
2021年高三高考仿真模拟(六)英语试题
第一部分:语言知识及应用(共两节,满分45分)
第一节 完形填空(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下面短文,掌握其大意,然后从1~15各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
Last night, on my way home I stopped because of being attracted by some hamburgers at a fast food restaurant. On my way in, a __1__ man approached me and asked, “Do you have any bottles lying around?” I knew he would __2__ them for a few cents, but I didn't have any, so I said no. And again he asked, “Can you spare some __3__?” I smiled, and say no again. He was very __4__; he smiled back and said, “OK, thank you.” Even though he didn't have anything, he was still in good __5__. From the way he spoke I could tell he was __6__.
Then I bought one hamburger and enjoyed my meal, but in the back of my __7__ I wondered whether the homeless man was hungry. After I finished my __8__ I decided to order another one for him. At this point I didn't know if he was still around, but I __9__ anyway.
At the __10__ I ordered a hamburger and also a hot chocolate, because it was __11__ outside, and I thought it would help warm him up. They delivered me the hot chocolate first and as I waited for my __12__, I noticed the homeless man was standing right beside me. I looked at him and smiled, “This hot chocolate is for you.” He replied like a __13__, “Thank you so much. That's very kind of you.”
I always believe no matter how hardup(缺钱) I am, there are always those who are worse off than I. When you help someone, it's not always about money but about love. The love you give today, someone might __14__ tomorrow. It doesn't matter. Love anyway, because the __15__ thing you can give is love.
( ) 1. A. impolite B. homeless C. poor D. cold
( ) 2. A. rent B. apply C. account D. recycle
( ) 3. A. time B. food C. money D. change
( ) 4. A. grateful B. disappointed C. respectful D. angry
( ) 5. A. spirits B. shape C. taste D. appearance
( ) 6. A. sad B. smart C. happy D. satisfied
( ) 7. A. seat B. mind C. bag D. time
( ) 8. A. work B. dish C. meal D. thought
( ) 9. A. tried B. called C. paid D. failed
( )10. A. store B. restaurant C. doorway D. counter
( )11. A. hot B. cold C. rainy D. wet
( )12. A. hamburger B. dish C. note D. bill
( )13. A. beggar B. kid C. gentleman D. customer
( )14. A. return B. remember C. forgive D. forget
( )15. A. only B. slightest C. greatest D. final
【答案及解析】
1. B 根据第二段第一句的信息可得知。
2. D 根据题意,流浪汉会把空瓶回收变卖获得钱。
3. D 流浪汉向人乞讨的是零钱。
4. C 由后文可知,这个流浪汉是一个有绅士风度的乞讨者,所以即使乞讨不成,他的态度仍然恭敬。
5. A 乞丐依旧保持着好的心态,没有生气或者失望。
6. B 根据前文乞丐保持着好心态可知,他是个聪明人。
7. B 根据后文作者为乞丐买食物的举动,可知作者是边吃边想乞丐是否饥饿。
8. C 根据此段的第一句话,可知我在用餐,此时是“用餐完毕”。
9. A 此句含义为“尽管我不知道他是否还在附近,但我仍然尽力做了。”
10. D 点餐应该是在柜台。
11. B 根据后文的warm him up和前文的热巧克力可推测天气很冷。
12. A 根据前文,我点了汉堡和热巧克力,服务员先给了我热巧克力,故我还在等汉堡。
13. C 根据下文描述,流浪汉连声道谢,表现得很绅士。
14. D 从后文可知,尽管别人明天也许就忘记了,但没有关系。
15. C 由上文可知,作者认为给予他人爱是最伟大的事情。
第二节 语法填空 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卡标号为16~25的相应位置上。
The most mon problem that worries all of us today is the fear of insecurity. Life has bee so petitive that every now and then we are struck by the fear of the __16__ (know). __17__ every new turn of events our selfconfidence takes a blow. The __18__(big) challenge before every person today is not to lose confidence in one's ability.
There are several reasons that affect a person's selfconfidence. The most important reason is lack of success. Not being able to __19__ (success) affects one's selfconfidence greatly. This is __20__ one begins to doubt his own ability. In many cases one's selfconfidence is low when he feels rejected by society. For example, a person who loses his job keeps away from other people for fear of __21__ (question) about his work. However, this isn't right. One needs to think along positive lines in spite of failures.
