(时间:120分钟 满分:150分)
第Ⅰ卷
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面五段对话。每段对话后有一小题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
W:Paul,do you remember Jessica's birthday?
M:Yeah.It's the day before Teacher's Day.
1.When is Jessica's Birthday?
A.Sep.8. B.Sep.9. C.Sep.10.
M:Jane,do you still live in the China Great Hotel?
W:Oh,I forget to tell you that we moved to the Hilton last week.
2.Which hotel does the woman live in now?
A.China Great Hotel.
B.Holiday Inn.
C.Hilton.
M:Helen,I am going to take my son to the zoo tomorrow morning.Would you like to go with us?
W:I'd like to,but the weather report says it'll snow heavily tomorrow.
3.Why will the woman not go to the zoo tomorrow?
A.The man's son is too young.
B.She will attend a meeting tomorrow.
C.It'll snow heavily.
M:Excuse me,Madam.Can I take Bus 105 to the railway station?
W:Sorry,I am also new here.Maybe you can ask someone else.
4.Where does the conversation take place most probably?
A.At a bus stop.
B.At a railway station.
C.In a bank.
W:Sir,can I come in now?
M:Sorry,Lady.I am afraid that you have to wait half an hour for our business hours that are from 8:30 a.m. to 5:30 p.m.
5.When did the woman arrive?
A.8:00. B.8:30. C.8:45.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
M:How are you,Mrs Brandon?
W:Pretty good.How are you doing?
M:Not so good.I lost my job today.
W:I'm sorry to hear that.
M:How are your students doing?
W:They are very nervous about their final test.
M:I remember you gave our class a hard final test in my first year of college.Many of us failed.But I really learned a lot from you.You see,I can speak very good English.
W:Thank you for saying so.
6.What's the relationship between the two speakers?
A.Teacher and student.
B.Boss and employee.
C.Husband and wife.
7.What happened to the man?
A.He failed his final test.
B.He was out of work.
C.He gave the students a hard final.
听第7段材料,回答第8至10题。
M:Hello.This is Mike.Who is it,please?
W:Oh,Mike.This is Amy.My goodness! I've at last got hold of you.
M:Nice to hear from you again after all these years.What have you been doing?
W:Well,I've tried many things since school.I'm now working for a food processing company,in charge of sales.So I travel a lot.
M:Oh,that's great.You must really enjoy it.
W:Oh,I do.Yeah,it's interesting,but I'm tired.But,Hmm...What about you,Mike?
M:I work in a law firm,practicing business law.
W:Oh,that's challenging.
M:Yeah,but I like my job.
8.What's the probable relationship between the two speakers?
A.Salesperson and customer.
B.Old school friends.
C.Fellow workers.
9.What do we know about the woman in the dialogue?
A.She is fond of her work.
B.She's tired of traveling.
C.She is interested in law.
10.Where does the man work?
A.In a school.
B.In a food processing company.
C.In a law firm.
听第8段材料,回答第11至13题。
W:Good morning.This is Shanghai Car Rental.
M:Good morning,Miss.A friend of mine suggested I call you to hire a car.
W:Oh,yes.A lot of people do this these days.
M:Yes,we are just on holiday here for a few days and they said it would be a good idea to hire a car to get around the city.
W:Well,it certainly is.What kind of car do you want to hire?
M:What can you suggest?
W:We have a variety of choice,such as Xiali,which is the cheapest,200 yuan a day,Citroen,Jatta,Elysee,but Santana sedans are the big favourite these days.
M:How much if I hire a Santana for three days?
W:Oh,that will be 1,200 yuan.
M:Oh,it sounds a bit too expensive.What about a Jetta?
W:It will be 300 yuan a day.
M:Then I'd better hire a Jetta tomorrow morning,would there be any problem?
W:No problem at all.Now let me take down your name and telephone number.
11.Why does the man want to hire a car?
A.To go and see his friends.
B.To visit the city.
C.To go shopping.
12.What is the rental money for a Santana?
A.400 yuan a day.
B.300 yuan a day.
C.200 yuan a day.
13.Which of the following is True according to the conversation?
A.The man is on holiday in Shanghai.
B.The man has decided to hire a Santana for 3 days.
C.Jettas are the most popular with the tourists.
听第9段材料,回答第14至16题。
W:Excuse me.I'm with the airport office.I'm doing a survey.Can I ask you some questions?
M:Sure.Go ahead.
W:How do you feel about the arrival area?Were you happy with it?
