最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

03 2021年中考英语试卷(湖北荆州)

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-10-02 18:53:22
文档

03 2021年中考英语试卷(湖北荆州)

032021年中考英语精选仿真模拟试卷(湖北荆州)一、单选题1.---IsJason________honestboy?---Ofcourseheis.That’swhyheis__________mostpopularboyinhisclass.A.an;the.an;aC.a;the.a;a2.—WeshouldgivetheelderlyinNantongasmuchhelpaswecantomakeourcitymorecivilized.—Iagree._________,wesho
推荐度:
导读032021年中考英语精选仿真模拟试卷(湖北荆州)一、单选题1.---IsJason________honestboy?---Ofcourseheis.That’swhyheis__________mostpopularboyinhisclass.A.an;the.an;aC.a;the.a;a2.—WeshouldgivetheelderlyinNantongasmuchhelpaswecantomakeourcitymorecivilized.—Iagree._________,wesho
03 2021年中考英语精选仿真模拟试卷(湖北荆州)

一、单选题

1.---Is Jason________ honest boy?

--- Of course he is .That’s why he is__________ most popular boy in his class.

A.an; the .an; a

C.a; the .a; a

2.— We should give the elderly in Nantong as much help as we can to make our city more civilized. 

— I agree. _________,we should keep in touch with them as often as we can.

A.Above all .In all .After all .At all

3.I like this dress very much. It      soft and smooth.

A.feels .touches .is felt .is touched

4.Bob has few friends here, so he often stays at home by himself and feels ________.

A.alone .happy .excited .lonely

5.My mom became  ________when she saw my dirty room.

A.mad .thankful .spare .sleepy

6.—How are things going? —_________

A.Thank you.

B.Everyone is OK.

C.Very well.

7.–I’d like to go to the cinema with them.        --______.

A. So would I.  B. So had I

C. . So I would.

8.The beautiful ring is made __________silver and it was made_________ France.

A.of; by .of; in .from; by

9.--Who lives with Mr. Robert?

--_______. He lives alone.

A.Somebody .Anybody .Everybody .Nobody

10.Without______,we can't do many things such as watching TV or using washing machines.

A.water .electricity .air

二、完型填空

 classroom and gave the students an unusual test. She    11    the paper and asked her students to turn the page and begin. To everyone’s    12    , there were no questions, just a black dot(点)in the center of the page.

The teacher saw the expression on everyone’s    13    and said, “I want you to write what you see there.” The students were    14    but got started on the hard task. At the end of the class, the teacher took all the answer papers and started    15    each one of them. All of them described the black dot and tried to explain where it was on the paper.

After all had been read, the classroom was    16    . The teacher began to explain,“I’m not going to grade you according to this. I just wanted to give you something to think about. No one wrote about the white part of the paper.    17    focused on the black dot. The same happens in our lives. We have a white paper to enjoy, but we    18    focus on the dark spots. Our life is a gift filled with love and care. We always have reasons to celebrate----friends that help us of jobs that support our lives.”

“However, we keep focusing only on the dark spots, the health problems, the lack of money or the bad relationship with a family member. The dark spots are really annoying,    19    they are very small. Take your eyes away from the black spots in your life. Enjoy each moment that life gives you .    20    happy and live a positive life !”

11.A.gave out .gave up .gave in .gave for

12.A.joy .surprise .disappointment .regret

13.A.mouth .hands .face .eyes

14.A.excited .tired .confused .worried

15.A.looking .watching .visiting .reading

16.A.quiet .noisy .clean .bright

17.A.Anyone .Everyone .Nobody .Somebody

18.A.never .seldom .sometimes .always

19.A.and .or .but .because

20.A.Do .Have .Enjoy .Be

三、阅读单选

①Find your passion(激情) and what kind of person you are. Whether it’s dance, basketball, or drawing, the important thing is that you have found something you are interested in. 

