最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

江苏高三拔高英语阅读理解训练4篇附答案

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-10-06 22:43:43
文档

江苏高三拔高英语阅读理解训练4篇附答案

江苏高三拔高英语阅读理解训练4篇拔高阅读训练1______________________________________________________________________1拔高阅读训练2______________________________________________________________________3拔高阅读训练3______________________________________________________________________
推荐度:
导读江苏高三拔高英语阅读理解训练4篇拔高阅读训练1______________________________________________________________________1拔高阅读训练2______________________________________________________________________3拔高阅读训练3______________________________________________________________________
江苏高三拔高英语阅读理解训练4篇

拔高阅读训练1 ______________________________________________________________________ 1拔高阅读训练2 ______________________________________________________________________ 3拔高阅读训练3 ______________________________________________________________________ 4拔高阅读训练4 ______________________________________________________________________ 5

1.答案与解析 ________________________________________________________________________ 7

2.答案与解析 ________________________________________________________________________ 7

3.答案与解析 ________________________________________________________________________ 8

4.答案与解析 ________________________________________________________________________ 9

拔高阅读训练1

With so many investments required of us to succeed - time, resources, talents, responsibilities, even finances for our retirement - it’s easy to lose sight of the most difficult investment of all to commit to : ourselves.

Getting to the point where you’re ready to start upgrading to you 2.0 isn’t easy. But it doesn’t mean dropping the ball everywhere else. It’s not about omissions, but admissions. Come clean with yourself to kick-start your personal growth.

Unstuck starts with “u”

No one purposely chooses to stop learning and growing again, it just kind of happens in a lot of daily responsibilities and life. And if it were easy to just kick it into gear(档位)again, you would have already done it. But the truth is inescapable. If ou want to get off that place to higher ground, it’s up to you and only you. No one will just hand you a steady stream of opportunities for growth.

You’ve been working in your life, not on it

Activity is often confused with acceleration(忙碌). I was guilty of this for years in working place - staying always busy but not admitting I was bored. I was lost in activity and not steeping back to take time to question what I wanted my life to be. Once I began working on my life - quitting corporate, becoming an entrepreneur, restructuring to my life - I started growing once again. And I’ve never been happier.

Things aren’t happening to you, they’re happening for you

A victim mentality(心态)is the enemy of personal growth. Lamenting over everything that has gone wrong in your life only wastes energy from working to make more things go right. If youwant to kick-start growth, you must view setbacks as having a purpose, and then put them in their place. The past shouldn’t run or define you - only fuel you.

The perfect time to start doesn’t exist

I had so many things that had to be just right before I could make my long-planned leap from corporate. I’d tell myself, “I’d love to go for it right now, but practically speaking.” Well, guess what? Practicality is poison. It’s the convenient excuse stopping you from what you’re meant to become.

It’s time to unplug others’ opinions

Grow where you want to grow. Learn what you want to learn. Wherever you are on the scale of hat you want to learn next - be it beginner or near - expert own it, be proud of it. Pretenses are for pretenders. You’re just trying to become a better version of your genuine self.

63.Which of the following is TRUE according to the passage?

A. If you want to succeed, you have to invest yourself first.

B. Upgrading yourself is hard, but you still need to continue.

C. Giving up upgrading yourself is just like dropping the ball.

D. It’s a kind of responsibility to go on learning though it’s hard.

.The word lament in the last but 4 paragraphs most probably means ________.

A. to express sadness and feeling sorry about something

B. to repeat what happens to you in the past of your life

C. to show some regretful feeling or thought for our past

D. to recognize something that has gone wrong in the past

65.According to the passage, we can infer that ________.

A. the busier you are, the happier and better you will be

B. what happened shouldn’t prevent you, but protect you

C. whoever you are, just grow where you want to grow

D. how well you grow is actually decided by yourself

66.How many aspects does the writer illustrate his idea on personal growth?

A. 3

B. 7

C. 5

D. 6拔高阅读训练2

Today’s artificial intelligence may not be that clever, but it just got much quicker in understanding. A learning program designed by three researchers can now recognize and draw handwritten characters after seeing them only a few times, just as a human can. And the program can do it so well that people can’t tell the difference.

The findings, published in the journal Science, represent a major step forward in developing more powerful computer programs that learn in the ways that humans do.

Although computers are excellent at storing and processing data, they’re less-than-stellar students. Your average 3-year-olds could pick up basic concepts faster than the most advanced program.

