最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

2022-2023学年北京市海淀区初二(上)期末考试英语试卷(含详细答案解析...

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-10-02 19:24:11
文档

2022-2023学年北京市海淀区初二(上)期末考试英语试卷(含详细答案解析...

2022-2023学年北京市海淀区初二(上)期末考试英语试卷一、单选题:本大题共12小题,共12分。1.Mikeismakingatoyplane.Let'sgoandjoin______.A.himB.meC.herD.us2.Youcanseeflowersandflagseverywhere______1stOctober.A.inB.onC.atD.to3.—_______IvisitthePalaceMuseumonMonday?—Sorry,youcan't.It'sclosedo
推荐度:
导读2022-2023学年北京市海淀区初二(上)期末考试英语试卷一、单选题:本大题共12小题,共12分。1.Mikeismakingatoyplane.Let'sgoandjoin______.A.himB.meC.herD.us2.Youcanseeflowersandflagseverywhere______1stOctober.A.inB.onC.atD.to3.—_______IvisitthePalaceMuseumonMonday?—Sorry,youcan't.It'sclosedo
2022-2023学年北京市海淀区初二(上)期末考试英语试卷

一、单选题:本大题共12小题,共12分。

1.Mike is making a toy plane. Let' s go and join ______.

A. him

B. me

C. her

D. us

2.You can see flowers and flags everywhere ______1st October.

A. in

B. on

C. at

D. to

3.— _______I visit the Palace Museum on Monday?—Sorry, you can't. It's closed on Mondays.

A. Can

B. Need

C. Must

D. Will

4.The Great Wall is one of man-made wonders in the world.

A. great

B. greater

C. greatest

D. the greatest

5.— ______do you play basketball, Daming?—Twice a week. I play basketball with my friends after school.

A. How long

B. How often

C. How much

D. How soon

6.The little girl was very happy _____her mother gave her a beautiful present.

A. but

B. so

C. because

D. although

7.Look!Mr. Li ______at the school gate. He always welcomes us every morning.

A. stands

B. stood

C. will stand

D. is standing

8.Don't give up. If you work hard, your dream ______ true.

A. come

B. came

C. will come

D. has come

9.I ______ to music when my father came in.

A. listen

B. will listen

C. am listening

D. was listening

10.My friend Jack ______Chinese for two years. He's more interested in Chinese culture now.

A. learns

B. was learning

C. has learned

D. will learn

11.A new library ______in our school next year. It will be bigger than the old one.

A. is built

B. will be built

C. builds

D. will build

12.—Do you know ______?—Yes, I do. To take some photos on the visit to the Summer Palace.

A. why Tony borrowed his father's camera

B. why did Tony borrow his father's camera

C. when Tony borrowed his father's camera

D. when did Tony borrow his father's camera二、完形填空:本大题共8小题,共12分。

Basketball can be fun, or it can be trouble. People come together around a ball, but their reactions (反应) often go beyond the basketball itself.

It was a terribly( 13)summer day when the group of us appeared on the basketball court. Silently,

we (14) up and practiced, as always. The sun was a big "squeezer (挤压者)

It suddenly came to me that my tins of Cola were lying on the ground, not far away from me. "Buddy,hot down here. What about a drink?" I said to him.

(17) I gave one to him, looking at him in the eyes with my most sincere (真诚的) facial expression. "I guess

I'm quite fine. Well, lucky for us or we'll end up in the (18) !" I said.

Other players watching nearby all laughed. I could clearly see some movement on his face. My humor

did (19) ! He picked the Cola up, tried to open it, and walked over. As he passed by my side, he held out his left hand, and smiled at me.I smiled back, took his hand, and gave him a light handshake.

A gentle wind caught me on the face as I returned to the basketball court. The sun continued to provide warmth for us. What could be more (20) than a group of school students exchanging(交换) basketball skills on a warm, sunny afternoon?

13.A. hot B. rainy C. cool D. windy

14.A. teamed B. cheered C. looked D. caught

15.A. time B. energy C. health D. pride

16.A. match B. fight C. touch D. joke17.A. Angrily B. Suddenly C. Secretly D. Carefully

18.A. museum B. school C. hospital D. park

19.A. develop B. fail C. improve D. work

20.A. boring B. terrible C. enjoyable D. surprising

三、阅读理解:本大题共10小题,共20分。

A

I'm Lisa. The summer I turned 12, I wished to grow up more quickly.

