最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

2019年辽宁省抚顺中考英语试卷含答案

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-23 06:34:28
文档

2019年辽宁省抚顺中考英语试卷含答案

绝密★启用前辽宁省抚顺市2019年初中毕业生学业考试英语(试卷满分120分,考试时间100分钟)I.单项选择(共15分,每小题1分)从下面各题的四个选项中选出一个最佳答案。1.Schoolsaregoodplacesforstudentstoget________andmakefriends.A.backgroundB.knowledgeC.attentionD.competition2.Inthesummercamp,theboylearnedto________allkindsofdiff
推荐度:
导读绝密★启用前辽宁省抚顺市2019年初中毕业生学业考试英语(试卷满分120分,考试时间100分钟)I.单项选择(共15分,每小题1分)从下面各题的四个选项中选出一个最佳答案。1.Schoolsaregoodplacesforstudentstoget________andmakefriends.A.backgroundB.knowledgeC.attentionD.competition2.Inthesummercamp,theboylearnedto________allkindsofdiff
绝密★启用前

辽宁省抚顺市2019年初中毕业生学业考试

英 语

(试卷满分120分,考试时间100分钟)

I. 单项选择(共15分,每小题1分)从下面各题的四个选项中选出一个最佳答案。

1. Schools are good places for students to get ________ and make friends. A. background

B. knowledge

C. attention

D. competition

2. In the summer camp ,the boy learned to ________ all kinds of difficulties. A. manage

B. protect

C. remain

D. control

3. —Tom speaks Chinese quite well now.

—Yes ,he has made ________ progress in Chinese learning. A. common

B. simple

C. perfect

D. rapid

4. Sometimes the smooth surface of the lake really ________ like a mirror. A. sounds

B. looks

C. smells

D. tastes

5. —Will Bob help me look after my pet dog when I'm away?

—Of course. He won't ________ your request. He loves animals a lot. A. put down

B. write down

C. turn down

D. take down

6. To everyone's surprise ,their plan is exactly the same as ________ . A. ours

B. we

C. our

D. us

7. Not only Chinese kids but also western kids ________ Journey to the West. A. are famous for

B. are afraid of

C. are worried about

D. are interested in

8. It's a rule that students ________ bring mobile phones to our school. A. mustn't

B. wouldn't

C. needn't

D. couldn't

9. Success ________ hard —working people in the end. A. agrees to

B. talks to

C. belongs to

D. shouts to

10. —Hi, I didn't see you at John's birthday party last night. —Oh, I ________the book report at that time. A. prepared for

B. prepare for

C.am preparing for

D. was preparing for

11. Su Bingtian is the winner of the IAAF World Indoor Tour(国际田联室内巡回赛). ________,he is a talented runner. A. Without doubt

B. For example

C. Once in a while

D. All of a sudden

12. She didn't leave the school ________ she worked out this problem. A. as long as

B. until

C. since

D. while

13.Intelligent house furnishings(智能家居) are ________ used in people's homes these days. A. widely

B. luckily

C. softly

D. loudly

14. —Hi, Alice. I wonder ________ —I often go swimming in the sports center. A. where you skate B. what you do on the weekend C. when you exercise

D. whether you enjoy your weekend

15. —________?

—I need some music CDs. A. What's wrong

B. Can I help you

C. How much are the CDs

D. Are you all right

Ⅱ. 补全对话(共5分,每空1分)从方框内所给的选项中选择恰当的句子完 成此对话。(有两个多余选项)

A: It's really hard to say goodbye to our school.

B: You're right. 16 It's unbelievable that three years has passed. A: Yeah ,I still remember seeing you in Grade Seven. B: Well. We used to be kids. 17

A: We've grown up with the help of our teachers. 18 B: And they're patient and kind, too.

A: 19 Gifts can express our thanks.

B: That sounds OK ,but it's the best gift to go back to see them often.

-------------

--------------------此

--------------------

卷--------------------上

--------------------

答--------------------

题--------------------无

--------------------

效----------------

毕业学校_____________ 姓名________________ 考生号________________ ________________ ___________

B: That's for sure.

Ⅲ. 完形填空(共10分,每空1分)根据短文内容,从各题所给的四个选项中选择一个最佳答案。

When I was a little child, I felt unhappy. I was really 21 other kids. I couldn't change no matter what I did.

There is something wrong with my 22 . I can't see things around me clearly. When my classmates play games happily outside, I have to stay at home and look out of the window alone.

For a long time, I felt hopeless. 23 my mother always said," You are the precious(珍贵的) baby in our family," it didn't work.

I asked God," 24 did you give me a pair of useless eyes when you gave me life?" Of course, there was no 25 .

I turned to books for help. Books are my only friends. When I am sad and upset, they

26 ; when I feel happy and excited, they 27 my feelings. They can take me to another world, there I can see everything clearly and free my heart through joy.

I began to write down my thoughts and keep them as a 28 . And nobody knew it. When I studied at a middle school, I had a good teacher. He read all of my poems and said, "Well done!" He always 29 me in class. He kept helping me. Now I am full of energy and confidence(自信). I can do things like other kids. So please believe in 30 . Everyone is unique(独一无二的).

