(含答案)
一、完型填空
The 14-year-old American girl is a home school student. She fell in love 1 baking and decorating cakes when her mother first taught her how to do it. Since then, she has shown great 2 in making cakes.
She made her first cake for her sister’s 3 . “I had never really done 4 like it before,” she said. “It actually 5 pretty good and I actually realized how much I liked cake decorating.” 6 making her sister’s birthday cake, Caroline tried decorating her own birthday cake, and a friend’s, too.
Caroline had been thinking about 7 her own business for a few years, but it wasn’t until she 8 pictures of her cake designs on that she started receiving orders.
“Somebody saw Caroline’s cake designs and said ‘Will you make a cake for my daughter’s birthday?’ and that was her first 9 cake,” her father Erich said.
After the family realized the public’s interest in Caroline’s 10 , Erich said, they decided to create a 11 for her. Caroline said she had made about 35 cakes 12 she started, including birthday, wedding and baby shower (迎接新生儿聚会) cakes. Erich said his daughter’s customers were 13 she could create such impressive designs at such a young age. Caroline makes her cakes 14 drawing a sketch (草稿) first. “I don’t usually draw out my cakes, because usually they’re not big,” she said. “But I always talk with my dad if I need extra 15 . It works for me all the time anyway.”
1.A.of .at .with .to
2.A.concern .pressure .talent .interest
3.A.graduation .birthday .wedding .performance
4.A.nothing .anything .something .everything
5.A.went out .took out .put out .turned out
6.A.When .While .After .Before
7.A.starting .continuing .carrying .making
8.A.gave .made .passed .posted
9.A.pretty .expensive .paid .completed
10.A.designs .experiences .trouble .advice
11.A.cake .design .plan .business
12.A.as .since .though .before
13.A.surprised .excited .worried .bored
14.A.by .without .to .on
15.A.time .support .money .energy
二、阅读单选
Gordon Brown was born in Scotland in 1951. His childhood was a brilliant success because of his talent. He was accepted into middle school at 10. At 16, he became the youngest student at Edinburgh University.
“At that time, he was a lucky boy, good at almost everything,” said his old friend Murray Elder.
However, setbacks (挫折) fell on the outstanding boy. After a rugby (英式橄榄球) injury, he became blind in his left eye. Before long, similar symptoms developed in his right eye. “I lay in the hospital bed in total darkness, uncertain about my future,” said Brown.
Looking back into the past, Brown didn’t complain about his misfortune. He even said: “One door closes, you can’t play rugby anymore, so you focus on other things.”
Brown was interested in student politics in university, which helped a lot in his political career later in life.
In 1997, Brown was made Chancellor of the Exchequer (财政大臣). He has succeeded in giving the country a high rate of employment and the longest period of economic growth in its history.
16.Gordon Brown was successful in his childhood because he ________.
A.played rugby very well .went to middle school at 10
C.was very talented .went to Edinburgh University
17.Which of the following is TRUE about Gordon Brown?
A.He didn’t like politics in university.
B.He became Chancellor of the Exchequer at 48.
C.He didn’t improve the country’s employment.
D.He did a good job of improving the national economy.
18.The passage is probably from the ________ column (栏目) in a magazine.
A.sports .advertisement .character .education
延误) because there was a problem with the plane.
As I sat waiting for my flight to be called, I reflected (思考) on my last meeting for the day. It was a very enjoyable lunch with an old business friend. We had not seen each other for over 12 years. At the end of our time together, we both said how much we had enjoyed it and that we must do it again.
It was great to think about all that we had talked about. I realized just how important it is to have reminders of the good times in your life. I was lucky enough to have the time to take a short break and reflect on the good things that had happened in my life over 12 years ago. It was like looking at an old photo album stored away in a cupboard in your house. There before your eyes are lots of wonderful memories that take you back to times and places, and to those people who are in the photos.
My flight home was finally called three hours later. I smiled as I boarded the plane and realized that I was not at all upset about the delay in the flight, as I had been able to spend the time reflecting on the good times from days gone by.
19.What was the writer going to do that day?
A.To take a flight back home. .To go on a business trip.
C.To have a lot of meetings. .To meet an old business friend.
20.What did the writer do while waiting for his flight?
