
一、完型填空
Mary knew she was different 1 other children and she didn't like it. She was born with a cleft palate (腭裂) and some bad children always made fun of her. She thought that no one outside her 2 could ever love her 3 one day she went to Mrs. Leonard's class.
Mrs. Leonard had a warm smile and 4 in her class liked her. In the 1950s, teachers would 5 their students a "whisper test" (耳语测试) every year. In the "whisper test", a child would walk to the classroom door, turn around, 6 one ear with one hand, and then say something that the teacher whispered.
However, there was something wrong with one of Mary's 7 . She didn't want other children to 8 this. So each year, Mary turned her good ear to her teacher and covered her 9 ear. She knew that teachers would often say things like, "The sky is blue ," or "What color are your shoes?"
But that day, Mrs. Leonard's words 10 Mary's life forever. When the "whisper test" came, Mary heard the words, "I wish you were my little girl."
1.A.in .from .at .for
2.A.family .class .school .house
3.A.so .but .if .until
4.A.everyone .someone .anyone .no one
5.A.make .give .take .pay
6.A.cover .touch .put .close
7.A.eyes .hands .legs .ears
8.A.think .talk .know .speak
9.A.left .right .bad .well
10.A.helped .broke .changed .hurt
二、阅读单选
Peyto Lake, Canada
Located in Banff National Park, with a height of 1,860 m, Canada's first national park Peyto Lake is one of the most wonderful lakes in the world. What makes it truly beautiful is its special greenish-blue colour, and placement in the Canadian Rockies. This lake is named after trail guide Bill Peyto.
Entry Details.$9.80 adult,$8.30 senior,
$4.90 youth, and$19.90 family
| Best Time to Visit: July, August, and September | Lake Argentino, Argentina Located in the Patagonian, the lake is truly beautiful. Surrounded by glaciers and snow-covered mountains, it presents visual delights like none other. With the depth of 500 metres, it's the biggest freshwater lake in Argentina. The lake is famous for fishing. Entry Details:$15~20, changes per season, but entry for tourists above 70 years of age is always free. Best time to visit: December to March, and late November |
| Lake Baikal, Russia Being the world's oldest and deepest lake, Baikal is about 395 metres long, 49 metres wide and 1,637 metres deep. It holds more water than the Five Lakes of America combined, and is the largest freshwater lake in the world. Located in the south Russian region of Siberia, a trip to view this lake is a trip of a lifetime! Entry Details: No entrance fee here Best time to visit: March to April | Lake Como, Italy Considered one of the most beautiful lakes in Europe, it has attracted tourists since Roman times. Located in Lombardy, Como is one of the deepest lakes in Europe. Surrounded by villas and palaces, it has attracted some of the wealthiest. Here you can enjoy water sports, take a flight over the lake, or try skiing — every tourist has something he's going to like! Entry Details: Free Best time to visit: July to September |
A.To call on people to travel around the world.
B.To introduce some beautiful lakes around the world.
C.To explain how some world-famous lakes formed.
D.To prove to tourists why the lakes are world-famous.
12.An old man of seventy-five has to pay for his visit to .
A.Peyto Lake, Canada .Lake Baikal, Russia
C.Lake Como, Italy .Lake Argentino, Argentina
13.We know from the passage that .
A.the world's second largest freshwater lake is in Russia
B.a trail guide gave the name to Peyto Lake of Canada
C.Lake Como is well-known for its colour and location
D.Lake Argentino is surrounded by glaciers and snow-covered mountains
The folding bike helmet (头盔)
People hate to wear a helmet because it's thick and heavy. Morpher is a bike helmet made from plastic. It is just as strong as the traditional ones, but flexible (灵活的) enough to fold almost totally flat. Also it is much easier to carry.
Shoes that tie themselves
After we see the movie Back to the Future, almost everyone wants a pair of self-tying shoes. Now, thanks to Nike, the shoe dream comes true. When you press a button, the shoes can tie themselves.
The smart alarm clock—Hello Sense
An alarm clock, called Hello Sense, can improve your sleep. It can control the temperature, light and even air quality in your bedroom to help you have a perfect sleep environment. And it can record your sleep cycles.
