阅卷人 | 一、阅读理解,阅读下面四篇材料, 然后从各题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳答案。(本题有15小题, 每小题2分, 共计30分)(共15题;共30分) | |
得分 |
Draw your HERO! | |
Tell us who inspires(鼓舞)you —and then draw. And we are giving away prizes worth more than $125 to 11 winners! Heroes can be different but they all have one thing in common. They inspire us to do better. They could be a creative artist or dancer, a wise scientist or a skillful sports star. And heroes don't have to be famous. They could be someone like a parent, brother, friend or teacher, who quietly goes about making the world a better place. Whether your hero is known around the world, or is someone closer to home who simply makes you laugh or is kind to you, we can't wait to see your drawings of them and read about who inspires you! See below for instructions on how to enter the competition. Good luck! | |
How to enter Download and print out templates(模板)to draw your picture on by visiting http://kidspic.com.au.On the blank postcard template, draw a picture of your hero. On the line in the center, tell us who your hero is and how you are inspired. The competition is open to 1~3 graders. You can ask your parent to take a photo of your drawing and email it to us at competition@kidspic.com.au. Please send in only ONE picture, and note that it closes on 22 June. | |
Win fantastic prizes Each winner will receive a fantastic prize worth more than $125, including: l a box of 24-colored pencils l a cool desk set l a set of comic books l a fine basketball |
A.They are clever. B.They are brave.
C.They are famous. D.They are inspiring.
2.(2分)What should you do before drawing if you want to enter the composition?
A.Print out the templates. B.Take a photo with your hero.
C.Send in one or two pictures. D.Buy a box of 24-colored pencils.
3.(2分)Who might be most interested in the poster?
A.A cartoon artist. B.A computer scientist.
C.A second-year pupil. D.A fifth-grade teacher.
阅读理解
My Olympic volunteering journey started last September. I was excited as I was myself a sports fan and my home country has not hosted a competition like this. It was a great chance for me to both watch and serve the Olympics.
After getting trained through the Internet and spending two weeks in quarantine(隔离), I began to volunteer inside the Wukesong Sports Center. The Center hosted ice hockey games for both men's and women's teams. My job was to guide the audience(观众)to their seats and answer their questions. I was wild with joy to be present and watch my first-ever Olympic games live, on the ice. All the games were interesting, and I watched them whenever my volunteering duties would allow.
In our free time, we had pleasant conversations. It was the best chance for us foreign students to learn more about the Chinese New Year celebrations, and this year, to celebrate it together with bur Chinese friends. It was really a big festival. We had special Chinese dishes like dumplings, fish and spring rolls. I also tried to write Chinese characters.
I decided to make the most of the chance and introduce my African and Rwandan customs to other volunteers. I showed to them the real Africa that they had never seen on TV before. From geography to social life, I made them understand more about Africa by giving examples of my hometown. It was a great platform(平台)for us young people to share both our culture and futures.
As an international volunteer for Beijing 2022, I was given a special experience to help others and more importantly, to learn about the spirit of the Winter Olympic Games. I'll never forget it.
4.(2分)Which was one of the reasons why the writer volunteered in Being 2022?
A.He was a fan of sports. B.He was free in winter.
C.He wanted to learn Chinese. D.He liked travelling around.
5.(2分)What did the writer's duties as a volunteer include?
A.Guiding the teams to their places.
B.Cleaning the Center after the games.
C.Giving out food and water to the players.
D.Answering questions from the audience.
6.(2分)What does the underlined word "It" refer to in Paragraph 4?
A.The Chinese Spring Festival.
B.The Beijing Winter Olympics.
C.The Wukesong Sports Centre.
D.The Foreign Students' Organization.
7.(2分)Why does the writer write the passage?
A.To share his Olympic volunteering experiences.
B.To express the strong love for his home country.
C.To show the spirit of the Winter Olympic Games.
D.To spread African cultures to the rest of the world.
阅读理解
Smartphones are getting boring. The new models are either a bit faster or have better cameras, but they are basically no different from the ones already in our pockets. This is why scientists are hoping, and working for something new, something that will change our lives just as greatly as smartphones do. At the moment, the next invention might be smart glasses.
Just imagine. Instead of having to pick up your phone and look at the screen, all of the information you need simply appears just in front of you, in your glasses. Satellite navigation(导航) directions would appear right there on the road. And your smart glasses could guide you to the right shelf in the supermarket!
