
语试卷
一、单选题(本大题共15小题,共15.0分)
1.-Do you know Amy
-Yes.She is my elder sister's friend and she works as _______ nurse now.
A. a
B. an
C. the
D. /
2.-Allen,would you like to go climbing now?
-To tell you the _______,I'm a little tired and I want to stay at home.
A. spirit
B. truth
C. interest
D. stress
3.-How about volunteering in an old people's home this summer,Jane?
-OK,that ________ great.
A. feels
B. tastes
C. sounds
D. looks
4.-What happened to you You look all wet.
-I was waiting for the bus when it began to rain ________.
A. angrily
B. carefully
C. heavily
D. cheaply
5.-Will we hang out this Saturday or Sunday?
-________ is OK.I'm so sorry that I must study for the exam this weekend.
A. None
B. All
C. Both
D. Neither
6.-How's Becky now?
-I heard that someone ________ her a good job,but she refused it.
A. hurt
B. passed
C. offered
D. paid
7.-I think if we get on well ________ our friends,we'll be happier.
-I agree.Friends are important to us.
A. at
B. in
C. with
D. to
8.-Excuse me,Sam.Could you please ________ some story books to me?
-Of course.I'll bring some to you tomorrow.
A. keep
B. lend
C. borrow
D. use
9.It's very dangerous for us to play phones ________ we are walking on the street.
A. so
B. while
C. until
D. unless10.-Mom,I'm afraid to go out ________ at night.
-Don't worry.I'll be with you.
A. alone
B. clearly
C. seriously
D. well
11.-Peter,we don't have any homework today!
-________.I'm sure we just don't have Chinese homework.
A. You're kidding
B. Good idea
C. No problem
D. I'm sorry to hear that
12.-I feel so tired because I have too many after-school classes.
-Maybe you can discuss it with your parents and ask them to ________ some.
A. come out
B. cut out
C. set up
D. put up
13.- Did you hear the strange noise next door at around 10 o'clock last night?
- No,I to my favorite music in my bedroom.()
A. listen
B. was listening
C. listened
D. am listening
14.-I feel so ________ when I sing in front of my classmates.
-Next time you could try to breathe deeply before singing.
A. clear
B. nervous
C. fair
D. clever
15.-I'd like to know ________.
-Sorry,maybe next Sunday.This weekend is quite full for me.
A. when you can fix up the broken phone
B. what time she gets off the bus
C. how you will clean up the living room
D. where my cousin will move to
二、完形填空(本大题共15小题,共15.0分)
Once upon a time,there was a traffic(交通)light.She had magic to turn herself into(16) colors-red,yellow and green.With the traffic light,people and cars kept in order.Day by day,she always felt lonely because she thought(17) gave her much attention(关注).Sometimes people stood by and waited for the light to(18),and she felt a little happy.(19) when the light changed into green,people would leave and cross the street,she felt upset.One day,she noticed that there was a little red car.The car(20) by early every morning and again every afternoon.It was a mother and two little kids in the car.Sometimes when the light was red,the red car stopped and the two kids would wave(挥手)to the traffic light and show her their toys.That made her very (21).When the light was(22),they didn't even look at the light and just drove away.That madeher really sad.
The traffic light wanted the attention of the two little children and made a(n)(23).Next time she saw the car,she would turn herself red.That would give kids a chance to wave to her.She thought the idea sounded very nice.So the light(24)red.As a result,a huge line of cars are waiting and honking.Then the repairmen came and opened her.They worked for several hours and found the problem.The repairmen said to her, "You are a little old.Now you break,so all the people in the car can't get to where they want to go." Suddenly,the traffic light realized the (25) of herself to all the people in the cars.She knew that the traffic would be in a mess(26) her.Then she felt very bad that she(27) these problems.
The traffic light understood that she couldn't only think about (28),so she decided to work well.She would only turn herself from green to red when it was the(29) time.She still could see the kids every day,though it was(30) a few seconds(秒).That made her VERY happy,and from that day on,she was never lonely again.
16. A. two B. three C. four D. five
17. A. nobody B. someone C. anyone D. everyone
18. A. guess B. change C. drop D. throw
19. A. But B. Although C. Unless D. Until
20. A. carried B. rested C. risked D. passed
21. A. upset B. scary C. excited D. angry
22. A. green B. yellow C. white D. brown
23. A. accident B. decision C. death D. journey
24. A. kept B. fell C. argued D. stood
25. A. discussion B. invitation C. importance D. difficulty
26. A. for B. through C. like D. without
27. A. practiced B. caused C. lost D. printed
28. A. himself B. myself C. herself D. yourself
29. A. wrong B. proper C. crazy D. unfair
30. A. only B. all C. hardly D. never
三、补全对话(本大题共1小题,共5.0分)
31.Molly:Hi,David.What are you busy doing here?
