学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
1.—Have you ever played with robot?
—Sure! It’s really unusual experience for me.
A.an; an .a; an .an; a .a; a
2.The manager’s voice sounded on the phone. He offered to show us around the company.
A.softly .friendly
C.gently .seriously
3.You won't get good grades __________ you work hard.
A.and .but .unless .if
4.Football is a popular sport. my father my mother are interested in watching football matches.
A.Not only; but also .Neither; nor
C.Both; and .Either; or
5. — Simon, I called you at about 7:00 p.m. yesterday, but you didn’t answer it.
— Sorry. I ______ with my cousin in the supermarket and it was really noisy.
A.am shopping .was shopping
C.shopped .will shop
6.一What you do if it sunny tomorrow?
—I’ll go to the park with my friends.
A.d.w.d.will;will be
7.—Look! Jack is playing basketball on the playground.
—It __________ be Jack. He has gone to Beijing.
A.can't .mustn't .might .may
8. — Have you found the poor cat yet?
— Yes. But it was when we found it. The bad weather killed it
A.dying .died
C.dead .die
9.My cousin is so modest that he never ________ in public.
A.t.g.s.takes off
10.She found _____ wrong ______ her to pick flowers in the park.
A.i.t.i.this; for
11.So far I __________ any news from her. I am really worried about her.
A.haven't got .didn't get .won't get .don't get
12.----You look very nice in your new dress today.---Thank you. I ______ it a week ago.
A.buy .bought
C.have bought .will buy
13.—__________ have you lived in Nanning, Liu Ying?
—Since I was in the high school.
A.What time .How often .When .How long
14.I could control my feelings at the moment. The song brought back so many childhoodmemories.
A.really .hardly
C.nearly .clearly
15.I spent a lot of time English last weekend.
A.t.practicing to speak
C.p.to practice speak
A teacher once told each of her students to bring a clean plastic bag and a bag of potatoes to school. For every person they didn’t want to forgive(原谅) in their lives, they chose a potato, wrote the person’s 16 and the date on it and put it in the plastic bag. Some of their bags were very 17 They were then told to carry this bag with them 18 for one week. They would put it beside their bed at night, on the seat when sitting in a car or on a bus , and next to their desks at 19 . The 20 carrying the bag around with them made students get to know what a weight they were carrying in their minds. They had to pay attention to(注意) it all the time so that they wouldn’t 21 it or leave it in embarrassing(尴尬的) places. As time passed by, the potatoes went 22 and smelt terrible. Too often we think of tolerance(宽容) as a 23 to other people, but it clearly is for 24 ! If we choose to keep our sadness and hatred(仇恨) in our hearts, we will have to 25 them around all our lives.
16.A.age .name .hobbies .weight
17.A.small .beautiful .light .heavy
18.A.everywhere .nowhere .somewhere .where
19.A.home .work .night .school
20.A.students .days .potatoes .teachers
21.A.forget .buy .remember .find
22.A.big .wrong .bad .good
23.A.feeling .waste .gift .greeting
24.A.themselves .ourselves .yourself .itself
25.A.miss .meet .carry .enjoy
(设想)seeing an empty car passing by on its way to pick up its owner, or a car full of passengers who are reading, listening to music or even sleeping. But none of them are worried about the road ahead.
Well, all of this could be the future of driving. There are several companies, including Google, working on driverless(无人驾驶的)cars. So far, no Google self-driven car has gotten a traffic ticket, but some of them have been in accidents when other cars hit them. These cars are now still in the testing stages(阶段).But, if the tests are successful, these electric self-driven cars could be put into use very soon.
The cars already have many features(特点)allowing them to take over from drivers during certain situations. Some features include cars being able to park(停车)themselves, or slow down when they notice objects close by. They can also control the speed if there are dangerous conditions.
Scientists and engineers believe, with the help of wireless signals(无线信号), cameras and GPS, we are now at a stage where creating a safe self-driven car might be possible.
The cause of deadly road accidents is usually careless drivers or dangerous conditions. The self-driven car may be able to prevent(阻止)these. However, some people do not like the idea. American lawyer Whit Drake, for example, doesn't believe these cars are safe. He thinks that technologies(技术)can also be mistakes.