A.He had lunch with an old friend. .He recalled his life over the past 12 years.
C.He thought of his last meeting for the day. .He complained about the delayed plane.
21.It can be inferred from the story that the writer ________.
A.was a little upset about the delay in the flight
B.arrived home about three hours later angrily
C.would like to have plenty of wonderful memories for his life
D.had reminders of the embarrassing relationships with his families
22.The writer wrote the story to ________.
A.complain to the airport about the delayed plane
B.recall the past 12 years of his life
C.recall an enjoyable meeting with an old friend
D.show it was enjoyable to recall good times in the past
Critical thinking is the ability to think clearly and rationally about what to believe or what to do. According to a report on the World Economic Forum (2016), critical thinking, creativity, and their practical application(应用) are widely accepted as the top three skills that young people need to possess (拥有) in their future career.
A good critical thinker usually takes the following steps before he decides what to do. Whenever he needs to do something, he would, first of all, reason. He checks why he needs to do it and whether he really needs to do it. Then, analyze. He tries to find out what it really is and as the best way to do it. After that, evaluate. He makes sure whether he is able to do it and how to do it well. Finally, he makes the decision and takes action. Take the "Double 11"(a popular online shopping day in China) as an example. A few days before it, he checks carefully what he needs and whether he really needs them, and makes a shopping list. He goes to the online shops to compare the quality and the prices of the things that he is going to buy. He compares the shops that sell these things. Then he checks whether he can afford them and in which shops he is going to buy them. Although it takes him some time to make the decisions, he would not regret after the shopping.
Then what would happen if he didn't think critically before he made the decisions? After the crazy "Double 11", there were usually a lot of complaints on the Internet. There were regrets about buying more things than they needed. There were complaints about the poor quality and the prices of the things they bought. There were also complaints because they received wrong things or simply received nothing. There were all kinds of regrets and complaints. Why so? They had not thought critically before they made the decisions.
Critical thinking helps you make wiser decisions. It helps you avoid wasting time, money and so on. Therefore, do look before you leap.
23.According to the passage, critical thinking is a thinking skill that ________.
A.helps make better choices .will appear in the future
C.helps make quick decisions .makes us spend more money
24.In Paragraph 2, how does the critical thinker analyze the things he may buy?
A.He checks what he needs to buy. .He studies the quality and the prices.
C.He makes a proper shopping list. .He checks how much money he has.
25.The underlined word “complaint” means that the people are not ________.
A.satisfied .confident .interested .responsible
26.Which of the following examples is the use of “critical thinking”?
A.Daming did a new science experiment before reading instructions.
B.Lingling’s parents became very angry when they knew her bad marks.
C.After looking at the other team’s weak points, the coach made a new plan.
D.After hearing the stranger’s words, the girl followed him into a supermarket.
雾霾). What’s the difference between fog and smog?
According to scientists, fog is made up of tiny drops of water and also ice particles (颗粒) during very cold conditions. Smog is dirty air that looks like a mixture of smoke and fog, caused mainly by smoke from cars and factories in cities.
An official for the Ministry of Environmental Protection told Beijing News that PM2.5 pollution is the main problem with air pollution. PM2.5 refers to pollution with small particles 2.5 micrometers or less in diameter.
According to the Chinese Academy of Sciences, two major factors that cause PM2.5 are motor vehicles and the burning of coal.
Poor air has done harm to people’s health. Children and the elderly are more at risk. A report from Beijing Children’s Hospital shows that from January 5 to January 11, 2013, half of the patients in the hospital came for respiratory (呼吸道的) problems.
To respond to the air problem, the Chinese government and many Chinese people have started to _______________.
Beijing announced plans to use clean fuel (燃料) in cars and plant trees. It also asked citizens to set off fewer fireworks for the Spring Festival celebration. They suggested that cars with large emissions (排放) should be banned and factories should be closely watched.
Three students from No. 4 High School in Beijing wrote a report to advise how to fight the air pollution. “We hope more people will join us in making a difference. With all our efforts, the blue skies will certainly return for good,” said Shi Yucong, 15, one of the three students.
27.Which is TRUE about fog and smog according to the passage?
A.Smog is known to be the dirty air. .Smog is formed during cold periods.