David:(1)
Molly:What?David:A toy plane. (2)
Molly:Sounds interesting.You can make toys by yourself.Do you sell them?
David:No.I often hand them out when I visit sick children. (3)
Molly:They must be very happy.But it looks so difficult to make the toy plane. (4)
David:My grandpa taught me a lot.Do you want to learn it?I can teach you.
Molly:Really?(5)
A.I want to watch TV.
B.I'm making a plane.
C.we are eating lunch.
D.It was sunny outside.
A.Peter and I have bad colds now.
B.They want to play chess.
C.I like making toys when I'm free.
D.They came here by bike.
A.We can sell it at our school.
B.I do it to cheer them up.
C.I don't have enough water.
D.Let me have a look at it.
A.How did you learn it
B.Why do you want to come
C.Where are the shops
D.What do you need to do?
A.That'll be great!
B.I'm afraid not.
C.That's too bad!
D.Don't worry.
四、阅读理解(本大题共20小题,共40.0分)
A
Mrs.Brown lives in a city.She likes growing all kinds of vegetables very much.There is a small garden behind her house.And in spring she usually plants some vegetables in it.Every day,she waters them and looks after them very carefully.When summer comes,they look very nice. One evening Mrs Brown looked at her nice vegetables and said with a smile, "Tomorrow I amgoing to pick them.Then I will have some delicious vegetables." After that she went into her house happily.
But early in the next morning,her son ran in and shouted, "Mom!Mom!Come quickly!Our neighbor's duck is eating our vegetables in the garden."
Mrs.Brown ran out quickly,but it was too late.All the vegetables were eaten up by the duck.Mrs.Brown sat on the ground and cried,and her neighbor was very sorry,but nothing could change the result.
One day before Christmas,the neighbor brought Mrs.Brown a nice and fat duck,and on the duck's back was a piece of paper with the words:Enjoy your vegetables!
32.What does Mrs.Brown like doing______
A. Planting trees.
B. Growing vegetables.
C. Picking flowers.
D. Keeping animals.
33.Who first found that something was wrong with the vegetables?______
A. Mrs.Brown.
B. Mrs.Brown's son.
C. The neighbor.
D. The neighbor 's son.
34.What did the neighbor's duck do the next morning?______
A. The duck went into the house.
B. The duck played well in the garden.
C. The duck ran away quickly.
D. The duck ate up all the vegetables.
35.How did the neighbor feel after seeing what happened to the vegetables?______
A. Shocked.
B. Usual.
C. Excited.
D. Sorry.
36.What did the neighbor do at last to say sorry?______
A. He gave Mrs.Brown some vegetables.
B. He planted some vegetables in the garden.
C. He brought Mrs.Brown a nice and fat duck.
D. He helped Mrs.Brown clean the garden.
B
Gina Smith
37.How old is Gina now______
A. 13 years old.
B. 14 years old.
C. 15 years old.
D. 16 years old.
38.What prize did Gina get in Grade 8______
A. Best Player.
B. Class Star.
C. Excellent Student.
D. Best Volunteer.
39.What did Gina do in the animal hospital?______
A. Helped to find new homes.
B. Helped to read books.
C. Helped to sweep the floor.
D. Helped to speak English.
40.Which activity does Gina practice every day?______
A. Table tennis.
B. Running.
C. English speaking.
D. Dancing.
41.Which of the following is NOT TRUE about Gina______
A. She is from No.1 High School.
B. She likes playing table tennis.
C. She is good at speaking English.
D. She used to help little kids to read.
C
The elephant is another animal that lives in groups.An elephant herd(群)usually has from twenty to forty members.The elephants in the herd usually depend on each other for help when they are in trouble.
The leader(头领)of the group is usually a clever and strong female(雌性的).She travels at the head of the herd and is followed by the other females and their young.The male elephants follow last.When the danger comes,the male(雄性)elephants make a circle(圈)around the weaker(更虚弱的)animals and protect them.A sick elephant is not left behind to die.If an elephant is sick,the whole herd stops traveling until it gets well.When an elephant is hurt,two others walk on both sides of it and support it with their bodies.A member of the herd may be caught in a trap(陷阱).Then the others try to help it.An elephant herd is just like a human's family.
Elephants love the young in the group and give them special care and love.For example,they help young animals stay afloat(漂浮着)when the herd crosses a river.They work together to help a baby elephant to get to the safety when it goes to a dangerous place.The way elephants love and care the youngsters is like ours.
When a female elephant gives birth to her young baby,she will go out of the herd and she usually leaves the herd for a short time.However,she takes another female along to act as an "aunt".The aunt stands beside and helps the mother with her new-born baby.In this way,the whole herd protects its newest member.
That's the elephant herd.Do you like it?42.There are usually ______ members in an elephant herd.