26.The main purpose of the first paragraph is to __________.
A.tell readers what self-driven cars look like .tell readers to keep away from heavy traffic
C.get readers to pay attention to road safety .make readers wonder about self-driven cars
27.What does the underlined word "take over from" in Paragraph3 mean? __________.
A.direct the way for .take the place of
C.work better than .make use of
28.Cars already have the following features EXCEPT __________.
A.parking itself .controlling itself in dangerous situations
C.slowing itself down near an object .avoiding car accidents 100%
29.What might make the self-driven cars run safely according to the passage?
a. e-reading b. wireless signals c. cameras d. GPS
A.a, b, c .a, b, d .b, c, d .a, c, d
30.What is the passage mainly about? __________.
A.Advantages of self-driven cars .Different opinions on self-driven cars
C.Possibilities of self-driven cars .Google's new technology-self-driven cars
Every year on my birthday since I was 11,a white gardenia (栀子花) was sent to my house.No card ever came with it.Calls to the flower shop were not helpful at all.After some time I stopped trying to find out the sender's name and was just pleased with the beautiful flower,in soft pink paper.
I couldn't stop imagining who the giver might be.Some of my happiest moments were spent daydreaming(幻想 )about the sender.My mother encouraged these daydreams.She'd ask me if I had been especially kind to someone.Perhaps it was one of my classmates Perhaps it was the old man who I once helped.As a girl,I had more fun imagining that it might be a boy that I had met.
A month before my high school graduation(毕业),my father died.I was so sad that I became completely uninterested in my coming graduation dance,and I didn't care whether I had a new dress or not.My mother,in her own sadness,would not let me miss (过) any of those things.She wanted her children to feel loved.In fact,my mother wanted her children to see themselves much like the gardenia:lovely,strong and perfect.
My mother died ten years after I was married.That was the year the gardenia stopped coming.
31.The writer received on her birthday since she was 11.
A.a white gardenia
B.a card
C.a card and soft pink paper
D.a gardenia and a card
32.The writer was very when she was imagining who sent the flower.
A.happy .sad
C.worried .nervous
33.It can be inferred (椎断) from the passage that .
A.the writer didn't get a new dress for the dance
B.the writer probably joined in the graduation dance
C.the writer's father died ten years earlier than her mother
D.the writer's father received a gardenia on each of his birthdays
34.The writer got the gardenias from on her birthdays.
A.her classmate .the old man .the boy .her mother
35.The passage mainly talks about .
A.what a gardenia meant
B.what a girl dreamed about
C.how a mother loved her children
D.how a daughter missed her father.
Name: Grace
Age: 91 | I studied skiing in my forties. On a skiing trip, I broke a rib(肋骨).As the years passed, I developed bad backache. I could not breathe well. I tried an exercise program. For six weeks, I exercised three times a week, two to three hours a day. I did weight(重量)training, bike and breathing exercise. Finally my breathing improved and the backache disappeared. Exercise played an important role in my improvement. |
Name: Robert Age: 80 | Since I retired(退休)in 1987, I have exercised five times a week. I strongly believed exercise stops me from illness. My present exercise includes bod strength(力量)work using weight machines(15-20 minutes every day),two miles on a running machine(25-30 minutes every day)and five miles on a bike(20-25 minutes every day). |
Name: Lucy Age: 66 | I attended my first dance class 23 years ago. In the beginning, it was difficult to follow quick movements, but I tried to keep doing it for six weeks. Now I am still taking dance classes twice a week. My backaches disappeared years ago and I am full of energy. Dancing helps me in making better decisions and feeling warm outside in winter! |
A.breathing exercise .bicycle
C.dance .weight training
37.Grace thought doing exercise was __________.
A.difficult .boring .tiring .useful
38.Robert spent at least __________minutes on his three exercises every day.
A.sixty .sixty-five .seventy .seventy-five
39.From the passage we know that Lucy __________.
A.has a bad backache now .began dancing many years ago
C.takes dance classes twice a month .stops attending dance classes now
40.What can we learn from this passage? __________.
A.Grace used to go skiing. .Lucy only dances in winter.
C.Robert retired at the age of 60. .Both Robert and Grace have backaches.
