最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

北京市通州区八年级(上)期末英语试卷含答案

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-23 06:34:57
文档

北京市通州区八年级(上)期末英语试卷含答案

八年级(上)期末英语试卷题号IIIIIIIVV总分得分一、单选题(本大题共12小题,共6.0分)1.Tom is not good at English so I want to help_________.()A.meB.youC.herD.him2.--When did you come back home yesterday?--I came back home________7  o'clock.()A.atB.onC.inD.for3.The girl did________of t
推荐度:
导读八年级(上)期末英语试卷题号IIIIIIIVV总分得分一、单选题(本大题共12小题,共6.0分)1.Tom is not good at English so I want to help_________.()A.meB.youC.herD.him2.--When did you come back home yesterday?--I came back home________7  o'clock.()A.atB.onC.inD.for3.The girl did________of t
 八年级(上)期末英语试卷

 题号

IIIIIIIVV总分
得分
一、单选题(本大题共12小题,共6.0分)

1.Tom is not good at English so I want to help_________.(  )

A. me    B. you    C. her    D. him

2.--When did you come back home yesterday?

--I came back home________7  o'clock.(  )

A. at    B. on    C. in    D. for

3.The girl did________of the three girls, but she is the youngest.(  )

A. well    B. better    C. best    D. good

4.--________I borrow your ruler, please?

--Sure. Here you are.(  )

A. Need    B. Can    C. Should    D. Must

5.________my uncle came yesterday, I was playing football with my friends.(  )

A. When    B. Until    C. Although    D. Because

6.--What happened on that day?

--My dog ran after a rabbit and ________.(  )

A. disappear    B. will disappear

C. disappears    D. disappeared

7.Although it rained very hard yesterday, they________ their holiday.(  )

A. enjoy    B. enjoyed    C. are enjoying    D. will enjoy

8.My mother________delicious food for us every evening.(  )

A. is cooking    B. will cook    C. cooks    D. was cooking

9.When you get the flu, you should________plenty of water and get lots of rest.(  )

A. drink    B. drank    C. drinking    D. to drink

10.--________they________their homework when I went shopping?

--Yes, they were.(  )

A. Do; do    B. Are; doing    C. Were; doing    D. Did; do

11.I am going to have an exam tomorrow,________I can't play basketball with you.(  )

A. and    B. but    C. so    D. or

12.--I saw a programme about hair. It says people with golden hair have more hair than people with dark hair.

--________.(  )

A. It's exciting.    B. It's too important.

C. That's good.    D. That's interesting.

二、完形填空(本大题共8小题,共8.0分)

The Lucky Blue Socks

One day Josh and his friends talked about things that bring them luck. "I have a rabbit's foot," said Larry. "I have a lucky cent," said Roger. "Every time I want to do really well in baseball or swimming, I always carry my lucky penny. " "What about you, Josh?" asked Roger. "What is lucky for you?" Josh thought for a moment,and he answered,"My blue(13).""Blue socks!,"the boys said together. "How can blue socks bring you (14)?"Josh said that every time he wore his blue socks to school before a test, he got a good grade. He told the boys that one day he (15)his brown socks,and he didn't do well on his test. 

The next day Josh had a math test. He was(16)because he couldn't find his blue socks. "Mom !" cried Josh. "Where are my blue socks? I have a math test today,and I need to wear them. ""Don't be silly(愚蠢的)," Mom said. "Those socks are in the wash. If you study for your test, you will do just fine. Josh was not sure. "When I wear them,I get a good grade," Josh said. "Did you study for your test?" asked Mom. "Yes.""Then you have nothing to worry about. Just do your best."He agreed with his mom. 

It was time for Josh to (17)his math test. He was very nervous, but he thought to himself (他自己),just do your best. Larry had his rabbit's foot, and Roger had his lucky cent. They asked Josh if he wore his lucky blue socks. "No," said Josh. "They were in the wash. " "Well, good luck," the boys said. Josh took (18) time and answered all the questions. There was still a long time before the end of the test. He even went back to check(检査)his work(19) to be sure he did his best. "That wasn't so bad." Josh thought to himself. 