A. less than twenty
B. from twenty to forty
C. more than forty
D. over one hundred
43.In face of danger,the males make a circle around ______ .
A. the baby elephants
B. the weaker elephants
C. the leader of the group
D. the stronger elephants
44.What does the underlined word in Paragraph 2"support" mean?______
A. 依靠.
B. 资助.
C. 支撑.
D. 拥护.
45.What will the elephants do to help the young animals cross a river______
A. They will help them stay afloat.
B. They will leave them behind.
C. They will carry them on the back.
D. They will ask people for help.
46.According to the passage,which of the following is TRUE?______
A. The leader of an elephant herd is usually a strong male.
B. Elephants only give the young elephants special care and love.
C. Elephants try their best to help each other when they are in trouble.
D. The female elephant leaves the herd forever after having babies.
D
You need some bread and milk.But half an hour later,you leave the supermarket with a trolley (手推车)full of food.
What games do supermarkets play to make us spend so much money
The tricks(把戏)usually start before you walk in.Outside the supermarket,anybody who walks past can smell warm,fresh bread.That makes us hungry and ready to buy lots of food,not just bread.
Now you're inside and,of course,a small basket(篮子)would be fine,but all they have are trolleys.And of course the problem with a trolley is that it looks sad and lonely with just one or two products(产品)inside.So we may put other things.In fact,supermarket trolleys are actually getting bigger so that we buy more.
Of course,many people shop in supermarkets because they think everything is cheaper than in other shops.So supermarkets offer very cheap prices on some things but then have higher prices for other products.One new trick is to put red stickers(贴纸)on products.Customers(顾客)usually think red stickers means lower prices so the red stickers is easy to be noticed,even the price is not off!Interestingly,this trick seems to work more with men than with women. There is a story behind the position(位置)of everything in the supermarket.For example,customers often only go to buy milk.So they put it right at the back and you need to go past hundreds of shelves(架子)full of other products.The position of products on each shelf is also important.For example,the products that children might like are on lower shelves so that kids can see and even reach them.
Except(除了)what you see and smell in a supermarket,what about the music you listen to?In most supermarkets they have soft,slow music.It's so relaxing that you slow down and spend more time in the store.
So,next time you go into a supermarket,remember these tricks and see if you can come out with just the things you want.
47.Smell from the bread in the supermarket can make you ______ .
A. buy less bread than you need
B. hungry and want to buy more
C. want to leave the supermarket
D. happy and go to the bread store
48.Why don't the supermarkets provide any baskets______
A. Because it is very easy for people to carry baskets when shopping.
B. Because the supermarkets want us to use trolleys to buy more.
C. Because only a few people like to go shopping with baskets.
D. Because trolleys can only carry one or two products inside.
49.Many supermarkets put red stickers on products to ______ .
A. make them look much more beautiful
B. make people think the stickers are for men
C. make them different from cheaper ones
D. make people think they could save money
50.According to Paragraph 6,where could you find the model cars for children?______
A. On the back shelves.
B. On the front shelves.
C. On the lower shelves.
D. On the higher shelves.
51.According to the passage,which of the following is TRUE?______A. The games supermarkets play usually start after you walk in.
B. All the things are much cheaper in supermarkets than in other shops.
C. It may be hard for people to just buy things they need in supermarkets.
D. Women like to buy things with red stickers more than men.
五、任务型阅读-简答(本大题共1小题,共10.0分)
52.情景应用根据所提供的图片情景,完成下列句子。
How many people are there in the picture(请用一句完整的句子作答)
______
Where are they(请用一句完整的句子作答)
______
What's the matter with Jack(请用一句完整的句子作答)
______
What was Jack eating when his grandma visited him?(请用一句完整的句子作答)
______
______ (请用一句完整的句子提问)
Jack should lie down and rest.
六、信息匹配(本大题共5小题,共5.0分)
(1) Some people don't need much sleep.But they all need to dream,scientists say.Most of us have dreams when we are sleeping.Dreams take up about one quarter of our sleeping
time.People have several dreams each night.
Sometimes we always have the same dreams. (2) That may be because the dreamer is worryingabout something.Dreaming may be a way of trying to find an answer.
Some people get new ideas about their work from dreams.They could have been thinking about their work all day. (3)
People have all kinds of dreams.These dreams can be good or bad which also make us feel different.Sometimes we wake up with a good feeling from a dream. (4) Dreams can disappear quickly from memory.
Too many dreams can be harmful(有害的).The more we sleep,the longer we dream. (5) That is why we may have a long sleep and still feel tired after getting up.
53. A. A B. B C. C D. D E.
E F.
F G. G
54. A. A B. B C. C D. D E.
E F.
F G. G
55. A. A B. B C. C D. D E.
E F.
F G. G
56. A. A B. B C. C D. D E.
E F.
F G. G
57. A. A B. B C. C D. D E.
E F.
