最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

最新 英语七年级英语下册阅读理解20(附带答案解析)经典1

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-10-01 18:33:00
文档

最新 英语七年级英语下册阅读理解20(附带答案解析)经典1

最新英语七年级英语下册阅读理解20(附带答案解析)经典1一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解   Oncetherewasaparrotonsaleinapetstore.Itwasabeautifulredandbluebird. Itsatonaperchinthemiddleofthestoresothateveryonecouldseeitwhentheycamein.Theownerwasveryproudofitandaskedahighpricefori
推荐度:
导读最新英语七年级英语下册阅读理解20(附带答案解析)经典1一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解   Oncetherewasaparrotonsaleinapetstore.Itwasabeautifulredandbluebird. Itsatonaperchinthemiddleofthestoresothateveryonecouldseeitwhentheycamein.Theownerwasveryproudofitandaskedahighpricefori
最新 英语七年级英语下册阅读理解20(附带答案解析)经典1

一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)

1.阅读理解

    Once there was a parrot on sale in a pet store. It was a beautiful red and blue bird.  It sat on a perch in the middle of the store so that everyone could see it when they came in. The owner was very proud of it and asked a high price for it.

    One day a man went into the store. "That's a beautiful bird," he said to the pet store owner. "But why is it so expensive? Is it an unusual bird?"

    "No, it's not very unusual. It's expensive because it can talk," the pet store owner said.

    "I see. How can I make it talk?" the man asked.

    The pet store owner asked him, "Do you see those strings tied to each of the bird's legs?"

    "Yes," the man answered.

    "Well, you pull those strings," the pet store owner told him."That will make the parrot talk."

    The man asked, "Do you mind if I try?"

    "Not at all," the pet store owner said.

    The man walked up to the parrot and pulled the string on its left leg. The parrot said, "Good morning."

    The man pulled the string on the parrot's right leg. This time the parrot said, "How are you today?"

    "That's not very interesting," said the man."Any parrot could do that." Then he laughed, "But what would happen if I pulled both strings at the same time?"

    "I'll fall off my perch, you fool!"the parrot said.    

(1)The parrot was expensive because _______ .            

A. it was pretty beautiful                                      B. it could talk with people

C. it was a very unusual bird                                D. it was in the middle of the store

(2)The parrot would talk when _______.            

A. people came into the pet store                       B. it saw the pet store owner

C. people said it was beautiful                            D. people pulled the strings on its legs

(3)Which is the first sentence that the parrot said to the man?            

A. Good morning.                                                 B. How are you today?

C. That wasn't interesting.                                   D. I'll fall off my perch, you fool!

(4)From the story we know the parrot was _______ .            

A. kind                                   B. silly                                   C. clever                                   D. crazy

(5)The best title (题目) for the passage should be _______ .            

A. Unusual Parrot                   B. Parrot Talk                   C. Silly Man                   D. Clever Owner

【答案】(1)B

(2)D

(3)A

(4)C

(5)B  

【解析】【分析】短文大意:本文主要写了一个宠物商店店主有只会说话的鹦鹉,价钱很贵。一个男人试着让这个鹦鹉说话的故事。

(1)细节理解题。根据 It’s expensive because it can talk 可知鹦鹉贵因为它会说话,故选B。

(2)细节理解题。根据“ Well, you pull those strings,” the pet store owner told him. That will make the parrot talk.”店主说,你拉绳子鹦鹉就说话了。可知在拉绳子时鹦鹉就说话。故选D。

(3)细节理解题。根据The parrot said, “ Good morning.”可知鹦鹉的第一句是“早上好。”故选A。

(4)推理判断题。根据 Then he laughed, "But what would happen if I pulled both strings at the same time?"

