最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

高二英语阅读理解题20套(带答案)及解析

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-10-01 23:57:39
文档

高二英语阅读理解题20套(带答案)及解析

高二英语阅读理解题20套(带答案)及解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解   Haveyoueverlostyourcaronaparkinglot?Ithappens.Youparkandgoshopping.Whenyougetback,youhavenoideawhereyourcaris.Itcanbediscouraging.   Youdon'tneedtoinstall(安装)anexpensiveGPSsystemtokeeptrackofyourcar.That'stooex
推荐度:
导读高二英语阅读理解题20套(带答案)及解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解   Haveyoueverlostyourcaronaparkinglot?Ithappens.Youparkandgoshopping.Whenyougetback,youhavenoideawhereyourcaris.Itcanbediscouraging.   Youdon'tneedtoinstall(安装)anexpensiveGPSsystemtokeeptrackofyourcar.That'stooex
高二英语阅读理解题20套(带答案)及解析

一、高中英语阅读理解

1.阅读理解

    Have you ever lost your car on a parking lot? It happens. You park and go shopping. When you get back, you have no idea where your car is. It can be discouraging.

    You don't need to install (安装) an expensive GPS system to keep track of your car. That's too expensive. You would need to pay a monthly subscription fee just to use it. But is there a way to track your vehicle without spending a fortune? Yes, now there is! A California-based start-up company was able to make this a reality. They created a tiny device (装置)that works with your smartphone, and it could be exactly what you're looking for! It's called TrackR Bravo. It's changing the way we keep track of the important things in our lives.

    Install the free TrackR app on your smartphone, connect the app to your device and you're ready to go! Simply attach TrackR to whatever you want to keep an eye on. The entire process of setting it up only takes 5 minutes or less. You can attach it to your keys, wallet and anything else you don't want to lose. Then use the TrackR app to find where your missing item are in seconds.

    Forget expensive GPS systems or tracking services. Nobody wants to pay expensive monthly subscription fees. We understand how stressful these things can be, and this is the reason why the company created TrackR. This device is your VIP when you need to take care of important things.

    If you forget where you park your car, take out your smartphone and open the TrackR app. Tap on the “lost item” sign on the screen and the app will tell you the exact location. This device is by no means expensive. TrackR only costs $29, a small price to pay for peace of mind. The device is small enough that you can attach it to your pets. Put it on their collar, and you will never lose track of them! Attach it to your key or wallet, and never waste a minute rummaging the whole house for it.

    Since you've been informed about this brilliant invention, now attach it to everything that's important to you.

(1)Why does the author mention the lost car in the first Paragraph?            

A. To explain how terrible the situation is.          B. To stress the importance of being cautious.

C. To lead to the topic concerning finding lost items.          D. To provide one common example about theft.

(2)What's the feature of the TrackR app?            

A. The process of setting up the app is complex.          B. The cost of setting up the app is rather high.

C. The app is available in any electronic equipment.          D. The app helps locate the lost items in a short time.

(3)The TrackR was created because       .            

A. life is full of all kinds of pressure          B. tracking services cause financial burden

C. people want to keep their important items safe          D. GPS systems can not provide specific location

(4)Which of the following is closest to the meaning of the underlined word "rummaging" in Paragraph 5?            

A. Searching                          B. Destroying                          C. Cleaning                          D. Moving

【答案】(1)C

(2)D

(3)B

(4)A  

【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍杰出的发明TrackR,它可以帮助你找到丢失的东西。

(1)考查推理判断。根据第一段中的“Have you ever lost your car on a parking lot? It happens. You park and go shopping. When you get back, you have no idea where your car is. It can be discouraging.”可知,提到丢失的汽车是为了寻找丢失物品的话题。故选C。

(2)考查细节理解。根据第三段中的“Then use the TrackR app to find where your missing item are in seconds.”可知,这个应用程序可以帮助在短时间内找到丢失的物品。故选D。

(3)考查细节理解。根据第四段中的“Forget expensive GPS systems or tracking services. Nobody wants to pay expensive monthly subscription fees. We understand how stressful these things can be, and this is the reason why the company created TrackR.“可知,跟踪服务,造成财政负担。故选B。

(4)考查词义猜测。根据倒数第二段中的“The device is small enough that you can attach it to your pets.Put it on their collar, and you will never lose track of them! Attach it to your key or wallet”该装置是足够小,你可以将它附加到你的宠物上。把它放在他们的项圈上,你从来不会与他们失去联系!把它系在你的钥匙或钱包上。由此可知,找到它从不浪费一分钟搜查整个房子。划线词的意思应该是“搜寻”,故选A。

【点评】本题考点涉及细节理解,词义猜测和推理判断三个题型的考查,是一篇科普类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。

2.阅读理解  

    Kevin Adkins admits that when he lacks confidence, he uses big words to appear smarter, of which most people don't know the meaning. "Only when I need to impress the person. I prefer using big words," says the 45-year-old.

    Adkins is not alone. Many people use longer words in place of shorter ones because they know, consciously or unconsciously, that when others form impressions of them after a glance or a short conversation, they often work harder to give the "right" impression. "People think, if I can show that I have a good vocabulary, I'll sound smarter says Daniel Oppenheimer, PhD, a professor of psychology at Carnegie Mellon University in Pittsburgh. However, if the listeners do not understand those long words, he adds, it will leave a bad impression instead.

    The truth is that it can easily go wrong. "It's almost a game that two people are playing," says Eric Igou, PhD, a social psychologist at Ireland's University of Limerick. "If the observer, person B, doesn't have the same theory, it can backfire." Person A may be regarded as showing off instead of being intelligent.

    Using big words may also confuse listeners, which is definitely moving in the wrong direction, "People associate intelligence with clearness of expressions," says Oppenheimer. That's especially true when it comes to the written word. A small study in Applied Cognitive Psychology (应用认知心理学) found that the more writers tried to sound smart, the less intelligent they were considered to be.

    So what can you do to sound smarter? Speak clearly and directly. Leave the dictionary at your desk.

(1)Why does Kevin Adkins prefer saying big words sometimes?            

A.He wants to make himself more easily understood.

B.He believes that it is cool.

C.He enjoys the feelings of being mysterious.

D.He hopes that what he says sounds smart.

(2)What is Professor Oppenheimer's attitude towards the behavior of using big words?            

A.Disapproving.

B.Favorable.

C.Indifferent.

D.Cautious.

(3)What does Eric Igou mean by saying "it can backfire" in paragraph 3?            

A.It can catch fire.

B.Person B can fire person A.

C.It can deliver an opposite effect.

D.The observer can also fight back.

(4)What can we learn from the small study in Applied Cognitive Psychology?            

A.The writer who never uses big words is more intelligent.

B.The writer who uses big words the most is the most intelligent.

C.People like the writers who only use short and clear expressions.

D.The writers should avoid using big words often in their writings.

【答案】 (1)D

(2)A

(3)C

(4)D   

【解析】【分析】本文是一篇说明文,人们将智慧和清晰的表达联系在一起,因此给人留下聪明印象的说话技巧在于你能够让对方很容易地理解你的意思。

 (1)考查细节理解。根据第一段中的“Kevin Adkins admits that when he lacks confidence, he uses big words to appear smarter, of which most people don't know the meaning.”可知,Kevin Adkins承认,当他缺乏信心时,他会说一些人们不经常使用的词使自己显得更聪明,而大多数人却不知道其中的含义。因此Kevin Adkins有时喜欢说一些人们不经常使用的词的原因是他希望他所说的话听起来充满智慧。故选D。

 (2)考查推理判断。根据第二段中的“However, if the listeners do not understand those long words, he adds, it will leave a bad impression instead.”和第四段中的“Using big words may also confuse listeners, which is definitely moving in the wrong direction, ‘People associate intelligence with clearness of expressions,’ says Oppenheimer.”可知,Oppenheimer教授认为,如果听者不懂说话者的那些长话,这会给听者留下不好的印象。说人们不经常使用的词可能会使听众感到困惑,这会引起人们的误解,人们将智慧与表达的清晰性联系在一起。因此Oppenheimer教授对说话者使用人们不熟悉的词的行为持不赞成态度。故选A。

 (3)考查句义猜测。根据第三段中的“Person A may be regarded as showing off instead of being intelligent.”可知,说长话的人A可能被认为是在炫耀而不能体现其聪明。因此划线句子的意思是“它起到了相反的作用”,即说长话的人达到的效果与预想中的让别人看起来很聪明的效果是相反的。故选C。

 (4)考查推理判断。根据第四段中的“A small study in Applied Cognitive Psychology found that the more writers tried to sound smart, the less intelligent they were considered to be.”可知,一项关于应用认知心理学的小型研究发现,作家越是要让自己听起来聪明,他们就越被认为不那么聪明。因此我们可以从应用认知心理学的小型研究了解到作家应避免在写作中经常使用人们不熟悉的词。故选D。

 【点评】本题考点涉及细节理解,句义猜测和推理判断三个题型的考查,是一篇教育类阅读,考生需要准确掌握细节信息,并根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,从而选出正确答案。

3.阅读理解  

    In India, most of the women wear a red dot between their eyebrows. While it is generally taken as an indicator of their marital(婚姻的)status, the practice is primarily related to the Hindu(印度教的)religion. The dot goes by different names in different Hindi dialects, and “bindi" is the one that is most commonly known. Traditionally, the dot carries no gender restriction Men as well as women wear it. However, the tradition of men wearing it has faded in recent times, so nowadays we see a lot more women than men wearing one.

