Name | How old | Birthday | What does he/she want to do? |
Mike | 14 | April 20th | Eat birthday cake |
Jenny | 13 | March 1st | Buy a nice watch |
Jack | 13 | June 14th | Play computer games with friends |
Alan | 12 | April 25th | Play soccer with friends |
Paul | 15 | February 20th | Go to the movies |
B.14
C.15
D.12
2.________ birthdays are in the same month.
A.Mike’s and Jenny’s
B.Mike’s and Jack’s
C.Mike’s and Alan’s
D.Mike’s and Paul’s
3.What does Jack want to do on his birthday?
A.Eat birthday cake.
B.Play computer games with friends.
C.Play soccer with friends.
D.Go to the movies.
4.Paul’s birthday is on the ________ of February.
A.twentyth
B.twelve
C.twelfth
D.twentieth
One day, a boy was playing in a garden. He was running after butterflies and trying to catch them. He was very happy to see the beautiful flowers.
Then he saw a frog jumping. As he ran behind the frog, it jumped into the lake.
A cow was also eating grass in the garden. He saw how the cow was eating grass. A fly (苍蝇) then came there and buzzed over the cow. The cow moved her tail to make the fly move away. The child laughed.
The boy was enjoying the beauty of nature (自然). He said, “Nature is wonderful. Its beauty is enjoyed by everyone.”
When he saw a squirrel, he ran after it and reached near the bed of roses. He tried to pick (采摘) some of the roses, but a thorn (刺) pierced him. The boy started crying and ran to his house.
His mother asked him, “What is the matter? Why are you crying?” The boy said, “The thorn of the rose hurt (伤) me while I was picking it and now it feels pain.”
His mother said, “You did something wrong. You should not have tried to pick the flower. The flowers are meant to be seen and not to be picked. Besides, natural beauty should never be harmed. We should help to protect the nature.”
The son said, “I will always follow what you have just told, mama.”
The mother said, “Let me know what you have learned today.” Her son said, “We should protect animals and plants. We should never harm them.”
5.Which of the following showed the right order according to the story?
a. The boy ran after the squirrel and the rose hurt him.
b. The boy saw a fly coming to the cow.
c. The frog jumped into the lake.
d. The boy tried to catch the butterflies.
A.d-b-c-a .d-c-b-a .b-d-c-a .b-a-d-c
6.Why did the boy start crying?
A.He hurt himself when picking roses. .He couldn’t reach the bed of roses.
C.He couldn’t catch the butterflies. .He made the fly move away.
7.From the underlined (划线的) sentence in Paragraph 4, we can infer (推断) that ________.
A.nature is the most beautiful thing in the world
B.the boy has no interest in the wonderful nature
C.everyone should try his best to protect nature well
D.the boy likes the beauty of nature very much
Big Dream Summer Camp
Let’s learn
facts about the Earth
about air/light/water/noise problems
how to make better use of garbage (垃圾)
how to grow trees and flowers
Bring
a sleeping bag clothes for 7 days
Join
Camp 1 July 5-11 Camp 2 July 15-21
Camp 3 August 1-7 Camp 4 August 10-16
We welcome students between 12 and 18 years old. |
C.a sleeping bag and some clothes .a mobile phone and some snacks
9.Jenny has to join ________ because of her piano lessons from July 7 to August 6.
A.Camp 1 .Camp 2 .Camp 3 .Camp 4
10.Who can’t join Big Dream Summer Camp according to (根据) the poster?
A.Jack, a 15-year-old boy .Cindy, a college girl of 20
C.Tony, a naughty boy of 13 .Tina, a 16-year-old school girl
Look! Here comes a cute bus. It looks like a panda with black ears and big eyes. It can carry 22 people and is about 12 meters long. The Smart Panda Bus uses AI technology. It can do a lot of things. The bus can drive by itself without (没有) a driver. Don’t worry! It’s very safe. When you get on the bus, you can swipe (刷) your hand. The bus will read it and know who you are. There are also robots (机器人) on the bus. You can talk to them and ask them for help. If there is a thief (小偷) on the bus, the bus will call the police. People in some cities, such as Changzhou in Jiangsu, Jinan in Shandong and Deyang in Sichuan, can take the bus. Do you want to have a try? On the bus, there is a machine. You can buy breakfast and dinner. This can save you a lot of time.