    "I'll fall off my perch, you fool!"the parrot said.这个男人笑着说,如果我两个绳子一起拉,会怎样?这个鹦鹉说,傻瓜我会从横杆上掉下去的。可知鹦鹉很聪明。故选C。

(5)主旨大意题。由整篇文章可知,本文主要是关于鹦鹉讲话的,故选B。

【点评】此题考查阅读理解题。快速阅读短文;通读测试题,明确考查点。先读题,明确题目要求,弄清考点,然后带着问题去读文章。看完短文后,对整篇短文的内容有了大致的了解,然后马上看后面的问题,带着问题去找答案。如果属于客观信息题,就可直接在短文中找到出处。如果是主观判断题,则应迅速再读全文,仔细分析思考,将近似的答案对照原文反复比较,推敲,选出最佳答案。

2.根据材料内容,选择正确答案。

C

    To travel around the world is the dream of many adventurous people. But very few people can afford a global tour because hotels, food and airplane tickets are too expensive. Some people, however, have thought of some ways to realize their dreams.

    Laura Cody and Tanbay Theune, a couple from Britain, decided to travel around the world. They have found a good way to pay for their trips. They look after pets for rich house owners. In exchange, they can stay in the houses for free. They have looked after horses, cows, cats, dogs and fish. In two years, the couple has been to Australia, Germany, Spain and Italy. They have stayed in big cities and small villages. The home owners are usually very generous and have given them food, wine and day trips.

    Another person who tries to realize her travel dream is photographer Rhiannon Taylor. She travels around the world to visit, review and take photos of the best hotels. She shares the places she stays and the food she eats on the Internet with tens of thousands of followers.

    With these ways of making money, traveling around the world is no longer a dream. More and more young people are thinking creatively to make their dream come true.

(1)Why do most people feel hard to make their travel dream come true?

A. Because they can hardly find hotels.              B. Because the food is not healthy.

C. Because the cost of travel is high.                   D. Because they are afraid of adventure.

(2)The best word to describe the way of realizing the travel dream is          .

A. special                             B. creative                             C. rich                             D. adventurous

(3)It is known from the passage that Laura and Tanbay paid for their trips by           .

A. staying in the house for free                           B. being given food and day drinks

C. going to Australia and other countries          D. looking after pets for rich house owners

(4)According to the passage, Taylor is a photographer who shares her photos           .

A. on the Internet                                                 B. during her travel

C. with hundreds of followers                              D. during staying in hotels

(5)What does the underlined word "generous" mean in Chinese?

A. 吝啬的                                B. 友善的                                C. 慷慨的                                D. 冷漠的

【答案】 (1)C

(2)B

(3)D

(4)A

(5)C   

【解析】【分析】1.文章第一行To travel around the world is the dream of many adventurous people. But very few people can afford a global tour because hotels, food and airplane tickets are too expensive.周游世界是许多富有冒险精神的人的梦想。但是很少有人能负担起全球旅游,因为旅馆、食物和飞机票太贵。故选C。2.文章最后More and more young people are thinking creatively to make their dream come true.越来越多的年轻人正在创造性的思考,使他们的梦想成真。故选择B。3.文章第三行Laura Cody and Tanbay Theune, a couple from Britain, decided to travel around the world. They have found a good way to pay for their trips. They look after pets for rich house owners.来自英国的劳拉和坦巴伊决定环游世界。他们找到了支付旅行费用的好办法。他们为有钱人照顾宠物。故选D。4.文章倒数三四行Another person who tries to realize her travel dream is photographer Rhiannon Taylor. She travels around the world to visit, review and take photos of the best hotels. She shares the places she stays and the food she eats on the Internet with tens of thousands of followers.另一个试图实现她的旅行梦想的人是摄影师里安农。她周游世界访问、审查和拍摄最好的酒店的照片,她把她住的地方和吃的食物,放在网上,和成千上万的追随者分享。on the Internet在互联网上。during her travel在她旅行期间。with hundreds of followers有数百个追随者。during staying in hotels在酒店期间。故选A。5."generous"慷慨的,也可以从文章倒数第五行They have stayed in big cities and small villages. The home owners are usually very generous and have given them food, wine and day trips.他们住在大城市和小村庄里。房主通常很慷慨,给他们提供食物、葡萄酒和白天旅行。推断出是很大方的意思。故选C。

【点评】文章的理解和推断。

3.阅读理解  

    What do you usually do in your free time? Play sports? Watch TV? How about reading books? You must know the Chinese saying: "Read thousands of books; travel thousands of miles” Books are important in our life. Reading books is good for us. It can help us know and understand the world better. It can help us get a lot of knowledge(知识). It brings us a new and different world that we have never been before. Almost all the great men like reading, like Chairman Mao and Madame Curie.

