最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

英语七年级英语上册阅读理解及答案(word)1

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-10-01 19:25:29
文档

英语七年级英语上册阅读理解及答案(word)1

英语七年级英语上册阅读理解及答案(word)1一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解   “Samuel,wakeup!”mumshouts(喊).   Samuelwakesupandhasalookattheclock.Oh,no!It'salready7:30.Schoolstartsin30minutes!Samuelgetsupandputsonhisdirtyshirtquickly.Hehasnotimetofindcleanclothes.Herunsd
推荐度:
导读英语七年级英语上册阅读理解及答案(word)1一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解   “Samuel,wakeup!”mumshouts(喊).   Samuelwakesupandhasalookattheclock.Oh,no!It'salready7:30.Schoolstartsin30minutes!Samuelgetsupandputsonhisdirtyshirtquickly.Hehasnotimetofindcleanclothes.Herunsd
英语七年级英语上册阅读理解及答案(word)1

一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)

1.阅读理解

    “Samuel, wake up!” mum shouts (喊).

    Samuel wakes up and has a look at the clock. Oh, no! It's already 7:30. School starts in 30 minutes! Samuel gets up and puts on his dirty shirt quickly. He has no time to find clean clothes. He runs down to the ground floor without (没有) washing his face.

    Samuel gets to the kitchen (厨房), but he doesn't see the breakfast. “I'm sorry I get up late, too,” says mum. Samuel opens the fridge (冰箱). There is a box of noodles in it. “I don't have time to have them.” Samuel goes out to school with his schoolbag.

    “If I'm late again, Mr White will not let me join the basketball team. I have only twenty minutes now,” Samuel thinks. Just then, a car stops next to him. “Come on. I'll drive you to school.” It's Samuel's neighbour Mr Lee. Cool! Samuel gets into the car quickly.

    Everything will be OK.    

(1)What does Samuel do after he gets up?            

A. He takes a walk.

B. He puts on his dirty shirt.

C. He washes his face.

D. He finds some clean clothes.

(2)Samuel has __________ for breakfast today.            

A. milk                         B. bread                         C. noodles                         D. nothing (什么也没有)

(3)Who is Mr White?            

A. Samuel's neighbour.      B. Samuel's teacher.      C. Samuel's friend.      D. Samuel's classmate.

(4)What do we know from the story?            

A. Samuel's school starts at 7:45.

B. Mum will drive Samuel to school.

C. Both Samuel and mum get up late.

D. Samuel is in the basketball team.

(5)What is the end (结局) of the story?            

A. Samuel isn't late for school.

B. Samuel loves his school.

C. Samuel has good neighbours.

D. Samuel doesn't go to school.

【答案】(1)B

(2)D

(3)B

(4)C

(5)A  

【解析】【分析】文章大意:Samuel被妈妈叫醒,已经七点半了,再过半小时就要开始上课了!因为他的妈妈也起晚了,没有时间做早饭,Samuel没有吃早饭就去上学了,路上遇到了邻居Mr. Lee.,邻居开车带他及时赶到了学校。

(1)细节理解题。根据短文中的句子“Samuel gets up and puts on his dirty shirt quickly. He has no time to find clean clothes. He runs down to the ground floor without (没有) washing his face.”可知,Samuel起床后穿上脏衣服,没有时间找干净的衣服,没洗脸就下楼了,故答案为B。

(2)细节理解题。根据短文中的句子“Samuel gets to the kitchen (厨房), but he doesn't see the breakfast. I don't have time to have them.”可知,Samuel没有吃早饭就去上学了,故答案为D。

(3)细节判断题。根据短文中的句子“Samuel goes out to school with his schoolbag. If I'm late again, Mr. White will not let me join the basketball team.”可推测Mr. White是他的老师,故答案为B。