Smart glasses could also be used in industry. They could show engineers the instructions they need to fix things more quickly. A doctor could carry out a difficult operation, guided in real time by someone on the other side of the world.
This may sound impossible. But most of the technologies to invent them are already there. For example, one key technology is called AR, which can make digital 3D objects appear as if they are part of the real world. We've used it a lot on our video call. Similarly, huge progress has been made in spatial audio. This is when a sound is made to give it a sense of place, like what you hear in an empty room. Some high-end earphones can already do that. Future glasses will of course need to recognize(识别)your voice to do tasks. This technology has been widely used in our daily life.
So, why aren't we all wearing smart glasses yet?So far, no one has invented a good way to send images(映像)of our world onto glasses. However, with the rapid development of technology, smart glasses could arrive much sooner than we think.
8.(2分)Why does the writer mention smartphones in Paragraph 1?
A.To start a story. B.To explain an idea.
C.To introduce a topic. D.To discuss a problem.
9.(2分)What are Paragraphs 2 and 3 mainly about?
A.When smart glasses might be made.
B.Where smart glasses could be used.
C.How smart glasses would give directions.
D.Why smart glasses should be changed.
10.(2分)Which of the following technologies needs to be improved to invent smart glasses?
A.Making spatial audio. B.Recognizing voices.
C.Creating digital 3D objects. D.Sending images onto glasses.
11.(2分)How might the writer feel about the future of smart glasses?
A.Bored. B.Confident. C.Satisfied. D.Uncertain.
阅读理解
When Leon Martin asked for his parents' advice on how to become a UX designer(设计师), they both went silent. "In fact, I had no idea what he was talking about, "said Anne, his mother, "I didn't know whether he was talking about designing clothes, computer programs or a fancy brand of bike."
Even when her 18-year-old son explained that it was something about "behind the scenes" online design, his mother was still a bit lost. "I felt like I had totally failed as a parent, "she said. "My job as a parent is to open doors so my children can achieve their potential(潜力), but how can I do that when I don't even understand what their dreams are?"
▲ Research has found that more than 2/3 of parents in England are now facing the problem that, when their children express interest in new education and job choices, they may know nothing about them.
More than 75% of parents felt it is almost impossible to offer their children good advice in such a fast-changing job market.
"Michele Rea did a survey of over 2,000 parents of secondary school students in England. She found that many parents were afraid their children would just stop talking about their career(职业)plans at home, simply because their mum and dad could hardly follow them. "We all know that parents' opinions and suggestions pay an important role in shaping and influencing their children's career dreams, "she said. "But we usually spend much on our own experiences. And things have changed so much since most of us were at school. "
Bryony Mathew, writer of the Awesome Career Books, said the world was changing so rapidly that parents should not try to decide on certain careers for their children.
12.(2分)What should a successful parent be able to do according to Anne?
A.Become a great UX designer. B.Do an excellent job online.
C.Develop their children's potential. D.Realize their children's dreams.
13.(2分)Which of the following is the best sentence to fill in the blank in Paragraph 3?
A.Anne is not alone. B.Anne has bad luck.
C.This is very strange. D.This is very interesting.
14.(2分)What did Michelle Rea's survey mainly show?
A.Most of the parents in England were facing trouble in accepting new jobs.
B.Parents feared that their children would refuse to share their career dreams.
C.A lot of parents found it difficult to help their children with their education.
D.Children's career future depended a lot on their parents' working experiences.
15.(2分)What could be the best title for the passage?
A. How can children make career choices?
B.How can parents become career advisers?
C.Should children take their parents' career advice?
D.Should parents choose a career for their children?
阅卷人 | 二、词汇运用(本题有15小题, 每小题1分, 共计15分)(共15题;共15分) | |
得分 |
above nearly relative review smooth |
17.(1分)It's a tradition for us Chinese to visit our and friends often.
18.(1分)Nowadays electric cars give us a much ride than earlier ones.
19.(1分)Colorful balloons were hanging high the square to celebrate Children's Day.
20.(1分)Wang Yaping gave a science lesson from space to 1,500 students from five class across China on March 23, 2022.
