
1. British English and American English are different _______ many ways.
A. on B. by C. from D. in
2. I will tell you what trouble I had ______ your house on the way I came here.
A. find B. found C. finding D. founded
3. He picked ______ the local accent while working in Tibet.
A. up B. out C. on D. in
4. _____ my opinion, your plan of the vocation is quite similar ______ ours.
A. In; with B. To; in C. In; to D. To; from
5. He tried a new method to do the experiment, but it made ______ difference.
A. a B. no C. any D. much
6. The committee decided to _______ his plan after discussing for hours.
A. adapt B. adopt C. adapting D. adopting
7. Can you think of a situation in which the two ______ from each other.
A. differs B. differ C. different D. difference
8. You should ______ up for the bus and not push to the front of the ______.
A. queue; queue B. stand; line C. wait; queue D. stand; people.
9. The two idioms have something _____ with each other.
A. in common B. in ordinary C. in general D. in normal
10. Those prisoners made a (an) ______ to escape from the prison but failed.
A. try B. run C. attempt D. attract
11. This movie is referred to ______ a masterpiece of the famous director.
A . of B. in C. as D. about
12. Usually hurricanes can _______ to terrible disease in the flooded area.
A. cause B. lead C. rise D. result
13. _____his timely help ,Kate overcame the hardship at last.
A. For B. Thanks to C. As a result D. Because
14. Using the Internet, it is possible to listen to English at the flick of a _____.
A. turn B. turning C. switching D. switch
15. It is almost five years we saw each other last time.
A. before B. since C. for D. when
16. Throughout history, the language ____ by a powerful group spreads across a civilization.
A. speaking B. spoken C. to speak D. to be spoken (上海春)
17. By the time he realizes he into a trap, it’II be too late for him to do anything about it.
A. walks B. walked C. has walked D. had walked (山东)
18. –Tom, you didn’t come to the party last night? —I , but I suddenly remembered I had homework to do.
A. had to B. didn’t C. was going to D. wouldn’ t
19. Chan’s restaurant on Baker Street, used to be poorly run,is now a successful business.
A. that B. which C. who D. where (.浙江)
20. I’d like to study law at university my cousin prefers geography. (.四川)
A. though B.as C.while D. for
21. We all know that great changes _____ in the last twenty years in our home town..
A. took place B. have taken place C. were taking place D. have been taken place
22. —Are you still busy? —Yes, I _________ my work, and it won’t take long.
A. just finish B. am just finishing C. have just finished D. am just going to
23. Mr. Lin _____ when I go to see him on Sundays.
A. is always working B. was always working C. always worked D. has always worked
24. He will ask her for the book now, for she ____ plenty of time to read since he lent it to her.
A. has B. has had C. had had D. was having
25. —This letter is in Japanese, and I don’t speak a word of Japanese. Can you help me?
—Sure. I ______ it for you.
A. translate B. have translated C. am translating D. will translate
26. —What would you do if it tomorrow ? —We have to carry it on , since we’ve got everything ready .
A. rain B. rains C. will rain D. is raining
27. They have a good knowledge of English but little _______they know about German.
A. have B. did C. had D. do
28. The country life he was used to ______ greatly since 1992.
A. change B. has changed C. changing D. have changed
29. Scientists think that the continents ______ always where they _____ today.
A. aren’t; are B. aren’t; were C. weren’t; are D. weren’t; were
30. —Is this handbag yours? —No, mine _____ there behind the door.
A. hangs B. is hanging C. has hung D. is hanged
1-5 DCACB 6-10 BBACC 11-15 BBBDB 16-20 BCCBC 21-25 BBABD 26-30 BDBCB
阅读表达题1
With rapid increase of economic rate in western countries, more and more married young couples tend to have no child or only one. At the meantime, many developing nations adopt family planning policy to get rid of poverty. All these facts result in a world with population growth rate declining. But I myself would like to grow up in a big family.
Of course, a small family had its advantages. Firstly, small family makes it easier for parents to bring up and educate their children. Parents could spend more time and money educating one child than several. The child could grow up in an influential environment. Secondly, the child could learn more survival skills for future success.
However,______________________. The only child becomes the little emperor. It would make the one child ask more for him and think less of others. Besides, after the child grows up and gets married, the new couple has to take care of four old parents. That means the two children must work hard to support the old parents. At present, many nations are facing the problem of becoming aged society. < xmlnamespace prefix ="st1" ns ="urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />China will face this situation in a short time to come.
On the contrary, a big family weighs over a small family in many aspects. Firstly, parents could educate several children with almost the same time as they spend with one. Moreover, the old brothers or sisters also could help their parents bring up little children. Secondly, if one of the children turns out to be successful, it may mean he or she is becoming a model for other children to learn from.
Despite the fact that parents have to spend more time and money bringing up several children, it is not as difficult as people think it to be. With the help of good educational system and modern technology, it is becoming easier to afford several children.
