
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、单选题
1.--What do you think of the talk show?
--__________.
A.Never mind. .It doesn’t matter.
C.I don’t think so. .I can’t stand it.
2.Would you like ________ to drink?
A.some thing .anything .something .any thing
3.Walt Disney is famous ________ his cartoons _________ the world.
A.as; in .for; of
C.for; for .for; in
5.--You have had this car for almost ten years!
--Yes. __________ it’s very old, it still works well.
A.Since .Because .Although .But
8.Would you mind _________ a hand.
A.giving my .give me
C.giving me .to give me
9.-- ______ is it from home to school?
-- It’s about 30 minutes’ ride.
A.How far B. How often C. How soon D. How long
10.We are almost as tall as each other. She is only __________ taller than me.
A. little B. a few C. a little D. much
二、完型填空
Do all of us have a talent? Or is it possible (可能的) that someone has no talent?
Everyone is looking for their talent. 11 wants to be talented because it can make them feel great. More often people 12 they are good at some things, but not talented in them. 13 you are one of those people, just develop the things you're good at into your talents.
If you have no 14 of what you are good at, you should 15 new things, such as taking some special classes, doing something new 16 a friend, etc. After you try, you may find yourself 17 cooking, drawing, writing or playing sports. You may 18 find that you're not only good at one thing. Then develop these things you're good at into your 19 . So everyone has a talent and it's impossible that someone has no talent.
But there is one thing to 20 —talents don't come to you; you find them.
11.A.Somebody .Anybody .Everybody .Nobody
12.A.think .make .decide .wonder
13.A.And .Though .Because .If
14.A.plan .story .problem .idea
15.A.find .try .expect .love
16.A.as .with .about .for
17.A.bored with .famous for .good at .afraid of
18.A.even .always .only .again
19.A.activities .differences .hopes .talents
20.A.ask .touch .remember .do
三、填空
Australia is one of the seven continents of the world. It is also a country. Australia is like the United States in many ways. Most people live in or near cities. They speak English. They work in buildings like your parents. Australia is about the size of the United States (not including Alaska). And 18.3 million people live there, about as many people as in New York. Canberra is the capital of Australia.
The weather in Australia is warm and pleasant. The warmest months in Australia happen when we are having winter in China. The middle part of the country is called the outback(内地). The outback does not get very much rain and is very dry.
Not very many people live in the outback. In the outback, there are some sheep and cattle ranches(大牧场). There are about ten times more sheep than people in Australia. There are not many schools in the outback. Children who cannot get to school use a two-way radio to hear their teachers’ lessons.
The most famous animals in Australia are kangaroos. A kangaroo has a pouch(袋子) to carry its young. They are good jumpers. Some kangaroos can jump 30 feet.
21.People in Australia all live in or near cities and work in buildings.
22.In Australia, there are more sheep than people.
23.The warmest months in Australia are from June to August.
24.Children in the outback of Australia can all get to school.
25.Kangaroos are the most famous animals in Australia.
任务型阅读:阅读下面短文,根据短文内容,完成下列各题。
Do you have any foreign friends? Do you know their characteristics(特征)?
The Germans(德国人) are very quiet and they always keep calm. They don’t like to speak more words. They look very serious. The Germans are very hard-working. They like tidiness, especially the women, who always keep their house clean.
In some ways, the Englishmen look the same as the Germans. They are very quiet and never talk too much with strangers. The Englishmen are also gentlemen. They are really polite, so we often hear they say “thank you” or “Sorry”.
Holidays in France are very long. The Frenchmen like traveling and usually spend their long time staying in other countries. The Frenchmen are more outgoing than Germans. It is very easy to make friends with them.
Compared to the Frenchmen, the Americans are more outgoing. And they are even opener than all of the Europeans. They don’t like to depend on others. So it is very common that students do part-time jobs in their free time. And in Americans’ eyes, success is an important part in their life.
26.According to the passage, who are very quiet?
_____________ and ___________ are very quiet.
27.Who does the writer think are gentlemen?
In the writer’s eyes, the gentlemen are __________________.
28.According to the passage, __________________ have long holidays and like traveling very much.
