最新文章专题视频专题问答1问答10问答100问答1000问答2000关键字专题1关键字专题50关键字专题500关键字专题1500TAG最新视频文章推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37视频文章20视频文章30视频文章40视频文章50视频文章60 视频文章70视频文章80视频文章90视频文章100视频文章120视频文章140 视频2关键字专题关键字专题tag2tag3文章专题文章专题2文章索引1文章索引2文章索引3文章索引4文章索引5123456789101112131415文章专题3
当前位置: 首页 - 正文

2016年高考英语阅读理解专项练习题

来源:动视网 责编:小OO 时间:2025-10-04 18:28:27
文档

2016年高考英语阅读理解专项练习题

2016年高考英语阅读理解专项练习题(6)(一)Ourbrainsworkincomplexandstrangeways.Therearesomepeoplewhocancalculatethedayoftheweekforanygivendatein40,000years,butwhocannotaddtwoplustwo.Otherscanperformcomplexclassicalpianopiecesafterhearingthemonce,buttheycannotreadorwr
推荐度:
导读2016年高考英语阅读理解专项练习题(6)(一)Ourbrainsworkincomplexandstrangeways.Therearesomepeoplewhocancalculatethedayoftheweekforanygivendatein40,000years,butwhocannotaddtwoplustwo.Otherscanperformcomplexclassicalpianopiecesafterhearingthemonce,buttheycannotreadorwr
2016年高考英语阅读理解专项练习题(6)

 (一)

  Our brains work in complex and strange ways.There are some people who can calculate the day of the week for any given date in 40,000 years, but who cannot add two plus two.Others can perform complex classical piano pieces after hearing them once, but they cannot read or write.

  Dr.J.Langdon Down first described this condition in 1887.He called these people idiot savants.An idiot savant is a person who has significant mental impairment (损伤) , such as in autism ( 孤独症,自闭症) or retardation.At the same time, the person also exhibits some extraordinary skills, which are unusual for most people.The skills of the savant may vary from being exceptionally gifted in music or in mathematics, or having a photographic memory.

  One of the first descriptions of a human who could calculate quickly was written in 17 by Dr.Benjamin Rush, an American doctor.His patient, Thomas Fuller, was brought to Virginia as a slave in1724.It took Thomas only 90 seconds to work out that a man who has lived 70 years, 17 days, and 12 hours has lived 2,210,500,800 seconds.Despite this ability, he died in 1790 without ever learning to read or write.

  Another idiot savant slave became famous as a pianist in the 1860s.Blind Tom had a vocabulary of only 100 words, but he played 5 ,000 musical pieces beautifully.

  In the excellent movie Rain Man, made in 1988 and available on video cassette, Dustin Hoffman plays an idiot savant who amazes his brother played by Tom Cruise, with his ability to perform complex calculations very rapidly.

  Today we more clearly recognize that the idiot savant is special because of brain impairment.Yet not all brain impairment leads to savant skills.Some studies have shown that people who have purposeful interruption of the left side of the brain can develop idiot savant skills.However few people wish to participate in such experiments.There are many excellent reasons for not undergoing unnecessary experimentation on one's brain.The term idiot savant is outdated and inappropriate.Virtually all savants have a high degree of intelligence and are thus not idiots.

  72.What does the passage mainly talk about?

  A.Idiot savants have areas of outstanding abilities.

  B.Human Beings have complicated thinking process.

  C.The brains of the idiot savants are partly impaired.

  D.The reasons why people have wonderful skills vary.

  73.Which of the following can be done by Rain Man?

  A.He can play wonderful pieces of classical music.

  B.He can guess out exactly the length of a man's life.

  C.He can memorize the contents of the pictures fast.

  D.He can count matches dropped on the floor quickly.

  74.What can you infer from the passage?

  A.Idiot savants have real talents for art and math.

  B.Dr.Down is the first person who found idiot savants.

  C.Few people wish to risk becoming savants by brain operations.

  D.Intentional left brain impairments will surely lead to idiot savants.

  75.Which of the following shows the structure of the passage?

答案:72—75 ADCB

(二)

  Laws that would have ensured pupils from five to 16 received a full financial education got lost in the ‘wash up’. An application is calling on the next government to bring it back.

  At school the children are taught to add up and subtract(减法) but, extraordinarily, are not routinely shown how to open a bank account — let alone how to manage their finances in an increasingly complex and demanding world.