11.The Smart Panda Bus ________.
A.is all black .is 12 metres wide .can drive by a panda .is very safe
12.People can’t ________ on the Smart Panda Bus.
A.buy their breakfast .talk to the driver
C.swipe the hand .ask robots for help
13.Which city doesn’t have this kind of bus?
A.Changzhou. .Jinan. .Suzhou. .Deyang.
14.Where can we find the passage?
A.In a newspaper. .In a storybook. .In a comic book. .In a notebook.
Sally Miller loves buying things on the Internet (网络 ). Now she wants to buy some clothes and shoes for Mike and Gina.
15.Mrs. Miller wants to buy ________ shoes for Mike.
A.blue .orange .white .purple
16.We know that ________.
A.Gina is Mike’s mother .the shoes are $16.99 in the store
C.Sally’s son likes orange very much .Mr. Miller wants to buy some clothes
17.Mrs. Miller will take ________ for her daughter.
A.one purple T-shirt .a pair of shoes .two white T-shirts .two purple skirts
18.Mrs. Miller needs to pay ________ in all (总共).
A.$15 .$20.49 .$21.98 .$27.99
19.Which is TRUE?
A.Ann thinks the right size for Gina is S. .Mrs. Miller wants to buy a white skirt.
C.Mrs. Miller asks Ann in the store for help. .Mike doesn’t want to buy shoes next week.
At the 2020 Tokyo Olympics, a young Chinese girl became famous. She is 14-year-old Quan Hongchan. She is the youngest athlete of Team China at the Olympics. On August 5th, she won the women’s 10-meter platform diving event (跳台跳水项目).
“I want to thank my parents and coach (教练). They tell me to just relax and go for my dives freely,” she said after winning the gold medal. In September, she got two golds at the 14th National Games in Northwest China’s Shaanxi Province.
Quan was born in a small town in the city of Zhanjiang, South China’s Guangdong Province. She started diving at the age of seven. In 2018, she joined the Guangdong Diving Team. Then she joined the national team at the end of 2020.
Quan wanted to become an athlete because of her mother. Her mother was ill and she wanted to win the prize and make money to help her mother. Luckily, Quan’s dream comes true. A hospital in her hometown will help treat (治疗) her mother.
Like any other girl, Quan likes to eat snacks (零食) and play games on her phone. Her favorite snack is latiao.
Quan says, I am not a talent (天才). Hard work is all I can do. When I entered the national team, I knew that everyone was better than me. So I must try hard and keep practicing.”
20.Quan got ________ at the 14th National Games.
A. . . .
21.Quan ________ at the age of 13.
A.started diving .met her coach
C.joined the national team .joined the Guangdong Diving Team
22.Why did Quan decide to become a diving athlete?
A.To get golds at the Olympics. .To make her dream come true.
C.To follow her parents’ advice (建议). .To make money to treat her sick mother.
23.Which of the following about Quan are mentioned in the passage?
① her age ② her hobby ③ her future plan ④ her family condition (情况)
A.①②③ .②③④ .①②④ .①③④
24.We can find the passage in ________ of a newspaper.
A.Sports World .Lost and found .Popular Science .Man and Animals
In many English homes people eat four meals a day. Breakfast is a very big meal. They have breakfast from seven to nine in the morning. They eat porridge, eggs or bread and drink tea or coffee at breakfast. Lunch comes at one o’clock. For many people, lunch is a quick meal. Many people eat all kinds of salad and sandwiches for lunch. Afternoon tea is from four to five in the afternoon. Some people have afternoon tea with sandwiches, cakes and a cup of tea. Dinner is at about half past seven. First they have soup, and then they have meat or fish with vegetables. After that, they eat some other things, like bananas, apples or pears. But not all English people eat like that. Some of them have their dinner in the middle of the day. So their meals are breakfast, dinner, tea and supper.
