
题型有:1. Vocabulary and Structure 2. 3. Cloze 4. Writing
Vocabulary and Structure
1. I left very early last night, but I wish ______ so early.
A.didn’t leave
B.hadn’t left
C.haven’t left
D.couldn’t leave
正确答案:B
解析:句意:昨天晚上我离开得非常早,但我希望没有离开得那么早。本题考查虚拟语气。由前半句知,后半句是对过去事实的虚拟,所以该虚拟语气句要使用过去完成时。
2. Do you have any idea______ is actually going on in the classroom?
A.that
B.what
C.as
D.which
正确答案:B
解析:句意:教室里究竟发生了什么你知道吗?本题考查名词性从句。分析句子可知,后半句是idea的同位语从句,而且从句中缺少主语,故用what。
3. In order to finish the task in time we must agree______ a plan of action.
A.with
B.on
C.to
D.in
正确答案:B
解析:句意:为了按时完成任务,我们必须对一项行动计划达成一致意见。本题考查词语搭配。agree with后面应跟人,意为“同意某人”;agree on意为”对……达成协议,对……取得一致意见”;agree to意为“同意……”;没有D项这种搭配。故选B。
4. By this time next week, the winners ______ their awards.
A.will have receive
B.will be received
C.will have received
D.will have been receiving
正确答案:C
解析:句意:下周此时之前,胜利者们将已经拿到了他们的奖品。本题考查谓语动词的时态。由时间状语“by this time next week”可知,此处表示在将来某一时刻之前所完成的动作,应用将来完成时。
5. The streets are all wet. It______ during the night.
A.must be raining
B.must have been rain
C.had to rain
D.must have rained
正确答案:D
解析:句意:大街湿透了,晚上一定下雨了。本题考查情态动词。对当前情况表肯定推测时一般使用“must+动词原形”结构。对于过去情况表肯定推测时一般使用“must+have+动词过去分词”结构。
6. Only after a year ______ to see the results of my experiment.
A.I began
B.I had begun
C.have I begun
D.did I begin
正确答案:D
解析:句意:仅一年后,我就开始看到我的试验结果了。本题考查倒装结构。当“only”置于句首,并且修饰状语时,后面要用半倒装结构,即将助动词提至主语之前。再根据句中的时间线索after a year,此句还应使用过去时态。故选D。
7. The time is not far away ______ modern communications will become widespread in China’s vast countryside.
A.as
B.when
C.until
D.before
正确答案:B
解析:句意:现代通信在中国广大农村普遍应用已为期不远了。本题考查定语从句。本句中the time是先行词,引导定语从句的关系副词要用when,由于定语从句过长,所以置于主句谓语(is not far away)之后。
8. Living in the central American desert has its problems, ______ obtaining water is not the least.
A.of which
B.for what
C.as
D.whose
正确答案:A
解析:句意:在美洲中部的沙漠居住有很多问题,其中获得水是一个最大的问题。本题考查定语从句。本句是由介词+关系代词引导的一个非性定语从句,先行词是problems。of which=of the problems,即获得水是所有问题中的一个,是所属关系,而且没有生命,因此应选A。
9. You ______ yesterday if you were really serious about the job.
A.ought to come
B.ought to be coming
C.ought to have come
D.ought have come
正确答案:C
解析:句意:如果你很认真地对待这项工作,你昨天本应该来的。本题考查虚拟语气。主句和从句的谓语动词指不同的时间,这时需要用混合虚拟语气,这种虚拟情况,动词形式应根据实际情况灵活使用。绝大多数情况下,从句或者主句都有相关的时间状语,这是解题的关键。由于主句的时间状语为“昨天”,所以应选ought to have done,情态动词的完成式表示对过去的假设。
10. He asked Tom whether these islands______to that country.
A.belonged
B.belong
C.are belonged
D.have belonged
正确答案:B
解析:句意:他问汤姆这些岛屿是否属于那个国家。本题考查固定用法。首先belong to这一词组不用被动语态,也不用进行时或完成时,故排除C、D。另外,在宾语从句中,当表示从属于谁这一现实时,不根据前面的时态而改变本身的时态,所以不用过去时,仍用一般现在时。故选B。