(10分)阅读下面短文, 然后根据括号内所给汉语意思写出单词的正确形式(每空一词)。
Most kids love sweets. Why?When we eat or 21. (喝)sweet foods, the sugar enters our blood and influences our brain. It 22. (留下)god feelings with us, making us want more. In fact, all 23. (美味的)foods do this, but sugar has an especially strong power. That's why doctors 24. (总是)advise us to Early humans often had very little food, so our 25. (身体)learned to store a lot of sugar as fat. In this way, we 26. (节省)energy for when there was no food. But today, most people have more than enough. So it may now be harming our 27. (健康).
It's certain 28. (更少的)sugar. The trouble is that, in today's world, our foods are filled with sugar. Although our 29. (餐)look better, large amounts of sugar are often added. To solve the problem, we should take more exercise, 30. (两次)a week at least. And remember, next time you want some cookies, eat an apple instead.
阅卷人 | 三、语法填空(本题有10小题, 每小题1分, 共计10分)(共10题;共10分) | |
得分 |
My pen friend is Allison. She is a lovely Australian girl 31. big blue eyes. Like me, Alison loves singing and dancing, 32. we both like travelling to different places for our holidays.
Do you want to know 33. our friendship started? By travelling! Three years ago, I paid a visit to my 34. (uncle) home in Sydney. One Saturday my cousin and I went to the Blue Mountains Scenic World and I 35. (meet) Allison on the bus. She was sitting just next to me. At first, we were both a bit shy. We sat 36. (silent) all the way until we got near the foot of the mountains. I was surprised by the amazing views and opened the window 37. (take) photos. That's when Allison turned to 38. (I) and said, "It's beautiful, isn't it?" Then she began to explain why the mountains looked blue.
For the rest of the day, 39. three of us travelled together. We saw many koalas and were happy to see that they 40. (protect) well in the forest. What a great experience! Back home, I started writing to Allison and we've been friends ever since.
阅卷人 | 四、任务型阅读与表达(本题有两小节第一节有3小题, 每小题1分, 共计3分;第二节有1小题, 共计2分)。(共4题;共5分) | |
得分 |
How to Write like Shakespeare
Holly King-Mand is the nation's favourite English teacher. Thousands of students join her free online lessons during the Covid-19 lockdown. She enjoys both reading Shakespeare's plays and helping her students to learn how to write. Now she is answering her students' questions and offering them some advice. | ||
From David: 41. Tip 1 Use clever names Well, quite often Shakespeare gives information about what a character is like through their names. For example, lovestruck Romeo's name means a person being romantic and kind Benvolio can be nice and friendly. Now think what you can call a character who is angry all the time? | From Sarah: 42. Tip 2 Try metaphors(暗喻) Shakespeare was a fan of metaphors. A metaphor is a way of comparing one thing with something else to show ideas, feelings, places and more. In the play As You Like I, he writes, "All the world is a stage(舞台)and all the men and women only players. "What do you think he means by comparing the world to a stage? | |
Do you want to write like Shakespeare? Put your question here, or write to Holly at hollysclass@hotmail.com. | From Steven: 43. Tip 3 Make up words Eyeball. Lonely. Unreal. All these words were made up by Shakespeare. If you have an idea that you can't think of a word for, be like Shakespeare and invent your own. If you want to create words that mean something and may stand the test of time, try creating words like this: breakfast+lunch = brunch. And you can start with making up words for everyday things in your home. | |
A. What's a quick way to understand the characters? B. How can I express my ideas and feelings in a lively way? C. What's the first thing I have to do if I want to write a play? D. What should I do if I can't find a proper word to describe something? |
Which of Holly's tips is the most helpful to you? Why?
44.
阅卷人 | 五、书面表达(共1题;共15分) | |
得分 |
Create Our Outdoor Classroom | |||
Advantages ◆improve our English ◆… On the right is a map of the school garden | |||
阅卷人 | 六、完形填空(本题有15小题,每小题1分,共计15分)(共15题;共15分) | ||
得分 |
The first time Hank, a two-year-old-cat, went out of his yard, he got stuck in a 60-feet-tall tree for five days, with no food or water.
One day last November, when Delores, the 46. , returned from a market, she found Hank didn't come in for his lunch. As it got 47. , she began to look for him around the house. Then she heard the mew of a cat, 48. , and saw Hank on her neighbor's tree. He must have climbed onto the tree while some dogs were running after 49. , and became too afraid to climb down.