The challenge lies in not allowing your selfconfidence to decrease. __22__ lack of success causes you to doubt your ability, don't forget to remind yourself that quick success does not last long. Also remember not to pare yourself with others. These tips will do __23__ world of good to your confidence.
In order to be selfconfident, you need to have a lifestyle that is right for you. Create one and live a life __24__ you want to. Leave others to __25__.
【答案及解析】
16. unknown 考查词形变换。
17. With with 在这里有“随着”的意思。
18. biggest 前面的定冠词是提示。
19. succeed 名词变动词。
20. when 表语从句缺少引导词。
21. being questioned 依题意得,“害怕被问到工作”,故用被动语态。
22. Whenever 依题意得此处句意是“无论何时你因缺乏成功而怀疑自己的能力的时候……”。
23. a do a world of good to…是固定搭配,意为“对……有好处”。
24. as 句意为“过正如你想过的生活。”
25. themselves 句意为“让别人去说吧。”
第二部分:阅读 (共两节,满分50分)
第一节 阅读理解 (共20小题;每小题2分,满分40分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
Is the woman pictured on the right more attractive than the woman on the left?
The photograph on the right was changed using a new “beauty making” puter program, which uses a mathematical formula involving 234 measurements of distances between facial features to get a theoretically more attractive version, while keeping the basic appearance of the face unchanged. Unlike changes done in fashion magazine photos, wrinkles were not smoothed and hair color was not changed.
The program is the latest attempt to bine beauty and science, a subject that has drawn increasing academic interest in the last decade.
Studies have shown there is surprising agreement among people of different cultures about what makes a face attractive. Most important is symmetry (匀称), along with youthfulness, skin smoothness and vivid eyes and hair color. Yet, like the many other scientific or mathematical attempts to define beauty, this software program raises plex and difficult questions about the understanding of beauty.
“How can they prove something is more or less beautiful?” said Lois Banner, a history professor at Chicago University, who studies changing beauty standards. “There can never be a single standard of beauty because so much of it is culturally influenced.”
After viewing “before” and “after” photographs of different people, Banner said the original faces were more attractive. “Irregular beauty is the real beauty,” said Banner, adding that attempts to measure beauty are driven by the media's efforts to define beauty and who is beautiful.
Martina Eckstut, the woman whose photo was beautified for this article, said she was struck by how different she looked. “I think the ‘after’ picture looks great, but it doesn't really look like me at all.” She added, “I would like to keep my original face.”
For centuries people have tried to define a universal ideal of beauty. “The first reaction we have to faces will be based on face symmetry.” said Alexander Nehamas, a professor who has written about beauty. “But in real life we don't just see a face. We see faces as people express their emotions and ideas, and all those aspects of the face are essential to our deciding whether a face or a person is beautiful.”
( )26. How does the “beauty making” puter program work?
A. It changes the distances between facial features.
B. It smoothes the skin and softens the color of the hair.
C. It repairs imperfect facial appearance by using a mathematical formula.
D. It replaces the original face with a similar one.
( )27. According to Banner, ______.
A. there is no such thing as beauty
B. irregular beauty is more attractive than symmetrical beauty in every culture
C. the media is to blame for measuring beauty
D. it is impossible to show that one thing is more beautiful than another
( )28. After seeing her beautified photo, Martina Eckstut was ______.
A. shocked because her face looked ugly
B. prefer to get her face changed although it didn't look like her at all
C. amazed by the attractiveness but refused to change her face in reality
D. confused by how different she looked and had no idea what to do
( )29. Which of the following statements is TRUE?
A. Beauty lies in face symmetry.
B. There is no single standard or definition of beauty.
C. People of different cultures can hardly reach any agreement on beauty.
D. Science should be used to help us create beauty.
( )30. The purpose of the passage is to ______.
