. F 句意:她打开袋子让猪出来。根据“She opened it to... A cat was inside!”可知,打开袋子让猪出来,但是却发现是一只猫,let the pig out“让猪出来”符合语境,故选F。
56. G 句意:后来,这个人又回来骗更多的人。根据“Later, the man...to trick more people.”可知,这个人回来骗更多的人,returned“返回”符合语境,故选G。
57. B 句意:但是没有人知道下一步该怎么办。根据“But no one knew...”可知,没有人知道该怎么办,what to do next“下一步该怎么办”符合语境,故选B。
58. A 句意:贝丝把袋子里的猫告诉他了。根据“Beth told him about...”可知,贝丝告诉法官袋子里的猫,the cat in the bag“袋子里的猫”符合语境,故选A。
59. E 句意:她打开袋子,猫出来了。根据“She opened it and...”可知,打开袋子,猫出来了,let a cat out of the bag“让猫出袋子”,故选E。
60. C 句意:这就是俗语“泄露秘密”的意思。联系前文,猫从袋子里出来,意味着男人的秘密泄露了,tell a secret“告诉/泄露秘密”,故选C。
九、范文1
Dear Claire,
I understand you. Once I was also in the similar situation. It’s not easy for us to get through teenage years smoothly. Here are my opinions.
First of all, just be yourself and stick to your own style. There is no need to care too much about what you are in others’ eyes. After all, your outer look is not as important as your inner beauty. Figure out what you are good at and work hard to make yourself better at it. Everyone will look up to you if you are outstanding enough.
What’s more, you should know what true friends are. A true friend will always care about you, not your clothes. He will reach for your hand and touch your heart, but not laugh at you.
In addition, wearing comfortably and conveniently is enough for a teenager. With the growth of your age and experience, you will develop your sense of fashion.
Good luck!
Kevin
范文2
Dear Claire,
I understand you. Once I was also in the similar situation. It’s not easy for us to get through teenage years smoothly. Here are my opinions.
First of all, the clothes we wear don’t need to be fashionable but suitable. Fashion can mean a lot, not just about clothes. For example, if you can speak beautiful English or volunteer to help others, you are in fashion.
Next, a true friend should be someone who really understands you. You can have a talk with your friends laughing at you and tell them your feeling. I believe they will change.
Most of all, different people can have different opinions even for the same clothes. The true fashion is to be yourself. Don’t care too much about what others say. Keep active, do what you are good at and improve yourself to be a better person.
Good luck!
Sarah
