
英语试题卷真题解析
英语试题卷共10页。满分120分。考试时间l00分钟。
注意事项:
1.答题前,务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡规定的位置上。
2.答选择题时,必须使用2B铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦擦干净后,再迭涂其它答案标号。
3.答非选择题时,必须使用0.5毫米黑色签字笔,将答案书写在答题卡规定的位置上。
4.所有题目必须在答题卡上作答,在试题卷上答题无效。
5.考试结束后,将试题卷和答题卡一并交回。
一、单项埴空(共15小题;每小题1分,满分15分)
请从A、B、c、D四个选项中,选出可以填人空白处的最佳选项,井在答属卡上将该选项的标号涂黑。
1. —Is Peter coming?
—No, he____ his mind after a phone call at the last minute.
A.changes B. changed C. was changing D. had changed
【答案】 B
【解析】本题考查时态,由明显的时间标志词“at the last minute”确定本题时态为过去式,故选B
2. The meeting will be held in September, but____ knows the date for sure.
A.everybody B. nobody C. anybody D. somebody
【答案】B
【解析】本题考查代词,由but一词可知后半句表达转折关系,“会议将在九月被举行,但是________知道确定的日期”,故选择nobody没有人。
3.I just heard____ bank where Dora works was robbed by____ gunman wearing a mask.
A.the; / B. a; / C. the; a D. a; the
【答案】C
【解析】本题考查冠词,由bank后面的定语从句可知,它是特指,因此第一个空用定冠词the,gunman为可数名词,此处为泛指,应用不定冠词a,故选择C。此句意为“我刚听说朵拉工作的银行被一个带着面具的持人抢劫了”。
4.If you miss this chance, it may be years ____ you get another one.
A.As B. before C. since D. after
【答案】B
【解析】本题考查时间状语从句,as引导的句子谓语动词只能延续性的,since引导的句子要用一般过去时态,after是“在什么之后”的意思,不符合逻辑,故选before。
5.—I can drive you home.
—____ , but are you sure it’s not too much trouble?
A. That would be great B. Don’t bother
C. I’m afraid not D. Take care
【答案】 A
【解析】本题考查情景交际,由but句句意“但是你确定不会太麻烦”,可知说话人表示赞同,故选A“那太好了”。B的意思“不打扰了,不用麻烦了”,C的意思“恐怕不用”,D的意思“小心,保重”,皆不符合语意。
6.____ in the poorest area of Glasgow, he had a long, hard road to becoming a football star.
A.Being raised B. Raising C. Raised D. To raise
【答案】C
【解析】本题考查非谓语动词,raise在本题中是“养育,养成”的意思,与主语“he”是被动关系,所以用ed形式,并且是一个已完成的动作,所以排除A。本句句意“在格拉斯哥最贫穷的地方长大(被养大),他成为一个足球明星的道路漫长而又艰辛。”
7.Without his wartime experiences, Hemingway____ his famous novel A Farewell to Arms.
A.Didn’t write B. hadn’t written
C. wouldn’t write D. wouldn’t have written
【答案】D
【解析】本题考查含蓄虚拟语气,根据语境“如果没有他的战时经历,海明威不会写出其著作《永别了,武器》。”可知本句是与过去事实相反的虚拟,主句的谓语部分应用would/could/should/might have done的结构,所以选择D。
8. We must find out ____ Karl is coming, so we can book a room for him.
A. when B. how C. where D. why
【答案】A
【解析】本题考查名词性从句,是介词后宾语从句。根据后半句“所以我们可以为他预定一个房间”可知所需信息为他何时来,这里缺少时间状语,故选择when. B、C、D不符合逻辑。
9. Bach died in 1750, but it was not until the early 19th century____ his musical gift was fully recognized.
A. while B. though C. that D. after
【答案】C
【解析】本题考查强调句,强调的是until引导的时间状语。译为Bech于1750年去世,但是直到19世纪初,他的音乐天赋才被认可。
10. Last year was the warmest year on record, with global temperature 0.68 ℃____ the average.
A. below B. on C. at D. above
【答案】D
【解析】本题考查介词短语的搭配,below the average “在平均值之下”,above the average “在平均值之上”,根据句意可知“去年是有记录以来最暖和的一年”故选D。average与on,at的正确搭配应为on average , at the average of。