29.The Americans are __________ than all of the Europeans. They think ______________ is important in their life.
30.What’s the main idea of the passage?
The main idea of the passage is _______________________.
四、阅读单选
Many people say that they are working too many hours. They don’ t have enough time to relax or stay with their family.
Work hours are different from one to another. In France, people spend about 16 hours a year at work. In Japan, however, people work about 2159 hours a year. That means a Japanese worker works 513 more hours a year than a French worker.
Why do people work so many hours? Some people work extra hours because they want to make more money. However, many companies don’t pay overtime. Their workers don’t get more pay for more work. These people think it’s their duty to work more hours. Some are afraid of losing their job if they don’t work more hours.
Many people say that their vacations are too short. In France, people get five weeks of paid vacation a year. In Germany, they get from four to six weeks; and in the United States, two weeks. One study shows fewer than half of workers used all their vacation days.
In Great Britain, there is a saying, “All work and no play makes Jack a dull(迟钝的;无趣的) boy.” If that is true, there must be a lot of dull people in the world.
31.A Japanese worker works more hours a year than a French one.
A. 513 B.1,6 C. 2,159 D. 3805
32.The word “extra” in Paragraph 3 means” ”.
A. 正常的 B. 额外的 C.有用的 D.少量的
33.People in get only two weeks of paid vacation a year.
A. France B. Germany
C. The United States D. Great Britain
34.Which of following sentences is TRUE according to the passage?
A. No companies offer vacations to their workers.
B. Many people say they have enough time to relax.
C. Not all companies pay their workers for more work.
D. More than half of workers use all their vacation days.
35.What can we infer(推断) from this passage?
A. Few workers have to work long hours.
B. Most people have vacations long enough.
C. Work hours are the same around the world.
D. Many people are tired of long working hours.
A doctor was once teaching a class of medical students at a famous hospital in Edinburge. An injured man was brought in, and the doctor turned to one of his students and asked him, “What’s wrong with this man ?”
“I don’t know, sir,” the student answered. “Shall I examine him and find out?”
“There’s no need to examine him,” said the doctor. “You should know without asking questions. He has hurt his right knee. Didn’t you notice the way he walked? He hurt it by burning it in the fire. You see his trousers leg is burnt away at the knee. This is Monday morning. Yesterday was fine, but on Saturday the roads were wet and muddy. The man’s trousers are muddy all over. The man fell down on Saturday night.”
The doctor then turned to the man and said, “You had your pay on Saturday and went to a public house and drank too much. You got muddy and wet on the way home. Because you had drunk too much, you fell on the fire and burnt your knee. Is that right?
“Yes, sir,” said the man.
36.The medical students were having a lesson ______.
A.at the library B.in a classroom
C.at a well-known hospital D.in a medical school
37. The man hurt his knee _______.
A.on Monday B.on Sunday night C.on Saturday night D.yesterday
38. How did the doctor know that the man burnt his knee?
A.From the way he walked. B.By seeing his trousers leg is burnt away at the knee.
C.By seeing the man’s trousers are muddy all over. D.Both A and B
39.Which is the right order according to the passage?
① He burnt his knee. ②He got drunk. ③He fell down and got muddy. ④He had his pay.
A. ①②③④ B.④③②① C.③④①② D. ④②③①
40. From the passage we know that _______ is very important for medical students.
A.watching and thinking B.taking good care of others
C.learning from others D.teaching
五、填写适当的句子补全对话
完成句子: 根据所给汉语意思,用单词或短语完成下列英文句子。
41.多吃水果对身体有好处。
_________ more fruit _________ good for your health.
42.. 我的朋友和我一样都很外向。
My friend is _________ _________ _________ me. We are both outgoing.
43.他买了许多水果,如苹果、桃子等。
He bought a lot of fruits, _________ _________ apples and peaches.
44.这个老师很和蔼。她和孩子们相处得很好。
The teacher is very friendly. She is _________ _________ kids.
45.他乐意和朋友们分享一切。
He is willing to _________ everything _________ his friends.
A.I’m sorry I can’t go with you.
B.Good idea.
C.Did you buy anything special?
D.Did everyone have a good time?
E.What about you?