In short, “You can generalize,” said coauthor Joshua Tenenbaum. But there’s something else humans can do with just a little exposure—they can break an object down into its key parts and dream up something new. “To scientists like me who study the mind, the gap between machine-learning and human-learning capacities remains vast,” Tenenbaum said. “We want to close that gap, and that’s our long-term goal.”

Now, Tenenbaum and his colleagues have managed to build a different kind of machine learning algorithm (算法)—one that, like humans, can learn a simple concept from very few examples and can even apply it in new ways. The researchers tested the model on human handwriting, which can vary sharply from person to person, even when each produces the exact same character.

The scientists built an algorithm with an approach called Bayesian program learning, or BPL, a probability-based program. This algorithm is actually able to build concepts as it goes.

In a set of experiments, the scientists tested the program using many examples of 1,623 handwritten characters from 50 different writing systems from around the world. In a one-shot classification challenge, people were quite good at it, with an average error rate of 4.5 percent. But BPL, slightly edged them out, with a comparable error rate of 3.3 percent. The scientists also challenged the program and some human participants to draw new versions of various characters they presented. They then had human judges determine which ones were made by man and which were made by machine. As it turned out, the humans were barely as good as chance at figuring out which set of characters was machine-produced and which was created by humans.The findings could be used to improve a variety of technologies in the near term, including for other symbol-based systems such as gestures, dance moves and spoken and signed language. But the research could also shed fresh light on how learning happens in young humans, the scientists pointed out.

63.What is the passage mainly about?

A.An advance in artificial intelligence.

B. A special learning program for students.

C. The application of artificial intelligence.

D. A new approach of developing programs.

.By “less-than-stellar students” in Paragraph 3, the author means ________.

A.students are better at processing data

B. computers are incomparable to students

C. students are less smart than computers

D. computers are less clever in some aspects

65.In the experiments testing BPL, what did the scientists find out?

A.Humans were slow at recognizing characters.

B.BPL wrote characters in a quite different manner.

C.BPL could identify and write characters as humans.

D.Humans could create more characters than computers.

66.What can be inferred from the passage?

A.Computers learn in the same way as humans.

B.The findings may help improve human-learning.

C.Machine-learning is superior to human-learning.

D.Young humans can understand algorithms quickly.

拔高阅读训练3

A rare hole has opened up in the ozone layer above the Arctic, in what scientists say is the result of unusually low temperatures in the atmosphere above the north pole.

The hole, which has been tracked from space and the ground over the past few days, has reached record dimensions, but is not expected to pose any danger to humans unless it moves further south. If it extends further south overpopulated areas, such as southern Greenland, people would be at increased risk of sunburn. However, on current trends the hole is expected to disappear altogether in a few weeks.

Low temperatures in the northern polar regions led to an unusual stable polar vortex(极地漩涡), and the presence of ozone-destroying chemicals such as chlorine(氯) in the atmosphere – from human activities – caused the hole to form.

“The hole is principally a geophysical curiosity,” sai d Vincent-Henri Peuch, director of the Copernicus Atmosphere Monitoring Service. “We monitored unusual dynamic(动态的) conditions,which drive the process of chemical depletion of ozone. Those dynamics allowed for lower temperatures and a more stable vortex than usual over the Arctic, which then triggered the formation of polar stratospheric(平流层的) clouds and the catalytic(催化的) destruction of ozone.”

The hole is not related to the Covid-19 shutdowns that have dramatically cut air pollution and reduced greenhouse gas emissions. It is also too early to say whether the unusually stable Arctic polar vortex conditions are linked with the climate crisis, or part of normal stratospheric weather variability.

Peuch said there were no direct implications for the climate crisis. Temperatures in the region are already increasing, slowing the depletion of ozone, and the hole will start to recover as polar air mixes with ozone-rich air from lower latitudes. The last time similar conditions were observed was in spring 2011.

While a hole over the Arctic is a rare event, the much larger hole in the ozone layer over the Antarctic has been a major cause for concern for more than four decades. The production of ozone-depleting chemicals has been dramatically reduced, under the 1987 Montreal Protocol(蒙特利尔协议), but some sources appear still to be functioning--in 2018, unauthorized emissions were detected from some areas .

New sources of ozone-depleting chemicals were not a factor in the hole observed in the Arctic, said Peuch. “However, this is a reminder that one should not take the Montreal Protocol measures for granted, and that observations from the ground and from satellites are central to avoid a situation where the ozone-destroying chemical level in the stratosphere could increase again.”

63.What is the possible meaning of the underlined word“depletion”?