C.Fog is made up of drops of water with smoke. .Smoke from cars and factories cause fog.
28.Paragraphs 3 and 4 are mainly about ________.
A.how to prevent PM2.5 pollution and what PM2.5 looks like
B.how seriously PM2.5 affects us and how to deal with PM2.5
C.What PM2.5 is and how to protect ourselves against PM2.5
D.What PM2.5 is and what causes PM2.5
29.Which of the following is the best to fill in “________” in the passage?
A.worry about the situation .take action right now
C.know about the smog .spend time on the environment
30.What is the best title for the passage?
A.Prevent smog and PM2.5 .Learn about fog and smog
C.Make the skies blue .Protect ourselves from illness
三、用单词的正确形式完成句子
success close choose million we |
32.It’s important to keep the door ________ before going to bed.
33.I was ________ to attend a speech last Tuesday.
34.Finally, the brave man finished the task ________.
35.Surprisingly, Tom’s idea is similar to ________.
四、单词填空
36. (某事) about my dear uncle.
My uncle is 37. (特别的) to me because we’re like friends. It’s he who cheers me up when I am in trouble. For 38. (例子), when I feel stressed, I will always tell him what I have met. For me, he is so 39. (令人相信的). There are no 40. (秘密) between us.
When I am 41. (和) my uncle, we often spend much happy time 42. (闲聊) together. In my heart, my uncle is a knowledgeable man. He likes reading. He can tell me what I want to know because he seems to know everything. My uncle also likes fishing on 43. (周末). We often go fishing by the lake. He always tells me that it can help me keep 44. (冷静). We enjoy 45. (我们自己).
I do think I am lucky because I have such a loving uncle.
五、语法填空
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式。
Brandy was an old dog. When her owner 46. (die), the dog stayed near the house and waited for her owner to return. Some of the neighbors left food out for Brandy. The dog was 47. (friend), so they weren’t much worried about Brandy.
One day, Brandy walked into a neighbor’s yard and began playing with 48. 18-month-old boy. The boy whose name was Adam had fun 49. (play) with her. Then the boy’s mother left Adam in the yard to play while she answered the phone. When she returned, he was 50. (go). The mother was scared and called the police. They looked for Adam for six hours but 51. (fail).
Then people heard barking (狗叫声) coming from the woods. So they all rushed to the woods. Adam was fast asleep 52. a tree. Brandy was keeping Adam there while one of her own 53. (leg) dangled over (悬垂) a deep hole.
Brandy had followed Adam when he walked away. Seeing him in danger, she’d held him 54. (safe) for all those hours.
Adam’s mother was so grateful 55. she decided to look after Brandy for the rest of her life. In Brandy’s honor, Adam's mother founded Pets Alive, a pet rescue (救援) center in New York.
六、填空
阅读下面短文,并完成下面的表格,每空一词。
If you think you are too shy and want to be a little bit braver, just try the following things:
Be open to others. Tell people you are shy. There is no need to hide it. When they get to know you are a shy kid, they will understand you better. This also helps you feel more comfortable in talks.
Try to smile more. When you smile, people think you are friendly and easy to talk with. Remember that other people have feelings, too; and most people will stay away from an angry-looking face.
Learn to be a good talker. If you find it hard to start a conversation, say something nice about people around you. Think about how great you feel when someone says something nice to you. Doesn’t it make you want to keep talking to that person?
Get your attention elsewhere. Think more about ways to enjoy parties or games. Don’t waste time worrying about your look or whether people like you or not. You will become relaxed and find it’s not so hard to talk with others.
Take one small step at a time. Each time when you say “Hi!” or smile at someone, say to yourself “You can make it.” Keep trying and one day you’ll never feel shy when you talk to others.