F.See you later.
| G.I went to the mountains with my family. |
A: Hello, Bob!47.?
B: Hello, Tom! I watched TV last night.
A: Do you like watching TV?
B: Yes. My parents and I all like watching TV.
A:48.?
B: I like talent shows best. They are interesting.
A:49.?
B: I watch them three times a week. What about you?
A: I like watching movies. The weekend is coming. Let’s go to a movie.
B: Good idea. There are several cinemas in our city. Which one do you think is the best?
A: I think Redstar Cinemas is the best one.
B:50.?
A: Because it has the most comfortable seats and the cheapest tickets.
B: I agree with you.51.?
A: A student ticket is 20 Yuan.
B: OK. Let’s go to buy the tickets this afternoon.
六、用单词的正确形式完成句子
短文填空
用方框中所给单词的适当形式填空,使短文完整正确。(每个单词限用一次。 每空只填一个词)
| health, good, sleep, late, hard, hour, much, loud, have, work |
Your body grows more while you are asleep. No one can live without sleeping. If a child is tired, he needs 55.sleep than usual. You will be tired or will not be able to listen to your teachers in class or can’t work well if you do not have enough sleep at night. A baby will cry 56.if you wake him or her up when he or she is sleeping. You will be able to work 57.at your lessons if you 58.enough rest. Many students hope to learn more before rests, so they study until 59.at night. But they feel very tired in the day and they may forget what they learned easily.
Boys and girls of eight or nine need ten 60.of sleep every night. Get enough sleep if you want to be strong and 61..
七、材料作文
62.书面表达。
学校校刊“交流园地”栏目需要一篇题为“The most popular student in my eyes”的稿件,请你写一篇英语短文描述在你眼里最受欢迎的一位同学。
提示:study hard, friendly, outgoing, be ready to help others, like sports, enjoy sharing
要求:1. 参考所给提示,可适当发挥;词数不少于80词。
2. 条理清晰,语句通顺,意思连贯,书写工整。
3. 文中不得出现真实的个人信息。
The most popular student in my eyes
________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________
参
1.D
【解析】
试题分析:句意: -你认为这个访谈节目怎么样?-我不能忍受。原句是询问对事物的态度与看法,选项中只有“我不能忍受”可以来回答。所以选D。
考点:考查日常交际用语。
2.C
【解析】
试题分析:句意:你想要些喝的吗?something不定代词,to drink作定语;在含有would/could的疑问句子中,习惯上用something而不是angthing。所以选C。
考点:考查不定代词。
3.D
【解析】
试题分析:句意: 华特迪士尼在世界上以漫画闻名。be famous for以……而著名;in the world在世界上。所以选D。
考点:考查介词。
4.A
【解析】
试题分析:句意: —我不能算出这道数学题。—别担心。我会尽力帮助你。try one’s best to do sth尽力做某事。所以选A。
考点:考查非谓语动词。
5.C
【解析】
试题分析:句意: -你买这辆车几乎十年了! -是的。虽然很旧, 但是它仍然运转良好。Although连词,虽然;表示转折关系。所以选C。
考点:考查连词。
6.D
【解析】
试题分析:句意: ——莫言, 诺贝尔奖获得者,在中国是最好的作家吗? —这很难说。但他真的是一个很好的作家。冠词作为一种虚词,只能和名词一起使用。英语中的冠词分为不定冠词和定冠词。不定冠词有两个,a 和 an。a用在辅音开头的单词前面;an用于以元音开头的单词前。不定冠词用在单数可数名词前面,表示这个人或事物是泛指的不确定的一个,相当于中文的“一个”。定冠词和名词连用,表示某个或某些特定的人或东西;在形容词最高级前用定冠词。所以选D。