Sweet potatoes that could save lives
The lack (缺乏) of vitamin A can cause blindness and many other illnesses. In sub-Saharan Africa, plant experts are helping them grow a kind of new sweet potatoes. These potatoes can helpthem fight against some illnesses.
14.Which company makes self-tying shoes?
A.Adidas. .Hello Sense. .Nike. .Morpher.
15.The smart alarm clock can NOT________.
A.improve our sleep .control our memory
C.record our sleep cycles .control the sleep environment in the bedroom
16.If a child has a poor eyesight, he may be in the lack of________.
A.vitamin A .vitamin B .vitamin C .vitamin D
三、语法填空
The village also features houses built from yellow clay(泥土). The bright color 17. (allow) them to be seen even in heavy fog; the village 18. often (cover) in a blanket of fog. Besides, houses here usually have large windows in the front walls to let in sunlight. It is one of the traditional ways in which local residents keep themselves warm 19. cold winters.
Masouleh has long been a trading center. For 20. (century), people came from all around the region to sell their goods there. Although many young people 21. (move) out of the village to live in Iran's towns and cities, the village is still full of vitality as it has become a popular tourist destination in Iran.
四、回答问题
请阅读下面图文,简要回答所给问题,并将答案写在答题卡相应的位置上。
Though they have been around since the late 1990's, emoji(表情符号) usage has increased sharply with the popularity of smartphones.
Recently, a team from the University of Michigan and Peking University studied 427 million messages sent by users in 212 countries to see the differences in emoji usage by culture. Below are emoji use in text messages.
Though these findings were interesting, the most interesting was the conclusion(结论) that the emoji choice is influenced by societal environment. The researchers say that people living in countries like Australia and France who believe that one person's need is greater than that of a society or group—use happier emojis. But those from countries like Colombia often use sad or angry emojis.
Also, cultures like Turkey and Russia, known for their strictness, appeared to be more satisfied, at least according to the emojis. On the other hand, people in other cultures, like Mexico, seemed unhappy or dissatisfied.
The researchers believe that the findings of “emoji usage” will help make our emoji vocabulary larger. Who knew that the image we add to brighten up our texts could show so much about our culture?
22.In which country are the emojis used most?
________________________________________________________________________
23.What probably influences the emoji choice according to the passage?
________________________________________________________________________
24.What percent of people from aged 13~17 use emojis in text messages?
________________________________________________________________________
25.Do you like happy emojis or unhappy emojis? Why?