Summer camp was coming, and I was so worried about my height that I had got into a big argument with my mom.

"But I'll hate it!" I cried. I was certain that everyone would see me as nothing more than "the short girl".

"Lisa, you won't know anything until you get there, " calmed my mom. And I had to agree.

On Monday, my teacher Maggie told us about the climbing course, and I lost hope when I saw the wall.

I was afraid of it. I was the last one to try to climb that huge wall. It might have been ten floors high,and I knew that I had no chance to succeed. But I had to, after the other campers finished.

I asked for a "short person's pass, " smiling weakly and walking around the wall.

"You know, Lisa, what the mind can believe, the heart can achieve. " encouraged Maggie. "I'd really like you to do your best to get over the wall."

I pretended (假装)to hurt my knee so I could avoid it.

"How's the knee? Does it hurt a lot?" Maggie asked. She was so kind, which made me feel bad because I didn't like to lie.

Maggie was really patient, showing me how she climbed the wall. And some campers were there cheering for me.

I didn't want to lie anymore, and I didn't want to give up again. I could see how much everyone believed in me, and I wanted to show them how much I valued their support, so I kept trying.

And then something amazing happened—I made it! "What the mind can believe, the heart can achieve" Maggie reminded me. Yes, believe in myself and I can achieve my goal.

21.When Lisa saw the wall, she felt ______.

A. excited

B. afraid

C. interested

D. angry22.With Maggie's encouragement, Lisa finally _______.

A. agreed with her mum

B. forgot about her hurt knee

C. got over the wall

D. got a "short personˈs pass"

23.From her experience, Lisa learned about ________.

A. the way of supporting others

B. the value of showing kindness

C. the benefit of helping each other

D. the importance of believing in herself

B

Picture this: You wake up in the morning. A soft light turned on in your room. You go into the kitchen. Your favourite breakfast is already cooked, and it's on the table, ready to eat. Now it's time to go to work. It's a rainy day. You live alone, but you find that your umbrella and hat are already by the door. How is all this possible? Welcome to your future life!

Appliances (家电)That Talk

Technology will allow homes in the future to be "smart." Appliances will communicate with each other-and with you. Your stove, for example, will tell you when your food is cooked and ready to eat. Fridges will suggest what you can cook based on the food you already have. The technology is possible because of little information-storing devices (装置) called RFID chips. People already use them to search pets and farm animals. Future RFID chips will store information about all the food in your kitchen. For example, they will record the date that you bought the food. Other devices will "read" this information using radio waves. When you need more food, your fridges will tell you to buy it.

Houses that think

Are you tired of the colour of your walls? In a smart home, you won't have to repaint them. The walls will actually be digital screens, like computer or TV screens. The technology is called OLED. OLEDs are little devices that use electricity to lighten things. You can find the same technology in today's thin TV screens. OLED walls will become clear, like windows, or show colours, like walls. A computer network will connect these walls with everything else in your house. This computer "brain" will control your whole house. It's called "ambient intelligence (环境智能). " It will also change to your preferences. Your house will learn about your likes and dislikes. It will then use that knowledge to control the environment. For example,it will set the heat in the houseto your favorite temperature. It will turn on the shower at the right temperature. It will also darken the windows at night and lighten them when it's time to wake up.

24.According to the writer, people can have a better life by _______.

A. living alone

B. buying a big house

C. using smart appliances

D. communicating with others

25.In Paragraph 2, the writer talks about a stove to _______.

A. raise readers' interest in a new smart appliance

B. show readers how smart future appliances will be

C. make readers know what his favourite appliance is

D. tell readers the great importance of smart appliances

26.What can we learn from the passage?

A. The computer is likely to remind you to buy more food.

B. RFID chips are already used today for searching pets and kids.

C. OLED technology will help control and change the temperature.

D. Darkening windows at night is an example of ambient intelligence.

C

We all have some people whom we respect very much, like our family members, our friends or our teachers. Perhaps respect often means different things to different people. There are several aspects(方面) that many people can agree on, though. For example, at its most basic level, respect means being kind and considerate to others.Respect can take lots of different forms. Don't make fun of others. Put yourself in other people's shoes and think about how they feel.The list goes on. But the Golden Rule we all need to follow is to treat others the same way

you'd like to be treated.