  Today the parenting website Mumsnet and the consumer campaigner Martin Lewis have joined forces to launch an online application to make financial education a compulsory element of the school curriculum in England. Children from five to 16 should be taught about everything from pocket money to pensions, they say. And that was exactly the plan preserved in the Children, Schools and Families bill that was shelved by the government in the so-called “wash-up” earlier this month — the rush to legislation before parliament was dismissed. Consumer and parent groups believe financial education has always been one of the most frustrating omissions of the curriculum.

  As the Personal Finance Education Group (Pfeg) points out, the good habits of young children do not last long. Over 75% of seven- to 11-year-olds are savers but by the time they get to 17, over half of them are in debt to family and friends. By this age, 26% see a credit card or overdraft(透支) as a way of extending their spending power. Pfeg predicts that these young people will “find it much harder to avoid the serious unexpected dangers that have befallen many of their parents' generation unless they receive good quality financial education while at school.”

  The UK has been in the worst financial recession(衰退)for generations. It does seem odd that — unless parents step in — young people are left in the dark until they are cruelly introduced to the world of debt when they turn up at university. In a recent poll of over 8,000 people, 97% supported financial education in schools, while 3% said it was a job for parents.

  61. The passage is mainly about _____________.

  A. how to manage school lessons

  B. how to deal with the financial crisis

  C. teaching young people about money

  D. teaching students how to study effectively

  62. It can be inferred from the first two paragraphs that __________.

  A. the author complains about the school education

  B. pupils should not be taught to add up and subtract

  C. students have been taught to manage their finances

  D. laws on financial education have been effectively carried out

  63. The website and the consumer campaigner joined to _________.

  A. instruct the pupils to donate their pocket money

  B. promote the connection of schools and families

  C. ask the government to dismiss the parliament

  D. appeal for the curriculum of financial education

  . According to Pfeg, ___________.

  A. it is easy to keep good habits long

  B. teenagers spend their money as planned

  C. parents are willing to pay the debt for their kids

  D. it will be in trouble if the teenagers are left alone

  65. A poll is mentioned to ___________.

  A. stress the necessity of the curriculum reform

  B. show the seriousness of the financial recession

  C. make the readers aware of burden of the parents

  D. illustrate some people are strongly against the proposal

  答案:61-65 CADDA

三)

  Europeans should try to stay indoors if ash from Iceland's volcano starts settling, the World Health Organization warned Friday as small amounts fell in Iceland, Scotland and Norway.

  WHO spokesman Daniel Epstein said the microscopic(微小的) ash is potentially dangerous for people when it starts to reach the Earth because inhaled(吸入) particles can enter the lungs and cause respiratory problems. And he also said Europeans who go outside might want to consider wearing a mask.

  Other experts, however, weren't convinced the volcanic ash would have a major effect on peoples' health and said WHO's warnings were "hysterical." They said volcanic ash was much less dangerous than cigarette smoke or pollution. Volcanic ash is made of fine particles of fragmented volcanic rock. It is light gray to black and can be as fine as talcum powder. During a volcanic eruption, the ash can be breathed deep into the lungs and cause irritation even in healthy people. But once it falls from a greater distance — like from the cloud currently hovering above Europe — its health effects are often minimal, experts say.

  "Not all particles are created equal," said Ken Donaldson, a professor of respiratory toxicology at the University of Edinburgh, "In the great scheme of things, volcanic ash is not all that harmful." And he said most Europeans' exposure to volcanic ash would be negligible and that only those in the near districts of the Icelandic volcano would likely be at risk.

  Dr. Stephen Spiro, a professor of respiratory medicine and deputy chair of the British Lung Foundation, said the further the particles travel, the less dangerous they will be. "The cloud has already passed over northern Scotland and we haven't heard of any ill effects there," he said. Spiro said to wear masks or stay indoors to avoid volcanic ash was "over the top" and "a bit hysterical."

  60. The text is mainly about .

  A. the effect of volcanic ash

  B. the health risk of volcanic ash

  C. the disadvantages of volcanic ash

  D. the opinions on health risk of volcanic ash

  61. Which one is true according to Paragraph3?

  A. The volcanic ash’s effects on Europeans were little.

  B. The ash caused irritation even in healthy people.

  C. Other experts thought WTO’S warnings were useful.

  D. The volcanic ash was more dangerous than cigarette smoke or pollution.

  62. The underlined word “hysterical” in Paragraph4 most probably means .

  A. amazing B. practical C. valuable D. overstated

  63. What can we learn from the passage?

  A. The volcanic ash wouldn’t be harmful to people.

  B. All experts thought the volcanic ash did great harm to our health.

  C. People close to the volcano would likely be at risk according to some experts.

  D. Europeans should stay indoors because Iceland's volcano starts settling.

  答案:

