
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、单选题
1.Lingling often help her parents lay ______ table before they begin dinner.
A.a .an .the .X
2.There won't be ______ to wake me up if my parents go away on business.
A.somebody .everybody .nobody .anybody
3.My brother will be ______. Our parents will have a party for his ______ birthday.
A.twenty; twentieth .twentieth; twentieth
C.twenty; twenty .twentieth; twenty
4.Look, so many boys are playing basketball and Daming is ______ them.
A.below .above .among .between
5.Although he is only six years old he can ______ this kind of car on his own.
A.control .manage .punish .realize
6.It is important for every one to be ______ no matter when and where.
A.empty .honest .simple .useful
7.Dr. Bethune worked very hard without resting and managed ______ over a hundred lives.
A.save .saves .saved .to save
8.Mr. Zhang drove his car so fast that it ______ hit an old man yesterday.
A.clearly .loudly .usually .nearly
9.He has failed several times, but he won't ______.
A.take up .wake up .give up .make up
10.—You look so tired!
—I didn't go to sleep ______ the TV show finished last night.
A.so .and .until .while
11.—What should we do to protect the fish in the river?
—We throw rubbish into the river.
A.need .needn't .must .mustn't
12.Tom is good at music and he can play many kinds of ______.
A.operations .instruments .inventions .experiments
13.We _____ the festival since the first pioneers arrived in America.
A.celebrates .celebrating
C.celebrated .have celebrated
14.—My friends and I will go travelling next month.
—______
A.My pleasure. .Thanks a lot. .Have a nice trip! .Glad to meet you.
15.—Do you know ______?
—For a month.
A.how long will she be away
B.how long she will be away
C.how often will she go there
D.how often she will go there
二、完型填空
Do you want to be a TV news reporter? People often ask me 16 I love my job. Well, it’s very exciting. I'm the 17 to know about important news stories. I travel around the world and I talk to people. I 18 what is happening in different places. I talk to some important and famous people. I've talked to people in the government 19 famous sportsmen and sportswomen and film stars. I ask people to tell me about their lives. I want to know how they feel.
A lot of people want to 20 in TV news, so you have to be energetic(精力充沛的)and creative. You have to show that you can do it. You must learn how to use a video camera, to write reports, and to speak to the camera. What's the 21 way to learn? Your school or college TV station is a good place to start, but you have to get a job !
Most people start 22 an unpaid(无报酬的)job. so they can learn. The best place to learn is at a 23 station. There aren't many people, and as a result, you get better 24 . I had an unpaid job at a small station, and one night. when everyone else was ill. I read the news on air. I did very 25 , and I got my first paid job.
16.A.what .when .where .why
17.A.first .second .third .last
18.A.fill out .come out .find out .look out
19.A.as soon as .as well as .such as .just like
20.A.work .stay .invent .study
21.A.easiest .strongest .best .latest
22.A.in .during .on .with
23.A.local .small .personal .national
24.A.attention .experience .knowledge .suggestion
25.A.slowly .fast .badly .well
三、阅读单选
Henry works in a factory. He comes from a poor family and is in school for only four years. He has to do the hard work, but he can't make much money. He likes to watch football matches very much and spends much time on them.
One afternoon there was a big football match on the playground. He borrowed some money from his friend and hurried there. There were a lot of people there. And all the tickets were sold out(售完). He was sorry for it. He saw a pole(杆子)outside the playground and climbed it quickly. A policeman came and said. "It is dangerous to stay on it ! Come down ! "
"Wait a minute please ! "Henry said and just at that moment the policeman heard cheers on the playground and asked in a hurry. "Which team has kicked a goal(进球)?" "Ours !" Wonderful! You can stay there, But take care !" The policeman said happily and left. When the match would be soon over, he came back again and asked, "Who has won?" "Theirs, 3:2." "Come down." the policeman said angrily. "Such a match is not worth(值得)watching !"
Henry had to come down. But soon they heard cheers again. The policeman said in a hurry,"Climb up quickly and see who has kicked a goal."
26.From the passage we know that ______.
A.Henry doesn't like his work .Henry comes from rich family
C.Henry doesn't like the policeman .Henry is in school for only four years.
27.Henry failed to get a ticket for the match that day because ______.