    The position of the bindi is standard center of the forehead, close to the eyebrows. It represents a third, or inner eye. Hindu tradition holds that all people have three eyes The two outer ones are used for seeing the outside world, and the third one is there to focus inward toward God. As such, the dot means piety(虔诚)and serves as a constant reminder to keep God in the front of a believer's thou ghts.

    Red is the traditional color of the dot. It is said that in ancient times a man would place a drop of blood between his wife's eyes to seal their marriage. According to Hindu beliefs, the color red is believed to bring good fortune to the married couple. Today, people go with different colors depending upon their preferences. Women often wear dots that match the color of their clothes. Decorative of sticker bindis come in all sizes, colors and variations, and can be worn by young and old, married and unmarried people alike. Wearing a bindi has become more of a fashion statement than a religious custom.

(1)Why did people in India start wearing a red dot on their forehead?            

A.To stress their family background.

B.To indicate their social rank.

C.To show their religious belief.

D.To display their financial status.

(2)What is the function of the third eye in Hindu tradition?            

A.To help the other eyes see better.

B.To look to the distance.

C.To see the outside world.

D.To pay respect to God.

(3)Why was red chosen as the original color of the bindi?            

A.The word "bindi" means "red" in some Hindi dialects.

B.Red was believed to be a lucky color for husband and wife.

C.The red dot represented the blood of God.

D.Red stood for a wife's love for her husband.

(4)Which of the following statements is true about bindis today?            

A.Bindis are now used to make people look better.

B.Bindis are worn anywhere on the face now.

C.Most Indian women do not wear bindis anymore.

D.More men than women wear bindis in India.

【答案】 (1)C

(2)D

(3)B

(4)A   

【解析】【分析】本文是一篇说明文,大多数印度女人的眉毛中间都戴着红点,这种做法主要与印度教有关,它代表的是第三只眼,可以时时提醒信徒要尊敬上帝。现在眉心红点更多的是作为装饰品使用。

 (1)考查推理判断。根据第一段中的“In India, most of the women wear a red dot between their eyebrows. While it is generally taken as an indicator of their marital(婚姻的)status, the practice is primarily related to the Hindu(印度教的)religion.”在印度,大多数女性的眉毛上都有一个红点。虽然这通常被认为是他们婚姻状况的一个指标,但这种做法主要与印度教有关。可知这种做法主要与印度教有关,所以印度人前额戴红点是展示他们的宗教信仰。故选C。

 (2)考查细节理解。根据第二段可知,印度传统上认为人有第三只眼。以及“As such,the dot serves as a constant reminder to keep God inthe front of a believer's thoughts.”因此,点作为一个持续的提醒,以保持神在信徒的思想面前。所以第三眼在印度教传统中的重要性是要尊重上帝。故选D。

 (3)考查细节理解。根据第三段中的“According to Hindu beliefs,the color red is believed to bring good fortune to the married couple.”可知,根据印度教的信仰,红色被认为能为已婚的夫妇带来好运。故选B。

 (4)考查细节理解。根据第三段中的“Decorative or sticker bindis come in all sizes,colorsand variations,and can be worn by young and old,married and unmarried people alike.Wearinga bindi has become more of a fashion statement than a religious custom.” 装饰物或贴纸贴纸有各种尺寸、颜色和变化,年轻人和老年人、已婚人士和未婚人士都可以佩戴。佩戴宾蒂帽与其说是一种宗教习俗,不如说是一种时尚宣言。可知,眉心红点现在更多的被用作装饰品。故选A.

 【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇文化类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。

4.阅读理解

    On Broadway

    Dear friends and community,

    We are happy to introduce our new show, On Broadway.

    This will be a night of the most entertaining, and thrilling Broadway Shows set on stage.

    We would like to honor some of these world class acts in our spectacular show.

    You will experience dramatic tangos (探戈), elegant waltzes (华尔兹), and  much more.

    This production will attract you with its creative dancing, exciting music, and beautiful costumes.

    Date: February 20 - April 4, 4 - 6 pm

    Admission: $20 presale/$25 on the door

    Summer Camp

    Our unique and fun summer camp features dancing, fitness, games and other activities.

    While having a good time, campers can improve their body coordination (协调), balance, posture, and physical condition.

    For the last day, we have planned a performance for family and friends to show everything we have learned during the camp.

    Date: Monday July 9 - Friday July 13, 9 am - 12:30 pm

    Children Ages 5 & Up

    North Carolina Open

    I am excited to invite you to attend the North Carolina Open, Charlotte's first NDCA recognized dance competition.

    Located in the beautiful Ballantyne Resort, this is an event you won't forget. Take part in an elegant evening of dancing, then relax in the spa or get away for a round of golf.

    Enjoy a full day of dancing with world-class judges and scholarship opportunities.

    Date: September 21

    Admission: $30

    General Information: Yusimi Cruz, Phone: (704) 2-7000

    Dance Center USA is turning 7 years old, so come and celebrate with us!

    Anniversary Gala

    Wine bar, appetizers (开胃菜), great music, and special performances by Dance Center students and professionals will be waiting for you.

    Also, an award ceremony will be held to recognize the outstanding achievement of our students in the past year.

    Date: Friday April 29, 8-10 pm

    Party Admission: $15

(1)How much do you have to pay for a ticket to On Broadway if you book in advance?            

A.$15

B.$20

C.$25

D.$30

(2)How do children benefit from the summer camp?            

A.It helps strengthen their bodies.

B.It enables them to learn from famous dancers.

C.They gain useful camping skills.

D.They learn how to get on with their parents.

(3)Which event is available in April at a good price?            

A.On Broadway

B.Summer Camp

C.North Carolina Open

D.Anniversary Gala

【答案】 (1)B

(2)A

(3)D   

【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了四个娱乐活动:百老汇音乐剧;夏令营;北卡罗来纳州的舞蹈公开赛以及一个周年庆典。

 (1)考查细节理解。根据On Broadway部分中的“Admission: $20 presale”提前购票$20,可知,提前预定On Broadway的门票,只需要$20。故选B。

 (2)考查细节理解。根据Summer camp部分中的“While having a good time, campers can improve their body coordination (协调), balance, posture, and physical condition.”在玩得开心的同时,夏令营的参与者能够改善他们的身体协调性、平衡性、坐立的姿势以及身体状况,可知,参加夏令营能帮助同学们强壮身体。故选A。

 (3)考查细节理解。根据On Broadway部分中的“ Date: February 20 - April 4, 4 - 6 pm”从2月20日持续到4月4日;Anniversary Gala部分中的“ Date: Friday April 29, 8-10 pm”4月29日晚上8点到10点,都可以在四月内观看。再根据On Broadway部分中的“ Admission: $20 presale/$25 on the door”提前预定$20,现场买票$25;以及Anniversary Gala部分中的“Party Admission: $15”$15,可知,Anniversary Gala的门票更便宜一些。故选D。

 【点评】本题考点涉及细节理解题型的考查,是一篇介绍类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,并结合题目要求,从而选出正确答案。

5.阅读理解  

    Want to fit the best of London in your two-week vacation? Here is a list of the best places you must visit in London. Without visiting these, a trip to this city is no more than just incomplete.

    Buckingham Palace Perhaps the most famous palace in the world, Buckingham Palace is the official London residence of the British monarch (君主). State rooms are open to visitors only during the Palace's Summer Opening, which takes place in most of August and September. However, if you are heading to the palace at a different time, you can witness "Changing of the Guard'', where the guard is changed daily from April to July, and on alternate days from August to March.

    British Museum This museum showcases works from the birth of human civilization to the modern age, and has contributions from all continents of the world. The main attractions include the much-debated Parthenon Marbles (Elgin Marbles), Mummy of Cleopatra from Thebes, and the Rosetta Stone. Entry to the museum is free.

    London Eye The 32 capsules on the London Eye carry many visitors every day. Due to its 360 rotation ability, you can almost see the entire city of London, when you reach the top. Until the Shard's privately-operated deck opened in 2013, the London Eye was the tallest public viewing point.

    London Zoo The world's oldest scientific zoo, the London Zoo consists of many different types of animals. This is also one of the best places for children, as you can book a VIP encounter with the animals for them. And what's more? You can also stay overnight at the zoo in Lookout Lodge.

(1)When should you go if you want to visit a state room in the Buckingham Palace?            

A.In April.

B.In September.

C.In July.

D.In January.

(2)Which of the following is NOT included in the British Museum?            

A.Parthenon Marbles.

B.the Rosetta Stone.

C.Royal Ceremonial Dress Collection.

D.Mummy of Cleopatra from Thebes.

(3)Which statement will the author disapprove of?            

A.You can visit the British Museum free of charge.

B.You can witness "Changing of the Guard" every other day in December.

C.You can see the almost entire city of London on the top of the London Eye.

D.You needn't buy a ticket for your kid to enter London Zoo.