Delores, now very 50. called the fireman immediately. But it was not easy, as they didn't have a ladder(梯子) tall enough to 51. the cat. She asked a tree company for help them. 52. , they failed for safety reasons.
The poor owner could do nothing but sit 53. the tree and call to Hank. A kind neighbor offered her some cat food. 54. it would make the hungry cat come down. Nearby dog owners took their pets for 55. instead of letting them out in their yards, so that Hank would not climb even 56. with fear.
Nothing had worked until it come to day five. 57. Lydia, another neighbor, talked of a clever way of getting the cat down from a tree. Delores decided to 58. it at once. Together, they produced a system of pulley(滑轮) and lifted a 59. with some of Hank's favorite things up to him. To their excitement, Hank jumped into it.
Delores was really thankful. "I feel good living in such a 60. neighborhood. It gave me hope when Hank was in trouble." She said.
46.A.owner B.visitor C.sister D.neighbor
47.A.cold B.dark C.quiet D.dirty
48.A.ran away B.turned back C.fell down D.looked up
49.A.it B.her C.him D.them
50.A.tired B.worried C.surprised D.relexed
51.A.feed B.train C.reach D.watch
52.A.Again B.Instead C.Besides D.Anyway
53.A.across B.behind C.under D.opposite
54.A.expecting B.promising C.realizing D.regretting
55.A.help B.safe C.baths D.walks
56.A.better B.slower C.higher D.harder
57.A.If B.When C.Since D.Before
58.A.try B.find C.repair D.change
59.A.toy B.fish C.rope D.basket
60.A.peaceful B.friendly C.popular D.wealthy
答案解析部分
【答案】1.D
2.A
3.C
【解析】【分析】本文主要介绍画出鼓舞你的英雄。
【点评】考查阅读理解,细节题要注意从文中寻找答案,了解文章叙述的重要事实或细节,就可以解答出来,此类考查事实和细节的题目大多数是针对文章的细节设计的。
1.细节理解题,根据材料Heroes can be different but they all have one thing in common. They inspire us to do better. 可知英雄可能各不相同,但他们都有一个共同点。他们激励我们做得更好。故选D。
2.细节理解题,根据材料Download and print out templates(模板)to draw your picture on by visiting,可知要下载并打印模板,通过访问网站来绘制您的图片,故选A。
3.推理判断题,根据材料The competition is open to 1~3 graders. 可知本次比赛面向1~3年级学生开放。可以推断出二年级孩子可以参加,故选C。
【答案】4.A
5.D
6.B
7.A
【解析】【分析】本文主要讲作者分享2022奥林匹克运动会做志愿者的故事。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题和推断题两种常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息。
4.细节理解题,根据材料I was excited as I was myself a sports fan and my home country has not hosted a competition like this. 可知我很兴奋,因为我自己就是一个体育迷,我的祖国还没有举办过这样的比赛。故选A。
5.细节理解题,根据材料My job was to guide the audience(观众)to their seats and answer their questions.可知我的工作是引导观众到他们的座位上,回答他们的问题。故选D。
6.推理判断题,根据材料I made them understand more about Africa by giving examples of my hometown. It was a great platform(平台)for us young people to share both our culture and futures,我给他们举我家乡的例子,让他们更多地了解非洲。这是一个很好的平台,让我们年轻人分享我们的文化和未来。可知这里指的是北京冬季奥林匹克运动会是一个很好的平台,故选B。
7.推理判断题,根据材料I was given a special experience to help others and more importantly, to learn about the spirit of the Winter Olympic Games. I'll never forget it.我得到了一个特别的经验去帮助别人,更重要的是,了解了冬季奥运会的精神。我永远不会忘记。可知作者是在分享他的奥运会志愿者经验,故选A。
【答案】8.C
9.B
10.D
11.B
【解析】【分析】本文主要介绍智能眼镜的未来。
【点评】考查阅读理解,首先通读文章,确定文章大意,然后分析问题,抓住问题关键词,最后在文章中寻找信息,选出正确答案。
8.细节理解题,通读第一段,根据材料At the moment, the next invention might be smart glasses.目前,下一项发明可能是智能眼镜。可知第一段是为了介绍下文要引出的智能眼镜,故选C。
9.推理判断题,根据材料第二段Just imagine. Instead of having to pick up your phone and look at the screen, 想象一下。你不用拿起手机看屏幕,以及第三段Smart glasses could also be used in industry. 智能眼镜也可以用于工业。可知二三段主要介绍智能眼镜能应用于哪里,故选B。
10.细节理解题,根据材料So far, no one has invented a good way to send images(映像)of our world onto glasse.可知到目前为止,还没有人发明出一种将我们世界的图像发送到眼镜上的好方法。然而,故选D。
11.推理判断题,根据材料However, with the rapid development of technology, smart glasses could arrive much sooner than we think,随着科技的快速发展,智能眼镜可能会比我们想象的更早到来。可知作者对智能眼镜的未来充满自信,故选B。
【答案】12.C
13.A
14.B
15.D
【解析】【分析】本文主要讲父母是否应该为孩子选择事业?