Title: Advice on 56. to be a little braver | |
Advice | Reasons |
Don’t 57. the fact. | If you tell people you are shy, they will understand you better. |
Smile more. | People think you can communicate with others 58.. |
Start a conversation with 59. words. | People will feel great and want to talk to you. |
Pay more attention to ways to enjoy 60. or games. | You will become relaxed. |
Encourage yourself to say “Hi!” or smile at someone. | Keep doing this and you’ll be braver to talk to others in the future. |
61. 初中三年的生活已接近尾声,回首往日,我们收获了知识、收获了友谊、收获了快乐、收获了成长。请以 “______ Makes Me Grow Up” 为题,叙述初中阶段一次让你成长的经历。
注意:
1. 请补全题目,围绕主题叙述经历;
2. 文中不得出现真实姓名和学校名称;
3. 词数:80-100。
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
参
1.C
2.D
3.B
4.B
5.D
6.C
7.A
8.D
9.C
10.A
11.D
12.B
13.A
14.B
15.B
【解析】
这是一篇记叙文。文章向读者介绍了一个蛋糕做得很好的女孩的故事。
1.
句意:当母亲第一次教她如何做蛋糕时,她就爱上了烘焙和装饰蛋糕。
of……的;at在(某处);with和……一起;to朝,向。根据“She fell in love ...”可知用固定搭配fall in love with表示“爱上……”。故选C。
2.
句意:从那时起,她就对制作蛋糕表现出了极大的兴趣。
concern关心;pressure压力;talent才能;interest兴趣。根据“she has shown great ... in making cakes”可知用show great interest in doing sth.表示“对做某事表现出极大的兴趣”,是固定搭配。故选D。
3.
句意:她为姐姐的生日做了她的第一个蛋糕。
graduation毕业;birthday生日;wedding婚礼;performance表演。根据“making her sister’s birthday cake”可知是为姐姐的生日做了蛋糕。故选B。
4.
句意:“我以前从来没有做过这样的事,”她说。
nothing没有什么;anything任何事物;something某事,某物;everything一切。根据“never”可知是否定句,用anything,此处指从未做过这样的事。故选B。
5.
句意:结果很不错,我意识到我是多么喜欢蛋糕装饰。
went out出去,熄灭;took out拿出;put out扑灭;turned out结果是。根据“pretty good”可知结果蛋糕做得很好。故选D。
6.
句意:做完姐姐的生日蛋糕后,卡洛琳试着装饰自己和朋友的生日蛋糕。
When当……时;While当……时;After在……之后;Before在……之前。根据“She made her first cake for her sister’s ...”可知第一个蛋糕是为姐姐做的,在这之后才试着装饰自己和朋友的生日蛋糕,用after引导时间状语从句。故选C。
7.
句意:几年来,卡洛琳一直在考虑自己创业,但直到她在上发布了自己设计的蛋糕照片,她才开始接到订单。
starting开始;continuing继续;carrying携带;making制作。根据“she started receiving orders”可知,是开始在上发设计图才开始接到订单的,故选A。
8.
句意:几年来,卡洛琳一直在考虑自己创业,但直到她在上发布了自己设计的蛋糕照片,她才开始接到订单。
gave给;made使,制作;passed经过;posted发布。根据“on ”可知是在上发布照片。故选D。
9.
句意:“有人看到了卡洛琳的蛋糕设计,说‘你能给我女儿做个生日蛋糕吗?’那是她的第一个有偿蛋糕,”她的父亲埃里希说。
pretty漂亮的;expensive昂贵的;paid有偿的,付费的;completed完全的。根据“Will you make a cake for my daughter’s birthday?”可知是有订单了,应是第一个有偿蛋糕。故选C。
10.
句意:埃里希说,在家族意识到公众对卡罗琳的设计感兴趣后,他们决定为她创办一家公司。
designs设计;experiences经历;trouble麻烦;advice意见。根据“Somebody saw Caroline’s cake designs and said ‘Will you make a cake for my daughter’s birthday?’ ”可知人们对她的设计感兴趣。故选A。
11.
句意:埃里希说,在家族意识到公众对卡罗琳的设计感兴趣后,他们决定为她创业。
cake蛋糕;design设计;plan计划;business生意。根据“Caroline Colberg’s is to own a bakery.”及“Erich said his daughter’s customers ...”可知有了顾客,由此可推出是创业做蛋糕。create a business创业。故选D。
12.
句意:卡洛琳说,她从一开始就做了大约35个蛋糕,包括生日蛋糕、婚礼蛋糕和迎婴派对蛋糕。
as随着;since自从……;though尽管;before在……之前。根据“Caroline said she had made about 35 cakes”可知是自从开业以来已经做了35个蛋糕。故选B。
13.
