最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

最新人教版英语七年级英语上册阅读理解(word)

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-09-30 20:57:31
文档

最新人教版英语七年级英语上册阅读理解(word)

最新人教版英语七年级英语上册阅读理解(word)一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.根据短文内容,选择正确答案。HappyNewYear   LotsoffuniswaitingforyouonNewYear'sEve!   Chinesefood   BeijingRestaurant:5:00p.m.~7:00p.m.   Lion&dragondancefrom   GuangdongandFujian   CentralSquare(中心广场),1:00p.m.~5:
推荐度:
导读最新人教版英语七年级英语上册阅读理解(word)一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.根据短文内容,选择正确答案。HappyNewYear   LotsoffuniswaitingforyouonNewYear'sEve!   Chinesefood   BeijingRestaurant:5:00p.m.~7:00p.m.   Lion&dragondancefrom   GuangdongandFujian   CentralSquare(中心广场),1:00p.m.~5:
最新人教版英语七年级英语上册阅读理解(word)

一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)

1.根据短文内容,选择正确答案。  

Happy New Year

    Lots of fun is waiting foryou on New Year's Eve!

    Chinese food

    Beijing Restaurant: 5:00 p.m. ~ 7:00 p.m.

    Lion & dragon dance from

    Guangdong and Fujian

    Central Square(中心广场), 1:00p.m. ~ 5:00 p.m.

    Fireworks

    Central Square, 8:00 p.m. ~ 11:00 p.m.

    The New Year parade()

    Tianjin Street, 2:00 p.m. ~ 4:00 p.m.

    Chinese music & dance

    Central Square, 5:00 p.m. ~ 8:00 p.m.

    Sunday Date: Sunday, January 22nd, 2012

    Place: Chinatown

    More programmes(节目) are on CCTV. Let's welcome the New Year together!

(1)If you want to watch the lion and dragon dance in Chinatown, you can go to _______.            

A. Guangdong                    B. Fujian                    C. Tianjin Street                    D. Central Square

(2)The parade starts at _______.            

A. 8:00 in the evening                                          B. 2:00 in the afternoon

C. 4:00 in the afternoon                                       D. 8:00 in the morning

(3)Chinese music & dance will last(持续) _______.            

A. three hours                       B. two hours                       C. four hours                       D. five hours

(4)When is the Spring Festival in 2012?            

A. It's on Saturday.     B. It's on January 22nd.     C. It's on January 23rd.     D. Is on January 1st.

(5)Which of the following is NOT TRUE?            

A. You can enjoy Chinese food in Beijing Restaurant.

B. You can find more programmes on the radio.

C. People will set off fireworks in Central Square.

D. All the activities are in the afternoon or in the evening.

【答案】 (1)D

(2)B

(3)A

(4)C

(5)B   

【解析】【分析】主要讲了关于新年的一些有趣的事情。

 (1)细节题。根据Lion & dragon dance from Guangdong and Fujian Central Square(中心广场)可知舞龙灯在广东和福建的中心广场举行,故选D。

 (2)细节题。根据The New Year parade()Tianjin Street, 2:00 p.m. ~ 4:00 p.m.可知新年在下午2点到4点,故选B。

 (3)细节题。根据Chinese music & dance Central Square, 5:00 p.m. ~ 8:00 p.m.可知中国音乐和舞蹈在下午5点到8点,持续三小时,故选A。

 (4)细节题。根据Sunday Date: Sunday, January 22nd, 2012可知2012年1月22日是新年,春节是1月23日,故选C。

 (5)细节题。根据More programmes(节目) are on CCTV.可知更多的电视节目在电视台上,不在收音机上。故选B。

 【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。

2.阅读理解  

    Mr Smith is a teacher of English. He comes from America. He teaches English in China. He speaks Chinese quite well. 

    He reads a lot of books and his wife often writes books for the students at home. Mr Smith gets up at five in the morning. He leaves home at ten to six. He begins the first lesson at 8:00. He teaches English every day except Saturday and Sunday. At ten to twelve he finishes his lessons. Ten minutes later he has lunch. In the afternoon, he often plays games with his students. Sometimes he teaches his students in his office. Supper time is at about six. After that, he reads newspapers and watches TV. At about ten to eleven he goes to bed.

(1)Mr. Smith is      .            