Respect is of great importance because it sets the proper stage(舞台) for all our human interactions(交往). Friendship, love and even basic communication all must start with respect, meaning only with respect can people enjoy a better relationship.

Everyone wants to be respected from the bottom of their heart. To get respect, though, you must also show respect for others. It's always a two-way street. You can't be impolite to others and expect respect in return.

It's easy to show respect. Be polite. Look for the best in people instead of centering on mistakes. Show compassion(同情) for others and try to put their interests before your own. Make others comfortable when they're uneasy. Help out whenever you can. When you pay it forward, unexpected things can happen.

And be respectful to everyone. The world is an unbelievably huge place filled with a great number of people, each of whom is unique(独特的) and special. And it is necessarily true that you need to show your respect to everyone!

Be careful, though. Not everyone will respect you all the time. In fact, you'll probably see examples of impolite behaviour each and every day. How you respond to impolite behaviour, though, can make a great difference. If you choose to respond to impolite behaviour by acting rudely yourself, you'll get nothing. You're only continuing the way of impolite behaviour and setting a bad example. So, it is totally wrong. Instead, act respectfully and set a good example. Always acting respectfully might help others learn from your example!

27.According to the Golden Rule, ________.

A. you'd better keep walking in others' shoes

B. you should pay attention to your own feeling

C. the way you play jokes on1 other people matters

D. the way you want to be treated depends on yourself

28.What does Paragraph 5 mainly tell us?

A. Where to find respect.

B. Why to avoid mistakes.

C. When to help others out.

D. How to show respect for others.

29.The words "respond to" in Paragraph 7 probably mean " _______".

A. deal with

B. forget about

C. try out

D. lead to

30.According to the last paragraph, what should we do if someone is impolite to us?

A. Show him/her true respect.

B. Leave him/her alone.

C. Be kind to him/her sometimes.

D. Treat him/her the same way.

四、任务型阅读-简答:本大题共1小题,共10分。

31. The World Health Organization says air pollution kills seven million people around the world each year. Even if polluted air does not kill us, it can make us very sick.

However, breathing dirty air may do more than hurt your body. It can also affect (影响) your brain and your ability to think.

A new study shows that air pollution can cause a "huge" reduction in our intelligence (智商). The researchers reported that long-term exposure(暴露) to air pollution can affect a person's mental(智力的)abilities in two areas: language and math. Xi Chen, the researcher of the Yale School of Public Health led the study. He and his team found that breathing polluted air can reduce a person's education level by about one year.

Chen said that the effect generally is worse for those over years of age, for men and for those with little or no education. "The older persons-they are more affected. And we find, quite interestingly men are more affected than women. And people working outdoors are more affected than people working indoors. "

The researchers noted that the influence of pollution on language ability is even more serious as people age, especially among men and the less educated. Why are a person's language skills more affected than math? There's an important part in our brain: white matter. White matter is more connected with a person's language skills. Studies have shown that air pollution has a great influence on the white matter in the brain.

Chen said that air pollution did affect the math skills just not as much as their language skills.

(1) How many people are killed by air pollution each year?

_____________________________________________________________________

(2) In what areas can air pollution affect a person's mental

abilities?___________________________________________________________________________(3) How are a person's language skills affected by air

pollution?_________________________________________________________________________

(4) What do you think of air pollution? What's your advice on stopping air

pollution?____________________________________________________________________________________ __

五、阅读填空:本大题共1小题,共10分。

32.Match the problems with the replies.

(1)

(2)

(3)

六、书面表达:本大题共2小题,共30分。

33.拥有天蓝、地绿、水净的美好家园,是每个中国人的梦想。保护我们赖以生存的家园是每一名成员的责任,需要大家共同携手,付诸努力。

假如你是李华,你校英语社团计划举办以“美好家园(Beautiful Home)”为主题的分享会(Sharing Session)。你打算邀请你们班的交换生Peter参加,请用英语写一封电子邮件,告诉他分享会的时间和地点以及他需要做的分享准备。

提示词语:school hall, speech, protect the environment, attractive, confident

提示问题:

•When and where will the Sharing Session be held?