11. Like ancient sailors, birds can find their way____ the sun and the stars.
A. used B. having used C. using D. use
【答案】C
【解析】本题考查非谓语动词,逻辑主语是鸟类,和use的之间的关系是主动关系,所以选择doing形式。但是having done 表示该非谓语动作发生在谓语动作之前,此题不强调此含义,故选C。
12. You ____ be Carol. You haven’t changed a bit after all these years.
A. must B. can C. will D. shall
【答案】A
【解析】本题考查情态动词表推测的用法。根据后半句句意“你这么多年一点都没变”可知前文表示肯定的推测,所以选择A。
13. In my hometown, there is always a harvest supper for the farmers after all the wheat____ cut.
A. will have been B. will be C. was D. has been
【答案】D
【解析】本题考查时态,A将来完成时; B将来时;C 过去时; D现在完成时。根据“there is”可判断题干时态为一般现在时排除将来时态。另根据句意,收割在晚餐之后,应用完成时态,故选D。译为:在我们家乡,小麦收割之后,会为农民伯伯提供一顿丰盛的晚餐。
14.He wrote many children’ s books, nearly half of____ were published in the 1990s.
A. whom B. which C. them D. That
【答案】B
【解析】本题考查非限定性定语从句,并且是在介词of 之后。首先排除C ,这里需要的是定语从的关系代词,作从句中的主语。D that 不能引导非限定性定语从句。其次,主句中先行词为children’ s books,指代物,A whom只能指人,因此答案为B,which 指物。译为:他写了很多儿童读物,接近一半的书于20世纪90年代出版。
15. —Hello Jenny, can I see Ms. Lewis?
—____. I’ll tell you’re here.
A. With pleasure B. Never mind C. You’re welcome D. Just a minute
【答案】D
【解析】本题考查情景交际,根据句意:我能见一下刘易斯女士吗?根据回答是:我将会告诉她你在这里可知,刘易斯女士不在现场。A项为“很乐意效劳”,用于别人求你做某事,你很乐意去做;B项为“没关系”C为“不用谢”,均不符合句意。D项“请等一会”为正确答案。
二、完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
请阅读下面两篇短文,掌握大意,然后从16—35各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项的标号涂黑。
A
When Alice was sixteen, I was the one who wanted to run away from home. It was 16 to see the changes coming over her. She skipped school, and refused to communicate. I tried being firm, but it didn‘t 17. I saw a dark future for my once sweet daughter.
One school day Alice returned home very late. With a quarrel in view. I was surprised to see Alice was 18.
“I hope I did the right thing, Mom,”“Alice said. I saw a cat, all bloody but alive. I 19 it to the vet’s(宠物医院), and was asked to make payment 20 . As I couldn’t reach anyone at the phone number on the cat’s tag(标牌), I had to pay the bill.”
In the following days, the owner still couldn’t be 21. Alice paid the vet to continue treatment. I grew 22: what if the family had simply left the cat behind?
A week went by. A woman called to speak to Alice.
“She is at school,” I said.
“You have a 23 daughter,” she said, apparently in tears.
Her family had just returned from abroad, and got a (n) 24 from the vet. Their cat was recovering, thanks to Alice’s 25. “We can’t wait to hug Cuddles again,” she sobbed.
Upon her return home, Alice was filled with 26 at the news. So was I. I learned through another woman’s eyes that my daughter was still a good person despite her 27 teenage years. Her warm heart would surely guide her in the right direction.