A. a Chinese                    B. an Englishman                    C. a worker                    D. an American

(2)He leaves home at       .            

A. 6:10                                     B. 5:50                                     C. 7:10                                     D. 6:50

(3)He doesn't have any English classes on       .            

A. Saturday                      B. Sunday                      C. Friday                      D. Saturday and Sunday

(4)He has lunch at      .            

A. 12:30                                  B. 12:00                                  C. 13:30                                  D. 13:00

(5)He watches TV or reads newspaper       supper.            

A. before                                      B. after                                      C. at                                      D. in

【答案】 (1)D

(2)B

(3)D

(4)B

(5)B   

【解析】【分析】文章大意:短文介绍了英语老师斯密斯每天的工作经历。

 (1)细节理解题,根据 He comes from America. 可知,斯密斯是一个美国人,故答案是D。

 (2)细节理解题,根据 He leaves home at ten to six.  可知,他每天五点五十离开家,故答案是B。

 (3)细节理解题,根据  He teaches English every day except Saturday and Sunday. 可知,斯密斯先生在星期六和星期天不上英语课,故答案是D。

 ​​​​​​​(4)细节理解题,根据 At ten to twelve he finishes his lessons. Ten minutes later he has lunch.  可知,斯密斯先生十二点吃午饭,故答案是B。

 ​​​​​​​(5)细节理解题,根据  Supper time is at about six. After that, he reads newspapers and watches TV.  可知,晚饭后,她或者读报或者看电视,故答案是B。

 【点评】考查阅读理解题,本文涉及到了细节理解题,细节理解题比较简单,一般都可以从短文中直接找到答案。

3.根据短文内容选择答案。

(A)

      There are four people in the twins’ family. They are the twins, their father and their mother.

      The twins’ names are Lucy and Lily. They are fourteen. They are in the same class in the NO.1 Middle School. They are very good students. They not only work very hard but also sing very well. They want to join the music club. Lucy wants to play the piano. Lily can play the guitar.

      Their father, Mr. King, is a teacher. He teaches English in a school near his home. Their mother, Mrs. King, is a teacher, too. She teaches Chinese. Mr. and Mrs. King are in different schools. But they have the same hobby — play the guitar.

(1)Mr. King is a good _______.

A. driver                               B. worker                               C. teacher                               D. farmer

(2)Lily can __________.

A. play the piano                 B. draw horses                 C. play the guitar                 D. play chess

(3)Mrs. King is a __________.

A. Math teacher                  B. Chinese teacher                  C. English teacher                  D. doctor

(4)Their parents work __________.

A. in the same school         B. in the hospital         C. in the factory         D. in different schools

(5)The twins are in the _______ Middle School.

A. No.5                                   B. No.1                                   C. No.4                                   D. No.2

【答案】 (1)C

(2)C

(3)B

(4)D

(5)B   

【解析】【分析】

(1)细节理解题, 根据文中语句“Their father, Mr. King, is a teacher.”理解可知,故选C。

(2)细节理解题, 根据文中语句“Lily can play the guitar.”理解可知, 故选C。

(3)细节理解题, 根据文中语句“Mrs. King, is a teacher, too. She teaches Chinese.”理解可知, 故选B。

(4)细节理解题, 根据文中语句“Mr. and Mrs. King are in different schools.”理解可知, 故选D。

(5)细节理解题, 根据文中语句“They are in the same class in the NO. 1 Middle School.”理解可知, 故选B。

【点评考查对篇章的把握和对细节的识别能力,答题时注意紧扣问题中的关键词,在文章中寻找答案。

4.阅读理解  

(1)You will pay ________ if you want to stay in Sunny English Club for half a year.            

A. 200 yuan                        B. 600 yuan                        C. 1,200yuan                        D. 2,400 yuan

(2)You can visit Ocean Museum ________.            

A. at any time                   B. on Tuesday                   C. on Wednesday                   D. on Saturday

(3)One can get a free examination in Health Center if he is ________.            

A. 9                                         B. 16                                         C. 50                                         D. 72

(4)If you are interested in the life of fish, you should go to ________.            