(4)细节判断题。根据短文中的句子Samuel gets to the kitchen (厨房), but he doesn't see the breakfast. “I'm sorry I get up late, too,”可知,Samuel和他的妈妈都起晚了,故答案为C。

(5)推理判断题。根据短文最后一段可知,Samuel的邻居Mr. Lee.开车带他去学校,可推断Samuel上学没有迟到,故答案为A。

【点评】考查阅读理解,细节理解题在读完全文的基础上快速找出对应的句子,做出正确答案,推理判断题需要对句子加以理解,从常理等方面去加以推测。

2.阅读理解

    Hi, everyone! My name is Guo Ailun. And my English name is Allen. I come from Liaoning, China. I'm 22 years old, and I look really tall and strong. I'm a basketball player. I love basketball very much and I play it quite well.

    My uncle was a great basketball player in the national team (国家队) in the past and my father loves basketball too. So I started to play basketball early. And I began to play for our country as a player when I was only 14. Basketball is my favourite sport. I play it every day. It makes me happy.

    Tony Parker is my favourite basketball player in NBA. I want to be a member of NBA and play with Parker some day. I hope my dream comes true.

    Do you want to be a basketball player like me? Then you must play it hard.    

(1)Allen is __________ years old.            

A. twelve                         B. fourteen                         C. twenty-two                         D. thirty-four

(2)Allen's _________ was a basketball player.            

A. brother                               B. father                               C. uncle                               D. mother

(3)Basketball makes Allen _________.            

A. strong                                   B. tall                                   C. busy                                   D. happy

(4)Allen's dream is to ___________.            

A. be a basketball player

B. be a member of NBA

C. meet Parker some day

D. talk about basketball with Parker

(5)Which is the best title (标题) of the passage?            

A. Allen and basketball

B. Allen's basketball family

C. Play basketball hard

D. Allen's hero, Tony Parker

【答案】(1)C

(2)C

(3)D

(4)B

(5)A  

【解析】【分析】文章大意:短文介绍了来自辽宁的郭艾伦,英文名叫艾伦,是一名篮球运动员。从14岁开始为国家队效力,打篮球使艾伦很快乐,梦想是成为一名NBA篮球运动员。

(1)细节理解题。根据短文中的句子“And my English name is Allen. I come from Liaoning, China. I'm 22 years old,”可知,艾伦今年22岁了,故答案为C。

(2)细节理解题。根据第二段中开头的句子“My uncle was a great basketball player in the national team (国家队) in the past”可知,艾伦的叔叔是一名篮球运动员,故答案为C。

(3)细节理解题。根据短文中的句子“Basketball is my favorite sport. I play it every day. It makes me happy.”可知,打篮球使艾伦很快乐,故答案为D。

(4)细节理解题。根据短文中的句子“I want to be a member of NBA and play with Parker some day.”可知,艾伦的梦想是成为一名NBA篮球运动员,故答案为B。

(5)主旨大意题。文章大量的篇幅都是介绍艾伦和他所钟爱的篮球,故答案为A。

【点评】考查阅读理解,主要考查了细节理解题和主旨大意题,细节题要注意从文中寻找答案;主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。

3.根据短文内容,选择正确答案。

A

    One day, Mr. and Mrs. White went shopping by car. They stopped their car near a store. They bought a lot of things and they wanted to put them in their car. But Mr. White couldn't open the door of the car. “Let's ask a policeman for help.” said Mrs. White. They asked a policeman to help them. The policeman was very friendly to help them open the door of the car. Just then a man came up and shouted, “What are you doing with my car?” Mr. and Mrs. White took a look at the number of the car. It was not their car.    

(1)Mr. and Mrs. White drove for__________.

A. fishing                          B. shopping                          C. business                          D. swimming

(2)They wanted to put the things _________.

A. in a big bag                 B. in the store                 C. in others' car                 D. in their own car

(3)__________ helped them open the door of the car.

A. An old man                      B. A women                      C. A policeman                      D. A student

(4)What did Mr. and Mrs. White probably do at last?