Josh's teacher told him later that he scored a 95 on his test. "Wow !" cried Josh. "I didn't even wear my lucky blue socks. "Josh couldn't wait to tell his mom how great he did on his test. Mom said, "When you study and do your best always, you will get a good grade. The socks do not make you do well, only you can make yourself(你自己)do well. You need to (20) yourself."Roger and Larry did well on their tests, but they did not score as high as Josh. They told Josh that next time they would study harder and not rely on(依靠)their good luck things to pass a test.

13. A. rabbits    B. socks    C. foot    D. cent

14. A. luck    B. advice    C. attention    D. work

15. A. bought    B. washed    C. wore    D. received

16. A. special    B. proud    C. popular    D. sad

17. A. review    B. report    C. take    D. finish

18. A. our    B. their    C. your    D. his

19. A. carefully    B. busily    C. nervously    D. crazily

20. A. hate    B. protect    C. believe    D. lose

三、阅读理解(本大题共13小题,共26.0分)

A

My Favorite Food 

My favorite food is pizza. I can make pizzas. My dad says my pizzas are very good. I don't like cheese. So there's no cheese on my pizzas. When we go to a restaurant, I always order chicken with chips and an ice cream. I like drinking coke. When we have a party, we have lots of coke.

I don't like vegetables. Mom always tells me to eat carrots. She says they are good for me. But I hate them. I only eat potatoes. They are my favorite. I often eat chips at school. I drink a lot of milk,but I don't like juice or cake.

I like hamburgers. Mom often makes sausages with chips in the kitchen. I like eating them. I don't like carrots. I really hate them. And what is my favorite drink? Well, I like juice,coke and water.

I like tomatoes and peas (豌豆). My mom says they are good for me. I always have tomatoes on my pizzas. We have peas in our garden. Mom and I like the fresh peas from the garden. I don't eat chicken or fish. I think it's not right to eat animals. My favorite drink is juice.

21.______ can make pizza.

A. Brenda    B. Jack    C. William    D. Jenny

22.Jack likes drinking ______ .

A. coke    B. milk    C. water    D. Juice

23.William hates ______ .

A. cheese    B. potatoes    C. carrots    D. tomatoes

24.Jenny and her mom have peas ______ .

A. in the restaurant    B. at school

C. In the kitchen    D. In the garden

B

Help the King!

Many years ago there lived a kind-hearted king. The king spent days in his bed. He always ate and slept. He became very fat and the people started to worry about him. 

One day he realized that he couldn't move his feet. He invited (邀请) doctors from all across his country and gave them thousands of money to make him fit. But none could help the king with his health and fitness. The king was very nice so many people suggested famous doctors to help him. He spent lots of money but nothing seemed to work. 

One fine morning, a man named Rishi told the minister (大臣)he could easily make the king healthy again. The king was very happy and wanted to meet him. The king couldn't move his body so he asked the minister to bring Rishi to his palace(宫殿). Rishi lived in a far place and refused(拒绝)to go to the king's palace. This made the king angry, but he knew he had to try. 

The king tried his best to meet Rishi. Rishi said he was a good king and he would soon be healthy again. He asked the king to come for treatment every day. He told the king he would treat him only if he came on foot to his place. 

The king was unable to walk even a few steps on the road but he worked hard with the help of his followers. He reached Rishi's place. Unluckily Rishi was not there so the king only met him the next day for treatment. For two weeks the king went there every day but he never met Rishi. He never had any treatment but he realized he felt a lot lighter. He lost a lot of weight and felt more active than before. He understood why Rishi asked him to reach his place by walking.

25.People wanted the doctors to help the king because he was ______ .

A. angry    B. kind    C. active    D. light

26.What happened to the king? ______ 

A. He didn't have enough money.

B. He was angry with the minister.

C. He refused Rishi's treatment advice.

D. He was very fat and couldn't move his feet.

27.How did the king become better? ______ 

A. He walked to Rishi's place every day.

B. Rishi met him and talked with him every day.

C. His followers made him happy every day.

D. Famous doctors gave him some medicine every day.

C

Mobile Phone Rules 

What do you do in a situation(情况)like this? 