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题和主旨题三种常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息;主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。
12.细节理解题,根据材料My job as a parent is to open doors so my children can achieve their potential(潜力), 可知作为一名家长,我的工作就是打开大门,让我的孩子们发挥他们的潜力,故选C。
13.推理判断题,根据下文Research has found that more than 2/3 of parents in England are now facing the problem that, when their children express interest in new education and job choices, they may know nothing about them.研究发现,在英国,超过2/3的父母正面临这样的问题:当他们的孩子表达对新的教育和工作选择的兴趣时,他们可能对他们一无所知。可知此处应是说不只是Anne遇到这样的问题,故选A。
14.细节理解题,根据材料She found that many parents were afraid their children would just stop talking about their career(职业)plans at home, simply because their mum and dad could hardly follow them. 可知是她发现,许多父母担心孩子在家里不再谈论自己的职业规划,原因很简单,他们的父母很难跟随他们。故选B。
15.主旨大意题,通读全文,以及根据Bryony Mathew, writer of the Awesome Career Books, said the world was changing so rapidly that parents should not try to decide on certain careers for their children.《了不起的职业书籍》的作者布里奥尼·马修说,世界变化太快了,父母不应该试图为孩子决定某些职业。可知都在围绕家长应该为孩子们选择事业的问题而展开,故选D。
【答案】16.review
17.relatives
18.smoother
19.above
20.nearly
【解析】【分析】 above,介词,以上 nearly,副词,将近 relative,名词,亲戚 review,动词,复习 smooth,形容词,平滑的
【点评】考查选词填空,本题考查单词在语境中的运用,需要根据单词在语境中的词性进行必要的变形,同时熟记固定搭配和基本句型。
16.句意:学习和复习所学的知识不是一件愉快的事吗?分析句子成分,由and可知前后保持一致,应用动词原形,又因空格后what you have learnt,对所学内容,可知应是对所学内容复习,应用review,动词,复习,故答案为review。
17.句意:我们中国人的传统是经常走亲访友。分析句子成分此处缺少名词,又因and,此处应为名词的复数形式,根据常识拜访亲戚和朋友是中国的传统,应用relative的复数形式,名词,亲戚,故答案为relatives。
18.句意:如今,电动汽车给我们带来了比以前更平稳的驾驶体验。根据空格后than,可知此处为比较级,又因空格后ride,名词,形容词修饰名词,此处应为形容词的比较级,应用smoother,形容词,平滑的,故答案为smoother。
19.句意:五彩缤纷的气球高高挂在广场上空,庆祝儿童节。根据空格后the square,广场,可知气球应是挂在广场上空,应用介词above,故答案above。
20.句意:2022年3月23日,王亚平为来自中国5个班级的近1500名学生上了一节太空科学课。根据空格后1500 students,可知数量词,此处应用表示程度的词来修饰,应用nearly,副词,将近,故答案为nearly。
【答案】21.drink;22.leaves;23.delicious;24.always;25.bodies;26.saved;27.health;28.less;29.meals;30.twice
【解析】【分析】本文主要介绍孩子们喜欢的甜食对身体的害处以及如何更好地吃甜食。
【点评】考查单词拼写,注意根据所给词义和句子结构确定词性和词性,同时熟记固定搭配和基本句型。
21.句意:当我们吃或喝甜食时。drink,喝,动词,根据空格前or,可知前后时态保持一致,时态为一般现在时,主语为we,此处应用动词原形drink,故答案为drink。
22.句意:它让我们有了上帝的感觉,让我们想要更多。leave,离开,动词,分析句子成分可知此处缺少谓语动词,又因主语为it,单数,时态为一般现在时,应用动词的三单,leaves,故答案为leaves。