A. They thanked the man.

B. They drove the man's car away.

C. They gave their things to the man.

D. They said sorry to the man.

【答案】 (1)B

(2)D

(3)C

(4)D   

【解析】【分析】短文大意:怀特先生和夫人开车去购物,他们把车停在商场附近。他们买了很多东西,想把这些东西放进车里,但是打不开车门,于是他们请一位帮忙打开了车门,正在这时一个人走上来大喊“你们要不我的车怎么样?”怀特先生看了看车牌号,发现打开的不是他们自己的车!

(1)根据文章第一句  One day, Mr. and Mrs. White went shopping by car. 可知怀特夫妇开车去购物,故选B。

(2)根据文章内容 They bought a lot of things and they wanted to put them in their car. 可知他们想要把东西放进他们自己的车里,故选D。

(3)根据文章内容 They asked a policeman to help them. The policeman was very friendly to help them open the door of the car. 可知是一位帮助他们打开了车门。故选C。

(4)根据故事情节可知怀特夫人错把别人的车当成了自己的车,而且请一位帮忙打开了车门,可以推断最后他们很可能会向人家道歉,故选D。

【点评】这是一篇故事类短文阅读,文章浅显易懂,各个小题都能在文中找到适当依据。只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读。文章所设试题主要考查细节查找,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同。

4.阅读短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。  

    Wang Bing is a 12-year-old boy. He and his parents live together. He likes sports very much and does well in sports.

    One afternoon, he comes out of the classroom and sees his father waiting for him at the school gate. He is very glad and runs to his father.

    "Dad, please don't wait for me next time. I can go home by myself. I have grown up," says Wang Bing.

    "Let's go," says his father, "I'll cook supper and you can do your homework at home. Mum is still at work."

    On their way home, Wang Bing sees some boys skating in a park. "Can I go to learn skating, Dad?" asks Wang Bing. "I'm sorry, my boy. You must go home and do your homework," answers his father, "but I can buy you an ice cream."

    Then his father buys an ice cream for him. When Wang Bing wants to eat it, a fly (苍蝇) flies to the ice cream.

    "Drive off the fly." says his father. "It's very dirty (脏的)." But Wang Bing says with a smile, "You don't let me skate, but can you let it skate for a while (一会儿)?"

(1)There are ________ people in Wang Bing's family.            

A. eight                                    B. five                                    C. three                                    D. two

(2)Wang Bing is good at ________.            

A. making puppets                         B. skating                         C. singing                         D. sports

(3)On his way home, Wang Bing wants to ________.            

A. eat an ice cream              B. play basketball              C. go swimming              D. learn skating

(4)Which one is RIGHT?            

A. Wang Bing wants the fly to go away.              B. Wang Bing is not very happy.

C. Wang Bing likes the fly on the ice cream.      D. Wang Bing is very angry.

【答案】 (1)C

(2)D

(3)D

(4)B   

【解析】【分析】主要讲了12岁的王兵非常喜欢体育,并且在体育方面做得好,一天下午和爸爸在回家的路上发生的事情。

 (1)细节题。根据He and his parents live together.可知他和父母住在一起,所以一共3人,故选C。

 (2)细节题。根据He likes sports very much and does well in sports.可知王兵体育好,故选D。

 (3)细节题。根据On their way home, Wang Bing sees some boys skating in a park. "Can I go to learn skating, Dad?" asks Wang Bing.可知王兵想学习滑冰,故选D。

 (4)细节题。根据He is very glad可知王兵是高兴的,故选B。 

【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。

5.阅读短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。  

    Lin has a few e-friends from different countries. He is telling something about them.