M:Yes,but it's a long way from the gate to the Immigration.
W:Oh,I'm sorry about that.Well,how about Immigration?How long did it take you to get through?
M:Oh,it's really quick—it took me only about 3 or 4 minutes.
W:Oh,good.OK,then,I see you bought some duty free items.Were you happy with the prices?
M:Well,I thought they were a little high.
W:A little high?Compared to...?
M:Oh,to most places in Asia—although I will say the prices seem lower here than in the States.
W:I see.Well,how about the general appearance of the airport?
M:Oh,excellent.It's about the cleanest airport I've ever been in.
W:So,all in all it is clean and efficient?
M:Yes,oh,I've got to go.Here comes my suitcase.
14.Where does the conversation take place?
A.At an airport.
B.On a plane.
C.At a duty free shop.
15.What does the man think of the prices of the items in the dutyfree shop?
A.Very high. B.Low. C.A little high.
16.Which of the following is right?
A.The man is from the States.
B.The man has arrived in a foreign country.
C.It took him a long time to get through the Immigration.
听第10段材料,回答第17至20题。
This is radio station KSPF in Santa Monica,California.It's time for the noon weather report,brought to you today by the English Coffee Shop on Montana at Seventh Street in Santa Monica—open twentyfour hours a day with the best food in Santa Monica.
At twelve o'clock,the sun is out after a cloudy morning.The wind is from the west at three miles an hour,and the temperature is seventyeight degrees with waves which are two to three feet high.Good waves! If you are driving to the beach this afternoon,park at the north end of the beach.The south end parking field is already full.Have a good time at the beach!
This weather report has been brought to you by the English Coffee Shop on Montana at Seventh Street in Santa Monica—open twentyfour hours a day with the best food in Santa Monica.
17.What can we learn about the radio station?
A.It is owned by the English Coffee Shop.
B.It is on Montana at Seventh Street in Santa Monica.
C.It sells advertising time.
18.What will the weather be like?
A.Cloudy. B.Cold. C.Fine.
19.What can we learn about Santa Monica Beach?
A.It is a good place for parking cars.
B.It is a good place for surfing.
C.It is a good place for swimming.
20.Where should you park if you are driving the beach this afternoon?
A.The north end parking field.
B.The south end parking field.
C.The west end parking field.
第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A
The term country music refers to a variety of styles,originally popular among working class white Americans in the rural areas of the South and West.Originally known as “hillbilly music”,the term was replaced by country and western music in 1949 and eventually shortened to country music.
But the origins of country music go way back a century ago,to the waves of immigrants from Britain and Ireland.Their songs and dances,nursery rhymes and ballads,would form the most important part of the folk musical tradition of rural America,and the basis for what became known as “old time”music.
These roots of country music lie largely in the folk songs and instrumental music of the English,Irish,and Scots who settled in the Appalachian areas of the MidSouth during the eighteenth and nineteenth centuries.Many of these mountainous areas were not settled until the 1830s,and then by impoverished immigrants who were concerned with the daily struggle for survival.The communities were cut off from the rest of America and still attached to their traditions.
Other origins of country music can be traced back to the flamenco and habanera music of Spain,the polka and other dances of Eastern Europe and—as with almost all the popular music of the United States—the influence of the slave populations shipped from the African continent.In fact one of the major instruments in Appalachian and early country music,the banjo,has its origins in AfroAmerican history.
Two publishing events in the early part of the 20th century excited a widespread interest in America's white musical tradition and “old time” music.First,in 1910,the musicologist John Lomax published Cowboy Songs and Other Frontier Ballads.Then in 1916 the English song collector Cecil Sharp put together a collection of folk music from the Appalachian mountains.
But it wasn't until 1922,when Texas fiddler(小提琴家) Eck Robertson cut the first record of “old time”music,that the popularity of what also became known as“hillbilly music”really began to grow,via pioneering artists,record labels and radio stations.The record that more generally gets cited as the first country release was made in June 1923 by Fiddlin' John Carson.
21.What does the text mainly discuss?
A.The history of the US folk music.
B.The origins of country music.
C.The influence of “old time” music.
D.The waves of immigrants in the US.
22.The underlined word “impoverished” in Paragraph 3 most probably means“______”.
A.brave B.poor C.legal D.kind
23.Who made a great contribution to the spread of Appalachian music?
A.Fiddlin' John Carson. B.Eck Robertson.