句意:埃里希说,他女儿的顾客们都很惊讶她这么小就能做出如此令人印象深刻的设计。
surprised感到惊讶的;excited感到兴奋的;worried担心的;bored无聊的。根据“she could create such impressive designs at such a young age”可知能在这么小的年纪做出如此令人印象深刻的设计,顾客会觉得很惊讶。故选A。
14.
句意:卡洛琳做蛋糕时没有先画草图。
by通过;without没有;to朝,向;on在……上。根据“I don’t usually draw out my cakes”可知没有事先画草稿。故选B。
15.
句意:但如果我需要额外的支持,我会跟我爸爸说。
time时间;support支持;money钱;energy精力。根据“But I always talk with my dad”可知是需要额外支持时,会和爸爸说。故选B。
16.C
17.D
18.C
【解析】
本文主要讲了戈登·布朗如何在困境中成为财政大臣并作出巨大贡献。
16.
细节理解题。根据第一段中“His childhood was a brilliant success because of his talent.”可知戈登·布朗童年时很成功,因为他很有天赋。故选C。
17.
细节理解题。根据最后一段中“He has succeeded in giving the country a high rate of employment and the longest period of economic growth in its history.”可知戈登·布朗成功地让英国实现了高就业率和历史上最长的经济增长,在改善国民经济方面做得很好,D项正确。故选D。
18.
推理判断题。通读全文可知,主要讲述了戈登·布朗小时候天赋过人,长大后做了财政大臣,成功实现了高就业率和历史上持续时间最长的经济增长。可能出现在报纸的人物专栏。故选C。
19.A
20.C
21.C
22.D
【解析】
文章大意:作者的班机因故推迟了,作者坐在候机室里等待的时候,想起和生意伙伴吃饭时愉快的情景,他们回忆起了过去共同度过的时光,非常愉快。
19.
细节理解题。根据最后一段中“My flight home was finally called three hours later.”可知作者那天是要坐飞机回家。故选A。
20.
细节理解题。根据第二段中“As I sat waiting for my flight to be called, I reflected on my last meeting for the day.”可知在等飞机的时候,作者想起了那一天最后一次会面。故选C。
21.
推理判断题。根据最后一段中“I smiled as I boarded the plane and realized that I was not at all upset about the delay in the flight, as I had been able to spend the time reflecting on the good times from days gone by.”可知作者一点也不为航班延误而烦恼,因为他可以用这段时间来回忆过去的美好时光,由此可推断作者想为他的生活留下很多美好的回忆。故选C。
22.
写作目的题。根据第三段中“There before your eyes are lots of wonderful memories that take you back to times and places, and to those people who are in the photos.”及最后一段中“... as I had been able to spend the time reflecting on the good times from days gone by.”可知作者提到追忆过去的美好回忆就像是回到了过去的时间和地点,见到了当时的人,作者也很享受回忆过去的美好时光,结合全文内容可知写这个故事是为了表明回忆过去的美好时光是令人愉快的。故选D。
23.A
24.B
25.A
26.C
【解析】
本文是一片说明文。主要介绍了批判性思维、创造力和它们的实际应用。它们是年轻人在未来的职业生涯中需要具备的技能。其中批判性思维有助于你做出明智的决定,帮助你避免浪费时间、金钱等。
23.
细节理解题。根据最后一段中“Critical thinking helps you make wiser decisions. It helps you avoid wasting time, money and so on.”可知,批判性思维是一种思维技巧,有助于做出更好的选择。故选A。
24.
细节理解题。根据第二段中“He goes to the online shops to compare the quality and the prices of the things that he is going to buy. He compares the shops that sell these things.”可知,批判性思考者帮助他分析研究要购买的东西的质量和价格。故选B。
25.
词义猜测题。根据画线词所在语境“After the crazy ‘Double 11’, there were usually a lot of complaints on the Internet. ... There were complaints about the poor quality and the prices of the things they bought. There were also complaints because they received wron g things or simply received nothing.”可知商品质量差、价格不合理、收到错误的东西或者没有收到东西,这都使购物者不满意,产生抱怨。故选A,
26.