【答案】 (1)B

(2)C

(3)D   

【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了伦敦的几大景点——白金汉宫、大英博物馆和伦敦动物园。

 (1)考查细节理解。根据第二段中的“State rooms are open to visitors only during the Palace's Summer Opening, which takes place in most of August and September.”可知,国事厅只在白金汉宫的夏季开放日对游客开放,开放日是在八月和九月的大多数时间。故选B。

 (2)考查细节理解。根据第三段中的“The main attractions include the much debated Parthenon Marbles(Elgin Marbles), Mummy of Cleopatra from Thebes, and the Rosetta Stone.”可知,主要景点包括备受争议的帕特农神庙大理石、底比斯埃及艳后和罗塞塔石碑。故选C。

 (3)考查推理判断。根据最后一段中的“This is also one of the best places for children, as you can book a VIP encounter with the animals for them.”这也是孩子们可去的最好地方之一,因为你可以给他们预定一次与动物们的贵宾见面,可知,孩子们参观动物家长可提前预定,故推测动物园并不是免票的。故选D。

 【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇介绍类阅读,考生需要准确掌握细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。

6.Directions: Choose the one that fits best according to the information given in the passage you have just read.  

    Taking your pulse during physical activity allows you to measure how hard you are exercising. You should exercise to stay within your target heart range.

    Increasing your heart rate is a key part of exercise but it is important that your heart rate is not too high or too low. If you are a beginner, you should also be able to breathe comfortably while exercising. This will ensure that you are exercising at a level that is safe and effective for your body.

    The chart below illustrates target heart rate ranges for exercise based on the maximal heart rate for selected ages. Here are the steps for using the chart:

(1)Which of the following is TRUE?            

A.Exercise intensity can be reflected by a person's heart rate.

B.The faster your heart rate is, the more effective the exercise is.

C.Vigorous exercise will definitely present a threat to people's safety.

D.The target exercise heart rate range for a 45-year-old is 90–149 BPM.

(2)A 34-year-old man is running and the number of pulses he takes for 15 seconds is 40.  

His fitness coach had better tell him _____________.

A."You are doing fine."

B."You can run faster."

C."You should slow down a bit."

D."You should drink some water."

(3)What is the purpose of this passage?            

A.To advise people to form a habit of taking their pulses while exercising.

B.To inform people of the target heart rate zone for those aged 60 and under.

C.To tell people the importance of maintaining moderate amount of exercise.

D.To show people how to measure heart rate to keep proper exercise intensity.

【答案】 (1)A

(2)C

(3)D   

【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了如何给自己把脉以及用两个表格向人们展示如何测量心率以保持适当的运动强度。

 (1)考查细节理解。根据第一段“Taking your pulse during physical activity allows you to measure how hard you are exercising. You should exercise to stay within your target heart range.”及表格上的数据可知,一个人的心率可以反映运动强度。故选A。

 (2)考查细节理解。根据表格中给的测量心率的方法可知,此人的每分钟的心率是40*4=160,结合数据表格,年龄34从35岁那一栏可知,大于百分之85,根据图表说明可知,属于剧烈运动,因此他的健康教练应该告诉他放慢一点。故选C。

 (3)考查推理判断。文章通过告诉读者如何给自己把脉以及用两个表格向人们展示如何测量心率以保持适当的运动强度。可知,文章的目的是向人们展示如何测量心率以保持适当的运动强度。故选D。

 【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇健康类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。

7.阅读理解  

    When he was young, Louis Armstrong was taking what was called “Creole jazz”, which was also called dance music, and combining it with trumpeter (小号手) Buddy Bolden, to create what would eventually become today's jazz.

    Armstrong accomplished that with almost no formal training. He received little training before he was placed in the New Orleans Colored Waif's Home at the age of 12, after a run-in (小争执) with the police. The punishment turned out to be a mixed blessing, for he also had the opportunity to play in a real band.

    While at the Waif's, Armstrong also got the chance to hear some of the city's finest musicians. Cornetist Freddie Keppard performed in a nearby club. So did trumpeter and bandleader, King Joe Oliver, who took the boy under his wing and taught him how to read music and work on his playing technique.

    When Oliver left for Chicago, Armstrong chose to stay in New Orleans and work with some of the other top musicians of the day. In Chicago, King Oliver offered him a place in his band in 1922. It became Armstrong's biggest challenge yet — the band had no parts written for trumpet, so he was forced to listen to King Oliver and improvise (即兴创作).

    Soon, Armstrong's undeniable talent was getting notice. Even classically trained musicians would come to hear the incredible sounds this young man created.

    Lil Hardin, the bands piano player and the future Mrs. Armstrong, explains that Oliver kept Armstrong in the second trumpet-chair so that Oliver would still be “King”. Hardin convinced him to leave the band.

    Armstrong moved to New York City in 1924 to join Fletcher Henderson's band and then flew solo. In 1925, Armstrong put together the Hot Five, expanding his popularity even more. Armstrong recorded his first composition, Cornet Chop Suey, one of the most copied jazz solos of all time. This monumental 1928 recording blends (混合) artistry, endurance and showmanship that has rarely, if ever, been matched in Jazz.

(1)What does the underlined word “that” refer to in the second paragraph?            

A. To play dance music.                                        B. To work with Buddy Bolden.

C. To create modem jazz music.                          D. To play a jazz instrument well.

(2)Who taught Louis Armstrong how to play music in the early time?            

A. Buddy Bolden.         B. Lil Hardin.         C. Cornetist Freddie Keppard.         D. King Joe Oliver.

(3)Why did Louis Armstrong Leave King Oliver's band?            

A. Because he wanted to get married in New York.

B. Because the man forced him to leave the band.

C. Because he got a better opportunity in New York.

D. Because his talent could not develop completely.

(4)What's the main idea of the passage?            

A. It asks readers to know more about modern jazz.

B. It introduces one of the greatest jazz musicians.

C. It introduces the development of jazz.

D. It describes the importance of talent in playing jazz.

【答案】 (1)C

(2)D

(3)D

(4)B   

【解析】【分析】本文是一篇记叙文,介绍了音乐人Louis Armstrong学习音乐的过程。

 (1)考查代词指代。根据第一段中的to create what would eventually become today's jazz.由此可知that指上段 “...to create what would eventually become today's jazz.”,故选C。

 (2)考查细节理解。根据第三段中的“So did trumpeter and bandleader, King Joe Oliver, who took the boy under his wing and taught him how to read music and work on his playing technique.”小号手兼乐队指挥King Joe Oliver也这么做了,他把小男孩放在自己的侧厅,教他如何阅读音乐,学习演奏技巧。故选D。

 (3)考查推理判断。根据倒数第二段中的“ Lil Hardin, the bands piano player and the future Mrs. Armstrong, explains that Oliver kept Armstrong in the second trumpet-chair so that Oliver would still be “King”. Hardin convinced him to leave the band.”可推断出Louis Armstrong离开King Oliver乐队的原因是因为他的才能不能得到完全发展,故选D。

 (4)考查主旨大意。全文介绍Armstrong如何成为伟大的爵士音乐家,故选B。

 【点评】本题考点涉及细节理解,代词指代,推理判断和主旨大意四个题型的考查,是一篇人物类阅读,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。

8.阅读理解

    Every year in America, high-school students who want to go to college take a national examination called the Scholastic Aptitude Test, or SAT in a shortened way. Their score is an important factor in determining which colleges will admit them or whether any will be admitted at all. The Scholastic Aptitude Test measures one's mathematical ability and use of the English language. Traditionally, the English part involved grammatical questions and paragraphs that test reading comprehension.

    But the SAT folks have added a single question, to be answered in an essay, hand-written on the spot. That's an interesting way to test writing ability, but content aside, have you ever seen young people's handwriting lately? Or anyone's for that matter, in this age of computer keyboards? Students write numbers and sign their names on bank checks. They scribble class notes in what can generously be described as the written word.

    Yet today's kids are asked to write, thoughtfully and clearly, for several minutes on this SAT Test. Good luck to the text scorers who must work out difficultly the scrawl (潦草的字迹) of young people who've been typing on computers since the age of three! Teachers insist that good handwriting can not only help one's score on the SAT, but also, later on in life, impress potential employers. And don't forget, we all have to turn to handwriting from time to time, as computers go down when power goes out.

    Then how to improve the handwriting? Well, with a few simple steps you can improve your hand writing.

    Position the pen. You should hold the pen between the forefinger and the thumb, then rest it near the first knuckle (指节) of the middle finger. The rest of your fingers should be curled (卷曲) under your hand and your hand should remain relaxed.

    Evaluate your writing. Make changes to your letters till you like how they look.

    Take your time. Speed is bound to make your writing messy-looking.

    Practice. Practice it a lot; it's not enough to do it once and hope for the best. It has to be something you work at to make great improvements.

(1)The underlined word “scribble” in Paragraph 2 probably means ________.

A. write quickly and roughly                                B. type simply and correctly

C. paint clearly and neatly                                   D. describe properly and well

(2)According to Paragraph 3, students with good handwriting skill ________.

A. can pass the SAT                                              B. can develop good characters

C. can impress their classmates                           D. can get more job opportunities

(3)Which of the following should you avoid when improving your handwriting?