________________________________________________________________________
26.How do you like the emojis?
________________________________________________________________________
五、话题作文
27.假如现在是2116年,你是Kate,生活在火星上。你的朋友Jim现在在地球上,他即将来火星生活。请你用英语写一封信,向他介绍你在火星的生活。
注意:
1.总词数100左右,信的开头和结尾已给出,不计入总词数;
2.信中须涉及上述几个方面的内容,并要求合理想象,适当发挥,使意思表达更加完整。
Dear Jim,
Now, I’m writing a letter to you on Mars. It’s really wonderful to live on Mars.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours
Kate
参
1.B2.A3.D4.A5.B6.A7.D8.C9.C10.C
【分析】
本文讲述了因为天生腭裂而自卑的女孩,在一次耳语测试中,听到了老师鼓励的话,改变了她人生的故事。
1.句意:Mary知道她与其他的孩子是不同。
in在……里;from从;at在;for为了。固定搭配:be different from“与……不同的”,故选B。
2.句意:她以为除了她的家人没有人会爱她,直到有一天她去上莱纳德老师的课。
family家人;class班级;school学校;house房子。根据“She was born with a cleft palate”,可知,生来就有腭裂的孩子除了家人会爱她,其他人都会嫌弃她,故选A。
3.句意:她以为除了她的家人没有人会爱她,直到有一天她去上莱纳德老师的课。
so所以;but但是;if如果;until直到。根据“She thought that no one outside her family could ever love her … one day she went to Mrs. Leonard's class”,可知,她以为除了家人,没有人会爱她,直到她遇见了莱纳德老师,故选D。
4.句意:莱纳德老师有着温暖的微笑,班级里的每个人都喜欢她。
everyone每个人;someone某个人;anyone任何人;no one没什么人。根据“She thought that no one outside her family could ever love her until one day she went to Mrs. Leonard's class”可知,她之前以为除了家人没人会爱她,直到她上了莱纳德老师的课,发现每个人都很爱她,故选A。
5.句意:老师们每年要给他们的学生进行耳语测试。
make制作;give给;take带走;pay支付。根据“their students a "whisper test"”,可知,老师要给学生进行耳语测试,故选B。
6.句意:在耳语测试里,一个孩子会走到教室门口,转过身,用一只手捂住一只耳朵。
cover覆盖;touch触摸;put放;close关闭。根据“covered her…ear”,可知,是用手盖着耳朵,故选A。
7.句意:然而,Mary的一只耳朵出了问题。
eyes眼睛;hands手;legs腿;ears耳朵。根据“Mary turned her good ear”,可知,其中一个耳朵有问题,故选D。
8.句意:她不想让其他的学生知道这个。
think认为;talk谈话;know知道;speak说。根据“there was something wrong with one of Mary's ears”及“She didn't want other children…”,可知,她不想让其他学生知道自己身体上的残缺,故选C。
9.句意:Mary把她那只好的耳朵转向老师,而把她那只不好的耳朵捂起来。
left左边的;right右边的;bad不好的;well好。根据“Mary turned her good ear to her teacher”及“covered”,可知,她捂住不好的那只耳朵,故选C。
10.句意:但是那天,莱纳德老师的话永远改变了Mary的人生。
helped帮助;broke打破;changed改变;hurt伤害。根据“I wish you were my little girl”,可知,Mary听到老师的话,对于她因为天生腭裂自卑的孩子来说,是极大的鼓励,所以这一句话是改变了Mary的人生,故选C。
11.B12.A13.D
【分析】
文章大意:文章主要介绍了世界上四个美丽的湖。
11.推理判断题。通读全文可知,文章主要介绍了世界上四个最美丽的湖,所以作者的目的是向人们介绍世界上一些美丽的湖,故选B。
12.细节理解题。根据Peyto Lake, Canada中的“Entry Details.$9.80 adult,$8.30 senior,$4.90 youth, and$19.90 family”“成年人9.8美元,较年长的人8.3美元,年轻人4.9美元,一家人19.9美元”可知,一个七十五岁的老人去参观Peyto Lake, Canada需要付费,故选A。
13.细节理解题。根据Lake Baikal, Russia中“is the largest freshwater lake in the world”“是世界上最大的淡水湖”可知,世界上第一大淡水湖在俄罗斯,所以A说法是错误的;根据Peyto Lake, Canada中的“This lake is named after trail guide Bill Peyto”“这个湖是以导游Bill Peyto的名字命名的”可知,Peyto Lake是以导游的名字命名的,不是导游给的名字,所以B说法是错误的;根据Lake Como, Italy中的“Considered one of the most beautiful lakes in Europe, it has attracted tourists since Roman times”“它被认为是欧洲最美丽的湖泊之一,从罗马时代起就吸引了游客”可知,Lake Como是因为美丽而出名,所以C说法是错误的;根据Lake Argentino, Argentina中的“Surrounded by glaciers and snow-covered mountains”“被冰川和雪山环绕”可知,Lake Argentino是被冰川和雪山环绕的,所以D说法是正确的,故选D。
14.C15.B16.A
【分析】
文章大意:短文介绍了四种不同的发明创造:可以折叠的自行车头盔,能够自己系鞋带的鞋子,新型的智能闹钟, 能救命的甘薯。