F G. G
七、单词拼写/单词释义(本大题共2小题,共10.0分)
58.阅读短文,从方框中选择适当的单词填空(每词限用一次)。
Henry was a kind boy.His father was dead,and his mother was very poor.He had a little sister about two years old.He wanted to help his mother because she could not always make (1) money to buy food for her little family.
One day a man gave him one dollar to thank him (2) finding a watch he had lost.With thedollar Henry bought a box,three brushes and some shoe polish(擦亮剂).He then went on the street,and said to everyone," (3) your shoes,please"
He was so kind that people began to notice (4) ,and to let him clean their shoes.The first day he brought home fifty cents.When he gave the money to his mother,she cried with (5) ,"You are a good boy.I didn't know how I could make enough money to buy bread,but now
I think we can live a better life."
A man from the countryside was very lazy.He just wanted to get everything without
working.
One day,while he (1) out on the street in the city,he met his old friend who was an officer (军官).The officer was very happy (2) him because they haven't seen each other for years.He took out a telephone and said, "Bring a good meal." To the man's surprise,a
beautiful girl brought the meal right away.How nice the meal was!There were eggs,meat and some other nice food. "How wonderful the telephone is!" The man thought.
After the meal,the officer asked the man, "Do you need anything else You can (3) me for help."
"I...I...I want nothing but...no,no."
But the next day,after the man went back to his hometown,the officer (4) that the
telephone was lost.
As soon as the man was back home,he (5) up the telephone and said, "Hello,bring a good meal. "Then he waited,waited and waited.But nothing was brought to him at all.
八、书面表达(本大题共1小题,共20.0分)
59.你受邀作为八年级代表给学校英语俱乐部的同学们做一次题为"To Be a Better
Student"的英文演讲。请根据以下表格提示完成一篇演讲稿。
要求:
(1)内容必须包含以上三方面,可以根据内容适当发挥;
(2)词数不少于100,文章的开头已给出,不计入总词数;
(3)文中不得出现真实校名和姓名等相关信息。
To Be a Better Student
Good morning,everyone!It's my great honor to be here to share a few ideas on how to be a better student with you._________
That's all.Thank you for your listening.答案和解析
1.【答案】A
【解析】根据关键词nurse可知,此题考查冠词"一名";因为nurse 的首字母n发辅音,故用a。she works as a nurse now,现在她是一名护士。
故选:A。
-你认识艾米吗?
-是的。她是我姐姐的朋友,现在她是一名护士。
掌握冠词的用法,根据关键词,得出正确答案。
2.【答案】B
【解析】A 精神;B 实话,;C 兴趣;D 压力。根据句意"-艾伦,你现在想去爬山吗?-跟你说______,我有点累了,我想呆在家里。"可知,空处要表达的含义应为"实话"。
故选:B。
-艾伦,你现在想去爬山吗?
-跟你说实话,我有点累了,我想呆在家里。
考查名词用法,要牢记名词的词义及用法,进行比较分析,选择正确答案。
3.【答案】C
【解析】feel摸起来,taste尝起来,sound听起来,look看起来,结合句意,--今年暑假去养老院当志愿者怎么样,简?--好的,那____不错。判断空格处词义为听起来。
故选:C。
--今年暑假去养老院当志愿者怎么样,简?
--好的,那听起来不错。
掌握动词的含义,结合句意作答。
4.【答案】C【解析】angrily生气地,carefully小心地,heavily大地,cheaply便宜地,结合句意,雨开始下____的时候我正在等公交车。判断空格处词义为大。
故选:C。
--你怎么了?你全身湿了。
--雨开始下大的时候我正在等公交车。
掌握副词的含义,结合句意作答。
5.【答案】D
【解析】none"三者或三者以上都不";all"三者或三者以上都";both"两者都";neither"两者都不";根据句意,可知是星期天和星期六都不行。
故选:D。
-我们这周六还是周日出去玩
-都不行,我必须为这个周末的考试而学习。
本题考查不定代词辨析,基础题,熟悉每个选项的用法及含义,根据题干即可作出选择。
6.【答案】C
【解析】hurt伤害,pass过去,offer提供,paid是pay的过去式,花费,结合句意,我听说有人给她____一份好工作,但是她拒绝了。判断空格处词义为提供。
故选:C。
--贝奇现在怎么样?
--我听说有人给她提供了一份好工作,但是她拒绝了。
掌握动词的含义,结合句意作答。
7.【答案】C
【解析】固定搭配:get on well with sb 与某人相处得很好,所以填with。
故选:C。
--我想如果我们和朋友相处得好,我们会更快乐。
--我同意。朋友对我们很重要。
考查介词的辨析,要牢记词义及用法,进行比较分析,选择正确答案。
8.【答案】B
【解析】keep保留,保持;lend借出,lend sth to sb/lend sb sth借给某人某物;borrow
借入,borrow sth from sb向某人借某物;借入或者借出是针对主语而言的。use使用。根据"明天我将带给你一些书。"可知,上文在问你能借给我一些书吗?书对主语而言是借出,使用lend。
故选:B。
——请问,Sam,请你借给我一些故事书好吗?
