
题型有:1. Vocabulary and Structure 2. Reading Comprehension 3. Cloze 5. Translation 6. Writing
Vocabulary and Structure
1. The manager, as well as his advisers, ______to attend the world fair.
A.are agreed
B.were agreed
C.have agreed
D.has agreed
正确答案:D
解析:句意:经理和他的顾问们已同意参加国际展览会。主谓一致。当两个并列的主语由with,together with,as well as,along with,in addition to,like,rather than,except等连接时,其谓语动词的形式应和前面的主语保持一致。因此,该题中的谓语要与主语the manager保持一致。故选D。
2. ______people in our village grow tobacco.
A.Not many
B.Only some of
C.Not much
D.Just a few of
正确答案:A
解析:句意:我们村种烟草的人不多。代词的用法。B选项中some可以修饰可数或不可数名词,表示“一些”,some of修饰名词表示特定范围里的一些时,需要在被修饰名词前加定冠词the;C选项中的much修饰不可数名词,不符合题意;D选项a few of也表示“一些”,在这里和some of相同,后面也应该有定冠词the;A选项中的many表示“许多”,修饰可数名词。因此,正确答案为A。
3. John has never been on time, ______?
A.has John
B.hasn’t John
C.has he
D.hasn’t he
正确答案:C
解析:句意:约翰从没准时过,不是吗?反意疑问句。反意疑问句主要包括两种形式:①肯定的陈述句+否定的反意问句;②否定的陈述句+肯定的反意问句。如果陈述中出现否定词never,hardly,seldom,little,nothing,rarely等时,后面的反意疑问句用肯定形式。
4. Mary has got a full mark in the test. She______very hard all these days.
A.will work
B.may work
C.must have worked
D.could have worked
正确答案:C
解析:句意:玛丽考试得了满分,这些天她一定很用功。情态动词。本题考查的是“情态动词+动词完成式”的用法。因此,本题的正确答案为C。
5. It was not until the accident happened_____.
A.when I realized my carelessness
B.that I realized my carelessness
C.as I realized my carelessness
D.when my carelessness has been realized
正确答案:B
解析:强调句型。本题考查的是强调句型“It is/was+被强调部分+that…”。that前面是被强调部分,可以是主语、宾语、表语和状语。强调的部分是人时,也可以用who来替换that。本题强调的是until引导的时间状语,所以应选B。
6. Three new buildings______on the campus by the end of this year.
A.will be built
B.are going to be built
C.will have been built
D.have been built
正确答案:C
解析:句意:到今年年底,校园内将建起三座新楼。动词时态。本题考查的是将来完成时。将来完成时表示在将来某时间之前或某一动作发生之前所完成的动作,常和by或by the time等引出的时间状语连用,由“will/shall+have+过去分词”构成。本题的时间状语是by the end of this year,所以应用将来完成时。另外,build和buildings为逻辑上的动宾关系,所以应用被动语态。综上,此处应用将来完成式的被动结构“will/shall+have been+过去分词”。故答案为C。
7. To learn Chinese cooking, you should practice______.
A.so much you can
B.so much as you can
C.much as you can
D.as much as you can
正确答案:D
解析:句意:学习中国烹饪,你应该尽可能多地练习实践。固定搭配。as much as…can意为“尽……最大能力,尽可能”,是固定搭配。故选D。
8. Our department has a large collection of books, ______are in English.
A.many of which
B.many of them
C.many ones
D.their many
正确答案:A
解析:句意:我们系有很多藏书,其中很多是英语书。定语从句。本题考查的是非性定语从句,即定语从句和先行词之间有逗号隔开。非性定语从句对主句只起补充说明的作用,即使省略也不影响主句意思的完整。修饰物时,只能用which来引导,that不能引导非性定语从句。因此,本题中用many of which引导非性定语从句。故选A。
9. ______, the professor is still trying to learn a new language.
A.However he is old
B.Old as he is
C.He is as old
D.As old is he
正确答案:B
解析:句意:这位教授虽然年纪大了,但仍试着学习一门新语言。倒装句型。as引导让步状语从句时,意为“尽管,虽然”,通常从句要用倒装,即把从句的表语或状语提至as之前。本题中,应将表语old放在as之前,所以选B。
10. You have spent your money in so free and unrestrained a way. I think you’ll have to ______your expenses more or less.
