最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

大学英语四级改革适用(阅读)模拟试卷118(题后含答案及解析)_百度...

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-10-01 02:26:44
文档

大学英语四级改革适用(阅读)模拟试卷118(题后含答案及解析)_百度...

大学英语四级改革适用(阅读)模拟试卷118(题后含答案及解析)题型有:4.ReadingComprehensionPartIIIReadingComprehensionSectionCThenewUShealth-insurancerulesaredesignedtohelpthosecaughtinMedicare’s“doughnuthole”,offerseniorsmorepreventative(预防性的)care,andlimithowmuchoftheircustomers’mo
推荐度:
导读大学英语四级改革适用(阅读)模拟试卷118(题后含答案及解析)题型有:4.ReadingComprehensionPartIIIReadingComprehensionSectionCThenewUShealth-insurancerulesaredesignedtohelpthosecaughtinMedicare’s“doughnuthole”,offerseniorsmorepreventative(预防性的)care,andlimithowmuchoftheircustomers’mo
大学英语四级改革适用(阅读)模拟试卷118 (题后含答案及解析)

题型有:     4. Reading Comprehension 

 

Part III    Reading Comprehension

Section C

    The new US health-insurance rules are designed to help those caught in Medicare’s “doughnut hole”, offer seniors more preventative(预防性的)care, and limit how much of their customers’ money health-insurance companies can keep for overhead and profit.    The new rules include:    A provision that limits what health insurers can do with the money their customers send in as premiums(保险金).    The rule requires that insurers spend at least 80 percent of this money on the customers themselves. The companies must either spend this money to pay insurance claims or use it for activities that improve customers’ health.    For policies that are sold to large groups instead of small companies and individuals, the number is even higher: 85 percent. The remaining 15 or 20 percent of the money can be used for a company’s salaries, marketing and overhead -or kept as profit.    Previously, there was no federal restrictions on insurance companies’ spending. The federal government says some insurers kept 30 or even 50 percent. Insurance companies say this could cause them to cut back on the services they offer, or even pull out of states where administrative costs are higher. State officials also worry that the companies might cut the fees they pay to insurance brokers. That, they fear, would eliminate key middlemen who help individuals navigate a complicated insurance system.    A provision that provides prescription-drug discounts for seniors in Medicare’s “doughnut hole”.    The doughnut hole is a controversial gap in the Medicare prescription-drug benefit passed in 2003. In 2010, for instance, Medicare paid for part of the cost of drugs, until the total cost of the drugs hit $2 830.    After that, seniors were responsible for 100 percent of the cost of their drugs, until they had spent $3 610 of their own money. That was the other side of the doughnut hole, and federal insurance kicked in again. This provision will give Medicare recipients stuck in the doughnut hole a 50 percent discount on the price of brand-name prescription drugs. Health-care activists are worried, however, that drugmakers will jack up their prices. In that case, customers would receive 50 percent off that higher number, which might not be much less than what they were paying before.

   

1. What is the purpose of designing the new US health-insurance rules?

A.To limit customers’ amount of money.

B.To help those who have trouble in finance.

C.To give old people more preventative care.

D.To help companies keep more customers’ money for overhead.

正确答案:C

解析:细节辨认题。由定位段可知,美国新出台的医疗保险制度的目的有三个方面:一是帮助那些陷入医疗保险制度面包圈漏洞中的人;二是为老年人提供更多的预防性的关照;三是保险公司使用保险人的投保金来作为公司的日常开支和利润来源,故正确答案为C)。 知识模块:篇章阅读 

2. Insurers should spend 85% of the premiums on______.

A.the individuals

B.large groups

C.small companies

D.medium companies

正确答案:B

解析:细节辨认题。由定位句可知,针对大型保险团体而不是小型保险团体或个人,保险公司需要将85%的保费用于投保人,故答案为B)。 知识模块:篇章阅读 

3. Why does the federal government begin to restrict insurance companies’ spending?

A.There were no federal restrictions on such an issue before.

B.The federal government wants companies to cut back on the services.

C.The federal government wants to eliminate key middlemen.

D.The federal government wants to limit some companies’ spending.

正确答案:D

解析:推理判断题。定位句主要讲述联邦对保险公司费用采取的原因,即联邦认为有的保险公司截留投保人30%到50%的保险金。题干针对联邦对保险公司费用的原因提问,故D)为正确答案。 知识模块:篇章阅读 

4. Who can enjoy prescription-drug discounts?

A.The old people in Medicare’s “doughnut hole”.

B.The old people in Medicare.

C.The old people in federal government.

D.The old people in federal insurance.

正确答案:A

解析:细节辨认题。由定位段可知,此项条款旨在为那些陷入面包圈漏洞中的老人提供处方药品优惠折扣,故正确答案为A)。 知识模块:篇章阅读 

5. What can we learn from the last paragraph?

A.After 2010, seniors were responsible for 100 percent of the cost of their drugs.