Many water animals make noises while they are doing something. Sounds are real words for them. By sounds, they know where they are and which way to go. When they face dangers or find food, they always make sounds to tell others the news.
A new field in science is to learn the meanings of underwater sounds. People use the same method that they have used in learning the secrets of birds' calls. But this method is more difficult to use in the sea because many of the sea animals can't be easily followed and studied. But we have no any other better way to study the sounds in the sea. Perhaps the meanings of the calls of the sea animals will be known more clearly someday. It will be useful for us to learn the secrets of the sounds in the sea.
根据短文内容判断正误,正确的写T,错误的写F。
41.Fish have ears outside their bodies.
42.Studying fish's sounds is more difficult than that of birds.
43.Fish can make sounds to tell others the danger they meet.
44.It will be useless to learn the secrets of the sounds in the sea.
45.The passage is mainly about how to study the sounds on the land.
补全对话,从所给句子中选择恰当的句子完成下面的对话。
L: Hello, Pan Wei. Is this your new car? How beautiful!
P: Hi, Lisa. Would you like to go for a ride with me?
L: Great!
P: Well, you don't have to wear the seat belt.46.
L: I'm sure you are. You know, not every driver is as good as you.
P:47.. No one will stop us right now.
L: Oh, no, no. We obey the traffic rules not for the police.48.
P: I agree, but I feel uncomfortable with it.
L: That's true, a little.49..Otherwise you will go flying when your car is terribly hit.
P:50.. I am wearing it. Do you know who invented it? The man should be remembered.
L: Sorry, I don't know either.
A.But the seat belt is for your safety.
B.And there's no policeman on the street.
C.It taught me a good lesson.
D.Sounds reasonable.
E.It's just for ourselves!
F.Believe me, I'm an excellent driver.
G.And the street is wide enough.
stomach, kind, work, good, happily, tire, light, advice, surprised, foot
51.The good news makes my mom __________.
52.The __________in the room is poor, so I can't see anything clearly.
53.Please give me some __________on how to improve my English.
54.I work all day, and I'm just as __________as you are.
55."What happened?" She asked in __________.
56.The harder you work, the __________grades you will get.
57.We talk with our mouths and walk with our __________.
58.I had a __________yesterday, so I stayed at home.
59.I can get enough money to help the poor children because of your__________.
60.When did you finish __________last night?
根据短文内容和首字母提示,写出空格内所缺单词的正确形式。(每空只限一词)
Nowadays,some young people are interested in 3D printing. Students at Shanghai High School have the chance to get close to this new technology. The school opens a new course c61. 3D Creative Space this year.
The 3D printing technology is developing f62..The school plans to open this course this term b63. many experts(专家)think 3D technology is helpful for students to be creative.
Students from Grade 5-8 can a. this course once a week. Each class l65. for 90minutes.It usually begins w66. a funny game or an interesting video to attract the students' a67..During the classes, students have the chance to assemble(组装)3D printers t68., after listening to the teacher.
Max, a fourth-grader, has already been a69. to use cool software(软件)."3D printing is an interesting course. I used it to make and decorate my own DIY projects, including s70., sizes and functions(功能), "he said.
In class, students have already printed many things, such as bookmarks and castles. It usually takes about 20 minutes to print out a small object.
71.书面表达
假设你的朋友Sally 对即将来临的期中考试感到十分紧张, 向你求助,你给她提几条复习建议,告诉她下列事项:
(1) 制订一个复习计划,(2) 考前要早点休息,保证充足的睡眠。
(3)早餐要吃好。(4)考试时要镇静。
注意:(1)开头和结尾已经给出。
(2)上面的内容要全部写出,可适当发挥。
(3)提示词:review(复习) 镇静的)能量)
Dear Sally ,
I ‘m sorry to hear that you feel nervous about the coming final exam. Here is some advice.
First ,______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
I hope my advice can help you . Good luck !