•What do you advise Peter to prepare for it?

Dear Peter,

How is it going?

I'm writing to tell you about the Sharing Session "Beautiful Home".___________________________________ ______________________________________________________

______________________________________________________

Looking forward to your early reply.Yours,Li Hua

34.在人生漫漫旅途中,总会有这样一些人,他们或令你感动、或让你崇敬、或使你难忘. . ..他们牵动我们的思绪,占据内心深处的记忆。某英文报社正在开展以“难忘的人”为主题的征文活动。假如你是李华,请用英文写一篇短文投稿,谈谈谁是你难忘的人,他(她)曾经做过什么以及你从他(她)身上能学到什么。

提示词语:helpful, fail, encourage, learning methods,make progress

提示问题:

• Who is the person you will never forget?

•What did he/she do?

•What can you learn from him/her?

In our lives, we may meet different people.The person I will never forget is______.答案和解析

1.【答案】A

【解析】句意:迈克正在做玩具飞机。我们去加入他吧。分析句子可知,此空位于动词join之后,作宾语,应使用代词的宾格形式,由Mike is making a toy plane.可知,此处指代的是Mike ,而Mike “迈克”是男的,因此使用him代替。故选A。

2.【答案】B

【解析】句意:在10月1日这一天,到处都可以看到鲜花和旗帜。in后面跟年月等;on后面跟具体的日期;at后跟时间点;to到;1st October为具体的日期,因此前面加on。故选B。

3.【答案】A

【解析】句意:——我星期一可以参观故宫吗?——对不起,你不能。星期一不营业。

Can可以;Need需要;Must必须;Will将。根据Sorry,you can't.“对不起,你不能”可知,此处是“我星期一可以参观故宫吗”。故选A。

4.【答案】D

【解析】句意:长城是世界上最伟大的人造奇迹之一。one of the+形容词最高级+可数名词复数形式,是固定结构,意思是“最………之一”。great好,原级;greater更好,比较级形式;greatest最好,最高级形式。在形容词的最高级前面通常要加定冠词。

5.【答案】B

【解析】句意:——大明,你多久打一次篮球?——一周两次。放学后我和我的朋友们打篮球。

A.How long多久,提问时间段;

B.How often多久一次,提问频度;

C.How much多少,提问不可数名词;

D.How soon多久之后;根据题干Twice a week.可知提问频度。故选B。

6.【答案】C

【解析】句意:小女孩很高兴,因为她妈妈给了她一份漂亮的礼物。but但是;so所以;because因为;although尽管。根据The little girl was very happy(小女孩很高兴)可知,因为她妈妈给了她一份漂亮的礼物。故选C。

7.【答案】D

【解析】句意:看!正站在学校门口。他每天早上都欢迎我们。

根据Look!和选项可知,句中动词stand“站”的动作正在进行,故句子时态用现在进行时,其结构为“am/is/are+doing”,主语Mr. Li是第三人称单数,所以be用is。故选D。

8.【答案】C

【解析】句意:不要放弃。如果你努力工作,你的梦想就会实现。分子句子结构可知,此处是if引导的条件状语从句,遵循主将从现的原则,即主句用一般将来时,从句用一般现在时态,此处应用一般将来时,故选C。

9.【答案】D

【解析】句意:当我父亲进来时,我正在听音乐。根据句意可知,when引导一般过去时,主句用过去进行时were/was+doing,主语是I,故用was。故选D。

10.【答案】C

【解析】句意:我的朋友杰克已经学了两年中文了。他现在对中国文化更感兴趣了。

根据句意:我的朋友杰克已经学了两年中文了。他现在对中国文化更感兴趣了。可知for two years是现在完成时的标志,Jack接has+过去分词。故选C。

11.【答案】B

【解析】句意:明年我们学校将建一座新图书馆。它会比旧的更大。分析句子结构可知,主语A new library是动词build动作的承受者,应用被动语态。根据时间next year可知,此处应用一般将来时的被动语态,其结构为will be+动词的过去分词,故选B。