A. criticize the attempts to create artificial beauty
B. introduce a beauty program and a discussion about beauty
C. discuss what makes a person beautiful
D. to encourage people to change their appearance
【答案及解析】
26. C 细节理解题。根据第二段的第一句话可推断,故选C。
27. D 推理判断题。根据第五段可知,Banner认为美是存在的,但因文化影响而审美标准各有不同,所以很难判断甲事物是否比乙事物美。
28. C 细节理解题。根据倒数第二段 Martina Eckstut承认修改后的照片很美,但觉得并不像自己,她还是宁愿保持自己的本来容貌。
29. B 推理判断题。A项片面,根据第四段第二句,美不仅在于对称,还与年轻、皮肤的光滑度等有关,故错;C项与第四段第一句不符合;D项在文中找不到信息。
30. B 推理判断题。文章按照内容分为两部分:前一部分介绍一个最新的美化程序,后一部分通过引用讨论了对“美”的看法。作者并未批评人造美,故A错;C项只涉及文章的后一部分,片面;D项与作者的观点相悖。
B
A new generation addiction is quickly spreading all over the world. Weboholism, a twentieth century disease, affects people from different ages. They surf the Net, use email and speak in chat rooms. They spend many hours on the puter, and it bees a pulsive habit. They cannot stop, and it affects their lives. Decades ago, no one thought that using puters could bee pulsive behavior that could affect the social and physical life of puter users. This obsessional behavior has affected teenagers and college students. They are likely to log on puters and spend long hours at different websites.
They bee hooked on puters and gradually their social and school life is affected by this situation. They spend all free time surfing and don't concentrated on homework, so this addiction influences their grades and success at school. Because they can find everything on the websites, they hang out there. Moreover, this addiction to websites influences their social life.
They spend more time in front of puters than with their friends. The relation with their friends changes. The virtual life bees more important than their real life. They have a new language that they speak in the chat rooms and it causes cultural changes in society.
Because of the change in their behavior, they begin to isolate themselves from the society and live with their virtual friends. They share their emotions and feelings with friends who they have never met in their life. Although they feel confident on the puter, they are not confident with real live friends they have known all their life. It is a problem for the future. This addictive behavior is beginning to affect the entire world.
( )31. The main idea of the passage is about ______.
A. the cause of weboholism B. the advantage of weboholism
C. the popularity of weboholism D. the influence of weboholism
( )32. The underlined world “obsessional” in the second paragraph probably means ______.
A. attractive B. addictive C. professional D. potential
( )33. We can infer from the passage that ______.
A. weboholism has the greatest effect on teenagers
B. students can hardly balance real and virtual life
C. people are addicted to games on the Internet
D. virtual life is more vivid and attractive anyway
( )34. Which of the following is NOT true of weboholism?
A. It contributes to the development of the web.
B. The chat room language may change social culture.
C. The problem will be getting more and more serious later.
D. People addicted to the web often bee inactive in real life.
( )35. The author's attitude towards weboholism is that of being ______.
A. optimistic B. neutral C. critical D. acceptable
【答案及解析】
31. D 主旨大意题。根据文章第一段中的 “They spend many hours on the puter, and it bees a pulsive habit. They cannot stop, and it affects their lives.”可知,本文主要讲述网络给人们带来的影响。
32. B 词义猜测题。从下句“They are likely to log on puters and spend long hours at different websites.”可知。
33. B 推理判断题。从文章倒数第二段“The virtual life bees more important than their real life.”及最后一段“…they begin to isolate themselves from the society and live with their virtual friends.”可知学生很难在现实生活和虚拟生活之间达到平衡。
34. A 细节判断题。文章主要讲述的是网络给人们生活带来的影响,并没有讲到网瘾对网络发展的贡献,所以A错。
35. C 细节理解题。从文章最后一段“Although they feel confident on the puter, they are not confident with real live friends they have known all their life.”可知作者对网络的态度是批判的。
C
Angus MacLeod was fifty and he had spent his entire life as a shepherd in the remote mountainous region of northwest Scotland. He had never owned a radio or television nor had he travelled further than forty kilometres from his birthplace. His knowledge of the world was gained only from his brief trips to the village to sell his sheep and buy food. However, he had lately e to rely on the growing number of hillwalkers in the region as sources of international news.
In the spring of 1992, a Spanish student came across Angus high in the mountains. Eager to practise his English he engaged Angus in conversation. The student told Angus of the forthing Olympic Games in Barcelona. Excited by the student's colourful description of Spain and the Games, Angus decided to attend the event in person and two months later arrived in Barcelona.
The ticketless Angus stood outside the stadium with his canny brain working overtime, watching a growing number of individuals entering the stadium through a small entrance at the side. He noticed that they all seemed to be carrying objects. Perhaps they were workmen, he thought. He moved closer and watched.