推理判断题。根据最后一段中“Critical thinking helps you make wiser decisions. It helps you avoid wasting time, money and so on.”可知,批判性思维有助于你做出明智的决定。它能帮助你避免浪费时间、金钱等。C选项“在看了其他球队的弱点之后,教练制定了新的计划”是批判性思维的具体运用。故选C。
27.A
28.D
29.B
30.C
【解析】
文章讲雾霾对我们造成了很大的伤害,又指出雾霾产生的原因,号召我们要行动起来防止空气污染。
27.
细节理解题。根据第一段中“Smog is dirty air that looks like a mixture of smoke and fog, caused mainly by smoke from cars and factories in cities.”可知雾霾是污浊的空气,A项正确。故选A。
28.
段落大意题。第三段讲了PM2.5是什么,第四段讲了造成PM2.5的两个主要因素。故选D。
29.
推理判断题。根据空格所在语境“To respond to the air problem, the Chinese government and many Chinese people have started to ...”可知为了应对空气问题,和许多中国人开始行动起来,下文两段内容就是具体的行动,填“take action right now”符合语境。故选B。
30.
标题归纳题。通读全文可知文章讲雾霾对我们造成了很大的伤害,又指出雾霾产生的原因,号召我们要行动起来防止空气污染。结合最后一段话中“With all our efforts, the blue skies will certainly return for good”可知人们希望通过努力使天空更蓝,用“Make the skies blue”做标题最合适。故选C。
31.millions
32.closed
33.chosen
34.successfully
35.ours
【解析】
31.
句意:因特网连接了世界各地数百万台电脑。根据“... of computers”可知此处表示电脑的数量,用millions of表示“数以百万计的”。故填millions。
32.
句意:睡觉前关上门是很重要的。根据“before going to bed”结合常识可知睡前要关门,keep后接形容词作宾语补足语,close的形容词形式closed意为“关闭,封闭”,符合语境。故填closed。
33.
句意:上周二我被选去参加一个演讲。根据“to attend a speech”可推出是被选去参加演讲,was后接choose的过去分词chosen构成一般过去时的被动语态。故填chosen。
34.
句意:最后,这个勇敢的人成功地完成了任务。根据“finished the task”可知用副词修饰动词,备选词success的副词形式successfully意为“成功地”,符合语境。故填successfully。
35.
句意:令人惊讶的是,汤姆的想法和我们的相似。根据“Tom’s idea is similar to ...”可知是和某人的想法相似,用we的名词性物主代词形式ours表示“我们的(想法)”。故填ours。
36.something
37.special
38.example
39.believable
40.secrets
41.with
42.chatting
43.weekends
44.calm/cool
45.ourselves
【解析】
文章大意:作者在文中介绍了自己的叔叔,叔叔总是在作者有麻烦时逗他开心,作者和叔叔在一起很开心。
36.
句意:今天我想说一些关于我亲爱的叔叔。句子是肯定句,“某事”译为不定代词something,在“say”后作宾语。故填something。
37.
句意:我叔叔对我来说很特别,因为我们就像朋友一样。“特别的”译为special,形容词作表语。故填special。
38.
句意:例如,当我感到压力时,我总是会告诉他我所遇到的。根据空前“For”可知“例子”译为example,for example例如,固定搭配。故填example。
39.
句意:对我来说,他是如此可信。“令人相信的”译为believable,形容词作表语。故填believable。
40.
句意:我们之间没有秘密。“秘密”译为secret,根据“There are ...”可知There be句型中be动词用复数,主语也用复数。故填secrets。
41.
句意:当我和叔叔在一起的时候,我们经常在一起聊天,度过很多快乐的时光。空前有动词“am”,此处“和”译为介词with。be with sb.与某人一起。故填with。
42.
句意:当我和叔叔在一起的时候,我们经常在一起聊天,度过很多快乐的时光。“闲聊”译为chat,spend time doing sth.花费时间做某事,此处用动名词chatting作宾语。故填chatting。
43.
句意:我叔叔周末也喜欢钓鱼。“周末”译为weekend。on weekends在周末,固定搭配。故填weekends。
44.