12.【答案】A

【解析】句意:——你知道Tony为什么借他父亲的照相机吗?——是的,我知道。为了在参观颐和园时拍些照片。分析句式,题干设空处是动词know后的宾语从句,其语序应用陈述语序,故排除B、D项(均使用了疑问语序);再根据语境及答语可知,问句询问的是关于原因的信息,因此应用why作引导词,即A项表述符合语境。故选A。

13~20.【答案】A、A、B、B、D、C、D、C

【解析】【文章大意】本文主要介绍了在一个温暖、阳光明媚的下午,有一群学生在交流篮球技发生的故事。

1. 句意:那是一个酷热的夏日。A.hot热的;B.rainy多雨的;C.cool凉爽的;D.windy多风的。空格后面的词语是summer day,可知那是一个酷热的夏日。故选A。

2. 句意:我们像往常一样默默组队训练。A.teamed组队;B.cheered鼓舞;C.looked看;D.caught逮住。根据silently,默默地,可知cheer up不符合语境,互相矛盾,根据下文but also our unhappy feelings.可知大家因为炎热的天气情绪并不是很好,所以cheer 也是不合适的。结合常识和语境as always可知此处是team up组队,更符合语境。故选A。

3. 句意:太阳就是一个挤压者,它不仅挤压出了汗水和能量,也挤压出了我们不高兴的感情。A.time时间;B.energy能量;C.health健康;D.pride奖品。根据前半部分The sun was a big "squeezer (挤压者)",(太阳就是一个挤压者,)可知它不仅挤压出了汗水和能量,也挤压出了我们不高兴的感情。故选B。

4. 句意:从他燃烧的眼球中,我可以看出一场战斗几乎是不可避免的。A.match比赛;B.fight战斗;

C.touch触摸;

D.joke笑话。根据前半部分From his burning eyeballs,(从他燃烧的眼球,)可知从他燃烧的眼球,我知道一场战斗不可避免。故选B。

5. 句意:我小心地递给他一罐,用我最真诚的表情看着他的眼睛。A. Angrily生气地;B.Suddenly突然地;C.Secretly秘密地;D.Carefully小心地。根据上文From his burning eyeballs, I could see a (4) was almost unavoidable.(从他燃烧的眼球,我知道一场战斗不可避免。)可知我小心地递给他一罐。故选D。

6. 句意:幸运的是,没有骨折,否则我们就得住院了!A.museum博物馆;B.school学校;C.hospital医院;D.park公园。根据上文From his burning eyeballs, I could see a (4) was almost unavoidable.(从他燃烧的眼球,我知道一场战斗不可避免。)可知幸运的是,没有骨折,否则我们就得住院了!故选C。

7. 句意:我的幽默奏效了。A.develop发展;B.fail失败;C.improve改善;D.work工作。根据下文smiled at me(对我微笑)可知我的幽默起作用了。故选D。

8. 句意:在一个温暖、阳光明媚的下午,有什么能比一群学生交流篮球技能更享受的呢?A.boring无聊的;B.terrible可怕的;C.enjoyable享受的;D.surprising惊讶的。根据What could be more (8) than a group of school students exchanging(交换) basketball skills on a warm, sunny afternoon?(在一个温暖、阳光明媚的下午,有什么能比一群学生交流篮球技能享受的呢?)enjoyable符合语境。故选C。

21~23.【答案】B、C、D

【解析】【文章大意】本文主要介绍了通过爬墙的经历,Lisa学到了相信自己的重要性。

1. 根据第六段I was afraid of it.(我害怕它。)可知,当Lisa看到墙的时候,她害怕它。故选B。

2. 根据最后一段And then something amazing happened—I made it! (神奇的事情发生了——我爬过去了。)可知,Maggie的鼓励下,Lisa爬过去了。故选C。

3. 根据最后一段believe in myself and I can achieve my goal.(相信我自己,我就能实现我的目标。)可知,通过这次经历,Lisa学到了相信自己的重要性。故选D。

24~26.【答案】C、B、D

【解析】【文章大意】本文介绍了技术会让未来的家变得“智能”。文中重点介绍了未来的智能之家是什么样子。

1.根据Technology will allow homes in the future to be "smart. "(科技将使未来的家庭变得“智能”。)以及

In a smart home, you won't have to repaint them.(在智能家居中,你不需要重新油漆它们。)可知,根据作者的说法,人们可以通过使用智能电器过上更好的生活。故选C。