11. One day they crossed the ______ bridge behind the palace.
A.old Chinese stone
B.Chinese old stone
C.old stone Chinese
D.Chinese stone old
正确答案:A
解析:句意:有一天他们穿过了宫殿后面的那个古老的中国石桥。本题考查形容词的用法。几个形容词修饰一个名词时,它们的排列顺序是:(年龄、形状、大小)+颜色+来源+质地+用途+名词。
12. What’s the language______ in Germany?
A.speaking
B.spoken
C.be spoken
D.to speak
正确答案:B
解析:句意:德国说什么语言?本题考查非谓语动词。主语language与谓语动词之间有被动的含义。spoken是动词speak的过去分词形式,在句中做定语,修饰主语language。该句可以理解为:What’s the language which is spoken in Germany?
13. The students ______busily when Miss Brown went to get a book she ______in the office.
A.had written; left
B.were writing; has left
C.had written; had left
D.were writing; had left
正确答案:D
解析:句意:当布朗小姐去取她忘在办公室的书时,同学们正奋笔疾书。本题考查谓语动词的时态。“把书忘在办公室”发生在“去取书”这一过去的动作之前,因此“忘了书”这一动作发生在过去的过去,应用过去完成时。句中when表示的是时间的一点,表示在“同学们正忙于……”这一背景下,when所引导的动作发生,因此主句应用过去进行时。
14. If Mary had not been badly hurt in a car accident, she ______ in last month’s marathon race.
A.would participate
B.might participate
C.would have participated
D.must participate
正确答案:C
解析:句意:如果玛丽没在车祸中严重受伤,她一定会参加上个月的马拉松比赛的。本题考查虚拟语气。从句用had not been badly hurt,可以得知这是对过去的虚拟,所以结构应该是:从句用“if+主语+动词过去完成式”,主句用“主语+would (should)+have+过去分词”,因此选C。
15. It is important that the hotel receptionist______that guests are registered correctly.
A.has made sure
B.made sure
C.must make sure
D.make sure
正确答案:D
解析:句意:宾馆接待员确保旅客登记正确是很重要的。本题考查虚拟语气。在“It is important that…”引导的主语从句中要求that从句中要用“(should)+动词原形”表示虚拟语气。
16. I suggested he should______himself to his new conditions.
A.adapt
B.adopt
C.regulate
D.suit
正确答案:A
解析:句意:我建议他应该让自己适应新的环境。本题考查词义辨析。adopt:应用,采纳,收养;regulate:管理,调整,使有规则;suit:使端正,合适;adapt常与to连用,意为“使……适应,适合……”。
17. ______in a recent science competition, the three students were awarded scholarships totaling $21, 000.
A.Judged the best
B.Judging the best
C.To be judged the best
D.Having judged the best
正确答案:A
解析:句意:在最近一次科学竞赛中,被认为最优秀的三名学生被授予总额达21,000美元的奖金。本题考查非谓语动词。主语the three students与judge是动宾关系,所以用过去分词做状语。
18. I’ d rather have a room of my own, however small it is, than ______ a room with someone else.
A.share
B.to share
C.sharing
D.to have shared
正确答案:A
解析:句意:不管这个房子多小,我都宁愿有自己的房子,也不愿与人共享。本题考查词语搭配。would rather do…than do…为典型的平行结构,意为“宁愿……也不愿……”。
19. American football and baseball are becoming known to the British public through televised ______from the United States.
A.transfer
B.deliveries
C.transportation
D.transmissions
正确答案:D
解析:句意:美式足球与棒球通过本国的电视转播而为英国公众所熟知。本题考查词义辨析。transfer:转移;transportation:运输;delivery:投递;transmission:播送,发射。根据句意,故选D。
20. The bank is reported in the local newspaper______in broad daylight yesterday.
A.being robbed
B.having been robbed
C.to have been robbed
D.robbed
正确答案:C
解析:句意:据当地报纸报道,那家银行昨日在光天化日之下被抢劫。本题考的是动词不定式时态的用法。在描述过去发生的事情时,常用这一句型。因“抢劫”发生在“报道”之前,所以要用不定式的完成时。