——当然。明天我将带给你一些。
分析所给动词的意思及用法,结合语境可知答案。
9.【答案】B
【解析】so所以;while当......时;until直到;unless除非。根据It's very dangerous for us to play phones"对我们来说,玩手机是很危险的"可知,应该"在街上行走时",用while
引导时间状语从句,从句用延续性动作。
故选:B。
我们在街上行走时玩手机是很危险的。
连词可以表并列、承接、转折、因果、选择、假设、比较、让步等关系,要结合语境,选择合适连词用法。
10.【答案】A
【解析】alone 单独地,独自一人;clearly 清晰地;seriously 认真地,严重地;well 好。根据语境,可知晚上害怕一个人外出。
故选:A。
—妈妈,我害怕晚上一个人外出。
—不要担心。我陪着你。
辨析副词的含义,结合语境,给出答案。
11.【答案】A
【解析】You're kidding你在开玩笑吧。Good idea好主意,No problem没问题,
I'm sorry to hear that听到这个我很抱歉,结合句意,--彼得,我们今天没有作业!--____。我确定我们只是没有语文作业。判断空格处的含义为你在开玩笑吧。
故选:A。
--彼得,我们今天没有作业!
--你在开玩笑吧。我确定我们只是没有语文作业。
掌握选项的含义,结合句意作答。
12.【答案】B
【解析】come out出来,出版;cut out停止,裁剪,去掉;set up建立;put up张贴,举起。根据前句句意"我觉得太累了,因为我有太多的课外课程"可知,后句为"也许你可
以和你的父母讨论一下,让他们去掉一些",要填"停止,去掉",其它选项语意不通。
故选:B。
—我觉得太累了,因为我有太多的课外课程。
—也许你可以和你的父母讨论一下,让他们去掉一些。
考查动词短语,要牢记动词短语的词义及用法,进行比较分析,选择正确答案。
13.【答案】B
【解析】A listen 一般现在时;B was listening 过去进行时;C listened 一般过去时;D am listening 现在进行时.根据上文时间状语last night,可知,要用过去的某种时态,排除A 和D选项.句意表示"我在昨晚十点左右正在听音乐",表述过去某个时间正在做的事情,用过去进行时was listening.
故选:B.
-你听到昨晚10点钟左右旁边房间的奇怪声音吗?-不,我正在卧室里听我最喜爱的音乐.根据语境和时间状语判断句子的时态.
14.【答案】B【解析】clear 清楚的,清晰的;nervous 紧张的;fair 公平的;clever 聪明的。根据下文"-Next time you could try to breathe deeply before singing."—下次在唱歌之前你可以尝试做深呼吸。可知,在同班同学面前唱歌时感到那么紧张。因此是nervous。
故选:B。
—我在同班同学面前唱歌时感到那么紧张。
—下次在唱歌之前你可以尝试做深呼吸。
辨析形容词的含义,结合语境,给出答案。
15.【答案】A
【解析】根据题干 "I'd like to know _________?"和选项可知,此题考查宾语从句,宾语从句三要素:语序,时态;引导词,宾语从句要用陈述句语序,选项都为陈述句语序。由答句中回答"maybe next Sunday.""可能是下周日",可知宾语从句的引导词为when ,排除BCD。
故选:A。
- 我想知道你什么时候能修理这个坏掉的手机。
- 抱歉,可能是下周日。这个周末对我来说很忙。
宾语从句三要素:语序,时态,引导词,可作为解题时的技巧。做题时一般先观察是否使用陈述语序,结合语境可确定句子的时态;最后根据答句来确定最终答案。
16.【答案】
【解析】(1)B.考查数词辨析。句意:她有魔法把自己变成三种颜色--红、黄、绿。A.two两;B.three三;C.four四;D.five五。根据句意和空后的red,yellow and green可知,一共是三个颜色。故选:B。
(2)A.考查不定代词辨析。句意:日复一日,她总是感到孤独,因为她认为没有人给她太多的关注。A.nobody没有人;B.someone某个人;C.anyone任何人;D.everyone每
(3)B.考查动词辨析。句意:有时人们站在旁边等待绿灯变亮,她感到有点高兴。A.guess 猜测;B.change改变;C.drop下降;D.throw扔。根据句意可知,这里指,改变。故选:B。
(4)A.考查连词辨析。句意:但当交通灯变成绿色时,人们会离开并过马路,她感到不安。A.but但是;B.although 尽管;C.unless 除非;Duntil直到。根据句意和逻辑关系可知,这里表转折。故选:A。
(5)D.考查动词辨析。句意:汽车每天早上很早经过,每天下午又经过。A.carry搬运;
B.rest休息;
C.risk冒险;Dpass经过。根据句意可知,D项符合语境。故选:D。(6)C.考查形容词辨析。句意:这使她非常兴奋。A.upset不高兴的;B.scary 害怕的;
C.excited兴奋的;Dangry生气的。根据句意可知,C项符合语境。故选:C。
(7)A.考查颜色词辨析。句意:绿灯亮的时候,他们连看都不看就开走了。A.green绿色;Bvellow黄色;Cwhite白色;D.brown棕色。根据句意和空后的drove away可知,A项符合语境。故选:A。
(8)B.考查名词辨析。句意:交通灯想引起两个小孩的注意,于是做了一个决定。A.accident意外;B.decision决定;C.death死亡;Djourney旅程。根据句意可知,这里指,决定。故选:B。