The Englishmen often eat take-away food. They buy it at a shop or a restaurant and eat it at home.
25.How many meals do many English people have a day?
A.Two. .Three. .Four. .Five.
26.When do English people have breakfast?
A.At ten a.m. .At six p.m. .At eight a.m. .At one p.m.
27.What do English people have for afternoon tea?
A.Cakes, sandwiches and a cup of tea.
B.Salad, bread and a cup of coffee.
C.Salad, sandwiches and a cup of coffee.
D.Bread, cakes and a cup of tea.
28.Do all English people eat dinner at the same time?
A.Yes, they do. .No, they don’t.
C.Yes, they are. .No, they aren’t.
29.What does the underlined word “take-away” mean in Chinese?
A.美味的 .生态的 .营养的 .可带走的
A zebra (斑马) and a horse are friends. One day, they talk about their clothes. The zebra says to the horse, “Your white clothes are beautiful. I want them, too.” So the horse lends his white clothes to the zebra.
The next day, the zebra meets a tiger. The zebra is afraid of the tiger and runs away, but the tiger runs after him. He can see the zebra’s white clothes clearly (清晰地).
Later, the zebra takes off (脱下) the white clothes. Then the tiger can’t see him among the trees. At last the zebra returns (归还) the white clothes to the horse. Don’t look up to other people’s things. Your things are good for you.
30.What do the two friends talk about one day?
A.Books. .Clothes. .Tigers. .Colors.
31.Who has white clothes at first?
A.The horse. .The tiger. .The zebra. .The bear.
32.Why can the tiger see the “white zebra”?
A.Because there are no trees.
B.Because the zebra is very beautiful.
C.Because the tiger’s eyes are so good.
D.Because the color white is so clear.
33.What does the tiger do after the zebra takes off the white clothes?
A.He runs after the zebra.
B.He puts on the white clothes.
C.He can’t see the zebra among the trees.
D.He returns the clothes to the horse.
34.From the story we know that ________.
A.our things are good for us .we can’t wear others’ clothes
C.we can learn from the zebra .our friends aren’t good for us
I’m Chen Huan, a 15-year-old boy. My school in the US just opened, but the COVID-19 is still a problem there, so I decided to stay in China and take online classes.
My teachers in Boston try to make their classes more interesting. My English teacher, Ms. Green, for example, shows us cat memes(表情包)and plays the guitar at the beginning of her class.
Because of the time difference, I have to stay up late. I have to set alarms(定闹钟)to wake me up, as class goes from 8 pm. to 4 am. Because I’m the only student in my class who is studying online, my teachers like to put me on a big screen. Everyone can see me yawn(打哈欠)clearly.
After my classes are over, I go to sleep at once. Sometimes, I try to enjoy the sunrise(日出)for a while. So far, so nice!
35.Why does Chen Huan decide to take online classes?
A.Because schools aren’t open in the USA.
B.Because the COVID-19 is still a problem in the US.
C.Because taking online classes is popular in China.
D.Because he thinks online classes are more interesting.
36.How does Ms.Green make her classes more interesting?
A.She tells funny stories in class. .She plays games with students.
C.She shows students some memes. .She plays the guitar after class.
37.Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Chen Huan is not the only student studying online in his class.
B.Chen Huan gets up early to study online every morning.
C.Chen Huan always wants to go to sleep in class.
D.Chen Huan sometimes enjoys the sunrise after class.
38.When is Chen Huan’s online class?
A.From 8 am. to 4 pm. .From 4 am. to 8 pm.
C.From 4 pm. to 8 pm. .From 8 pm. to 4 am.
39.What does Chen Huan think of his online learning?
A.It is boring to study at night. .It is good to take lessons online.
C.It is helpless to study online. .It is relaxing to take online classes.