A. Practicing writing a lot.

B. Writing as fast as you can.

C. Relaxing your hand when holding the pen.

D. Changing your letters till you like how they look.

(4)The text is to present the fact that ________.

A. writing seems to be very important in the SAT

B. those who will go to college have to take the SAT

C. students should practice handwriting more often

D. kids don't know how to write in the computer age

【答案】 (1)A

(2)D

(3)B

(4)C   

【解析】【分析】SAT考试增加了书面表达,但当前学生不注重书写,所以此项改革会督促学生更多的练字。

( 1 )词义猜测题。结合划线部分的上下文,在计算机时代,学生手写的内容已经很罕见,只有一两个单词在行李箱或午餐包上,用来辨认物主,书法在其他场合就像嘟嘟鸟一样灭绝了,故推断学生在课堂上记笔记非常潦草,故选A。

( 2 )细节理解题。根据第三段提到Teachers insist that good handwriting can not only help one's score on the SAT, but also, later on in life, impress potential employers.可知,漂亮的书法不仅仅能在考试中帮助得分,还可以在今后找工作中给雇主留下美好的印象,故选D。

( 3 )细节理解题。根据最后三段的标题Evaluate your writing;Take your time;Practice. Practice it a lot可知,没有提到B项,这是写作中应该避免的。故选B。

( 4 )推理判断题。由于SAT考试增加书面表达,但当前学生不重视书写,所以此项改革会督促学生更多的练字,故选C。

9.阅读理解  

    America is well known for being a melting pot of different ethnic groups and cultures, but nowhere is this diversity more pronounced than in Queens, New York.

    Here, second-generation Puerto Ricans live alongside third-generation Greeks and first-generation Koreans, all united by a common feeling of pride in their American identity. However, they are also proud and curious about their ancestral roots. National Geographic's Genographic Project, also known as the Human Family Tree, set out to trace the origins by examining their genetic makeup using a simple DNA test. What interested them more was something that intrigues us all: the history of our recent ancestry. One recurring theme among immigrants seems to be the hard work and sacrifices that went into building a new life, and how their descendants now feel a duty to honor that effort by working hard too. Here is one Queens resident's story.

    Richard, 38

    My great-grandfather Tomas came to America from Poland when he was fifteen. His mother had died, and his father remarried. Tomas didn't like his stepmother, so he ran away to Belgium, where he boarded a ship to America—without a ticket. Arriving in America with nothing, he got a job on the railroads in California. Then one day he saw an announcement in a newspaper that was read by immigrants. It was from his brother in New York who was also seeking his fortune in America and was looking for him. Tomas got in touch and they had an emotional reunion in New York, where Tomas subsequently settled. This is the story that my grandmother has passed down to us, to my parents, and all my aunts and uncles. She is an amazing woman and I suppose: the one who holds us all together. She's actually quite forgetful now, but she never forgets family details. What that has meant is that all of us have a strong family bond and a strong sense of belonging to a group that has struggled and fought together to steered here.

(1)What is special about Queens?            

A. Conflicting ethnic minorities live here.

B. Many foreigners like to travel to this place.

C. The pronunciation varies from person to person.

D. Many different people and cultures are gathering here.

(2)What does the "one recurring theme" in paragraph 2 refer to?            

A. A sad experience.                                             B. A common subject.

C. An unknown topic.                                          D. An unusual quality.

(3)Which of the following can best describe Tomas?            

A. Brave and independent.                                  B. Tough and honest.

C. Talented and persistent.                                   D. Kind and hard-working.

(4)What can we know about the immigrants from the text?            

A. They are ashamed of their roots.

B. They feel attached to their family.

C. They can't fit in with the new surroundings.

D. They are less interested in recent generations.

【答案】 (1)D

(2)B

(3)A

(4)B   

【解析】【分析】本文是一篇夹叙夹议文,美国是一个种族和文化的大熔炉,尽管移民在美国生活了几代,但他们仍对自己的祖辈感到骄傲和好奇。祖辈的努力和牺牲让他们有强烈的家庭归属感,也激励着他们更加努力。

 (1)考查细节理解。根据第一段中的“America is well known for being a melting pot of different ethnic groups and cultures, but nowhere is this diversity more pronounced than in Queens, New York.”可知,美国是不同种族和文化的大熔炉,但这种多样性在纽约的皇后区最为明显,即:皇后区汇集了不同种族的人和文化。故选D。

 (2)考查词义猜测。根据第二段中的“One recurring theme among immigrants seems to be the hard work and sacrifices that went into building a new life, and how their descendants now feel a duty to honor that effort by working hard too.”移民中……似乎是为了建立新生活他们所付出的努力和牺牲,以及他们的后代应该感到有责任通过努力工作来纪念他们的努力。联系上下文,可知这是很多移民谈到的话题,故推测划线部分的意思是“一个共同的主题” 。故选B。

 (3)考查推理判断。根据最后一段中的“so he ran away to Belgium, where he boarded a ship to America—without a ticket. Arriving in America with nothing, he got a job on the railroads in California.”可知Tomas没有买票一个人坐上了到美国的轮船,到了美国后身无分文在火车站找了一份工作,这些体现了Tomas的勇敢和。故选A。

 (4)考查细节理解。根据第二段中的“What interested them more was something that intrigues us all: the history of our recent ancestry.”和最后一段中的“She's actually quite forgetful now, but she never forgets family details. What that has meant is that all of us have a strong family bond and a strong sense of belonging to a group that has struggled and fought together to steered here.”可知美国移民对他们祖辈的历史更感兴趣;Richard的祖母忘不了家庭细节意味着他们有强烈的家庭纽带和归属感,即这些移民看重家庭以及对家庭的依恋。故选B。

 【点评】本题考点涉及细节理解,词义猜测和推理判断三个题型的考查,是一篇人生感悟类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。

10.阅读理解

    Our mother earth is going through a very tough situation and we, the entire human race, are destroying our environment or unconsciously without even realizing its consequences. Now we have to act very smartly and plan something to sustain what we still have, getting all necessary support from nature to lead healthy lives.

    Gardening is always an excellent and environmentally friendly idea. If you can go for sustainable gardening, then it will be even more useful for all. Gardening is a favorite hobby for many. It is time to channelize your hobby towards a more meaningful motivation.

    When we do gardening we need to use different ingredients to grow plants. Some of them are natural resources like water, soil, sunshine, and many things like this. Using these resources smartly is a part of sustainable gardening. Some simple techniques include: use less water and organic things to grow plants; try to store rainwater so that you can use them for gardening; try using less energy to drive devices; avoid using plastics in any form while gardening; reuse the leaves from your garden to fertilize them. These are the basic sustainable measures. To do so we need to have proper knowledge about gardening and its requirements so that we can use proper resources without wasting any of them.

    In today's busy life we don't get much time to spend on our environment. Gardening gives us a chance to do so. We can also have some pesticide-free and fresh food if we grow them in our garden. This is the right time to do some good to protect our own environment and gardening is one of the easiest ways. Do you want to start gardening, but you're not sure how? Click here: http://www. Garden how to.come.

(1)What does the underlined word “channelize" in Paragraph 2 refer to?            

A. Cause.                          B. Transform.                          C. Direct.                          D. Associate.

(2)Which of the following belongs to a sustainable measure?            

A. Using advanced electrical machines.          B. Avoiding fertilizers.

C. Watering plants with collected rainwater.          D. Clearing away the leaves.

(3)What is the benefit of sustainable gardening?            

A. It requires little water.                             B. It needs no fertilizer.

C. It breaks up plastics.                                  D. It doesn't waste any resource.

(4)Where is the passage probably taken from?            

A. A newspaper.             B. The Internet.             C. A guidebook.             D. A science report.

【答案】(1)C

(2)C

(3)D

(4)B  

【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍怎样合理利用资源发展园艺,不浪费资源,不产生对环境有害的物质以保护地球。

(1)考查词义猜测。本句中channelize来源于channel“渠道,频道”,根据已有的意思于选项相结合可知,channelize为指导,导向的意思,故选C。

(2)考查细节理解。根据第三段中的“try to store rainwater so that you can use them for gardening”可知,使用存储的雨水来浇灌植物,是属于可持续发展的措施,故选C。

(3)考查细节理解。根据倒数第三段中的“To do so we need to have proper knowledge about gardening and its requirements so that we can use proper resources without wasting any of them.”可知,用这样的方法,可以合理利用资源,不浪费资源,故选D。

(4)考查推理判断。根据最后一段中的“Click here: http://www. garden how to.com.”可知,本文来源于网站,故选B。

【点评】本题考点涉及细节理解,词义猜测和推理判断三个题型的考查,是一篇环保类阅读,考生需要准确掌握细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。

11.阅读理解

    The number of giraffes is becoming smaller across Africa, according to the Giraffe Conservation Foundation. The total population has dropped by 40 percent in the last 15 years. Surprisingly, even scientists haven't given much attention to giraffes. We are learning more about their ecology, but what we know is still way behind what we know about other species. "It's a silent extinction," said Dr. Julian Hennessy, a wildlife scientist.

    "The main reason for the smaller number of giraffes is their loss of living places," said Hennessy, "as an increasing part of land is used for farming. But hunting also has a big influence." You might wonder why hunters would focus on giraffes. First of all, once a giraffe is brought down, there is lots of meat with a small amount of effort. Besides, there is another thing encouraging the hunting. In Tanzania, Hennessy says, the latest word on the street is that eating giraffe meat could cure AIDS. Fresh giraffe heads and bones can be sold at prices of up to $140 per piece.