23.句意:事实上,所有美味的食物都会这样做,但糖有一种特别强的力量。delicious,美味的,形容词,根据空格后foods,食物,名词,形容词修饰名词,应用delicious,故答案为delicious。
24.句意:这就是为什么医生总是告诉我们早期人类的食物很少,always,总是,副词,根据空格后advise,建议,动词,副词修饰动词,应用always,故答案为always。
25.句意:所以我们的身体学会了以脂肪的形式储存大量的糖。body,身体,名词,根据空格前our,我们的,后加名词的复数形式,应用bodies,故答案为bodies。
26.句意:我们为没有食物的时候储存能量。save,节省,动词,分析句子结构可知此处缺少谓语动词,又因空格后was,可知时态为一般过去时,此处应用save过去式,故答案为saved。
27.句意:所以现在它可能正在损害我们的健康。health,健康,名词,根据空格前our,形容词性物主代词修饰名词,此处应填health,名词形式,故答案为health。
28.句意:它是某种更少的糖。little,少的,比较级,less,更少的,故答案为less。
29.句意:虽然我们的食物看起来更好,但经常添加大量的糖。meal,餐,名词,根据空格前our,我们的,后加名词复数,应用meals,故答案为meals。
30.句意:为了解决这个问题,我们应该多锻炼,每周至少两次。twice,两次,副词,故答案为twice。
【答案】31.with;32.and;33.how;34.uncle's;35.met;36.silently;37.to take;38.me;39.the;40.were protected
【解析】【分析】本文主要介绍作者和Allison如何相识成为朋友的故事。
【点评】考查语法填空,答题时要跳过空格通读全文,了解大意,然后根据语境及提示对所缺部分逐一作答,最后通读一遍,验证答案。
31.句意:她是一个可爱的澳大利亚女孩,有一双蓝色的大眼睛。根据空格后big blue eyes.可知描述人长着蓝色的大眼睛,应用介词with,故答案为with。
32.句意:我们都喜欢去不同的地方旅游度假。分析句子成分前后两个完整,此处应用连词,又因上文描述喜欢唱歌和跳舞,下文我们都喜欢旅行,是并列关系,应用and,故答案为and。
33.句意:你想知道我们的友谊如何开始的吗?分析句子成分可知此处缺少连词,又因回答By travelling!通过旅行,表达方式,应用how提问,故答案为how。
34.句意:我去了我叔叔在悉尼的家。uncle,叔叔,名词,根据空格后home,家,名词,形容词修饰名词,应用uncle's,故答案为uncle's。
35.句意:一个星期六,我和表弟去蓝山风景区,我在公共汽车上遇见了艾利森。meet,遇见,动词,根据空格前went,可知时态为一般过去时,应用meet的过去式,故答案为met。
36.句意:我们一直默默坐着,直到接近山脚下。silent,沉默的,形容词,根据空格前sat,坐,动词,副词修饰动词,应用silently,故答案为silently。
37.句意:我被这令人惊叹的景色惊呆了,于是打开窗户拍照。take,带走,动词,分析句子成分可知此处为状语成分,根据空格前opened the window ,打开窗户,可知打开窗户的目的是拍照片,目的状语应用to do的形式,故答案为to take。
38.句意:这时艾利森转过身来,说:“它很漂亮,不是吗?”I,我,代词,根据空格前to,介词,而又是转过来对我说,介词后面加宾语,应用me,故答案为me。
39.句意:那天剩下的时间,我们三个人一起旅行。分析句子成分可知此处为主语成分,又因空格后three of us,我们三人,此处是特指我们三人,应用the,故答案为the。
40.句意:我们看到很多考拉,很高兴看到它们在森林里保护得很好。protect,保护,动词,根据时态为一般过去时,主语they,是指上文提到的考拉,考拉他们与保护之间应是被保护,为一般过去时的被动语态,应用were protected,故答案为were protected。
【答案】41.A;42.B;43.D;44.Possible answers: Tip 1 is the most helpful because I can learn to use special names to give information about the characters in my story. The second tip is the most helpful, as it's a lively way to use metaphors to show my ideas and feelings. Tip 3 helps me most. It sounds very interesting to invent my own words like what Shakespeare did.
【解析】【分析】A. What's a quick way to understand the characters?有什么快速了解角色的方法?