1. What is the writer’s attitude whether it is good to grow up in a big family? (Please answer within 10 words.)
___________________________________________________________________________
2. Translate the underlined sentence in the first paragraph into Chinese.
___________________________________________________________________________
3. What’s the main idea of the second paragraph? (Please answer within 10 words.)
___________________________________________________________________________
4. Please fill in the blank with proper words or phrases. (Please answer within 10 words.)
___________________________________________________________________________
5. What else do you think will help afford several children besides what is mentioned in the article? (Please answer within 20 words.)
____________________________________________________________________________
阅读表达题2
Reading to oneself is a modern activity which was almost unknown to the learned in the early days of the history, while during the fifteenth century the term “reading” undoubtedly meant reading aloud. Only during the nineteenth century did silent reading become popular.
One should be careful, however, of supposing that silent reading came about simply because reading aloud is distraction to others. Examination of reasons connected with the historical development of silent reading shows that it became the usual mode of reading for most adult reading tasks mainly because the tasks themselves changed in character.
The last century saw a gradual increase in literacy (读写能力) and thus in the number of readers. As readers increased, the number of listeners dropped, and thus there was some reduction in the need to read aloud. As reading for the benefit of listeners grew less common, so came the popularity of reading as a private activity in such public places as libraries, trains and offices, where reading aloud would disturb other readers in a way.
Towards the end of the century there was still heated argument over whether books should be used for information or treated respectfully, and over whether the reading of material such as newspapers was in some way mentally weakening. Indeed this argument remains with us still in education. However, whatever its advantages, the old shared literacy culture had gone and was replaced by the printed mass media on the one hand and by books and magazines for a specialized readership _________.
The social, cultural, and technological developments in the century had greatly changed what the term “reading” referred to.
1. What is the writer of this passage attempting to do? (Please answer within 10 words)
___________________________________________________________________________
2. Find out the sentence in the passage which can replace the following one.
It shouldn’t be generally considered that it was the disturbance to others that led to the popularity of silent reading.
___________________________________________________________________________
3. Please translate the underlined sentence in the passage into Chinese.
___________________________________________________________________________
4. Please fill in the blank with proper words and phrases. (Please answer within 10 words)
___________________________________________________________________________
5. What did the development of silent reading during the nineteenth century show? (Please answer within 10 words)
___________________________________________________________________________
阅读表达题3
Engineering students are supposed to be examples of practicality and rationality, but when it comes to my college education I am an idealist and a fool. In high school I wanted to be an electrical engineer and, of course, any sensible student with my aims would have chosen a college with a large engineering department, famous reputation and lots of good labs and research equipment. But _______________ ____________.
I chose to study engineering at a small liberal arts (文科) university that doesn't even offer a major in electrical engineering. Obviously, this was not a practical choice; I came here for more noble reasons. I wanted a broad education that would provide me with flexibility and a value system to guide me in my career. I wanted to open my eyes and expand my vision by interacting with people who weren't studying science or engineering.
I headed off to college sure I was going to have an advantage over those students who went to big engineering “factories” where they didn’t care if you had values or were flexible. I was going to be a complete engineer: technical genius and sensitive humanist (人文学者) all in one.
Now I’m not so sure. Somewhere along the way my noble ideals crashed into reality, as all noble ideals eventually do. After three years of struggling to balance math, physics and engineering courses with liberal arts courses, I have learned there are reasons why few engineering students try to reconcile (协调) engineering with liberal arts courses in college.
The reality that has blocked my path to become the typical successful student is that engineering and the liberal arts simply don't mix as easily as I assumed in high school. Individually they shape a person in very different ways; together they threaten to confuse. The struggle to reconcile the two fields of study is difficult.
1. Fill in the blank with proper words or phrases. (Please answer within 10 words.)
___________________________________________________________________________
2. According to the passage, what is the writer’s problem? (Please answer within 20 words.)
___________________________________________________________________________
3. What would you do if you were encountered with such a situation? (Please answer within 20 words.)
___________________________________________________________________________
4. Translate the underlined sentence in the passage into Chinese.
___________________________________________________________________________
5. Which sentence in the passage can best replace the following one?
With the belief in the privilege over others attending a large engineering department because of their ignorance of flexibility and value system, I went to a small liberal arts university.
____________________________________________________________________________________
阅读表达题4
Joe Templer should have known better. After all, he works for a large auto insurance company. It won't hurt to leave the key in the truck this once, he thought, as he filled his gas tank at a self service gas station. But moments later, as he was paying the money, he saw the truck being driven away.
In 1987, 1.6 million motor vehicles were stolen in the United States one every 20 seconds. If _________________, experts predict annual vehicle thefts could exceed two million by the end of the decade.
Vehicle theft is a common phenomenon, which has a direct impact on over four million victims a year. The cost is astonishing.
Many police officials blame professional thieves for the high volume of the thefts. It is a major money maker for organized crime. Typically, stolen cars are taken to pieces and the parts sold to individuals. But as many as 200,000 cars are smuggled out of the country every year. Most go to Latin America, the Middle East and Europe.