21. A. similar to B. hard on C. different from D. friendly to 22. A. eyes B. ears C. legs D. arms

23. A. If B. Because C. Unless D. Although

24. A. Where B. Which C. Why D. Who

25. A. reply B. report C. record D. research

26. A. cheer me up B. dress me up C. call me up D. pick me up

27. A. hurt B. share C. repeat D. develop

28. A. method B. notice C. task D. secret

29. A. warned B. praised C. educated D. punished

30. A. myself B. yourself C. himself D. herself

Ⅳ. 阅读理解(共20分,每小题1分)根据短文内容,从各题所给的四个选项中选择一个正确答案。

Passage 1

A young couple decided to go camping in the mountains to celebrate their first year of marriage. They took with them all the things they would need to go camping—warm clothes, food and a tent.

They went up to the mountains and found the perfect place to set up their tent. After that, they decided to go for a hike(远足) to see more of the mountains.

After a long hike, they went back to their camp, built a fire and cooked dinner. Finally, it was time to go to sleep.

Sometime in the middle of the night, the wife woke her husband up and said, "Look up at the sky. What do you see?"

Her husband answered, I see millions of stars.

His wife said, "That's right. What does that mean to you?"

The husband said, "We,if there are so many stars out there, that means there might also be a planet just like the planet we live on. And if that's true, then there could be life on one of those planets. That's kind of exciting!"

His wife said, "You are wrong. It means that someone has stolen our tent!"

31. The young couple went to the mountains to ________.

A. go fishing

B. have a partyC. go camping

D. celebrate birthdays 32. Before going hiking, they ________. A. built a fire B. set up a tent C. went to sleep

D. cooked dinner

33. The husband could see ________ in the sky. A. many nice birds B. lots of planes C. some dark clouds

D. millions of stars

34. The wife wanted to tell her husband ________. A. someone stole their tent

B. the stars were beautiful

C. people lived on other planets

D. there was a planet like theirs

35. The best title of the passage is "________". A. A Boring Trip B. A Great Planet C. A Missing Tent

D. A Perfect Night

36. The Temple of Heaven was first built ________ . A. in 492

B. in 1

C. in 1311

D. in 1420

37. Songtsan Gambo built the Potala Palace for ________ . A. the god B. princess Wencheng C. his people

D. Emperor Qin Shi Huang

38. You can visit ________ if you are in Xi'an. A. the Temple of Heaven

B. the Potala Palace

C. the Terracotta Warriors and Horses

D. the Mogao Caves

39. The smallest statue of the Caves of a Thousand Budd has is ________ high. A. 2cm

B. 34.5m

C. 25km

D. 13 cm

40. Which of the following is TRUE according to the passage? A. The Potala Palace is made of wood and stone. B. The terracotta figures are bigger than real men. C. The Mogao Caves is in the southwest of Dunhuang. D. The emperors admired the people in the Temple of Heaven.

Passage 3

As the fifth of seven children ,I went to the same public school as my three elder sisters and brother. Every year, each child from the third grade took part in an old school tradition —the plant sale held in early May, just before Mother's Day.

That year I was old enough to take part in it. I wanted to surprise my mother ,but I didn't have any money. I told my elder sister about it and she gave me some money. When I arrived at the plant sale, I carefully chose my favorite. I watched each plant seriously to make sure that I could find the best geranium(天竺葵). After school ,with the help of my sister, I hid it on the

毕业学校_____________ 姓名________________ 考生号________________

-------------

在--------------------此

--------------------

卷--------------------上

--------------------

答--------------------

题--------------------无

--------------------

效----------------

The year I was fifteen, my younger sister reached the third grade. She told me that she wanted to surprise our mother. Like my elder sister did for me, I gave her some money. And she bought the same gift and we hid it in the same place. When she gave the gift to my mother, I watched them full of pride and happiness. My mother noticed me watching and gave me a soft and secret smile. With a shock at my heart, I smiled back.

I wonder how my mother could pretend(假装) to be surprised at the same gift from her sixth child, but as I watched her eyes, I knew she was not pretending.

41. The writer first took part in the plant sale ________.

A. in the third grade

B. at the age of sixteen

C. in the fifth grade

D. at the age of fifteen

42. The underlined word "elated" in the second paragraph probably means ________.

A. angry

B. upset

C. excited

D. relaxed

43. The sixth child bought ________ .for her mother.

A. the prettiest rose

B. the best geranium

C. the biggest grape

D. the freshest strawberry

44.From the third paragraph,we can know the mother ________ when she got the same gift.

A. refused to accept it

B. pretended to be happy

C. felt proud and happy

D. hid it on the neighbor's porch

45. The passage is mainly about ________.

A. the best place to hide a gift

B. a good way to surprise mom

C. an awful secret of the family

D. deep love between mom and children

Passage 4

Do you think laughter can help you deal with pain? Scientists from Britain did two experiments(实验). The first was done in a lab. People wore special wristbands(腕带). Some of them were asked to watch comedies while others watched serious programs. Then the scientists tightened(勒紧) the wristbands to see how much pain the people could feel.

The other test was done at an art festival. Some people watched a comedy

show and others watched a drama(戏剧). At the same time, they had to put

their backs against the wall and keep their legs bent(弯曲的) just like sitting

on a chair. They did this before and after the show.

