
英语试题
解析:董发
英语试题共8页,包括五道大题。全卷满分120分,考试时间为120分钟。其中听力部分满分20分,考试时间为20分钟。考试结束后,将本试题和答题卡一并交回。
注意事项:
1.答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上,并将条形码准确粘贴在条形码区域内。
2.答题时,考生务必按照考试要求在答题卡上的指定区域内作答,在草稿纸、试题上答题无效。
ー、听力(共20分)
(2018.吉林)I. 情景反应 根据你所听到的句子,选择恰当的应答语。(5分)
1. A. Fine B. Sure C. Never mind
2. A. I’m sorry B. Yes, please. C. Too bad
3. A. She has a fever. B. She likes swimming. C. She is a student
4. A. Have fun. B. It’s sunny. C. Sounds good.
5. A. Three dollars. B Here you are. C Me, too.
(2018.吉林)Ⅱ.对话问答 根据你所听到的对话及问题,选择正确答案。(5分)
6. A Behind the supermarket. B. In front of the supermarket. C. Across from the supermarket.
7. A. A movie B. A song C. A game.
8. A. By writing. B. By listening. C. By reading.
9. A. It’s boring. B It’s relaxing. C. It’s interesting.
10. A. For three years. B. For four years. C. For five years.
(2018.吉林)Ⅲ.图片理解 看图听描述,选择与你所听到的描述内容相符合的选项(下列图中有一幅图片与描述内容无关)。(5分)
A. B. C.
D. E. F.
(2018.吉林)IV. 短文理解 根据你所听到的短文内容,判新下列各句正(T)、误(F)。(5分)
16. Jane stayed in an old hotel.
17. Jane visited the Great Wall of China.
18. Jane talked with a primary school student about Chinese culture.
19. Last week, Jane went to London from China by plane.
20. Jane wants to go back to China next year.
(2018.吉林)I. 情景反应 根据你所听到的句子,选择恰当的应答语。(共5分,每小题1分)
1. How are you, Tony?
2. Can I help you?
3. What’s the matter with Kate?
4. Why don’t you ask your parents for help?
5. Pass me the dictionary, please.
(2018.吉林)Ⅱ.对话问答 根据你所听到的对话及问題,选择正确答案。(共5分,每小题1分)
6. M: Excuse me,do you know the way to the library?
W: It’s across from the supermarket.
Q: Where is the library?
7. M: I’ve watched a movie named Mulan.
W: Me, too. I think Mulan is a brave girl.
Q: What are they talking about?
8. M: Your English is so good, Sarah. What’s your secret?
W: I always read English books.
Q: How does Sarah study English?
9. M: Do you like pop music?
W: Yes, I think it can make me relaxed.
Q: Why does the woman like pop music?
10. M: Nancy, your bike is quite cool.
W: Thanks. My Mum bought it for me. I have had it for three year.
Q: How long has Nancy had her bike?
(2018.吉林)Ⅲ,图片理解看图听描述,选择与你所听到的描述内容相符合的选项。(下列图中有一幅图片与描述内容无关)(共5分,每小题1分)
11. The telephone was invented by Bell in 1876.
12. It is very cold outside today.
13. The elephant is a symbol of good luck in Thailand.
14. Yu Gong Moves a Mountain is a traditional Chinese story.
15. Cindy is learning painting in an art club.
(2018.吉林)IV. 短文理解 根据你所听到的短文内容,判断下列各句正(T)、误(F)。(共5分,每小题1分)
Jane was on holiday in China. She stayed in an old hotel. The hotel was built 300 years ago and it provided very good service. The hotel was comfortable but a little expensive. She visited many famous places. For example, the Great Wall of China. She ate some delicious food. Her favorite was Beijing duck. She met a lot of very friendly people. She talked a lot with a university student about Chinese culture. Jane can’t speak Chinese, so people spoke to her in English. A lot of things in China surprised June. For example, the busy roads. There were hundreds of cars and bicycles on the roads all day and all night. Yesterday, Jane went to London from China by plane. It was a very long flight-12 hours and she feels tired today, Jane knows China is a big country with a long history. And she only saw a small part of it. She wants to learn Chinese and go back to China next year.