考点:考查冠词。
7.C
【解析】
试题分析:句意: -地理对我来说总是太难了。我不能学好它。—不要放弃。如果你努力学习,没有什么是困难的。seldom 很少;never ,从不;always副词,总是; sometimes有时。所以选C。
考点:考查副词。
8.C
【解析】
试题分析:句意:你介意帮我一下吗?mind doing介意做某事; give sb. a hand帮助某人。所以选C。
考点:考查非谓语动词。
9.A
【解析】
试题分析:句意: -从家到学校有多远? —大约30分钟的行程。How far多远;How often多久一次;. How soon多久;How long多长。所以选A。
考点:考查特殊疑问词组。
10.C
【解析】
试题分析:句意: 我们彼此几乎一样高。她只比我高一点。a little 一点,可以修饰比较级,表示程度。所以选C。
考点:考查副词短语。
11.C
12.A
13.D
14.D
15.B
16.B
17.C
18.A
19.D
20.C
【解析】
【分析】
人都有天赋吗?或是可能有天才吗?每个人都在寻找自己的天赋。每个人都有天赋,没有天赋是不可能的。但有一件事要记住——天赋不会来找你;你要去找他们。
11.C考查不定代词及语境理解。句意:大家都想是天才因为感觉很棒。Somebody某人;Anybody任何人;Everybod每个人;Nobody没有人。联系上句Everyone is looking for their talent可知该选C
12.A考查动词及语境理解。句意:更多的人认为他们擅长一些东西,但不擅长这些。Decide决定;make制造,做;wonde想知道;think认为。根据句意结合语境可知该选A。
13.D考查连词及语境理解。句意:如果你是那些人之一。And和;Though虽然;Because因为; If如果。根据语境可知这里时提出了一种假设,所以选D。
14.D考查名词及语境理解。句意:如果你不知道你擅长什么。plan计划;story故事;problem问题; idea 主意。have no idea不知道,是一固定短语。故选D。
15.B考查动词及语境理解。句意:你应该尝试新的东西。find找到;try尝试;expect期待;love爱。联系后面的new things可推知该选B。
16.B 考查介词及语境理解。句意:和朋友一起做一些新事。As作为;with和;about关于;of…的。表示“和……一起”常用介词with,所以选B。
17.C考查形容词短语及语境理解。句意:当你尝试了,你会发现自己擅长烹饪、绘画、写作或运动。boredwith对……感到无聊famousfor因……著名;goodat擅长;afraidof害怕。根据句意结合语境可知该选C。
18.A考查副词及语境理解。句意:你甚至会发现你不只擅长一件事。even甚至;always总是;only只;again又,再。根据句意结合语境可知该选A正确。
19.D考查名词及语境理解。句意:那么就发展这些你的天赋擅长的这些事。activities活动;differences不同点;hopes希望;talents天才。根据句意结合语境可知该选D正确。
20.C考查动词及语境理解。句意:但是有件事要记住——天才不来找你;你要找他们。Ask问,要求;touch触摸;remember记住;do做。根据句意结合语境可知该选C。
21.B
22.A
23.B
24.B
25.A
【解析】
试题分析:短文大意:澳大利亚这个既是国家又是的一个地方,介绍了澳大利亚的面积、气候、动物等。
21.B细节判断题。根据本文第一段第二、三行Most people live in or near cities. They speak English. They work in buildings like your parents. Australia is about the size of the United States (not including Alaska)可知,并不是所有的人生活在城市里或靠近城市、并在大楼里工作。所以该选B。
22.A细节判断题。根据短文第三段第二行There are about ten times more sheep than people in Australia.可知,在澳大利亚,羊比人还多。所以该选A。
23.B细节判断题。根据短文第二段第二句The warmest months in Australia happen when we are having winter in China.可知,澳大利亚最热的几个月而正是中国的冬天,从11月到1月。所以该选B。
24.B细节判断题。根据短文第三段最后一句. Children who cannot get to school use a two-way radio to hear their teachers’ lessons.可知,孩子不能上学,用双向收音机听他们老师的课。所以该选B。
25.A细节判断题。根据短文最后一段第一句. The most famous animals in Australia are kangaroos.可知,袋鼠是澳大利亚最著名的动物。所以该选A。
考点:教育类短文阅读。
26.The Germans; the Englishmen
27.The Englishmen
28.the Frenchmen
29.opener; success
30.different characteristics of people from different countries.