Scientists found that just 15 minutes of laughter improves people's ability to stand pain by 10%. However, the serious programs and the drama didn't make a difference to pain at all.

The study found that the magic power of laughter comes from endorphins(内啡肽). These are chemicals(化学物质). They are produced by the human body. They make you feel less pain and can make people feel happier. Exercise can produce endorphins. Your muscles(肌肉) move in and out when you are laughing. Scientists believe that this makes your muscles tiring: so we start to produce endorphins.

Scientists also found that the only real and relaxing laughter works not just polite laughter.

Next time you have a headache, get together with a group of friends, watch a funny movie and laugh. You will soon feel a lot better because laughter is the best medicine.

46. Scientists knew how much pain the people felt by________ in the first experiment.

A. eating delicious dishes

B. putting backs against walls

C. tightening special wristbands

D. sitting on comfortable seats

47. The other test was finished ________.

A. on a chair

B. in a lab

C. on Sports Day

D. at an art festival

48. Endorphins can help human body ________.

A. keep better build

B. feel less pain

C. get more muscles

D. produce worse results

49. According to the passage,we can infer that ________.

A. running can produce endorphins

B. watching TV programs can stand pain

C. different kinds of laughter can treat illnesses

D. muscles can improve people's ability to laugh

50. We can probably find this passage in a ________. A. guide book B. movie poster C.travel diary

D. medical magazine

V . 补全对话(共5分,每空1分)在下面对话的空白处填入适当的话语(话语可以是词、短语或句子),使对话完整。

A: Hi, Wang Hai. 51 ? B: Not bad. What about you?

A: Pretty good. I'm learning tennis in a club. B: Tennis?

A: Yes, but I'm not very good at it now. B: Well. 52 ?

A: Every weekend. It's very interesting and relaxing. Do you want to go with me? B: 53 .But I'm very busy next weekend. A: 54 ?

B: My cousin is coming. I'm going to take her to Legao Water World. A: That's a good place. 55 B: Thank you.

VI.句子翻译(共15分)

(A)根据所给中文完成句子翻译。(共11分。局部翻译,每小题1分;整句翻译,每小题2分)

56. 离开房间之前,请将你的电脑关闭。

Please ________ your computer before leaving the room. 57. 既然那样,我们得取消这次学校郊游。 ________, we have to cancel this school trip. 58. 十年后抚顺将有巨大的变化。

________ great changes in Fushun in 10 years. 59. 弗兰克想出了这个好主意。 Frank ________ this good idea.

60. 你能告诉我如何删除手机里的无用信息吗?

Can you tell me ________ the useless messages in the mobile phone? 61. 如果明天下雨,这次比赛将推迟。 ________________________________ 62. 谁在帮她做家务呢?

________________________________ 63. 每天他一起床就读英语。

________________________________

(B)阅读下面的短文,将短文中划线部分的句子译成中文。(共4分,每小题2分)

Do you like surprises? There are bad surprises and nice surprises.

Have you ever had a surprise party? Didn't it feel great to be surprised by al your friends and family? Especially when you thought they'd forgotten your birthday.

A surprise like a party or a gift or a phone call that is unexpected somehow feels better than you were expecting..Those are the surprises that I like the most.

I try to surprise my family sometimes. I bring my wife flowers or give something to my children. You should see the looks on their faces.65.They make me happy, too.

You should surprise people. You'll probably make their day ,and it might make your day. . ________________________________

65. ________________________________

Ⅶ. 完形填空(共10分,每空1分)根据短文内容,用方框中所给词的正确形式填空,使短文完整、正确。(每个词只能用一次,有两个多余词)

Dear basketball,

When I rolled(使成球形) my dad's socks as a 66 , I knew one thing was real: I fell in love with you. The love was so deep that I gave you my all 67 my body to my soul(灵魂).

As a six-year-old boy ,I loved you deeply. I 68 stopped loving you. I only saw myself running for you every court(场) all the time. You needed my effort, I tried my 69 , because it asked for so much more. I played through the sweat(汗水) and the hurt, not

毕业学校_____________ 姓名________________ 考生号________________ ________________ _________

-------------

--------------------此

--------------------

--------------------上

--------------------

--------------------

--------------------无

--------------------

效----------------

You gave a six-year-old boy his Laker(湖人) dream,and I will always love you for it. But now I can't love you any 71 . This season is the last one for me. My 72 can still beat. my spirit can also fight,but my body knows it's time to say goodbye. 73 of us have to accept it. And it's OK. I'm ready to let you go.

I want you to know now, then we can 74 each other every moment we have left together.

The good and the bad, we have 75 one another all that we have. And we also know, whatever I do next, I will always be that kid with a basketball in my hands.

Love you always

Kobe Ⅷ.任务型阅读(共20分,每小题2分)

Passage 5

阅读下面短文,简略回答所提出的问题。

Once upon a time,there was a king. He only had one leg and one eye,but he was very smart and kind. Everyone lived a happy and healthy life

because of the king. One day,the king was walking through the palace

hallway and saw the paintings of his ancestors(祖先). He thought that one day his children would also walk in the same hallway and remember all the ancestors through these paintings. He wanted his children to remember him, too. So he invited many famous artists to his palace.