A. foreign teachers      B. 9 Zhouyu Street             C. 132 Xueyuan Street      D. 16 Yongle Street

【答案】 (1)C

(2)D

(3)D

(4)C   

【解析】【分析】文章大意:这是阳光英语俱乐部、海洋博物馆和健康中心的海报,介绍了个子的营业时间,适应对象、位置和联系电话。

 (1)数字计算题,根据200yuan a month,可知一个月花费需要200元,半年的花费是1200元,故答案是C。

 (2)细节理解题,根据9:00-17:00 from Thursday to Sunday,可知营业时间是星期四到星期日的上午九点到下午五点,故答案是D。

 (3)细节理解题,根据Free examinations for those over 70可知,七十岁以上的人免费体检,故答案是D

 (4)细节理解题,根据132 Xueyuan Street,Show you a full picture of sea lives,可知如果对鱼的生活感兴趣,可以去谓语学院大街132号的海洋博物馆,故答案是C。 

【点评】考查阅读理解题,文章涉及到了细节理解题和数字计算题两种题型,细节理解题可以直接从文章中找到答案,数字计算题则需要根据文章中的数字进行必要的计算,得到答案。

5.阅读下列短文,从下面每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。D

    The Sun shone high in the sky.When a little boy was playing in the garden of a house,a deer suddenly rushed into.It took the boy away.This made the little boy afraid and shouted.His mother came out,seeing the deer running off towards the mountains with her little boy.

    The boy's mother was so worried. She ran after the deer,as fast as she could,but not too far away,she found her little boy sitting safely on the grass.His mother was so happy that she cried.

    When she went back home with her son,she was amazed at what she saw.The big tree in the back of their house fell down when she was out looking for her son.The whole house was broken.The chickens and dogs in the house were all dead.If she and her little boy were at home,...

    Then the little boy's mother remembered the deer.About a year ago,it ran into her house because a hunter(猎人)wanted to catch it.She felt sorry for the poor deer,so she covered it with some clothes.When the hunter rushed in,he couldn't find it.He thought it must go out of the back door, so he kept catching it,and when he was far,far away,she let it return to the forest.

    She never imagined that the deer could remember her kindness(友善).    

(1)What was the weather like that day?                

A. Rainy.                           B. Sunny.                           C. Cloudy.                           D. Windy.

(2)What did the mother do when she saw the deer taking his son away?                

A. Called the police.                                           B. Cried for help.

C. Ran after the deer herself                                D. Shot the deer.

(3)Which of the following things make the house fall down?                

A. A big tree.              B. The deer.              C. The son.              D. The chickens and dogs.

(4)Why did the deer take the little boy away?                

A. Because it wanted to save the family.          B. Because it was hungry to eat the boy.

C. Because it'd like to make the mother feel afraid.          D. Because it lost its baby and wanted to have a baby.

【答案】(1)B

(2)C

(3)A

(4)A  

【解析】【分析】短文大意:这篇短文讲的是曾经一个女人救了一只鹿,然后鹿为了报恩救了她和她的儿子。

(1)细节理解题。根据 The Sun shone high in the sky.太阳在高空照耀着。可知是晴天,故选B。

(2)细节理解题。根据She ran after the deer,as fast as she could,她尽可能快跟着鹿跑。故选C。

(3)细节理解题。根据The big tree in the back of their house fell down when she was out looking for her son.The whole house was broken.当她出去找儿子时,他们房屋后面的大树倒了。整个房子坏了。故选A。

(4)推理判断题。根据She never imagined that the deer could remember her kindness(友善).她从来没想到鹿会记得她的友善。可知鹿带走小男孩是为了救她们母子报恩。故选A。

【点评】这是一篇故事阅读。内容简单易于理解。我们先阅读短文了解短文大意,然后理解文后问题,带着问题阅读短文,找到文章中和问题相关的语句,最后确定答案。

6.阅读短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。  

    My name is Mike. I live in America now. I am a twelve-year-old junior high school student. I go to school on foot every day because my house is close to my school. We have four classes in the morning.

    Each class lasts 40 minutes. The first class starts at 8:00 a. m. There is a ten-minute break between two classes. I study hard and do well in Maths, English and Science. Of all my subjects, I like Science best. I want to be a scientist in the future.

    Most of my classmates have lunch at school, but I usually eat lunch at home. After lunch, I can rest for half an hour. Afternoon classes begin at 2: 30 p. m., and end at 4: 50 p. m. We usually study PE, Art and Music in the afternoon.