16. A. pleasant B. painful C. unwise D. inspiring
17. A. remain B. match C. appear D. work
18. A. annoyed B. amused C. worried D. interested
19. A. carried B. followed C. returned D. guided
20. A. monthly B. honestly C. generously D. immediately
21.A. trusted B. contacted C. persuaded D. satisfied
22. A. active B. rude C. anxious D. proud
23. A. pretty B. grateful C. wonderful D. curious
24. A. apology B. invitation C. message D. reply
25. A. suggestion B. donation C. encouragement D. help
26. A. love B. anger C. regret D. joy
27. A. troubled B. long C. boring D. quiet
答案解析:
16. 【答案】 B
[考点] 形容词 感情色彩
[解析] A,D 褒义 B,C贬义 根据run away from home 得知作者想写不好的事,排除A,D, 而B,C 在意思上有差别,看到她身上的变化,我的感情肯定是痛苦的,所以选B
17. 【答案】D
[考点]动词 前后动作顺序必须保持一致
[解析]此句动词1.skipped school 逃学 ,2. refused to communicate拒绝交流
3. tried being firm 尝试严格点but 转折指出女儿逃学,拒绝交流,我尝试严格点,但是没用, 所以选work 起作用
18. 【答案】 C
[考点]形容词 感情色彩及其搭配
[解析] 根据前后出现的1.return home late , 2. quarrel in view , 3. a cat, all bloody可以知道作者想写不好的事情,所以排除 B,D ,而A 项 恼怒的 C项 担心的, 作者看到全身血的猫,送它去医院,肯定是担心之情。
19.【答案】A
[考点]动词 搭配
[解析] 看到全身血还活着的猫,我就把猫送去了医院,此题考动词的搭配
A.携带 B. 跟随 C. 归还 D. 引导;指导 根据搭配选A
20. 【答案】 D
[考点]副词 副词修饰动词
[解析]把猫送去医院之后,医生叫我付款, B 诚实地 C 慷慨大方地 与付款这个动词搭配语境不符合,而根据后文联系不是失主,我不得不付款,得知医生一定是叫我立即付款,所以选D
21. 【答案】 B
[考点]动词 动作前后顺序一致和动词搭配
[解析]根据前后动作 1. couldn’t reach anyone 2 had to pay 可以得知,几天之后失主还是未能联系上,根据动词搭配只有B项有联系的意思。
22. 【答案】C
【考点】形容词词义辨析
【解析】anxious表“焦虑,担心”,可以指人的一种急切的精神状态;active表”积极地,充满活力的“;rude表”粗鲁的“,proud表”骄傲的“。由下文可知,作者在想如果猫咪的主人不要它了该怎么办,表达的是焦急之情。
23. 【答案】C
【考点】形容词词义辨析
【解析】pretty表“漂亮的”,grateful表“感激的,wonderful表“精彩的,美好的”,curious表“好奇的”。根据上下文可知,猫咪的主人在找回猫咪后,对作者的女儿充满了赞许之情,因此答案为C. wonderful.
24. 【答案】C
【考点】名词词义辩析
【解析】apology表”道歉,invitation表“邀请”,message表“信息”,reply表“回复”。由上下文可知,猫咪的主人是收到了宠物院发出的信息,才找回了宠物,故答案为C。
25. 【答案】D
【考点】名词词义辨析
【解析】suggestion“建议”,donation“捐赠”,encouragement“鼓励”,help“帮助”。由本句可知要表达的是猫咪恢复健康的原因,从上下文可知是因为Alice的帮助,故选D。
26. 【答案】D
【考点】名词词义辨析
【解析】love“爱”,anger“愤怒”,regret“后悔”,joy“开心”。这一句讲的是,Alice在得知猫咪回到它的主人身边后的反应,因此可以得知选D。
27. 【答案】A
【考点】形容词词义辨析
【解析】trouble“不安的,烦恼的”,long“漫长的”,boring“无聊的”,quiet“安静的”。由上下文可知,作者这里是要描述Alice的青春期的状态,从文章第一段可得知,答案选A。
B
Imagine the first days in a new time zone. Slow to respond to the 28 , your body clock is confused. You’re sleepy all day, but when it’s time for bed, you can hardly fall asleep. Obviously you are 29 jet lag(时差反应).
Travelers have traditionally fought this 30 with sleeping pills or alcohol. There are actually healthier ways that can work just as 31.
For example, the moment you get on the airplane, start 32 your biological block to the destination’s time. If it’s daytime in your destination, try to stay 33 . Walking around the cabin(客舱) can be of help. When it’s nighttime, try to sleep. In that case, eat before the flight, 34 an empty stomach will prevent you from sleeping. These tips will help you start a new 35of sleep and wakefulness.