All of the artists began to think about the king's physical disabilities(生理缺陷). How could his painting be made very beautiful? It was not possible. They weren't sure what his painting would be like. So one by one, they all started to politely refuse to make a painting of the king.

But suddenly one artist raised his hand and said he would make a very nice painting of the king. The king became happy hearing that. Then the artist started painting. After a long time, the painting was ready.

When the artist showed the painting, everyone was shocked. In the painting, the king was sitting on a horse, on the one—leg side, holding his bow(弓箭) and aiming(瞄准) something with his one eye closed. The king was very happy and gave him lots of money.

As we all know, no one is perfect. So we should try to focus on(关注) others' advantages instead of their disadvantages. Just take an optimistic view(乐观的观点) of the event. Everyone can do a good job.

76. What did the king see in the palace hallway?

________________________________________

77. Why did the king invite artists to draw a painting of him?

________________________________________

78. Was it an easy job or a hard job to draw a painting of the king?

________________________________________

79. How did the king like the painting?

________________________________________

80. What can we learn from the artist?

________________________________________

阅读下面短文,完成表格。

Passage 6

Do you have any difficulties while studying? In fact, to learn with success is not a very difficult task if you follow some basic rules. I hope they will help you study successfully.

All problems can be solved by working hard. It makes the fool wise, the poor rich, the weak strong. It makes a wonderful difference. In learning, a hard—working fool gets more than a lazy wise.

To set our heart on one thing at a time and give up all other thoughts is also a good way. Those who often change their subjects will never succeed. For this reason, while you are learning one subject, don't consider leaning another one in order to be successful.

Constancy(持之以恒) makes success a certainty(必然). On the other hand,inconstancy often results in failure(失败). If we study day after day, there is nothing that can not be achieved.

We should remember a worthy saying" Constant dropping of water wears away a stone."

Besides, to be on time is another rule. It helps to achieve your dream. The habit of keeping

英语试卷 第13页(共14页)

英语试卷 第14页(共14页)

certain hours is of very importance to successful learning. Work while you work; play while you

X. 书面表达(共20分)

86. 根据要求完成小作文,词数:30词左右。(共5分)

假如你是Mary ,你在学校操场上丢了一块红色的手表。它对你很重要。你必须找到 它。请根据提示用英文写一则寻物启事,说明情况。你的电话号码是:7—6xxxx 。 ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ 87. 根据要求完成大作文,词数:80-100词。(共15分)

每个人对于生活都心怀美好的憧憬和期盼。你的期盼是什么呢?请将下面题目补充 完整,谈一谈你的期盼并简单说明理由。 要求:

1.语意连贯,层次清楚,书写规范。

2.文中不得出现真实姓名及校名。 I'm looking forward to ________

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

-------------在

--------------------此

--------------------

卷--------------------上

--------------------

答--------------------

题--------------------无

--------------------

效----------------

毕业学校_____________ 姓名________________ 考生号________________

英语答案解析

I. 单项选择

1.【答案】B

【解析】background背景;knowledge知识;attention注意;competition比赛,根据语境可知学校是学生获得知识和结交朋友的好地方。

2.【答案】A

【解析】从语意可知,说的是男孩在夏令营里学会处理问题,所给的四个答案分析:manage处理;B和C均为protect保护;control控制,因此只有答案A符合本题意思要求。

【考点】动词词义的辨析。

3.【答案】D

【解析】A表示普通的,B表示简单的,C表示完美的,D表示快速的、迅速的,根据题干中Tom speaks Chinese queite well now.可知汤姆现在汉语说得非常好,他已经在汉语学习上取得了迅速的进步。

4.【答案】B

【解析】从句意可知说的是平静的湖面看起来像一面镜子,所给的四个答案分析:sound听起来;look看起来;smell闻起来;taste尝起来,因此只有答案B符合题意要求。

【考点】动词词义的辨析

5.【答案】C

【解析】A表示放下,,B表示写下,C表示调低、调小、拒绝,D表示拆毁、拆除.根据题干中He loves animals a lot.可知他非常的爱动物,所以鲍勃不会拒绝说话人让其照顾宠物狗的请求。

6.【答案】A

【解析】根据To everyone's surprise,their plan is exactly the same as,可知他们的计划和我们的完全一样,空后没有名词,用名词性物主代词ours,指代我们的计划。

【考点】物主代词

7.【答案】D

【解析】be famous for表示因……而出名,be afraid of表示害怕,be worried about表示担心,be interested in表示对……感兴趣,根据题干中可知不仅是中国的孩子,而且西方的孩子对《西游记》也很感兴趣。

8.【答案】A

【解析】A表示不能,表禁止,B表示不会,C表示不必,D表示不能,根据题干中It's a rule可知学生不能带手机到学校,这是禁止的。

9.【答案】C

【解析】A表示同意,B表示和……说话,C表示属于,D表示朝……大喊大叫,根据题干中可知成功最终属于勤劳的人们。

10.【答案】D

【解析】prepare for表示为……做准备,题干中at that time表示那个时候,常用于过去进行时,其结构是主语+was/were doing.