21. I was halfway back to the cottage where my mother lived ______ Susan caught up with me.
A.when
B.while
C.until
D.though
正确答案:A
解析:句意:在我回母亲居住的小屋途中,苏姗赶上了我。本题考查连词。在表示一个动作紧跟另一个动作发生时,可以用when引导表示后一动作的状语。
22. She decided to take a second course since she______the first one.
A.has completed
B.is completing
C.had completed
D.will complete
正确答案:C
解析:句意:她决定再选一门课,因为她已经完成了第一门课程。本题考查谓语动词的时态。since引出表示原因的状语从句。因为从句动作complete发生在主句动作decide之前,主句用过去时,从句应用过去完成时。故选C。
23. About 85 percent of the students______ good, and part of them ______ interested in biology.
A.is; are
B.are; are
C.are; is
D.is; is
正确答案:B
解析:句意:大约有85%的学生是好的,并且其中一部分学生还对生物感兴趣。本题考查主谓一致。percent,the rest,two thirds,half,all等词修饰的名词如果为单数,则动词用单数;如果名词为复数,则动词也与其保持一致,用复数。
24. Is there a gas station around______I can get some petrol?
A.which
B.what
C.where
D.that
正确答案:C
解析:句意:这附近有我能买到汽油的加油站吗?本题考查定语从句的用法。答案选项where引出的定语从句修饰前面的先行词gas station,where在定语从句中担当地点状语。而A选项which,以及D选项that不能在引出的定语从句中担当状语,故不用。B选项what用法也不对。
25. It is amazing that a small child of 3 or 4 years of age can sing a song without understanding its meaning______.
A.really well
B.fully
C.entirely well
D.very much
正确答案:B
解析:句意:没有完全理解意思,3或4岁的小孩就能唱歌真是太了不起了。本题考查副词。really,entirely,well,fully同为表程度的副词,用一个即可,因此排除A和C。修饰understand不能用very much,但可用very well,故只有B符合题意。
26. The telephone______four times in the last hour, and each time it______ for my roommate.
A.has rung; was
B.has been ringing; is
C.had rung; was
D.rang; has been
正确答案:A
解析:句意:电话铃在一个小时内反复响了四次,每次都是找室友的。本题考查谓语动词的时态。in the last hour或in the past/last twenty years等,都指刚刚过去而持续到说话时为止(或长或短)的一段时间,因此动词要用现在完成时。
27. Come and see me whenever______.
A.you are convenient
B.you’ ll be convenient
C.it is convenient to you
D.it will be convenient to you
正确答案:C
解析:句意:当你有空时,过来看我吧。本题考查形容词的用法。当某些形容词如(im)possible,(un)necessary,(in)convenient等做表语时,其主语不是“人”,而是“物”。时间状语从句中,从句应用一般现在时代替将来时,故本题选C。
28. —Do you know what Tom does all day?—I know he spends at least as much time watching TV as he______his lessons.
A.is doing
B.does
C.spends in
D.does doing
正确答案:D
解析:句意:“你知道汤姆整天做些什么吗?”“我知道他花费至少跟做作业一样多的时间看电视。”本题考查省略句的用法。does doing his lessons中的does替代了spends much time。doing his lessons与watching TV并列,为spend +time(in)doing something句式。类例:She likes English as much as her mother does.(她像她母亲一样很喜欢英语。)
29. Last year______of new books were published on environmental protection.
A.the hundred
B.hundreds
C.a hundred
D.one hundred
正确答案:B
解析:句意:去年有数百本关于环境保护的新书出版。本题考查数字的表达。hundreds of new books意为“数以百计的新书”,hundred、thousand和million前若有具体的数字,要用单数形式。如:five hundred,six thousand。但如果它们后面有of,则要用复数形式,而且后面的名词也要用复数形式。同时,前面不能加具体的数目。又如:thousands of students:成千上万的学生;millions of people:上百万的人。
30. Something must have happened on their way here. Or they ______by now.
A.should have arrived
B.should arrive
C.would have arrived
D.would arrive
正确答案:C
解析:句意:路上肯定出事了。否则,他们现在已经到了。本题考查虚拟语气。第一句是“must+have+过去分词”的结构,表示对过去事实的推测,因此我们可以推断:这是一个和过去的事实相反的虚拟语气。“should+have+过去分词”结构,表示对过去动作的责备、批评。但是此句只是一个和过去的事实相反的虚拟句子,并没有责备的意思。因此正确答案应该是C。