B. How can I express my ideas and feelings in a lively way?我怎样才能生动地表达我的想法和感受?
C. What's the first thing I have to do if I want to write a play?如果我想写一个剧本,我要做的第一件事是什么?
D. What should I do if I can't find a proper word to describe something?如果我找不到合适的词来描述某事该怎么办?
【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词。
41.根据下文Tip 1 Use clever names,Well, quite often Shakespeare gives information about what a character is like through their names. 使用聪明的名字,嗯,莎士比亚经常通过他们的名字来描述一个人物的性格。可知上文是在提出能够快速理解角色的方法,故选A。
42.根据下文Tip 2 Try metaphors(暗喻),尝试暗喻,以及下文 A metaphor is a way of comparing one thing with something else to show ideas, feelings, places and more. 隐喻是一种将一件事物与另一件事物进行比较以表达思想、感情、地点等的方式,可知是在提出如何表达自己的想法和感觉,故选B。
43.根据下文Tip 3 Make up words,造句,以及下文 All these words were made up by Shakespeare. If you have an idea that you can't think of a word for, be like Shakespeare and invent your own. If you want to create words that mean something and may stand the test of time, try creating words like this,所有这些词都是莎士比亚编造的。如果你有一个想法,却想不出一个词来形容,那就像莎士比亚一样,自己发明一个词。如果你想创造一些有意义且经得起时间考验的词汇,就试着创造这样的词汇吧,可知如果你找不到合适的词描述的时候应该做什么,故选D。
44.根据材料quite often Shakespeare gives information about what a character is like through their names. For example, lovestruck Romeo's name means a person being romantic and kind Benvolio can be nice and friendly. 莎士比亚经常通过人物的名字来描述人物的性格。例如,热恋中的罗密欧的名字意味着一个浪漫而善良的人。可知我认为最有帮助的是使用聪明的名字去记忆,故答案为Tip 1 is the most helpful because I can learn to use special names to give information about the characters in my story. The second tip is the most helpful, as it's a lively way to use metaphors to show my ideas and feelings. Tip 3 helps me most. It sounds very interesting to invent my own words like what Shakespeare did。
45.【答案】Possible versions:
Plan A
Dear classmates. I'm very proud to share our plan with you today. The plan we choose is naming the plants in English.
There are mainly two steps. We'll first do a survey to find out information about the plants. We can surf the Internet, or ask our teachers for help if we meet with difficulties. The second step is to design name cards. We'll describe each kind of plants in English. To make the cards look prettier, a photo of the plant will be included in each card.
We believe this plan will make our school garden a better place to learn about nature and improve our English. I can't wait to see it come into practice.
That's all. Thank you!
Plan B
Dear classmates. I'm very proud to share our plan with you today. The plan we choose is creating an English corner.
The first thing we'll do is to choose an area for it. As you see in the map, the grassland makes a good choice. We'll decorate it with several tables and chairs, so that we can have comfortable talks. A shelf of English books and magazines will also be put there. Then we're going to make some rules. For example. We need to take care of things, and of course, speak English only.
I'm sure this corner will become a popular place for us to improve our spoken English, and make more friends as well.
That's all. Thank you!