    I like playing the piano very much. I often have an hour's piano practice after school. I always have a good time at school.

(1)Mike is in ________ now.            

A. the US                             B. the UK                             C. Canada                             D. Germany

(2)What's Mike's favourite subject?            

A. Maths                               B. English                               C. Music                               D. Science

(3)Mike practises playing the piano for ________ after school every day.            

A. 30 minutes                      B. 45 minutes                      C. 60 minutes                      D. two hours

(4)Which of the following is TRUE according to the passage?            

A. Mike is 11 years old.

B. Mike is good at Maths and Art.

C. Mike seldom has lunch at home.

D. Mike's dream is to be a scientist.

【答案】 (1)A

(2)D

(3)C

(4)D   

【解析】【分析】文章大意:本文作者Mike介绍自己的生活和学习情况、爱好和梦想。

 (1)细节理解题。由My name is Mike. I live in America now. 可知迈克现在在美国居住,故选A。

 (2)细节理解题。由Of all my subjects, I like Science best. 可知迈克最喜欢科学,故选D。

 (3)细节理解题。由 I like playing the piano very much. I often have an hour's piano practice after school. 可知迈克每天放学后练习一个小时的钢琴,故选C。

 (4)细节理解题。由 I am a twelve-year-old junior high school student. 可知选项A不符合文章内容;I study hard and do well in Maths, English and Science. 可知选项B不符合文章内容; but I usually eat lunch at home.可知选项C不符合文章内容;I want to be a scientist in the future.可知选项D,符合文章内容,故选D。

 【点评】考查阅读理解,首先通读全文,了解全文大意,其次分析问题,抓住关键词,在文中寻找相关信息,确定答案,最后再检查一遍,确保答案正确。

7.阅读理解  

    Night after night, a wolf walks around a group of sheep, looking for one of them to eat, but the shepherd (牧羊人) and his dogs always make him go away.

    But one day, the wolf finds the skin (皮)of a sheep. He puts the skin carefully over him. Then he walks into the group of sheep.

    The shepherd thinks that the wolf is one of his sheep, and makes the wolf eat the grass with the sheep, and even lets him sleep with the sheep.

    For many days and nights, the wolf eats and sleeps very well. The wolf enjoys himself very much. But one day, the shepherd wants to sell one of his sheep at the market. He finds the biggest and fattest sheep and brings him into town. Can you guess who it is? It is the wolf!

(1)Why does the wolf walk around the group of sheep?            

A. Because he wants to learn to eat grass.

B. Because he wants to eat one of the sheep.

C. Because he wants to become one of the sheep.

D. Because he wants to make friends with the dog.

(2)Before the wolf walks into the group of sheep, what does he do?            

A. He gets a sheep and eats it.                            B. He talks with the shepherd.

C. He puts the skin of a sheep over him.            D. He eats the shepherd and the dog.

(3)What does the wolf learn at last?            

A. A bad thing never dies.

B. A good beginning makes a good ending.

C. A good beginning may make a bad ending.

D. A friend to everybody is a friend to nobody.

(4)What is the best title for the passage?            

A. A Wolf in Sheep's Skin.                                    B. One of the Sheep at the Market.

C. A Wolf, a Shepherd and a Dog.                       D. The Big and Fat Sheep.

【答案】 (1)B

(2)C

(3)C

(4)A   

【解析】【分析】本文是一篇人物故事类阅读,主要介绍了一匹狼为了去吃羊找到羊皮混进羊群里,很享受羊群的生活,但是最后被牧羊人卖了的故事。

 (1)细节理解题,根据原文,a wolf walks around a group of sheep, looking for one of them to eat,一匹狼围绕着一群羊走着,想找到他们的一头来吃,可知狼绕着一群羊走的目的是想找到一头羊来吃,故选B。

 (2)细节理解题,根据原文the wolf finds the skin (皮)of a sheep. He puts the skin carefully over him. Then he walks into the group of sheep.这匹狼找到了一头羊的皮,他很小心地把羊皮盖在自己身上,然后他朝着羊群走去.可知在这匹狼去羊群之前,他把羊皮盖在自己身上。故选C。

 3)推理判断题,根据原文这匹狼找到了一头羊的皮,他很小心地把羊皮盖在自己身上,然后他朝着羊群走去.之后在羊群里过着舒服的生活,日益长胖,结局因为最胖被牧羊人卖了,所以对于这匹狼来说,好的开始可能会有一个很糟糕的结局。故选C。

 (4)主旨大意题,根据原文,主要介绍了一匹狼为了去吃羊找到羊皮混进羊群里,很享受羊群的生活,但是最后被牧羊人卖了的故事.用披着羊皮的狼作为标题最合适,故选A。 

【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题,和主旨题,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息,主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。

8.阅读理解  

    When you travel in the forest, you should stay with your friends. If you walk around only by yourself, you might get lost.