B.Federal insurance began to take part in and asked for more potential profits.

C.Customers will get a 50 percent discount except those stuck in the doughnut hole.

D.Health-care activists are worried that drugmakers will increase relevant drugs’ prices.

正确答案:D

解析:推理判断题。由定位段及选项可知,四个选项从不同的角度来考查对整个段落的理解。定位段倒数第二句指出一些积极分子所担心的问题,即害怕制药商提高药品价格,D)中increase是对文中jack up的同义转述,由此可以推断正确答案为D)。 知识模块:篇章阅读 

    Sushi(寿司)is no longer the sole preserve of the adventurous diner. These days, grabbing a pack for lunch is almost as common as picking up a cheese and sandwich. The Japanese dish can be bought from every major supermarket(where sales have risen an astonishing 88 percent in the past two years). Indeed, the British sushi industry—of which Tesco has a 60 percent market share—is worth more than £ 56 million annually.    The main reason for its surge in popularity is its reputation as a healthy meal. Japanese women are among the healthiest in the world, while slender celebrities such as Victoria Beckham, Cheryl Cole and Keira Knightley are all fans of the raw fish dish.    But do sushi’s nutrition credentials(证书)—especially the Western version—stack up? Not always, according to dietitian(营养学家)Rachel Beller. In her book Eat To Lose, Eat To Win, she says a “light lunch” of sushi may mean you overdose on calories and carbohydrates(碳水化合物). “A typical sushi roll contains 290 to 350 calories and has the carbohydrate equivalent of two-and-a-half to four slices of bread,” says Ms Beller.    Bear in mind a sushi lunch contains two or three of these rolls, a total of up to 1 050 calories, and it’s easy to see how we’re conning ourselves that we’re enjoying a low-calorie, healthy lunch.    Many of us believe eating sushi is a good way to get the officially recommended two portions of fish each week, but here’s the problem: most sushi contains very little protein, despite its expense.    Health experts say a portion of fish should weigh 140g, but on average, the fish in a California roll(round rolled sushi, containing a small piece of fish)or piece of nigiri(rice with fish balanced on the top)weighs just 5g. You’d need to eat 28 pieces of sushi to reach your 140g portion—or more, if you choose a mixed sushi box containing vegetarian varieties.    Even “fish” sushi boxes don’t contain much. Marks & Spencer Fish Sushi Selection(191g, £4.68)has just 36g of fish, meaning you would have to eat four boxes and consume 1 184 calories to get one of your recommended fish portions.

   

6. What can we infer from the first paragraph?

A.Sushi makes a hit in the UK nowadays.

B.Tesco is a giant supermarket selling Sushi only.

C.British people prefer sushi to sandwiches and cheese.

D.Sushi enjoys popularity only among adventurous diners.

正确答案:A

解析:推理判断题。由定位段可知,本段用三个例证表明当今英国寿司的盛行:它与奶酪、三明治一样成为普遍的午餐;这一日本料理在各大超市都能买到;英国的寿司产业产值颇丰,故A)为正确答案。 知识模块:篇章阅读 

7. What is the main reason that sushi is becoming popular according to the passage?

A.Because it is made of raw fish.

B.Because it is regarded as a healthy food.

C.Because Japanese women eat it.

D.Because world-famous stars follow it.

正确答案:B

解析:细节辨认题。由定位句可知,寿司变得如此受欢迎的主要原因是它享有健康食品的美誉,即人们认为寿司是健康食品,因此他们对寿司十分热爱,故B)为正确答案。 知识模块:篇章阅读 

8. According to Rachel Beller, a “light lunch” of sushi______.

A.contains enough nutrients for the human body

B.contains too many rolls in a box

C.is actually deceiving the dieters themselves

D.is providing as equal calories and carbohydrates as bread

正确答案:C

解析:推理判断题。Rachel Beller在她的《瘦在饮食,赢在饮食》一书中表示,一份所谓“简单的”寿司午餐可能意味着你会摄人过量的卡路里和碳水化合物。通过与面包的热量对照,她得出结论:我们吃这种“低热量、健康的食物”其实是在自欺欺人,故C)为正确答案。 知识模块:篇章阅读 

9. As a matter of fact, taking in the officially recommended portions of fish is equal to______.

A.eating sushi in various types bought mainly from Tesco

B.eating a “light lunch” of sushi and four slices of bread

C.eating a mixed sushi box containing vegetarian varieties

D.eating 56 pieces of California roll or nigiri

正确答案:D

解析:细节辨认题。第五段提及the officially recommended two portions of fish,第六段通过计算得出,需要吃28个才能得到重140克的a portion of fish。因此可以推断,要想获得官方推荐的two portions of fish,我们需要吃(28×2=)56个加州卷或生鱼片寿司,故D)为正确答案。 知识模块:篇章阅读 