参
1.B
【解析】
【详解】
句意:--你曾经和机器人玩过吗? --当然!对我来说那的确是一次不寻常的经历。
考查冠词的用法。robot的音标以辅音音素开头,其前应使用不定冠词a;unusual的音标以元音音素开头,其前应使用不定冠词an,故选B。
2.B
【解析】
句意:经理的声音在电话里听起来很友好。他提出带我们参观公司。A. softly温柔地,副词;B. friendly友好的,形容词;C. gently逐渐地,副词;D. seriously严肃地,副词。此题考察sound作为联系动词后面接形容词。故答案选B。
3.C
【解析】
【详解】
句意:如果你不努力学习,你就得不到好成绩。
考查连词辨析。and和,又; but但是;unless除非,如果不;if如果。根据“you work hard.”可知这里是unless引导的条件状语从句,遵循主将从现。根据题意,故选C。
4.C
【解析】
【分析】
句意:足球是一项很受欢迎的运动。我的父亲和母亲都对观看足球比赛感兴趣。
【详解】
Not only; but also “不仅,而且”,连接并列主语,谓语用就近原则; Neither; nor“既不,也不”,连接并列主语,谓语用就近原则; Both; and “……和……两者都”,连接并列主语,谓语用复数形式;Either; or“或者,或者”,连接并列主语,谓语用就近原则;根据谓语are是复数形式,可知此处用both,and来连接并列主语,故选C。
5.B
【解析】
试题分析:句意:--西蒙,我在昨天下午七点给你打电话了,但是你没有接。--对不起,我正在商城和我的表妹购物,里面太嘈杂了。根据句意可知是指过去正在做某事,所以用过去进行时,故选B。
考点:考查动词的时态的用法。
6.B
【解析】句意:-如果明天天气晴朗你将会做什么?-我将会和我的朋友们一起去公园。do做,动词原形;will将;is是,一般现在时态;will be一般将来时态。根据句意和句中的tomorrow可知,这里说的是将来的事情,主句用一般将来时态,if引导条件状语从句,从句中应用一般现在时态。故应选B。
7.A
【解析】
【详解】
句意:——看!杰克正在操场上打篮球。——不可能是杰克。他去了北京。
考查情态动词。can't不能,表示推测有把握的否定推测;mustn't禁止; might可能; may可能。might ;may表示没有把握的肯定回答。根据“He has gone to Beijing.”可知,上文是有把握的否定推测。根据题意,故选A。
8.C
【解析】
【分析】
考点:考查形容词。
【详解】
试题分析:句意:---你已经发现那只可怜的小猫了吗?---是的。但是当我发现它的时候,它死了。恶劣的天气杀死了它。此题考查be+形容词,A动词的现在分词,濒临死亡的,形容词;B死亡,去世,动词;C死的,形容词;D死亡,名词。根据后文The bad weather killed it可知它已经死了,故A不对;B、D为行为动词,且不及物,不能和be动词一块连用,故选C。
9.C
【解析】
【详解】
句意:我的表弟如此谦虚以至于他从不在公众场所炫耀。turn off关上;get off下车;show off炫耀;take off起飞。根据My cousin is so modest可知我的表弟很谦虚,因此他从不炫耀,故选C。
10.C
【解析】句意:她认为她在公园里采花是错的。根据句型find it wrong of sb to do sth“认为某人做某事是错的”,it是形式宾语,to do sth是真正宾语。故选C。
11.A
【解析】
【详解】
句意:到目前为止我还没有从她那里得到任何消息。我真的很担心她。
考查动词时态。haven't got还没有得到,现在完成时;didn't get没有得到,一般过去时态;won't get不会得到,一般将来时;don't get没有得到,一般现在时态。根据语境及时间状语“So far”可知用现在完成时。这里是到目前为止还没有从她那里得到任何消息。根据题意,故选A。
12.B
【解析】
试题分析:句意:今天你穿这件连衣裙看起来很不错。——哦,真的吗?我是在一周前买的。结合语境可知下文描述的是过去某时进行的动作,故用一般过去时态,选B。
考点:考查动词的时态
13.D
【解析】
【详解】
句意:——刘英,你在南宁住了多久了?——从我上高中开始。
考查特殊疑问句。What time什么时间;How often多久,提问频度; When何时,提问笼统的时间;. How long多长,提问for+一段时间。根据下文“Since I was in the high school.”可知,这里是用how long提问。根据题意,故选D。
14.B
【解析】
试题分析:句意:在那时无法控制自己的感情。那首歌使我想起了许多童年时和回忆。A. really 真正地;B. hardly 几乎不;C. nearly 几乎,D. clearly清楚地。结合句意,这首歌让他想起了童年时的会议,因此他无法控制他的情感。故选B。
考点:考查副词的用法。
15.C
【解析】句意:上个周末我花费很多时间练习说英语。首先这个句子中使用了句型spend +一段时间+doing sth.,花费时间做某事,因此practice应该加ing;其次单词practice常用于句型practice doing sth.练习做某事,故应选C。
16.B
17.D
18.A
19.D
20.B
21.A
22.C
23.C
24.B
25.C
【解析】
16.根据wrote the person’s下面文章的内容可知是写憎恨人的名字;故选B
17.根据a bag of potatoes考虑到孩子的负重是有限的,可推知一袋土豆对有些孩子是非常重的;结合文章上下文的内容,可知答案为D
18.根据下文的内容They would put it beside their bed at night, on the seat when sitting in a car or on a bus , and next to their desks at可知到处;答案为A