Within minutes a thin young man came along carrying an extremely long pole. He approached the official at the door and said “Pole Vault”. The official moved to the side and the man entered. Next came a heavyset man with a spear. Angus wondered how a man could carry such a dangerous weapon in a modern city. The man shouted “Javelin” and was presently admitted. Angus was puzzled. Perhaps they were all connected with security. His puzzlement grew when a huge man appeared with a steel ball in his hand. He shouted “Shot Putt” and walked past the official.
It suddenly dawned on Angus that these people were petitors. He opened his programme and sure enough under the heading “events” he saw the three words the men had said. Angus laughed to himself as a plan began to take shape in his mind. First he needed to buy one or two things.
An hour later he reappeared dressed in a tracksuit with “Scotland” written across the chest. Over his shoulder he carried a roll of barbed wire (铁丝网). Smiling to himself he walked up to the official and as casually as he could, shouted, “Fencing!”
( )36. Which was Angus' new way to know the outside world?
A. Travelling from his birthplace.
B. Talking to hillwalkers in the region.
C. Going to the nearby village to sell sheep.
D. Buying food in other places.
( )37. What are “Pole Vault”, “Javelin”, “Shot Putt” and “Fencing” in the passage?
A. Olympic events. B. Names of petitors.
C. The thing they carried with. D. The countries they came from.
( )38. From the passage we can learn that ______.
A. the Spanish student went to Scotland to practice his English
B. Angus became a member of the Scottish Olympic team
C. Angus believed that weapons were necessary to the security of the Games
D. the Spanish student's description of his country and the Games excited Angus
( )39. In the passage, Angus seemed to be ______.
A. poorlyinformed B. intelligent
C. strongminded D. athletic
( )40. What do you expect the official would do in the end?
A. Check the security of the wire. B. Lead him to the court.
C. Refuse to let him in. D. Examine him closely.
【答案及解析】
36. B 细节理解题。从文章第一段“he had lately e to rely on the growing number of hillwalkers in the region as sources of international news.” 可知,他最近从徒步入山者口中得知一些国际信息。
37. A 逻辑推断题。文中倒数第二段交代,“It suddenly dawned on Angus that these people were petitors.”故前一段那些人都是运动员,而他们所说的项目就是奥林匹克的运动项目。
38. D 细节理解题。文章第二段提到,“Excited by the student's colourful description of Spain and the Games, Angus decided to attend the event in person and two months later arrived in Barcelona.”所以选D。
39. A 推理判断题。由最后一段得知,Angus误以为fencing是栅栏(其实是击剑运动),所以他是“孤陋寡闻的”。
40. C 推理判断题。由上题可知,因为Angus错把栅栏当成击剑,弄巧成拙,后果一定是被拒之门外。
D
Maurice Sendak's children's book, Where the Wild Things Are, published in 1963, has bee very successful throughout the years and was made into a movie earlier this year.
The book's main character is a boy named Max who gets into trouble with his mother and is sent to bed without any supper. Before long, Max's room magically bees a forest, and he sails away to a land where monsters(怪物,怪兽) live. Max isn't scared, though, and bees king of the wild things, but after a while, he begins feeling homesick. Max sails back home and his supper is still hot when he arrives in his bedroom.
Many teachers and professors like this story and use it to help children develop creativity and imagination. Melina Davis, an education professor, said she likes how the book contains a couple of pages that have only pictures on them. “This allows children to shape the story themselves,” she said.
The book contains a few of larger words that some parents worry may confuse children, but experts say those words help improve children's reading skills and challenge them.
Davis said the book is well written which helps kids get involved in the story. “The book talks about what all children go through, like ‘I was naughty but my mommy still loves me’,” Davis said.
The book also encourages children to face their fears. “I think it's really good to show that Max makes friends with the monsters,” Davis said. “Kids can find out monsters aren't always the thing under the bed that's going to scare them. I think this is good because it shows that the children can go to scary places but still have a positive experience.”
Since the book has been successful throughout the years, a movie was recently made and many people are excited to see it. Davis said she thinks the movie will be wonderful but it might be a little scary for younger children. “You don't want bad dreams over a book that's extremely wonderful,” Davis said.
( )41. Teachers and professors like the book because it helps children ______.
A. understand pictures B. improve reading skills
C. face their fear bravely D. bee more imaginative
( )42. Why does the book contain some larger words?
A. To make the story more formal.
B. To help challenge the children's reading skills.
C. To encourage the children to learn more new words.
D. To help children better understand the story.
( )43. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. The character Max is brave enough in the story.