C.Cecil Sharp. D.John Lomax.
24.Country music first became widely known in the ______.
A.1830s B.1840s C.1910s D.1920s
B
Music for Little Mozarts is a program designed to help your little ones develop a love of music.Learning music at an early age helps develop little minds and expand their cognitive(认知的)ability.While listening to music can certainly help your youngster pick up songs,actually learning to play the piano can help your child's education development.
This program focuses on little creatures that both entertain and teach.By grasping the attention of a young child's mind and engaging them with stories along with hands on experience,you can provide them with a positive experience that just may fuel a little Mozart in later years.
Within this multibook and multiyear lesson plan there are ten little characters that help draw the child into the lesson plan.These little creatures actually can be used to help the child grasp basic concepts in music.The series starts out in the preschool years and provides day by day lessons that can aid the child or a classroom of children right through early adolescence(青春期).
The series is designed for both classroom and preschool use and for those at home with homeschoolers.It contains a series of books along with audio CDs,flash cards,and other visual aids that can help very young children develop an ear and an eye for music.
It can be hard to hold the attention spans of children for very long.However,with the right creativity and the proper attention along with simple,easytomaster daily lessons,most children will not only grasp music rather quickly,they will also develop a love of real music,not just banging on a piano keyboard and making sounds.
The short,daily lessons are planned out so that children learn to play music by ear.They learn to play real songs and master real passages quickly and easily.This element keeps them involved.They also master playing by ear and then later by reading rather quickly.
25.This program is intended for children to ______.
A.learn how to sing songs
B.master playing the piano quickly
C.learn some basic music knowledge
D.experience charm of music
26.The underlined word “creatures” probably refers to ______.
A.children to learn music
B.the characters of the program
C.cartoon animals
D.education methods
27.The last two paragraphs mainly tell the readers ______.
A.what this program offers
B.the relation between ear and music
C.it's more important to use ear than reading ability to learn music
D.this program is useful to develop children's love of music quickly
C
Surfing the Internet for fun will make you a better employee,according to an Australian study.
The University of Melbourne study shows that people who use the Internet for their own reasons at work are about 9 percent more productive than those who do not.Study author Brent Coker said,“Surfing the Internet at times helps increase an employee's attention.”
“People need to relax for a bit to get back their attention,” Coker said on the university's website.“Having a short break,such as a quick surfing of the Internet,helps the mind to rest itself,leading to a higher total Internet attention for a day's work,and as a result,increases productivity(生产效率),”he said.
According to the study of 300 workers,70 percent of the people who use the Internet at work surf the Internet for their own reasons during office hours.Among the most popular surfing activities are searching for information about products,reading online news,playing online games and watching videos.“Firms spend a lot of money on software to block their employees from watching video,using social networking sites or shopping online,” said Coker.“That's not always a good idea.”
However,Coker said the study looked at people who surfed the Internet in moderation(适度),or were on the Internet for less than 20 percent of their total time in the office.“Those who spend too much time surfing the Internet will have a lower productivity than those without,” he said.
28.What does the University of Melbourne study mainly show?
A.People who surf the Internet are good employees.
B.Not everyone surfs the Internet for fun during office hours.
C.Surfing the Internet for fun during office hours increases productivity.
D.The Internet is becoming more and more important in people's life.
29.According to Paragraph 3,Brent Coker would most probably agree that______.
A.the longer a person's mind rests the better attention he will have
B.surfing the Internet is the best way to increase productivity
C.workers should have a long break during office hours
D.workers should let their minds rest now and then
30.Which of the following is NOT mentioned in the passage as one of the most popular surfing activities?
A.Watching videos. B.Reading online news.
C.Reading online novels. D.Playing online games.
31.What can we infer from the last paragraph?
A.Spending too much time surfing the Internet reduces productivity.
B.Those who never surf the Internet have the lowest productivity.
C.Most people don't surf the Internet in moderation during office hours.
D.People should spend as little time as possible surfing the Internet.
D
In all the world's cultures,people sing,play instruments,and celebrate with music.It plays such an important role in our lives that all fields focus on its study,including one looking at the biology of music.Experts find that because of the way our brains process music,learning to play an instrument or just listening to music can have a wide range of benefits.
Music education has received a lot of attention.Learning to play an instrument can help children improve math,science,and language skills.One study in Canada tracked children's IQ scores for nine months,discovering that children who studied music had the biggest test score improvements.The secret may lie in the way reading music and playing notes use several areas of the brain,increasing our ability to learn school subjects.For example,reading notes improves spatial(空间的) reasoning skills,which are helpful in solving math problems like fractions(分数).
