
第一部分:阅读理解
www.ks5u.com
A
Going green seems to be a fad (时尚) for a lot of people these days. Whether that is good or bad, we can't really say, but for the two of us, going green is not a fad but a lifestyle.
On April 22, 2011, we decided to go green every single day for an entire year. This meant doing 365 different green things, and it also meant challenging ourselves to go green beyond the easy things. Rather than recycle and reduce our energy, we had to think of 365 different green things to do and this was no easy task.
With the idea of going green every single day for a year, Our Green Year started. My wife and I decided to educate people about how they could go green in their lives and hoped we could show people all the green things that could be done to help the environment. We wanted to push the message that every little bit helps.
Over the course of Our Green Year, we completely changed our lifestyles. We now shop at organic (有机的)stores. We consume less meat, choosing green food. We have greatly reduced our buying we don't need. We have given away half of what we owned through websites. Our home is kept clean by vinegar and lemon juice, with no chemical cleaners. We make our own butter, enjoying the smell of homemade fresh bread. In our home office anyone caught doing something ungreen might be punished.
Our minds have been changed by Our Green Year. We are grateful for the chance to have been able to go green and educate others. We believe that we do have the power to change things and help our planet.
1.What might be the best title for the passage?
A. Going Green
B. Protecting the Planet
C. Keeping OpenMinded
D. Celebrating Our Green Year
2.It was difficult for the couple to live a green life for the whole year because ________.
A. they were expected to follow the green fad
B. they didn't know how to educate other people
C. they were unwilling to reduce their energy
D. they needed to perform unusual green tasks
3.What did the couple do over the course of Our Green Year?
A. They tried to get out of their ungreen habits.
B. They ignored others' ungreen behavior.
C. They chose better chemical cleaners.
D. They sold their homemade food.
4.What can we infer from the last paragraph?
A. The government will give support to the green project.
B. The couple may continue their project in the future.
C. Some people disagree with the couple's green ideas.
D. Our Green Year is becoming a national campaign.
B
Text messages, emails and using computers to learn could be stunting(抑制) children's vocabulary, experts fear. That is because our brains are hardwired to learn new words when we hear others use them in everyday conversation.
But learning with smartphones, tablets and computers, instead of listening to a teacher or parent, means young people are not being given the chance to hear a wide range of words. The oral tradition of passing on knowledge is being eroded, with both adults and children spending too much time looking at screens.
Marco Catani, of the Institute of Psychiatry, said, “We have less time to talk to each other and our children are taught through devices. They have access to the Internet, iPhones, mobile phones and tablet computers. These are visual rather than auditory, so it is likely that they will end up with a lower average number of words than previous generations.”
Constant computer use has been blamed in the past for shorter attention spans, a culture of instant gratification and making young people more selfcentered.
In a study, the brains of 27 volunteers were scanned as they learned madeup words. They found hearing and then verbally imitating speech was the key to understanding.
Dr. Catani said, “When you learn a new word, you start by hearing a sound, then you try to repeat it until you get it right. Through this you increase your vocabulary from age one until you get to 30,000 words as an adult.”
The findings show listening, repetition and conversation are crucial to learning language.
But Dr. Catani believes it could mean young people are growing up lacking vital language skills. He said, “The brain is wired to learn sound through auditory processes, not visual. That is why we have oral traditions, with knowledge passed from generation to generation. Now we understand that this is how we learn new words, our concern is that children will have less vocabulary, as much of their interaction is through text, email and screen. This research reinforces the need for us to maintain the oral tradition of talking to our children.”
5. According to Catani, children who learn from onscreen images________.
A. can't keep their attention for a long time
B. require their satisfaction to be met at once
C. will find it hard to take in vocabulary
D. will become more selfcentered in life
6. What is important to understand new words?
A. Identifying sounds by means of nerve fibers.
B. Forming speech after hearing sounds.
C. Increasing your vocabulary to 30, 000 words.
D. Hearing and repeating the words orally.
7.What Catani said in the last paragraph implies that________.