    In a word, books are helpful to us and we must love them. But before you read, remember to choose a good one. Ask your parents or teachers about what books to read. Be sure you are interested in them. There are many different kinds of books: I like biography(传记) because I can learn something from the characters.

    What about you? Young friends, please love books and read them. They are very helpful to you.

(1)Which is NOT mentioned(提及) in the passage(文章)?            

A. Play sports.                    B. Watch TV                    C. Read books.                    D. Go shopping.

(2)Which of the following is TRUE?.            

A. We have to choose a good book before we start to read.

B. Madame Curie doesn't like reading at all.

C. We shouldn't ask teachers about what books to read.

D. Reading books can't give us any knowledge.

(3)What does the underlined part "Read thousands of books; travel thousands of miles." mean in Chinese?            

A. 滚石不生苔     B. 读数千本书就能行数千里路     C. 读万卷书,行万里路     D. 读书百遍,其义自见

(4)Reading books can help people_________.            

A. understand the world better

B. get more sleep

C. know little about themselves

D. get money from others.

(5)Which of the following is NOT true?            

A. Books are helpful to us.

B. Only reading books can make people succeed(成功).

C. Young people should read more books.

D. Chairman Mao likes reading very much.

【答案】 (1)D

(2)A

(3)C

(4)A

(5)B   

【解析】【分析】文章大意:文章告诉我们业余时间要多读书,因为书对我们有好处。它帮我们获得知识,让我们知道我们看不到的东西。像这样的为人都喜欢读书。在读书之前要选择一本好书,问老师或者父母读什么书,要确保你感兴趣。 

 (1)细节理解题,根据 Play sports? Watch TV? How about reading books? Y 可知文中涉及到了体育锻炼,看电视,读书,没有说购物,故答案是D。

 (2)正误判断题,根据 But before you read, remember to choose a good one. 可知在读书之前一定要选一本好书,因此A的叙述是正确的,故答案是A。

 (3)句意猜测题, Read thousands of books; travel thousands of miles. 的意思是“读万卷书,行万里路”,故答案是C。

 (4)细节理解题,根据 It can help us know and understand the world better.  可知,读书可以帮助我们更好的了解世界,故答案是A。

 (5)正误判断题,根据短文内容可知,读书可以让我们增长知识,更好的了解世界,但是只读书还是不够的,要想成功还必须要实践,还要持之以恒,故答案是B。 

【点评】考查阅读理解。本文涉及细节理解题、正误判断题和句意猜测题。细节理解题要可以直接从文中寻找答案;正误判断题属于细节理解题的一种,也需要根据文章内容进行判定;句意猜测题,首先要弄明白字面意思,然后考虑其本质含义。

 

4.阅读理解  

    Students in Star Middle School will hold the activities(活动) in December to raise money for Project Hope. 

School Uniform Show

Ticket: 5 yuan each person

Time: 7:00 p. m.-9:30 p. m. on Saturday

Place: The school hall
Flea Market

Ticket: free (just bring your old   things, including books, pencils, pens, etc.)

Time: 9:30 a. m. -11:30 a. m. on Sunday

Place: Room 307 and Room 308

Kite Show

Ticket: 5 yuan each person

Time: 9:00 a. m.-11 a.   m. on Saturday

Place: The playground

Flower Show

Ticket: 2 yuan each person

Time: 2:00 p. m.-4:30 p. m. on Saturday

Place: The playground

(1)We can watch the shows in ________.            

A. autumn                              B. winter                              C. summer                              D. spring

(2)People can watch ________ show(s) on Saturday.            

A. 1                                           B. 2                                           C. 3                                           D. 4

(3)Alice is interested in designing clothes. She can go to the ________.            

A. Kite Show               B. School Uniform Show               C. Flea Market               D. Flower Show

(4)Which of the following is NOT true?            