28. A.flight B.change C.demand D.climate
29. A.suffering from B.working on C.looking into D.leading to
30. A.danger B.problem C.waste D.fear
31. A.briefly B.slowly C.suddenly D.effectively
32. A.checking B.sending C.adjusting D.stopping
33. A.awake B.alone C.hungry D.calm
34. A.though B.so C.whole D.or
35. A.understanding B.cycle C.research D.trend
答案解析:
28【答案】B
【考点】名词辨析
【解析】根据的首句的关键词new time zone“ 新的时区”和下文的生物钟混乱,可得出“对(时差的)变化反应慢”选B。
29【答案】A
【考点】动词短语辨析
【解析】 由上文的sleepy all day 和hardly fall asleep 可得出这里选suffering from 表示“遭受”。
30【答案】B
【考点】名词辨析
【解析】时差反应(jet lag)是一种问题而不是危险、浪费、和害怕。
31【答案】D
【考点】副词辨析
【解析】由本句healthier ways, work (起作用)得出effectively “有效地”。
32【答案】C
【考点】动词辨析
【解析】由下文讲的方法可以得出adjust“调整”生物钟来适应目的时间。
33【答案】A
【考点】形容词辨析
【解析】由前半句关键词“白天”可得出stay awake“保持清醒”。
34【答案】D
【考点】连词辨析
【解析】根据语义“在上飞机前吃饭,否则空腹会阻止你入睡”。
35【答案】B
【考点】名词辨析
【解析】由上文可得出这些方法能帮助你开始一个新的 cycle “周期”。
【点评】
总体难度:一般
本文为说明文,讲述了如何无面对倒时差的小诀窍。
三、阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
请阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、c和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项的标号涂黑。
A
At thirteen, I was diagnosed(诊所) with kind of attention disorder. It made school difficult for me. When everyone else in the class was focusing on tasks, I could not.
In my first literature class, Mrs.Smith asked us to read a story and then write on it, all within 45 minutes. I raised my hand right away and said,“Mrs.Smith, you see, the doctor said I have attention problems. I might not be able to do it.”
She glanced down at me through her glasses, “you are no different from your classmates, young man.”
I tried, but I didn’t finish the reading when the bell rang. I had to take it home.
In the quietness of my bedroom, the story suddenly all became clear to me. It was about a blind person, Louis Braille. He lived in a time when the blind couldn’t get much education. But Louis didn’t give up. Instead, h invented a reading system of raised dots(点), which opened up a whole new world of knowledge to the blind.
Wasn’t I the “blind” in my class, being made to learn like the “sighted” students? My thoughts spilled out and my pen started to dance. I completed the task within 40 minutes. Indeed, I was no different from others; Ijust needed a quieter place. If Louis could find his way out of his problems, why should I ever give up?
I didn’t expect anything when I handled in my paper to Mrs.Smith, so it was quite a surprise when it came back to me the next day- with an“A” on it. At the bottom of the paper were these words:“ See what you can do when you keep trying?”
36.The author didn’t finish the reading in class because.
A.He was new to the class B.He was tried of literature
C.He had an attention disorder D.He wanted to take the task home
【答案】C
【考点】细节题
【解析】 根据首段的首句I was diagnosed(诊所) with kind of attention disorder. It made school difficult for me和尾句the doctor said I have attention problems. I might not be able to do it可得出C选项。
37.What do we know about Louis Braille from the passage?
A.He had good sight B.He made a great invention.
C.He gave up reading D.He learned a lot from school
【答案】B
【考点】细节题
【解析】 根据题干中的人名Louis Braille定位到第5段最后一句He invented a reading system of raised dots(点)可得出B选项make a great invention 是原文的同义转换。
38.What was Mrs.Smith ‘s attitude to the author at the end of the story?
A.Angry B.Impatient C.Sympathetic D.Encouraging
【答案】D
【考点】细节题
【解析】根据题干中的Mrs. Smith 和at the end of the story 可以定位到最后一段,根据原文中的with an”A”on it 以及Mrs.Smith 写在试卷上的话可以得出他的态度是鼓励性的。
38.What is the main idea of the passage?
A.The disabled should be treated with respect.
B.A teacher can open up a new world to students.
C.One can find his way out of difficulties with efforts.
D.Everyone needs a hand when faced with challenges.