  60.D. 主旨大意题。本文主要就火山灰对人的健康的危害问题世卫组织和其他专家给出不同观点。A太笼统;B不能体现不同的观点;C与文章内容无关;D符合题意。

61. A. 细节理解题。第三段最后一句可知A是正确的;由第三段中During a volcanic eruption……in healthy people.可知B错误;由第三段中Other experts, however, weren't convinced…… cigarette smoke or pollution可排除C D。

(四)

  Fear and its companion pain are two of the most useful things that man and animals possess if they are used. If fire didn’t hurt when it burned, children would play with it until their hands were burned away. Similarly, if pain existed but fear didn’t, a child could burn itself again and again because fear would not warn it to keep away from the fire that had burnt it before. A really fearless soldier—and some do exist—is not a good soldier because he is soon killed; and a dead soldier is of no use to his army. Fear and pain are therefore two guards without which man and animals might soon die out.

  In our first sentence we suggested that fear ought to be properly used. If, for example, you never go out of your house because of the danger of being knocked down and killed in the street by a car, you are letting fear rule you too much. The important thing is not to let fear rule you, but instead, to use fear as your servant and guide. Fear will warn you of dangers; then you have to decide what action to take.

  In many cases, you can take quick and successful action to avoid the danger. For example, you see a car coming straight towards you; fear warns you, you jump out of the way, and all is well.

  In some cases, however, you decide that there is nothing that you can do to avoid the danger. For example, you cannot prevent an airplane crashing into your house, and you may not want to go and live in a desert where there are no airplanes. In this case, fear has given you its warning, you have examined it and decided on your course of action, so fear of the particular danger is no longer of any use to you, and you have to try to overcome it.

  60. Children would play with fire until their hands are burnt away if _________.

  A. they were not well educated at school B. they had never played with fire before

  C. they had no sense of pain D. they were fearful of pain

  61. People sometimes succeed in timely avoiding danger because _________.

  A. they have gained experience B. they are warned of the danger and take quick action

  C. they jump out of the way in time D. they are calm in face of danger

  62. What is implied but not stated in the passage?

  A. Too much fear is harmful B. Fear is always something helpful

  C . Fear is something that can be avoided

  D. Fear ought to be used as our guide in our life

  63. The best title for this passage should be __________.

  A. No Pains, No Gains B. Pain and Actions

  C. The Value of Fear D . The Reason Why People Fear

  参:60—63 CBAC

  62. D. 词义猜测题。由上文中volcanic ash is not all that harmful和下文中only those in the near vicinity of the Icelandic volcano would likely be at risk可知D正确, 夸大的,言过其实的。

  63.C. 由第三段 But once it falls from a greater distance….. effects are often minimal和第四段中 only those in the near vicinity of the Icelandic volcano would likely be at risk以及第五段中 the further the particles travel, the more diluted and less dangerous they will be可知C正确。ABD观点表达绝对。(五)

  Imagine a mass of floating waste is two times the size of the state of Texas. Texas has a land area of more than 678 000 square kilometers. So it might be difficult to imagine anything twice as big.

  All together, this mass of waste flowing in the North Pacific Ocean is known as the Great Pacific Ocean Garbage Patch. It weighs about 3 500 000 tons. The waste includes bags,bottles and containers—plastic products of all kinds.

  The eastern part of the Great Pacific Ocean Garbage Patch is about l 600 kilometers west of California. The western part is west of the Hawaiian Islands and east of Japan. The area has been described as a kind of oceanic desert,with light winds and slow moving water currents. The water moves so slow that garbage from all over the world collects there.

  In recent years,there have been growing concerns about the floating garbage and its effect on sea creatures and human health. Scientists say thousands of animals get trapped in the floating waste,resulting in death or injury. Even more die from a lack of food or water after swallowing pieces of plastic. The trash can also make animals feel full,lessening their desire to eat or drink.

  The floating garbage also can have harmful effects on people. There is an increased threat of infection of disease from polluted waste,and from eating fish that swallowed waste. Divers can also get trapped in the plastic.

  Its existence first gained public attention in l997. That was when racing boat captain and oceanographer Charles Moore and his crew sailed into the garbage while returning from a racing event. Five years earlier,another oceanographer learned of the trash after a shipment of rubber duckies got lost at sea. Many of those toys are now part of the Great Pacific Ocean Garbage Patch.