31. The boy has performed excellently______ he was a bit nervous.
A.in that
B.except that
C.for that
D.except for
正确答案:B
解析:句意:这个男孩表现得很出色,只是有一点紧张。本题考查词组辨析。except that后接宾语从句,that在从句中只起连接作用。因此B为正确答案。except for意为“除了”,后面一般直接跟名词;in that意为“既然,因为”;for that相当于for,是并列连词,表示理由,很少使用。
32. You never told me you have seen the film, ______?
A.had you
B.didn’t you
C.did you
D.weren’t you
正确答案:C
解析:句意:你从未告诉我你看过这电影,是吗?本题考查反意疑问句。如果陈述部分含有表示否定意思的词,如:never,seldom,hardly,little等时,疑问部分须用肯定式。故选C。
33. No one can possibly recall any detail about the meeting. It is at least five years since it______.
A.had taken place
B.was taken place
C.took place
D.was taking place
正确答案:C
解析:句意:没有人能记得那次会议的任何细节;从它召开,至少有5年了。本题考查固定句型。It is…time since+从句(谓语动词用过去时),故选C。
34. We all feel sorry for______for so long after your arrival.
A.keep you waiting
B.having kept you waiting
C.waiting for you
D.keep you wait
正确答案:B
解析:句意:很抱歉让你在到达之后又等了这么久。本题考查非谓语动词。介词后面要跟动名词做宾语,当动名词的动作在谓语动词所表示的动作之前发生时,动名词要用完成式。
35. At that time, the poor girl can’t but______ all her belongings at a low price.
A.to sell
B.sell
C.selling
D.sold
正确答案:B
解析:句意:当时,这个可怜的女孩不得不以低价售出自己的所有财产。本题考查固定用法。cannot but后接动词原形,表示“不得不”。
A lawyer friend of mine has devoted herself to the service of humanity. Her special area is called “public interest law”. Many other lawyers represent only clients who can pay high fees. All lawyers have had expressive and highly specialized training, and they work long, difficult hours for the money they earn. But what happens to people who need legal help and can not afford to pay these lawyers’ fee? Public interest lawyers fill this need. Patricia, like other public interest lawyers, earns a salary much below what some lawyers can earn. Because she is willing to take less money, her clients have the help they need, even if they can pay nothing at all. Some clients need legal help because stores have cheated them with faulty merchandise. Others are in unsafe apartments, or are threatened with eviction (being driven) and have no place to go. Their cases are all called “ civil” cases. Still others are accused of criminal acts, and seek those public interest lawyers who handle “criminal” cases. These are just a few of the many situations in which the men and women who are public interest lawyers serve to extend justice throughout society.
36. “A lawyer friend of mine has devoted herself to the service of humanity” means______.
A.she has tried to earn her living by providing service for human beings
B.she has tried to provide service to people in need out of humane consideration
C.she has tried to work for the cause of law at any cost
D.she has devoted herself to the public relationship in spite of loss of income
正确答案:B
解析:推理判断题。本题考查对句意的理解。结合上下文我们可知作者的律师朋友忙于人道服务。devote…to意为“贡献”;humanity“人道”。
37. What is the difference between public interest lawyers and other lawyers?
A.They have had more highly specialized training.
B.Their training is much cheaper.
C.They may offer help to those who can’t afford to pay.
D.They work long, difficult hours for the money they earn.
正确答案:C
解析:事实细节题。根据文中第一段的第三句和最后一句以及第二段的第一句可得出。
38. The word “clients” in this passage means______.
A.people who can pay high fees to their lawyers
B.people who are very poor and can’t afford to pay their lawyers
C.people who have been cheated by stores or threatened with eviction
D.people who needs and uses legal help from lawyers
正确答案:D
解析:推理判断题。通过阅读全文,我们发现“clients”包含有钱人和付不起律师费的人,但他们的共同之处是需要律师的帮助,所以D项最全面。
39. Public interest law includes ______.
A.civil cases only
B.criminal
C.criminal and civil cases
D.wealthy clients cases
正确答案:C
解析:事实细节题。从最后一段的表述中可以得到正确选项。
40. Which of the following is NOT a matter for a civil case?
A.A burglar is arrested.