②Talk to people you wouldn’t usually talk to. Meet new people, find new friends and even talk to people you don’t like. It will show what a great person you are. You never know what will happen after high school. 

③Take part in at least one contest. This will give you tears of laughter, happiness and memories. 

④Get a job. This will help you see what it’s like to have responsibility(责任). It can also help you make a little money to spend on yourself. 

⑤Take a trip with your friends. It doesn’t matter where you go or what you do. The memories will happen on the way and go on till the final place. 

⑥Do your best at school. Don’t ever get lazy. Working hard now will help you in the future.

21.The writer mainly tells you six things you should do __________.

A.in your high school years .at the beginning of your high school years

C.before your high school begins .after you finish your high school

22.The writer advises that you should talk to the people you don’t like because __________.

A.you will feel sorry if not .it will show how great you are

C.you can show how clever you are .it can make you study better

23.From Point ③, we know that we can __________ in a contest.

A.get lots of tears .have a strong body

C.get good grades in high school .have different feelings and memories

24.Which of the following you’d better NOT do according to the passage?

A.Find your interest. .Get a job.

C.Take a trip with your friends. .Get lazy.

25.What’s the main idea of the passage?

A.Have a happy school life. .How to get along with your schoolmates.

C.Ideas of successful high school life. .Make your school life easy.

A Child’s Gift

I help to look after some old ladies at the old people’s home every week. I’d like to bring them a little happiness. 

This afternoon when I was about to go there, the telephone rang. It was my husband. “Sorry, dear, but I have to work late in my shop today. So you have to take Taylor home after school.” I decided to take my son with me to the old people’s home for the first time because I couldn’t find any friend to help.

With my new partner, I started my work. I found that just when we wanted to leave their rooms, my son kissed everyone on their faces and whispered(低声说) something in their ears. Every lady looked happy.

Later in the evening, my husband asked how my work goes on. 

“It’s lots of fun,” I said. “We are quite a pair. When Taylor kisses to the ladies, it surely makes them happy, especially when he whispers in their ears.”

“What do you whisper about?” asked my husband.

Looking up at his dad and me with his big brown eyes, he told us, “ I whisper, ‘I love you, Grandma. And I just want you to know that you look so beautiful today.’”

I asked, “Why do you do that?”

He said, “I just know it can make them feel good.”

26.Where did the writer help the ladies?

A.At Taylor’s school. .At her friend’s house.

C.At her husband’s shop. .At the old people’s home.

27.Why did the writer take her son to meet the ladies?

A.Because the ladies wanted to see her son. .Because he was good with the old ladies.

C.Because no one could look after him for her. .Because Taylor’s teacher asked her to do so.

28.How did Taylor make the old ladies happy?

A.He telephoned the ladies and talked about his school.

B.He helped at the old people’s home and did much work.

C.He kissed them on their faces and whispered in their ears.

D.He bought some snapdragons and gave them to the ladies.

29.What is Taylor’s gift?

A.His sunny smiles. .His kind words.

C.Some funny stories. .Some beautiful flowers.

30.What do you think of Taylor?

A.funny .smart .kind .helpful

 考试) is to work hard every day in the year. You may fail in the examination if you are lazy for most of the year and then work hard only a few days before the examination. If you are taking an English examination, don’t learn only rules of grammar.

Try to read stories in English and speak in English whenever you can. A few days before examination you should start going to bed early. Do not stay up late at night studying and learning things. Before you start the examination, read carefully over the examination paper. Try to understand the exact meaning of each question before you pick up your pen to write. When you have at last finished your examination, read your answers, correct any mistake that you see and make sure that you have not missed anything out.

31.How do you know to pass an examination?

A.Work hard every day in a year.

B.Work hard many days in a year.

C.Work hard most of time in a year.

D.Work hard only before the examination.

32.If you are going to take an examination, ______ .