11.【答案】A

【解析】A.Without doubt确实地;B.Once in a while有时;C.For example例如;D.All of a sudden突然地,根据He is a talented runner.可知确实地,他是个有天赋的赛跑运动员。

【考点】情境对话

12.【答案】B

【解析】A表示只要,B表示直到,C表示自从,D表示当……时候,根据题干可知她没有离开学校直到她把这道问题解出来,其中not....until表示直到……才。

13.【答案】A

【解析】A表示广泛地,B表示幸运地,C表示温柔地,D表示大声地,根据题干可知如今智能家居已经广泛地应用于人们的家中。

14.【答案】B

【解析】where you skate你在哪儿滑冰;what you do on weekend你周末干什么;你什么时候锻炼;周末过得是否快乐,根据I often go swimming in the sports center我经常去运动中心游泳,可知询问对方周末干什么。【考点】宾语从句

15.【答案】B

【解析】A.What's wrong怎么了?B.Can Ihelp you我可以帮助你吗?C.How much are the CDs光盘多少钱?

D.Are you all right你还好吗?根据Ineed some musicCDs.可知应说我可以帮助你吗?

【考点】情境对话

16.【答案】A

【解析】根据答语It's unbelievable that three years has passed.真不敢相信三年就过去了。可知前面在感慨时间过得很快,用How tim e flies!时间过得真快呀!.

17.【答案】D

【解析】根据上文We used to be kids.我们曾经是孩子,可知,需要对比的情况出现,与D项吻合,But now we are teenagers.但是现在我们是青少年了。

18.【答案】C【解析】根据上文We've grown up with the help of our teachers.我们在老师的帮助下成长,可知需要一句总结的话来描述老师们的品质,与C项吻合,They are so helpful.他们真的很乐于助人。

19.【答案】E

【解析】根据后文Gifts can express our thanks.礼物可以表达我们的感谢,可知提到了与礼物相关的话题,与E吻合,Why not buy the m some gifts?为什么不买些礼物呢?

20.【答案】G

【解析】根据上文but it's the best gift to go back to see them often.,但是最好的礼物就是经常回去看看他们,答语前部分是Iagre e with you我同意你的观点,可知需要表达与过去看老师相类似的观点,与G项吻合They must be very happy to see us again.他们再见到我们肯定很开心。

Ⅲ. 完形填空

21.【答案】C

【解析】A与…类似;B紧接着;C与…不同;D对…友好;根据I felt unhappy. I was really(1)other kids,前面说不开心,应该是与他人不同,故答案是C。

【考点】短语辨析

22.【答案】A

【解析】A眼睛;B耳朵;C腿;D胳膊;根据下句I can't see things around me clearly不能清楚地看到身边的东西,应该是眼睛有问题,故答案是A。

【考点】名词辨析

23.【答案】D

【解析】A如果;B因为;C除非;D不过,然而;根据For a long tune,I felt hopeless.(3)my mother always said,You are the precious(珍贵的)baby in our family,"it didn't work,长期以来,我感到绝望。(3)我母亲总是说,“你是我们家里最珍贵的孩子,”但没有起作用。转折关系故答案是D。

【考点】连词辨析

24.【答案】C

【解析】A哪儿;B哪一个;C为什么;D谁;根据I asked God,"(4)did you give me a pair of useless eyes when you gave me life?“问上帝,应该是为什么给我一双没有用的眼睛,”故答案是C。

【考点】疑问副词辨析

25.【答案】A

【解析】A回复;B报告;C记录;D搜索;根据前面问上帝,这里Of course,there was no应该是没有回复,故答案是A。

【考点】动词辨析26.【答案】A

【解析】A鼓励我;B打扮我;C给我打电话;D捡起它们;根据Books are my only friends. When I am sad and up set,they前面说书是我的朋友,后面应该是不开心时,它们鼓励我,故答案是A。

【考点】短语辨析

27.【答案】B

【解析】A伤害;B分享;C重复;D发展;根据when I feel happy and excited,they(7)my feelings当我开心时,应该是与我同享,故答案是B。

【考点】动词辨析

28.【答案】D

【解析】A方法;B通知;C任务;D秘密;根据下句And nobody knew it没有人知道,应该是像秘密一样,故答案是D。

【考点】名词辨析

29.【答案】B

【解析】A警告;B表扬;C教育;D惩罚;根据Well done!He always(9)me in class前面说非常好,应该是在课堂上表扬我,故答案是B。

【考点】动词辨析

30.【答案】B

【解析】A我自己;B你们自己;你自己;C他自己;D她自己;根据So please believe in(10).Everyone is unique (独-无二的)后面说每个人都是独一无二的,应该是相信你自己,故答案是B。

【考点】代词辨析

Ⅳ. 阅读理解

31.【答案】C

【解析】由第一行A young couple decided to go camping in the mountains to celebrate their first of marriage.可知,一对年轻夫妇决定去山上露营庆祝他们结婚周年纪念,故选C。

【考点】细节理解

32.【答案】B

【解析】由第二行They went up to the mountains and found the perfect place to set up their tent. After that, they decided to go for a hike(远足)to see more of the mountains.可知,他们上了山,找到了一个好地方搭起帐篷后,他们决定远足去看看更多的山.由此可知,他们远足前,把帐篷搭建好了,故选B。