B.a tenant is faced with eviction.
C.A store sells a faulty radio.
D.A landlord refuses to fix a dangerous staircase.
正确答案:A
解析:事实细节题。结合文章的最后一段的第一句和第二句我们可知,B、C、D均属于civil cases(民事案件),故选A。
It came as something of a surprise when Diana, Princess of Wales, made a trip to Angola in 1997 , to support the Red Cross’s campaign for a total ban on all anti-personnel landmines (地雷) . Within hours of arriving in Angola, television screens around the world were filled with images of her comforting victims injured in explosions caused by landmines. “I knew the statistics, “ she said. “But putting a face to those figures brought the reality home to me; like when I met Sandra, a 13-year-old girl who had lost her leg, and people like her. The Princess concluded with a simple message: “We must stop landmines”. And she used every opportunity during her visit to repeat this message. But, back in London, her views were not shared by some members of the British government, which refused to support a ban on these weapons. Angry politicians launched an attack on the Princess in the press. They described her as “very ill-informed” and a “loose cannon ( 乱放炮的人). “ The Princess responded by brushing aside the criticisms:” This is a distraction (干扰) we do not need. All I’ m trying to do is help. Opposition parties, the media and the public immediately voiced their support for the Princess. To make matters worse for the government, it soon emerged that the Princess ‘s trip had been approved by the Foreign Office, and that she was in fact very well-informed about both the situation in Angola and the British government ‘s policy regarding landmines. The result was a severe embarrassment for the government. To try and limit the damage, the Foreign Secretary, Malcolm Rifkidnd, claimed that the Princess’s views on landmines were not very different from government policy, and that it was “working towards” a worldwide ban. The Defence Secretary, Michael Portillo, claimed the matter was “a misinterpretation or misunderstanding. For the Princess, the trip to this war-torn country was an excellent opportunity to use her popularity to show the world how much destruction and suffering landmines can cause. She said that the experience had also given her the chance to get closer to people and their problems.
41. Princess Diana paid a visit to Angola in 1997 ______.
A.to voice her support for a total ban of landmines
B.to clarify the British government’s stand on landmines
C.to investigate the sufferings of landmine victims there
D.to establish her image as a friend of landmine victims
正确答案:A
解析:事实细节题。文中第一句话就明确指出她此行的目的是“to support the Red Cross’s campaign for a total ban on all anti—personnel landmines”,故选A。
42. What did Diana mean when she said “. . . putting a face to those figures brought the reality home to me” (Paragraph 1 ) ?
A.She just couldn’t bear to meet the landmine victims face to face.
B.The actual situation in Angola made her feel like going back home.
C.Meeting the landmine victims in person made her believe the statistics.
D.Seeing the pain of the victims made her realize the seriousness of the situation.
正确答案:D
解析:推理判断题。根据上句戴安娜说“我知道那些数字。”再根据下句,“她遇到断腿的13岁小姑娘桑德拉”可推知,此句应是使戴安王妃更加认识到事态的严重性。put a face to“亲临、亲眼看到”,bring sth.home to sb.“使某人更清楚某事”。故选D。
43. Some members of the British government criticized Diana because______.
A.she was ill-informed of the government’s policy
B.they were actually opposed to banning landmines
C.she had not consulted the government before the visit
D.they believed that she had misinterpreted the situation in Angola
正确答案:B
解析:事实细节题。根据文中第三段第一句“…her views were not shared by some members of the British government,which refused to support a ban on these weapons.”可知他们不支持禁用地雷的提议。
44. How did Diana respond to the criticisms?
A.She paid no attention to them.
B.She made more appearances on TV.
C.She met the 13-year-old girl as planned.
D.She rose to argue with her opponents.
正确答案:A
解析:事实细节题。根据文章第四段第一句话“The Princess responded by brushing aside the criticisms”可知,戴安娜并不在意。brush aside“放到一边,对……置之不理”。
45. What did Princess Diana think of her visit to Angola?
A.It had caused embarrassment to the British government.
B.It had brought her closer to the ordinary people.