句意:我们经常在湖边钓鱼。他总是告诉我,它可以帮助我保持冷静。keep后接形容词作表语,“冷静”译为calm或cool。故填calm/cool。
45.
句意:我们玩得很开心。“我们自己”译为ourselves,是反身代词。故填ourselves。
46.died
47.friendly
48.an
49.playing
50.gone
51.failed
52.under
53.legs
54.safely
55.that
【解析】
文章大意:本文讲述的是一只宠物狗的故事。Brandy在主人去世之后无人看管,一次与Adam在院子里玩耍,Adam离开院子时她跟了上去,救了Adam,为表示感激Adam的妈妈收留了Brandy。
46.
句意:主人去世后,这只狗就待在房子附近等主人回来。根据“the dog stayed near the house ...”可知when主人去世是在过去发生的事情,用die的过去式died。故填died。
47.
句意:狗很友好,所以他们不太担心Brandy。“was”后接形容词作表语;根据“so they weren’t much worried about Brandy”可知Brandy是友好的,friend的形容词形式friendly意为“友好的”。故填friendly。
48.
句意:一天,Brandy走进邻居的院子,开始和一个18个月大的男孩玩耍。此处泛指一个18个月大的男孩,“18”以元音音素开头,其前加不定冠词an。故填an。
49.
句意:那个名叫Adam的男孩和她玩得很开心。have fun doing sth.乐于做某事,此处用play的动名词形式playing。故填playing。
50.
句意:当她回来时,他已经不见了。根据“The mother was scared and called the police.”可知Adam不见了,go的形容词形式gone意为“走了,不在”,在句中作表语。故填gone。
51.
句意:他们找了Adam六个小时,但没有找到。but连接并列谓语,根据“looked”可知用fail的过去式failed。故填failed。
52.
句意:Adam在树下睡得正香。根据“Adam was fast asleep ... a tree.”可推出是在树下睡着了,under意为“在……下面”,符合语境。故填under。
53.
句意:Brandy自己一只腿悬垂在一个深洞上方的同时,保持Adam在那里。根据“one of ...”可知要用名词复数,leg的复数形式是legs。故填legs。
54.
句意:看到他处于危险之中,她把他安全地抱了好几个小时。此处用safe的副词形式safely修饰动词“held”,意为“安全地”。故填safely。
55.
句意:Adam的母亲非常感激,她决定余生都照顾Brandy。根据“she decided to look after Brandy for the rest of her life”可知感激的结果是决定余生照顾Brandy,用so ... that引导结果状语从句。故填that。
56.how
57.hide
58.easily
59.nice/good
60.parties
【解析】
本文介绍了使害羞的人变得更勇敢的建议:对其他人敞开心扉;努力多微笑;学会成为一名优秀的谈话者;多关注别处;每次一小步。
56.
根据第一段中“If you think you are too shy and want to be a little bit braver, just try the following things:”可知短文是介绍如何变得更勇敢,用“how+不定式”作on的宾语。故填how。
57.
根据第二段中“Tell people you are shy. There is no need to hide it.”可知是不要隐藏害羞的事实,“Don't”后接动词原形hide。故填hide。
58.
根据第三段中“When you smile, people think you are friendly and easy to talk with.”可知你微笑的时候,人们会认为你容易与人交流,此处用副词easily修饰动词。故填easily。
59.
根据第四段中“If you find it hard to start a conversation, say something nice about people around you.”可知要用好听的话语开始一段对话,填nice或good来修饰名词“words”。故填nice/good。
60.
根据倒数第二段中“Think more about ways to enjoy parties or games.”可知是注意享受聚会或游戏的方法。故填parties。
61.精品习作:
The Mistake Makes Me Grow Up
One day, I sat in the classroom alone. Suddenly I saw Lisa's new pen on her desk. What a beautiful pen! I really wanted to own it. Then I took the pen and put it in my schoolbag. While Lisa was looking for her pen, I was afraid and didn't have the courage to tell her the truth. When I got home. I told my mother about the pen. She said I made a mistake and told me I should be honest and make up for it. Then I realized how wrong I was and felt very sorry, so I decided to give the pen back to Lisa and say sorry to her. The next day. I did so and Lisa forgave me.
That's the mistake I once made. It made me grow up and I learned the importance of honesty.