Dear Tommy,
Now I am a student at Sunshine Middle School. I love my school.
Our school starts at eight in the morning from Monday to Friday. Usually we do morning exercises first. Our lessons begin at 8:15. My favorite subject is English. I am very good at it.
I have a lot of friends here. They are all nice to me. After class, we often chat with each other or play in the playground.
Sometimes my friends and I go to the library in the afternoon. We have a Reading Club. We often read books there on Tuesday and Thursday. I also like playing volleyball. I am in the school volleyball team. We practice after school on Wednesday afternoon.
We always have a good time at school.
Best wishes,
Mille
40.What is Mille? She is ________.
A.a teacher .a soccer player .a student .a boy
41.What’s Mille’s favorite subject?
A.Math. .P.E. .English. .Chinese.
42.What does Mille usually do from 8:00 to 8:15?
A.She usually has an English lesson.
B.She usually does morning exercises.
C.She usually reads books in the library.
D.She usually plays with her friends in the playground.
43.When do Mille and her friends read books in the Reading Club?
A.On Monday and Friday. .From Monday to Friday.
C.From Tuesday to Thursday. .On Tuesday and Thursday.
44.Does Mille have fun at school?
A.Yes, she does. .No, she doesn’t. .Yes, she has. .We don’t know.
参:
1.A
2.C
3.B
4.D
【导语】本文主要讲述了Mike等几个同学的年龄、生日、以及生日想要干什么。
1.细节理解题。根据“Jenny 13”可知Jenny13岁了。故选A。
2.细节理解题。根据“Mike April 20th”以及“Alan April 25th”可知Mike和Alan的生日都在4月。故选C。
3.细节理解题。根据“Jack Play computer games with friends”可知Jack想在生日的时候和朋友玩电脑游戏。故选B。
4.细节理解题。根据“Paul February 20th”可知Paul的生日在2月20号,表示日期用序数词twentieth“第二十”。故选D。
5.B
6.A
7.D
【导语】本文是一个故事:一个男孩在花园里玩耍,看到了蝴蝶、青蛙、奶牛和苍蝇等。当他追着松鼠跑到玫瑰花坛时,他去摘玫瑰,结果被玫瑰的刺弄伤了,男孩的妈妈告诉他不要破坏而应保护大自然的美。
5.细节理解题。根据第一到三段中“He was running after butterflies and trying to catch them…Then he saw a frog jumping. As he ran behind the frog, it jumped into the lake…A fly (苍蝇) then came there and buzzed over the cow.”和第五段的第一句“When he saw a squirrel, he ran after it and reached near the bed of roses. He tried to pick (采摘) some of the roses, but a thorn (刺) pierced him.”可知男孩先试图抓蝴蝶,接着看到青蛙跳进湖里,然后看到一只苍蝇飞向奶牛,后来在追着松鼠跑到玫瑰花坛时,他去摘玫瑰,结果被玫瑰的刺弄伤了。故选B。
6.细节理解题。根据第五段中“When he saw a squirrel, he ran after it and reached near the bed of roses. He tried to pick (采摘) some of the roses, but a thorn (刺) pierced him. The boy started crying…”可知男孩去摘玫瑰,结果被玫瑰的刺弄伤,所以他哭了。故选A。