C.It had greatly promoted her popularity.
D.It had affected her relations with the British government.
正确答案:B
解析:事实细节题。根据文章最后一段最后一句“She said that the experience had also given aer the chance to get closer to people and their problems”可知,答案为B。
In ancient times, the most important examinations were spoken, not written. In the schools of ancient Greece and Rome, testing usually consisted of saying poetry aloud or giving speeches. In the European universities of the Middle Ages, students who were working for advanced degrees had to discuss questions in their field of study with people who had made a special study of the subject. This custom exists today as part of the process of testing candidates for the doctor’s degree. Generally, however, modern examinations are written. The written examination, where all students are tested on the same question, was probably not known until the nineteenth century. Perhaps it came into existence with the great increase in population and the development of modern industry. A room full of candidates for a state examination, timed exactly by electric clocks and carefully watched over by managers, resembles a group of workers at an automobile factory. Generally, during examinations teachers and students are expected to act like machines. One type of test is sometimes called an “objective” test. It is intended to deal with facts, not personal opinions. To make up an objective test the teacher writes a series of questions, each of which has only one correct answer. Along with each question the teacher writes the correct answer and also three statements that look like correct answers to students who have not learned the material properly.
46. In the Middle Ages students______.
A.took objective tests
B.specialized in one subject
C.were timed by electric clocks
D.never wrote exams
正确答案:D
解析:事实细节题。我们根据题干中的“In the Middle Ages”可以迅速返回原文第二段第一句话:“In the European universities of the Middle Ages,students who were working for advanced degrees had to discuss questions in their field of study with people who had made a special study of the subject.”从这句
47. The main idea of Paragraph 3 is that______.
A.workers now take examination
B.the population has grown
C.there are only written exams
D.examinations are now written and timed
正确答案:D
解析:主旨大意题。第三段一开始就谈到“一般来讲,现在的考试都是笔试”,随后又谈到“所有的考生在一个房间,由电钟计时,有严格的监考人”,所以D是正确答案。
48. The kind of exams where students must select answers are______.
A.personal
B.spoken
C.objective
D.written
正确答案:C
解析:事实细节题。文章最后一段说“老师出客观性试题时,会写出一系列的问题,每个问题有四个选项,其中只有一个是正确的,而另外三个对那些没有好好准备的考生来说具有很大迷惑性。”因此学生必须选答案的考试是客观考试,第四段第一 句为主题句,故C是正确答案。
49. Modern industry must have developed______.
A.before the Middle Ages
B.around the 19th century
C.in Greece or Rome
D.machines to take tests
正确答案:B
解析:推理判断题。根据题干中的“modern industry”可以定位到文章第三段:“The written examination…was probably not known until the nineteenth century.Perhaps it came into existence with the great increase in population and the development of modern industry.”可知,笔试是19世纪才为大家所知的,可能是由于人15的增加
50. It may be concluded that testing______.
A.should test only opinions
B.should always be written
C.has changed since the Middle Ages
D.is given only in factories
正确答案:C
解析:推理判断题。根据文章内容可知,从古至今的考试形式一直在变化,从先前的口试,到希腊罗马时期的朗读诗歌,再到现在的笔试和客观考试,所以C项“自从中世纪开始,考试开始发生变化”,符合文章的内容。
He was a qualified doctor who rarely practised but instead devoted his life to writing. He once said: “Medicine is my lawful wife, and literature is my lover. “ Russian writer Anton Pavlovich Chekhov was a great playwright and one of the masters of the modern short story. When Chekhov entered the Moscow University Medical School in 1879 , he started to publish hundreds of comic short stories to support his family. After he graduated, he wrote regularly for a local daily newspaper. As a writer he was extremely fast, often producing a short story in an hour or less. Chekhov’s medical and science experience can be seen through the indifference (冷漠) many of his characters show to tragic events. In 12, he became a full-time writer and published some of his most memorable stories. Chekhov often wrote about the sufferings of life in small town Russia. Tragic events control his characters who are filled with feelings of hopelessness and despair. It is often said that nothing happens in Chekhov’s stories and plays. He made up for this with his exciting technique for developing drama within his characters. Chekhov’s work combined the calm attitude of a scientist and doctor with the sensitivity (敏感) of an artist. Some of Chekhov’s works were translated into Chinese as early as the 1940s. One of his famous stories, The Man in a Shell (《装在套子里的人》) , about a school teacher’s extraordinarily orderly life, was selected as a text for Chinese senior students.