2. 根据第二段Technology will allow homes in the future to be "smart. "... When you need more food, your fridges will tell you to buy it.(科技将使未来的家庭变得“智能”。设备之间会相互交流,也会与你交流。例如,你的炉子会告诉你食物什么时候煮好了,可以吃了。冰箱会根据你现有的食物建议你可以做什么。这项技术的实现得益于一种叫做RFID芯片的小型信息存储设备。人们已经在用它们搜索宠物和农场动物。未来的RFID芯片将存储厨房里所有食物的信息。例如,他们会记录你买食物的日期。其他设备将使用无线电波“读取”这些信息。当你需要更多食物时,你的冰箱会告诉你去买。)可知,在第二段中,作者谈论了一个炉子,向读者展示未来的电器将是多么的智能。故选B。

3. 根据最后一段It will then use that knowledge to control the environment. ... It will also darken the windows at night and lighten them when it's time to wake up.(然后,它将利用这些知识来控制环境。例如,它会把房子里的温度调到你喜欢的温度。它会在合适的温度打开淋浴。它还可以在晚上使窗户变暗,在醒来的时候使窗户变亮。)可知,夜晚变暗的窗户是环境智能的一个例子。故选D。

27~30.【答案】D、D、A、A

【解析】【文章大意】本文主要讲了每个人都想被尊重。然而,为了得到尊重,你也必须尊重他人。

1. 根据第二段But the Golden Rule we all need to follow is to treat others the same way you'd like to be treated.(但我们都需要遵循的黄金法则是,你希望别人怎样对待你,你就怎样对待别人。)可知根据黄金法则,你被对待的方式取决于你自己,故选D。

2. 根据第五段内容(表达尊重很容易。要有礼貌。寻找别人的优点,而不是专注于错误。对他人表现出同情心,试着把他们的利益放在自己的利益之前。当别人感到不安时,让他们感到舒服。尽你所能帮助别人。当你把爱传递出去,意想不到的事情就会发生。)可知这一段主要讲了如何尊重他人, 故选D。

3. 根据最后一段How you respond to impolite behaviour, though, ... Always acting respectfully might help others learn from your example!(然而,你如何…不礼貌的行为会产生很大的不同。如果你选择用粗鲁的行为来回应不礼貌的行为,你将一无所获。你只是在继续这种不礼貌的行为,树立了一个不好的榜样。所以,这是完全错误的。相反,要表现得尊重他人,树立一个好榜样。总是表现得有礼貌可能会帮助别人学习你的榜样!)由此可推断出respond to意为“回应”,与“deal with”意思相近。故选A。

4. 根据最后一段If you choose to respond to impolite behaviour by acting rudely yourself, ... Always acting respectfully might help others learn from your example!(如果你选择用粗鲁的行为来回应不礼貌的行为,你将一无所获。你只是在继续这种不礼貌的行为,树立了一个不好的榜样。所以,这是完全错误的。相反,要表现得尊重他人,树立一个好榜样。总是表现得有礼貌可能会帮助别人学习你的榜样!)可知如果有人对我们不礼貌,我们应该向他/她表示真正的尊重,故选A。

31.【答案】【小题1】Seven million people.

【小题2】Language and math.

【小题3】The influence of pollution on language ability is even more serious as people age,especially among men and the less educated.

【小题4】I think air pollution hurts our bodies. We should protect the environment and plant more trees.

【解析】1. 【文章大意】本篇文章主要讲述了空气污染给人们带来了很大的危害,新的研究表明,空气污染可以影响一个人在两个方面的智力:语言和数学,并且对人们的语言能力影响更大,年纪大的受到危害更强。

根据第一段The World Health Organization says air pollution kills seven million people around the world each year.(世界卫生组织表示,空气污染每年导致全球700万人死亡。)可知,世界卫生组织表示,空气污染每年导致全球700万人死亡。故填Seven million people.

2. 根据第三段The researchers reported that long-term exposure(暴露) to air pollution can affect a person's mental(智力的)abilities in two areas: language and math. (研究人员报告称,长期暴露在空气污染中会影响一个人在两个方面的智力:语言和数学。)可知,长期暴露在空气污染中会影响一个人在两个方面的智力:语言和数学。故填Language and math.