Music is also used for medical purposes,such as the treatment of diseases which affect memories.The secret lies in the way the brain processes music.One area near the forehead,the medial prefrontal cortex,connects music with memories stored in two other areas:the amygdale and hippocampus.That's why an old song can remind you of something that happened years ago.For patients suffering from diseases like Alzheimer's,listening to music can help unlock buried memories by strengthening musical pathways to memories.
With the evidence of music's benefits,it's no wonder some countries make music study a part of their education systems.People are recognizing that more than just a form of entertainment,music is also great for the brain.
32.Scientists are studying music because ______.
A.music can be used for medical treatments
B.music plays a very important role in our lives
C.our brains can process music in different ways
D.music education has received a lot of attention
33.According to the Canadian study,which children increased IQ scores?
A.Those who already had high IQ scores.
B.Those who always played music.
C.Those who could not play any instrument.
D.Those who studied music for a period of time.
34.Which of the following is a kind of disease?
A.Spatial reasoning.
B.Alzheimer's.
C.The amygdale and hippocampus.
D.The medial prefrontal cortex.
35.Which can be the best title for the text?
A.Music and health B.Music and mind
C.Music and education D.Music and instruments
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Jealous(嫉妒)of the kids at school who are smarter than you and seem to learn more quickly?Don't worry.__36__
__37__ However,according to a recent study,IQ can rise—not just by one or two points,but by as many as 21 points!
Scientists have found that IQ changes are linked to changes in part of the brain called gray matter,which was seen to grow and become denser(更加密集)in the brains of people whose IQs improved greatly.__38__ One is to train your shortterm memory.Previous research has proven that shortterm memory is the basis for intelligence,so trying to recognize or retell something that you have seen or heard can help raise your overall brain power.__39__
A good night's sleep will also help improve your concentration.__40__ It helps you stay focused for longer the next day.
Scientists have also found that exercise helps.Walking 30 minutes a day five times a week and doing exercise will help you become more knowledgeable as well as healthier and fitter.
A.There are several ways of increasing your brain's gray matter.
B.Your brain deals more efficiently with things you truly like.
C.With a bit of brain training,the chances are that you can be as smart as they are.
D.So maybe it's a good idea to get your brain in training right away.
E.Getting enough sleep is like pushing the reset button in your brain.
F.The more you work on it,the better you will become.
G.People used to assume that a person's IQ was unchangeable.
第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可能填入空白处的最佳选项。
A person should eat right,get some exercise,or he or she will look terrible in 25 years.And if the person drinks and smokes?Even__41__ .That's the message from Blue Cross Blue Shield.The __42__ ,called “Future You”,uses a digital camera and computer to compare a person's current image with his or her future __43__ without changes in bad habits.
“Smoking can __44__ your skin,” said Anna,a creative operation manager,“You can see what the results of the toxins(毒素)and the chemicals in__45__ are.” Along with the potentially__46__ sight of one's older self,Future You offers sciencebased__47__ on what to eat,how much to exercise and other ways to __48__ your health.But will it work?Too __49__ to tell was the verdict(意见)of Anna.“I want to see some data!” she said.
Generally,Anna said,men show__50__ concern about their appearance than women.“Women say,‘That looks like my __51__ on the screen,’” she said.“Men are more likely to __52__ ,‘Yeah,go ahead.Put it on .’” The project was raised more than a year ago to improve the overall(总体的)health of the people who are __53__ of this company.In addition,the growth in the ranks of __54__ customers would bring down the overall cost of health care.In coming weeks,two new ones will be __55__ in locations such as the American Tobacco Campus and the Museum of Natural Science.If users __56__,their information will be stored as secrets without names to create a database of good and bad __57__ .
The process is free and the response is not __58__ ,at least according to Valencia Robertson,one of a line of people who waited to __59__ the instrument on Thursday.“I'm good,” Robertson said after __60__ her future image.“It's not going to be a big difference.”