10. Which of the following is the best title of this passage?

A.How Sushi Can Make Us Fat

B.Sushi Is Popular in Britain

C.Sushi Is Dangerous to Humans

D.What Sushi Is—A Japanese Dish

正确答案:A

解析:主旨大意题。本文前两段指出寿司的流行及其原因,但文章并没有就这一主题继续展开。第三段把重点锁定在寿司的营养上。通过一系列引证和计算,文章最后得出结论,寿司包含大量的热量和碳水化合物,而类似蛋白质的营养成分并不多,因此可以推断,寿司会让人发胖,故A)为正确答案。 知识模块:篇章阅读 

    At school our children are taught to add up and subtract but, extraordinarily, are not shown how to open a bank account—let alone how to manage their finances in an increasingly complex and demanding world.    Today the parenting website Mumsnet and the consumer campaigner Martin Lewis have joined forces to launch an online petition()to make financial education a compulsory element of the school curriculum in England. Children from 5 to 16 should be taught about everything from pocket money to pensions, they say.    And that was exactly the plan enshrined(铭记)in the Children, Schools and Families Bill that was shelved by the government in the so-called “wash-up” earlier this month—the rush to legislation before parliament was dissolved.    Consumer and parent groups believe financial education has always been one of the most confusing omissions of the curriculum. As the Personal Finance Education Group(PFEG)points out, the good habits of young children do not last long. PFEG predicts that these young people will “find it much harder to avoid the serious pitfalls that have befallen many of their parents’ generation unless they receive good quality financial education while at school. “    The UK has been in the grip of the worst financial recession for generations. It does seem odd that—unless parents step in—young people are left in the dark until they are cruelly introduced to the world of debt when they turn up at university. Chris Tapp, from money education charity Credit Action, puts it succinctly(言简意赅地):”It’s like we’ve been sending out people to drive without first giving them instruction—and then being shocked when they crash. It’s a no-brainer. Everybody needs to manage money and use financial products wisely and I wholeheartedly support this call to the next government—whatever colour it may be—to ensure that giving every child the opportunity to learn about finance is of the utmost priority after the election.”    In a recent poll of over 8 000 people, 97% supported financial education in schools, while 3% said it was a job for parents. I am in favor of the majority. And what do you think—is it up to parents to encourage good habits or should financial education be entrusted to schools?

   

11. From the first paragraph, we can draw the conclusion that______.

A.children at school don’t focus their attention upon studies

B.children at school don’t do well in their mathematics

C.children at school don’t get their finances education

D.children at school can’t adjust to the complex and demanding world

正确答案:C

解析:推理判断题。由定位段可知,学校里的学生们虽然学习了加法和减法,但是没有学过如何开设银行账户,更不知道在日益复杂和高要求的世界里如何管理自己的财务,故正确答案为C)。 知识模块:篇章阅读 

12. According to Martin Lewis, we can infer that______.

A.financial education should be carried out in every country

B.it is essential to teach students money management

C.children should save their pocket money to pay for their tuition fees

D.it is effective for consumer campaigners to launch an online petition

正确答案:B

解析:推理判断题。由定位句可知,Martin Lewis已经和育儿教育网站联手发出一封网上书,希望让金融教育成为英国学校课程里的必修内容,由此可推断,Martin Lewis认为学生们必须学习金融知识,故正确答案为B)。 知识模块:篇章阅读 

13. According to the Personal Finance Education Group, ______.

A.children ought to receive excellent financial education at school

B.consumers and parents file complaints with education authorities

C.parents should be to blame for spoiling their children

D.young children can not form the good habits

正确答案:A

解析:推理判断题。由定位句可知,个人理财教育集团阐述了不对学生进行正确的金融教育会造成严重的后果,由此可推断,该集团认为学生应当接受良好的金融教育,故正确答案为A)。 知识模块:篇章阅读 

14. What is Chris Tapp’s purpose of referring to drive crash?

A.To stress the importance of financial education.

B.To tell us how terrible the traffic in the UK is.

C.To tell us the importance of financial ideas for a country.

D.To explain what an important role the government plays.

正确答案:A

解析:细节辨认题。由定位句可知,Chris Tapp将不对学生进行金融教育而让其步入社会与不对人进行指导而让其驾车作对比,并指出每个人都需要明智地理财和使用金融产品,他衷心呼吁下一任确保让每一个孩子都有了解金融的机会,故正确答案为A)。 知识模块:篇章阅读 

15. What’s the author’s attitude towards financial education?

A.Neutral.

B.Doubted.

C.Supportive.

D.Indifferent.