A.he had no money to buy a ticket .he didn't want to buy a ticket
C.he had no time to buy a ticket .all the tickets were sold out
28.The policeman asked Henry to come down the pole at first because ______.
A.it was dangerous .Henry had no ticket
C.their team kicked a goal .the other team kicked a goal
29.From the third paragraph(段落). we can guess that ______.
A.the policeman wanted to teach Henry a lesson .the policeman tried to make Henry happy
C.the policeman didn't like Henry .the policeman was also a football fan
30.The policeman asked Henry to climb up the pole ______.
A.to cheer for their team .to see the result of the match
C.to cheer for the other team .to say goodbye to their team
When I was about twelve years old, a girl in my class liked to point out my disadvantages.
My disadvantages: I was very thin; I wasn't good at math; I talked too much; I was too proud and so on. At last. I became very angry. I ran to my father with tears in my eyes.
He listened to me quietly, and asked. "Are those things true or not? Jane. didn't you ever think about what you're really like?" Then he added, "Well, you have that girl's opinions. Make a list of everything she said and mark(做标记)the true points."
I did as he told me. To my great surprise, I found out that about half the things were true. Some of them I couldn't change, like being very thin, but many I could—and suddenly I wanted to change. For the first time I got a clear picture of myself.
I brought the list back to Daddy, and he said, "Now you know better about yourself. But you have to learn to listen, not just close your ears angrily and feel hurt. When something said about you is true, you'll find it will be of great help to you. Don't shut your ears. Listen to the truth and do what you know is the right thing to do."
Daddy's advice has returned to me at many important moments. In my life. I've never had a better piece of advice.
31.When the writer Jane was ______, a girl in her class liked to point out her disadvantages.
A.about 10 .about 12 .about 14 .about 16
32.Jane thought she couldn't change one thing. It was that ______.
A.she was very thin .she wasn't good at math.
C.she talked too much .she was too proud
33.Who changed the writer's opinion?
A.Her father .Her mother .Her sister .Her brother
34.What did Jane's father really mean by saying "Make a list of everything...?"
A.Forget it. .Make a shopping list.
C.Don't make friends with the girl. .Finding out what is right and what is wrong.
35.Which of the following is the best title for this passage?
A.My disadvantages. .A girl in my class.
C.A girl's opinions. .The Best Advice.
Can dogs and cats get along well in the same home? People are thinking about getting a dog for their cat as a friend, but they are worried about that the dog and the cat will fight. A recent research has found that if the cat is taken back home before the dog, and if they are introduced when they are still young(less than 6 months for cats, a year for dogs), it is possible that the two pets will get along swimmingly. In two-thirds of the homes cats and dogs have a good relationship(关系).
However, there was something unfriendly between the cat and dog in 25% of the homes, while aggression(侵略, 好斗)and fighting were found in 10% of the homes. One reason for this is probably that some of their body languages are just different. For example, when a cat turns its head away, it means aggression. while a dog doing the same means submission(顺从).
In homes with cats and dogs living in peace, researchers found a surprising behavior(行为). They are learning how to talk each other’s language. It is a surprise that cats can learn how to talk "Dog", and dogs can learn how to talk"Cat".
The interesting thing is that both cats and dogs seem to become smarter. They can learn to read each other's body languages, suggesting that the two may have more in common(共同的)than was expected(预料). If they understand each other's body language very well, cats and dogs can play together, and enjoy sleeping together on the sofa.
The importance of this research on cats and dogs may go beyond(超过)pets—to people who don't get along well, including neighbours, workmates at work, and even countries. If cats and dogs can learn to get along, surely people have a good chance.
36.The underlined word swimmingly in Paragraph 1 is closest in meaning to ______.
A.早早地 .主要地 .迅速地 .顺畅地
37.Some cats and dogs may fight when ______.
A.they are cold to each other .they look away from each other
C.they can't understand each other's body languages well .they are introduced at an early age
38.What can people find surprising about cats and dogs?
A.They eat and sleep together. .They watch each other's behaviors.
C.They learn to speak each other's language. .They know something from each other's voices.
39.In Paragraph 4 we can learn that cats and dogs ______.
A.have common interests .are less different than was thought
C.have a common body language .are not so smart as was expected
40.What can we learn from cats and dogs?
A.We should learn to get along well with others. .We should know more about animals.
C.We should live in peace with animals. .We should learn more body languages.