    Tony   is from the US. He is thirteen years old. He is tall and good-looking. And he   likes playing basketball. His dream is to be a great basketball player.
    Lisa   is a 12-year-old German girl. She has long hair. She likes listening to   music. But she likes drawing best. Her dream is to be an Art teacher.
    Judy   is a 12-year-old Australian girl. Her hobby is reading books. She has many   friends because she is friendly to everyone. She would like to be a reporter.
    Eric   is from Japan. He is fourteen years old. He's strong because he often   does sports. His favourite subject is Maths. And he wants to be an engineer.

(1)________ is the oldest of the four e-friends.            

A. Tony                                     B. Lisa                                     C. Judy                                     D. Eric

(2)These e-friends come from ________ different countries.            

A. two                                     B. three                                     C. four                                     D. five

(3)Lisa wants to be a(n) ________ in the future.            

A. player                             B. teacher                             C. reporter                             D. engineer

(4)The underlined word "strong" means "________" in Chinese.            

A. 友好的                                B. 聪明的                                C. 活泼的                                D. 强壮的

(5)From the passage, we know Judy ________.            

A. comes from Germany                                       B. wants to be a player

C. is good at making friends                               D. likes to do sports best

【答案】 (1)D

(2)C

(3)B

(4)D

(5)C   

【解析】【分析】文章大意:短文主要介绍了琳的不同国家的笔友:托尼、丽萨、朱迪和艾瑞克。

 (1)细节理解题,根据文章内容可知,托尼十三岁,丽萨十二岁,朱迪十二岁,艾瑞克十四岁,因此艾瑞克年龄最大,故答案是D。

 (2)数字计算题,根据内容可知,托尼是美国人,丽萨是德国人,朱迪是澳大利亚人,艾瑞克是日本人,所以他们来自四个不同的国家,故答案是C。

 (3)细节理解题,根据  Her dream is to be an Art teacher. 可知丽萨的梦想是成为一名美术老师,故答案是B。

 (4)词义猜测题,根据 because he often does sports.可知他经常锻炼,所以身体强壮,strong的意思是强壮  , 故答案是D。

 (5)逻辑推理题,根据 She has many friends because she is friendly to everyone. 可知,朱迪有很多朋友,因此可推测她擅长交友。故答案是C。 

【点评】考查阅读理解。本文涉及细节理解题、数字计算题、词义猜测题和逻辑推理题。细节理解题要可以直接从文中寻找答案;数字计算题需要根据文中的数字进行简单地计算;逻辑推理题需要联系上下文,推断出需要的信息;词义猜测题,需要根据单词所在的语境,进行合理想象,确定单词的意思。

6.阅读下面短文,从下面每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。  

    There are four seasons in a year: spring, summer, autumn and winter.

    Spring is the best season of the year. The weather gets warmer and the days get longer. The crops begin to grow. The trees turn green and flowers come out.

    Summer comes after spring. It is the hottest season. It often rains and the crops grow fast. The best sport in summer is swimming. Children often go swimming in rivers and lakes.

    Autumn is a busy season. The days get shorter and the nights get longer. It is a harvest season. The farmers are busy. They are getting in the crops.

    Winter is the coldest season of the year. Sometimes it snows and the fields are all white. Skating is the best sport in winter. Many boys and girl often go skating. But the farmers are still busy. They are getting ready for the next year.

(1)How many seasons are there in a year?            

A. Three.                                    B. Four.                                    C. Five.                                    D. Six.

(2)What is the weather like in spring?            

A. Hot.                                   B. Warm.                                   C. Cold.                                   D. Cool.

(3)Which season comes after Spring?            

A. Spring.                             B. Autumn.                             C. Summer.                             D. Winter.

(4)What sport is the best in winter?            

A. Cycling.                           B. Skiing.                           C. Skating.                           D. Swimming.

(5)What are the farmers busy doing in winter?            