I. 1—5. ABACB II. 6—10. CACBA III. 11—15. DBEAF IV. 16—20. TTFFT
二、基础知识(共15分)
(2018.吉林)V. 句意填词 根据所给句子,填入一个适当的单词,使句意完整。(5分)
21. The old photos made me think______ the good old days.
22. One day, you will leave your parents. You have to learn to look after_____.
23. You’re supposed to_______ at the door and wait before entering the office.
24. I’ve heard many beautiful clothes are on_______ in the clothes store. Let’s go shopping now.
25. You’d better not stay out______ with your friends. You need to come back by 9 p. m.
21. of/about 22. yourself/ yourselves 23. knock/stand 24. sale/show/display 25. late.
Ⅵ.单项选择 从每小题所给的三个选项中,选出一个正确的答案。(10分)
(2018.吉林)26. Yesterday’s concert was ____ great success. All the people showed interest in it.
A. the B. an C. a
26. C【解析】考查冠词的用法 句意:昨天的音乐会非常成功。所有的人都对它感兴趣。success是可数名词单数形式,great前面是以辅音开头,故选C。
(2018.吉林)27. —Which club do you want to join, the chess club or the swimming club?
—_______. I want to join the basketball club.
A. Neither B. Both C. All
27. A.【解析】考查代词辨析。 根据后句答语:我想要加入篮球俱乐部,可见两者都不是, 根据词义neither两者都不; both两者都;all三者以上都。故选A。
(2018.吉林)28. —Do you agree ______ my plan?
—Yes, it is wonderful.
A. in B. with C. of
28. B.【解析】考查介词辨析。 agree与with连用,后面接人或某事。结构:agree with sb./sth 表示同意某人或某人的观点看法等。从答语可知完全赞同,故选B。
(2018.吉林)29. Let’s save pandas!There ______ only about 2,000 pandas living in the forests now.
A. am B. is C. are
29. C. 【解析】考查there be句型用法。对于there be结构中,be动词与后面相邻的主语保持数的一致,本句中后面的中心词是pandas故选C。
(2018.吉林)30. Please ______here earlier!We don’t want to miss the last bus to the library.
A. arrive B to arrive C. arriving
30. A. 【解析】考查动词用法。please开头的祈使句,后跟动词原形,故选A。
(2018.吉林)31. It’s a good idea to ______ new words in the dictionary.
A. cut up B. look up C. put up
31. B. 【解析】考查短语动词辨析。 句意:在词典中查找单词是个好主意。cut up切碎;look up查找;put up举起,根据句意可知答案为B。
(2018.吉林)32. I sleep with the window open ______ it’s really cold.
A. unless B. till C. or
32. A. 【解析】考查连词辨析。 句意:如果不是天冷我就开窗户睡觉。unless如果不;till直到; or或者 根据句意可知答案为A。
(2018.吉林)33. The school music festival ______ next Monday.
A. was held B held C will be held
33. C. 【解析】考查被动语态的用法。 句意:学校音乐节下周一举行。the school music festival作主语,强调动作的承受者,用被动语态,且由next Monday可推知用一般将来时的被动语态,故选C。
(2018.吉林)34. —Excuse me. I wonder ______ the plane can land on time.
—Wait a minute, please. Let me check it out.
A. if B. which C. that
34. A.【解析】考查宾语从句用法。句意: 打扰一下,我想知道是否这架飞机能准时着陆。根据句意,故选A。
(2018.吉林)35. While Alan was writing a letter, the children ______outside.
A. play B. were playing C. will play
35. B.【解析】考查动词时态。 在while引导的时间状语从句中,其谓语动词只能是延续性的,而且也只能与主句中的谓语动词同时发生或存在,句中从句是过去进行时态,因此主句用相应的过去时态,故选B。
三、交际运用(共15分)
(2018.吉林)Ⅶ.完成对话 从方框中选择正确选项(方框中有一个选项与对话内容无关)。(5分)
A. Why don’t you ask him to turn it down?
B. what’s wrong with you?
C. It sounds like a good idea.
D. You’re welcome.
E. I don’t think so.
| F. I have made several mistakes so far this we |
John: Oh, Betty. Mr. Green is angry with me.