A.cut off
B.cut down
C.cut out
D.cut across
正确答案:B
解析:句意:你花钱太大手大脚不加节制了,我觉得你必须多少减少点开支。词义辨析。cut off:切断;cut down:减少,削减;cut out:割掉,剪下;cut across:超出……的界限。根据句意可知,选项B为正确答案。
11. This company has two branches: one in Paris and______in New York.
A.another
B.one other
C.the other
D.other
正确答案:C
解析:句意:这家公司有两家分公司,一家在巴黎,另一家在纽约。代词的用法。 本题考查的是不定代词的用法。句子一开始就提示了数的概念:两家子公司。句中 出现的不定代词one表示“其中一个”,而两者中的“另一个”要用the other来表达。 因此,本题的正确答案为C。
12. The young man’ s clothes were scattered about his room______.
A.at will
B.at random
C.with a hurry
D.at time
正确答案:B
解析:词义辨析。
13. The defense computers calculate ways to______the enemy missiles.
A.spoil
B.harm
C.destroy
D.damage
正确答案:C
解析:词义辨析。
14. Reading______the lines, this letter is really a request for money.
A.along
B.among
C.behind
D.between
正确答案:D
解析:固定搭配。
15. His wife is constantly finding______with him, which makes him very angry.
A.errors
B.fault
C.shortcomings
D.flaw
正确答案:B
解析:固定搭配。
16. ______his surprise, the manager found nobody in the meeting room.
A.At
B.To
C.For
D.With
正确答案:B
解析:句意:让经理吃惊的是,会议室里空无一人。固定搭配。to one’s surprise 为固定搭配,意为“让某人吃惊的是”。其他介词不能与名词surprise搭配使用。
17. The man was sent to prison for six months, ______guilty of theft.
A.being found
B.having been found
C.having found
D.to have been found
正确答案:B
解析:句意:这个人因犯偷窃罪而被判人狱6个月。非谓语动词。本题考查分 词作状语。having been found是现在分词的完成被动式,逻辑主语与主句一致,表示 动作在主句动作之前已经发生;动词不定式表示将来,不合题意。故选B。
18. It is not difficult to teach______students.
A.smart
B.fashionable
C.sensitive
D.vital
正确答案:A
解析:句意:聪明的学生不难教。词义辨析。smart意为“聪明的,伶俐的”; fashionable意为“时髦的”;sensitive意为“神经过敏的,容易生气的”;vital意为“有生 命力的,充满活力的”。根据句意可知,选A。
19. ______had made great contributions to science is a fact.
A.What he
B.Which he
C.He
D.That he
正确答案:D
解析:句意:他对科学做出了巨大的贡献,这是事实。名词性从句。从题干可以 看出is前为主语从句,而从句中义缺少主语,因此要用可以充当主语的词。再结合选 项可知,he为从句的主语,从句除缺少主语外,结构完整,所以本句应用没有词义只 起连接作用的that来引导。故选D。
20. He said______was not within his power to answer the question.
A.that
B.this
C.such
D.it
正确答案:D
解析:句意:他说回答那个问题不在他的能力范围之内。it的用法。由题干可 知,宾语从句中缺少主语,而宾语从句中的真正主语是to answer the question,因此要 用it来充当形式主语。故选D。
21. Was it in that small room______they found the important document?
A.which
B.in which
C.where
D.that
正确答案:D
解析:句意:他们是在那个小房间内发现了那份重要的文件吗?强调句型。分 析句子结构可知,本题为强调句型“It is/was+被强调部分+that从句”的疑问形式, 而地点状语in that small room是被强调部分。故选D。
22. ______do we suspect that this district is rich in mineral resources.
A.Little
B.A little
C.Few
D.A few
正确答案:A
解析:句意:我们不怎么怀疑这个地区富含矿产资源。代词的用法。little表示 “少”,具有否定含义,可用作副词修饰动词。little在句首时,句子要用部分倒装,符 合题意,正常语序为we suspect little(我们不怎么怀疑)。
23. John had been working hard and______.
A.so had his brother
B.so his brother had
C.so was his brother
D.so his brother did
正确答案:A
解析:句意:约翰工作一直很努力,他的哥哥也是。倒装句型。如果前面分句中所述情况也适用于后一个分句,分句常用so(肯定句),neither/nor(否定句)来引导。
24. To such an extent______his empty speech that some of us began to doze.
A.did he go on with
B.he would go on with
C.he went on with
D.he did go on with
正确答案:A
解析:倒装句型。
25. As a matter of fact, the true nature of communication process can be concluded in one sentence: Who says______through what channel to whom.