  In August,2009,a team from the University of California,San Diego became the

  latest group to travel to it. They were shocked by the amount of waste they saw. They gathered hundreds of sea creatures and water samples to measure the garbage patch’s effect on ocean environment.

  51.How did the writer introduce the topic of the passage?

  A. By giving an example. B. By listing the facts.

  C. By telling a story. D. By giving a comparison.

  52.What do we know about the Great Pacific Ocean Garbage Patch?

  A. It is made up of various kinds of plastic products.

  B. It is a solid mass of floating waste materials.

  C. It lies l60 000 kilometers east of California.

  D. It is described as a kind of oceanic desert.

  53.Why do people pay attention to the Great Pacific Ocean Garbage Patch?

  A. Because it may prevent the flow of ocean water.

  B. Because the polluted plastic articles will move up the food chain.

  C. Because it may be from an island in the pacific.

  D. Because ships may be trapped in the floating waste.

  54.Which column can you find the passage on a newspaper?

  A. Sports and entertainment. B. Media and culture.

  C. Environment and society. D. Science and technology.

  55.The purpose of writing this passage is to____________.

  A. warn people of the danger to travel in the pacific

  B. analyze what caused the waste patch in the pacific

  C. give advice on how to recycle waste in the ocean

  D. introduce the Great Pacific Ocean Garbage Patch

  参:

  51.D。推理判断题。根据第一段”Imagine a mass of floating waste is two times the state of Texas.Texas has a land area of more than 678 000 square kilometers.So it might be difficult to imagine anything twice as big.”可知,作者拿得克萨斯州与大量的垃圾漂浮物进行比较,所以选D项。

  52.A。细节判断题。根据第二段中的”The waste includes bags,bottles and containers—plastic products of all kinds.”可知,这些垃圾漂流物是塑料制品。

  53.B。细节理解题。根据第五段中的”There is an increased threat of infection of

  disease from polluted waste,and from eating fish that swallowed waste.”可知受污染的塑料制品会通过食物链来影响人类。

  54.C。推理判断题。根据本文内容可知,这篇文章最有可能出现在报纸上”环境与社会”这个栏目里。

  55.D。作者意图题。本文通过介绍太平洋上漂浮的大量的塑料垃圾废物的情况,指出了它们对海洋中的生物以及人类的影响,所以D项正确。

(六)

  With all the wars, fighting and sadness in the world today, it's not only necessary, but also essential to have a good sense of humor just to help us get through each and every day of our lives.Putting a smile on someone's face when you know they are feeling down in the dumps ( 处于沮丧中), as the saying goes, makes me feel good and warms my heart.

  How would you feel if you could not joke around with your wife, husband, child, co-worker neighbor, close friend, or even just someone that you are standing in line with at your comer store? I am always saying things that make others smile or laugh, even if I don't know the person I'm joking around with.My Grandma always found humor in everything she did, even if it was the hardest job anyone could imagine.This not only relieves stress in any situation, but also is common courtesy (礼貌) to speak to others that are around you.

  I know of a few people that don’t have a funny bone in their bodies, as they say.Everyone around them could be rolling on the floor after hearing a great joke and they would sit there without the slightest smile on their face.They don't get the joke that makes others laugh.I am busting a gut while they just sit there, looking at me as if I were from outer space.How can people not get a really funny joke?

  Laughing is essential to keep your stress levels under control.Without humor we would find ourselves with a lot of psychological problems, or on a lot of medications to keep us from going crazy.There is too much sadness in this present world.It drives people crazy.We all need to find a way to bypass the sadness and bring a little light into our lives.So, I believe our best medicine is to get together and tell some jokes and have some fun laughing together.

  51.According to the author, humor is useful in the aspect that ____________.

  A.it makes people more confident

  B.it can pick up people' s spirits

  C.it can help get rid of the cruelty in the world

  D.it can help people get on well with others

  52.The author answers the question in the second paragraph with ___________.

  A.facts and descriptions B.evidence and argument

  C.examples and conclusion D.stories and persuasion

  53.The phrase “busting a gut" in the third paragraph can be replaced by __________.

  A.explaining carefully B.speaking loud

  C.keeping silent D.laughing hard

  54.In writing the passage, the author mainly intends to __________.

  A.talk about his own understanding of humor

  B.encourage people to be humorous in daily life

  C.introduce a practical way to get through daily life

  D.convince people of the power of being optimistic about life

  55.What is the author' s attitude towards the present world?