3. 根据第四段The researchers noted that the influence of pollution on language ability is even more serious as people age, especially among men and the less educated.(研究人员指出,随着人们年龄的增长,污染对语言能力的影响更加严重,尤其是在男性和受教育程度较低的人群中。)可知,随着人们年龄的增长,污染对语言能力的影响更加严重,尤其是在男性和受教育程度较低的人群中。故填The influence of pollution on language ability is even more serious as people age, especially among men and the less educated.

4. 开放性题。根据题干:你怎么看待空气污染?你对阻止空气污染有什么建议?可知,我认为空气污染伤害我们的身体。我们应该保护环境,多种植树木。(I think air pollution hurts our bodies.We should protect the environment and plant more trees.)故填I think air pollution hurts our bodies.We should protect the environment and plant more trees.

32.【答案】【小题1】

C

【小题2】【小题3】

A

【解析】1. 【文章大意】本文介绍了三种不良情绪, 并给出了相应的解决办法。

根据Leo部分I find it hard to control my bad moods(情绪). I have them a lot. I try but I can't cheer myself up. Do you have any advice?(我发现很难控制我的坏情绪。我有很多。我努力了,但我无法让自己高兴起来。你有什么建议吗?)可知,此处应该跟情绪低落有关的话题,因此C项“有时情绪低落是很正常的,但经常有坏情绪是不健康的。如果你觉得自己要生气了,深呼吸十次。它会帮助你冷静下来。和你信任的人谈谈你的问题也是个好主意”符合题意。故选C。

2. 根据Adan部分I always get nervous before tests.I study hard, but when the test starts, I forget everything. I feel so stupid. What can I do?(考试前我总是很紧张。我学习很努力,但是当考试开始时,我忘记了一切。我觉得自己好蠢。我该怎么办?)可知,此处应该是关于考试前不自信的话题,因此B项“相信自己。如果你每天努力学习,你就会实现你的目标。当你考试的时候,你最好保持冷静,认真对待你的答案,我相信这将帮助你取得好成绩”符合题意。故选B。

3. 根据Kate部分How can I stop being so shy? I want to make friends, be popular and talk to people easily but

I'm not sure how.(我怎样才能不那么害羞呢?我想交朋友,受人欢迎,轻松地与人交谈,但我不知道该怎么做。)可知,此处的关于在别人面前害羞的话题,因此A项“大多数人都有害羞的时候,所以你并不孤单。如果你认识新朋友,问问他们的兴趣爱好和日常生活。这是把陌生人变成朋友的好方法。从今天开始进行友好的交谈”符合题意。故选A。

33.【答案】Dear Peter,

How is it going?

I'm writing to tell you about the Sharing Session "Beautiful Home". It will be held in our school hall at 3 p.m. next Monday. You can share your favorite "Beautiful Home" by giving a speech and making a poster. We believe the party will be an unforgettable experience for all of us. If you want listeners to be interested in your speech, you should prepare well. Each person will be given around five minutes to share, so your speech should be brief and well-organized.

Looking forward to your early reply.

Yours,

Li Hua 【解析】【思路点拨】34.【答案】 In our lives, we may meet different people.The person I will never forget is Mr Li, an English teacher.

He's a tall man with thick glasses. He likes sports and often plays football and basketball with us. He's humorous and always makes his classes lively and interesting. Heˈs kind but is strict with us.

About two years ago, Mr Li noticed that I was worried about my poor pronunciation.So he offered me many suggestions to improve it, and he also gave me every chance possible to speak in class. With his help, my pronunciation has greatly improved.

I want to say thanks to Mr Li, and I wish him a healthy and happy life in the future!

【解析】【思路点拨】

文档

2022-2023学年北京市海淀区初二(上)期末考试英语试卷(含详细答案解析...

2022-2023学年北京市海淀区初二(上)期末考试英语试卷一、单选题:本大题共12小题,共12分。1.Mikeismakingatoyplane.Let'sgoandjoin______.A.himB.meC.herD.us2.Youcanseeflowersandflagseverywhere______1stOctober.A.inB.onC.atD.to3.—_______IvisitthePalaceMuseumonMonday?—Sorry,youcan't.It'sclosedo
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top