Betty: Mr. Green?He is a kind man. How come?
John: Well. 37 I even forgot to tell him there was an important meeting today, so he got angry with me.
Betty: But I don’t understand. You’re careful all the time.
John: Yeah. But I can’t sleep well recently because my new neighbor is always turning the TV on loudly until midnight.
Betty: 38
John: It’s difficult. I don’t know him yet.
Betty: If you don’t want to see him,just write him a note.
John: 39 I’ll have a try. But I’ m still worried about how to cheer Mr. Green up.
Betty: I think you should say sorry to him and explain what’s happening to you.
John: OK. Thanks for your advice.
Betty: 40
| 体裁 | 对话 | 话题 | 人际交往 | 词数 | 188 |
36. B 37. F 38. A 39. C 40. D
(2018.吉林) VIII.补全对话 根据所给对话,填写适当的内容,使其完整、正确(毎空词数不限)。(10分)
Anna: Good morning, Mary!
Mary: 41 , Anna!
Anna: Junior high school days are over. I’ll miss all of my teachers.
Mary: 42 ?
Anna: Mr. Brown. I like him best.
Mary: I like him, too. His classes were great and we were 43 at English than before.
Anna: Because of him, my English scores doubled.
Mary: Shall we do something to express our thanks before leaving?
Anna: Sure. 44 singing a song for him?
Mary: That will be great. We can sing in the party.
Anna: Do you mean the party on Wednesday?
Mary: 45 . Let’s start to practice right now.
| 体裁 | 对话 | 话题 | 计划安排 | 词数 | 103 |
41. Good moming/Moming /Hello/Hi/Hey/ Hi there/Hey there 由前句问早安可知答语。
42. Which teacher/Who will you miss (the most)? /Who/Which is your favorite teacher? /Who/Which teacher do you like best?根据答语Mr. Brown. I like him best.可知前句问话。
43.(much/even/far/a lot)better/greater/ more excited/more expert/more skilled/more skillful 本句中含有than before,因此,推断系动词为比较级,根据后句答语,因为他我的英语成绩成倍增长,由此,可知答案。
44. How about/ What about/ Why not consider/ Why don’t you consider 根据答语That will be great. We can sing in the party.可知答案。
45. Yes/Yeah/That’s right/you’re right/Right/Of course/Certainly/Sure 前句是个一般问句,由此可知答语。
四、阅读(共50分)
(2018.吉林)Ⅸ.短文填空 从方框中选择正确选项,完成短文(方框中有两个选项是多余的)。(10分)
A. happily B. sad C. everything D. what E. but F. park
| G. nothing H. to I. why J. walking K. how L. put |
Nobody could make me cheerful. One thing that happened made me change.
One day,I went to the 47 for a rest. There was an empty bench and I sat down. Suddenly, a young boy came around. “ Did you see 48 I found?” he asked in excitement. I looked down and saw a small withered(枯萎的)flower lying in his hands. Seeing this,I felt even more depressed(沮丧的). I wanted him to go away,so I smiled to him and then turned my back.
However,instead of 49 away, the boy sat next to me. “It smells good and it’s beautiful,too. That’s 50 I picked it up,” he said. “Here, it’s for you.” I knew I had to take it, or he might never leave,so I reached for the flower and said,“ Thank you!” I waited, but the boy didn’t 51 the flower in my hand. He just held the flower and didn’t move. It was not until then that I noticed the boy could see 52 .
I took the flower with tears and said, “Thanks a lot!You have picked up the best one.” “My pleasure.” the boy replied 53 , and then ran away. The boy couldn’t see, 54 in his imagination(想像),the world was beautiful. I saw a withered flower,while he “saw” a beautiful flower.