A. They are busy getting ready for the next year.     B. They are busy getting in the crops.

C. They are busy planting trees and flowers.            D. They are busy doing sports.

【答案】 (1)B

(2)B

(3)C

(4)C

(5)A   

【解析】【分析】文章大意:文章介绍了一年中的四个季节,以及每个季节的天气状况,自然变化和人们的活动。

 (1)细节理解题题,根据 There are four seasons in a year 可知,一年有四个季节,故答案是B。

 (2)细节理解题题,根据 The weather gets warmer and the days get longer.  可知在春天天气变得暖和,白天变长,故答案是B。

 (3)细节理解题题,根据 Summer comes after spring 可知,夏天在春天之后来临,故答案是C。

 (4)细节理解题题,根据 Skating is the best sport in winter.  可知,冬天最好的运动是滑冰,故答案是C。

 (5)细节理解题题,根据 But the farmers are still busy. They are getting ready for the next year. 可知,在冬天人们忙着为来年做准备,故答案是A。 

【点评】考查阅读理解,本文涉及到了细节理解题,细节理解题相对简单,可以直接在短文中找到答案。

7.阅读短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。  

    Autumn in Tibet is very beautiful because there are many fresh and bright colours everywhere.

    In north Tibet, one can travel several hundred kilometres by car and cannot see even a person. No one can be found in the north of Shuanghu-only treeless fields and grasslands. Warm autumn days bring life to all of nature. Wild animals become active, and Tibetan antelopes like to play near the lakes. When they run, sometimes they can reach 80 km an hour, leaving the hungry wolves far behind.

    Autumn in south Tibet is very different from that in north Tibet. Mount Qomolangma in southwest Tibet, the highest mountain on Earth, is world-famous for its beauty. It is over 8, 000metres high. There are over 2,300 kinds of plants and about 300 different kinds of wild animals on Mount Qomolangma.

(1)Why is autumn in Tibet very beautiful?            

A. Because there is gold colour everywhere.

B. Because there are colours everywhere.

C. Because you can't see a person for a few hundred kilometres.

D. Because there are a lot of fruit to.

(2)What can you see in the north of Shuanghu in autumn?            

A. Grasslands.                B. Many trees.                C. Fields with trees.                D. A lot of people.

(3)Wild animals become active in autumn because ________.            

A. they know autumn has come                          B. they can't see a person

C. the days are warm                                            D. they want to run away from wolves

(4)Which of the following is NOT true according to the passage?            

A. Mount Qomolangma is in south-west Tibet

B. Mount Qomolangma is the highest mountain on earth

C. Mount Qomolangma is over 8, 000 metres high

D. There are over 300 kinds of plants on Mount Qomolangma

【答案】 (1)B

(2)A

(3)C

(4)D   

【解析】【分析】本文介绍了的秋天。

 (1)细节题。根据 Autumn in Tibet is very beautiful because there are many fresh and bright colours everywhere 的秋天非常美丽,可知是因为到处都有许多鲜艳的颜色  , 故选B。

 (2)推理题。根据 No one can be found in the north of Shuanghu-only treeless fields and grasslands. 可知, 秋天在双湖北部你能看到草原  , 故选A。

 (3)细节题。根据  Warm autumn days bring life to all of nature. Wild animals become active 可知, 野生动物在秋天变得活跃是因为天气温暖  , 故选C。

 (4)细节题。根据 There are over 2,300 kinds of plants and about 300 different kinds of wild animals on Mount Qomolangma 珠穆朗玛峰上有2300多种植物和约300种不同的野生动物 可知, 珠穆朗玛峰上有300多种植物是错的  , 故选D。

 【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息。

8.阅读理解  

This is Ann.

What's in Ann's schoolbag?

●A yellow pen      ●A blue ruler

●A green cup       ●An orange
This is Cindy.

What's in Cindy's schoolbag?

●A purple pen    ●A red cup

●A key           ●A CD

This is Frank.

What's in Frank's schoolbag?

●A green jacket      ●A black pen

●An English book    ●A map

(1)Ann's pen is ___________.            