A.what
B.when
C.how
D.where
正确答案:A
26. Realizing that he hadn’ t enough money and ______ to borrow from his father, he decided to sell his watch.
A.not wanted
B.not to want
C.not wanting
D.wanting not
正确答案:C
解析:非谓语动词。
27. It is necessary that Tom ______ all the blanks on an application for a job.
A.fill
B.filled
C.fill with
D.filling
正确答案:A
解析:句意:汤姆必须填写工作申请表上的所有空格。虚拟语气。在It isnecessary/advised/ordered/insisted that等引导的主语从句中,谓语动词要用“should+动词原形”的形式,should可省略。故选A。
28. I suppose that when I come back in ten years’ time all these old houses______down.
A.will have been pulled
B.will have pulled
C.will be pulling
D.will be pulled
正确答案:A
解析:句意:我想当我十年之后回来时,所有这些旧房子都已经被拆了。动词时态和语态。in ten years’time是表示将来的时间状语,因此主句谓语要用将来完成时,且主语houses与谓语pull down为逻辑上的动宾关系,所以此处应用将来完成时的被动语态。故选A。
29. This bottle is nearly empty: you______a lot.
A.could have drunk
B.ought to drink
C.must drink
D.must have drunk
正确答案:D
解析:句意:瓶子几乎空了,你一定喝了很多。情态动词。前面的分句是后面的分句进行推测的依据,且可能性很大,所以要用must have done,表示对过去情况的肯定推测,而且是一种可能性非常大的推测,意为“一定……”。
30. ______forget the days when we lived in the countryside.
A.Never I shall
B.Never shall I
C.I never shall
D.Never do I shall
正确答案:B
解析:句意:我永远也不会忘记我们住在乡村的那些日子。倒装句型。否定词 never位于句首时,句子要用部分倒装,即将情态动词、系动词或助动词提至主语之 前。故选B。
Reading Comprehension
There are no inevitable outcomes of social class in child rearing. At the same time, there is no question that social class is an important factor in how children are raised and the kind of adults that children become. Regarding social class, sociologists have found that parents socialize their children into the behaviors and norms of their work worlds. Members of the working class are closely supervised and are expected to follow explicit rules at their jobs. If they do not follow the precise rules and do as they are told, they will not keep their jobs. Their experience influences how they deal with their children. As a result, their concern is less with their children’ s motivations and more with their children’ s outward conformity. Thus they are more apt to use physical punishment in managing their children. On the other hand, middle-class parents, who are expected to take more initiative on the job, are more concerned that their children develop curiosity, self-expression, and self-control. They are also more likely to withdraw privileges or affection than to use physical punishment.
31. The word “explicit” means______.
A.vague
B.difficult
C.confusing
D.clearly defined
正确答案:D
解析:词语理解题。根据上下文可知,工人阶层的工作性质是被管理并且是要遵守明确的规则。又根据其后的句子“If they do not follow the precise rules…”可知,explicit与precise同义。故选项D是正确的。
32. According to this passage, working-class parents are more likely than middle-class parents to______.
A.use physical punishment for discipline
B.have children who finish college
C.have children who are out of control
D.show less love to their children
正确答案:A
解析:事实细节题。由文章倒数第一句和倒数第三句可知,工人阶层的父母比 中产阶层的父母更容易动用体罚,故选项A是正确的。
33. Middle-class parents will encourage their children to be______.
A.self-confident
B.reliable
C.curious
D.successful
正确答案:C
解析:事实细节题。由文章最后两句“…are more concerned that their children develop curiosity…”可知,选项C是正确的。
34. This passage is about______.
A.the relation between social class of the parents and their children’ s rearing
B.the similarities between working and middle-class parents
C.the differences between children of working class and the ones of middle class
D.the relation between working class and middle class in their working places
正确答案:A
解析:主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述的是关于家长的社会地位与 其孩子培养的关系。文章的第一句就点明了主题,所以选项A是正确的。
35. Which sentence is not true?
A.The outcomes of social class is evitable.
