最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

英语四级阅读理解练习题及答案解析

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-30 22:14:04
文档

英语四级阅读理解练习题及答案解析

英语四级阅读理解练习题及答案解析英语四级阅读理解练习题原文Ifthesalinity(含盐量)ofoceanwatersisanalyzed,itisfoundtovaryonlyslightlyfromplacetoplace.Nevertheless,someofthesesmallchangesareimportant.Therearethreebasicprocessesthatcauseachangeinoceanicsalinity.Oneoftheseisthesubtracti
推荐度:
导读英语四级阅读理解练习题及答案解析英语四级阅读理解练习题原文Ifthesalinity(含盐量)ofoceanwatersisanalyzed,itisfoundtovaryonlyslightlyfromplacetoplace.Nevertheless,someofthesesmallchangesareimportant.Therearethreebasicprocessesthatcauseachangeinoceanicsalinity.Oneoftheseisthesubtracti


英语四级阅读理解练习题及答案解析 

  

英语四级阅读理解练习题原文

  If the salinity(含盐量) of ocean waters is analyzed, it is found to vary only slightly from place toplace.Nevertheless, some of these small changes are important. There are three basic processesthat cause a change in oceanic salinity. One of these is the subtraction of water from the oceanby means of evaporation--conversion of liquid water to water vapor. In this manner, thesalinity is increased, since the salts staybehind. If this is carried to the extreme, of course,white crystals of salt would be left behind.

  The opposite of evaporation is precipitation(降水), such as rain, by which water is added tothe ocean. Here the ocean is being diluted(稀释) so that the salinity is decreased. This mayoccur in areas of high rainfall or in coastal regions where rivers flow into the ocean. Thus salinitymay be increased by the subtraction of water by evaporation, or decreased by the additionof fresh water by precipitation or runoff(形成地表水部分的降水).

  Normally, in tropical regions where the sun is very strong, the ocean salinity is somewhathigher than it is in other parts of the world where there is not as much evaporation. Similarly,in coastal regions whererivers dilute the sea, salinity is somewhat lower than in other oceanicareas.

  A third process by which salinity may be altered is associated with the formation and meltingof sea ice. When seawater is frozen, the dissolved materials are left behind. In this manner,seawater directly beneath freshly formed sea ice has a higher salinity than it did before the iceappeared. Of course, when this ice melts, it will tend to decrease the salinity of the surroundingwater.

  In the Weddell Sea, off Antarctica, the densest water in the oceans is formed as a result of thisfreezingprocess, which increases the salinity of cold water. This heavy water sinks and is foundin the deeper portions of the oceans of the world.

英语四级阅读理解练习题

  1.The best title of the passage can be “_____”.

  A.Typical Oceans and Their Respective Features

  B.The Causes of the Changes in Salinity of Ocean Water

  C.Different Oceans Have Different Salinity

  D.The Precipitation and Evaporation of Oceans

  2.Which of the following processes will increase salinity of ocean waters?

  A.Evaporation.

  B. Precipitation.

  C. Melting.

  D. Dilution.

  3.According to this passage, the sea _ is likely to have the lowest salinity.

  A. in tropical areas

  B. off Antarctica

  C. of high rainfall

  D. with abundant

  4.The Weddell Sea _____.

  A.is a good example of increased salinity in freezing sea water

  B.is much larger in area than the Arctic oceans

  C.has a much lower salinity now than ever

  D.has the denser water in its upper parts

  5.Coastal regions are mentioned as cases where _____.

  A.sea water is less salty because fresh water joins in

  B.rivers carry industrial exhaust into sea

  C.sea ice tends to melt more quickly than in the center of oceans

  D. heavy water sinks to the deeper portions of the oceans

英语四级阅读理解练习题答案解析

  1.[B] 主旨大意题。*第1段第3句是全文的主题句,告诉读者有三种原因致使海洋盐分变化并逐一介绍这三种原因,选项B比较全面地归纳了*的主题。选项A和C中心词为oceans,不妥,选项D只提及了前面两种原因,不全面。

  2.[A] 亊实细节题。只要明白第1段第5句中的in this manner是指第4句中的evaporation,不难做出正确选择。选项B、C会使含盐量减少,很容易排除。具体的反证分别出现在第2段首句、第3段尾句和第4段首句。

  3.[C] 推理判断题。综合3种情况,造成海洋含盐量低的原因有:降雨多、日晒少、远离热带和海冰融化,由此可推断选项C最符合。A和D是使海水含盐量增加的,因此可排除。B是否一定海水含盐低,文中并未提到。

  4.[A] 推理判断题。选项A是对最后一段第1句的同义改写。同一句可知选项C错。选项B根本没有提及。*最后一句表明D正好与亊实相反。

  5.[A] 推理判断题。coastal regions字眼在*中提到两遍,分别在第2段第3句及第3段最后一句。只要能够迅速査找到任何一处均可做出正确判断为A。B和C无原文支持;D张冠李戴,原文提及D内容涉及的是Weddell Sea,而非coastal regions。

  看完这篇*

文档

英语四级阅读理解练习题及答案解析

英语四级阅读理解练习题及答案解析英语四级阅读理解练习题原文Ifthesalinity(含盐量)ofoceanwatersisanalyzed,itisfoundtovaryonlyslightlyfromplacetoplace.Nevertheless,someofthesesmallchangesareimportant.Therearethreebasicprocessesthatcauseachangeinoceanicsalinity.Oneoftheseisthesubtracti
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top