四、补全对话7选5
根据对话内容, 从方框中选择恰当的句子, 将对话补充完整。(选项中有两项是多余的)
W: Daming. I haven't seen you for a month, where have you been?
M: Oh, it's you! Lingling. I've just returned from England.
W: England?41.
M: To study English of course!
W: I thought you might have been on a holiday.42.
M: I mainly stayed in London to study, but I also visited my old friends.
W: 43. For a month?
M: Five weeks, in fact.
W: 44.
M: It was sunny while I was there.
W: You must have taken many pictures. Please show me some day.
M: 45..
A.You must learn English there.
B.No problem.
C.Where did you go?
D.What do you think of London?
E.How long did you stay there?
F.What was the weather like there?
G.Why did you go there?
五、完成句子
完成句子
46.我穿过大门, 然后沿着小路向前走。
I ________ ________ the gate and walked on along the path.
47.虽然学习游泳很难, 但是我不会放弃。
It's hard to learn swimming, but I will never ________ it ________.
48.我妈妈一直在为我外祖母的健康担心。
My mother is ________ ________ my grandmother's health all the time.
49.你的腿出问题了, 难怪你走这么慢。
There is something wrong with your leg. ________ ________ you walk so slowly.
50.如果你今天来我们家拜访, 我将有空见你。
I'll be free to see you if you ________ ________ this evening.
六、多任务混合问题
阅读下面短文, 根据短文内容完成句子。
Chris is not a traditional explorer(探险者)—he usually works in an office for a large organization(机构). But his job can sometimes be just as exciting and dangerous as being an explorer.
Chris works for MSF, an organization also known as Doctors Without Borders(无国界医生). MSF sends trained doctors all over the world to help people after a war or a disaster(灾难). Chris is a doctor from France who has travelled to many places to help the people.
At the moment, there are over 27,000 trained medical members taking part in MSF projects and tasks. The organization received the Nobel Peace Prize in 1999. All kinds of doctors can volunteer for MSF. They need to be prepared to go almost anywhere in the world. When MSF accepts a doctor for a task, he or she has to go for at least six months. When doctors have completed a few tasks, they might be sent on another task, such as an earthquake.
But why would a doctor leave a comfortable life and a good salary to join MSF? According to Chris, the experience you gain is a great help in your career. Besides, just like the explorers of the past, you need to keep an open mind and learn to get on well with the people you meet. Most importantly, at the end of each task, you have made a real difference to people's lives.
51.Chris usually works in an office for ________.
52.MSF sends trained doctors all over the world to help people in trouble ________.
53.There are ________ trained medical members taking part in MSF projects and tasks.
54.As a volunteer doctor for MSF, he or she has to go for ________.
55.All the volunteers’jobs are important because they ________.
七、单词填空
根据短文内容及首字母提示, 填写所缺单词, 使短文意思完整。
Earth Hour started in Sydney on March 31st, 2007. Till now, it has 156.twelve years. It advises people to turn off the lights for an hour on the last Saturday night of March in order to save e57.and improve climate(气候). A year later, Earth Hour b58.a world's activity and was supported(支持)by millions of people from thirty-five countries. On March 28, 2010, over 2100 cities in another eight countries joined in it. Earth Hour came to China on that day.
In 2012 in China, there were many cities taking part in this activity, e59.some large cities, such as Beijing and Shanghai. Many people in these cities consciously(有意识的)turned off lights in the hour. And w60.lights, they could also enjoy themselves. In colleges some students held some activities to make all the students l61.their dormitories(宿舍).
It was 20: 30, Beijing time. Some people in Beijing were having a nice talk with their friends. In Shanghai some people were taking a walk with their families o62.friends. And in Ningbo some young people were holding a party in a park, s63.and dancing. The people from the three cities felt very r..
We may have different ways to spend Earth Hour, for example, we can go to school on foot or by bike, plant more trees and so on, but the p65.is the same, that is focusing on(聚焦)climate change and protecting the environment.