B.The social class decide how children are raised.
C.Sociologists have found that parents socialize their children into the behaviors and norms of their work worlds.
D.Their experience influences how they deal with their children.
正确答案:B
解析:推理判断题。根据文章第一句“There are no inevitable outcomes of social class in child rearing.”可知,选项A正确;根据文章第三句“…sociologists have found that parents socialize their children into the behaviors and norms of their work worlds.”可知,选项C正确。根据文章第六句“Their experience influences how they deal with their children.”可知,选项D正确。B项的说法太过于绝对,故不正确。
Languages are remarkably complex and wonderfully complicated organs of culture. They contain the quickest and the most efficient means of communicating within their respective culture. To learn a foreign language is to learn another culture. In the words of a poet and philosopher, “As many languages as one speaks, so many lives one lives. “ A culture and its language are as necessary as brain and body: while one is a part of the other, neither can function without the other. In learning a foreign language, the best beginning would be starting with the non-language elements of the language: its gestures, its body language, etc. Eye contact is extremely important in English. Direct eye contact leads to understanding, or, as the English saying goes, seeing eye-to-eye. We can never see eye-to-eye with a native speaker of English until we have learned to look directly into his eyes.
36. The best title for this passage is______.
A.Organs of Culture
B.Brain and Body
C.Looking into His Eyes
D.Language and Culture
正确答案:D
解析:主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了语言和文化的关系,故D为正确答案。
37. According to this passage, the best way to learn a foreign language is______.
A.to read the works of poets and philosophers
B.to find a native speaker and look directly into his eyes
C.to begin by learning its body language
D.to visit a country where you can study
正确答案:C
解析:事实细节题。学习外语最好的方式是从学习 非语言因素开始,而其中之一就是肢体语言,故C为正确答案。
38. According to this passage, gestures are______.
A.spoken words
B.a non-language element
C.pictures in a language
D.written language
正确答案:B
解析:事实细节题。由文章第六句可知,手势是肢体语言,属于非语言因素。
39. “As many languages as one speaks, so many lives...” means______.
A.if one learns many foreign languages, one will have a better understanding of his own language
B.life is richer and more interesting if one knows several languages
C.no matter how many languages one knows, one can never know more than one’ s own culture
D.if a person speaks only one language, he will live a very happy life
正确答案:B
解析:词语理解题。根据上下文可知,本句的意思为:一个人懂的语言越多,他 的生活就越丰富多彩。而选项B的意思与之相符。因此B为正确答案。
40. Which of the following doesn’ t share the same meaning with the others?
A.Signs.
B.Gestures.
C.Efficient.
D.Body language.
正确答案:C
解析:词语理解题。sign:手势,标志;gestures:姿势,手势;body language:肢体语 言;efficient:有效的,效率高的。因此只有C项和其他三项意思不同。
To find out what the weather is going to be, most people go straight to the radio, television or newspaper to get an expert weather forecast. But if you know what to look for, you can use your own senses to make weather predictions. There are many signs which can help you. For example, in fair weather the air pressure is generally high. The air is still and often full of dust. Faraway objects may look hazy. But when a storm is brewing, the pressure drops and you are often able to see things more clearly. Sailors took note of this long ago and came up with a saying “The farther the sight, the nearer the rain. “ Your sense of smell can also help you detect weather changes. Just before it rains, odors(气味)become stronger. This is because odors are repressed in a fair, high-pressure center. When a bad weather low moves in, air pressure lessens and odors are released. You can also hear an approaching storm. Sounds bounce off heavy storm clouds and return to earth with increased force. An old saying describes it this way, “Sounds traveling far and wide, a storm day will betide(降临).” And don’ t scoff if your grandmother says she can feel a storm coming. It is commonly known that many people feel pains in their bones when the humidity rises, the pressure drops, and bad weather is on the way.
