
一、Grammar and vocabulary
1. Recent polls seem to suggest that the government’s popularity _____at an all time low.
A. be B. should be C. can be D. is
答案: D. is
2. She weights_____ between 55 and 60 kilograms.
A. somehow B. sometimes
C. somewhere D. somewhat
答案: C. somewhere
3. before you even get the project, you have to do a lot ____ about it.
A. of plan B. of plans
C. of planning D. more plans
答案: B. of plans
4. I have escaped to the first-class waiting room of sleeper not ____for privacy and comfort as for protection.
A. just B. only
C. all D. so much
答案: D. so much
5. Thomas turned his head, ____the smoke.
A. tried to avoid breathing
B. tried to avoid to breathe in
C. trying not to breathe
D. trying not breathing
答案: C. trying not to breathe
6. to catch a cheater, it helps to think like _____.
A. them B. it C. any D. one
答案: D. one
7. I would read all day long and well ____ the night if there were no other claims on my time.
A. at B. in C. on D. into
答案: B. in
8. _____ is simply a means of urging people to do more of a good thing and less of a bad thing.
A. an incentive B. a desire
C. a demand D. encouragement
答案: D. encouragement
9. if her students do well enough, she might find herself praised, promoted and even richer, the state of California at one point ____ bonuses of $ 25000 for teachers who produced big test-score gains.
A. introduced B. utilized
C. imposed D. practiced
答案: B. utilized
10. Out of the corner of my eye I see my 90th birthday ____. It is one year and six months away.
A. approaching B. celebrated
C. congratulated D. observed
答案: A. approaching
11. for them the second-rate foreign product, either people or manufactures, is ____ to the Chinese.
A. preferring B. preferable
C. preferred D. favorite
答案: B. preferable
12. No one –man ,woman, or especially child---will be allowed to cross the line and reenter the car until his ice-cream cone has been entirely ____and he has cleaned himself up.
A. edible B. consumed
C. taken D. exterminated
答案: C. taken
13. They also had less ____to birth control. What they did have, accordingly, was a lot more babies.
A. chance B. opportunity
C. access D. right
答案: C. access
14. The tablets will start to ____ a few minutes after they have been swallowed.
A. work B. affect C. perform D. effect
答案: A. work
15. but overall, the teenage ____ of the population wasn’t getting much bigger.
A. percent B. share C. account D. problem
答案: B. share
16. You’ve been promoted? This calls ____ a celebration.
A. up B. forth C. on D. for
答案: D. for
17. It didn’t take her long to ____ a very convincing example.
A. turn up B. come up with
C. pick up D. look up
答案: B. come up with
18. Jackson tried to ____ him ____ to our way of thinking.
A. bring…about B. stick…abound
C. bring…round D. get…round
答案: C. bring …round
19. There are rumors that British Leyland are going to ____ another 1000 workers
A. wear off B. work off
C. lay off D. set off
答案: C. lay off
20. It took some experts many years to even recognize that crime was falling so ____ had they been of its continuing rise.
A. quickly B. steadily
C. fascinated D. confident
答案: B. steadily
二、Reading comprehension
21. Sir Francis Drake added wealth to the treasury and diminished Spain’s_____.
A. unlimited power B. unrestricted growth
C. territory D. treaties
答案: A. unlimited power
22. Philip recruited many ____ soldiers and sailors.
A. warlike B. strong
C. accomplished D. timid
答案: B. strong
23. The ___Armada set sail on May 9, 1588.
A. complete B. warlike
C. independent D. isolated
答案: B. warlike
24. The two battles left the Spanish fleet _____.
A. open to change B. triumphant
C. open to attack D. defeated
答案: C. open to attack
25. The Armada was ____ on one side.
A. closed off B. damaged
C. alone D. circled
答案: A. closed off
26. The idea of flying an aircraft was ____ to some people.
A. boring B. distasteful
C. exciting D. needless
答案: B. distasteful
27. People thought that the Wright brothers had ____.
A. acted without thinking
B. been negatively influenced
C. been too cautions
D. acted in a negative way
答案: A. acted without thinking
28. The Wrights’ interest in flight grew into a ____.
A. financial empire B. plan
C. need to act D. foolish thought
答案: C. need to act
29. Lilenthal’s idea about controlling airborne vehicles was ____ the Wrights.
A. proven wrong by B. opposite to the idea of
C. disliked by D. accepted by
答案: C. disliked by
30. The old tables were ____ and replaced by the first reliable figures for air pressure on curved surfaces.
A. destroyed B. canceled C. multiplied D. discarded
答案: B. canceled
31. The statement “in my fridgeless fifties childhood, I was fed well and healthily.” Suggests that _____.
A. the author was well-fed and healthy even without a fridge in his fifties.
B. the author was not accustomed to using fridges even in his fifties.
C. there was no refrigerator in the author’s home in the 1950s.
D. the fridge was in its early stage of development in the 1950s.
答案: C. there was no refrigerator in the author’s home in the 1950s.