7.词句猜测题。根据第一到三段的描述和前一句“The boy was enjoying the beauty of nature (自然).”可知男孩在花园里玩耍时看到了蝴蝶、青蛙、奶牛和苍蝇等,他乐在其中,可推断出男孩很喜欢大自然的美。故选D。
8.C
9.D
10.B
【导语】本文是大梦想夏令营的海报,主要介绍了夏令营的相关内容。
8.细节理解题。根据海报上“Bring: a sleeping bag, clothes for 7 days”可知参加这个夏令营,需要携带一个睡袋和一些衣服。故选C。
9.细节理解题。根据海报上“Camp 1: July 5-11; Camp 2: July 15-21; Camp 3: August 1-7; Camp 4: August 10-16”和题目要求可知珍妮的钢琴课从7月7号到8月6号,所以她只能参加Camp 4。故选D。
10.细节理解题。根据海报最后一句“We welcome students between 12 and 18 years old.”可知12到18岁的学生可以参加这个夏令营,而20岁的女大学生辛迪不能参加。故选B。
11.D
12.B
13.C
14.A
【导语】本文为一篇说明文。文章主要介绍了智能熊猫公交车,它是无人驾驶的,同时车上有机器人为人们服务,并且有售卖早餐和午餐等智能化行为。
11.细节理解题。根据“Don’t worry! It’s very safe”可知,智能熊猫公交车很安全。故选D。
12.细节理解题。根据“The bus can drive by itself without a driver”可知,公共汽车可以在没有司机的情况下自动驾驶,选项B“和司机交谈”是不能在智能熊猫公交车上做的事。故选B。
13.细节理解题。根据“People in some cities, such as Changzhou in Jiangsu, Jinan in Shandong and Deyang in Sichuan, can take the bus”可知,在一些城市,如江苏的常州、山东的济南和四川的德阳,人们可以乘坐这种公共汽车,故在苏州没有这种公共汽车。故选C。
14.推理判断题。通读全文可知,文章主要介绍了智能熊猫公交车,它是无人驾驶的,同时车上有机器人为人们服务,并且有售卖早餐和午餐等智能化行为,故可推测出,在报纸上能看到这篇文章。故选A。
15.A
16.B
17.C
18.D
19.C
【导语】本文是一篇网购聊天记录。
15.细节理解题。根据图片中“...buy these shoes for my son. But he doesn’t like the color. Do you have blue ones?”可知妈妈想给儿子买蓝色鞋子。故选A。
16.细节理解题。根据图中左上角鞋子图片上“$ 16.99”可知这双鞋在店里是16.99美元。故选B。
17.细节理解题。根据图片中“Then I’ll take two T-shirt and one skirt.”可知买了两件T恤和一条裙子。故选C。
18.推理判断题。根据图中短裙图片上“$ 12.99”可知这条短裙在店里是12.99美元;再根据图片中店家说“The T-shirt are on sale now. You can buy two for only $ 15.”可知这件T恤现在打折,只需要15美元就可以买两个;再根据图片中“Then I’ll take two T-shirt and one skirt.”可知买了两件T恤和一条裙子。因此共计12.99+15=27.99。故选D。
19.细节理解题。根据图中售货员头像名字Ann可知,米勒太太在商店里是Ann服务的。故选C。
20.B
21.C
22.D
23.C
24.A
【导语】本文主要介绍了14岁奥运冠军全红婵的一些相关信息。
20.细节理解题。根据“In September, she got two golds at the 14th National Games in Northwest China’s Shaanxi Province.”可知,全红婵在第十四届全运会上获得两枚金牌。故选B。
21.细节理解题。根据“Then she joined the national team at the end of 2020.”及“At the 2020 Tokyo Olympics, a young Chinese girl became famous. She is 14-year-old Quan Hongchan.”可知,2020年底,全红婵加入了国家队。参加2020年东京奥运会时(2020年东京奥运会是2021年举办的),全红婵14岁,即2021年,全红婵14岁,2020年,全红婵13岁,她加入了国家队。故选C。
22.细节理解题。根据“Quan wanted to become an athlete because of her mother. Her mother was ill and she wanted to win the prize and make money to help her mother.”可知,全红婵想成为一名跳水运动员的原因是她想赚钱来帮助她生病的母亲。故选D。
23.细节理解题。根据“She is 14-year-old Quan Hongchan.”可知,全红婵14岁了;根据“Her mother was ill and she wanted to win the prize and make money to help her mother.”可知,全红婵的母亲病了;根据“Quan likes to eat snacks (零食) and play games on her phone. Her favorite snack is latiao.”可知,全红婵喜欢吃零食和在手机上玩游戏;她最喜欢的零食是辣条。综上所述,文中介绍了全红婵的年龄、家庭状况及爱好。故选C。