    When you lost the way, the most important thing to do is to stay in one place. Don't try to find your friends. Let them find you. You can shout or whistle three times. Then shout or whistle three times. Then shout or whistle three times again. Any signal given three times is a call for help.

    When people hear you, they will give you two shouts or two whistles. When a signal is given twice, it is an answer to a call for help.

    When you need some water, you have to leave the place to look for it. Don't just walk away. You can pick off small branches and drop them as you walk. It will help you go back again easily.

(1)When you get lost in the forest, the most important thing is       .            

A. to stay in one place      B. to find your friends      C. to look for water      D. to shout and cry

(2)The signal of a call for help is       .            

A. shouting or whistling three times together

B. shouting or whistling twice together

C. picking off branches here and there

D. dropping the branches all the way

(3)When you hear two shouts or two whistles, it means that       .            

A. somebody is fighting with animals

B. People will come to help you soon

C. somebody in trouble needs your help

D. some dangerous animals are coming

(4)When you leave for water, you should       .            

A. walk away quickly to find it

B. collect some branches to set a fire

C. pick off a branch and make a stick

D. drop small branches along your way

(5)The main idea of the passage is       .            

A. how to travel alone in the forest

B. how to find water in the forest

C. What's the use of shouts and whistles

D. what to do if you are lost in the forest

【答案】 (1)A

(2)A

(3)B

(4)D

(5)D   

【解析】【分析】主要讲了在森林里旅行迷路时应该怎么做。

 (1)细节题。根据When you lost the way,the most important thing to do is to stay in one place当你迷路的时候,最重要的事情就是保持在一个地方,可知最重要的事情就是呆在一个地方。故答案选A。

 (2)细节题。根据Any signal given three times is a call for help任何三次发出的信号都是呼救信号,可知大喊或吹口哨三次是在求救。故答案选A。

 (3)细节题。根据When a signal is given twice,it is an answer to a call for help当一个信号发出两次时,它是对求救信号的回答,可知一个信号发出两次时,会有人来帮助你,故选B。

 (4)细节题。根据You can pick off small branches and drop them as you walk你可以把小树枝摘下来,边走边丢,可知去找水需要扔树枝做标记,故选D。

 (5)主旨题。文章主要讲述了在野外迷路了要怎么办,相应的求救信号和回应信号是什么,D项在森林迷路了怎么做符合题意,故选D。 

【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题和主旨题常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。

9.阅读下面短文,从下面每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。  

    Have you ever dreamed about a trip to the space? Seeds (种子) of some vegetables and crops are a lot luckier than you, as they have travelled to space and back.

    China is among the three countries in the world that carry out agricultural research (农业研究) in space. The others are Russia and the US.

    Since 1987, China has sent about 1, 000 species of seeds into space.

    These include green peppers, tomatoes, cucumbers (黄瓜), carrots, lettuce and wheat. Even on China's first manned spacecraft Shenzhou—V, there were some seeds from Taiwan.

    "Conditions in outer space such as radiation (辐射) and low gravity can cause big changes in the seeds," said Chinese researcher Jin Xing.

    But not all seeds are better after going to space. After returning to the Earth, the best seeds are selected. These seeds produce (生产) much more and also grow faster than normal (正常的) seeds

(1)What can bring changes to the seeds?            

A. Temperature.                          B. Weather.                          C. Radiation.                          D. Rain.

(2)The following countries carry out agricultural research EXCEPT ________.            

A. Japan                               B. China                               C. Russia                               D. America

(3)How many kinds of seeds has China sent into space since 1987?            

A. About 100.                      B. About 1, 000.                      C. About 3.                      D. About 10.

(4)The underlined word "lettuce" is ________.            