32. Why does the author say that nothing was wasted before the invention of fridge?
A. people would not buy more food than was necessary.
B. food was delivered two or three times a week.
C. food was sold fresh and did not get rotten easily
D. people had effective ways to preserve their food.
答案: D. people had effective ways to preserve their food.
33. Who benefited the least from fridges according to the author?
A. inventors B. consumers
C. manufactures D. traveling salesman
答案: B. consumers
34. Which of the following phrases in the fifth paragraph indicates the fridge’s negative effect on the environment?
A. “hum away continuously”
B. “climatically almost unnecessary”
C. “artificially-cooled space”
D. “with mild temperatures”
答案: A. “hum away continuously”
35. What is the author’s overall attitude toward fridges?
A. neutral B. critical C. objective D. compromising
答案: B. critical
36. One reason why the loss of lives in the Log Angeles earthquake was comparatively low is that _____.
A. new computers had been installed in the buildings
B. it occurred in the residential areas rather than on the highways
C. large number of Los Angeles residents had gone for a holiday.
D. improvements had been made in the construction of buildings and highways
答案: D. improvements had been made in the construction of buildings and highways
37. The function of the computer mentioned in the passage is to ____.
A. counterbalance an earthquake’s action on the building
B. predict the coming of an earthquake with accuracy
C. help strengthen the foundation of the building
D. measure the impact of an earthquake’s vibrations
答案: A. counterbalance an earthquake’s action on the building
38. The smart building discussed in the passage____.
A. would cause serious financial problems
B. would be worthwhile though costly
C. would reduce the complexity of architectural design
D. can reduce the ground vibrations caused by earthquakes
答案: B. would be worthwhile though costly
39. it can be inferred from the passage that in minimizing the damage caused by earthquakes, attention should be focused on_____.
A. the increasing use of rubber and steel in capital construction.
B. the development of flexible building materials
C. the reduction of the impact of ground vibrations
D. early forecasts of earthquakes
答案: C. the reduction of the impact of ground vibrations
40. The author’s main purpose in writing the passage is to _____.
A. compare the consequences of the earthquakes that occurred in the U.S.
B. encourage civil engineers to make more extensive use of computers
C. outline the history of the development of quake –resistant building materials
D. report new developments in constructing quake-resistant building.
答案: D. report new developments in constructing quake-resistant building.
41. A river party was practicable because_____.
A. the river was lined with willow trees
B. the banks were not muddy at this time
C. there was a suitable surface for walking on
D. there was not too much frost at this season
答案: C. there was a suitable surface for walking on
42. The raft did not stop at the next bend because _____.
A. there was too much mud on the river bank
B. there were only bushes to catch hold of
C. the current made it swirl outwards
D. the water was not shallow enough
答案: C. the current made it swirl outwards
43. The occupants of the raft were ____.
A. completely unaware of their situation
B. quarrelling in various languages
C. indignant with the organizers of the party
D. anxious to help solve the problem
答案: D. anxious to help solve the problem
44. They came under suspicion because ____.
A. the Yugoslavs feared an invasion
B. Czechoslovakia was at war
C. the country was full of spies
D. of the way they were dressed
答案: A. the Yugoslavs feared an invasion
45. The Yugoslavs look-out made a mistake because _____.
A. the party were dressed in soldiers’ uniforms
B. the raft was sailing towards Belgrade
C. many of the party were armed
D. he was affected by the general tension
答案: D. he was affected by the general tension
46. the author and his colleagues held their instruments close to their bodies because ____.
A. there were so many people in the car
B. the dust might have obscured their cameras
C. the surface of the track was very uneven
D. they wanted to protect themselves from bumps
答案: C. the surface of the track was very uneven
47. when the members of the expedition arrived at the aerodrome, the ground staff were ____.