19.at school 为固定搭配,故选D
20.根据文章的内容carrying the bag around with them made students get to know what a weight they were carrying in their minds.可知携带着一个重重的袋子的日子让学生知道了在思想中携带是多么的重。结合上下文内容可知答案为B
21.根据or leave it,结合前文老师让他们一直带在身上,推出此处是不能忘记,不能离开;可知答案为A
22.根据smelt terrible闻起来难闻,应该是go bad ,表示变坏的意思,故选C
23.根据to other people推出把宽容当做送给别人的礼物;答案为C
24.根据后文If we choose to keep our sadness and hatred(仇恨) in our hearts, we will have to 10 them around all our lives推出对我们自己而言,句中的“we”可知是我们自己;故选B
25.根据上文If we choose to keep our sadness and hatred(仇恨) in our hearts可知如果我们选择记住仇恨,仇恨一直跟随我们的生活;故选C
26.D
27.B
28.D
29.C
30.A
【解析】
【分析】
这篇短文主语讲述了无人驾驶车的优势,但也有人持不同的意见。
26.段落大意。tell readers what self-driven cars look like告诉读者什么是自驾车;tell readers to keep away from heavy traffic告诉读者远离拥挤的交通;get readers to pay attention to road safety让读者关注道路安全; make readers wonder about self-driven cars让读者对自动驾驶汽车感到好奇。根据文中“If cars could drive themselves, what would the world be like? Imagine(设想)seeing an empty car passing by on its way to pick up its owner, or a car full of passengers who are reading, listening to music or even sleeping. But none of them are worried about the road ahead.” 如果汽车能自己驾驶,世界会是什么样子?想象一下(或者)看到一辆空车在去接车主的路上经过,或者看到一辆满载着正在看书、听音乐甚至睡觉的乘客的车。但他们都不担心前面的路。可知,第一段主要目的是让读者对自动驾驶汽车产生好奇。故选D。
27.词句猜测。direct the way for指引道路;take the place of代替;work better than比……工作得更好;make use of利用。根据下文“Some features include cars being able to park(停车)themselves, or slow down when they notice objects close by. They can also control the speed if there are dangerous conditions.” 一些功能包括汽车能够自行停车,或者在发现附近物体时减速。如果有危险的情况,他们也可以控制速度。可知上文是它们在某些情况下接替驾驶员,“take over from”的意思是“代替”相当于“take the place of”。根据题意,故选B。
28.细节理解。parking itself自己停车; controlling itself in dangerous situations在危险情况下控制自己;slowing itself down near an object在物体附近减速;avoiding car accidents 100% 100%避免车祸。根据文中“Some features include cars being able to park(停车)themselves, or slow down when they notice objects close by. They can also control the speed if there are dangerous conditions.” 一些功能包括汽车能够自行停车,或者在发现附近物体时减速。如果有危险的情况,他们也可以控制速度。故选D
29.细节理解。根据文中“Scientists and engineers believe, with the help of wireless signals(无线信号), cameras and GPS, we are now at a stage where creating a safe self-driven car might be possible.”可知,借助无线信号、摄像头和GPS,我们现在正处于一个可能创造出安全的自动驾驶汽车的阶段。选项C正确。故选C。
30.主旨大意。Advantages of self-driven cars自驾车的优点; Different opinions on self-driven cars对自驾车的不同看法;Possibilities of self-driven cars自动驾驶汽车的可能性;Google's new technology-self-driven cars谷歌的新技术自动驾驶汽车。通读整篇短文可知,这篇短文主要是讲述了无人驾驶汽车的优势。故选A。