    Another widespread misconception about giraffes is that they are everywhere. Look at kids' books which are full of giraffes. They are always in zoo collections. They can be seen easily, so you don't think we have to worry about them. But the truth is that they are in danger of extinction. There is a lack of right and true data.

    Hennessy and other researchers are now pulling together the data needed to improve the situation of the entire giraffe species and all nine subspecies (亚种). The information will be used to change the giraffe's listing on the International Union for Conservation of Nature Red List, which now lists the species as of "least concern" but two subspecies as "endangered". "It's a lot of work to gather the necessary information," Hennessy says. "And several other giraffe subspecies will be recommended for endangered listings next year or the year after." He hopes that the world will finally start to take notice of how endangered these beloved animals have become.

(1)By saying "It's a silent extinction", Hennessy tells us that ______.            

A. giraffes are unpopular in Africa                      B. the giraffe is always silent in daily life

C. the ecology of Africa needs more attention         D. the extinction occurs without enough attention

(2)What has caused the high price of giraffe meat in Tanzania?            

A. The country's custom.                                      B. The illegal international trade.

C. The cost of hunting a giraffe.                          D. The idea that it's a cure for AIDS.

(3)The misconception in Para. 3 can be corrected by ______.            

A. preventing illegal hunting in Africa                B. rewriting kids' books about giraffes

C. providing reliable data about giraffes            D. spreading scientific knowledge of AIDS

(4)The final purpose of Hennessy's great effort is to ______.            

A. collect more information about giraffes         B. raise public awareness of protecting giraffes

C. prove giraffes will disappear in the next few years         D. work with the International Union for Conservation of Nature

【答案】(1)D

(2)D

(3)C

(4)B  

【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了长颈鹿濒临灭绝的原因,并指出提供准确的数据,提高人们的保护意识至关重要。

(1)考查词义猜测。根据第一段中的“Surprisingly, even scientists haven't given much attention to giraffes. We are learning more about their ecology, but what we know is still way behind what we know about other species.”可知人们对其关注很少,了解很少,这时期灭绝的原因,所以silent extinction 意为在人们不知不觉中灭绝。故选D。

(2)考查细节理解。根据第二段中的“In Tanzania, Hennessy says, the latest word on the street is that eating giraffe meat could cure AIDS. Fresh giraffe heads and bones can be sold at prices of up to $140 per piece.”可知人们认为长颈鹿肉能治愈艾滋病,因此其肉价很贵,故选D。

(3)考查推理判断。根据第三段中的“There is a lack of right and true data.”可知造成人们误解的原因是,缺乏正确真实的数据,再根据第四段中的“Hennessy and other researchers are now pulling together the data needed to improve the situation of the entire giraffe species and all nine subspecies (亚种).”可知要想根正人们的认知,需要提供准确可靠的数据,故选C。

(4)考查写作意图。根据最后一段中的“He hopes that the world will finally start to take notice of how endangered these beloved animals have become.”可知Hennessy的努力的目的是提高公众保护长颈鹿的意识。故选B。

【点评】本题考点涉及细节理解,词义猜测,推理判断和写作意图四个题型的考查,是一篇环保类阅读,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。

12.阅读理解

    Durian(榴莲) is probably the smelliest fruit in the world, letting out an unusual unpleasant smell which would make anyone bring up. However, nobody was aware of what gave this fruit its unique smell, so a team of researchers from Singapore decided to take a look at its genome (基因组) and find out,

    Durian is well-known throughout Southeast Asia as the king of fruits, mostly because of its awful appearance and smell. However, the origin of this unpleasant smell was unknown, so researchers decided to map the genome of the fruit, and find the gene that controlled it. A group of genes, volatile sulfur compounds (含硫化合物), became very active in the fruit, and they were found responsible for resulting in the unpleasant smell.

    The fruit confuses everyone with a sulfuric smell, like rotten onions and ingredients. The smell lasts long, mostly because the fruit contains more volatile sulfur compounds. Other species usually benefit from two gene copies at most, but durian has four, leading to the striking smell.

    However, this smell might be an advantage for durian in the wild. Although we find it unpleasant, many animals might be attracted by it. If they eat the fruit, then they can easily spread its seeds everywhere, thus contributing to the distribution of the species.

    The mapping of the durian genome also showed some other information on the species. First of all, the fruit has an impressive number of genes, namely 46,000. Also, with the help of these genes, they saw how it evolved, and discovered it was related to the cacao tree. All the other discoveries have been published in the journal Nature Genetics.

    Despite the striking smell, many people actually enjoy eating the fruit. However, not all durian species are edible, and some of them may even cause damage to our health, Even so, the fruit is often imported, significantly contributing to the economy.

(1)What give durian its unique smell?            

A. Onions nearby.                                                 B. Two gene copies.

C. Rotten ingredients in it.                                   D. Volatile sulfur compounds.

(2)What does the underlined word “evolved” in Paragraph 5 probably mean?            

A. Developed.                        B. Escaped.                        C. Predicted.                        D. Tolerated.

(3)What can we infer from the text?            

A. No birds enjoy eating durian.                         B. Durian can be planted all over the world.

C. Some of durian species can not be eaten.         D. Durian has no relationship with the cacao tree.

(4)What's the best title for the text?            

A. What's Durian?                                                 B. The Influence of the Smell

C. The Distribution of Durian                               D. The Mystery of the Unpleasant Smell of Durian

【答案】(1)D

(2)A

(3)C

(4)D  

【解析】【分析】本文是一篇说明文,新加坡的研究者找出导致水果有难闻气味的原因就是水果中含有的挥发性硫化合物非常活跃,这种气味对于野外生存榴莲来说有利于吸引动物来吃这种水果,同时传播种子。

(1)考查细节理解。根据第二段中的“so researchers decided to map the genome of the fruit, and find the gene that controlled it. A group of genes, volatile sulfur compounds (含硫化合物), became very active in the fruit, and they were found responsible for resulting in the unpleasant smell.”可知,研究人员找到一组基因——挥发性硫化合物(South-Type),在水果中非常活跃,发现是它们导致了这种难闻的气味。故选D。

(2)考查词义猜测。根据倒数第二段内容可知,研究者画出了榴莲的基因图。通过基因图,发现了这种水果的基因庞大,有46000条基因。在这些基因的帮助下,他们了解了榴莲的基因如何演变的,并发现榴莲与可可树有关。A项develop“使进化”,与划线词 evolved 是同义词。故选A。

(3)考查推理判断。根据最后一段中的“not all durian species are edible, and some of them may even cause dam6.age to our health,”可知,并不是所有的榴莲都是能吃的,有些榴莲是不可以吃的。由此可推断出选C。

(4)考查主旨大意。文章说榴莲可能是世界上最臭的水果,但没有人知道原因。新加坡的研究者决定来查明原因。最后通过绘制的榴莲基因图发现了它难闻气味的原因。由此可知,本文最好的题目应该是“榴莲难闻之谜”最为适合,故选D。

【点评】本题考点涉及细节理解,推理判断,词义猜测和主旨大意四个题型的考查,是一篇科普类阅读,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。

13.阅读理解

    Home Laundry Automatic Dryer Product

    Full Two Year Warranty(保修)

    Limited Five Year Warranty on Cabinet(机箱)

    Warranty Provides for:

    FIRST TWO YEARS Amana will repair or replace any faulty part free of charge.

    THIRD THRU FIFTH YEARS Amana will provide a free replacement part for any cabinet which proves faulty due to rust(生锈).

    Warranty Limitations:

    Warranty begins at date of original purchase.

    Applies only to product used within the United States or in Canada if product is approved by Canadian Standards Association when shipped from factory.

    Products used on a commercial or rental basis not covered by this warranty.

    Service must be performed by an Amana servicer.

    Adjustments covered during first year only.

Warranty Does Not Cover It If:

    Product has damage due to product change,connection to an improper electrical supply> shipping and handling, accident, fire, floods, lightning or other conditions beyond the control of Amana.

    Product is improperly installed(安装)or applied.

    Owner's Responsibilities:

    Provide sales receipt.

    Normal care and repair.

    Having the product reasonably accessible for service.

    Pay for service calls related to product installation or usage instructions.

    Pay for extra service costs, over normal service charges, if servicer is requested to perform service outside servicer^ normal business hours.

    In no event shall Amana be responsible for consequential damages(间接损坏).

    This warranty gives you specific legal rights, and you may have others which vary from state to state For example, some states do not allow the exclusion(排除)or limitation of consequential damages, so this exclusion may not apply to you.

(1)According to Warranty Limitations, a product can be under warranty if      .            

A. used in the U.S.A                                              B. rented for home use

C. repaired by the user himself                           D. shipped from a Canadian factory

(2)According to Owner's Responsibilities, an owner has to pay for        .            

A. the product installation                                   B. a servicer's overtime work

C. the loss of the sales receipt                             D. a mechanic's transportation

(3)Which of the following is true according to the warranty?            

A. Consequential damages are excluded across America.         B. A product damaged in a natural disaster is covered by the warranty.