(9)A.考查动词辨析。句意:所以灯一直是红色的。A.keep保持;B.fall跌倒;C.argue 争论;Dstand站立。根据句意和后句中的a huge line of cars are waiting and honking可知,A项符合语境。故选:A。
(10)C.考查名词辨析。句意:突然,红绿灯意识到自己对车里所有人的重要性。
A.discussion 讨论;
B.invitation邀请;
C.importance重要性;
D.difficulty困难。根据句意可知,这里指,重要性。故选:C。
(11)D.考查介词辨析。句意:她知道没有她,交通会一团糟。A.for为了;B.through 通过;.like像;Dwithout没有。根据句意可知,D项符合语境。故选:D。
(12)B.考查动词辨析。句意:然后她对自己造成的这些问题感到很难过。A.practice 练习:Bcause导致;C.lose丢失;Dprint打印。根据句意可知,B项符合语境。故选:B。(13)C.考查反身代词辨析。句意:红绿灯明白她不能只考虑自己,所以她决定好好工作。A.himself他自己;B.myself我自己;C.herself她自己;Dyourself你自己。根据句意和逻辑关系可知,这里指代的是主语she自己,因此空格处应填herself。故选:C。(14)B.考查形容词辨析。句意:只有在适当的时候,她才会把自己从绿色变成红色。Awrong错误的;B.proper适当的;C.crazy疯狂的;Dunfair不公平的。根据句意可知,B项符合语境。故选:B。
(15)A.考查副词辨析。句意:她每天都能看到孩子们,尽管只有几秒钟。A.only仅仅;
B.all完全;
C.hardly几乎不;
D.never从未。根据句意可知,A项符合语境。故选:A。文章通过拟人的手法写了交通规则的重要性。
首先要通读全文,了解文章大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,然后明确词意,结合排除法逐一选出答案,最后再通读全文核对答案。
31.【答案】【小题1】B
【小题2】C
【小题3】B
【小题4】A
【小题5】A
【解析】推理表达题。
(1)B.根据David第二次说的话"A toy plane.""玩具飞机。"可知应选和玩具飞机相关的选项,故选B。
(2)C.。根据Molly的回复"You can make toys by yourself.""你可以自己做玩具。"可知David说的话和自己制作玩具相关,故选C。
(3)B.根据前一句"I often hand them out when I visit sick children.""我经常在看望生病的孩子时分发。"可推测David会进而提及这么做的目的,故选B。
(4)A.根据答句"My grandpa taught me a lot.""我爷爷教了我很多。"可知Molly的提问应和David如何学习制作玩具有关,故选A。
(5)A.根据前一句"Really?""真的吗?"可知Molly是想学制作玩具的,故选A。
这是大卫和莫莉在谈论制造玩具飞机的对话。这是大卫送给生病的孩子的玩具。
题目要求选句子补全对话,主要考查学生的语言运用能力及日常交际能力。做题时要根据上下文语境来确定句意,再结合选项选择正确的一项。
32.【答案】
(1)B。根据"She likes growing all kinds of vegetables very much"她非常喜欢种各种各样的蔬菜。可知是B项符合题意。故选:B。
(2)B。根据"
But early in the next morning,her son ran in and shouted, "Mom!Mom!Come quickly"但是第二天一大早,她的儿子就跑了进来喊道:"妈妈!妈妈!"快来。可知B符合题意。故选:B。
(3)D。根据"All the vegetables were eaten up by the duck"所有的蔬菜都被鸭子吃光了。可知是D项符合题意。故选:D。
(4)D。根据
"Mrs.Brown sat on the ground and cried,and her neighbor was very sorry,but nothing could c hange the result"布朗太太坐在地上哭了,她的邻居很抱歉,但什么也改变不了结果。可知D符合题意。故选:D。
(5)C。根据
"One day before Christmas,the neighbor brought Mrs.Brown a nice and fat duck,and on the d uck's back was a piece of paper with the words:Enjoy your vegetables"圣诞节的前一天,邻居给布朗太太带来了一只又肥又好的鸭子,鸭子的背上有一张纸条,上面写着:享用你的蔬菜。可知是C项符合题意。故选:C。
文章讲述了布朗太太住在一个城市里。她非常喜欢种各种各样的蔬菜。有一天,她的蔬菜被邻居的鸭子全吃光了,她很伤心。圣诞节的前一天,邻居给布朗太太带来了一只又肥又好的鸭子来补偿她。
做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理地分析才能得出正确的答案。
37.【答案】
【解析】(1)B.细节推理题。根据Date of Birth - March 20th,2007,生日--2007年3月20日,据此推断吉娜现在14岁,故选B。
(2)C.细节理解题。根据Excellent Student of Semester 1 in Grade 8,八年级第一学期优秀学生,可知吉娜在八年级时获得优秀学生奖,故选C。