I held the flower up 55 my nose and took a deep breath. I smelt the fragrance(香味)of it. It was indeed(的确)the most beautiful flower.
| 体裁 | 记叙文 | 话题 | 人物故事 | 词数 | 332 |
46. B 根据前句I had some difficulties in my life,可知作者心情不好,故选B。
47. F 根据后句There was an empty bench and I sat down可推测是在公园里,故选F。
48. D see后接宾语从句,what作从句中found的宾语,故选D。
49. J 前句提到I wanted him to go away, so I smiled to him and then turned my back.可知
50. I 前句提到了It smells good and it’s beautiful,too. 这就是给他的原因,故选I。
51. L 后面提到孩子举着花没动,因此,推断没有把花放在作者手中,故选I。
52. G 从前句He just held the flower and didn’t move判断出孩子也是个盲人,故选G。
53. A 面对别人的感激,应该是高兴地回答,故选A。
54. E 前面提到The boy couldn’t see和后面提到in his imagination,the world was beautiful.构成转折,故选E。
55. H 短语hold sth up to…把某物举到……,故选H。
X.阅读理解(40分)
(2018.吉林)(A)
Traveling can be expensive. But there are some ways to save money when traveling. Try some of the advice below on your next vacation and your wallet will thank you.
Look for city tourism cards. With the card,you can pay less at restaurants and shops.
You don’t have to wait for a long time at busy attractions. You might even get free tickets to top tourist attractions. City tourism cards can save your money and time without question.
Don’t get the best room. How long will you stay in your room? Will you just be sleeping there?Do you really need a bigger room with a good view(景色)find a hotel outside a city. It can help you save some money by choosing a hotel away from big tourist attractions,for you are always doing the same—go to the attractions and then return to your hotel to sleep.
Book (预定 )a room with a kitchen. Although some people might not like to cook while on vacation,I don’t mind making breakfast in my room. We always eat at a nice restaurant on our last night of the vacation. I’d rather eat breakfast and lunch at the hotel and then spend much money on a delicious supper.
阅读上面的信息,选择正确答案。(5分)
56. With ______ you can pay less at restaurants and shops.
A. ID cards B. tourism cards C. bank cards D. phone cards
57. The underlined words “tourist attractions” in Paragraph 2 mean_______ .
A.旅游方式 B.旅游设施 C.旅游手册 D.旅游景点
58.To save some money,the writer advises tourists to_______.
A. get the best room B. live near big tourist attractions
C. live away from big tourist attractions D. take a map with them when traveling
59. The writer prefers to make breakfast and lunch in the hotel because_________.
A. they are healthier and more delicious
B. he likes cookers in the hotel
C. there are not any restaurants in the neighborhood
D. he’d rather, spend much money on a delicious supper.
60. What does the passage mainly talk about?
A. How to save money. B. How to get a tourism card.
C. How to find a hotel. D. How to book a room on the Internet.
| 体裁 | 议论文 | 话题 | 社会生活 | 词数 | 219 |
56. B. 细节理解题。 由第二段第一句Look for city tourism cards. With the card,you can pay less at restaurants and shops.可知,故选B。
57. D. 词义猜测题。 文中提到You might even get free tickets to top tourist attractions你可以得到旅游景点的免费门票。由此推测答案为D。
58. C. 细节理解题。 由文中第三段It can help you save some money by choosing a hotel away from big tourist attractions可知,应在离大景区远一点找旅馆,故选C。
59. D. 细节理解题。 由文中最后一句I’d rather eat breakfast and lunch at the hotel and then spend much money on a delicious supper.可知答案,故选D。
60. A. 归纳理解题。 文中开头一句Traveling can be expensive. But there are some ways to save money when traveling.提到旅游省钱的方法,故选A。
(2018.吉林)(B)
61. Thai people are used to eating rice as a meal. Also, most Thai people do not sit down to
eat a meal because they usually eat when they are hungry,especially kids and teenagers.
62. Fashion is full of culture. The Tang Costume stands for Chinese history and fashion
culture. The Tang Costume got its name China became known to other countries during the Han and Tang dynasties.