14.细节理解题。根据“Now, thanks to Nike, the shoe dream comes true. When you press a button, the shoes can tie themselves.”可知是耐克公司制作了这种新型的能够自己系鞋带的鞋子,故选C。
15.细节理解题。根据“It can control the temperature, light and even air quality in your bedroom to help you have a perfect sleep environment. And it can record your sleep cycles.”可知,这种新型的智能闹钟可以控制卧室的睡眠环境、改善我们的睡眠、记录我们的睡眠周期,但不能控制我们的记忆,故选B。
16.推理判断题。根据“The lack of vitamin A can cause blindness and many other illnesses.”缺乏维生素A会导致失明和许多其他疾病。因此判断如果一个孩子视力差,他可能缺乏维生素A,故选A。
17.allows18.is; covered19.during/in20.centuries21.have moved
【分析】
本文介绍了马苏拉这个村庄房子的特点,以黄色的粘土建房子。房子的前面留有大窗户,是用来取暖的。马苏拉是一个贸易中心,如今已经成为旅游胜地了。
17.句意:明亮的颜色使它们即使在浓雾中也能被看到。分析语境可知,此处介绍了这种明亮的颜色的作用,因此用一般现在时;主语The bright color为单数,因此谓语用三单形式。故填allows。
18.句意:这个村庄经常被雾笼罩着。主语the village和谓语cover之间为逻辑上的动宾关系,再由often可知,此处应该用一般现在时的被动语态;主语 the village是单数,因此be用is。故填is;covered。
19.句意:这是当地居民在寒冷的冬天用来取暖的传统方式之一。由keep themselves warm与cold winters.可知是在寒冷的冬季用来取暖;因此填介词during“在……期间”或介词in。故填during/in。
20.句意:几个世纪以来,来自这个地区各地的人来这儿卖他们的物品。for centuries几个世纪以来,此处需用复数形式。故填centuries。
21.句意:尽管许多年轻人已经搬出村庄,到伊朗的城镇生活,但这个村庄仍然充满活力,因为它已经成为伊朗受欢迎的旅游胜地。根据语境可知,这件事情已经发生,时态为现在完成时,其结构是:助动词have/has+动词的过去分词。主语many young people是复数,因此助动词用have。故填have moved。
22.In France.
23.Societal environment.
24.20.3%.
25.Happy emojis. Because they can express my happy feelings more directly./...
26.I think they make our communication more convenient and interesting.
【解析】本文介绍了最近风靡使用的表情符号,结合数据揭示一些研究发现的关于表情符号使用的情况。
22.句意:表情符号最常被使用的国家是哪个国家?通过第一幅图片,发现使用表情百分比最多的是法国France,使用率达到了19.8%,故填 In France.
23.句意:根据文章,什么可能会影响表情符号的选择?原文“Though these findings were interesting, the most interesting was the conclusion(结论) that the emoji choice is influenced by societal environment”(虽然这些发现很有意思,但最有趣的是,结论表明,表情符号的选择受到社会环境的影响),所以社会环境影响表情符号使用,故填 Societal environment.
24.句意:13至17岁的人中有多少人在短信中使用表情符号?通过观察第二幅图片,发现横坐标是年龄,13~17的对应的数据是20.3%,说明13至17岁的人有20.3%是在使用表情符号,故填 20.3%.
25.句意:你喜欢快乐的表情符号还是不快乐的表情符号? 为什么?本题为开放式回答,言之有理即可,例如可以说“我喜欢快乐的表情符号,因为它们可以更加直接地传达我的快乐的感受”,可填 Happy emojis. Because they can express my happy feelings more directly./...
26.句意:你觉得表情符号怎么样?本题也为开放式回答,可以借助一些形容词来完成回答,例如可以说“我认为表情符号可以让我们的交流更加方便、有趣”,可填I think they make our communication more convenient and interesting
27.Dear Jim,
Now, I’m writing a letter to you on Mars. It’s really wonderful to live on Mars.
I think life on Mars is more comfortable and more interesting than that on earth. We have online schools instead of real ones. We have lessons, do our homework, take exams and talk to teachers and classmates through the computers connected to an interplanetary network at home. It’s not so crowded here so we have more space to live. Most of our housework is done by robots so that we can have more time for our hobbies. Mars is very beautiful. There are green trees and fresh flowers everywhere, and there is no pollution here. We have supermarkets in our neighbourhood. They make our life more convenient.
Yours
Kate
【解析】这是一篇应用文写作,写一封信。本文材料主要通过一份来信给出,故动笔前要认真阅读来信,争取对来信内容都有所回应。写作前先结合要表达的事情确定句子的人称时态,注意标点符号及大小写等问题,不要犯语法错误。注意上下文之间的逻辑关系,语意连贯。