B. Max was sent to the forest as punishment.
C. People of all ages are in favor of the book.
D. The movie based on the book proves to be a great success.
( )44. What does Davis think of the movie?
A. She thinks children of all ages will love it.
B. She encourages children to see it to fight against their fear.
C. She worries that it might be too frightening for some children.
D. She believes it will be a better choice for children than the book.
( )45. What's the author's purpose in writing the passage?
A. To advise parents to help children to improve their reading skills.
B. To ment on a famous children's book.
C. To encourage children to face their fear and bee more imaginative.
D. To introduce a movie based on a children's book.
【答案及解析】
41. D 句意理解题。由第三段 “Many teachers and professors like this story and use it to help children develop creativity and imagination.”可知,此书可以培养孩子的创造力。 42. B 细节推断题。由第四段中的“…experts say those words help improve children's reading skills and challenge them.”可知,生词的使用是为了提高孩子的阅读能力。
43. A 逻辑推理题。第二段讲述了Max isn't scared,所以他很勇敢;Max和母亲吵架而被罚不能吃晚饭,不是被罚去森林,故B错;此书为儿童读物,并不一定适合所有人,故C错;电影还未上映,不能视为已取得成功,故D错。
44. C 细节判断题。 由最后一段中“Davis said she thinks the movie will be wonderful but it might be a little scary for younger children.”可知,她担心太小的孩子仍然会被电影吓到,故选C。
45. B 句意理解题。文章第一段就提出了话题,即为该儿童读物。之后的自然段都是从不同角度介绍这本书,最后一段才谈到根据此书改编的电影,所以作者的写作意图是评论图书而非电影,故选B。
第二节 信息匹配(共5小题;每小题2分,满分10分)
阅读下列应用文的相关信息,并按照要求匹配信息。
下面是一篇应用文及其应用场合的信息,请阅读下列应用文和相关信息,并按照要求匹配信息,并在答题卡上将对应号的相应选项字母涂黑。
A. City unit sale: A 2 large bedroom unit (Top floor & 60 sqm) along Lonsdale St. with a good city view, fully furnished rooms, with 1 minute walking distance to Parliament Station & free city circle trams. Close to Melbourne Central, Chinatown, Safeway, shops, parks and cinemas. Current rent: $395 per week. Price: $265, 000. Contact: Tan ++ 3 96395362 / 0401 542 361.
B. Rooms $130 + pw: Elsternwick 2 bedroom home — Person wanted to share in spacious(宽敞的) and fortable home near Ripponlea Station, St.Kilda Rd Elsternwick. Rear of block 3 with a courtyard garden and carport(汽车棚) with a huge BBQ. Bedroom can be furnished or unfurnished; rent: $130 per week, plus electricity. I work 6day shifts and want someone who is able to put up with my lifestyle as my housemate.
C. Town & County VIC new: Fully furnished room to share in a 2 bedroom house from July at one of the best locations of Hawthorn, close to city, transport and Swinburne Uni. Acmodation is available at 100 / w. House is having almost every facility. Best suitable for students.
D. Property for lease: Available: Beautiful lightfilled 2 bedroom apartment with a large balcony (阳台) overlooking one of St. Kilda's most soughtafter streets. $230 per week. Very quiet area, with no adjoining (毗邻的) apartments. 2 separate bedrooms, a bathroom with bath and a large livingroom. Modern interior with gas cooking, stainless steel kitchen, polished floorboards & parking.
E. Rooms $100-$113pw: Available is a mediumsized room in a fully furnished house, massive garage, big backyard, 5 min. walking distance to shops, train and bus. Male/Female 18-30 to share with one guy (24) and a cat. Use of washing machine & dryer. $100pw + bills, 0406793626.
F. Rooms wanted: An easygoing couple is looking for a room in an inner city suburb, Kensington, north Melbourne, Carlton Fitzroy Richmond Clifton hill etc. We have just e over to work for a year. We are into a lot of things, friendly and easygoing.
请阅读以下个人信息,然后匹配人物信息和出租 / 求租信息。
( )46. Ray and his wife are very friendly. They have just moved to the city. And they are planning to work here. They want to rent a room to live in for a period of time.
( )47. Phil has a unit about sixty square meters. It is near Chinatown and you can go shopping on foot. You can rent it or buy it as you like.
( )48. Mike has a wonderful apartment to rent which faces the streets. It is fully furnished with kitchen, bathroom and so on.