Volunteering in an animal hospital.Look after animals,help homeless animals find new homes,在一家动物医院当志愿者,照顾动物,帮助无家可归的动物找到新家,可知她在动物医院帮助动物找到新家,故选A。
(4)C.细节理解题。根据Practice speaking English every day,可知她每天练习说英语,故选C。
(5)A.细节判断题。根据No.1 Middle School可知吉娜在一中,而A选项意为她在第一高中,与原文不符,因此不正确,故选A。
本文主要介绍了吉娜史密斯的个人信息。
阅读全文,理解文章大意,阅读题目后返回原文,在原文中找出与题目对应的内容,选择符合原文原意的答案,完成后再次阅读并检查。
42.【答案】
【解析】(1)B。细节理解题。根据文章中的第一段的第二句
"The elephants in the herd usually depend on each other for help when they are in trouble."可知,一个象群通常有20到40只象。故选:B。
(2)B。细节理解题。根据文章中的第一段的第七句"When the danger comes,the male elephants make a circle around the weaker animals and protect them."可知,面对危险,雄象会围着弱小的象圈。故选:B。
(3)C。词义猜测题。根据划线词所在句句意:当一头大象受伤时,另外两只大象会在它的两侧行走,用它们的身体"support"它。结合选项可以推断出"support"在这里是"支撑"的意思。故选:C。
(4)A。细节理解题。根据文章中的第二段的第二句
"For example,they help young animals stay afloat when the herd crosses a river."可知,他们帮助年幼的动物保持漂浮状态。故选:A。
(5)C。细节理解题。根据文章中的第一段的第三句根据
"The elephants in the herd usually depend on each other for help when they are in trouble."可知,大象在遇到困难时可以互相帮助。故选:C。
短文讲了象群的生活方式和习惯,及其如何相互帮助的事情。
在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案。
47.【答案】
【解析】(1)B 细节理解题。根据文章第三段最后一句"That makes us hungry and ready to buy lots of food,not just bread"可知,超市里面包的味道让我们感到饥饿,进而准备买很多食物。故选:B。
(2)B 细节理解题。根据文章第四段最后一句"In fact,supermarket trolleys are actually getting bigger so that we buy more."可知,超市不提供篮子是因为因为超市想让我们用手推车买更多的东西。故选:B。
(3)D 细节理解题。根据文章第五段倒数第二句"Customers usually connect red stickers with lower prices so the red stickers is easy to be noticed,even when there is no reduction!"可知,许多超市把红色的贴纸贴在商品上让人们觉得他们可以省钱。故选:D。
(4)C 细节理解题。根据文章第六段最后一句"For example,the products that children might like are on lower shelves so that kids can see and even reach them."可知,你可以在较低的架子上找到儿童模型车。故选:C。
(5)C 推理判断题。根据文章最后一段"So,next time you go into a supermarket,remember these tricks and see if you can come out with just the things you want(所以,下次你去超市的时候,记住这些窍门,看看你能不能拿出你想要的东西)"可推知,人们在超市买他们需要的东西可能很难。故选:C。
本文主要介绍了超市通过手推车、贴红色的标签、把贵重的物品摆在明面、放舒缓的音乐等方法让你多购物,并提出一些建议何时去购物等。
在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案。
52.【答案】【小题1】Two people are in the picture.
【小题2】They are in the hospital.
【小题3】He hurt his leg.
【小题4】He was eating grapes.【小题5】What should Jack do?
【解析】看图说话题。
(1)Two people are in the picture.根据图片信息,可知图片里面2个人。故答案为Two people are in the picture。
(2)They are in the hospital.根据图片信息,可知他们在医院里。故答案为They are in the hospital。
(3)He hurt his leg.根据图片信息,可知Jack伤了腿。故答案为He hurt his leg。
(4)He was eating grapes.考查过去进行时。根据图片信息,可知杰克奶奶来看他的时候他在吃葡萄。故答案为He was eating grapes.