【答案】C
【考点】主旨大意题
【解析】根据首段提出作者有注意力不集中的问题以及下文在老师的鼓励下,作者把作业带回家,在卧室的安静环境下完成了任务,归纳总结得出C选项“一个人可以通过努力克服自己的缺陷找出解决困难的方法”。
【点评】
A篇难度:简单
本文为记叙文,讲述了作者有注意力不集中的问题,但在老师的鼓励下,作者最终克服了自己的问题,由此告诉我们一个人可以通过努力克服自己的缺陷。
B
In ancient Egypt, a shopkeeper discovered that he could attract customers to his shop simply by making changes to its environment. Modern businesses have been following his lead,with more tactics(策略).
One tactic involves where to display the goods. Foe example, stores place fruits and vegetables in the first section. They know that customers who buy the healthy food first will feel happy so that they will buy more junk food(垃圾食品)later in their trip. In department stores, section is generally next to the women’s cosmetics(化妆品) section:while the shop assistant is going back to find the right size shoe, bored customers are likely to wander over cosmetics they might want to try later.
Besides, businesses seek to appeal to customers’ senses. Stores notice that the smell of baked goods encourages shopping, they make their own bread each morning and then fan the bread smell into the store throughout the day. Music sells goods, too. Researchers in Britain found that when French music was played, sales of French wine went up.
When it comes to the selling of houses, businesses also use highly rewarding tactics. They find that customers make decision in the first few second upon walking in the door, and turn it into a business opportunity. A California builder designed the structure of its houses smartly. When entering the house, the customer would see the Pacific Ocean through the windows, and then the poll through an open stairway leading to the lower level. The instant view of water on both levels helped sell these $10 million houses.
40.Why do stores usually display fruits and vegetables in the first section?
A. To save customers times.
B. To show they are high quality foods.
C. To help sell junk food.
D. To sell them at discount prices.
【答案】C
【考点】细节题
【解析】根据第二段文中”They know that customers who buy the healthy food first will feel happy so that they will buy more junk food(垃圾食品)later in their trip”得知,买健康食品的顾客也会买更多的垃圾食品,此处选择C。
41.According to Paragraph 3, which of the following encourages customers to buy?
A. Opening the store early in the morning.
B. Displaying British wines next to French ones.
C. Inviting customers to play music.
D. Filling the store with the smell of fresh bread.
【答案】D
【考点】细节题
【解析】根据第三段文中”Stores notice that the smell of baked goods encourages shopping, they make their own bread each morning and then fan the bread smell into the store throughout the day.”得知,商店是通过面包的香气来吸引顾客购物的,故选择D。
42.What is the California builder’s story intended to prove?
A. The house structure is a key factor customers consider.
B. The more costly the house is, the better it sells.
C. An ocean view is much to the customers’ taste.
D. A good first impression increases sales.
【答案】D
【考点】细节题
【解析】根据第四段文中”They find that customers make decision in the first few second upon walking in the door, and turn it into a business opportunity”得知,顾客通过自己的第一印象来判断是否进店消费,这属于潜在的商机,故选择D。
43.What is the main purpose of the passage?
A. To explain how businesses turn people into their customers.
B. To introduces how businesses have grown from the past.
C. To report researches on customer behavior.
D. To show dishonest business practices.
【答案】A
【考点】主旨大意题
【解析】整篇文章都在围绕“tactics(策略)”展开说明。文章的主旨会出现在开头和结尾。第一段通过古埃及的例子道出主旨,说明吸引顾客的重要性;最后一段通过加利福利亚来吸引顾客的例子再次点明主旨。故选择A。
【点评】
难度:中等
本文是由论坛上截取的关于不文明现象的讨论,难度中等。主要讲述了Lake Lander在论坛上描述了自己遇到的不文明现象后,众人发表的关于自己经历的不文明现象的描述和看法。
C
LakeLander ·2 hours ago
Today, a man talked very loud on his phone on a train between Malvern and Reading, making many passengers upset. I wonder how he would react if I were to read my newspaperoutloudonthetrain, Ihave never had the courage to do it, though.
Pak50 ··· ·57 minutes ago
Why not give it a try? Perhaps you should take lessons on a
musical instrument. The late musician DennisBrian is said to have
asked a fellow train passenger to turn off his radio. When his
request was refused, he took out his French horn(号) and started
to practice.