You're eating dinner with friends at a nice restaurant.You're having a great time when a phone rings at the table next to you. A man takes out his phone and starts talking loudly with his friend. He talks for almost ten minutes. This happens all the time-on buses, in restaurants everywhere! 

When someone next to you talks too loudly on a mobile phone, you may want to tell the loudmouth to end the conversation. You don't do it because you don't think it's a polite way to solve the problem. You can only control(控制) your own behavior. Mobile phones are useful in our daily life but people should know some rules to use them. Here are a few rules. 

Respect the rules of the public places! If you see the words "turn off cell phones'',in the restaurants and other public places, don't use your mobile phone. 

Keep private(私人的)conversations private! Speak softly and for a short time. Try to move away from other people. 

Pay attention! Talking on a mobile phone is dangerous while driving. And watch where you're going when you're walking down the street and talking on the phone. 

Things are becoming worse when more people use mobile phones. So the next time when you want to make a call, please consider the people around you.

28.According to the passage, if a man talks too loudly on a mobile phone around you, you may want to ______ first.

A. give him a call    B. let him stop talking

C. listen to him carefully    D. run away from him

29.The word "behavior" in the third paragraph probably means ______ .

A. way of acting    B. interest of culture

C. habit of learning    D. knowledge of phones

30.What can we learn from the passage? ______ 

A. We should know some ways about using mobile phones.

B. We can't talk on the phone when we walk down the street.

C. We should think of others next to us when we use mobile phones.

D. We can't use our mobile phones in the restaurants and other public places.

D

Smoking for Life In Europe, over 215 million people smoke every day. It is a bad thing. Everyone knows they shouldn't smoke because smoking is really bad for the health. So why do people do it? The truth is that nearly 95% of adult(成年人) smokers started when they were teenagers(青少年).People don't usually start smoking after the age of 20. But because smoking is very addictive(使人上瘾的), it's hard to stop after you start. So if you start smoking as a teenager,you'll find it difficult to give up as an adult. And almost every adult who smokes wishes they had never started. 

Although people know about the dangers of smoking, psychologists(心理学家)and parents still can't find a way to stop teenagers doing it. In the United States, about 3,000 teenagers try their first cigarette every day. That's one million new teenage smokers every year. 

Teenagers understand that smoking is bad for them but just don't use their common sense. Many teenagers believe that smoking makes them "cool " and "adult"(成熟的).Some do it just because their friends are doing it. 

" Unfortunately (不幸地),when an adult sees you smoking, it's like wearing a big 'I'm a Stupid Teenager' sign(符号、指示牌)around your neck,"says Marshall Brain in his book,A Teenager's Guide to the Real World. "Adults don't decide to start smoking. If you start smoking as a teenager, you'll have a habit that is dirty, expensive,unhealthy and unwanted for the rest of your life. " 

The good news is that the number of teens who smoke is falling. I am very happy about it. Today, in the US, only about 22% of teenagers smoke, down from 36% just 7 years ago. I hope the number will continue to fall.

31.The writer thinks ______ .

A. it's easy for teenagers to stop smoking

B. teenagers want to be special by smoking

C. teenagers don't know the harm of smoking

D. smoking is an expensive and cool habit for teenagers

32.The third paragraph is mainly about ______ .

A. why many teenagers smoke

B. what adults can do for teenagers

C. how teenagers can stop smoking

D. how many teenagers are smoking

33.What is the writer's main purpose(目的)in writing this passage? ______ 

A. To share a book about teenagers smoking.

B. To explain reasons about teenagers smoking.

C. To introduce some bad points about cigarettes.

D. To make teenagers stay away from the cigarettes.

四、任务型阅读-简答(本大题共1小题,共10.0分)

34.Our body is made of many wonderful parts, but brain is the most amazing of all. Many things are unknown about human brain and scientists are still working hard to understand it. There are many misleading(误导的)facts about the power of the human brain. 