八、材料作文
66.书面表达
同学们, 时间飞快, 你们已经成为了九年级的一名学生, 我相信, 你们肯定做好了充分的准备。假如你是李华, 把你的新学期计划分享给同学们吧。
内容提示:
(1)养成良好的学习习惯。例如, 课前预习, 课上认真听讲并做好笔记, 课后…;
(2)在薄弱的学科上多花时间, 遇到问题向老师或同学寻求帮助;
(3)每天至少锻炼一小时, 强身健体;
(4)参加社团活动, 培养自己的兴趣爱好;
(5)多读书, 获取更多知识, 了解世界;
(6)其他
参考词汇:预习preview 薄弱学科weak subjects
社团活动Club Activities 培养develop
要求:(1)词数:80~100个。(2)开头和结尾已给出, 不计入总词数。(3)要点齐全, 行文连贯, 可适当发挥。
How time flies ! We have already been in Grade 9. I will share my new plans with you all.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
This is my plan. Let's enjoy our study and our school life together.
参
1.C
【解析】
【详解】
句意:玲玲经常帮助她的父母在吃饭前摆好桌子。
考查冠词辨析和固定搭配。lay the table摆桌子,固定搭配。故选C。
2.D
【详解】
句意:如果我父母出差去了,就没有人叫醒我了。
考查复合不定代词辨析。A. somebody某人,用在肯定句中;B. everybody每个人;C. nobody没有人;D. anybody某人,任何人,用在否定句和疑问句中。这是一个否定句,再结合句意,“将没有人叫我起床”,“anybody”符合语境,故选D。
【点睛】
首先弄清楚这四个不定代词的意思和习惯用法:A. somebody某人,用在肯定句中;B. everybody每个人;C. nobody没有人;D. anybody某人,任何人,用在否定句和疑问句中。A、B比较好排除,再结合句意和语境,排除C。
3.A
【详解】
句意:我哥哥二十岁了。我们的父母将为他举行20岁生日聚会。
考查数词辨析。表达某人的年龄时,用基数词表达,故第一个空指哥哥20岁,故用twenty。第二个空指的是他的20岁生日,也就是第20个生日,用序数词表达,故用twentieth。故选A。
【点睛】
英语中数词有基数词和序数词之分。基数词表示数目的多少,表示顺序编号等是可以通过在前面加上NO.来表示;序数词主要就是表示顺序的数词,用在句子中表示顺序时,因为是特指,故前面一般加定冠词the,也可以用在月份后表示日期。基数词变序数词的口诀:基变序,有规律,词尾加上th;一二三特殊记,词尾字母t,d,d;八去t,九去e,ve要用f替;ty将y变成i,th前面有个e;若是碰到几十几,前用基来后用序。
4.C
【详解】
句意:看,这么多的男孩在打篮球,大明就在其中。
考查介词辨析。A. below在……下面;B. above在……上面;C. among在……中间(三者或三者以上),……之一;D. between两者之间。大明是很多男孩打篮球中的一个,among符合语境。故选C。
5.A
【详解】
句意:虽然他只有六岁,但他能自己开这种车。
考查动词辨析。A. control控制;B. manage管理;C. punish惩罚;D. realize意识到。结合句意,能自己掌控这种车,control符合语境。故选A。
6.B
【详解】
句意:无论何时何地,对每个人来说诚实都是重要的。
考查形容词辨析。A. empty空的;B. honest诚实的;C. simple简单的;D. useful有用的。结合句意,honest符合语境。故选B。
7.D
【详解】
句意:白求恩大夫工作非常努力,从不休息,他设法挽救了一百多条生命。
考查动词不定式。manage to do sth.成功做某事,固定搭配。故选D。
8.D
【详解】
句意:张先生开车太快了,昨天差点撞到一位老人。
考查副词辨析。A. clearly清晰地;B. loudly大声地;C. usually通常;D. nearly几乎;差不多。结合上文“车开的很快”,可知,差一点撞到老人,nearly符合语境。故选D。
9.C
【详解】
句意:他失败了几次,但他不会放弃。
考查动词短语辨析。A. take up开始从事;B. wake up叫醒;C. give up放弃;D. make up编造。结合上文“失败了很多次”,可知,但是他没有放弃,give up符合语境。故选C。
10.C
【详解】
句意:——你看起来很累!——我昨晚直到电视节目结束才睡觉。
考查连词辨析。A. so因此,所以;B. and 和;C. until直到……;D. while当……时候。结合句意,“直到看完电视节目才去睡觉”,可知“not...until直到……才”符合语境。故选C。
11.D
【详解】
句意:——我们应该做些什么来保护河中的鱼? ——我们一定不能把垃圾扔进河里。考查情态动词。A. need 需要;B. needn't不需要;C. must必须;D. mustn't不要,不得,表禁止。根据语境:应该是,为了保护河中的鱼,禁止扔垃圾到河里。故选择D。
12.B
【详解】
句意:汤姆擅长音乐,他能演奏多种乐器。
考查名词辨析。A. operations手术;B. instruments乐器;C. inventions发明;D. experiments实验。结合上文“擅长音乐”,可知,他会演奏多种乐器。instruments符合语境。故选B。
13.D
【解析】句意:自从第一批开拓者来到美国,我们就庆祝这个节日。考查动词时态辨析题。since the first pioneers arrived in America自从第一批开拓者来到美国,这个是一段时间,用于现在完成时态,we是复数人称,需用“have+过去分词”结构;根据句意语境,可知选D。
14.C
【详解】
句意:——我和我的朋友下个月去旅行。——旅途愉快!