Angie O’Edema·42 minutes ago
I don’t see how musical instruments can help improve manners in public. Don’t do to others what you wouldn’t like to be done to yourself. Once, a passenger next to me talked out loud on his mobile phone. I left my seat quietly, giving him some privacy to finish his conversation. He realized this and apologised to me. When his phone rang again later, he left his seat to answer it. You see, a bit of respect and cooperation can do the job better.
Taodas ·29 minutes ago
I did read my newspaper out loud on a train, and it turned out well. The guy took it in good part, and we chatted happily all the way to Edinbergh.
Sophie 76 ·13minutes ago
I have not tried reading my newspaper out loud on a train, but ,several years ago, I read some chapters from Harry Porter to my bored and noisy children. Several passengers seemed to appreciate what I did.
44. The passenger made an apology to Angie O’Edema because____.
A. he offered his seat to someone else
B. he spoke very loudly on his phone
C. he refused to talk with Angie
D. he ignored Angie’s request
【答案】B
【考点】细节题
【解析】问题题干出现核心词汇“Angie O’Edema”得知答案出现在第三小节。根据
“a passenger next to me talked out loud on his mobile phone”,说明他旁边的
乘客很大声地在讲电话,之后提到“He realized this and apologised to me.”,很明
显,他意识到的是自己讲电话太大声,因此,该题选B。
45. Who once read a newspaper out loud on a train?
A. Pak50 B. Angie O’Edema C. Taodas D. Sophie76
【答案】C
【考点】细节题
【解析】根据第四小节第一句话“Idid read my newspaper out loud on a train”,说明是Taodas这个人做过这件事,得知答案选择C
46. What is the discussion mainly about?
A. How to react to bad behavior. B. How to kill time on a train.
C. How to chat with strangers. D. How to make a phone call.
【答案】A
【考点】主旨题
【解析】根据文章的五个小节得知本文所讲内容主旨。LakeLander发起讨论,看大家对不文明行为的反应,后面几个评论皆为讨论该主题,因此,该讨论主要围绕的是面对不文明行为时,该如何反应。因此答案选A。
47.Where is the passage most probably taken from?
A. A webpage. B. A newspaper. C. A novel. D. A report.
【答案】A
【考点】主旨题
【解析】根据文章开头“Jointhediscussion”以及每小节上的发布时间,得
知这篇文章为网络上的一个论坛,因此选A。
【点评】
难度:中等
本文是由论坛上截取的关于不文明现象的讨论,难度中等。主要讲述了Lake
Lander在论坛上描述了自己遇到的不文明现象后,众人发表的关于自己经历的
不文明现象的描述和看法。
D
There are many places to go on safari(观赏野生动物)in Africa, but riding a horse through the flooded waters of Botswana's Okavango Delta must rank as one of the world's most exciting wildlife journeys.
Several safari camps operate as the base for this adventure, providing unique rides twice a day to explore deep into the delta. The camps have excellent horses, professional guides and lots of support workers. They have a reputation for providing a great riding experience.
The morning ride, when the guides take you to beautiful, shallow lakes full of water lilies, tends to be more active. It is unlike any other riding experience. With rainbows forming in the splashing water around you and the sound of huge drops of water bouncing off your body and face. It is truly exciting. You are very likely to come across large wild animals, too. On horseback it is possible to get quite close to elephants, giraffes and many other animals. The sense of excitement and tension levels rise suddenly though, as does your heart rate, as you move closer to them.
In the evening, rides are usually at a more relaxed and unhurried pace. With golden light streaming across the grassy delta and the animals coming out to eat and drink. Sedate though they are, rides at this time of day are still very impressive. As the sun's rays pass through the dust kicked up by the horses, the romance of Africa comes to life.
Back at the camp you can kick off your boots and enjoy excellent food and wine. Looking back on your day, you will find it hard to deny that a horseback Safari is as close as you will ever come to answering the call of the wild.