【点睛】
这篇短文主语讲述了无人驾驶车的优势,但也有人持不同的意见。短文主题明确、突出,线索也非常清楚,比较有利于学生们的做题。后面的题目设置包括细节理解、词义猜测和主旨大意题。细节题都可以在短文中寻找到相关信息去作答,例如第4小题,考查细节理解。根据文中“Scientists and engineers believe, with the help of wireless signals(无线信号), cameras and GPS, we are now at a stage where creating a safe self-driven car might be possible.”可知,借助无线信号、摄像头和GPS,我们现在正处于一个可能创造出安全的自动驾驶汽车的阶段。选项C正确。故选C。
31.A
32.A
33.B
34.D
35.C
【解析】
【分析】
本文主要描述了母亲对作者的爱,通过事例阐述了母亲如何爱孩子的。
31.根据文章第一句Every year on my birthday since I was 11,a white gardenia (栀子花) was sent to my house.可知,作者自从十一岁以来生日上会收到一束栀子花。 故选A。
32.根据第二段前两句I couldn't stop imagining who the giver might be.Some of my happiest moments were spent daydreaming(幻想 )about the sender可知,作者在想是谁送的花时非常高兴。故选A。
33.根据第三段My mother,in her own sadness,would not let me miss (过) any of those things.She wanted her children to feel loved...的描述可推知,作者的妈妈可能会让作者参加毕业聚会,她想让她的孩子感受到爱,希望孩子像栀子花一样:可爱、坚强、完美。故选B。
34.根据短文最后一段My mother died ten years after I was married.That was the year the gardenia stopped coming可知,作者的妈妈去世后,就没再收到栀子花,说明生日收到的栀子花是其妈妈送的。故选D。
35.根据短文大意可知,本文主要描述了母亲对作者的爱,阐述了母亲如何爱孩子的。所以how a mother loved her children为本文题目最合适。故选C。
36.C
37.D
38.A
39.B
40.A
【解析】
【分析】
这篇短文主要讲述了三个老人的情况,三个老人年龄都在60岁以上,并且在坚持锻炼,通过这几个人的故事可知,锻炼有助于健康。
36.细节理解。breathing exercise呼吸锻炼; bicycle骑自行车;dance跳舞; weight training举重训练。根据文中“I tried an exercise program.;I did weight(重量)training;bike and breathing exercise.”可知,Grace做了我做了举重训练、自行车和呼吸训练。文中没有提到选项C跳舞。故选C。
37.细节理解。difficult困难的;boring无聊的;tiring累人的;useful有用的。根据文中“Exercise played an important role in my improvement.”可知,Grace认为做锻炼是有用的。故选D。
38.数字计算。根据文中“My present exercise includes bod strength(力量)work using weight machines(15-20 minutes every day),two miles on a running machine(25-30 minutes every day)and five miles on a bike(20-25 minutes every day).”我现在的锻炼包括使用体重计(每天15-20分钟)、在跑步机上跑2英里(每天25-30分钟)和骑自行车跑5英里(每天20-25分钟)来锻炼身体的力量。可知,15+25+20=60. Robert每天至少花费60分钟锻炼。故选A。
39.细节理解。根据文中“I attended my first dance class 23 years ago.”可知,Lucy从许多年之前开始跳舞。故选B。
40.推理判断。根据文中“Now I am still taking dance classes twice a week.”可知,现在我还是每周上两次舞蹈课。选项B“Lucy only dances in winter.”是错误的;根据文中“Age: 80 Since I retired(退休)in 1987,”可知,80岁,1987年退休。选项C“Robert retired at the age of 60.”说法错误;根据文中“I strongly believed exercise stops me from illness.及As the years passed, I developed bad backache.”可知,Grace有背疼的毛病,文中并没有说Robert背疼,选项D“Both Robert and Grace have backaches.”错误。根据文中“On a skiing trip, I broke a rib(肋骨).” 在一次滑雪旅行中,我折断了一根肋骨。可知,Grace 过去滑雪。选项A.“ Grace used to go skiing.”正确。故选A。
41.F
42.T
43.T
44.F
45.F
【解析】