A. yellow                                  B. blue                                  C. red                                  D. purple

(2)You can see a ___________ in Cindy's schoolbag.            

A. ruler                                    B. jacket                                    C. map                                    D. key

(3)___________ has a map.            

A. Frank                                   B. Cindy                                   C. Ann                                   D. Eric

(4)Everyone has a ___________.            

A. book                                     B. pen                                     C. CD                                     D. cup

(5)___________ are green.            

A. Ann's cup and Frank's map

B. Cindy's pen and Frank's jacket

C. Ann's cup and Frank's jacket

D. Cindy's key and Ann's ruler

【答案】 (1)A

(2)D

(3)A

(4)B

(5)C   

【解析】【分析】文章大意:本文介绍Ann、Cindy和Frank各自书包里的物品。

 (1)细节理解题。由表格一This is Ann.●A yellow pen,可知Ann港币的颜色是黄色。 故选A。

 (2)细节理解题。由表格二This is Cindy.What's in Cindy's schoolbag?●A purple pen   ●A red cup●A key  ●A CD,可知能看到钥匙,故选D。

 (3)细节理解题。由表格三This is Frank.What's in Frank's schoolbag?●A green jacket ●A black pen ●An English book ●A map,可知Frank拥有一张地图。故选A。

 (4)细节理解题。由表格一This is Ann.What's in Ann's schoolbag?●A yellow pen●A blue ruler ●A green cup ●An orange;表格二This is Cindy.What's in Cindy's schoolbag?●A purple pen●A red cup●A key ●A CD;表格三This is Frank.What's in Frank's schoolbag?●A green jacket●A black pen●An English book●A map.可知他们都有钢笔。故选B。

 (5)细节理解题。由表格一This is Ann.What's in Ann's schoolbag?●A yellow pen●A blue ruler ●A green cup ●An orange和表格三This is Frank.What's in Frank's schoolbag?●A green jacket●A black pen●An English book●A map.可知Ann的杯子和Frank的夹克衫都是绿色的。故选C。

 【点评】考查阅读理解,做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案。

9.阅读理解  

Millie's   Favorite Activities
DayActivityPlaceTime
MondayPlay   volleyball with her friendsIn   the playground4:30   p.m. --- 5:30 p. m.
TuesdayPractice   tennis with her classmatesIn   the Tennis Club5:00   p.m. --- 5:30 p. m.
ThursdayGo   swimmingIn   the Swimming Club6:00   p.m. --- 7:00 p. m.
SaturdayHave   a picnic with her parentsIn   the park9:00   a.m. --- 11:30 a. m.
SundayRead   books with her brotherAt   home11:00   a.m. --- 5:00 p. m.
(1)When does Millie often play volleyball with her friends?            

A. Sunday.                           B. Monday.                           C. Tuesday.                           D. Thursday.

(2)Where does Millie often practice tennis with her classmates?            

A. In the playground.              B. At home.              C. In the Tennis Club.              D. In the park.

(3)Millie often swims from __________ on Thursday.            

A. 4:30p.m.---5:30p.m.                                          B. 5:00p.m.---5:30p.m.

C. 6:00p.m.---7:00p.m.                                          D. 9:00p.m.---11:30p.m.

(4)Millie usually ___________from 11:00a.m. to 5:00p.m. on Sunday.            

A. read books                B. play volleyball                C. practice tennis                D. go swimming

(5)What can we learn from the passage?            