【考点】细节理解

33.【答案】D【解析】由"Look up at the sky. What do you see?"Her husband answered,"I see millions of stars. "可知,妻子问丈夫“抬头看天空,你看到了什么?”她的丈夫回答说,“我看到成干上万的星星。”由此可知,丈夫能看到天空中成干上万的星星,故选D。

【考点】细节理解

34.【答案】A

【解析】由文章最后一句His wife said,"You are wrong. It means that someone has stolen our tent!"可知,妻子说,“你错了。我的意思是有人偷了我们的帐篷!”由此可知,妻子想要告诉她丈夫有人偷了他们的帐篷,故选A。

【考点】逻辑推理

35.【答案】C

【解析】根据A young couple decided to go camping in the mountains to celebrate their first of marriage一对年轻夫妇决定去山上露营庆祝他们结婚周年纪念,It means that someone has stolen our tent!小偷把他们的帐篷偷走了,由此可知,本文主要谈论的是和帐篷相关的话题,故选C。

【考点】标题判断

36.【答案】D

【解析】由表格一The Temple of Heaven,in southern Beijing, was first built in 1420可知,北京南部的天坛始建于1420年,故选D。

【考点】细节理解

37.【答案】B

【解析】由表格二In 1, Songtsan Gambo, the ruler of the Tubo kingdom , asked his people to build it for princess Wencheng of the Tang Dynasty.可知,公元1年,吐蕾王朝的统治者松赞干布要求他的人民为唐朝文成公主建造布达拉言,故选B。

【考点】细节理解

38.【答案】C

【解析】由表格三The Terracotta Warriors and Horses(兵马俑)is the greatest historical and cultural site(遗址)in Lintong, Xi'an, Shanxi Province.可知,兵马俑是陕西省西安市临最伟大的历史文化遗址.由此可知,如果你在西安,你可以去参观兵马俑。故选C。

【考点】逻辑推理

39.【答案】A

【解析】由表格四The largest statue(雕像)in front of the cave wall is 34.5 meters high and the smallest is only 2c m high.可知,千佛洞洞壁前最大的雕像高34.5米,最小的只有2厘米高,故选A。

【考点】细节理解

40.【答案】A

【解析】由表格二And it is made of wood and stone.可知,布达拉宫是由木头和石头做成的,所以选项A的描述正确;由表格三The terracotta figures(秦俑)have the same size as a real man.可知,兵马俑和真人一样大,所以选项B的描述错误;由表格四The Mogao Caves(莫高意)is formed by 49.2 temples,25 kilometers southeast of the center of Dunhuang.可知,莫高由49.2座寺庙组成,位于敦煌市中心东南25公里处,所以选项C的描述错误;由表格一It was the place where the emperors of the Ming an d Qing Dynasties would admire the god and hope for good harvest(收获),可知,天坛是明清两代帝王敬仰上帝、祈求丰收的地方,所以选项D的描述错误,故选A。

【考点】正误判断

41.【答案】A

【解析】根据Every year,each child from the third grade took part in an old school tradition-the plant sale held in early May, just before Mother's Day. That year I was old enough to take part in it.每年,三年级的每个孩子都参加一个古老的学校传统——五月上旬母亲节前夕举行的植物销售会.那年我已经长大了,可以参加了,可知作者三年级时参加的,故选A。

【考点】细节理解

42.【答案】C

【解析】根据On Mother's Day, I remember how bright my mother's eyes were and how elated she was at my gif t.母亲节那天,我记得母亲的眼睛多么明亮,她对我的礼物多么兴奋,可知意思是兴奋的,故选C。

【考点】词义理解

43.【答案】B

【解析】根据I watched each plant seriously to make sure that I could find the best geranium. And she bought the same gift and we hid it in the same place.我认真地观察每一种植物,以确保我能找到最好的天竺葵,她买了同样的礼物,我们把它藏在同一个地方,可知也是买了天竺葵,故选B。

【考点】细节理解

44.【答案】C

【解析】根据When she gave the gift to my mother,I watched them full of pride and happiness.当她把礼物送给我妈妈时,我看到他们充满了骄傲和幸福,故选C。

【考点】细节理解

45.【答案】D

【解析】根据When she gave the gift to my mother, I watched them full of pride and happiness.当她把礼物送给我妈妈时,我看到他们充满了骄傲和幸福,主要讲了母子之爱,故选D。

【考点】主旨大意

46.【答案】C

【解析】由第一行Then the scientists tightened(勒紧)the wristbands to see how much pain the people could feel. 可知,科学家们收紧腕带,看看人们能感觉到多少疼痛,故选C。

【考点】细节理解

47.【答案】D

【解析】由第二段第一句The other test was done at an art festival.可知,另一项测试是在艺术节上进行的,故选D。

【考点】细节理解

48.【答案】B

【解析】由倒数第三段The study found that the magic power of laughter comes from endorphins(内啡肽).These are chemicals(化学物质).They are produced by the human body. They make you feel less pain and can make people feel happier可知,研究发现,笑的魔力来自人体产生的化学物质内啡肽,它能让你感觉到更少的痛苦,让人更快乐,由此可知,人体内的内啡肽能让人感觉更少的痛苦,故选B。

【考点】细节理解

49.【答案】A

【解析】由倒数第三段Exercise can produce endorphins.可知,运动可以产生内啡肽,跑步是一种运动方式,所以跑步可以产生内啡肽,故选A。

【考点】逻辑推理

50.【答案】D

【解析】由文章第一句Do you think laughter can help you deal with pain?和最后一句You will soon feel a lot better because laughter is the best medicine.可知,本文主要介绍了笑能够缓解我们的疼痛感,这是医学上的新发现.由此可知,这篇文章可能出自医学杂志,故选D。

【考点】文章出处

V. 补全对话

51.【答案】How is it going?