A. talking is important for children to develop language skills
B. knowledge is mainly passed through auditory process
C. children enlarge their vocabulary through screen
D. the tradition of orally talking leads to the lack of vocabulary
8. What is the main idea of the passage?
A. Learning through computer takes too much time.
B. The smartphone generation will learn fewer words.
C. Children are unwilling to listen to teachers.
D. Passing on knowledge orally isn't dying out.
C
Many people have a sweet tooth. The average American kid consumes more than 20 teaspoons of sugar per day, and adults eat 50% more sugar today than they did in the 1970s. But the findings of a recent study may surprise you.
A team of researchers at the University of Utah used mice to conduct a study on the negative effects of sugar. They found it could have serious effects on people's health.
During the 58weeklong study, mice were fed a diet containing 25% more sugar. This percentage is equal to a healthy human diet along with three cans of soda daily. The team found that these mice were twice as likely to die as mice fed a similar diet without the sugar. Though the mice did not show signs of obesity or high blood pressure, male mice were 26% less territorial(地盘性的) and produced 25% fewer young than the other mice.
Scientists often use mice for research because they have a similar genetic structure to humans. “Since most substances that are poisonous in mice are also poisonous in people, it's likely that those potential physical problems that cause those mice to have increased death rate are at play in people,” says researcher James Ruff. Findings from this study reveal negative effects that are not as detectable(可发觉的) as weight gain or heart problems. Sugar can contribute to longterm changes in the body that can affect development and even lead to shorten lives.
Different types of sugar have different effects on the human body. Some of the sugar we consume comes from foods we eat - candy, soda, and cookies. But much of the sugar we eat is hidden. Food companies add large amounts of sugar to items we may not classify as sweets. Some pasta sauces, crackers, and even ketchup(番茄酱) have large amounts of sugar. To help cut down on extra sugar consumption, nutrition experts suggest looking at the ingredients on food packages. Ingredients that end inose, such as sucrose(蔗糖) and fructose(果糖), are sugars. So are those that include the word syrup(糖浆). Cutting sugar out of the American diet altogether may be difficult. But making the effort to control our nation's sugar cravings will provide for a truly sweeter future.
9. Paragraph 3 aims to tell us________.
A. how scientists carried out their research
B. why scientists often use mice for research
C. what researchers have found from the study
D. whether the mice like the diet with more sugar
10. What can we learn from Paragraph 4?
A. Humans will have the same problems as mice.
B. Scientists use mice in that they're more available.
C. Sugar can contribute to poisonous substances in mice.
D. Some negative effects of sugar are not easily detected.
11. Why should customers read the ingredients on food packages?
A. To save money.
B. To take in less sugar.
C. To buy the best food.
D. To cook it in the right way.
12. What does the last sentence mean?
A. Taking in less sugar will make the Americans healthier.
B. It makes sense for Americans to develop a balanced diet.
C. The Americans should make great efforts to keep off sugar.
D. Controlling sugar production is beneficial to the Americans.
第二部分:任务型阅读
How Self-Acceptance Leads to Happiness Within
Finding acceptance is a natural desire of most people. When we are young, it is important to us to be accepted by others. To do this, we will often adopt the views and interests of the others rather than develop our own.
Over time, however, we have the opportunity to learn to accept ourselves. People who have done this are confident in their true abilities; they do not feel the need to impress other people. They are concerned with whether their actions produce worthwhile results rather than with how they are seen by others.
Less confident people constantly agree with everything others suggest, for fear of having their own ideas rejected. Defensive people are also usually unconfident; in an attempt to hide their incontinence, they blame others.
Confident people do not give up when faced with a difficult situation; they say "I can" rather than "I can't." Knowing that each day is an opportunity to use their talents to acquire good health, good friendships, and great happiness, they always put their best foot forward. Gradually they can appreciate the differences between themselves and other people.
Recognizing the details that we cannot change about ourselves helps us grow personally, so why waste energy complaining about being short? Instead of focusing on personal characteristics we are not satisfied with, we ought to focus more on what we are good at.