A. the name of a man

B. the name of an animal

C. the name of a machine

D. the name of a vegetable

(5)Which of the following is TRUE?            

A. Shenzhou—V is the first manned spaceship of the world.

B. Some seeds are better after going to space.

C. All seeds produce much more after going to space.

D. According to the passage, the UK carries out agricultural research in space.

【答案】 (1)C

(2)A

(3)B

(4)D

(5)B   

【解析】【分析】主要讲了中国在天空进行农业研究。

 (1)细节题。根据Conditions in outer space such as radiation (辐射) and low gravity can cause big changes in the seeds可知外太空的条件,例如辐射和低重力可以导致种子大的改变,故选C。

 (2)细节题。根据China is among the three countries in the world that carry out agricultural research (农业研究) in space. The others are Russia and the US.可知中国、俄罗斯和美国进行农业研究,没有日本,故选A。

 (3)细节题。根据Since 1987, China has sent about 1, 000 species of seeds into space.可知自从1987年中国已经把1000左右个种子送到太空,故选B。

 (4)细节题。根据These include green peppers, tomatoes, cucumbers (黄瓜), carrots, lettuce and wheat.可知种子包括绿色的辣椒、西红柿、黄瓜、胡萝卜等,所以是蔬菜的一种,故选D。

 (5)细节题。根据These seeds produce (生产) much more and also grow faster than normal (正常的) seeds这些种子生产更多、生长更快比正常的种子,故选B。 

【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。

10.阅读下列短文,从每题所给的(A、B、C和D)四个选项中选出最佳选项。  

    It's seven o'clock in the morning in Chennai, India Lavin always has her morning bath before school. But she doesn't have a bath at home. She has a bath in a small river outside with her best friend, a baby elephant. 

    Lavin lives at Arignar Anna Zoo with her parents, brothers and sisters. Her father works at the zoo and he is a special keeper for the baby elephants. Lavin is only six years old, but she can control(控制)the elephants and she has a very special friendship with them. 

    At eight o'clock in the morning, Lavin goes to school, but she doesn't go on the school bus. She rides an elephant to school. After school, Lavin plays football with her elephants. 

    Now it is the evening, and the baby elephants are tired Lavin sits next to them and sings to them. Sometimes, they all sleep together-friends together in the day and friends together at night. 

(1)Where does Lavin has her morning bath?            

A. At school.                      B. At home.                      C. In a river.                      D. In a bathroom.

(2)Why does she live at Arignar Anna zoo?            

A. Because her father works there.                      B. Because she likes elephants.

C. Because she has a big family.                          D. Because she is only six years old.

(3)How does she go to school?            

A. She takes a school bus.                                    B. An elephant takes her to school.

C. Her father drives her to school.                       D. She walks to school with an elephant.

(4)What does she usually do in the afternoon?            

A. Sings songs to the elephants.                         B. Plays with tile elephants.

C. Sleeps with the elephants.                               D. Helps his father with some housework.

(5)What's the best title of the passage?            

A. Lavin's Family                B. Lavin's zoo                C. Lavin's Job                D. Lavin's Best Friends

【答案】 (1)C

(2)A

(3)B

(4)C

(5)B   

【解析】【分析】主要讲了Lavin一家在Arignar Anna动物园居住。

 (1)细节题。根据She has a bath in a small river可知在河流里洗澡,故选C。

 (2)细节题。根据Her father works at the zoo可知爸爸在动物园工作,所以他们在动物园居住,故选A。

 (3)细节题。根据She rides an elephant to school.可知她骑象去上学,故选B。

 (4)细节题。根据Sometimes, they all sleep together-friends together in the day and friends together at night.可知和大象一起睡觉,故选C。

 (5)主旨题。根据全文可知主要讲了Lavin一家在Arignar Anna动物园居住,故选B。 

【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题和主旨题常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。

文档

最新人教版英语七年级英语上册阅读理解(word)

最新人教版英语七年级英语上册阅读理解(word)一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.根据短文内容,选择正确答案。HappyNewYear   LotsoffuniswaitingforyouonNewYear'sEve!   Chinesefood   BeijingRestaurant:5:00p.m.~7:00p.m.   Lion&dragondancefrom   GuangdongandFujian   CentralSquare(中心广场),1:00p.m.~5:
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top