【解析】根据答语,Not bad,还行,可知询问的是,事情进展如何?How is it going?.

52.【答案】How often do you play tennis?

【解析】根据答语Every weekend. It's very interesting and relaxing,每周末,它很有趣和令人放松.可知询问的是,你多久一次打网球?How often do you play tennis?53.【答案】I'd love to.

【解析】根据上文Do you want to go with me?你想要和我一起去吗?后文,But I'm very busy next weekend但是下周末我很忙.可知先回答自己想去,即I'd love to.

54.【答案】What are you going to do?

【解析】根据答语I'm going to take her to Legao Water World,我打算带她去Legao Water World.可知询问的,你打算要做什么?What are you going to do?.

55.【答案】Have a good time.

【解析】根据答语Thank you,可知需要对对方的行程安排祝福玩得愉快,用Have a good time.

VI. 句子翻译

56.【答案】turn off.

【解析】根据题干,可知考查句型:turn off关闭,句子是祈使句,用动词原形,结合句意:离开房间之前,请将你的电脑关闭。

57.【答案】In that case.

【解析】根据题干,可知考查句型:In that case既然那样,结合句意:既然那样,我们得取消这次学校郊游。

58.【答案】There will be.

【解析】根据题干,可知考查句型:there be结构的一般将来时there will be将会有,结合句意:十年后,抚顺将有巨大的变化。

59.【答案】came up with.

【解析】根据题干,可知考查句型:come up with想出,时态是一般过去时,结合句意:弗兰克想出了这个好主意。

60.【答案】how to cut out.

【解析】根据题干,可知考查句型:疑问词接不定式,cut out删除,结合句意:你能告诉我如何删除手机里的无用信息?

61.【答案】If it rains tomorrow,this match will be put off.

【解析】如果if,下雨rain,明天tomorrow,这次比赛this match,推迟put off;结合句意”如果明天下雨,这次比赛将推迟“可知,主句要用一般将来时的被动语态,其构成为will be done,条件状语从句要用一般现在时代替一般将来时,主语是三单,谓语动词用三单形式。

62.【答案】Who is helping her to do housework?

【解析】谁who,帮助某人做某事help sb.(to)do sth.,是固定搭配,做家务do housework;结合句意“谁在帮她做家务呢”可知,要用现在进行时。

63.【答案】He reads English as soon as he gets up every day.【解析】读英语read English,一……就……as soon as,引导时间状语从句,起床get up,每天every day;结合句意“每天他一起床就读英语”可知,主句和时间状语从句都要用一般现在时,主语是三单,谓语动词用三单形式。

.【答案】那些(都/就)是我最喜欢的惊喜。

【解析】句子翻译题.此句中that引导的是定语从句修饰名词surprises. those那些,are是;surprises惊喜;that I like the most我最喜欢的,定语从句。

65.【答案】他们脸上的表情也使我高兴/开心。

【解析】句子翻译题,此句是一个简单句,主语是They指代的是他们脸上的表情;make使……,me我,人称代词宾格,happy高兴的,形容词作宾补,too也,肯定句尾。

Ⅶ. 完形填空

66.【答案】basketball

【解析】由句子结构可知,不定冠词a后需用可数名词单数;结合前文I rolled(使成球形)my dad's socks as 可知,我把我爸爸的袜子卷成球形;结合选项可知,basketball篮球,可数名词,符合题意,故填basketball。【考点】名词

67.【答案】from

【解析】由后文to my soul(灵魂).可知,此处需用from,构成固定搭配:from,…从…,故填from。

【考点】介词

68.【答案】never

【解析】由句子结构可知,空处需用副词修饰动词stopped;由前文I loved you deeply.可知,我深爱着篮球,所以空处需用副词never,表示我从未停止过对篮球的爱,故填never。

【考点】副词

69.【答案】best

【解析】try one's best尽某人最大努力,结合选项,把good变成best符合题意,故填best。

【考点】固定搭配

70.【答案】but

【解析】由前文not可知,此处需用连词but,构成回定搭配:not…but…,不是……而是……故填but。

【考点】连词

71.【答案】longer

【解析】由后文This season is the last one for me可知,这是我最后一个赛季,所以空处表达的是我不能再爱你了,not any longer不再,固定搭配,符合题意,故填longer。

【考点】比较级72.【答案】heart

【解析】my后需接名词;由后文my spirit和my body可知,此处指的是我的心;结合选项可知,heart心,名词,符合题意故填heart。

【考点】名词

73.【答案】Both

【解析】由句意可和语境可知,此处指的是作者和篮球,所以空处需用不定代词both,表示两者都…,句首首字母需大写,故填Both。

【考点】代词

74.【答案】value

【解析】由句子结构可知,情态动词can后需用动词原形,结合选项和句意可知,value珍视,重视,符合题意,故填value。

【考点】动词

75.【答案】given

【解析】由句子结构可知,空处动词使用了现在完成时态:have done,所以空处动词需用其过去分词形式;结合句意和选项可知,give的过去分词given,符合题意,故填given。

【考点】动词

Ⅷ. 任务型阅读

76.【答案】The king/He saw the paintings of his ancestors.