A. replacement

B. consumption

C. increase

D. production

.According to the passage, scientists are concerned about the hole because ______.

A. it is expected to be a threat to the mankind

B. the new hole is caused by air pollution and greenhouse gas emissions

C. it may encourage further scientific research and environmental awareness

D. it warns us of an oncoming climate crisis

65.What can be learned from the last two paragraphs?

A. The hole over the Arctic shares the same causes as the one over the Antarctic.

B. Human activities are highly responsible for producing ozone-destroying chemicals.

C. The Montreal Protocol has successfully prevented new emissions.

D. Some new illegal emissions are to blame for the hole over the Arctic.

66.The best title for the passage is probably ______.

A. Record-size Hole Opens in Ozone Layer above the Arctic

B. Actions Urgently Needed for a New Hole in Ozone Layer

C. Environmental Disaster and International Cooperation

D. How a Hole in Ozone Affects our Life on Earth

拔高阅读训练4

We’ve all heard the stories of an actor’s struggles before a career breakthrough: living a hardlife, working part time, being a couch potato before getting that major role. Shelby, the star of “A Dog’s Way Home,” has a hard-luck tale that could top them all. Before her big break, she was living in a landfill, rooting through garbage for her next meal.

Shelby’s big break came in April 2017, when animal-control officer Megan Buhler was driving in Cheatham County. Tennessee. Out on an unrelated call, Buhler spotted and approached what she recalled was a noticeably scared puppy emerging from the dump. “I knelt down and just said, ‘Oh, come here, baby,’” said Buhler. “She was so scared, but she came right up to me, and I was able to put her in my truck.” The pair headed to the county animal shelter, where the staff began calling the new resident Baby Girl.

Buhler and others didn’t know that 3,200 kilometers away, Hollywood was looking for a dog to play Bella in a film written by Cathryn Michon. The find-a-Bella job went to freelance trainer Teresa Ann Miler. Her mission was to search shelters nationwide for a dog that could play Bella. One day, Miller spotted Baby Girl’s adoption photo. “Honestly, it was a really good picture, and she was flat - out smiling,” Miller said. Then she met Baby Girl, and assessed her on personality and the ability to respond to simple commands. After assessment, she adopted Baby Girl from the shelter, renamed her Shelby and took her to California for training. Miller and Shelby trained for just over three months before filming began. Then they were together each day on the set.

Most of the film’s reviews have praised Shelby’s performance. Variety made the comments “an amazing dog, perfect performance!”

Shelby has come a long way from the dump. But Buhler said she saw Shelby recently had needed only a second to compare the movie star with the dog she found from piles of trash. “She’s exactly the same,” Buhler said.

56.Why does the author mention an actor’s struggle before a career breakthrough at the very beginning?

A. To make a sharp contrast between an actor’s struggle and a dog’s struggle.

B. To introduce a dog’s similar but even more striking experiences.

C. To attract reader’s attention by giving dramatic examples.

D. To clearly point out the main idea of the passage.

57.What finally helped Baby Girl get the big role in the film?

A. Her adoption picture.

B. Her flat-out smiling.

C. her personality and ability.

D. Her miserable experiences.

58.By saying “She is exactly the same” in the last paragraph, Buhler probably means __________.

A. the dog returned to the piles of trash where she found it

B. it took quite a lot of trouble for the dog to change her own fate.

C. she’s really excited to see the dog she helped live such a happy life

D. the dramatic change of the dog’s life hasn’t changed her inner quality

59.What do you think may serve as the best title of the passage?

A. The Success of “A Dog’s Way Home”.

B. From a Landfill Puppy to a Movie Star.

C. The Trainer and Her Star Dog.

D. Shelby’s Hard-luck Story.

1.答案与解析

解析:63题考察推理判断题,题目:根据本文,下列哪个是正确的?

定位前三段中提到成功需要投入,需要不管更新自我;对比四个选项,

选项A 错在first 选项B 正确,原文中提到Getting to the point where you’re ready to start upgrading to you 2.0 isn’t easy. But it doesn’t mean dropping the ball everywhere else.

.考察猜测词义题,题目:倒数第四段中lament什么意思?

定位倒数第四段中,前一句中提到:一种受害者的心态是个人成长的敌人。这里承接上一句表示对过去错误哀悼只会浪费时间,让事情变得更糟。这里对比四个选项选A

65.考察推理判断题,题目:根据本文,我们能推断出什么?

纵观本文,选项A 错,原文中提到Activity is often confused with acceleration(忙碌).

选项B 错,原文提到Practicality is poison.