A.study hard and sleep less

B.get up early and do a lot of reading

C.go to bed early and have a good rest

D.go to bed late and get up late

33.What should you do when you are taking the examination?

A.Pick up your pen and write at once.

B.Go over your paper before you hand it in.

C.After you finish the examination, hand in at once.

D.Try to understand every word while you are reading.

34.What does “missed...out” mean according to the passage?

A.遗漏 .增补 .缺乏 .丰富

四、语法填空

Once, 35.old lion loved a girl, so he went to the girl’s parents with many36.(present) and asked them to marry (嫁)her to him.

The parents didn’t like the idea of 37.(give) their daughter to the lion but they didn’t want 38.(make) the lion angry.

Finally, the father said, “We are glad to marry 39.daughter to you, but can you promise 40.(move) away your claws (爪子) and teeth? “The lion loved the girl very much, 41.he moved away his claws and teeth.

On the 42.(two) day, when he came to the parents, they just laughed at him and drove him away.

The lion was angry, but he didn’t have claws and teeth. He 43.(realize) that he shouldn’t believe (相信)them 44.(easy) and give up his claws and teeth.

五、补全短文5选5

 What is health? "Health" means eating well, getting enough exercise, and having a healthy weight. Let's read the following rules. 45..

Eat different kinds of foods, especially fruit and vegetables. We all know that eating fruit and vegetables can help us stay healthy, 46. .Remember that we can only get the nutrition (营养) we need by eating different kinds of foods, especially fruit and vegetables.

Drink water and milk more often. Besides water, kids need plenty of calcium (钙) to grow strong bones (骨头), and milk is rich in it. Every day, you should drink at least three cups of milk when you are 9 years old or older. You should also try to have less sugary drinks. 47. .

Listen to your body. When you are eating, notice how your body feels. 48..  Eating too much makes you feel uncomfortable.

Limit () screen time. What's screen time? It's the time you spend watching TV, movies and playing computer games. The more time you spend on these siting-down activities, 49. . Try to spend more time on sports every day.

A.They include a lot of sugar.

B.When your stomach feels full, stop eating.

C.They can help you keep healthy.

D.but many of us only eat our favourite food.

E.the less time you spend playing sports.

六、完成句子

50.他总是在教室里。

He _________ _________in the classroom.

51.我想知道我们能做什么去帮助那些前线的医生护士呢?

I want to know ________ ________ ________ ________ to help the doctors and nurses on the front line.

52.由于新冠疫情,东京奥运会将被推迟举办。

Tokyo Olympics is going to be _________ _________ because of the COVID-19.

53.清晨散步很惬意。

It’s nice to ___________________________________________ early in the morning.

54.我早餐吃一个鸡蛋和一片面包。 

I eat an _________and a piece of bread _________ breakfast.

七、材料作文

55. 请你以"Learn to Smile"为题,根据下表所列的要点写一篇80词左右的文章。(文章开头已给出,不计入总词数)

学会对自己微笑1.面对困难与烦恼会微笑(考试失利、被别人误解等)。

2.使你自信,击败你的人有时就是你自己。

3.有益于身心健康。

学会对他人微笑1.便于与他人之间的交流。

2.给别人带来快乐,自己也快乐。

微笑是一种语言人人都能懂,传递友谊,拉近距离。
参考词汇:

smile at sb. 对某人微笑;enemy敌人;misunderstand 误解;build up confidence 树立信心;pass on 传递;friendship友情;shorten the distance 拉近距离

Learn to Smile

I remember a song by Westlife. The first sentence of it is "Just a smile and the rain is gone." Do you like smiling? I think you should learn to smile. _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

1.A

【解析】试题分析:句意:---Jason真是个诚实的男孩。---是的,那就是为什么他是他班里最受欢迎的男孩的原因。第一次提及某事物用不定冠词an/a,an用于元音音标前,a用于辅音音标前;再次提及同一事物时用定冠词the;形容词最高级前用定冠词;初次提及安迪用不定冠词,honest诚实的,首音标为元音,most popular最受欢迎的,故选A