正确答案:C

解析:观点态度题。由定位句可知,在一个超过8 000人的调查中,97%的人支持在学校进行金融教育,而3%的人说这是家长的工作。我支持绝大多数人,也就是前者,故正确答案为C)。 知识模块:篇章阅读 

    Brain-training software may be a waste of time. People who played “mind-boosting” games made the same modest cognitive gains as those who spent a similar amount of time surfing the web. “It didn’t really make any difference what people did,” says Adrian Owen of the Medical Research Council Cognition, who tested brain-training software on volunteers recruited through a BBC television program.    Owen and his colleagues asked 11 000 volunteers to take tests to measure their reasoning ability and verbal and spatial(空间的)memory. Participants then spent six weeks playing on one of two computer programs, or just surfing the web for pleasure. In one program, which imitates commercial brain-training software, the volunteers solved simple mathematics problems and puzzles that tested their memories. The other was designed specifically to boost cognitive abilities such as reasoning and planning.    After six weeks, the participants underwent a second round of cognitive tests. Both groups who played the games made modest improvements, yet so did the web surfers. Skills learned via the programs didn’t transfer to the cognitive tests, even when they relied on similar abilities, says Owen. For instance, people who played a game in which they had to find a match for a briefly overturned card struggled at a similar test that used stars “hidden” in boxes. “Even when the tests were conceptually quite similar we didn’t see any improvement,” says Owen. He concludes that brain-training software only makes people better at the specific tasks they have been practicing.    Yet Klingberg, who founded a cognitive-training firm called Cogmed, is indignant at the conclusion that all brain training is bunk. The participants in Owen’s study didn’t practise for long enough and there was no quality control over what practice people did, he says. “Asking subjects to sit at home and do tests online, perhaps with the TV on or other distractions around, is likely to result in noisy data,” he says. “This paper does in no way disprove that the brain is plastic or that cognitive functions can be improved by training.” Owen counters that his team’s research took place in settings similar to the ones people are likely to practice in. “This is what people are doing. They’re sitting at home on their computers doing brain training.” 

   

16. The purpose of Owen recruiting volunteers to do the first round of tests is to______.

A.test their reasoning ability and verbal and spatial memory

B.support the BBC television program in his way

C.prove how much information participants can remember

D.detect differences among people in memorizing information

正确答案:A

解析:细节辨认题。由定位句可知,欧文和他的同事要求11 000名志愿者接受测试,以评估他们的推理能力、口头表达能力和空间记忆力,故正确答案为A)。 知识模块:篇章阅读 

17. How many groups were the participants divided into in Owen’s test?

A.Two.

B.Three.

C.Four.

D.Five.

正确答案:B

解析:细节辨认题。由定位句可知,进行第二轮认知测试后,发现玩过游戏的两组人的认知能力都得到适当的提高,而那些在网上冲浪的人的认知能力也得到提高,因此可知参与者被分为三组,故正确答案为B)。 知识模块:篇章阅读 

18. From the second round of cognitive tests, Owen concludes that______.

A.all participants have made much recognizable improvement dramatically

B.participants have developed reasoning ability to solve complicated problems

C.participants can make greater improvement in solving very similar problems

D.participants do a better job in specific tasks they have been practicing

正确答案:D

解析:细节辨认题。由定位句可知,经过第二轮的实验,Owen发现即使这些测试在概念上很相似,但没有看到参与者有任何改善,而大脑训练软件仅仅使人们在一直练习的特定任务中得到提高,故正确答案为D)。 知识模块:篇章阅读 

19. What’s the meaning of “indignant”(Line 1, Para. 4)?

A.Satiric.

B.Agreeable.

C.Mad.

D.Dishonest.

正确答案:C

解析:语义理解题。由定位句可知,Klingberg认为Owen研究的参与者没有足够的时问练习,并且他们在练习中也没有进行严格的质量控制,可以推断他对欧文的结论很生气,故正确答案为C)。 知识模块:篇章阅读 

20. Which of the following best describes the passage as a whole?

A.There is a doubt about whether brain-training software is effective.

B.We should concentrate on brain-training software in our daily life.

C.Brain-training software is useless to every person.

D.It is important to improve reasoning ability and spatial memory.

正确答案:A

解析:主旨大意题。本文首先说明Owen对大脑训练软件产生怀疑,随后进行测试研究,得出大脑训练软件对大脑的提高不大这一结论。由此可见,全文都是在围绕大脑训练软件是否有效展开讨论,故正确答案为A)。 知识模块:篇章阅读 

文档

大学英语四级改革适用(阅读)模拟试卷118(题后含答案及解析)_百度...

大学英语四级改革适用(阅读)模拟试卷118(题后含答案及解析)题型有:4.ReadingComprehensionPartIIIReadingComprehensionSectionCThenewUShealth-insurancerulesaredesignedtohelpthosecaughtinMedicare’s“doughnuthole”,offerseniorsmorepreventative(预防性的)care,andlimithowmuchoftheircustomers’mo
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top