48. What does the underlined word "They" refer to?
A. Flooded waters B. Wildlife journey
C. Safari camps D. Unique rides
【答案】 C
【考点】指代题
【解析】根据文中第二段中 “the camps have excellent horses, professional guided and lots of support workers. They have a reputation for providing a great riding experience.” 可知此处选C
49. What does the author find most exciting about a horse safari?
A. Seeing and feeling the real African life.
B. Enjoying good food and wine at the camp.
C. Hunting large animals just as our ancestors did.
D. Being part of the scene and getting close to animals.
【答案】 D
【考点】细节推断题
【解析】根据文中第二段中 “The camps have excellent horses,”和第三段中 “ With rainbows forming in the splashing water around you and the sound of huge drops of water bouncing off your body and face.” 由文章中提到了马和溪水等物体,所以此处选D
50. What does the underlined word "sedate" probably mean?
A. Wild and romantic B. Slow and peaceful
C. Hurry and thirsty D. Active and excited
【答案】B
【考点】词义推断题
【解析】根据文中第四段中主旨句 “In the evening, rides are usually at a more relaxed and unhurried pace.” 又因为句中有词though可知此处要选原文中“relaxed”和 “unhurried” 的反义词,可知此处选B,C 选项中“thirsty”未在原文中提及
51. The author introduced the riding experience in the OKavango Delta mainly by________.
A. Following space order B. Following time order
C. Making classifications D. Giving examples
【答案】B
【考点】文章结构
【解析】根据文中第三段“the morning ride” 和第四段中“in the evening ride” 以及末段中 “back at the camp” 可知本文的描是根据时间顺序来展开的
【点评】
文章难度:中等
本文说明文,介绍了非洲观赏野生动物的野营的项目。
E
The values of artistic works, according to cultural relativism(相对主义), are simply reflections of local social and economic conditions. Such a view, however, fails to explain the ability of some works of art to excite the human mind across cultures and through centuries.
History has witnessed the endless productions of Shakespearean plays in every major language of the world. It is never rare to find that Mozart packs Japanese concert halls, as Japanese painter Hiroshige does Paris galleries, Unique works of this kind are different from today’s popular art, even if they began as works of popular art. They have set themselves apart in their timeless appeal and will probably be enjoyed for centuries into the future.
In a 1757 essay, the philosopher David Hume argued that because“the general principles of taste are uniform(不变的) in human nature,”the value of some works of art might be essentially permanent. He observed that Homer was still admired after two thousand years. Works of this type, he believed, spoke to deep and unvarying features of human nature and could continue to exist over centuries.
Now researchers are applying scientific methods to the study of the universality of art. For example, evolutionary psychology is being used by literary scholars to explain the long-lasting themes and plot devices in fiction. The structures of musical pieces are now open to experimental analysis as never before. Research findings seem to indicate that the creation by a great artist is as permanent an achievement as the discovery by a great scientist.
52.According to the passage, what do we know about cultural relativism?
A.It introduces different cultural values.
B.It explains the history of artistic works.
C.It relates artistic values to local conditions.
D.It excites the human mind throughout the world.
【答案】C
【考点】细节推断题
【解析】根据文中第一段 “The values of artistic works, according to cultural relativism(相对主义)”得知,此处选C
53.In Paragraph 2, the artists are mentioned in order to show that .
A.great works of art can go beyond national boundaries
B.history gives art works special appeal to set them apart
C.popular arts are hardly distinguishable from great arts
D.great artists are skilled at combining various cultures
【答案】A
【考点】推断题
【解析】根据文中第二段提到的来自不同国家的艺术家“Shakespearean ”和“Mozart packs Japanese concert halls”,可知此处选C
54.According to Hume, some works of art can exist for centuries because .
A.they are results of scientific study
B.they establish some general principles of art
C.they are created by the world’s greatest artists
D.they appeal to unchanging features of human nature
【答案】D
【考点】细节推断题
【解析】根据原文中第三段“In a 1757 essay, the philosopher David Hume argued that because the general principles of taste are uniform(不变的) in human nature ”,可知人类的审美是具有一致性
55.Which of the following can best serve as the title of the passage?
A.Are Artistic Values Universal? B.Are Popular Arts Permanent?
C.Is Human Nature Uniform? D.Is Cultural Relativism Scientific?