考点:考查冠词的用法

2.A

【详解】句意:——为了让我们的城市更文明,我们应该给南通的年长者尽可能多的帮助。——我同意。首先,我们应该经常和他们保持联系。

考查介词短语。above all首先,尤其是;in all总共;after all毕竟;at all一点也不。根据“We should give the elderly in Nantong as much help” 应该给南通的年长者尽可能多的帮助及“we should keep in touch with them” 可知此处应该经常和他们保持联系是帮助首先要做的事情,用短语above all。故选A。

3.A

【详解】句意:我非常喜欢这条裙子。它摸上去柔软和光滑。

考查感官动词。feels感觉,摸起来,一般现在时三单形式;touches触摸,一般现在时三单形式;is felt表示被动语态,被感觉;is touched被动语态,被触摸。根据题干中“It ____ soft and smooth.”可知句子是主系表结构,此处用感官动词feel作系动词,排除BD;感官动词无被动语态,排除C。故选A。

4.D

【详解】句意:鲍勃在这儿没什么朋友,因此他经常自己一个人待在家感到很孤单。

考查形容词。alone独自一人的;happy开心的;excited兴奋的;lonely孤独的。根据“has few friends here, so he often stays at home by himself”没什么朋友,独自一人在家可知他很孤单,表示人的主观感受,用形容词lonely。故选D。

5.A

【详解】句意:我妈妈看到我的脏房间就生气了。

考查形容词辨析。mad生气的,发疯的。thankful感激的;spare空闲的;sleepy瞌睡的。根据saw my dirty room可知看见房间脏脏的,妈妈会生气。故选A。

6.C

【解析】试题分析:句意:-一切进展顺利吗?-很好。Thank you. 谢谢你;Everyone is OK.大家都很好;Very well. 很好。根据上句话中所问到的可知选C。

考点:考查情景交际。

7. A

【解析】试题分析:句意:我想和他们一起去看电影。我也想。当句子所描述的情况也适合于另一个人或物时,用so构成的句式,助动词和前面的一致。前面的I’d like to是I would like to…。所以后面应该和这里一致,也用would放在主语前面构成全部倒装。所以选A。

考点: 考查倒装句。

8.B

【详解】句意:这枚漂亮的戒指是银制的,产于法国。

本题考查动词短语和介词。be made of由……制成的,能看出原材料;be made from由……制成的,看不出原材料;be made in产于某地;be made by被……制成的。第一空能看出戒指是银质的,用be made of。第二空根据France表示产于法国,用be made in。故选B。

9.D

【详解】句意:——谁和罗伯特先生住在一起? ——没有人。他一个人住。

A. 某人;B. 任何人;C. 每个人;D. 没有人;根据句意理解及he lives alone独自居住可知,这里表示没有人跟他住,所以填D。

10.B

【详解】句意:没有电,我们不能做许多事情,如看电视,用洗衣机。

考查名词辨析。water 水;electricity电;air空气。根据“watching TV or using washing machines”可知,看电视和用洗衣机都要用到电,没有电无法做这些事情,故选B。

11.A12.B13.C14.C15.D16.A17.B18.D19.C20.D

【分析】

短文中老师通过一次特殊的测试让学生们明白不要总是关注生活中的不完美,要快乐积极地生活。

11.句意: 她分发试卷并且要求她的学生翻到那一页开始做。

gave out 分发; gave up放弃; gave in 屈服; gave for 交换。根据上文“gave the students an unusual test”可知老师分发试卷,故选A。

12.句意:令大家吃惊的是,一个问题也没有,卷子中间只有一个黑点。

joy愉快;surprise 惊讶;disappointment 失望;regret 后悔。根据常识可知,卷子上没有问题,只有一个小黑点,这件事会令大家吃惊。to one’s surprise令某人吃惊的是,故选B。