41.A.easier B.happier C.bitter D.worse
42.A.instrument B.picture C.place D.structure
43.A.wealth B.character C.appearance D.education
44.A.reflect B.bother C.ruins D.affect
45.A.cigarettes B.beers C.medicines D.foods
46.A.confusing B.convincing C.depressing D.exciting
47.A.opinion B.plans C.thought D.advice
48.A.break B.damage C.preserve D.change
49.A.possible B.natural C.early D.clear
50.A.deeper B.less C.higher D.stronger
51.A.son B.father C.daughter D.mom
52.A.guess B.say C.doubt D.wonder
53.A.customers B.managers C.secretaries D.cleaners
54.A.cautious B.smart C.careless D.generous
55.A.showing up B.thought out C.sold out D.dying out
56.A.know B.agree C.come D.listen
57.A.habits B.choices C.methods D.plans
58.A.nice B.cool C.strange D.bad
59.A.repair B.sell C.try D.buy
60.A.drawing B.viewing C.picturing D.imaging
第Ⅱ卷
第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。
Mozart was born 61.______January 27th,1756 and died on December 5th,1791.When he was three,he often had lessons with his elder sister.His father 62.______(take)him to many different countries 63.______ he played music for lots of people..______,some people didn't believe that a little boy could write wonderful music.They asked him to stay in a room all by himself for a week and somebody watched 65.______ room all the time.In the week,he finished a new piece 66.______music.After that,people believed that he could write beautiful music.Mozart died 67.______ he was still a young man.During his short life,he studied music and taught music,played music 68.______ wrote music.Even by working so hard,he 69.______ make much money.Often he had to borrow money from his friends.But his music made him 70.______ and for more than two hundred years his music has made other people happy,too.
参
1.答案:B
2.答案:C
3.答案:C
4.答案:A
5.答案:A
6.答案:A
7.答案:B
8.答案:B
9.答案:A
10.答案:C
11.答案:B
12.答案:A
13.答案:A
14.答案:A
15.答案:C
16.答案:B
17.答案:C
18.答案:C
19.答案:B
20.答案:A
21.答案:B
解析:主旨大意题。本文介绍了美国乡村音乐的起源。关键词句有“But the origins of country music...”,“These roots of country music...”,“Other origins of country music...”等。
22.答案:B
解析:词义猜测题。根据画线单词后的“who were concerned with the daily struggle for survival”可知,美国早期移民的生活很艰难,故可推断这个单词的含义应为“贫困的”。
23.答案:C
解析:细节理解题。根据倒数第二段的“Then in 1916 the English song collector Cecil Sharp put together a collection of folk music from the Appalachian mountains.”可知C项正确。
24.答案:D
解析:细节理解题。根据最后一段的“But it wasn't until 1922...that the popularity of what also became known as‘hillbilly music’really began to grow...”可知,乡村音乐开始被人们熟知是在20世纪20年代。
25.答案:B
解析:推理判断题。最后两段指出了该教程的内容和目的:学弹钢琴,在快乐的情景中建立起对音乐的爱好和良好的感受。
26.答案:C
解析:词义猜测题。综合分析第二段第一句和第三段第二句可知,这是用来帮助引起孩子们的注意力并激发他们的兴趣的东西,四个选项中只有C项具有这个特征。
27.答案:D
解析:主旨大意题。这两段三次使用了quickly,分别用于“孩子快速地理解音乐”(第五段第二句)、“快速掌握和演奏真正的音乐”(第六段第二句)、“快速通过从听到直接识谱掌握演奏技能”(第六段最后一句),可知答案为D项。
28.答案:C
解析:细节理解题。从第二段“people who use the Internet for their own reasons at work are about 9 percent more productive”可知。
29.答案:D
解析:细节理解题。从第三段最后一句可知。
30.答案:C
解析:细节理解题。从第四段“searching for information about products,reading online news,playing online games and watching videos”可知。
31.答案:A
解析:推理判断题。从最后一段“Those who spend too much time surfing the Internet will have a lower productivity than those without”可知。
32.答案:B
解析:细节理解题。根据第一段第二句中的“It plays such an important role in our lives that all fields focus on its study...”可知,科学家们研究音乐是因为音乐在我们的生活中起着非常重要的作用。
33.答案:D
解析:推理判断题。根据第二段第三句“One study in Canada tracked children's IQ scores for nine months,discovering that children who studied music had the biggest test score improvements.”可推知,学了一段时间音乐的孩子智商会提高。