A. maneuvering the aircraft into position on the runway
B. attaching the clips to the bottles of oxygen
C. waiting to remove the machines from the sheds
D. making final adjustments to the vertical cameras
答案: A. maneuvering the aircraft into position on the runway
48. The crews of the aircraft kept checking their equipment_____.
A. to ensure that the straps on their oxygen masks were adjustable
B. to pinpoint the position of the reconnaissance plane
C. to verify the accuracy of the wind speeds shown in their charts
D. to keep themselves busy until it was time to take off
答案: D. to keep themselves busy until it was time to take off
49. For this expedition the pilots were quipped with _____.
A. a television system
B. a new type of aircraft
C. breathing apparatus
D. parachute equipment
答案: B. a new type of aircraft
50. During the reconnaissance flight the Air Commodore was able to _____.
A. get close to the Summit of Mount Everest
B. observe the weather conditions above the dust.
C. take long-range photographs of the mountain
D. send information back to the aerodrome
答案: D. send information back to the aerodrome
51. The writer finds the study of gifts and prizes interesting because it _____.
A. shows the power of the popular press
B. reveals social trends
C. confirms his view of human nature
D. exposes journalist dishonesty
答案: B. reveals social trends
52. Why did newspapers in the 1920s and 1930s offer their readers gifts?
A. to spread popular education B. to increase their circulation
C. to improve social conditions D. to increase their readers’ ambitions
答案: B. to increase their circulation
53. What does the choice of gifts tell us about the circulation manages?
A. they despaired their reader
B. their interests were rather serious
C. they understood their readers
D. they enjoyed being powerful
答案: C. they understood their readers
54. Why were readers in the 1920s and 1930s attracted by free insurance policies?
A. they were afraid of being unable to work
B. Jobs were more dangerous then
C. they had bigger families to look after
D. money was given away with the policies
答案: A. they were afraid of being unable to work
55. Why did holidays abroad become a common prize after the war?
A. people became more interested in material possessions
B. everyone wanted the opportunity to travel
C. group travel became easier
D. people want to get away from familiar surrounding
答案: B. everyone wanted the opportunity to travel
三、translation
1. let American confront a novel problem alongside English, and immediately its superior imaginativeness and resourcefulness become obvious.
答案:如果美语和英语同时面临一个新问题, 美语出色的想象力和应变力便即刻显见。
2. if you stock your refrigerator with fruit juices, you may be setting your kids up for a battle with obesity.
答案:如果你把果汁放在冰箱里,你的孩子将和肥胖作斗争。
3. Stereotypes of the nagging, critical mother-in-law may need some revising, a new study suggests that good husbands or boyfriends are often the product of great moms.
答案:爱唠叨、挑剔的岳母的刻板印象需要一些改变,一项新研究显示好丈夫和男朋友经常是伟大母亲的产物。
4. cash-strapped couples are buying fewer engagement rings and instead wearing their affections on their sleeves in the form of brand-name watches and other love tokens, industry researches said on Tuesday.
答案:囊中羞涩的日本情侣越来越少购买订婚戒指,取而代之的做法是以名表和其他爱情信物来表示爱意。工业研究者周二说。
5. McDonald’s Corp…battered by criticism of its fatty foods, said it would eliminate French fries and soft drinks by the end of the year, part of a swing toward pleasing health-minded customers and simplifying it menu.
答案:麦当劳由于出售高脂肪食品而倍受指责,公司宣布将在今年年底取消炸薯条和软饮料。这表明麦当劳开始改变立场来取悦注重健康的消费者,并且简化菜单。
6. I believe that though my life was short in years, it was full in experience, joy, love and accomplishment, that my own immortality will reside in the memories of my loved ones left behind , mother, brother, wife, children, dear friends.
答案:我相信,我的生命以年月计算,虽然是短暂的,但经历丰富,充满了欢乐、爱情和成就;我将永远活在我所爱的人,即我的母亲、兄弟、妻子、儿女和密友的记忆里。
7. a reader in Florida, apparently bruised by some personal experience, writes in to complain. “If I steal a nickel’s worth of merchandise, I am a thief and punished, but if I steal the love of another’s wife, I am free.”
答案:佛罗里达州的一位读者显然是在个人经历上受过创伤,他写信来抱怨道:“如果我偷走了五分钱的商品,我就是个贼,要受到惩罚,但是如果我偷走了他人妻子的爱情,我没事儿”。
8. The waitress recommends real home-made beef and mashed potatoes and he will have the beef, but could he substitute fries with that, please?
答案:女侍者推荐了真正自制的牛肉和土豆泥, 他想要牛肉,但他可以用这个调换炸薯条,好吗?
9. leadership is all about getting people consistently to give their best, helping them to grow to their fullest potential, and motivating them to work toward a common good.
答案:领导艺术是推动人们尽显其能,帮助他们充分发挥他们的潜能,使他们朝着一个共同的目标而奋斗。
10. almost any kind of information can be found though the internet from electronic magazines that deal with ghost stories, poetry, or children’s stories to areas where you can play games, listen to music, or discuss about any thing that interests you.
答案:在互联网上,几乎可以找到所有的信息, 我们可以在电子杂志上看鬼故事, 诗歌或者儿童故事。还可以玩游戏,听音乐,和大家讨论你任何感兴趣的事情。