13.句意:老师看到了大家脸上的表情。

mouth 嘴;hands手;face脸; eyes眼睛。根据上文“The teacher saw the expression”可知,观察人的表情应该看脸,故选C。

14.句意:学生们虽然感到困惑但开始了这项艰难的任务。

excited感到兴奋的;tired 疲惫的;confused 困惑的;worried 担心的。根据上文试卷上没有问题只有一个小黑点可知,学生会感到很困惑,故选C。

15.句意:下课时,老师收起所有的答卷,开始读每一份试卷。

looking看;watching 观看……;visiting 拜访;reading读。look是不及物动词,首先排除A项。watch观看,往往指观看活动的画面。visit指拜访,参观。此处指评阅试卷,所以排除BC,故选D。

16.句意:阅完所有的试卷,教室里非常安静。

 quiet安静的;noisy 嘈杂的;clean 干净的;bright 明亮的。根据后文老师开始解释可知,此时教室里是安静的,故选A。

17.句意:每一个人都专注于那个黑点。

Anyone任何人;Everyone每个人;Nobody没有人;Somebody 有人,某人。根据上文“No one wrote about the white part of the paper.”可知,每一个人应该都在关注那个黑点,故选B。

18.句意:但是我们总是把重点放在黑点上。

never从不;seldom不常;sometimes有时; always 总是。根据转折连词“but”及上文介绍学生对试卷黑点的关注可知,人们总是关注那个黑点,故选D。

19.句意:黑点很烦人,但是它们非常小。

 and并且;or 或者; but但是; because 因为。根据后文“Take your eyes away from the black spots in your life. Enjoy each moment that life gives you .”可知此处表示转折,强调黑点不重要,故选C。

20.句意:快乐起来,过积极的生活。

 Do做;Have 有;Enjoy享受;Be是。happy是形容词,所以此处用系动词,故选D。

21.A22.B23.D24.D25.C

【分析】

本文主要介绍了在高中应做的六件事:找到你的激情和你是什么类型的人;和不经常跟你说话的人交谈;参见至少一种比赛;找一份工作;和朋友一起旅行;在学校尽最大努力。

21.A概括归纳题。根据Well, here's a list of the top six things to do when you're in high school.可知作者主要告诉你在高中应做的六件事,故选A。

22.B细节理解题。根据Talk to people you wouldn't usually talk to. Meet new people, find new friends and even talk to people you don't like. It will show what a great person you are.可知找到经常不和你说话的人交谈,这能展示出你是多么伟大的人,故选B。

23.D推理判断题。根据Take part in at least one contest. This will give you tears of laughter, happiness and memories.可知在第③点建议中,你在比赛中会有不同的情感记忆,故选D。

24.D细节理解题。根据Don't ever get lazy.可知文中提到最好不要懒惰,故选D。

25.C概括归纳题。根据These things will give you ideas of what your high school life could be like. Here you go! 可知本文主要关于成功的高中生活的想法,故选C。

点睛:根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义辨析,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题2,根据Talk to people you wouldn't usually talk to. Meet new people, find new friends and even talk to people you don't like. It will show what a great person you are.可知找到经常不和你说话的人交谈,这能展示出你是多么伟大的人,故选B。

26.D27.C28.C29.B30.C

【分析】

本文讲作者带儿子去养老院帮忙,临走时儿子亲吻了每一个老人,并在她们耳边说了悄悄话,使这些女士们非常高兴。

26.细节理解题。根据第一段中“I help to look after some old ladies at the old people’s home every week.”可知是在养老院帮忙的。故选D。

27.细节理解题。根据第二段中“I decided to take my son with me to the old people’s home for the first time because I couldn’t find any friend to help.”可知作者带儿子去见这些女士,是因为没有人能帮忙照顾他。故选C。