A. The Flea Market costs nothing.                   B. The Flea Market lasts for two hours.

C. The Kite Show is in the playground.           D. The School Uniform Show begins at 7:30 p. m.

【答案】 (1)B

(2)C

(3)B

(4)D   

【解析】【分析】文章大意:本文介绍了明星中学为给希望工程筹款举办的校服秀、跳蚤市场、风筝表演和花展等几项活动。

 (1)细节理解题,根据 Students in Star Middle School will hold the activities(活动) in December可知,活动在12月份举行,12月是在冬季,故答案是B。

 (2)细节理解题 School Uniform Show 在星期六; Kite Show 在星期六; Flower Show 在星期六,由此可知,在周六可以看三种表演。故答案是C。

 (3)推理判断题,School Uniform Show是有关服装的表演。既然对设计服装感兴趣,那就应该去School Uniform Show。故答案是B。

 (4)正误判断题。根据School Uniform Show,Time: 7:00 p. m.—9:30 p. m. on Saturday可知校服秀从7晚上7点到9点。D说表演7点半开始是错误的。故答案是D。 

【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题推理判断和判断题三种常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息;判断题也应该从文章的细节入手,是细节理解的另外一种表现形式。

5.阅读理解  

Dear friends, 

    I am writing this letter to draw your attention to the disasters(灾难)these days. Too much rain destroyed the crops and washed the earth away. Sometimes it was too little and made plants dead. Also there was too much dust in the air. All these did great damage to our life. 

    However, we made them! So it is time for us to try our best to save the Earth. 

    The most important thing is to plant trees as many as possible. At the same time, we should stop cutting down trees and protect the forests. And we can save our planet through many other ways, such as saving water and using both sides of paper. Besides, don't keep TVs or computers on when you are not using them. When you leave a room, turn off the lights. 

    A small action is very helpful to our planet. Please join us in the action of protecting the Earth. Let's start from the little things right around us. 

Bruce

Leader of the Students' Union

(1)What happened these days?            

A. Too little rain destroyed the air.                       B. Too much rain destroyed the crops.

C. People stopped cutting down trees.               D. People wasted too much paper.

(2)What does the underlined word "it" refer to?            

A. The letter.                          B. The rain.                          C. The earth.                          D. The air.

(3)Which is the most important thing to protect the environment according to the passage?            

A. Planting trees as many as possible.

B. Saving water and using recycled paper.

C. Turning off TVs and computers when not using them.

D. Turning off lights while leaving.

(4)Who wrote this letter?            

A. A farmer.                        B. A scientist.                        C. A worker.                        D. A student.

(5)What is this letter mainly about?            

A. Telling people the environmental problems.     B. Telling people about the Earth.

C. Asking people to protect the Earth.                   D. Asking people to save forests and water.

【答案】 (1)B

(2)B

(3)A

(4)D

(5)D   

【解析】【分析】文章大意:这是一封书信,号召人们为拯救地球而采取一些措施,种植树木,节约用水,节约用电等等。

 (1)细节理解题。根据文中的语句 I am writing this letter to draw your attention to the disasters(灾难)these days. Too much rain destroyed the crops and washed the earth away.  理解可知,大量的雨水损坏了很多的庄家,故选B。

 (2)词义推断题。根据文中的语句 Too much rain destroyed the crops and washed the earth away. Sometimes it was too little and made plants dead.  理解可知,过多的雨水会破坏庄家,干旱也会使庄家干死,其中的it指的是雨水,故选B。

 (3)细节理解题。根据文中的语句 The most important thing is to plant trees as many as possible. 理解可知,尽可能多地植树造林是最重要的,故选A。

 (4)细节理解题。根据文中的书信落款Bruce   Leader of the Students' Union可知,写这封书信的应该是学生会,是一名学生,故选D。

 (5)主旨大意题。根据文中的第三段内容可知,作者号召大家通过节约水资源及森林资源来拯救地球,故选D。

 【点评】考查阅读理解。 本题主要考查了细节理解题,归纳题以及判断题,做题的时候,先从题目中找到一个关键词,它可以帮助我们很快地定位原文,找到答案。

6.阅读理解  

    I'm Wang Kai, a student in Hefei No. 5 Junior High School. At school, I learn many subjects. My favorite subject is science. My science teacher, Ms. Lee, is my fiend Li Ming's mother. She teaches us very well.