41. The topic of this passage could be______.
A.Expert Weather Forecast
B.Seeing Approaching Storms
C.Old Sayings about Weather
D.Using the Senses to Detect Weather Changes
正确答案:D
解析:主旨大意题。文章第二、三、四段分别从视觉、嗅觉和听觉方面讲述了如何感知天气的变化。故选D。
42. According to the passage, as a storm approaches, faraway objects look______.
A.hazy because of dust in the air
B.clearer because air pressure is high
C.clearer because air pressure is dropping
D.distorted because of storm clouds
正确答案:C
解析:事实细节题。由第二段第四、五句可知,当气压下降时,你能很清楚地看 到远处的物体。故选项C是正确的。
43. In the last paragraph, the writer implies that______.
A.the idea of feeling a coming storm is foolish
B.older people know a lot about weather
C.it is possible, but unlikely, that people feel aches when a storm is coming
D.it is definitely true that some people can feel coming weather changes
正确答案:D
解析:推理判断题。由文章最后一段可知,许多人会在湿度上升、气压下降、坏 天气来临的情况下,出现骨痛。由此可推知,作者认为许多人是能够感觉到天气变化 的。故选项D是正确的。
44. The underlined word “repressed” in Paragraph 3 is close to______.
A.crush
B.restrict
C.lower
D.struggle
正确答案:B
解析:词语理解题。从该单词本身来看:re-前缀,表示反复,press:压。故repress 意为“抑制,约束”。restrict:,限定;crush:压碎,;lower:降低;struggle:挣扎。 故选项B是与此意最相近的。
45. How many senses can help you detect weather change in the article?
A.Three.
B.More than three.
C.Only one.
D.Two.
正确答案:A
解析:事实细节题。sense通常包括人的五种感觉官能,即视、听、嗅、味、触五觉, 本文中提到了通过视觉、嗅觉、听觉这三种方式可以帮助人们预测天气变化。
When I was learning calligraphy(书法), my teacher told me a story. A calligrapher taught handwriting. One of his students who often practiced handwriting with old sheets of newspaper complained that he made very little progress though he had learned it with the calligrapher for a long time. His teacher said to him, “Try to use the best paper. Maybe you’ll write better. “ The student did as he was told. It really worked. He made headway not long afterwards and felt curious. He asked his teacher about the reason. The calligrapher answered, “When you used old newspaper to practice handwriting, you would think you were writing a draft. It didn’ t matter if you wrote badly as old newspaper was plenty in supply. In that case you wouldn’ t pay much attention to it. Now you use the best paper and you’ll treasure it. Each time you write you feel strongly about the rarity of chances and you’ll devote to it with all your heart and soul: you’ll do the handwriting much more attentively than practicing. Of course you’ ve made rapid progress. “ Indeed, we spend our ordinary days just as they are worthless “old newspaper”. We don’ t care if we scrawl and waste it, thinking that it will come endlessly—the “ old newspaper” is inexhaustible. In such a mood we may each day pass by opportunities but fail to catch any of them. Life is not a military exercise but an actual war in which real weapons are used. In everyday life there’ s no chance for us to draft. That’ s because what we call “draft” actually is the answer sheet we write that cannot be changed. Every day of our life is something new. Let us take every day as a sheet of the best paper.
46. The calligrapher in the story told the student to write on the best paper because he thought______.
A.the student would practice more carefully on the best paper
B.it was comfortable to write on the best paper
C.the student had enough money to buy the best paper
D.the student could write more on the best paper
正确答案:A
解析:事实细节题。根据第三段中的“Now you use the best paper and you’ll treasure it.Each time you write you feel strongly about the rarity of chances and you’ll devote to it with all your heart and soul…”可知,答案为A。
47. The student didn’t make much progress at first because______.
A.he didn’t follow his teacher’ s advice
B.he was too poor to buy better paper to write on
C.he regarded his writing on old newspaper just as a draft
D.he was not used to the calligrapher’ s teaching manner
正确答案:C
解析:事实细节题。由第三段中的“…When you used old newspaper…you would think you were writing a draft.”可知,答案为C。
48. We learn from the passage that______.
A.the student finally gave up
B.the student made rapid progress by practicing more carefully
C.the calligrapher was strict with his students
D.old newspaper is not useful
正确答案:B
解析:推理判断题。
49. Which of the following is TRUE according to the passage?
A.What teachers say is always true.