Do you know every day we use 100% of our brain? Some think that no one uses 100% of their brain. But, in fact, we all use it completely. Every part of our brain is connected with some part of our body, and while we are still alive, we use all the parts. So our brain is fully used. But one thing we can say is that we do not use the full potential(潜能)of our brain. The human brain has more potential. For example, there is nothing in the world you cannot learn, but some give up just because they don't think they can do it. In fact, every brain is strong to learn and understand. You need to develop that untouched potential of your brain and give some more time to that work. 

There are also some interesting facts you didn't know about the human brain. 

Our brain can't do many things at the same time. Neurons(神经细胞)in our brain work so quickly that we feel we're doing more than our task, but actually we are not. 

Our brain does more creative(创造性的)work when we're tired. 

Seeing positive(积极的)in others shoves our positive traits(特质),and seeing negative(消极的)in others shows our negative traits. 

Being with happy people makes happier. 

Happiness,anger,sadness,fear(惧怕),disgust (厌恶),and surprise are the six feelings that people all over the world show. 

We are happier when we are kept busy, as this stops us from thinking about the negative things in life. 

Our brain makes us different from other animals and enables human to progress and grow. Just put your potential to full use and achieve (达成)the unbelievable.

Is brain the most amazing part of our body? ______ 

Why do some people give up learning something new? ______ 

When is the brain more creative? ______ 

How many kinds of feelings do people show? ______ 

What is the main idea of the passage? ______ 

五、书面表达(本大题共2小题,共30.0分)

35.根据中文和英文提示,完成一篇不少于50词的 文段写作.文中已给出内容不计人总词数.所给提示词语仅供选用.请不要写出你的校名和姓名.

假如你是李华,你们学校将要组织一次保护环境的志愿活动,你打算邀请你班交换生Peter参加.请用英语写一封电子邮件,告诉他活动的时间和地点,活动的内容,以及需要为此做什么准备.

提示词语:pick up, rubbish, put up, posters,a plastic bag

提示问题: When and where will you go?

What will you do for the environment?

What do you advise Peter to prepare for the activity?

Dear Peter,

    How is it going? I'm writing to invite you to take part in the school's activity to volunteer for a better environment.

    I'm Looking forward to your early reply.

Yours,

Li Hua
36.根据中文和英文提示,完成一篇不少于50词的 文段写作.文中已给出内容不计人总词数.所给提示词语仅供选用.请不要写出你的校名和姓名.

健康是人的基本权力,是幸福快乐的基础,是国家文明的标志,是社会和谐的象征.

某网站正在开展以"Healthy Living"为主题的征文活动.假如你是李华,请写一篇短文投稿,谈谈生活中你是怎样保持健康的,以及这样做的意义.

提示词语: habit, wash, eat, exercise, good

提示问题:What do you do to keep healthy?

Why do you do so?

It is very important for us to have a healthy living.

答案和解析

1.【答案】D

【解析】

me "我"是人称代词宾格;you"你、你们"; him "他"是人称代词宾格;her"她、她的"是人称代词宾格或形容此性的物主代词.由题干"汤姆英语不好,所以我想帮他."可知,空格是"他"是宾格,用him 、因此答案应是him. 

故选:D.

汤姆英语不好,所以我想帮他.

本题考查人称代词的用法,在熟知所供词的含义基础上,根据句意,从而判断出正确答案.

2.【答案】A

【解析】

考查介词.A在几点.B在…上.C在…里.D为了.根据7  o'clock.七点.可知,在具体几点用介词at. 

故选:A.

--你昨天什么时候回家的? 

--我7点回家.

考查介词用法,这个知识点很广泛,有一些固定用法,需要日常积累,结合语境选择正确介词完成习题.

3.【答案】C

【解析】

从横线后面的of the three girls可以看出,这里总计有三个女孩子,所以这里的副词应该用最高级的形式,最高级形式用来表达三个以上的人或物当中程度最高的那一个.副词的最高级可以省略前面的定冠词the. 