I also like math because it's so interesting. I am good at (擅长) it. My friends say I am clever, but I don't think so. I just work very hard.

I like geography, too. I like learning something about people and places of different countries. I also like maps very much. 

    I don't like English      the class is very boring. We read a lot, sometimes write, but don't often speak or listen. I hope my English teacher can change his way of teaching English.

(1)What is Wang Kai's favorite subject?            

A. Chinese.                          B. Science.                          C. Geography.                          D. English.

(2)What can we know about Ms. Lee?            

A. She teaches English.                                        B. She has a big family.

C. She is Li Ming's mother.                                   D. She likes her students. 20m

(3)Wang Kai is good at math because       .            

A. he is clever                                                        B. he works hard

C. he can teach himself (他自己)                          D. his math teacher teaches well

(4)Why does Wang Kai like geography?            

A. Because geography is easy.

B. Because he likes maps very much.

C. Because he likes traveling very much.

D. Because he likes laming about people and paces.

(5)选一个适当的单词,填入文中空格处。            

A. so                                    B. but                                    C. and                                    D. because

【答案】 (1)B

(2)C

(3)B

(4)D

(5)D   

【解析】【分析】主要讲了合肥第五初级中学的学生王凯喜欢哪些科目和不喜欢哪些科目。

 (1)细节题。根据My favorite subject is science.可知王凯最喜爱的科目是科学,故选B。

 (2)细节题。根据Ms. Lee, is my fiend Li Ming's mother.可知是李明的妈妈,故选C。

 (3)细节题。根据I also like math because it's so interesting. I am good at (擅长) it. My friends say I am clever, but I don't think so. I just work very hard.可知王凯擅长数学的原因是努力学习,故选B。

 (4)细节题。根据I like geography, too. I like learning something about people and places of different countries.可知王凯喜欢地理因为他喜欢学习不同国家的人们和地方,故选D。

 (5)细节题。根据前句I don't like English我不喜欢英语,可知原因是英语课是无聊的,前后表示因果关系,后句表示原因,所以用because,故选D。 

【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。

7.阅读理解  

    Some families live in small towns, others live in big cities. What happens when a family moves from a small town to a big city?

    Tom's family lives in a big house with a garden in a small town. The house is on a quiet street with lots of trees. There's only one school in the town. Tom's family usually walks to some near places because the town is so small.

    Tom's mother gets a new job in the city, so the family moves there.

Now they live in a tall building. There's no garden. They usually drive every day because the city is too large. They can also choose to go by bus. But the streets are busy. At weekends, Tom is very busy. He often reads books in the library and goes to the park. There's a large zoo. He can see many animals with his new friends.

    Tom's life in the city is very different from the life in the small town. He sees more people. He goes to more places. But some things are the same. He is with his family. He still goes to school and helps his mother do housework.

(1)Tom's family moves to a big city because_________________.            

A. Tom goes to a new school there.

B. Tom's mother finds a new job there.

C. Tom wants to go to more places.

D. Tom's family buys a new house there.

(2)From the passage, we can learn that__________            

A. Tom lives a different life in the big city.

B. Tom has no friends at school.

C. Tom's life in the big city is very difficult.

D. Tom's family always takes the bus.

(3)The best title for the passage is__________            

A. Living in a Big City.

B. Tom's Family Members

C. Living in a Small Town

D. From a Town to a City.

(4)What do you think of Tom's life in the city according to the passage?    

【答案】 (1)B

(2)A

(3)D

(4)略   

【解析】【分析】文章大意:Tom一家在乡镇和城市的居住环境的变化以及给他们生活带来的影响。

 (1)细节理解题。根据文中的语句 Tom's mother gets a new job in the city, so the family moves there.理解可知,Tom的妈妈在城市里找到一份工作,故选B。

 (2)理解归纳题。根据文中的语句Tom's life in the city is very different from the life in the small town. 理解可知,Tom在乡镇以及城市里居住的生活是不一样的,故选A。