考查情景交际。A. My pleasure. 我的荣幸;B. Thanks a lot. 非常感谢;C. Have a nice trip!旅途愉快;D. Glad to meet you. 很高兴见到你。结合上文,朋友要去旅游,故选项C符合语境。故选C。
15.B
【解析】
【详解】
句意:——你知道她要离开多久吗? ——一个月。
在宾语从句中只能用陈述句语序,排除A,C;根据答语可知,询问的是时间段,使用how long,故选B。
16.D
17.A
18.C
19.B
20.A
21.C
22.D
23.B
24.B
25.D
【分析】
本文是一篇记叙文。主要讲述了主要讲了作者喜爱自己电视新闻记者的原因及自己的经历。
16.句意:人们经常问我为什么我喜欢我的工作。
考查特殊疑问词辨析。A. what什么;B. when何时;C. where哪里;D. why为什么。根据下文“it's very exciting”可知,我喜欢我的工作的原因是它是有趣的,可知,故选D。
17.句意:我是第一个知道重要新闻故事的人。
考查形容词辨析。A. first第一个;B. second第二个;C. third第三个;D. last最后的。结合句意,新闻记者是直到新闻的第一人,故选A。
18.句意:我弄清楚在不同的地方发生了什么。
考查动词辨析。A. fill out填写;B. come out出版;C. find out找出,查明;D. look out小心。根据句意,新闻记者需要弄清楚不同的地方发生什么事情,故选C。
19.句意:我曾经和人员谈过话,也有著名的体育男运动员、体育女运动员和电影明星。
考查短语辨析。A. as soon as一……就……;B. as well as也有;C. such as 例如;D. just like正如。根据句意,可知是除了人员,也有运动员和电影明星,故选B。
20.句意:很多人想从事电视新闻工作,所以你必须精力充沛和和有创造性的。
考查动词辨析。A. work工作;B. stay待在;C. invent发明;D. study学习。根据句意,可知是在从事电视新闻工作,故选A。
21.句意:最佳的学习方式是什么呢?
考查形容词辨析。A. easiest 最简单的;B. strongest 最强壮的;C. best 最好的;D. latest最新的。根据下文“Your school or college TV station is a good place to start, but you have to get a job ! 你的学校或大学电视台是一个很好的开始,但你必须找到一份工作!”,可知,这里谈论的是最佳途径,故选C。
22.句意:大多数人从一份无薪工作开始。
考查介词辨析。A. in在……里面;B. during在……期间;C. on在……上面;D. with带有,具有。start with从……开始,符合语境,故选D。
23.句意:学习的最好的地方是小电台。
考查形容词辨析。A. local本地的;B. small小的;C. personal个人的;D. national国家的。根据下文“There aren't many people没有太多人”,可知,是小电台,故选B。
24.句意:那里人不多,因此你可以获得更好的经历。
考查名词辨析。A. attention 注意;B. experience经历;C. knowledge知识;D. suggestion建议。根据前句可知,在小电台里没有许多人,所以你得到更好的经历,故选B。
25.句意:我做得很好,我得到了第一份有报酬的工作!