63. In Australia, people celebrate the New Year from January 1st to January 6th. It is a public holiday and many people love to spend this day with their families and friends.
. There are two kinds of schools in England. One is the state school where parents do not pay money. And ninety percent of children go there. The other is the private school where parents pay some money for their children to go
65. Whether they’re good manners or not depends on where you are. Some East Africans spit(吐口水) four times as a kind of blessing(祝福). In parts of Polynesia,it is bad to be seen eating. They politely turn their backs on each other when they are eating food
根据上面每段的陈述,从方框中选出与其匹配的名称。(5分)
| A. Traditional Chinese Dresses B. Manners in Different Countries C. Schools in England D. The New Year in Australia E. Eating in Thailand |
| 体裁 | 说明文 | 话题 | 风俗文化 | 词数 | 202 |
61. E 归纳理解题 文中提到泰国人把米饭做主食,饿了就吃,尤其是孩子和少年,故选E。
62. A 归纳理解题 文中提到唐代服饰代表中国的历史和时尚文化。唐装在汉唐时期被其他国家所熟知。故选A。
63. D 归纳理解题 文中提到在澳大利亚,人们从1月1日到1月6日庆祝新年。这是一个公共假日,许多人喜欢与家人和朋友一起度过这一天。故选D。
. C 归纳理解题 文中提到英国的两种学校—私立学校和公立学校,公立学校免费,多数家长把孩子送到公立学校。故选C。
65.B 归纳理解题 文中提到不同国家有着不同的礼貌标准。故选B。
(2018.吉林)(C)
Tubbat and his wife, Tosontsagaan, are villagers in Inner mongolia’s Ejin Banner(内蒙古伊金霍洛旗),where there is the Badain Jaran Desert(巴丹吉林沙漠), one of China’s four biggest deserts. They have spent 16 years fighting against the desert. They plant trees in the desert area to keep the sand and protect the environment.
Tubbat has planted more than 50,000 trees covering about the size of 133 football fields. “When I was a child. there were lakes, forests and animals. And it rained a lot,” said Tubbat. “But sandstorms turned the green land into a desert.” Tubbat started to plant trees in 2002 after he finished his job as a government official(). His wife supported his decision. They did all this for free and even spent most of their own money. “Many people do not understand why I do this. They don’t know the happiness I feel when I see the land turn green again,” said Tubbat. “My wife’s support gives me energy. Our children want us to live in a city. But this is not the right time. I want to grow more trees.” he said.
Tubbat is happy that more people have begun to plant trees after hearing his story. Some have even visited him to learn how to plant trees in the desert. “Trees can bring rain and animals,” he said. “I want to be a tree,to grow up in the desert and hold the sand until I die.”
根据短文内容,判断下列各句正(T)、误(F)。(5分)
66. Tubbat and his wife have spent 16 years fighting against the desert。
67. Planting trees in the desert area can keep the sand and protect the environment.
68. The couple planted more trees to get more money.
69. More people stopped planting trees after hearing Tubbat’s story.
70. According to the passage, Tubbat wants to spend his whole life planting trees.
| 体裁 | 记叙文 | 话题 | 人物故事 | 词数 | 266 |
66. T 细节理解题。 文中第一段第二句提到They have spent 16 years fighting against the desert. 因此判断为T。
67. T 细节理解题。 文中第一段最后一句提到They plant trees in the desert area to keep the sand and protect the environment.因此判断为T。
68. F 细节理解题。 文中第二段第六句提到They did all this for free and even spent most of their own money.可见他们夫妻是免费义务植树,因此,本句是错误的。
69. F细节理解题。 文中第三段第一句提到Tubbat is happy that more people have begun to plant trees after hearing his story.由此可知本句是错误的。
70. T细节理解题。 文中第三段最后一句提到I want to be a tree,to grow up in the desert and hold the sand until I die.,由此可知此句为正确的。
(2018.吉林)( D )
The Inuit people of North America used to be called Eskimos. 71 . Their lives have changed a lot in 30 years.