51. Anton Pavlovich Chekhov ______.
A.had a lawful lover
B.was an illegal writer
C.used to be a lawyer
D.was a competent doctor
正确答案:D
解析:事实细节题。根据文章第一段第一句话“He was a qualified doctor who rarely practised”可知,契诃夫是个合格的医生。
52. In 1880, Chekhov______.
A.became a full-time writer
B.studied medicine in Moscow University
C.practised medicine in his hometown
D.published his most memorable stories
正确答案:B
解析:推理判断题。根据文中第二段第一句“When Chekhov entered the Moscow University Medical School in 1879”可知,契诃夫1879年进入莫斯科大学学医,可以断定契诃夫1880年正在大学学医。故选B。
53. Which of the following adjectives can’t be used to describe Chekhov?
A.Sensitive.
B.Cool.
C.Quick-minded.
D.Warm-hearted.
正确答案:D
解析:事实细节题。文中讲到了他的品质有:cool,sensitive(calm attitude of a scientist and doctor with the sensitivity of an artist),quick—minded(extremely fast,often producing a short story in an hour or less),但没有涉及warm—hearted这方面的品质。故选D。
54. Which of the following is the right order of the events? a. became a doctor b. became a full-time writer c. started to publish comic short stories d. wrote regularly for a local daily newspaper e. entered the Moscow University Medical School
A.e→c→a→d→b
B.d→a→b→c→e
C.e→c→b→a→d
D.a→e→c→b→d
正确答案:A
解析:事实细节题。题目要求排列事件顺序。可用首尾定位法。第一个事件是“entered the Moscow University Medical School”,最后一个事件是“became a full-time writer”,故答案为A。
55. When did Chekhov begin to publish stories?
A.After he graduated.
B.When he became a university student.
C.In the 1940s.
D.In 12.
正确答案:B
解析:事实细节题。根据文章第二段第一句话“When Chekhov entered the Moscow University Medical School in 1 879,he started to publish hundreds of comic short stories to support his family.”即可得到正确答案为B。
Cloze
More than forty thousand readers told us what they looked for in close friendships, what they expected【56】friends, what they were willing to give in【57】, and how satisfied they were【58】the quality of their friendships, the【59】give little comfort to social critics. Friendship【60】to be a unique form of【61】bonding. Unlike marriage or the ties that【62】parents and children, it is not defined or regulated by【63】. Unlike other social roles that we are expected to【】as citizens, employees, members of professional societies and【65】organization—it has its own principle, which is to promote【66】of warmth, trust, love, and affection【67】two people. The survey on friendship appeared in the March【68】of Psychology Today. The findings【69】that issues of trust and betrayal (背叛) are【70】to friendship. They also suggest that our readers do not【71】for friends only among those who are【72】like them, but find many【73】differ in race, religion, and ethnic (种族的) background. Arguably the most important【74】that emerges from the data,【75】, is not something that we found—but what we did not.
56.
A.on
B.of
C.to
D.for
正确答案:B
解析:词语搭配题。expect表示“希望”时,常用of或from搭配。故本题选B。
57.
A.addition
B.reply
C.turn
D.return
正确答案:D
解析:词语搭配题。in return惯用短语,意为“作为报答”。
58.
A.about
B.of
C.with
D.by
正确答案:C
解析:词语搭配题。be satisfied with为固定搭配,意为“对……满意”。
59.
A.results
B.effects
C.expectations
D.consequences
正确答案:A
解析:词义辨析题。result:结果;effect:影响;expectation:预期,希望;consequence:后果,结果。根据句意,“结果一点也不使社会评论家感到欣慰”,本题选A。
60.
A.feels
B.leads
C.sounds
D.appears
正确答案:D
解析:词语搭配题。选项中四个动词只有appear后面可接to be,意为“看上去是……”。
61.
A.human
B.mankind
C.individual
D.civil
正确答案:A
解析:词语搭配题。human bonding意为“人与人的联结”。
62.