考查副词辨析。A. slowly缓慢地;B. fast快地,迅速地;C. badly糟糕地;D. well好地。do well做得好;干得好,固定搭配。结合句意可知,作者表现的很好故选D。
26.D
27.D
28.A
29.D
30.B
【分析】
本文是一篇记叙文。主要讲述了亨利家很穷,他做一些辛苦的活,但是得到的报酬很少。但他却很喜欢看足球比赛。文章讲述的就是他由于没有买到票,爬到杆子上看比赛的一次经历。
26.主旨大意题。题干:从文章中我们得知________。根据第一段“He comes from a poor family and is in school for only four years.”,可知,他来自一个贫穷的家庭,只上了四年学。故选D。
27.细节理解题。题干:亨利没有买到那天比赛的票,因为_______。根据第二段“And all the tickets were sold out(售完)”,可知,亨利没有买到那天比赛的票,是因为所有的票都卖完了。故选D。
28.细节理解题。题干:刚开始,让亨利先从柱子上下来,是因为_______。根据第二段“A policeman came and said, ‘It is dangerous to stay on it ! Come down ! ’”,可知,亨利爬到一个杆子上看足球赛,叫他下来,是因为这样做很危险。故选A。
29.推理判断题。题干:从第三段,我们可推知_______。选项A意为:这个想给亨利一个教训;选项B意为:试图让亨利开心;选项C意为:不喜欢亨利;选项D意为:也是一个足球迷。根据,从第三段谈论足球的比赛可推知,也是个足球迷,故选D。
30.细节理解题。题干:让亨利爬上柱子是为了_______。根据最后一段的最后一句话“Climb up quickly and see who has kicked a goal快爬上去,看看是谁踢进了一球”,可知,想知道比赛结果。故选B。
31.B
32.A
33.A
34.D
35.D
【分析】
本文是一篇记叙文。讲述的是作者因为自己班里的一个女孩总是指出她的缺点而感到很生气,但是她的父亲建议她把这些缺点列出来,作者听从了父亲的建议,更好地了解了自己。
31.细节理解题。题干:当作者简_______时,班上的一个女孩喜欢指出她的缺点。根据第一句话“When I was about twelve years old, a girl in my class liked to point out my disadvantages.”,可知,作者在12岁的时候,她的班里的一个女孩喜欢指出她的缺点。故选B。
32.细节理解题。题干:简认为她不能改变一件事。那就是_______。根据第四段“Some of them I couldn't change, like being very thin,”,可知,Jane很瘦,这一点是她不能改变的,故选A。
33.推理判断题。题干:谁改变了作者的观点?本文讲述的是作者因为自己班里的一个女孩总是指出她的缺点而感到很生气,根据“Make a list of everything she said and mark(做标记)the true points."但是她的父亲建议她把这些缺点列出来,作者听从了父亲的建议,更好地了解了自己,可知是爸爸的观点改变了作者,故选A。
34.细节理解题。题干:简的父亲说“把所有的东西都列个清单……”到底是什么意思?根据“Now you know better about yourself ”可知,Jane的爸爸建议她把那个女孩说的所有事情都列出来,看一看她说的哪些是真的。他这样做的目的是希望作者能更好的了解自己,可知,故选D。
35.主旨大意题。题干:下面哪个是这篇文章的最佳标题?根据本文讲述的是作者因为自己班里的一个女孩总是指出她的缺点而感到很生气,但是她的父亲建议她把这些缺点列出来,作者听从了父亲的建议,更好地了解了自己,可知 The Best Advice适合做标题,故选D。
【点睛】
本文涉及细节题、推断题,和主旨题,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息,主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。如小题3,必须联系上下文,得知作者听从了父亲的建议,更好地了解了自己,从而推断出是爸爸的观点改变了作者。
36.D
37.C
38.C
39.B
40.A
【分析】
本文是一篇说明文。通过科学研究表明猫和狗在一定的情况下是能够和平相处的。如果先收养猫并且猫不到6个,狗不到一年,他们就能顺利地和平相处。通过观察他们不能和平相处的原因是他们之间误解了彼此的身体语言而造成的。但有趣的是猫和狗能够相互学习彼此的身体语言,这样他们就能和平相处。