The Inuit people used to live in igloos(冰屋)in winter, but today, many of them live in houses in small towns. They used to hunt seals(海豹). 72 . Many of them still wear seal-skin clothes today because they are very warm. Remember,the weather is very cold for many months of the year.
Mariano Tagalik,a 65-year-old Inuit, told us a little about her past life. “Our winter igloos were very warm. We cooked inside, so sometimes it got too hot. 73 .In the short summers, we lived in seal-skin tents, but I spent as much time as possible playing outside.”
To move over the snow, Inuit people wore special snowshoes on their feet. 74 . These machines can travel long distances(距离)in a short time. In the past,it took them days or
weeks to travel the same distance.
75 , and they learnt everything from their parents. Now, like all North Americans , they go to school for about ten years. Life is not as hard as it used to be, but many of the older Inuits hate modern life and want to go back to the old days.
根据短文内容,将下面方框内的句子还原到文中空自处,使短文内容完整、通顺(每个选项只能用一次)。(5分)
A. I took off most of my clothes when I was in our igloo
B. Inuit children never went to school
C. They are now named Inuits which means “the people” instead of Eskimos
D. Today many Inuits ride snowmobiles
| E. They ate the meat and made clothes from the fur(皮毛) |
| 体裁 | 记叙文 | 话题 | 社会生活 | 词数 | 228 |
71. C 前句提到了used to be called Eskimos,后面进一步解释,故选C。
72. E 后句提到了Many of them still wear seal-skin clothes today。故选E。
73. A 前句提到sometimes it got too hot. 故选A。
74. D 后句提到These machines can travel long distances in a short time. 故选D。
75. B 后面提到they learnt everything from their parents. Now, like all North Americans , they go to school for about ten years. 故选B。
(2018.吉林)(E)
Artificial Intelligence(人工智能)or AI has been used in many different fields to perform certain tasks,including education,heavy industry,toys and games and so on.
Education
There are a number of companies that create robots to teach subjects to children,ranging(范围 )from biology to computer science. With the help of Al,MOOC,or Massive Open Online Course , allows students from around the world to take classes online. Though such tools have not become popular yet.
Heavy Industry
Robots have become common in many industries,and are often given jobs that are considered dangerous to humans. Repetitive(重复的)jobs may lead to mistakes or accidents while robots can be very helpful to avoid them.
Toys and Games
Companies like Mattel have been creating AI-enabled toys for young people, even for kids aged three.
Those toys are able to understand conversations,give smart answers and learn quickly. AI has also been used in video games, for example video game bots(视频游戏机器人),which are designed(设计)to fight against you in the game.
根据短文内容填空,毎空不超过2个词。(10分)
| AI Is of Great Use | |
| Education | «Companies create robots 77 subjects to children. «MOOC allows students from around the world to take classes online. |
| 76 | «Robots are often given jobs that are considered 78 to humans. «Robots can be very helpful to avoid mistakes or accidents. |
| Toys and Games | «Mattel has been creating AI-enabled toys for young people, even for 79 aged three. «Those toys are able to understand conversations,give smart answers and learn 80 . |
| 体裁 | 说明文 | 话题 | 科普知识 | 词数 | 205 |
76. Heavy Industry
77. to teach/ that teach/ which teach
78. dangerous/ (not safe/ unsafe),
79. kids/a kid/ the kid
80. quickly/quick/fast
(2018.吉林)(F)
Alice is a college student and in her internship(实习期)now. Last month,she bought a scarf which she really liked. It cost her more than 50 dollars. It’s not cheap, but it made her happy, because she had dreamed of having one for a long time.
Every morning,when she puts on her new scarf, she feels so happy that it seems the whole day is full of hope. Alice has been used to rewarding(奖励)herself through shopping. This hobby also drives her to work hard and makes her life keep getting better.
But her mother,Mrs. Miller thinks quite differently. When Mrs. Miller knew the price of Alice’s new scarf,they started to argue with each other and the argument(争执)lasted for almost a whole day. Her mother thought that she shouldn’t spend so much money on it, while Alice thought her mother didn’t understand her at all.