【分析】
这篇短文主要讲述了鱼是有耳朵的,及很多水生动物能够发出有用的信息,人类学习水下声音是很困难的,但是对我们是非常有用的。
41.细节理解。根据文中“But the fact is that fish do have ears. We can't see the ears because they are inside fish's bodies,” 但事实是鱼确实有耳朵。我们看不到耳朵,因为它们在鱼的身体里。可知这个说法“Fish have ears outside their bodies.”是不正确的。故选F。
42.细节理解。根据文中“People use the same method that they have used in learning the secrets of birds' calls. But this method is more difficult to use in the sea because many of the sea animals can't be easily followed and studied.” 人们使用的方法与学习鸟类叫声的秘密相同。但是这种方法在海洋中更难使用,因为许多海洋动物不容易被跟踪和研究。可知这个说法“Studying fish's sounds is more difficult than that of birds.”是正确的。故选T。
43.细节理解。根据文中“When they face dangers or find food, they always make sounds to tell others the news.” 当他们面对危险或找到食物时,他们总是发出声音告诉别人这个消息。可知这个说法“Fish can make sounds to tell others the danger they meet.”是正确的。故选T。
44.推理判断。根据文中“Perhaps the meanings of the calls of the sea animals will be known more clearly someday. It will be useful for us to learn the secrets of the sounds in the sea.” 也许有一天,人们会更清楚地知道海洋动物叫声的含义。这将有助于我们了解海洋中声音的秘密。这个说法“It will be useless to learn the secrets of the sounds in the sea.”是错误的。故选F。
45.主旨大意。通读整篇短文可知,这篇短文主要讲述了人类学习水下声音是很困难的,但是对我们是非常有用的。这个说法“The passage is mainly about how to study the sounds on the land.” 这篇文章主要是关于如何研究陆地上的声音。是错误的。故选F。
46.F
47.B
48.E
49.A
50.D
【解析】
【分析】
试题分析:短文大意:这篇对话中两个人主要谈到了系安全带的问题,告诉我们遵守交通规则不是为了,而是为了我们自己。不系安全带当车遭受撞击时,我们会被撞飞。
46.联系前一句,哦,我不必系安全带。可知选F,相信我,我是一个很好的司机。
47.联系后一句,现在没有人能拦下我们。可知选B,并且街上没有。
48.根据前一句,我们遵守交通规则不是为了,可知选E,而是为我们自己。
49.根据后一句,否则,当你的车被猛地撞击时,你会飞出去。故选A,安全带是为了保证你的安全。
50.根据上一句描述及下一句,那我就系上。可知选D,是那么回事。
考点:考查情景交际
51.happy
52.light
53.advice
54.tired
55.surprise
56.better
57.feet
58.stomachache
59.kindness
60.working
【解析】
51.句意:这个好消息使我妈妈高兴。
make+宾语+形容词作宾语补足语。happily副词,高兴地,形容词是happy。故答案为happy
52.句意:房间里光线不好,所以我看不清楚。
根据下文“so I can't see anything clearly.”可知,上文是说屋里光线不好,light名词,光线。根据句意,故答案为light。
53.句意:请给我一些提高英语水平的建议。
give me some advice on…在某方面给某人提供一些建议。advice不可数名词,建议。根据句意,故答案为advice。
54.句意:我整天工作,和你一样累。
这里是同级比较,as+形容词或副词原级+as和……一样;这里是说人累,这里用tired,形容词,累人的。根据句意,故答案为tired。
55.句意:”怎么了?”她惊讶地问道。
surprised形容词,吃惊的;in+名词,surprised的名词是surprise,in surprise吃惊地。根据句意,故答案为surprise。
56.句意:你越努力,你就会得到更好的成绩。
the+比较级……;the+比较级……,越……就越……;这里修饰名词grades ,这里是用good的比较级better,根据句意,故答案为better。
57.句意:我们用嘴说话,用脚走路。
根据上文“We talk with our mouths foot”可知,下文是说用脚走路,用foot的复数形式是feet,根据句意,故答案为feet。
58.句意:我昨天胃痛,所以呆在家里。
短语have a stomachache胃疼;stomach名词,胃,这里用stomachache,根据句意,故答案为stomachache。
59.句意:因为你的好意,我能得到足够的钱帮助那些可怜的孩子。
your+名词。kind形容词,善良的,这里用名词形式kindness仁慈;善良。故答案为kindness。
60.句意:你昨晚什么时候下班的?