【解析】
试题分析: 本文主要介绍了不同的国家特征不同,德国人内向、冷静;英国人绅士礼貌;法国人热爱旅游;美国外向,认为成功很重要。
26.根据短文第三段第一、二句In some ways, the Englishmen look the same as the Germans. They are very quiet and never talk too much with strangers.可知,德国人和英国人都很内向。故填The Germans; the Englishmen。
27.根据短文第三段第二行The Englishmen are also gentlemen.可知,在作者眼里,英国人很绅士。故填The Englishmen。
28.根据第四段Holidays in France are very long. The Frenchmen like traveling and usually spend their long time staying in other countries.可知,法国人假期长,喜欢旅游。故填the Frenchmen。
29.根据短文最后一段And they are even opener than all of the Europeans. 与And in Americans’ eyes, success is an important part in their life.可知,美国人外向,并且成功在生活中是重要的。故填opener; success。
30.根据短文开篇Do you have any foreign friends? Do you know their characteristics(特征)以及后面的几段内容可知,本文的主要内容是“不同的国家特征不同”。故填different characteristics of people from different countries。
考点:任务型阅读。
31.A
32.B
33.C
34.C
35.D
【解析】
试题分析:短文大意:很多人说他们的工作时间长,没有时间休息和与家人在一起,假期短,还要做些额外的工作。
31.A细节理解题。根据短文第二段 In France, people spend about 16 hours a year at work. In Japan, however, people work about 2159 hours a year.可知,一个日本工人一年内比法国工人多工作513个小时(2159小时-16小时)。所以该选A。
32.B细节理解题。根据短文第三段倒数第二句These people think it’s their duty to work more hours可知,extra应是在原来基础上又上去的,所以是“额外的”的意思。所以该选B。
33.C细节理解题。根据短文第三段…and in the United States, two weeks.可知,美国人每年只有两周的带薪假期。所以该选C。
34.C细节判断题。根据短文第三段第二行However, many companies don’t pay overtime. Their workers don’t get more pay for more work.可知,并不是所有公司支付员工额外工作得到的薪酬·。所以该选C。
35.D细节推断题。根据短文第一段以及最后一段可知,许多人厌倦了长时间工作。所以该选D。
考点:日常生活类短文阅读。
36.C
37.C
38.D
39.D
40.A
【解析】
1.C根据A doctor was once teaching a class of medical students at a famous hospital in Edinburge可知在一所有名的医院,故选C。well-known即famous。
2.C根据The man fell down on Saturday night.可知在周六晚上受伤的。
3.D根据文章Didn’t you notice the way he walked? …及You see his trousers leg is burnt away at the knee可知是从这两点看出来的,故选D。
4.D排序题。根据You had your pay on Saturday and went to a public house and drank too much. You got muddy and wet on the way home. Because you had drunk too much, you fell on the fire and burnt your knee可知他先付钱,再喝醉了,然后在回家路上沾满烂泥,最后倒在火上烧了膝盖,故选D。
5.A 通过医生的话Didn’t you notice the way he walked?及下文可知学医的要善于观察与思考,A正确。其它的文章没讲到。
41.Eating; is
42.the same as/ as outgoing as
43.such as
44.good with
45.share; with
【解析】
试题分析:
41.多吃水果eat more fruit;be good for对……有好处; 动词短语在改为动名词后作主语,动名词作主语看作单数。故填Eating; is。
42.根据短语the same as与……一样; as outgoing as与……一样外向。故填the same as/ as outgoing as。
43.根据短语such as例如,后可跟两三个事例。故填such as。
44.根据短语be good with与……相处得很好。故填good with。
45.根据动词share分享; share… with与……分享。故填share; with。
考点:完成句子。
46.
【小题1】I went to the mountains with my family.
【小题2】Did everyone have a good time?
【小题3】What about you?
【小题4】Did you buy anything special?
【小题5】I’m sorry I can’t go with you.
【解析】
试题分析:
【小题1】根据上文Where did you go on vacation last weekend?可知,下文应说明去了某地。故填I went to the mountains with my family.我和家人去了山区。
【小题2】根据下文Yes, we did.可知,上文应是以Did开头的句子,结合语境可知填写Did everyone have a good time?你们玩得愉快吗?
【小题3】根据下文I went shopping with my friends可知,本句应询问你做什么。故填What about you?你呢?