 (3)主旨大意题。通读全文,文章开头提到“ What happens when a family moves from a small town to a big city”生活在小城镇的人搬到大城市会发生什么呢?接着文章开始讲述 Tom在城市里生活的点滴,文章结尾又提到“Tom's life in the city is very different from the life in the small town”Tom在大城市生活与小城镇有很多不一样的地方。故可推测,文章是在写从小城镇搬到大城市的生活的变化,并不是仅仅写大城市的生活。结合选项,故选D。

 (4)句意:你觉得汤姆在城里的生活怎么样?此题可以从正反两个方面来考虑,也可单方面来评价。根据文中的语句 Tom's life in the city is very different from the life in the small town. He sees more people. He goes to more places. 可知,Tom opens his eyes in the city。(答案不唯一,合理即可)

 【点评】考查阅读理解题。认真阅读原文,把握文章大意,对文章脉络有整体的了解,能仔细查找文中细节,并能根据文章内容进行合理的推测判断。

8.根据地图信息,从所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。  

(1)There are two ________ on the map.            

A. parks                             B. clubs                             C. supermarkets                             D. banks

(2)The bank is ________ the supermarket.            

A. next to                          B. in front of                          C. across from                          D. behind

(3)Next to Green Garden, you can see a ________.            

A. hotel                                B. school                                C. library                                D. cinema

(4)The restaurant is on ________.            

A. Long Street                B. Park Street                C. Green Street                D. Third Avenue (大街)

(5)Which (哪一个) is TRUE (正确的)?            

A. The post office is between the bank and the bus stop.

B. The library is behind the sports club.

C. The restaurant is next to the supermarket.

D. There is an English club across from the sports club.

【答案】 (1)B

(2)C

(3)B

(4)A

(5)D   

【解析】【分析】大意:地图主要标示了一些建筑的位置。

 (1)细节理解题。根据English Club和Sports Club可知,地图上一共有两个俱乐部。故选B。

 (2)细节理解题。根据bank银行和supermarket超市的位置可知,他们在彼此的对面。故选C。

 (3)细节理解题。根据Green Garden绿色花园旁边,可知是Sun School太阳学校。故选B。

 (4)细节理解题。根据地图可知,restaurant餐厅在Long Street长街上。故选A。

 (5)推理判断题。根据地图可知,邮局在电影院和公交站中间,A表述错误;图书馆在绿色花园后面,B表述错误;图书馆在餐馆旁边,C表述错误;英语俱乐部在运动俱乐部对面,D表述正确。故选D。 

【点评】考查阅读理解,首先快速浏览、分析问题,抓住关键词;其次带着问题通读全文,了解文章大意,找到依据,确定答案;最后再检查一遍,确保答案正确。

9.阅读理解  

    Tom wants to visit the Great Wall next year, but he doesn't know when to visit it. So he asks his Chinese friend about it by e­mail. Some days later, he gets an e­mail:

    The best time in a day

    Many people visit the Great Wall every day. The busy time of visiting the Great Wall is from 10:00 a. m. to 3:00 p. m. There are too many people there during (在……期间) that time. So you can go there early in the morning or late in the afternoon. 

    The best months in a year

    Usually, the travel season (旅游季) is from May to October in Beijing. Of these months, May and October are the best months to visit the Great Wall. The weather is always sunny and warm in the two months. 

(1)How does Tom ask his Chinese friend about his trip to the Great Wall?            

A. By calling his friend.                                         B. By writing an e­mail.

C. By going to his house.                                     D. By writing a letter.

(2)Tom had better (最好) go to visit the Great Wall ________.            

A. from 10: 00 a. m. to 1: 00 p. m.                         B. from 1: 00 p. m. to 3: 00 p. m.

C. from 7: 00 a. m. to 9: 00 a. m.                           D. from 10: 00 a. m. to 3: 00 p. m.

(3)________ is the first month of the travel season.            

A. May                                 B. July                                 C. August                                 D. October

(4)How is the weather in October in Beijing?            