B.Success calls for attentiveness.
C.Handwriting is easy to practice.
D.New things are’ always better than old ones.
正确答案:B
解析:推理判断题。根据第三段最后两句可推知,只有更加专心做事才能成功。
50. The writer wants to tell us that______.
A.there are some good ways to practice handwriting
B.life is like old newspaper
C.we should learn from the student in the story
D.life will not give us a chance to draw a draft
正确答案:D
解析:主旨大意题。只有珍惜和认真,才会取得成功,所以答案为D。
When you use a public telephone in a foreign country, be sure to read the directions carefully before dialing the number. In many foreign countries, as in China, a special number is assigned to each region of the country, which is called an “area code”. If you know the area code and the phone number, it is usually easier and cheaper to dial the number yourself. In some foreign countries, such as in UK and the USA, you can make reverse charge or collect calls with the help of an operator, and if the person you are calling accepts your call, he will pay for the call. Also phone companies in both the UK and the USA offer a credit card service, commonly called a phone card, to their customers. You get a card with an account number and a PIN number(personal identification number), which you can use for any phone. You pay for your calls after you have made them when the bill is sent to your home.
51. In many countries, the phone number for each region has a______,
正确答案:special number
解析:事实细节题。
52. If you wish to call a phone both easily and inexpensively, you have to know the______ and the phone number.
正确答案:area code
解析:事实细节题。由文章第一段第三句“If you know the area code and the phone number…”可知正确答案。
53. That the person who______the call pays for the call is a reverse charge call.
正确答案:receives
解析:事实细节题。由文章第一段最后一句可知,由接电话的人付费的电话叫“reverse charge call”。
54. A phone card is actually a______.
正确答案:credit card
解析:事实细节题。由第二段第一句“…offer a credit card service…”可知,电话卡实际上是一种信用卡。
55. When you receive______of the calls you should pay for your calls.
正确答案:the bill
解析:事实细节题。由文章最后一句可知,当账单送到你家时,你就要付电 话费了。
Cloze
My father often works very hard: And he has【C1】______to see a film. Here I’ll tell you【C2】______about him. One afternoon, when he finished his work and was about to go home, he found a film ticket under the【C3】______on his desk. He thought he【C4】______to have not much work to do that day and【C5】______was quite wonderful to pass the【C6】______at the cinema. So he came back home and quickly finished his supper. Then he said【C7】______to us and left. But to our【C8】______, he came back about half an hour later. I asked him what was the matter. He smiled and told us about【C9】______funny thing that had happened at the cinema. When my father was sitting in his seat, a【C10】______came to my father’ s and said that the seat was【C11】______My father was surprised. He took out the ticket【C12】______looked at it carefully. It was Row 17,【C13】______. And then he looked at the seat. It was the same. So he asked her【C14】______her ticket. She took out the ticket at once and the seat shown in it was Row 17, Seat 3. Why? What’ s the matter with all this? While they were wondering suddenly the woman said, “ The colors of the tickets are different. “ So they looked at the ticket more carefully. After a while, my father said, “Oh, 【C15】______, I made a mistake. My ticket is for the film a month ago. Take this seat, please. “ With these words, he left the cinema.