【解析】【分析】这是一篇材料作文, 为营造更好的校园英语氛围,你班决定以学校花园为载体,以“Create Our Outdoor Classroom”项目式学习(COOC Project),让你对你们形成了Plan A与Plan B两个实施方案选择其中一个方案,代表小组在英语拓展课上就你们所选的方案的内容和又是进行汇报,写作中要包含你们所选的方案进行汇报。根据材料内容可知时态为一般现在时和一般将来时,人称主要是第一人称,注意并列词的使用以及主谓一致问题,注意上下文的过渡要符合逻辑关系。
【点评】这篇短文根据所给内容的提示将方案细节逐一介绍,内容切题,表达连贯,意思完整,时态运用灵活准确,如连词For example的准确使用以及一般将来时will的使用,表达较为准确,使文章更加流畅、自然。
【答案】46.A;47.B;48.D;49.C;50.B;51.C;52.A;53.C;54.A;55.D;56.C;57.B;58.A;59.D;60.B
【解析】【分析】短文大意:本文介绍了德洛丽丝的猫汉克被困在了树上,后来在邻居的建议下救下来的故事。
【点评】考查故事类阅读。首先要通读全文,了解文章大意,根据上下文语境所提供的信息,明确词意,结合排除法逐一选出答案, 最后再通读全文,核对答案。
46.句意:去年11月的一天,主人德洛丽丝从市场回来,发现汉克没有进来吃午饭。owner主人,业主;visitor游人,访客;sister姐妹;neighbor邻居;根据下文The poor owner可怜的主人,可知是猫的主人,故答案为A。
47.句意:天黑了,她开始在房子周围找他。cold冷的;dark黑暗的;quiet安静的;dirty脏的;根据she found Hank didn't come in for his lunch ,她发现汉克没来吃午饭,可知天变黑了,故答案为B。
48.句意:然后她听到了猫的叫声,抬头一看,看到汉克在邻居的树上。ran away跑掉了,逃跑;turned back调头,转身;fell down跌倒;looked up向上看,抬头;根据and saw Hank on her neighbor's tree. (看到Hank在她邻居的树上。)可知这里是抬头看,故答案为D。
49.句意:他一定是在一些狗追着他的时候爬上了树,因为太害怕而不敢爬下来。it它;her她;him他;them他们;根据He must climbed onto the tree 他必须爬到树上,可知狗在他后面追他,故答案为C。
50.句意:德洛丽丝现在非常担心,立即打电话给消防员。tired累的;worried担心的;surprised惊讶的;relaxed放松的;根据called the firemen immediately. 立即呼叫消防队员。可知是非常担心,故答案为B。
51.句意:但这并不容易,因为他们没有够到猫的梯子。feed喂;train训练;reach到达;watch观看;根据they didn't have a ladder (梯子)tall enough 他们没有足够高的梯子,可知到达不到猫那儿,故答案为C。
52.句意:他们又一次因为安全原因失败了。Again又,再次;Instead反而;Besides除……之外;Anyway无论如何;根据上文但这并不容易,因为他们没有足够高的梯子够到猫。可知他们再次因为安全问题失败了,故答案为A。
53.句意:可怜的主人只能坐在树下叫汉克。across穿过;behind在……后面;under在……下面;opposite对面;根据The poor owner could do nothing 可怜的主人为力,可知只能坐在树下,故答案为C。
54.句意:以为它会让那只饿猫下来。expecting期待;promising承诺;realizing意识到;regretting后悔;根据A kind neighbor offered her somecat food 一个好心的邻居给了她一些猫粮,可知期待猫下来,故答案为A。
55.句意:附近的狗主人带着他们的宠物散步,而不是把它们放在院子里,这样汉克就不会因为害怕爬得更高。help帮助;safe安全;baths洗浴;walks散步;根据instead of letting them out in their yards,而不是把他们放在院子里,可知附近的狗主人带着宠物散步,故答案为D。
56.句意:附近的狗主人带着他们的宠物散步,而不是把它们放在院子里,这样汉克就不会因为害怕爬得更高。better更好的;slower更慢的;higher更高的;harder更难的;根据上句附近的狗主人带着宠物散步,而不是把他们放在院子里,可知这样汉克就不会因为害怕而爬得更高了,故答案为C。
57.句意:另一个邻居莉迪亚说有个聪明的办法可以把猫从树上弄下来。If如果;When当……时候;Since由于;自从;Before在……之前;根据语境:当另一位邻居莉迪亚谈到一种聪明的方法把猫从树上弄下来时,Delores想马上试一下,可知when引导的时间状语从句,符合题意,故答案为B。
58.句意:德洛丽丝决定马上试试。try尝试;find发现;repair修理;change改变;根据talked of a clever way of gettingthe cat down from a tree. 谈到了一个聪明的方法把猫从树上弄下来。可知想马上试一下,故答案为A。
59.句意:他们一起做了一个滑轮系统,把一个篮子里装着汉克最喜欢的东西举到他面前。toy玩具;fish鱼;rope绳子;basket篮子;根据下文Hank jumped into it. ,Hank跳了进去。可知应该是篮子,故答案为D。
60.句意:“住在这么友好的社区里,我感觉很好。peaceful平静的;friendly友好的;popular流行的,受欢迎的;wealthy富有的;根据上文当另一位邻居莉迪亚谈到一种聪明的方法把猫从树上弄下来时,Delores想马上试一下, 最后猫下来了,可知住在这样友好的社区我感觉很好。故答案为B。