C. A faulty cabinet due to rust can be replaced free in the second year.         D. Free repair is available for a product used improperly in the first year.

【答案】(1)A

(2)B

(3)C  

【解析】【分析】本文这是一张保修单,属于说明文,对家用自动干洗机的保修时限、保修服务范围、购买者所负的责任、不属于保修服务内容以及对结果性损失不负任何责任诸方面进行了详尽说明。

(1)考查细节理解。根据“Warranty Limitations:• Applies only to product used within the United States”可知,根据保修,如果在美国使用,产品可以在保修期内。故选A。

(2)考查细节理解。根据“Owner's Responsibilities:• Pay for extra service costs, over normal service charges”可知,根据业主的责任,业主必须为服务人员的加班工作支付费用。故选B。

(3)考查细节理解。根据“FIRST TWO YEARS Amana will repair or replace any faulty part free of charge.”可知,一个有缺陷的橱柜在第二年就可以被替换掉。故选C。

【点评】本题考点涉及细节理解题型的考查,是一篇生活类阅读,要求考生准确掌握细节信息,结合题目要求,选出正确答案。

14.阅读理解  

    As a volunteer teacher, I moved into an apartment with eagerness. Sorting all the necessary paperwork out, I got ready to start my work. Great, or so I thought. At 4 a.m. and at several intervals after that, I was rudely awaken by the cock that lives opposite me. Fantastic! I now have 5 extra alarms every morning.

    In the following weeks, I also started to notice a trend. Things in my flat started to break at the rate of one object per day, like the hot water line, bowls, cups, shower, doors or glass shelves. Yes, I am clumsy but things just fell apart. If it wasn't broken, it would either be dirty or missing. Using my washing basket for the first time was pretty disgusting. When I took out my clothes, they were swiftly followed by a hundred or so bugs that were living in the bottom.

    As for the general Lack of equipment in the hose, there was no oven. tin opener, or sharp knives. It turns out making a vegetarian burger from scratch wasn't the best idea. I had a small microwave and a grill. I thought the general understanding was never to put metal in a microwave but I went on. Smoke soon started to appear. I'm not quite sure if it was the burger or the grill but as soon as I opened the door, the electricity cut out, I spent the fallowing 10 minutes in a dark, smoky room hunting for the power switch using the light from my mobile phone, which broke the week after and left me without a connection to the outer world.

    Luckily, I'm now borrowing a phone and my luck has returned. No more things have broken (probably because there is nothing left to break). I am learning how to adapt to life with limited, broken utensils (用具).

(1)How did the author feel about her new life upon her arrival?            

A.She was nervous to kick off the new job.

B.She was annoyed with the rude students.

C.She was full of enthusiasm about her new life.

D.She was satisfied with five alarm clocks in her room.

(2)What was the trend in the following weeks?            

A.Her flat became dirtier.

B.she developed disability.

C.Things began to go wrong.

D.More clothes needed mending.

(3)What happened when the author was making a burger?            

A.She suffered a big fire.

B.She made a terrible mistake.

C.She was seriously injured.

D.She broke her phone accidentally.

(4)What can be inferred about the author from the end of the passage?            

A.She will go on living here.

B.She will resign from her job.

C.she will more into a new flat.

D.She will buy new daily necessities.

【答案】 (1)C

(2)C

(3)B

(4)A   

【解析】【分析】本文为一篇记叙文,作者去西班牙的一个漂亮小岛上做英语老师,虽然拥有自己的公寓,可是里边的生活用具很老旧,给作者的生活带来了诸多不便。这让作者学会了如何利用有限的生活用品去生活。

 (1)考查细节理解。根据第一段中的“As a volunteer teacher, I moved into an apartment with eagerness. Sorting all the necessary paperwork out, I got ready to start my work. Great, or so I thought.”可知,作者怀着迫切心情搬进公寓,整理好各种文件做好开始工作的准备,心想一切还不错。所以作者刚到的时候是满怀热情的。故选C。

 (2)考查推理判断。根据第二段中的“Things in my flat started to break at the rate of one object per day, like the hot water line, bowls, cups, shower, doors or glass shelves.”;以及“If it wasn't broken, it would either be dirty or missing. Using my washing basket for the first time was pretty disgusting. When I took out my clothes, they were swiftly followed by a hundred or so bugs that were living in the bottom.”可知,接下来的几周作者所住的房子里东西每天损坏一件,不坏的东西要么脏了,要么找不到了,洗衣篮里都是虫子。据此可推知,事情开始出问题。故选C。

 (3)考查细节理解。根据第三段中的“ I thought the general understanding was never to put metal in a microwave but I went on Smoke soon started to appear.”可知,作者本来知道不能把将金属烤架放进微波炉里,但是她还是这样做了,导致冒烟,发生了故障。据此可知,作者在做汉堡时犯了个错误。故选B。

 (4)考查推理判断。根据最后一段中的“ I am also learning how to adapt to life with limited, broken utensils(用具)”可知,作者还在学习如何利用有限的破旧的日常用品适应生活,因此推测她还会继续住在这里。故选A。

 【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇故事类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。

15.阅读理解  

    United States health officials are urging people to stop using electronic cigarettes, known as e-cigarettes. The call to action came after such products were linked to health problems. Five deaths have also been reported. E-cigarettes are a popular substitute for smoking products. The electronic devices heat liquid that includes flavoring, nicotine and other chemicals into vapor—very small particles that users breathe in. Nicotine is found in many plants, including tobacco. E-cigarettes or similar devices also can provide THC or other substances to users. THC is the natural chemical present in marijuana(大麻) plants that gives users the mental state known as a "high".

    E-cigarettes are said to be safer than normal cigarettes because they do not create the cancer-causing byproducts of burning tobacco. Yet health officials say e-cigarette users have reported shortness of breath and other breathing problems, such as coughing and chest pain. Some have been sick to the stomach, felt very tired, suffered weight loss or developed high body temperatures. One report noted that most of the 53 illnesses reported in Illinois and Wisconsin were related to THC vaping(气化) products. But nearly 20 percent of the patients inhaled(吸入)substances like nicotine from e-cigarettes. Most of the reported cases were of young men.

    The report found that, "Since no single product or substance has been associated with the illness, persons should consider not using e-cigarettes while this investigation is ongoing." Last November, The Centers for Disease Control and Prevention, or CDC, reported that "e-cigarette use increased considerably among U.S. middle and high school students during 2017—2018." Among high school students, it found e-cigarette use rose from 220,000 students in 2011 to 3.05 million in 2018.

    On Monday, the Food and Drug Administration, or FDA gave a warning to JUUL Labs, maker of the best-selling e-cigarettes. The FDA accused the company of illegally marketing its products as being "safer than cigarettes" without the agency's approval. In a statement, the FDA's acting commissioner said that, "JUUL has ignored the law, and has made some of these statements in school to our nation's youth." A JUUL spokesman said the company is studying the FDA's comments and "will fully cooperate".

(1)Which of the following can best describe e-cigarettes?            

A.Deadly.

B.Harmless.

C.Infectious.

D.Effective.

(2)What change will be caused when smokers inhale e-cigarettes containing THC?            

A.They will be healthier.

B.They will lose weight.

C.They will feel excited.

D.They will be peaceful.

(3)What information about JUUL Labs can we get from the last paragraph?            

A.Students became its main marketing targets.

B.FDA didn't agree on its way of promoting its products.

C.It completely denied what it was accused of.

D.E-cigarettes were invented by it.

(4)What can be the best title of the passage?            

A.Say "No" to cigarettes

B.A sharp rise of e-cigarettes use among young people.

C.Safer e-cigarettes are needed for health.

D.E-cigarettes—a potential killer.

【答案】 (1)A

(2)C

(3)B

(4)D   

【解析】【分析】本文是一篇新闻报道,美国卫生敦促人们停止使用电子烟,电子烟同人们的健康问题有关。并介绍电子烟是怎样危害人们健康的。

 (1)考查推理判断。根据第一段中的“United States health officials are urging people to stop using electronic cigarettes, known as e-cigarettes. The call to action came after such products were linked to health problems. Five deaths have also been reported.” 美国卫生敦促人们停止使用电子烟。在这些产品被发现与健康问题有关后,呼吁采取行动。另外报道有五人死亡。由此可推断,电子烟不但影响人们健康,而且有可能是致命的,故选A。

 (2)考查推理判断。根据第二段中的“E-cigarettes or similar devices also can provide THC or other substances to users. THC is the natural chemical present in marijuana(大麻) plants that gives users the mental state known as a ‘high’. ”电子烟或类似的设备也可以向使用者提供THC或其他物质。THC是存在于大麻植物中的自然化学物质,给予使用者一种“high”的心理状态。这里的“high”指的是喝醉或者吸毒后的那种兴奋的状态,因此使用者吸入了含有THC的电子烟会感到兴奋,故选C。

 (3)考查推理判断。根据最后一段中的“On Monday, the Food and Drug Administration, or FDA gave a warning to JUUL Labs, maker of the best-selling e-cigarettes. The FDA accused the company of illegally marketing its products as being ‘safer than cigarettes’ without the agency's approval. ”周一,美国食品和药物管理局(FDA)向畅销电子烟的制造商JUUL Labs发出了警告。FDA指控该公司未经FDA批准,非法销售其产品,称其“比香烟更安全”。由此可知FDA不同意其销售此产品,故选B。

 (4)考查主旨大意。本文主要讲述美国卫生敦促人们停止使用电子烟,电子烟同人们的健康问题有关并介绍电子烟是怎样危害人们健康的。中心思想强调的就是电子烟危害人们的健康。D选项E-cigarettes—a potential killer“电子烟—一个潜在的杀手”,符合本文中心思想,故选D。

 【点评】本题考点涉及推理判断和主旨大意两个题型的考查,是一篇新闻报道,考生需要根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。

16.阅读理解

    LOS ANGELES — Kobe Bryant is a winner in retirement, too. The former Los Angeles Lakers star won an Oscar in the animated short category for "Dear Basketball," a poem he wrote after ending his 20-year career on the court in 2016.