34.答案:B
解析:细节理解题。根据第三段第五句中的“For patients suffering from diseases like Alzheimer's”可知,Alzheimer's是一种疾病,意为“早老性痴呆病”。spatial reasoning指“空间推理”;the amygdale and hippocampus是指大脑记忆存储的两个区;the medial prefrontal cortex是指“内侧前额叶皮质”。
35.答案:B
解析:标题归纳题。通读全文可知,本文主要介绍了音乐和心智的关系,大脑在处理音乐的过程中,给我们带来了诸多好处。因此B项为最佳标题。
36~40.答案:36.C 37.G 38.A 39.F 40.E
41.答案:D
解析:根据上文“if the person drinks and smokes?”可知,如果吸烟或喝酒的话那就更糟了。
42.答案:A
解析:根据下文“...called ‘Future You’,uses a digital camera and computer to...”可推知,这里指仪器。
43.答案:C
解析:根据上文“compare a person's current image with”可知,这里是指将一个人现在和未来的外表进行比较。
44.答案:D
解析:吸烟会影响你的皮肤。
45.答案:A
解析:你可以看到烟里的毒素和化学物质会导致什么结果。
46.答案:C
解析:根据下文“one's older self”可知,看到自己老了以后的形象会感到沮丧。
47.答案:D
解析:Future You会提供饮食、运动以及其他方面的科学建议。
48.答案:C
解析:通过饮食和运动来保持健康。
49.答案:C
解析:根据下文“I want to see some data!”可知,要判断仪器的效果现在还尚早。
50.答案:B
解析:根据下文“Yeah,go ahead.Put it on .”可知,男士不像女士那样关心自己的外貌。
51.答案:D
解析:女人说,屏幕上的自己像她的妈妈。
52.答案:B
解析:男人更有可能会说……
53.答案:A
解析:根据下文“customers”可知,这里指的是消费者。
54.答案:B
解析:根据下文“customers would bring down the overall cost of health care”可知,这样的消费者增长将会使整体的医疗费用降低,由此可推知,消费者是精明的。
55.答案:A
解析:在接下来的几周,两款新式的仪器将会出现。
56.答案:B
解析:如果使用者允许的话,他们的信息将会被匿名保存。
57.答案:A
解析:……建立一个好、坏习惯的数据库。
58.答案:D
解析:程序是免费的,而且反响不错。
59.答案:C
解析:根据排队等候尝试这套仪器的尝试者说……。
60.答案:B
解析:根据上文“I'm good”以及下文“It's not going to be a big difference.”可推知,Robertson是看过自己未来形象之后说的这些话。
61~70.答案:61.on 62.took 63.where .However 65.the 66.of 67.when 68.and 69.couldn't 70.happy
第四部分 写作(共两节,满分35分)
第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除: 把多余的词用斜线(\划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
I'm writing to invite you to visit China and spending the summer vacation with me.I have made wonderful plan for it.First,we can go to Qingdao,there it is cool and mild,and have funs at the seaside.Then we were to participate in a Taiji camp in the Wudang Mountains.You are curious about Chinese kung fu,but I believe this is a good chance to learn it.Last,I have also been longed to take you to the countryside.We can stay there for a few days and visit to some relatives of me.I hope this plan suits you good and I am looking forward to your coming.
答案:
第一句:spending→spend
第二句:made后加a
第三句:there→where;funs→fun
第四句:were→are
第五句:but→so/and
第六句:longed→longing
第七句:去掉to;me→mine
第八句:good→well
第二节 书面表达(满分25分)
假定你是李华,你在“21世纪英文报”上看到了一则招聘业余学生记者的广告,觉得自己很适合,请你根据以下提示给报社主编写封信应聘这个职位。内容主要包括:
个人信息 | 17岁 高二 阳光中学 |
个人条件 | 英语好,善交流 对写作有兴趣,善于观察,曾做过校报记者 有充足的课余时间 |
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
Dear EditorinChief,
My name is Li Hua and I'm writing to apply for the position of the student reporter you advertised in the 21st Century.
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
Looking forward to your reply.
Sincerely yours,
Li Hua
参考范文:
Dear_EditorinChief,
My name is Li Hua and I'm writing to apply for the position of the student reporter you advertised in the 21st Century.
I am 17 years old and right now a Senior Grade 2 student in Yangguang High School.I am good at English and enjoy writing.In my spare time I often read books and do some writing myself.I like meeting new people and talking with them.Besides,I am a person with curiosity and a good observer,which are essential qualities for a good journalist.I worked as a reporter for our school newspaper last year and did a good job.
I believe I am the right person for the job and I can handle my schoolwork easily so as to have enough time for the work.Hope you can accept my request.
Looking_forward_to_your_reply.
Sincerely_yours,
Li_Hua