56. 【C1】
A.little money
B.much money
C.little time
D.much time
正确答案:C
解析:逻辑推理题。根据前一句“我父亲工作很努力”可推知,本句意为“他很少有时间去看电影”,故选C。
57. 【C2】
A.a funny story
B.a good story
C.an old story
D.a strange story
正确答案:A
解析:逻辑推理题。通读全文可看出这是一件可笑的事情。由第三段中39空后的funny thing也可推知,此处为同义复现,故选A。
58. 【C3】
A.box
B.book
C.glass
D.paper
正确答案:C
解析:逻辑推理题。电影票放在箱子、书或纸的下面,都很难被发现,只有压在玻璃(glass)下面才比较容易被发现。故选C。
59. 【C4】
A.happened
B.liked
C.pretended
D.wanted
正确答案:A
解析:词语搭配题。父亲平时工作很忙,那天碰巧有时间。happen to do:碰巧……,故选A。
60. 【C5】
A.it
B.this
C.that
D.which
正确答案:A
解析:语法结构题。
61. 【C6】
A.morning
B.afternoon
C.day
D.evening
正确答案:D
解析:逻辑推理题。
62. 【C7】
A.hello
B.goodbye
C.good evening
D.good night
正确答案:B
解析:逻辑推理题。
63. 【C8】
A.disappointment
B.joy
C.sorrow
D.surprise
正确答案:D
解析:词语搭配题。
. 【C9】
A.a
B.one
C.some
D.the
正确答案:D
解析:语法结构题。父亲向我们讲述的是发生过的趣事,应是特指,故选the。
65. 【C10】
A.man
B.woman
C.doctor
D.nurse
正确答案:B
解析:语法结构题。从下文“So he asked her…”和最后一段中“…suddenly the woman said…”可知,选B。
66. 【C11】
A.hers
B.his
C.taken
D.wrong
正确答案:A
解析:语法结构题。C和D项有较大干扰性,taken意为“占领”;wrong意为“错 的”。在此,这位妇女对我父亲说这座位是她的,选hers=her seat更合适。
67. 【C12】
A.and
B.but
C.or
D.so
正确答案:A
解析:语法结构题。根据句意,此处and连接两个先后的动作,故选A。
68. 【C13】
A.Seat 1
B.Seat 2
C.Seat 3
D.Seat 4
正确答案:C
解析:逻辑推理题。从本段最后一句中“…Row 17,Seat 3”及上下文语境可判断,选C。本题是原词复现。
69. 【C14】
A.it bring
B.to get
C.to see
D.to show
正确答案:D
解析:逻辑推理题。ask sb.to do sth.意为“叫某人做某事”。因为我父亲确信自 己没有错,故让那位妇女拿出票以核实是否是她弄错了,故选D。
70. 【C15】
A.I’m sad
B.I’m sorry
C.I’m wrong
D.I’m worried
正确答案:B
解析:逻辑推理题。因为我父亲出了错,故应向那位妇女道歉。故选B。
Translation
Section ADirections: Translate the following English into Chinese.
The brand name puts a face on every company. Names like McDonald’ s, GM, Apple, Intel, and a large number of others have long become very popular. They’ ve also given customers a point of reference when thinking about a company.【T1】Good brand names might help companies avoid heavy costs and bring them greater profits. Usually companies create names that are easy to learn and remember. Firstly, the name should create interest. 【T2】Rhymes(押韵)and humor are some ways to gain interest, but there are others as well. Think about your customers and what would interest them. Secondly, the name should present a picture or image.【T3】People remember them most because the name is stored in pictures and words.【T4】Thirdly, the name should be meaningful associations that show the benefits customers want. Then the name should have some emotion.【T5】Emotional associations are easier to learn and remember. The Love Boat, for instance, is very easy to remember.【T6】Finally, the name should be simple so that it is easier to learn and remember.
71. 【T1】
正确答案:一个好的商标名可以帮助公司减少许多成本并带来丰厚的利润。
72. 【T2】
正确答案:押韵和幽默可以引起人们的兴趣,但是还有一些引起兴趣的其他途径。
73. 【T3】
正确答案:人们能记住一个商标名往往是因为商标名字就暗含在图中,即图文并茂。
74. 【T4】
正确答案:第三,名字应该有意义的关联,显示消费者所想要的利益。
75. 【T5】
正确答案:情感化的名字更容易让人们记住。
76. 【T6】
正确答案:最后,名字应该简单点儿,这样也便于认识和记忆。
Writing
77. This part is to test your ability to do practical writing. You are required to write a Notice according to the information given in Chinese below. Remember to write it on the Answer Sheet. 请以学生会的名义通知全校学生10月1日上午参加国庆节的庆祝活动。8点在图书馆前集合,校长介绍活动的内容。然后,同学们去参观博物馆,到城市中心广场看表演。在10:30同学们去体育场参加篮球友谊比赛。请同学们遵守纪律。
正确答案: NOTICE It is in the morning of October 1st that our school will have National Day celebrating activities. First of all, all the students must come to the library at 8:00 a. m. and listen to the speech of the President. Then all the students will visit the museum and watch the performance in the city square. At 10: 30 a. m. , all of the students will go to the stadium and enjoy a basketball match for friendship. Please watch closely the rules and regulations. The Students’ Union