    He'll add it to an already jammed trophy collection that includes five NBA championships with the Lakers, two Olympic gold medals, NBA Finals most valuable player awards, a league MVP award and four All-Star game MVP awards.

    As executive producer, Bryant accepted his golden Oscar statue from "Star Wars" star Mark Hamill on Sunday night. He shared the award with Disney animator Glen Keane.

    Among those offering their congratulations via Twitter were Hall of Famers Magic Johnson, Bill Russell and Shaquille O'Neal, Bryant's former Lakers teammate who admitted, "I'm jealous!"

Since hanging up his basketball shoes, Bryant has thrown himself into business (a new Nike shoe) and various forms of storytelling.

    "As basketball players, we're told to shut up and dribble," Bryant said on stage. "I'm glad we did a little bit more than that."

    He thanked his wife, Vanessa, and his three daughters, naming each of them. He spoke a few words of Italian — a language he learned as a child growing up in Italy — and closed by telling them, "You are my inspiration."

(1)According to the passage, Kobe Bryant won the Oscar because of_________.            

A. his taking part in the animation movie           B. his famous reputation in basketball

C. his poem written after his former career         D. his winning in the animated short category

(2)Which of the following can replace the underlined word "trophy"?            

A. award                            B. present                            C. harvest                            D. possession

(3)Where is the passage most probably taken from?            

A. A personal diary              B. A science report              C. A newspaper              D. A textbook

【答案】(1)C

(2)A

(3)C  

【解析】【分析】本文是一篇新闻报道,洛杉矶-科比也是一个退休的胜利者。退役后的科比仍然在不断刷新自己的奖牌数量,这位前洛杉矶湖人球星因《亲爱的篮球》获得了动画短片奖。

(1)考查细节理解。根据第一段中的“The former Los Angeles Lakers star won an Oscar in the animated short category for ‘Dear Basketball,’ a poem he wrote after ending his 20-year career on the court in 2016.”得知科比的获奖原因是一首他写的诗。故选C。

(2)考查词义猜测。根据第二段中的“…includes five NBA championships with the Lakers, two Olympic gold medals, NBA Finals most valuable player awards, a league MVP award and four All-Star game MVP awards.”可知这里在讲科比获得的各种奖项。故选A。

(3)考查文章出处。根据新闻报道的特点,一般报道的开头是大写的地方名,并且第一段将报道的主要内容呈现。故选C。

【点评】本题考点涉及细节理解,词义猜测和文章出处三个题型的考查,是一篇新闻报道,考生需要准确掌握细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。

17.阅读理解

    It was when I was walking to my office, trailed by three young people whose ages ranged from 16 to 25, flowing down the corridor behind me like the tail of a kite, that I thought of it for the first time.

    This could be because I am not actually a mother. Until recently, I was not a "real" stepmother either. But I have been living with the man who is now my husband, Bernardo for 10 years and in those 10 years, not only have his younger daughters spent every other weekend and half of their school holiday with us but also his son has lived with us full-time. In fact, when Bernardo asked me to move in, he asked his son for permission first.

    Being a step mum is hard enough but being a sort-of-step-mother is about the most awkward position a mature woman can find herself in. With my sort-of-steppies, I have occupied a place of influence, power and sometimes extreme anger by turns. I have stepped on a delicate path between being a grown-up friend, a bridge of influence with their father, the woman of the house, and a figure of authority – but not too much.

    Love the kids or hate them, you must always remember that no matter how much you cook, clean, hug, comfort and discipline, you will never actually count.

    To survive, I trained myself to love the stepkids as hard as I could, but not to care. It's a handy piece of good mental health trickery I recommend to anyone in my position. I can help with homework, yes, but not bother about the results of that homework. I can teach them good manners, but not care about the bad habits they learn at home. Semi-detached is the position.

(1)Which of the following is true about Bernardo?            

A. Bernardo seldom cares about the kids.          B. Bernardo dislikes living with his kids.

C. Bernardo respects the opinion of his kids.         D. Bernardo doesn't recognize his wife as a "real" stepmother.

(2)What does the author think of her role in the family?            

A. She was totally favored by the kids.               B. She has acted as an enemy of the kids.

C. She didn't have any influence in the family.         D. She was the communication bridge between kids and their father.

(3)What's the author's advice for stepmothers in the last paragraph?            

A. Be partly engaged in kids' life.                        B. Care little about kids' behavior.

C. Seldom get involved in kids' homework.         D. Become the absolute authority of the family.

【答案】(1)C

(2)D

(3)A  

【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了作为一个继母应该如何与孩子相处才是一个适当的度。

(1)考查推理判断。根据第二段中的“In fact, when Bernardo asked me to move in, he asked his son for permission first.”Bernardo再婚让妻子搬进家里,还要征求孩子们的同意,由此可推断出Bernardo尊重孩子的意见。故选C。

(2)考查细节理解。根据第三段中的“I have stepped on a delicate path between being a grown-up friend, a bridge of influence with their father, the woman of the house, and a figure of authority ...”我走上了一条微妙的道路,既是成年孩子的朋友,又是孩子与父亲的之间影响的桥梁,既是家里的女主人,又是权威人物…”故选D。

(3)考查推理判断。根据最后一段中的“It's a handy piece of good mental health trickery I recommend to anyone in my position. I can help with homework, yes, but not bother about the results of that homework. I can teach them good manners, but not care about the bad habits they learn at home. Semi-detached is the position.”可知,作者对于继母的建议就是部分地参与到孩子们的生活中。故选A。

【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇生活类阅读,考生需要准确掌握细节信息,同时根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。

18.阅读理解  

    There are lots of ways to educate yourself on the Internet. You can find photos, documents, and films on almost any topic you can imagine. And at www.ted.com, you can access lectures by artists, scholars, designers, technicians and others.

    TED began in 1984 as a conference that brought together individuals from the fields of technology, entertainment and design. It was intended to be a one-time event focusing on technology and design. The event ended up losing money, and it was six years before the founders tried it again. This time it worked, and since 1990, the TED conference has been an annual event. There are now two held every year, with topics as diverse as music, medicine, and money. Other specialized spin-off conferences address narrower issues.

    The TED website came from a desire to share the conferences with the world, to "offer free knowledge from the world's most inspired thinkers," as the website puts it. The current version of the site was launched in April 2007, and contains videos of talks given at the TED conferences around the world. The talks are transcribed into hundreds of languages.

    The TED website is owned by the Sapling Foundation, a non profit devoted to fostering the spread of great ideas. The Sapling foundation acquired TED in 2001. Since then, it has been focusing on using TED to broadcast ideas that might change the world.

    TED, of course, isn't immune to criticism. It's been called elitist(精英) for its high ticket prices (more than 6,000 dollars total). It's been accused by a few people of censorship for not publishing their talks. One controversial speaker was upset about being criticized by the conference's host afterward.

    The complaints, however, seem to be relatively few for such a large, long-running organization. And accusations of elitism ring hollow when so much is given away for free on TED's website. Whatever its failings, TED is a source of inspirational information for those who seek it out.

(1)What is the main topic of the article?            

A.The case against TED

B.What's on TED today.

C.Pros and cons of www.ted.com.

D.What is TED

(2)Which of the following statements is NOT true?            

A.The TED conference came after the success of www.ted.com.

B.Two TED conferences are now held every year.

C.TED talks are available in many languages.

D.The Sapling Foundation owns www.ted.com.

(3)From the last two paragraphs, we can infer that ________.            

A.it is accepted to all involved that some TED talks might not be published

B.the host of the conference is one who plays a supportive role to the speakers

C.TED is criticized for giving special treatment to the wealthy or powerful

D.the negative comments on TED greatly affects its reputation

(4)This author probably believes that________.            