( )49. Robert has rent a room which has a large backyard. The room is close to the station. He has raised a lovely cat. He wants to find someone ranging from 18 to 30 to live with him.
( )50. Clare is a student in a university in Hawthorn. She is going to rent a room with one of her classmates in a place where transport is convenient.
【答案及解析】
46. F 该题与F项内容都是讲一对友好的夫妻,需要租房。
47. A 该题与A项内容都涉及60平方的房子和中国城。
48. D 该题与D项内容都涉及临街的房子和齐全的家具。
49. E 该题与E项内容都涉及接近车站和养了一只猫。
50. C 该题与C项内容都涉及Hawthorn这个地点。
第三部分:写作(共两节,满分40分)
第一节 基础写作 (共1小题,满分15分)
你校进行题为“是否应该考查英语口语”的英语辩论赛。以下是正方的主要观点:
【写作内容】
请你根据以上内容写一篇短文,代表正方作最后的总结陈词。
1.阐述考查英语口语对各方面的积极影响;
2.呼吁各界重视英语口语教学。
【写作要求】
只能使用5个句子表达全部内容(首句已给出,不计入总句数)。
【评分标准】
句子结构准确,信息内容完整,篇章结构连贯。 Ladies and gentlemen, in summary, our team has argued that the testing of spoken English is both necessary and beneficial.
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
One possible version:
Ladies and gentlemen, in summary, our team has argued that the testing of spoken English is both necessary and beneficial.
Being aware that oral English is of the same importance as reading and writing, students are encouraged to practice speaking and municating in English. Therefore, their English skills are likely to be fully developed. What's more, the testing of spoken English drives teachers to lay greater emphasis on teaching oral English, which not only urges them to make special efforts to improve their own English level but also helps them to make their classes more lively and interesting. Since English is a global language, the testing of spoken English can bring up more talents needed in international munication. To be brief, more attention should be given to teaching and learning spoken English.
第二节 读写任务 (共1小题,满分25分)
阅读下面的短文,然后按照要求写一篇150词左右的英语短文。
If you're kept to 140 characters or less as you are on Twitter, sometimes abbreviations can be helpful.
However, some abbreviations, as well as other Internet slangs, have passed the helpful line.
If we're going to spend much time on social media sites like Twitter and , we should do our best to make us not look like idiots. There are a lot of words, phrases and abbreviations that we need to understand.
AMIRITE — No, you're not.
STFU — No.
BAMF — Surely, anyone writing this on is nothing close to a bad ass.
FAIL — Overuse has turned this word into an immediate signal for “I'm snarky and sarcastic and I think I'm better than you.”
FTW — You've won nothing. Trust me.
GTL— Be honest, the only time you see the inside of a gym is when your're watching “Breaking Bonaduce” rerun.
PWN — I don't have any idea what this even means. But I do know two things. First, whatever it is, I have never been “pwned” and you do not “pwn” me. Second, using this word makes me want to stuff(填满) your locker with your D&D toys.
【写作内容】
1.以约30词概括上文的主要内容。
2.以约120个词对“网络语言”这一主题发表你的看法,内容包括:
(1)简述你所见过的网络语言;
(2)谈谈你对网络语言的看法。
【写作要求】
1.作文中可以使用亲身经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容但不得直接引用原文中的句子。
2.作文中不能出现真实姓名和学校名称。
One possible version:
The writer states that sometimes Internet slangs are helpful in our everyday life when we log in the internet so we should know some internet slangs although some of them are not of much use.
As Internet chat and instant messaging increasingly bee a part of life for China's puterliterate youth, the use of Internet slang with Chinese characteristics has grown and adoption of the terms has permeated all areas of Chinese life. The everexpanding vocabulary of abbreviated, invented, and adapted terms, such as MM meaning girl, dinosaur for an unattractive woman and PK for an opponent, has rapidly entered the public frame of reference. Many youngsters also like to use “ing” after Chinese words to express the present progressive tense in the cyberspace.
From the English learning point of view, we have ventured into the Englishspeaking environment of the Net and noticed that people do not necessarily use the type of English that we learned in class. Many of the slang words can seem confusing, obscure, or even nonsensical. In my opinion, myriads of use of internet slang in reality will inevitably bring amounts of troubles, such as informal expression, ambiguity or disagreement. Therefore, internet slang should be at least prohibited in official documents, news broadcast and textbooks.