故选:C.

这个女孩是三个女孩中做得最好的,但她是年纪最小的.

遇到形容词或副词比较级和最高级的练习,要弄清比较的范围,明确比较的数量,这样才能做出正确解答.

4.【答案】B

【解析】

考查情态动词.A需要.B可以、能.C应该.D必须.结合语境"--我__借用一下你的尺子吗?--当然,给你."可知,应该是"可以"Can. 

故选:B.

--我可以借用一下你的尺子吗? 

--当然,给你.

情态动词无人称和数的变化;不能单独使用,必须与其后的动词原形构成谓语.否定形式通常在后面加not.要注意情态动词的不同用法.

5.【答案】A

【解析】

根据句意:当我叔叔昨天来的时候,我和我的朋友正在踢足球.结合选项,A.当…时  B.直到 C.虽然 D.因为,可知A符合题意. 

故选:A.

当我叔叔昨天来的时候,我和我的朋友正在踢足球.

熟悉从属连词的基本用法,结合题意,给出答案.

6.【答案】D

【解析】

从What happened on that day判断问句用一般过去时,答语也应该用一般过去时. 

故选:D.

--那天发生了什么? 

--我的狗追赶一只兔子然后消失了.

对时态的考查,要求牢记各种时态的构成形式,结合时间状语和上下文的关系,找出正确答案.

7.【答案】B

【解析】

从yesterday判断句子使用一般过去时,这里动词使用enjoyed. 

故选:B.

尽管昨天雨下得很大,他们还是很享受假期.

对时态的考查,要求牢记各种时态的构成形式,结合时间状语和上下文的关系,找出正确答案.

8.【答案】C

【解析】

根据 every evening判断句子使用一般现在时,主语是单数,谓语动词用第三人称单数形式. 

故选:C.

我妈妈每天晚上给我们做美味的食物.

对时态的考查,要求牢记各种时态的构成形式,结合时间状语和上下文的关系,找出正确答案.

9.【答案】A

【解析】

根据句意:当你得了流感,你应该多喝水,多休息.可知should+动词原形. 

故选:A.

当你得了流感,你应该多喝水,多休息.

熟悉实义动词的用法,结合题意,给出答案.

10.【答案】C

【解析】

根据句意:-当我购物的时候,他们在做家庭作业吗? -是的,他们在做.可知when引导一般过去时的时间状语从句,主句一般用过去进行时were/was+doing. 

故选:C.

-当我购物的时候,他们在做家庭作业吗? 

-是的,他们在做.

熟悉一般疑问句的基本用法,结合题意,给出答案.

11.【答案】C

【解析】

考查连词辨析,根据句子"I am going to have an exam tomorrow"我明天将要考试,可知我不能和你打篮球,因果关系,选项A表示"和"并列关系,选项B表示"但是"转折关系,选项C表示"因此"因果关系;选项D表示"或者"并列关系,只有C符合语境. 

故选:C.

我明天将要考试,因此我不能和你打篮球.

考查连词辨析,要理解句子的意思,结合选项,选出最佳答案.

12.【答案】D

【解析】

根据  ,结合选项,A.让人激动的  B.它是重要的  C.那是好的  D.那是有趣的  ,可知选项 D 符合题意.句意:-我看了一个关于头发的节目.它说金色头发的人比深色头发的人有更多的头发. 

-那太有趣了. 

故选:D.

-我看了一个关于头发的节目.它说金色头发的人比深色头发的人有更多的头发. 

-那太有趣了.

本题主要是考查学生的口语能力和对英语的应对习惯.掌握各交际项目的习惯用法,答题时要面向整体内容,切忌片面理解.抓好关键词,进行推断,同时注意对话的表达要符合英美人的风俗习惯.

13.【答案】

【小题1】B

【小题2】A

【小题3】C

【小题4】D

【小题5】C

【小题6】D

【小题7】A

【小题8】C

【解析】

1.B 考查名词.A兔子;B袜子;C脚;D硬币;根据下句.""Blue socks可知是蓝色的袜子,故答案是B. 