28.细节理解题。根据第三段中“... my son kissed everyone on their faces and whispered something in their ears. Every lady looked happy.”可知Taylor亲吻了老人们,且在她们耳边低语,这使她们很高兴。故选C。

29.推理判断题。根据第三段中“... my son kissed everyone on their faces and whispered something in their ears. Every lady looked happy.”可知儿子亲吻老人并在她们耳边低语,使她们很高兴;再由倒数第三段中“可知儿子的低语是赞扬这些女士们的,这是全文的中心。因此可知Taylor的礼物是他善意的话语。故选B。

30.观点态度题。根据最后一段中“I just know it can make them feel good.”可知Taylor亲吻老人,并在她们耳边低语,是为了让她们感觉好些。由此可知Taylor很善良。故选C。

【点睛】

31.A32.C33.B34.A

【分析】

本文指出通过考试的一个好方法就是努力工作每一天。考试前几天,你应该早点睡觉。不要熬夜学习。考试开始前,仔细阅读试卷。当你答完后,要仔细检查纠正任错误,确保你没有遗漏。

31.细节理解题。根据第一段中“A good way to pass an examination(考试) is to work hard every day in the year.”可知,通过考试的好方法就是每天都努力学习,故选A。

32.细节理解题。根据第二段中“A few days before examination you should start going to bed early. Do not stay up late at night studying and learning things.”可知,考试前几天你应该早点睡觉。不要熬夜,故选C。

33.细节理解题。根据短文最后“When you have at last finished your examination, read your answers, correct any mistake that you see and make sure that you have not missed anything out.”可知,当你最后完成考试时,看看你的答案,改正你看到的任何错误,确保你没有遗漏任何东西。故选B。

34.词义猜测题。根据并列成分“read your answers, correct any mistake that you see”可知,此处表示“遗漏”的含义,故选A。

35.an36.presents37.giving38.to make39.our40.to move

41.so42.second43.realized44.easily

【分析】

试题分析:短文大意:从前,一只老狮子爱上了一个女孩,想让女孩的父母把女儿嫁给他。父母不喜欢把他们的女儿嫁给狮子,但他们不想让狮子生气,骗狮子把爪子和牙齿打掉,狮子最后上当了,打掉了自己的爪子和牙齿。

35.句意:一只老狮子爱上了一个女孩。不定冠词a/an表示泛指,old以元音音素开头,结合句意可知,故答案为an。

36.句意:于是他带着许多礼物去找女孩的父母。many后跟名词的复数形式,故答案为parents。

37.句意:父母不喜欢把他们的女儿嫁给狮子。介词of后跟动词-ing形式,故答案为giving。

38.句意:但他们不想让狮子生气。want to do sth.想做某事,故答案为to make。

39.句意:我们很高兴把我们的女儿嫁给你。名词前后跟形容词性物主代词,结合句意可知,答案为our。

40.句意:但是你能许诺把你的爪子和牙齿打掉吗?promise to do sth.许诺做某事,结合句意可知,答案为to move。

41.句意:所以他把爪子和牙齿都打掉了。结合句意可知,前后句表示因果关系,故答案为so。

42.句意:第二天,当他来到父母身边时。day为单数形式,前面只能填序数词second,the second day第二天。

43.句意:他意识到他不应该轻易相信他们,放弃他的爪子和牙齿。根据前后句判断,时态为一般过去时态,故答案为realized。

44.句意:他意识到他不应该轻易相信他们,放弃他的爪子和牙齿。副词修饰动词,结合句意,答案为easily。

考点:动词语法填空。

45.C46.D47.A48.B49.E

【分析】

本文从运动,饮食等方面介绍了保持健康的方法。

45.根据前句“Let's read the following rules.”及下文“Eat different kinds of foods, especially fruit and vegetables.”及“Drink water and milk more often.”及“Listen to your body.”及“Limit () screen time.”可知,这些都是让身体保持健康的方法,所以此空应该是总体说明下列的规则能够让你保持健康,选项C“它们可以帮助你保持健康。”符合,故选C。