(5)What should Jack do?根据答语,可知杰克应该躺下来休息。可知应该提问What should Jack do?杰克应该做什么?故答案为What should Jack do?
图片说的是Jack伤了腿。在医院里。杰克奶奶来看他的时候他在吃香蕉。杰克应该躺下来休息。
认真阅读图片,根据信息,回答问题。
53.【答案】
【解析】细节推理题。
(1)F.根据后句"Some people don't need much sleep.But they all need to dream,scientists say.科学家说,有些人不需要太多的睡眠。但他们都需要做梦。"可知说的是梦和睡眠,结合选项,应说梦可能比睡眠更重要。故选F。
(2)A.根据前句"Sometimes we always have the same dreams.有时候我们总是有着相同的梦想。"可知说的是梦想,结合选项,应说他们一次又一次地来找我们。故选A。
(3)E.根据前句"Some people get new ideas about their work from dreams.有些人从梦中获得了关于工作的新想法。"可知说的是想法,结合选项,应说这些想法可以延续到梦境中。故选E。
(4)C.根据后句"Dreams can disappear quickly from memory.梦可以很快从记忆中消失。"可知说的是很难记忆,结合选项,应说但我们经常记不住梦。故选C。
(5)G.根据后句"That is why we may have a long sleep and still feel tired after getting up.这就是为什么我们可能睡得很长,起床后仍然感到疲劳的原因。"可知说的是梦对大脑的影响,结合选项,应说当我们做梦时,大脑无法停止工作。故选G。
短文讲了梦,详细地介绍了梦对人们的影响。
做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理地分析才能得出正确的答案。
58.【答案】【小题1】enough
【小题2】for
【小题3】Clean
【小题4】him
【小题5】joy
【解析】(1)enough.考查形容词。根据句意:因为她不能总是挣足够的钱为她的小家庭买食物。enough形容词,修饰后面的名词money,故填enough。
(2)for.考查介词。根据句意:一个人给了他一美元,感谢他找到了一块丢失的手表。thank you for doing sth因某事感谢某人,故填for。
(3)Clean.考查动词。根据句意:请问擦鞋吗?祈使句以动词原形开头,故填Clean。(4)him.考查代词。根据句意:人们开始注意到他。notice动词,后面要加代词宾格,故填him。
(5)joy.考查名词。根据句意:她高兴地哭了起来。with介词,后面要加名词,故填 joy。短文大意是说的一个小男孩通过给别人擦皮鞋帮助家庭的事。
根据短文大意和语境选择合适的单词,并用其正确的形式填入空白处,使补全后的短文意思通顺,语法正确,结构完整.注意单词的适当形式。
59.【答案】【小题1】was hanging
【小题2】to see
【小题3】ask
【小题4】found
【小题5】picked【解析】(1)was hanging.考查动词。根据句意:当他在城里的大街上闲逛时。while 引导的句子常用过去进行时态,was/were+动词ing,he要用was,故填was hanging。(2)to see.考查动词。根据句意:警官见到他很高兴,因为他们已经多年没见面了。be happy to do sth很高兴做某事,故填to see。
(3)ask.考查动词。根据句意:你可以找我帮忙。can+动词原形,ask for请求...,故填ask。
(4)found.考查动词•。根据句意:警官发现电话丢了。find发现,全文都用的是一般过去时,故填found。
(5)picked.考查动词。根据句意:他拿起电话说。pick up拿起,全文都用的是一般过去时,故填picked。
短文大意说的是一个乡下人拿了一位警官的电话闹出来的笑话。
根据短文大意和语境选择合适的单词,并用其正确的形式填入空白处,使补全后的短文意思通顺,语法正确,结构完整.注意单词的适当形式。
60.【答案】To be a better student Good morning,everyone!It's my great honor to be here to share a few ideas on how to be a better student with you.At first,a good student not only listens carefully in class but also does his homework in time. 【高分句型一】Second,a good student should do sports and develop healthy eating habits . (养成健康的饮食习惯)Third,a good student should follow the school's rules.(遵守学校的规定)He should help others more and do some volunteer jobs.(做一些志愿者工作)To be a good student is not so difficult.If we follow the above advice, 【高分句型二】we will do it.That's all.Thank you for your listening.
【解析】【高分句型一】
At first,a good student not only Listen carefully in class but also do your homework in time.首先,一个好学生不仅在课堂上认真听讲,而且按时做作业。
not only …but also …"不仅...而且…"
【高分句型二】
To be a good student is not so difficult .If we follow the above advice.做一个好学生并没有那么难,如果我们遵循上述建议。follow the advice 听从建议。
能够根据提示进行书面表达,能够围绕主题准确使用一定的语法、词汇、短语和句型等,清楚连贯地表达自己的思想,进而完成写作任务。