【答案】A
【考点】主旨大意题
【解析】根据首段“The values of artistic works, according to cultural relativism(相对主义), are simply reflections of local social and economic conditions.” 和末段中“ Now researchers are applying scientific methods to the study of the universality of art. ”以及 “In a 1757 essay, the philosopher David Hume argued that because‘the general principles of taste are uniform(不变的) in human nature,’”
【点评】
文章难度:很难
本文是说明文,主要介绍了根据文化相对主义,艺术作品在永恒受欢迎的原因是人类的审美具有共同性,并且就此展开说明。
四、写作(共两个写作任务,满分35分)
写作一(满分15分)
请就以下话题,按要求用英文写作。
If you could give your younger self one piece of advice, what would you say?
要求:
(1)作出回答并说出理由;
(2)词数不少于60;
(3)在答题卡上做答。
【解析】“如果你可以给年轻的自己一条建议,你会说什么?”这是一篇建议型的短文,同学们可以从结构和主题两方面考虑。结构上主要考查同学们提出建议以及陈述理由的语句,再加衔接自然,条理清晰;主题上也就是建议的具体内容,同学们可以灵活构思,比如:建议年轻的自己更加珍惜时间、学会感恩、设定具体的学习目标等,只要同学们能够顺利翻译的相关主题都可以。
【参考思路】表明观点+阐释理由+结尾总结
【参考表达】
一、建议句式:主要考虑从虚拟语气着手
1. 宾语从句
I suggest/ advise that…I should…
I strongly recommend that…
2. 主语从句
It’s strongly recommended that…
My suggestion/ advice to the younger self is that…
3. 条件状语从句
If I were three years younger, I would…
Were I three years younger, I would…
二、原因句式:建议陈述两个原因,用并列结构not only, but…as well连接
1. The reason why… is that…
2. Why I say so is that…
3. It is not only because… but … as well.
4. …for the simple reason that… not only… , but… as well.
5. The reasons are as follows.
三、结尾部分:表达对“回不到过去”的惋惜
How I wish I could be three years younger!
If only I would return to three years ago.
【参考范文】
Were I three years younger than I am now, I would strongly recommend that I set more practical and specific goals. As an old saying goes, living without a clear and achievable aim is like sailing without a compass. Compared with many abstract objectives, practical ones can bring us more courage and confidence whenever we make one step forward. If only I could go back and reset my goals.
写作二(满分20分)
Bookcrossing. Com 是一个面向全球的图书分享网站。该网站组织的分享活动有两种参与方式:一是自由分享(wild release),即把书放在指定地点,由其他参与者自由获取;二是定向分享(controlled release),即直接传递给另一位参与者。假设你是李华,请用英文写信申请参加。内容应包括:
· 表明写信目的
· 选择一种分享方式
· 简述作出该选择的理由
· 希望了解更多信息
注意:(1)词数不少于80;
(2)在答题卡上做答
(3)书信格式及开头已给出(不计入总词数)
【解析】文体为较正式的申请信,类型为控制类的要点式作文,同学们只需按点阐述、过渡衔接、使用亮点句型即可。
【参考思路】一、表明写信目的:申请参加该活动(添加得知消息)
二、选择一种分享方式:二者选一
三、阐述理由
四、书信结尾(添加希望)
【参考表达】
一、写信目的
1. I’m writing to tell you that…
2. The reason why I write (this letter) to you is that…
3. I am writing to you for the simple reason that…
4. My purpose of writing this letter to you is that…
二、表示选择的表达句式
1. Between them, I would like to choose…
2. Of the two, I prefer the latter to the former.
3. By comparison, I would pick the latter rather than the former.
4. Of the two, the latter is my preference.
5. Of the two, the latter wins my favor.
三、原因句式(见作文一)
四、表示希望的表达句式
1. I am looking forward to more information.
2. I would appreciate it if you would offer more information.
3. Your detailed message will be much appreciated.
4. If you could provide more specific information, I would be much grateful.
【参考范文】【不含已给出的开头和结尾】
Learning that you are organizing this activity to share books worldwide, I am writing to apply for it for the simple reason that I love reading and I own a large number of books.
You’ve introduced two ways to share books: wild release and controlled release. Of the two, the latter wins my favor. By the means of controlled release, I only need to deliver books to other participants, not only are books shared but it can build up a bridge connecting readers from different parts of the world as well.
If you could provide more specific information, I would be well grateful. Looking forward to your reply.