Only about 15 percent car thefts result in an arrest, because few police departments routinely conduct in depth auto investigations. When thieves are arrested, judges will often sentence them to probation, not immediately put them in prison because the prisons are overcrowded with violent criminals.
One exception is a Michigan program that assigns 92 police officers to work full time on the state's 65,000 car theft cases a year. Since 1986, when the effort began, the state's auto theft rate has fallen from second in the nation to ninth.
1. What is the best title of the passage? (Please answer within 10 words.)
___________________________________________________________________________
2. Why do you think Joe Templer should be blamed according to the writer? (Please answer within 10 words.)
___________________________________________________________________________
3. Please fill in the blank with proper words or phrases. (Please answer within 10 words.)
___________________________________________________________________________
4. Put the underlined sentence in the passage into Chinese.
___________________________________________________________________________
5. What suggestions would you give the car owners to prevent the car theft? (Please answer within 20 words.)
____________________________________________________________________________
[参]
Keys:
阅读表达题1
1. He would like to grow up in a big family. / The writer supports the idea of a big family. / The writer thinks big families have more advantages.
解析:根据文章的最后一段可以判断作者的观点。
2. 同时,许多发展中国家为了摆脱贫困实行了计划生育。
解析:adopt family planning是“实施计划生育的意思”。
3. A small family had its advantages. / Advantages of small families.
解析:第二段的第一句即为本段的主题句(Topic Sentence)。
4. the small families also have their disadvantages
解析:根据上下文逻辑关系判断,该句应该是说小的家庭的弊端。
5. The better living conditions can also help to afford several children.
解析:本题是开放性试题,可以有多种答案,这里只提供其中一种。
阅读表达题2
1. To explain how present reading habits developed.
解析:本题属于主旨概括题,作者的目的在于解释现在的阅读习惯是如何形成的。
2. One should be careful, however, of supposing that silent reading came about simply because reading aloud is distraction to others.
解析:所给句子的意思是人们不能草率的认为是因为朗读会影响别人才致使默读的普及。本句意思符合文中上述句子之意。
3. 人们对于与默读的历史发展相关的原因进行了研究,发现默读之所以成为大多数成年人通常采用的模式,主要是因为阅读任务本身的特征发生了变化。
解析:该句的主语较长,有定语即过去分词短语connected with the historical development of silent reading修饰,翻译时应放在主语examination of reasons之前。
4. on the other / on the other hand
解析:根据上文中的on the one hand可以判断该句讲述了问题的两个方面。
5. It showed a change in the nature of reading.
解析:根据文章内容可以看出,在19世纪默读的发展表明了阅读的本质的变化。
阅读表达题3
1. that's not what I did / what I did was just the opposite / what I did was different
解析:根据本段作者的描述和上下文之间的逻辑关系不难看出,作者强调的是他自己的情况与别人不同,而且作者使用了表示转折的连词But。
2. Engineering and the liberal arts simply don't mix as easily as he assumed in high school. / He found it difficult to reconcile engineering and liberal arts.
解析:作者想强调工程学和文科课程并不象他过去设想的那么容易。
3. I would take more effort to mix them well. / I would focus more on engineering. / I would consult some experts for valuable advice.
解析:本题是开放性试题,考生可以结合个人看法来进行回答。
4. 正像所有崇高理想的结局一样,我的宏伟目标也在现实面前被碰得粉碎。
解析:句中的crashed into reality表示“……在现实面前撞得粉碎”,as引导的是方式状语从句,翻译成“正像……”
5. I headed off to college sure I was going to have an advantage over those students who went to big engineering “factories” where they didn’t care if you had values or were flexible.
解析:文中上述句子中的sure…对应所给句子中的with the belief;advantage over others attending engineering department对应privilege over those students who went to big engineering factories…;didn’t care if you had values or were flexible对应ignorance of flexibility and value system。
阅读表达题4
1. Car theft in America / Car theft in the United States
解析:该题属于主旨概括题。本篇文章讲述的就是美国的汽车被盗情况。
2. Because he should not have been so sure of himself. / He should have known the situation of car theft.
解析:该题属于封闭性问题,考查学生根据文章细节进行推测的能力。根据第一段作者的描述可以推测Joe Templer丢了汽车应该怪他自己太大意了。
3. current trends continue / this situation goes on
解析:根据上下文的逻辑关系判断,专家们进行预测是建立在这种情形如果持续下去的假设之上的。
4. 窃贼被捕后,法官们只能判他们缓刑而不能立刻把他们关进监狱,因为监狱里因为有很多的凶残的罪犯而过度拥挤。
解析:原文中没有给出probation一词的汉语意思,但是可以结合下文中的not immediately put them in prison推测该词应该是“缓刑”之意。
5. The car owners can install theft-proof or warning system on the car.
该题是开放性试题,考生只要能够给出符合问题要求的答案即可得分。