A. It's always snowy and cold.                              B. It's always sunny but cold.

C. It's always windy but warm.                             D. It's always sunny and warm.

【答案】 (1)B

(2)C

(3)A

(4)D   

【解析】【分析】大意:文章主要介绍了一天中参观长城的最佳时间和最佳月份。

 (1)细节理解题。根据第一段 So he asks his Chinese friend about it by e­mail. 可知,Tom是通过邮件询问他的朋友的。故选B。

 (2)推理判断题。根据第二段 The busy time of visiting the Great Wall is from 10:00 a. m. to 3:00 p. m. 和 So you can go there early in the morning or late in the afternoon. 可知,长城人最多的时间是早上十点到下午三点,最好错开这个时间,早上早点或者下午晚点去,早上七点到九点是最好的时间。故选C。

 (3)细节理解题。根据第三段 the travel season (旅游季) is from May to October in Beijing. 可知,五月是第一个旅游月。故选A。

 (4)细节理解题。根据最后一句 The weather is always sunny and warm in the two months.在这两个月天气经常是晴朗和温暖的。故选D。 

【点评】考查阅读理解,首先快速浏览、分析问题,抓住关键词;其次带着问题通读全文,了解文章大意,找到依据,确定答案;最后再检查一遍,确保答案正确。

10.阅读理解  

    "Which meal do we all need most, breakfast, lunch or dinner?" Miss Baker asks. Boys and girls wave(挥动)their hands in the air. They know the answer. 

    "What do you think, Jim?" Miss Baker asks. 

    "Dinner. " he answers. 

    "Dinner is the big meal of the day. " says Miss Baker. "But I don't think it is the meal we need most. "

    Tom puts up his hand. "Is lunch the meal we need most?"

    "No. " says Miss Baker. " Breakfast is the meal we need most. "

    "Why is this so?"

    "From night until morning is a long time to go without food. "says Ann. 

    "That's right. "says Miss Baker. "We need food every morning. What may happen(发生)to us if we have no breakfast?"

    The class have many answers to give. 

    "We may not feel like working. "

    "We may feel sick(生病). "

    "Yes, you are right, "says Miss Baker. "Now, let's talk about what makes a good breakfast. Give me your answers. I will write them on the blackboard. "

    The first word Miss Baker puts on the list is milk. What else do you think she puts on the list?

(1)           are discussing(讨论)eating.            

A. The mother and children                                 B. Some of the boys and girls

C. The teacher and her pupils                             D. A group of friends

(2)Miss Baker thinks milk is              to make a good breakfast.            

A. the first thing                      B. all                      C. no good                      D. the only nice thing

(3)"We may not feel like working. "means that            .            

A. we may not do the work well

B. we may not feel strong enough to work

C. we may not want to work

D. we may not be able to(能)work

(4)Miss Baker teaches by        .            

A. writing words on the blackboard

B. asking questions and giving answers herself

C. teling the children the answers

D. asking questions and discussing them

【答案】 (1)C

(2)A

(3)C

(4)D   

【解析】【分析】 本文主要是老师和学生们谈论一日三餐,哪餐最重要的话题 。

 (1)推理题。根据  "Which meal do we all need most, breakfast, lunch or dinner?" Miss Baker asks. Boys and girls wave(挥动)their hands in the air. They know the answer 可知是师生们在进行讨论,故选C。

 (2)推理题。根据 The first word Miss Baker puts on the list is milk可知 Miss Baker认为喝牛奶对于早餐是第一件事,故选A。

 (3)词义猜测题。根据 We need food every morning. What may happen(发生)to us if we have no breakfast? 和 We may not feel like working 可知 We may not feel like working是we may not want to work我们可能不想工作的意思,故选C。

 (4)推理题。根据本文主要是老师和学生们谈论一日三餐,哪餐最重要的话题,可知老师通过提问和讨论的方式教学生,故选D。

 【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题,词义猜测题,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息,词义猜测题需要根据上下文提炼相关信息锁定词意。

文档

最新 英语七年级英语下册阅读理解20(附带答案解析)经典1

最新英语七年级英语下册阅读理解20(附带答案解析)经典1一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解   Oncetherewasaparrotonsaleinapetstore.Itwasabeautifulredandbluebird. Itsatonaperchinthemiddleofthestoresothateveryonecouldseeitwhentheycamein.Theownerwasveryproudofitandaskedahighpricefori
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top