A. Millie often plays volleyball for two hours.    B. Millie likes to stay at home on Saturday.

C. Millie likes to read books on Saturday.          D. Millie likes sports very much.

【答案】 (1)B

(2)C

(3)C

(4)A

(5)D   

【解析】【分析】本表主要介绍米勒最喜欢的活动及时间安排。

 (1)细节题,根据表格中周一的相关信息,可知Milie周一和朋友打排球,故选B。

 (2)细节题,根据表格周二的相关信息,可知她星期二下午5点-5点半和同学一起在网球俱乐部练习打网球,故选C。

 (3)细节题,根据表格Thursday的相关信息,可知她经常周四晚上6点-7点游泳,故选C。

 (4)细节题,根据表格Sunday的相关信息,可知他星期天上午11点到晚上5点和她的哥哥一起读书,故选A。

 (5)细节题,根据表格中,周一到周五都是去运动,可知非常喜欢运动,故选D。 

【点评】考查阅读理解,细节题是阅读理解题中最常见的题型,细节题需要在文中寻找答案。

10.根据短文理解,完成下列各题。

Do you like sports? Do you only watch sports on TV? Please join(加入)our school sports clubs(俱乐部). Let's play sports and have fun!

Tennis Club

A great tennis collection. Many tennis bats and tennis balls.

For boys and girls.

Call Mrs. Black at 822-8787.Ping-pong Club

A great ping-pong collection. Many ping- pong bats and ping-pong balls.

For boys and girls.

Phone number: 821-4466.

Volleyball Club

The sport is fun.

For girls only.

Phone number: 826-9432.

Soccer Club

A relaxing sport.

Only for boys.

Call Mr. Brown at 828-3848.

Baseball Club

An interesting ball game.

For boys and girls.

Call Miss. Hand at 881-5610.

(1)Call Mrs. Black and join the_________ club.

A. soccer                             B. volleyball                             C. baseball                             D. tennis

(2)_________ clubs are for boys and girls.

A. Two                                    B. Three                                    C. Four                                    D. Five

(3)Boys can't go to the_________ club.

A. volleyball                          B. basketball                          C. ping-pong                          D. soccer

(4)If(如果) you want to join the baseball club, you can call_________.

A. 826-9432                        B. 828-3848                        C. 881-5 610                        D. 821-4466

(5)Soccer is a_______ sport.

A. difficult                                B. last                                C. relaxing                                D. boring

【答案】 (1)D

(2)B

(3)A

(4)C

(5)C   

【解析】【分析】这篇短文中给我们介绍了某个学校里的几个运动俱乐部,短文中一共有五个俱乐部,分别是网球俱乐部、乒乓球俱乐部、排球俱乐部、足球俱乐部和棒球俱乐部。 

(1)细节理解题。这篇短文中给我们介绍了几个运动俱乐部的情况,根据第一个Tennis Club中Call Mrs. Black at 822-8787可知,如果你想参加网球俱乐部,就可以给Black夫人打电话。故选D。 

(2)细节理解题。根据这五个俱乐部的介绍中可知,有三个俱乐部是男孩、女孩都可以的,一个是Tennis Club, 一个是Ping-pong Club,还有一个是Baseball Club。故选B。

 (3)细节理解题。根据短文中第三个俱乐部Volleyball Club排球俱乐部中For girls only可知,这个俱乐部只要女孩,所以男孩不能参加。故选A。 

(4)细节理解题。本题问到如果你想参加棒球俱乐部,那么应该拨打哪一个电话号码,根据第五个俱乐部Baseball Club中给出的电话号码881-5610可知本题选C。 

(5)细节理解题。根据短文中第四个俱乐部Soccer Club中A relaxing sport可知,足球是一项令人放松的运动。故选C。

【点评】日常生活类短文阅读。本文有一定的难度,对于第一次无法理解的题目可以先放放,待整个文章都看完后题目答完后再集中精力来解答所缺的题目,理解说明对象的功能及运行原理是关键。

文档

英语七年级英语上册阅读理解及答案(word)1

英语七年级英语上册阅读理解及答案(word)1一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解   “Samuel,wakeup!”mumshouts(喊).   Samuelwakesupandhasalookattheclock.Oh,no!It'salready7:30.Schoolstartsin30minutes!Samuelgetsupandputsonhisdirtyshirtquickly.Hehasnotimetofindcleanclothes.Herunsd
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top