A.bind
B.attach
C.control
D.attract
正确答案:A
解析:词义辨析题。bind:连接;attach:连接,附着(to);control:控制;attract:吸引。根据句意“连接父母与子女之间的关系”。故选A。
63.
A.discipline
B.law
C.rule
D.regulation
正确答案:B
解析:理解推断题。根据前面提到的婚姻关系以及父母与子女的关系可知,此处意为“友谊不像婚姻关系及父母与子女的关系是由法律约束或规定的”。故选B。
.
A.keep
B.do
C.show
D.play
正确答案:D
解析:词语搭配题。本句是固定短语play the role(of)的灵活运用,意为“扮演……角色”。
65.
A.all
B.any
C.other
D.those
正确答案:C
解析:逻辑推理题。professional society(职业协会)也是一种组织,所以其他的组织或团体应是other organizations。故选C。
66.
A.friendship
B.interests
C.feelings
D.impressions
正确答案:C
解析:词义辨析题。friendship:友谊;interest:兴趣;feeling:感觉,感受;impression:印象。根据空白处后面的warmth(温暖),trust(信任),love(爱情),affection(喜爱)等词可知此处应填表示“感觉、感受”的词。
67.
A.between
B.on
C.in
D.for
正确答案:A
解析:词语搭配题。表示两者之间的关系要用介词between。
68.
A.print
B.issue
C.publication
D.copy
正确答案:B
解析:词语搭配题。issue表示杂志或刊物的“第……期”。
69.
A.secure
B.assure
C.confirm
D.ensure
正确答案:C
解析:词义辨析题。secure:安全的;assure:确信;confirm:证实;ensure:保证。只有选择confirm,句子才有意义,句意为“这些发现证实……”。
70.
A.neutral
B.main
C.nuclear
D.central
正确答案:D
解析:理解推断题。根据句意“忠诚和背叛问题对友谊来说是最重要的”,故此处选D。
71.
A.ask
B.call
C.appeal
D.look
正确答案:D
解析:词语搭配题。look for表示“寻找”。本句是想说人们不仅在与他们相似的人中间找朋友,还找……。故选D。
72.
A.most
B.more
C.least
D.less
正确答案:A
解析:词语搭配题。most前没有定冠词the,在这里是副词,意为“非常、很”。根据句意“读者并不仅在那些最像他们的人中找朋友”可知,此处用most。
73.
A.people
B.who
C.what
D.friends
正确答案:B
解析:逻辑推理题。根据前面结构“those who are…”的提示,以及通过分析句子结构,此处应填入一个引导定语从句并且修饰人的关系代词,所以只有who是正确答案。
74.
A.conclusion
B.summary
C.decision
D.claim
正确答案:A
解析:理解推断题。根据定语从句“that emerges from the data”判断,其先行词应是“结论”(conclusion)。
75.
A.moreover
B.however
C.still
D.yet
正确答案:B
解析:逻辑推理题。根据句子意思判断,此空应填入一个表示转折意义的副词,只有however符合要求,yet虽然有“然而,但是”的意思,但它是一个连词。
Writing
76. This part is to test your ability in practical writing. Now you are required to write a letter to complain about the bad service in a restaurant. Your writing should contain 100 to 120 words and you should write it on the Answer Sheet. 假如你是Nicole,请你写一封信给某一餐厅经理Mr. Brock,说明自己对该餐厅的服务质量的不满。 A Letter of Complaint
正确答案: A Letter of Complaint February 15, 2010 Dear Mr. Brock, I was a customer who had dinner in your restaurant with one of my friends two days ago. Here I am writing now to make a complaint about the inconvenient service provided by your restaurant. Things seemed to be dissatisfying from the very beginning. There was no table ready for us when we arrived regardless of our reservation. After waiting for 30 minutes we were finally seated. Yet such unhappy things went on further. The waiter seemed hurried and annoyed when we ordered. He became actually angry after we complained about the steak which tasted awful. From the reputation you’ve got, I can only conclude that our experience was an exception. But as one of your customers, I wish I enjoyed equal service with others and such experience would never happen again. I would be most grateful if you would put this matter right immediately. Thank you for your consideration. Faithfully yours, Nicole