A.TED is elitist

B.TED is beneficial

C.TED isn't important

D.TED is the best website

【答案】 (1)D

(2)A

(3)C

(4)B   

【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了TED以及它的历史发展。

 (1)考查主旨大意。根据第一段中的“And at www.ted.com, you can access lectures by artists, scholars, designers, technicians and others.”在www.ted.com,你可以访问艺术家、学者、设计师、技术人员和其他人的演讲。以及以下几个段落的内容,可知这篇文章的主题是“TED是什么”,故选D。

 (2)考查细节理解。根据第三段中的“The TED website came from a desire to share the conferences with the world, to ‘offer free knowledge from the world's most inspired thinkers,’ as the website puts it.”TED网站源于一种与世界分享会议的愿望,用网站的话说,就是“向世界上最有灵感的思想家们提供免费的知识”。可知,“TED大会是在www.ted.com网站成功之后召开的”这种表述错误,故选A。

 (3)考查推理判断。根据倒数第二段中的“TED, of course, isn't immune to criticism. It's been called elitist(精英) for its high ticket prices.”当然,TED也免不了受到批评。它因其高昂的票价被称为精英主义;以及最后一段中的“And accusations of elitism ring hollow when so much is given away for free on TED's website.”而当这么多东西在泰德的网站上免费赠送时,精英主义的指责就显得空洞了。可推断出,TED因给予富人或有权势的人特殊待遇而受到批评,故选C。

 (4)考查推理判断。根据最后一段中的“Whatever its failings, TED is a source of inspirational information for those who seek it out.”不管它的缺点是什么,TED都是那些寻找它的人鼓舞人心的信息来源。可推断出,这位作者可能认为TED是有益的,故选B。

 【点评】本题考点涉及细节理解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇文化类阅读,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。

19.阅读理解

    Dogs were living as companions to the early settlers of North America over 10,000 years ago. The oldest domestic dogs in the Americas were thought to be around 9500 years old. Angela Perri of Durham University, UK, and her colleagues have carried out fresh radiocarbon dating on the two dog skeletons that gave this date, discovered in the prehistoric Koster site in Illinois, and found they were even older: around 10,100 years old.

    A third dog from another Illinois site called Stilwell II was older still, at 10,190 years old. That makes it the oldest known domesticated dog in the Americas. The team concluded that all three dogs were domesticated as they skeletons were complete and unskinned, and so hadn't been butchered for food. They had also been carefully buried, evidence they were valued by their owners. The Stilwell II dog, which probably resembled a small English settler, was under what seemed to be the floor of a living area. It is unclear why it took so long for tame dogs to arrive in the Americas, given that they were domesticated at least 14,000 years ago in Eurasia. By this time, people were already moving into North America from Siberia; there is evidence some reached Chile 18,500 years ago. Geneticists have found signs of at least three waves of migration over the following millennia. There is no evidence that domestic dogs accompanied them. “We don't know if dogs were part of the first waves of immigration to the Americas" says Luc Janssens of Ghent University in Belgium. "It could be so, but no archaeological bones have yet been found." It is "overwhelmingly probable" that some of the early settlers did bring dogs to the Americas, but they may not have had "the time or the spiritual compulsion to bury them", says Pat Shipman of Pennsylvania State University.

(1)How old is the oldest known domestic dog in the Americas7            

A. About 9500 years.          B. About 10,100 years.          C. 10,190 years.          D. 18,500 years.

(2)The underlined word "butchered" in the fourth paragraph could be replaced by.            

A. killed                                B. bought                                C. trained                                D. raised

(3)What is the attitude towards when tame dogs arrived in the Americas in the last three paragraphs?            

A. Undoubted.                      B. Unsure.                      C. Indifferent.                      D. Unconfident.

(4)What is the main topic of this passage?            

A. The earliest domestic dog in the Americas.         B. The first dog arriving in the Americas.

C. How dogs were domesticated in the Americas.         D. When the oldest dog was found in the Americas.

【答案】(1)C

(2)A

(3)B

(4)A  

【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了大概一万年以前就在北美成为人类伙伴的狗的种类。

(1)考查细节理解。根据第二段中的“A third dog from another Illinois site called Stilwell II was older still, at 10,190 years old. That makes it the oldest known domesticated dog in the Americas.”可知,美洲最古老的家犬有10,190年。故选C。

(2)考查词义猜测。根据第二段中的“The team concluded that all three dogs were domesticated as they skeletons were complete and unskinned, and so hadn't been butchered for food. They had also been carefully buried, evidence they were valued by their owners. ”研究小组得出的结论是,这三种狗都是被驯化的,因为它们的骨骼是完整的,没有皮肤的,所以没有被宰杀作为食物。他们也被仔细地埋葬了,证据表明他们是被主人重视的。关键词buried,可知划线词的意思是“杀死”,故选A。

(3)考查推理判断。根据第二段中的“It is unclear why it took so long for tame dogs to arrive in the Americas, given that they were domesticated at least 14,000 years ago in Eurasia.”可知,对到达美洲的驯服的狗态度是不确定。故选B。

(4)考查主旨大意。根据第一段中的“Dogs were living as companions to the early settlers of North America over 10,000 years ago. The oldest domestic dogs in the Americas were thought to be around 9500 years old.”可知,美洲有最早的家犬。故选A。

【点评】本题考点涉及细节理解,词义猜测,推理判断和主旨大意四个题型的考查,是一篇科普类阅读,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。

20.阅读理解

    Samanta Schweblin, one of the best young Spanish language novelists nominated (提名) by British literary magazine Granta, has visited Beijing to promote the first Chinese edition of a collection of her short stories. The collection, Birds in the Mouth, has been translated and published by Shanghai-based publisher Reader.

    “Sometimes I hold the Chinese edition and choose a story at random and try to guess which one it is. But it is almost impossible for me; even the length is different.” says Schweblin. “When a book is translated into a Western language, I can at least understand some parts of my stories, and therefore suffer some doubt about the quality of the translation. But my Chinese edition is more like an act of faith.”

    Born in Argentina in 1978, Schweblin says she is influenced by the literary traditions of the La Plata area, home to many famous Latin-American novelists.

    Interested in writing stories of ordinary lives where suddenly something extraordinary happens, something new, strange or unknown, she thinks, “The stranger and the unknown are not always related to ghosts or aliens, but can be something related to the known world, something that actually could happen.”

    Birds in the Mouth tells of a divorced father who worries about his 13-year-old daughter and her mysterious appetites. It turns out that his daughter eats live birds.

    The idea for this story came to Schweblin when she was browsing the Internet, “Click, click, click, a picture of a little girl who looks frightened with her hands covering her mouth came to my eyes. Little by little, I developed the story in my mind, and then wrote it down” recalls Schweblin.

    Although there are elements of violence and bloodiness in Schweblin's stories, she skillfully hides them, thinking the trick to writing a thrilling story is to stop the monster from appearing, while maintaining a frightening and mysterious atmosphere.

(1)Samanta Schweblin came to China to        .            

A. pay a visit to Beijing                                         B. translate her stories into Chinese

C. help to make her book more popular            D. publish her collection

(2)When mentioning her Chinese edition, Schweblin thinks        .            

A. she suffers some doubt about the quality of the translation          B. her Chinese edition is slightly different from the original one

C. she can understand some parts of her Chinese edition          D. she has a strong belief in her Chinese edition

(3)From the passage we can tell, the author,            .            

A. has an appetite for writing something extraordinary          B. got the idea of her story Birds in the Mouth by design

C. tried to quit describing violent and bloody scenes in her story          D. thinks her writing style is mainly affected by some famous native novelists

(4)We can probably read the passage in         .            

A. a textbook                    B. a newspaper                    C. a report                    D. a science fiction

【答案】(1)C

(2)D

(3)A

(4)B  

【解析】【分析】本文为应用文。主要对英国文学杂志《格兰达》提名的最年轻的西班牙小说家之一Samanta Schweblin及其作品进行了简单的介绍。

(1)细节理解题。根据第一段1.Samanta Schweblin, …has visited Beijing to promote the first Chinese edition of a collection of her short stories. 来北京是促销她的第一个中文版的短篇小说。由此可知,Samanta来中国就是为了让她的书受欢迎。故答案选C。

(2)细节理解题。根据第二段最后一句“But my Chinese edition is more like an act of faith”faith与belief是同义词。由此可知,提及她的中文版的书时,她对自己的中文版本很有信心。故答案选D。

(3)推理判断题。文中第四段提到作者写的故事中关于平凡生活中突然发生了一些不寻常的事情,一些新的、奇怪的或未知的事情,她认为这与人们已知世界有关的,有可能发生的。第五段与第六段中的女孩吃鸟的故事,第七段中说作者的故事有暴力与血腥的元素,她的故事有一种惊悚与神秘。可知作者喜欢写一些不同寻常的东西,分析选项可知A项(渴望写出一些不同寻常的东西)符合题意,故答案选A。

(4)推理判断题。Samanta Schweblin是英国文学杂志《格兰达》提名的最年轻的西班牙小说家之一,本文中对她及其作品进行了简单的介绍。因此可推断出本文有可能在报纸上看到。故答案选B。

【点评】推理题的解题方法

1. 抓住特定信息进行逆向或正向推理。2.  整合全文(段)信息进行推断。3. 利用语境的褒贬性进行信息推断。 4. 根据文章的结论推断作者的态度。5. 根据上下文的逻辑得出结论。 6. 结合已有的知识进行推断。

文档

高二英语阅读理解题20套(带答案)及解析

高二英语阅读理解题20套(带答案)及解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解   Haveyoueverlostyourcaronaparkinglot?Ithappens.Youparkandgoshopping.Whenyougetback,youhavenoideawhereyourcaris.Itcanbediscouraging.   Youdon'tneedtoinstall(安装)anexpensiveGPSsystemtokeeptrackofyourcar.That'stooex
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top