2.A 考查名词.A好运;B建议;C注意;D工作;根据下句Josh said that every time he wore his blue socks to school before a test, he got a good grade说每次考试前他都穿着蓝袜子上学,成绩很好How can blue socks bring you 蓝色的袜子应该是如何带给你好运,故答案是A. 

3.C 考查动词.A买;B洗;C穿;D收到;根据,He told the boys that one day he (3)is brown socks,and he didn't do well on his test.他说有天考试没考好,应该是穿了棕色的袜子,故答案是C. 

4.D 考查形容词.A特殊的;B自豪的;C流行的;D伤心的;根据后面because he couldn't find his blue socks找不到蓝色的袜子,应该是很伤心(幸运袜子),故答案是D. 

5.C 考查动词.A复习;B报告;C拿;D完成;根据It was time for Josh to (5)his math test这里应该是他参加考试的时间了,故答案是C. 

6.D 考查代词.A我们的;B他们的;C你的;D他的;根据前面主语Josh,应该是他的,故答案是D. 

7.A 考查副词.A认真地;B忙碌地; C紧张的;D疯狂的;根据后面be sure he did his best确保他的答案,应该是认真检查,故答案是A. 

8.C 考查动词.A讨厌;B保护;C相信;D丢失;根据You need to (8)yourself,应该是相信你自己,故答案是C.

Josh和朋友们在谈论能带给他们运气的东西,如Larry说她有一只幸运的硬币,Josh认为他的蓝色短袜能带给他运气.但通过Josh的例子我们知道了:通过自己的努力我们才能把事情做好.

考查完型填空.根据所给的短文对意思有所了解,然后根据短文的大体意思,选择每个符合题意的答案,使短文更通顺.

21.【答案】

【小题1】A

【小题2】B

【小题3】C

【小题4】D

【解析】

1.A  细节理解题.由表格一My favorite food is pizza. I can make pizzas可知,Brenda会制作披萨.故选A. 

2. B  细节理解题.由表格二I drink a lot of milk,but I don't like juice or cake.可知,Jack喜欢喝牛奶,但他不喜欢果汁和蛋糕.故选B. 

3.C 细节理解题.由表格三 I don't like carrots. I really hate them. 可知,William讨厌胡萝卜.故选C. 

4.D 细节理解题.由表格四We have peas in our garden.可知,Jenny和她妈妈在花园里吃豌豆.故选D.

本文介绍了Brenda,Jack,William和Jenny的饮食喜好.

先浏览所给的问题以及选择项,然后带着问题在通读原文的基础上快速地找到答案,然后再回过头来检查一遍,确保万无一失.

25.【答案】

【小题1】B

【小题2】D

【小题3】A

【解析】

1.B 细节理解题.由第二段The king was very nice so many people suggested famous doctors to help him.可知,国王人很好,所以很多人向国王推荐名医帮助国王治病.故选B. 

2. D 细节理解题.由第一段 He became very fat and the people started to worry about him和第二段第一句One day he realized that he couldn't move his feet.可知,国王变得很胖,甚至不能移动自己的脚.故选D. 

3.A 推理判断题.由文章最后一句He understood why Rishi asked him to reach his place by walking.可知,国王每天步行去 Rishi 那里,经过日积月累的步行锻炼,国王最后瘦了下来,身体变得也比以前更好了.故选A.

本文介绍了 Rishi 让国王每天步行到自己的住处,经过日积月累的步行锻炼,最后让原本胖到无法步行的国王瘦了下来,变得健康起来.

先浏览所给的问题以及选择项,然后带着问题在通读原文的基础上快速地找到答案,然后再回过头来检查一遍,确保万无一失.

28.【答案】

【小题1】B

【小题2】A

【小题3】C

【解析】

(1)B.细节理解题.根据When someone next to you talks too loudly on a mobile phone, you may want to tell the loudmouth to end the conversation.当你旁边的某个人在手机上讲得太大声时,你可能想告诉喧闹声来结束谈话.故选B. 