36.词义猜测题。题干:第一段的划线单词“swimmingly”的意思最接近哪一个?根据下文的“In two-thirds of the homes cats and dogs have a good relationship在三分之二的家庭中,猫和狗的关系很好”,可知,如果先收养猫并且猫不到6个,狗不到一年,他们就能顺利的和平相处。故“swimmingly”和选项D意思一致。故选D。
37.细节理解题。题干:当_______时候,有些猫和狗可能会打架。根据第二段的“One reason for this is probably that some of their body languages are just different.”,可知,有些猫和狗可能会打架的原因之一可能是他们的一些肢体语言不同,也就是因为误解。故选C。
38.细节理解题。题干:人们对猫和狗有什么惊奇之处?根据第三段的“They are learning how to talk each other’s language. It is a surprise that cats can learn how to talk "Dog", and dogs can learn how to talk"Cat".”,可知,他们正在学习如何说彼此的语言,令人惊讶的是,猫能学会说“狗”,狗能学会说“猫”。故选C。
39.细节理解题。题干:在第4段中,我们可以学到猫和狗_______。根据第四段的“They can learn to read each other's body languages, suggesting that the two may have more in common(共同的)than was expected(预料)”,可知,他们可以学会读懂对方的肢体语言,这表明两种动物的共同点可能比我们预期的要多,也就是他们的差别比我们认为的要更小一些。故选B。
40.推理判断题。题干:我们能从猫和狗身上学到什么?根据文章的最后一段可知,在动物王国,人们公认的猫和狗都能和平相处,何况人呢?也就是人们能从猫狗的身上学会和平相处。故选A。
41.G
42.C
43.E
44.F
45.B
【分析】
本文是大明和玲玲的对话。主要讲述了大明去英国学英语的事情。
41.根据下文“To study English of course! 当然是学英语啦!”,可知,选项G“Why did you go there? 你为什么去那里?”符合语境。故选G。
42.根据下文“I mainly stayed in London to study, but I also visited my old friends. 我主要留在伦敦学习,但我也拜访了我的老朋友。”,可知,选项C“Where did you go? 你去哪儿了?”符合语境。故选C。
43.根据下文“For a month?一个月?”,可知,选项E“How long did you stay there? 你在那儿呆了多久?”符合语境。故选E。
44.根据下文“It was sunny while I was there. 我在那儿的时候,天气晴朗。”,可知,选项F“What was the weather like there? 那里的天气怎么样?”符合语境。故选F。
45.根据上文“You must have taken many pictures. Please show me some day. 你一定拍了很多照片。哪天给我看看。”,可知,选项B“No problem.没问题”符合语境。故选B。
46. went through
47. give up
48. worried / worrying about
49. No wonder
50. come around
【解析】
46.结合句意,可知,缺失的英语表达是“穿过”。go through通过,穿过,动词短语。结合句中的另一个动词“walked”可知,句子用的是一般过去时。“go”的一般过去式是“went”,故答案为went through。
47.结合句意,可知,缺失的英语表达是“放弃”。give up放弃,固定搭配。will后接动词原形,故答案为give up。
48.结合句意,可知,缺失的英语表达是“担心”。be worried/worrying about担心,固定搭配。故答案为worried/worrying about。
49.结合句意,可知,缺失的英语表达是“难怪”。no wonder难怪,固定搭配。故答案为No wonder。
50.结合句意,可知,缺失的英语表达是“来我们家拜访”。come around顺便来访,固定搭配。if引导的条件状语从句,遵循“主将从现”原则,故从句用一般现在时,故答案为come around。
51.a large organization
52.after a war or a disaster.
53.over 27,000
54.for at least six months.