【小题4】根据下文Yes. I bought a new pair of shoes.可知,本句应询问买东西了吗。故填Did you buy anything special? 你买什么特殊的东西了吗?
【小题5】根据上文Let’s go to see movies together与下文的I have a piano lesson at seven o’clock.可知,不能去看电影,所以应表示歉意。故填I’m sorry I can’t go with you. 对不起,我不能和你一起去。
考点:补全对话。
47.What did you do last night?
48.What kind of TV shows do you like best?
49.How often do you watch talent shows?
50.Why do you think so?
51.How much is the (student) ticket?
【解析】
【分析】
试题分析:
47.根据下文I watched TV last night.可知,本句应询问“你昨晚干什么了”。故填What did you do last night?
48.根据下文I like talent shows best.可知,本句应询问“你最喜欢什么种类的电视节目”。故填What kind of TV shows do you like best?
49.根据下文I watch them three times a week.可知,本句应询问“观看才艺表演的频率”。故填How often do you watch talent shows?
50.根据下文Because it has the most comfortable seats and the cheapest tickets.可知,本句应询问“这样认为的原因”。故填Why do you think so?
51.根据下文A student ticket is 20 Yuan.可知,本句应询问“学生的票价”。故填How much is the (student) ticket?
考点:补全对话。
52.sleeping
53.work
54.well
55.more
56.loudly
57.harder
58.have
59.late
60.hours
61.healthy
【分析】
试题分析: 本文主要介绍了足够的睡眠的重要性,人人需要睡眠,孩子需要的更多些,如果想强壮、健康,那就需要得到足够的睡眠。
52.句意:当你在睡觉时,你的身体在休息。sleep动词,睡觉;while引导是时间状语从句,一般跟进行时态。故填sleeping。
53.句意:在早晨你又一次准备好工作、学习和玩耍。be ready to do准备好做某事。故填work。
54.句意:如果你晚上睡得好, 你可以在一天工作或学习的更好。good形容词,好的;well副词,好,修饰动词sleep。故填well。
55.句意:如果一个孩子累了, 他需要比平时更多的睡眠。much 形容词,多的,修饰不可数名词;more是其比较级形式。故填more。
56.句意:如果当小孩子正睡着,你弄醒他或她时,他或她会大声哭喊。Loud形容词,大声的;loudly副词,大声地, 修饰动词cry。故填loudly。
57.句意:如果你休息足够,你就能够更努力得学习。work hard努力学习或工作;本句是比较的语境,故填harder。
58.句意:如果你休息足够,你就能够更努力得学习。have动词,有;本句是条件状语从句,时态要求“主将从现”。故填have。
59.句意:很多学生希望在休息前学得更多,所以他们在晚上学习直到很晚。late副词,修饰动词study。故填late。
60.句意:岁的男孩、女孩每晚需要十个小时的睡眠。hour名词,小时;十个小时,所以用复数。故填hours。
61.句意:如果想强壮又健康,需要得到足够的睡眠。health名词,健康;healthy形容词,健康的,用在be动词之后。故填healthy。
考点:短文填空。
62.The most popular student in my eyes
We may meet many different people in our life. But who is the most popular student in your eyes? Li Ping , my best friend is the most popular in my eyes. And our friends all love her.
She is always working hard. So she does well in all her subjects. She often helps us with lessons. Our teachers like her very much. She is also friendly and outgoing. And she is ready to help others. When I am in difficulty, she always stands in the same boat with me. She gives us all that she can do and wants nothing. She likes sports, such as volleyball and basketball. After school, she often plays with us. We enjoy sharing the happiness together.
We are so lucky to have such a nice friend. As a result, she is the most popular student in our school.
【解析】
试题分析:本题给出的提示材料较为详细,动笔前要先认真阅读要点,然后围绕要点展开写作。根据所给内容,可知本文主要用第一、三人称和一般现在时态进行叙述。注意时态、人称,要将题目的要点列举出来,注意固定词组搭配。
亮点说明:短文用了一些短语和句式,如:do well in , help sb.with sth., such as, be lucky to使得文章句子的结构不再单一,增加了文章的亮点, 并且还用了连词and, when, such as, so, as a result等增添了文章的色彩。
考点:话题作文。