But Alice didn’t know that her mother’s life was very hard. When Mrs. Miller was very young, she could not find enough clothes to wear in winter. She needed to learn how to spend every penny(便士,货币单位)as if it were two so that she could survive(生存).
It’s just natural that two people can’t understand each other because they have different experiences. Then,how can we change the situation?Try to be patient with the people around you. Try to get to know them. And try to stand in their shoes. If Alice follows the advice, I think she will get on well with her mother.
根据短文内容,回答下列问题。(10分)
81. How much did the scarf cost Alice?
82. How has Alice been used to rewarding herself?
83. When did Mrs. Miller start to argue with Alice?
84. Did Alice’s mother have an easy life when she was young?
85. How many pieces of advice does the writer give Alice?
| 体裁 | 记叙文 | 话题 | 社会生活 | 词数 | 287 |
81. More than fifty dollars /More than 50 dollars./She paid more than 50 dollars for it. /It cost her more than 50 dollars. She spent more than 50 dollars on/ buying it. 【解析】细节理解题。由短文第一段第三句It cost her more than 50 dollars. 可知答案。
82. Through shopping/By shopping. Alice/She has been used to rewarding herself through/by shopping. 【解析】细节理解题。由短文第二段第二句Alice has been used to rewarding herself through shopping.可知答案。
83. When Mrs. Miller/her mother knew the price(of her new scarf)./When Mrs. Miller/her mother knew how much the new scarf cost/When Mrs. Miller/her mother knew what the price of new scarf was 【解析】细节理解题。由短文第三段第二句When Mrs. Miller knew the price of Alice’s new scarf,they started to argue with each other and the argument.可知答案。
84. No. /No, she didn’t. 【解析】细节理解题。由短文第四段第一句her mother’s life was very hard..可知答案。
85. Three/3/Three pieces of advice. /The writer gives Alice/her three pieces of advice 【解析】细节理解题。由短文第五段可知答案。
(2018.吉林)五、书面表达(共20分)
(2018.吉林)X.(A)尊老爱幼、诚实守信是中华民族的传统美德。传承家风、铭记家训是我们需要肩负的神圣使命。下面是李华给她的外国朋友 David写的一封介绍 “家风、家训( Family Instructions)的信。请将其补充完鉴,每空一词。(5分)
Dear David,
How is everything going? You asked me about Chinese family instructions in your last letter. In my opinion,they’re common beliefs(信仰)that family members should follow.
From a very young 86 , my parents told me to respect(尊重)the old and the young. Many traditional stories tell us to be 87 and keep our promises. people are 88 trouble,be there and help them. I was influenced by what I saw and heard. Gradually,I came to the importance of family instructions. I think we teenagers need to pass them on.
Are there any family instructions like 90 in your country?Please write to me soon.
Love,
Li Hua
X. A. 86.age
87. honest/open/ straight/ frank/ direct(若作答为 helpful、 friendly、 kind、handworking等表示美德的形容词均给分)
88. in/having/meeting/facing . realize/know/understand 90. ours/mine/this/ that/ those/these
(2018.吉林)(B)文娱、体育、户外等丰富多彩的课外活动为我们的生活增添了生机和活力。请以After- school Activities Make My Life Colorful”为题,为校园专栏写一篇英文稿件。(15分)
内容包括: 1.你所参加的1—2项课外活动;
2.课外活动给你带来的收获及感受。写作要求:1.词数90词左右;
写作要求:1. 词数90词左右;
2.文章不得出现真实的学校名称与姓名。
B.参考范文:
After-school Activities Make My Life Colorful
Nowadays, after-school activities are becoming more and more popular. There are many different kinds of activities,for example,arts and sports. I joined a volleyball club last year. I am used to playing volleyball after school.
In the volleyball club, I’ve made lots of friends. We often play volleyball after school Whether it is hot or cold,we never stop playing it. I feel happy while playing volleyball. And it is also a good way to relax myself. I think I will continue to play volleyball after school in the future.
All in all,after-school activities make my life more colorful and meaningful.