Such expressions as "Love yourself" and "Be true to your own self" are about self-acceptance, as well as honesty and morality. We should consider them to be good advice, and treat them as signposts showing the way to happiness within.
| Topic | We should learn to accept ourselves as well as find 76 by others. |
| Benefits of accepting ourselves | ▲ We are 77 in our true abilities and our lives. ▲ We are less 78 to give up when faced with difficult situations. ▲ We are able to acquire good health, good friendships, and great happiness, ▲ We are provided with 79 for personal growth. |
80 on accepting ourselves | ▲ We are concerned with 81 results rather than others’ views of ourselves. ▲ We needn’t fear that our own ideas are rejected, 82 can we blame others. ▲ We can have a gradual 83 of the differences between ourselves and others. ▲ We focus more on our 84 rather than unchangeable personal characteristics we are not satisfied with. |
| Conclusion | We are to love ourselves and make our way to 85 within. |
A篇[文章大意] 2011年4月22日作者一家人决定开始践行绿色生活,让我们看看他们是如何做的吧。
1.A。考查标题判断。文章第一段有两处出现了going green,且下文也多次出现,本文主要讲述的就是作者一家是如何开始践行绿色生活的,所以A项最适合作文章标题。
2.D。考查细节理解。根据第二段的第二句“This meant doing 365 different green things, and it also meant challenging ourselves to go green beyond the easy things.”可知D项正确。
3.A。考查细节理解。Our Green Year这个关键信息可以在倒数第二段找到,该段说作者一家完全改变了生活方式,如在有机商店购物,少吃肉,尽量少买不需要的东西,不用化学清洁剂等,这些都是环保的习惯,与A项的概括相一致。故选A。
4.B。考查推理判断。文章最后一段中出现了grateful,believe和do have the power等关键词,这些都暗示出作者夫妇在将来可能还会继续他们的环保生活。
B篇 [文章大意] 如今,青少年在日常生活中越来越多地使用手机、电脑等,和老师以及家长的交流越来越少,从而影响了他们对词汇量的掌握。
5.C。考查细节理解。根据第三段中的“These are visual rather than auditory,so it is likely that they will end up with a lower average number of words than previous generations.”可知,由于现在的青少年接触的都是一些视觉信息,缺乏听觉方面的内容,所以他们接受的词汇比较少,故选C。
6.D。考查细节理解。根据第六段中的“When you learn a new word...until you get to 30,000 words as an adult.”可知,学习新的词汇,要先听到这个词汇,然后不断地口头重复练习,故选D。
7.A。考查推理判断。根据最后一段中的“This research reinforces the need for us to maintain the oral tradition of talking to our children.”可知,传统的和孩子们进行口头交流的方式仍然是有必要的,因此选A。
8.B。考查主旨大意。本文主要告诉我们,如今的青少年因经常使用手机、电脑等,摄入的词汇量逐渐减少了,因此B项符合本文主旨。
C[文章大意] 很多美国人爱吃甜食。最近美国犹他大学的研究者发现,吃糖过多有害健康。这为爱吃甜食的人们敲响了警钟。
9.C。考查段落大意。根据第三段可知,本段主要讲述了科学家从事的这项长达58周的研究的主要发现。
10.D。考查推理判断。根据第四段倒数第二句可知,糖对人体的有些副作用不像体重增加和心脏病那样容易被发现。
11.B。考查细节理解。根据最后一段的第六句可知,营养专家建议人们认真阅读食品包装袋上的原料说明,以便减少糖的摄入。故选B项。
12.A。考查句意理解。根据最后一段倒数第二句内容可知,让美国人不吃糖是很困难的,再结合最后一句的“But”可推出,这句话的意思是“但是少吃糖能使他们更健康。”
任务型读写
76 acceptance 77 confident 78 likely 79 opportunities / chances
80 Tips / Advice / Suggestions / Opinions / Views 81 worthwhile
82 nor / neither83 appreciation 84 strength(s) / advantage(s)
85 happiness