(2)A.词义推断题.根据 You don't do it because you don't think it's a polite way to solve the problem. You can only control(控制) your own  behavior.你不这样做是因为你不认为这是解决问题的礼貌方式. 你只能控制自己的 behavior.可知是控制自己的行为.故选A. 

(3)C.细节理解题.根据 So the next time when you want to make a call, please consider the people around you.所以下次你想打电话时,请考虑周围的人.故选C.

本文主要讲有关打电话时需要的一些注意事项.

从问题和选项入手,在问题和选项中找出关键词,了解文章大概,带着问题有针对性的到文章找答案.

31.【答案】

【小题1】B

【小题2】A

【小题3】D

【解析】

(1)B.推理判断题.根据 Many teenagers believe that smoking makes them "cool " and "adult"(成熟的).许多青少年认为吸烟使他们"冷静"和"成熟".故选B. 

(2)A.段落大意题.本段大意:青少年明白吸烟对他们不利,但只是不使用他们的常识. 许多青少年认为吸烟使他们"冷静"和"成熟".有些人只是因为他们的朋友正在做这件事.可知是在解释青少年吸烟的原因.故选A. 

(3)D.主旨大意题.根据Today, in the US, only about 22% of teenagers smoke, down from 36% just 7  years ago. I hope the number will continue to fall.今天,在美国,只有约22%的青少年吸烟,低于7年前的36%. 我希望这个数字会继续下降.可知作者是希望青少年远离烟.故选D.

本文主要讲很多人吸烟都是开始于青少年时期,一旦开始就很难再戒掉,作者希望青少年们可以远离香烟.

先通读全文,找到题干中的关键词,有针对性地到文章中寻找细节,并结合选项,确定答案.

34.【答案】【小题1】Yes.

【小题2】Because they don't think they can do it.

【小题3】When we're tired.

【小题4】Six.

【小题5】Some interesting facts about the human brain and developing the untouched potential of our brain.

【解析】

Yes. / Yes, it is. 

Because they don't think they can do it. 

When we're tired. 

Six. / 6. 

Some interesting facts about the human brain and developing the untouched potential of our brain.

35.【答案】Dear Peter, 

How is it going? I'm writing to invite you to take part in the school's activity to volunteer for a better environment.【开头点明主题】    We'll go to the park near our school at 9 o'clock on Sunday morning. We'll pick up rubbish and put up posters about protecting environment. If you decide to join us,you can make a poster and take it with you【高分句型一】. And you'd better take gloves and a plastic bag with you【高分句型二】.   【正文部分详细介绍志愿活动】 

I'm looking forward to your early reply. 

Yours, 

Li Hua

【解析】

【高分句型一】 

  If you decide to join us,you can make a poster and take it with you.如果你决定加入我们,你可以制作一张海报并随身携带.这是if引导的条件状语从句,如果…… 

【高分句型二】 

 And you'd better take gloves and a plastic bag with you.你最好带上手套和塑料袋. you'd better = you had better 你最好…….

在解答写作这类试题时,要根据短文的中心思想考虑如何开头、展开和结尾,设想几个承上启下的连词,将主要句型、关键词语草草记下,形成提纲,写时切忌结构分散,废话连篇,严重跑题.

36.【答案】It is very important for us to have a healthy living. As a middle school student, I have a lot of healthy habits in my daily life. I wash my hands carefully before eating. I often take showers. I don't eat fast food and I like vegetables. I exercise every day to keep me strong. 

I think all such small things are good for my health and help me to become a healthy person.

【解析】

文档

北京市通州区八年级(上)期末英语试卷含答案

八年级(上)期末英语试卷题号IIIIIIIVV总分得分一、单选题(本大题共12小题,共6.0分)1.Tom is not good at English so I want to help_________.()A.meB.youC.herD.him2.--When did you come back home yesterday?--I came back home________7  o'clock.()A.atB.onC.inD.for3.The girl did________of t
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top