选项C 错,原文没有提到whoever you are

选项D 正确

66.题考察推理判断题,题目:作者提到了多少个关于个人成才的观点

纵观全文,提到了Unstuck starts with “u”;You’ve been working in your life, not on it Things aren’t happening to you, they’re happening for you ;The perfect time to start doesn’t exist ;It’s time to unplug others’ opinions 所以共5点答案选C

2.答案与解析

解析:

63.题考察主旨大意题,题目:这篇文章主要关于什么?纵观全文,主要关于三个研究者开发出的一种学习模式指出人工智能可以像人类一样学习汉字,而且比人类更清楚辨析出不同点,对比四个选项选A

.题考核猜测词义题,题目:第三段中黑体字表示什么意思?

定位第三段,Although computers are excellent at storing and processing data, they’re less-than-stellar students. 考察although 引导的状语从句,they 表示前面computers 表示计算机,注意后面的句子Your average 3-year-olds could pick up basic concepts faster than the most advanced program.

这里表示计算机在一些方面无法和人相比,这里选D

65.题目考察细节理解题,题目:测试BPL的实验,科学家发现了什么?

定位第七段中,作者提到科学家做实验,通过结论句But BPL, slightly edged them out, with a comparable error rate of 3.3 percent. 和As it turned out, the humans were barely as good as chance at figuring out which set of characters was machine-produced and which was created by humans.指出计算机可以写汉字,辨析汉字的能力比人要准确。对比四个选项,这里选C

66.题考察推理判断题,题目:从这篇文章可以推断出什么?

定位最后一段提到But the research could also shed fresh light on how learning happens in young humans, the scientists pointed out.对比四个选项选B

3.答案与解析

解析:

63题考察猜测词义题,题目:划线的单词depletion 表示什么意思?

定位第四段,第二句中提到:.....which drive the ...depletion of ozone.后句提到这种变化带来的影影响:the catalytic destruction of ozone。是对前一句的进一步说明和解释,所以这里选B

题考察细节理解题,题目:根据本文,科学家担心这个洞是因为什么?

定位第二段,最后一句中提到:if it extends ...... sunburn.表示如果这个洞继续向南扩张到人口众多的地区,比如格陵兰岛难度,那么人们可能遭受到被太阳暴晒的危险。下文提到这种现象引起科学家反思和研究。对比四个选项,选C

65题考察推理判断题,题目:从最后两段中可以推断出什么?

定位倒数二段,最后两段中提到关于蒙特利尔协议中减少危害臭氧层物质的排放,其中提到人类活动排放出的化学物质依旧是气候问题的原因。

对比四个选项,选项A 错在the same reason

选项B 正确,提到人类活动是其重要因素

选项C 错在successfully prevented new emission

选项D 错,原文倒数第一段中提到not a factor

66题考察主旨大意题,题目:这篇文章的最佳题目是什么?

纵观全文,主要围绕北极臭氧层黑洞问题。定位第一段和最后一段,提到北极臭氧黑洞的问题如何面对,对比四个选项,所以选A4.答案与解析

解析:

56题考察细节理解题,题目:为什么作者在会提及一个演员在事业成功开始前需要奋斗?第一段第二句中提到了Shelby 明星狗的经历,提到了has a hard-luck tale that could top them all. 对比四个选项选B

57题考察细节理解题,题目:什么最后帮助Baby Girl 获得电影中重要角色?

定位第三段,作者提到Miller 如何找到Bella, 其中提到:one day , Miller spotted Baby Girl's adoption photo.... Then she met Baby Girl, and assessed her on personality and the ability to respond to simple commands. After assessment, she adopted Baby Girl from the shelter, 对比四个选项,选C

58题考察猜测词义题,题目:通过提到‘她简直一摸一样。“ Buhler 可能意思是什么?

定位最后一段,提到Buhler 最近看到Shelby 的电影,只需要一秒钟对电影中明星狗和从垃圾堆找到她的时候样子一摸一样的。这里表示Buhler的感慨,说明她的本质没有变化。对比四个选项选D

5题考察主旨大意题,题目:你认为哪个是这篇文章的最佳题目?

纵观全文,主要关于流浪狗Shelby 后来成为明星狗的经历对比四个选项选B

文档

江苏高三拔高英语阅读理解训练4篇附答案

江苏高三拔高英语阅读理解训练4篇拔高阅读训练1______________________________________________________________________1拔高阅读训练2______________________________________________________________________3拔高阅读训练3______________________________________________________________________
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top