55.have made a real difference to people's lives
【分析】
本文是一篇记叙文。主要讲述了克里斯在无国界医生组织工作。无国界医生组织在世界各地派遣训练有素的医生,帮助战后或灾难后的人们。克里斯是一位来自法国的医生,他去过许多地方组织帮助人们的项目。
51.根据第一段的第一句话“Chris is not a traditional explorer(探险者)—he usually works in an office for a large organization”, 可知,为一个大型组织工作。故答案为a large organization。
52.根据第二段的“MSF sends trained doctors all over the world to help people after a war or a disaster”, 可知,无国界医生组织向世界各地派遣训练有素的医生帮助战争或灾难后的人们。故答案为after a war or a disaster。
53.根据第三段的“At the moment, there are over 27,000 trained medical members taking part in MSF projects and tasks.”, 可知,有超过27000名训练有素的医务人员参与MSF的项目和任务。故答案为over 27,000。
54.根据第三段的“When MSF accepts a doctor for a task, he or she has to go for at least six months.”可知,当MSF接受一个医生的任务时,他或她必须至少去六个月。故答案为for at least six months。
55.根据最后一段的最后一句话“Most importantly, at the end of each task, you have made a real difference to people's lives.”, 可知,最重要的是,在每一项任务结束时,你都为人们的生活带来了真正的改变。故答案为have made a real difference to people's lives。
56.lasted
57.energy
58.became
59.especially
60.without
61.leave
62.or
63.singing
.relaxed
65.purpose
【分析】
这篇短文讲述的是地球一小时熄灯活动。这个活动是在2007年的悉尼开始的,后来越来越多的国家加入了这个活动。这个活动号召人们在每年3月份的最后一个星期六的晚上8点半到9点半关灯一小时。这个活动的目标是使人们关注气候变化,保护环境。
56.句意:到目前为止,它已经持续了12年。
结合句意,last持续,动词,符合语境。分析句子结构可知,句子用的是现在完成时,故横线上需要填过去分词。last的过去分词是lasted。故答案为lasted。
57.句意:它建议人们在3月的最后一个星期六晚上,为了节约能源和改善气候关灯一小时。
energy能源,名词。save energy节约能源。故答案为energy。
58.句意:一年后,“地球一小时”得到了来自35个国家的数百万人的支持,成为一个世界性的活动。
become成为,动词,符合语境。分析句子结构可知,句子用的是一般过去时,become的一般过去式是不规则变化became。故答案为became。
59.句意:在2021年,中国有很多城市参加了这个活动,尤其是一些大城市,如北京和上海。
especially尤其,特别,副词。结合下文列举的城市,可知尤其指的是一些大城市,especially符合语境。故答案为especially。
60.句意:没有灯,他们也能玩的很开心。
without没有。结合上文的“turned off lights关灯”,可知,这里指没有灯。故答案为without。
61.句意:学生们举行这些活动的目的是为了使所有的学生离开宿舍。
make sb. do sth.使某人做某事,故横线上填动词原形。leave离开,动词,离开宿舍去参加这些活动,符合语境。故答案为leave。
62.句意:在上海,一些人与家人或朋友一起散步。
or或者,连词。结合句意,跟家人或者朋友聊天。or符合语境。故答案为or。
63.句意:在宁波,一些年轻人在公园里举行聚会,一边唱歌一边跳舞。
and连接的词是并列关系,由dancing可知,横线上也需要填动名词形式。结合句意,在公园里唱歌跳舞。sing唱歌,动词,其动名词形式是singing。故答案为singing。
.句意:来自这三个城市的人感到非常放松。feel感到,系动词,后接形容词做表语。relaxed轻松的,形容词,符合语境。故答案为relaxed。
65.句意:我们可能有不同的方法度过地球一小时,例如,我们可以步行去学校或骑自行车,种植更多的树木等等,但目的是一样的,这就是关注气候变化和保护环境。purpose目的,名词。结合句意,目的是一样的。故答案为purpose。
66.How time flies ! We have already been in Grade 9. I will share my plans with you all.
Firstly, it's important for me to form good learning habits, such as, previewing new lessons before class, listening to teachers carefully and taking notes in class and after class practicing a lot. Secondly, I will spend more time on my weak subjects, and it's a good idea to ask teachers and classmates for help when I have difficulties. Thirdly, in order to keep fit, I choose to do some exercise for at least an hour every day. Next, I plan to join in Club Activities to develop my interests. At last, I intend to read more books so that I can gain more knowledge and understand more about the world.
【详解】
1.题干解读:该题目属于记叙文写作。在写作时应承接短文开头;爸爸提示的内容用正确的表达方式写出来。
2.例文点评:例文采用第一人称来描述新学期的计划;时态采用一般现在时和一般将来时相结合;叙述完整且条理清晰,在叙述时采“Firstly…Secondly…Thirdly…Next…At last…”。
3.高分亮点:
短语:form good learning habits;such as;before class;take notes in class;spend more time on;weak subjects;ask sb. for sth.;in order to; keep fit;at least an hour;at last; intend to do sth.。
句型:Firstly, it's important for me to form good learning habits;
Secondly, I will spend more time on my weak subjects;
Thirdly, in order to keep fit, I choose to do some exercise for at least an hour every day.;
At last, I intend to read more books so that I can gain more knowledge and understand more about the world.