短语finish doing sth.完成做某事;work动词工作,这里用动名词working,根据句意,故答案为working。
61.called
62.fast
63.because
.attend
65.lasts
66.with
67.attention
68.themselves
69.able
70.shapes
【解析】
【分析】
这篇短文主要讲述了3D打印技术这门课程,具体极少了上海一所高中队这门课的开设情况。
61.句意:该校今年开设了一门名为3D创意空间的新课程。
这里是过去分词做后置定语,被叫做3D创意空间的新课程,这里用call的过去分词called,被叫做。根据句意,故答案为called。
62.句意:3D打印技术发展迅速。
根据下文“The school plans to open this course this term b_____3_____ many experts(专家)think 3D technology is helpful for students to be creative.”可知,这里是说3D打印技术发展迅速,这里用副词fast,快速的。根据句意,故答案为fast。
63.句意:学校计划在本学期开设这门课程,因为许多专家认为3D技术有助于学生的创造力。
根据下文“many experts(专家)think 3D technology is helpful for students to be creative.”可知,这里是表示原因,用because引导。根据句意,故答案为because。
.句意:五至八年级的学生可以每周上一次这门课。
根据“once a week”可知这里是说每周一次。can+动词原形,attend参加。根据句意,故答案为attend。
65.句意:每堂课持续90分钟。
根据上文“Students from Grade 5-8 can a______4______ this course once a week.”可知,这里是说每堂课持续90分钟。last动词,持续,主语是第三人称单数,谓语动词变第三人称单数。last动词,持续。根据句意,故答案为lasts。
66.句意:它通常以一个有趣的游戏或一个有趣的视频开始来吸引学生的注意力。
短语begin with…以……开始;根据句意,故答案为with。
67.句意:它通常以一个有趣的游戏或一个有趣的视频开始来吸引学生的注意力。
这里是吸引学生的注意力;attract one’s attention吸引某人的注意力。根据句意,故答案为attention。
68.句意:上课期间,学生有机会在听老师讲课后自行组装3D打印机。
这里是说学生们自己,这里用反身代词,they的反身代词是themselves,他们自己,根据句意,故答案为themselves。
69.句意:四年级的麦克斯已经能够使用酷派软件了。
短语be able to do sth.能做某事;根据题意,故答案为able。
70.句意:我用它来制作和装饰自己的DIY项目,包括形状、尺寸和功能。
根据“sizes and functions(功能)”可知,这里是包括形状。shape名词,形状。这里用名词复数形式。根据句意,故答案为shapes。
71.Dear Sally ,
I ’m sorry to hear that you feel nervous about the coming final exam. Here is some advice .
First ,you should make a review plan,so you can get ready for your exams carefully.Second, you should go to bed early to have enough sleep,you can feel good next morning,Also,you must have a good breakfast because it can give you enough energy.Finally ,keep calm when you’re having the exam.
I hope my advice can help you . Good luck !
【解析】
【详解】
1.题干解读:本文是材料作文,本文时态主要是一般现在时,会使用到表示建议的句型,像“you should…,you can…,you must…等”;同时应选用合适的连接词或过渡词,注意表达顺序,使文章具有一定的连贯性,逻辑性。考生必须认真查验是否有漏写情况,有无拼写错误及标点误用等。
2.例文点评:这篇文章语言规范,叙事清楚,词汇及时态运用正确,能够把提示的内容叙述清楚,语句通顺,意思连贯是一篇不错的文章。
3.高分亮点:
短语和连词的使用:here be,First,Second,Also,Finally,so,go to bed early,keep calm等。
句型:(1)并列句:you should make a review plan,so you can get ready for your exams carefully.(2)建议性句型:you should …,you must…等;(3)原因状语从句:you must have a good breakfast because it can give you enough energy(4)时间状语从句:keep calm when you’re having the exam.等。