46.根据“Remember that we can only get the nutrition (营养) we need by eating different kinds of foods, especially fruit and vegetables.”可知,本段强调要从不同的食物中获取营养,而不能单一的吃某种食物。结合所给选项, D选项“但是我们许多人只吃最喜欢的食物”符合,故选D。

47.根据“You should also try to have less sugary drinks.”可知,此空应该是解释含糖饮料的弊端,结合所给选项,A选项“它们含有许多糖分”符合,故选A。

48.根据“When you are eating, notice how your body feels.”可知,此空描述的内容与吃东西时身体的反应有关。结合所给选项,B选项“当你觉得饱了,要停止进食”符合,故选B。

49.根据“The more time you spend on these siting-down activities,”可知,你花在这些静坐活动上的时间越多,相对你运动的就越少。结合所给选项,E选项“你花在运动上的时间就越少”符合,故选E。

50.is    always    

【详解】分析中英文,空处缺少“总是”的翻译。always“总是”,频率副词,在句中位于系动词/助动词/情态动词后,实义动词前。此句是主系表结构,句子用一般现在时,主语he是第三人称,系动词用is,故填is;always。

51.what    we    can    do    

【详解】对比中英文可知空上所缺内容为“我们能做什么”,know后面是宾语从句,所以应该用陈述句语序,即what we can do。故填what we can do。

52.put    off    

【详解】根据中英文对比可知,空格处应填入意为“被推迟”的短语。动词短语put off意为“推迟”,且位于被动语态结构“be +过去分词”中,故动词put应用过去分词形式,故答案为(1). put (2). off。

53.take a walk

【详解】对照中英文提示可知,此处缺的是“散步”,英语是固定短语take a walk,空格前有不定式符号to,所以空格所在的动词要用原形,故填take a walk。

54.egg    for    

【详解】

egg“鸡蛋”,由于前面有an,所以用单数形式;eat sth. for breakfast“早餐吃……”,故填egg;for。

55.范文:

Learn to Smile

I remember a song by Westlife. The first sentence of it is "Just a smile and the rain is gone." Do you like smiling? I think you should learn to smile. First, learn to smile at yourself when something unpleasant happens in your life. If you fail an exam or are misunderstood by your friends, don't be sad. Just smile at yourself. Smiling at yourself builds up your confidence. Sometimes your only enemy is yourself. Also, smiling can keep you healthy. Second, learn to smile at others as well. It can help you communicate better with others. Smiling at others also makes you happier. In a word, smile is a kind of language which belongs to everyone. It passes on love and friendship and helps shorten the distance between you and other people. Live with a smile, and every day will be a good day.

【详解】

题干解读:这个题目要求学生以Learn to Smile为题写一篇作文,题目中利用表格的形式列出了文章的主要内容:第一部分学会对自己微笑及理由;第二部分学会对他人微笑及理由;最后总结微笑是一种语言。题目中还给出了参考词汇,学生们在文章中应使用这些词汇。

写作指导:审题可知,这篇短文应用一般现在时态、第二人称为主叙述。写作时应注意将题目中要求的内容都包括在内,不要遗漏要点,可根据表达需要进行适当的拓展,使文意丰富、完整。还应注意英语句式结构的特点,写完整的句子,并尽量使用一些较好的词汇和句型。同时注意上下文的衔接,使文意连贯、表达流畅。

文档

03 2021年中考英语试卷(湖北荆州)

032021年中考英语精选仿真模拟试卷(湖北荆州)一、单选题1.---IsJason________honestboy?---Ofcourseheis.That’swhyheis__________mostpopularboyinhisclass.A.an;the.an;aC.a;the.a;a2.—WeshouldgivetheelderlyinNantongasmuchhelpaswecantomakeourcitymorecivilized.—Iagree._________,wesho
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top