【解析】由第二行the king was walking through the palace hallway yand saw the paintings of his ancestors(祖先).可知,国王穿过言殿的走廊,看到了他祖先的画,由此可知,国王在言殿的走廊,看到了他祖先的画.故答案为The king/He saw the paintings of his ancestors.

【考点】细节理解

77.【答案】Because the king/he wanted his children to remember him.(too)

【解析】由第一段He wanted his children to remember him, too. So he invited many famous artists to his palace.可知,国王希望他的孩子们也能记住他,所以他邀请了许多著名的艺术家到他的言殿为他作画,由此可知,国王邀请艺术家为自己作画,目的是为了让他的孩子们记住他,故答案为Because the king/he wanted his children to remember him.(too)

【考点】细节理解

78.【答案】It was a hard job./A hard job.

【解析】由第二段All of the artists began to think about the king's physical disabilities(生理缺陷).How could his painting be made very beautiful?It was not possible.可知,国王有生理缺陷,所以要把国王画好是不可能的.由此可知,给国王作画是一件困难的事.故答案为It was a hard job./A hard job.

【考点】逻辑推理

79.【答案】It was nic e/perfect/wonderful/beautiful/…

【解析】由倒数第二段The king was very happy and gave him lots of money.可知,国王很高兴并给了那个画师很多钱,由此可知,国王认为画子很好,故答案为It was nic e/perfect/wonderful/beautiful/…

【考点】逻辑推理

80.【答案】We should try to focus on others' advantages instead of their dis advantages./We should take an optimistic view of the event.

【解析】由文章最后一行So we should try to focus on(关注)others' advantages instead of their disadvantages. Just take an optimistic view(乐观的观点)of the event.可知,我们应该把注意力集中在他人的优点而不是缺点上,做事情要保持乐观的观点,故答案为We should try to focus on others' advantages instead of their disadvantages./We should take an optimistic view of the event.

【考点】逻辑推理

81.【答案】How to study successfully.

【解析】根据原文,I hope they will help you study successfully.我希望他们能帮助你学习成功,可知本文话题就是如何学习成功,故得此答案。

【考点】细节理解

82.【答案】less than

【解析】根据原文,In learning, a hard-working fool gets more than a lazy wise在学习上,一个勤奋的傻子比一个懒惰的聪明人收获更多,结合表格中的句子,意思正好反过来,也就是一个懒惰的聪明人比一个勤奋的傻子会收获更少,所以用less than.故得此答案。

【考点】细节理解

83.【答案】so that.

【解析】根据原文,don't consider learning another one in order to be successful.不要把学习当成为了成功的另外一个事情,结合空缺处,需要填入一个连词,表示“为了”,且后面接上一个句子you can be successful.,用so that.故得此答案。

【考点】细节理解

84.【答案】can be achieved

【解析】根据原文If we study day after day,than is nothing that can not be achieved,如果我们一天接一天学习,没有什么是不可以达到的.即除非我们一天接着一天学习,不然没有什么事情是可以达到的,结合空缺处,需要填入can be achieved.故得此答案。

【考点】细节理解

85.【答案】Be on time

【解析】根据原文,Besides, to be on time is another rule.另外,准时是另外一个规则,结合前面几点用的是动词开头的祈使句,可知最后一点是Be on time.故得此答案。

【考点】细节理解

X. 书面表达

86.【答案】

Lost

I lost a watch on the school playground. It's red. It's very important to me. I must find it.

Please call me at 7—6×X×.

Mary 87.【答案】

I'm looking forward to the summer vacation

Summer vacation is coming. I'm going on a new journey. You can't imagine how excited I am. I am looking forward to having a wonderful vacation.

In order to get ready for the exam, I have studied hard for nearly several years. It is hard work, but I never give up. Now it's time for me to have a good rest.

I am going to climb the mountains with my good friends. And I'll also go to the beach. It must be very relaxing. My family and I plan to visit some historical places like Beijing or Xi'an.

We will stay there for at least two weeks. I will stay at home help my parents with more housework, too. It is a good chance for me to do something for them. I can't wait.

12 / 12

文档

2019年辽宁省抚顺中考英语试卷含答案

绝密★启用前辽宁省抚顺市2019年初中毕业生学业考试英语(试卷满分120分,考试时间100分钟)I.单项选择(共15分,每小题1分)从下面各题的四个选项中选出一个最佳答案。1.Schoolsaregoodplacesforstudentstoget________andmakefriends.A.backgroundB.knowledgeC.attentionD.competition2.Inthesummercamp,theboylearnedto________allkindsofdiff
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top