24.推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍的是奥运冠军全红婵的一些相关信息,奥运冠军和体育世界联系最紧密,因此推断,这篇文章最有可能出现在报纸的体育世界板块。故选A。
25.C
26.C
27.A
28.B
29.D
【导语】本文主要介绍了英国人的饮食。
25.细节理解题。根据“In many English homes people eat four meals a day”可知在许多英国家庭,人们一天吃四顿饭。故选C。
26.细节理解题。根据“They have breakfast from seven to nine in the morning.”可知他们早上七点到九点吃早餐。故选C。
27.细节理解题。根据“Some people have afternoon tea with sandwiches, cakes and a cup of tea”可知下午茶通常是三明治、蛋糕和一杯茶。故选A。
28.细节理解题。根据“Dinner is at about half past seven”以及“But not all English people eat like that. Some of them have their dinner in the middle of the day”可知晚饭大约是晚上7点半,但是也有一些人在一天的中间吃晚饭,可见不是所有人都在同一时间吃晚饭,此处作否定回答No, they don’t。故选B。
29.词义猜测题。根据“They buy it at a shop or a restaurant and eat it at home.”可知他们在商店或餐馆买,然后在家里吃,可见这些食物是可带走的。故选D。
30.B
31.A
32.D
33.C
34.A
【导语】本文主要讲述一只斑马羡慕马白色的衣服,一天他穿着马的衣服出去,被老虎追,因为老虎能清楚地看到白色的衣服,当斑马把白色的衣服脱掉时,老虎看不到斑马了。由此告诉我们一个道理,不要羡慕其他人。
30.细节理解题。根据“One day, they talk about their clothes.”可知,他们在谈论彼此的衣服,故选B。
31.细节理解题。根据“The zebra says to the horse”级“Your white clothes are beautiful”可知,起初马有白色的衣服,故选A。
32.细节理解题。根据“He can see the zebra’s white clothes clearly”可知,因为白色的衣服特别清晰,故选D。
33.细节理解题。根据“Later, the zebra takes off (脱下) the white clothes. Then the tiger can’t see him among the trees”可知,他看不到斑马了,故选C。
34.推理判断题。根据“Don’t look up to other people’s things. Your things are good for you”可知,不要羡慕别人拥有的,我们的东西是适合我们的,故选A。
35.B
36.C
37.D
38.D
39.B
【导语】本文主要讲述了作者在中国上网课的经历。
35.细节理解题。根据“My school in the US just opened, but the COVID-19 is still a problem there, so I decided to stay in China and take online classes”可知新冠肺炎在美国仍然是个问题,所以我决定留在中国参加在线课程。故选B。
36.细节理解题。根据“My English teacher, Ms. Green, for example, shows us cat memes(表情包)and plays the guitar at the beginning of her class”可知英语老师格林女士在开始上课时给我们看表情包并弹吉他。故选C。
37.细节理解题。根据“After my classes are over...I try to enjoy the sunrise(日出)for a while”可知作者下课后有时会看日出。故选D。
38.细节理解题。根据“class goes from 8 pm. to 4 am.”可知作者的课程是从晚上8点到早上4点。故选D。
39.细节理解题。根据“So far, so nice”可知作者认为网课很好。故选B。
40.C
41.C
42.B
43.D
44.A
【导语】本文是Mille写信给Tommy,介绍自己的学校生活。
40.细节理解题。根据“Now I am a student at Sunshine Middle School”可知,她是一名学生,故选C。
41.细节理解题。根据“My favorite subject is English”可知,最喜欢英语,故选C。
42.细节理解题。根据“Usually we do morning exercises first. Our lessons begin at 8:15”可知,课程在8:15开始,上课之前做早操,故选B。
43.细节理解题。根据“We often read books there on Tuesday and Thursday”可知,在周二和周四去图书馆看书,故选D。
44.细节理解题。根据“We always have a good time at school”可知,在学校很开心,故选A。