  A.Positive. B.Critical.

  C.Satisfied. D.Indifferent.

答案:51—55BCDBB

2016广东韶关市高考英语二轮完形填空练习(6)及答案

2016高考英语完型填空(日常生活类)

完形填空。

ItwasChristmasEve1881.Iwas15yearsoldandfeelingliketheworldwas ________ formebecausetherehadn'tbeenenoughmoneytobuymetheriflethatI’dwantedthatyear.Pacamebackinandtherewasiceinhisbeard.“Comeon,Matt,”Pasaid.“Dresswarmly.It’scoldoutside.We’regoingtoWidowJensen’s.Theyare ________ wood.”WidowJensenlivedabouttwomilesdowntheroad.Herhusbandhaddiedayearorsobeforeand________ herwiththreechildren,theoldestbeingeight.I________ wentoutwithPaandwe ________ thesledhighwithwood. ________ wewenttothestoreandPatookdownabigham,somebacon,asackofflourandsomeshoes,whichwereputintoasmallersack.WerodethetwomilestoWidowJensen’sin ________.ItriedtothinkthroughwhatPawasdoing.Iknewwedidn’thavemuchmoneyandWidowJensenhad________ neighborsthanus.Itshouldn’thavebeenour ________.WidowJensenopenedthedoorandletusin.Shehadablanketwrappedaroundher ________ .Thechildrenwerewrappedin ________ andweresittinginfrontofthefireplacebyaverysmallfirethat ________ gaveoffanyheatatall.“Webroughtyouafewthings,Ma’am,”Pasaidandsetdownthesackofflour.Iputthemeatonthetable.ThenPahandedherthesackthathadtheshoesinit.She ________ andtooktheshoesoutonepairatatime.Iwatchedhercarefully.Shebitherlowerliptokeepitfrom ________ andthentearsfilledhereyesandstartedrunningdownhercheeks.ShelookedupatPalikeshewantedtosaysomething, ________ itwouldn’tcomeout.“Webroughtaloadofwoodtoo,Ma’am,”Pasaid.Thenheturnedtomeandsaid,“Matt,gobringsomein.”Iwasn’tthe ________ personwhenIwentbackouttobringinthewood.IchokedandasmuchasIhateto ________ it,thereweretearsinmyeyestoo.InmymindIkept ________ thosethreekidshuddled(蜷缩)aroundthefireplaceandtheirmotherstandingtherewithtearsrunningdownhercheekswithsomuch ________ inherheartthatshecouldn’tspeak.Justthentherifleseemedvery ________ .PahadgivenmethebestChristmasofmylife.

【小题1】A.overB.completeC.lostD.boring

【小题2】A.inbetweenB.awayfromC.outofD.farbehind

【小题3】A.offeredB.broughtC.delightedD.left

【小题4】A.excitedlyB.hurriedlyC.gratefullyD.unwillingly

【小题5】A.equippedB.placedC.loadedD.armed

【小题6】A.NowB.ThenC.MeanwhileD.Sometime

【小题7】A.silenceB.regretC.devotionD.condition

【小题8】A.smarterB.tougherC.prettierD.closer

【小题9】A.topicB.concernC.ideaD.case

【小题10】A.shouldersB.headC.armsD.feet

【小题11】A.oneB.therestC.anotherD.theother

【小题12】A.nearlyB.hardlyC.actuallyD.slowly

【小题13】A.jumpedB.laughedC.jokedD.hesitated

【小题14】A.tremblingB.movingC.bendingD.crying

【小题15】A.andB.soC.orD.but

【小题16】A.honestB.kindC.sameD.disappointing

【小题17】A.allowB.admitC.clarifyD.confirm

【小题18】A.seeingB.imaginingC.cheeringD.comforting

【小题19】A.motivationB.gratefulnessC.sympathyD.courage

【小题20】A.typicalB.valuableC.unimportantD.hopeless

完形填空。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

Mysister,Cathy,wholivesinVancouver,sentmeapackagefullofChristmasgifts.Shetoldmethatshehad1itinadvancetomakesureitwouldarriveatmyhouseweeksbeforethe2.Christmaswasdrawingnear,butnopackagearrived.Cathycheckedthetrackingnumberevery3withCanadaPost,andeveryeveningshewouldcallmeto4iftherewasanysignofitonourend.

The5alwaysstartedwithquestionsaboutthepackage,buttwentyminuteslaterwewouldstillbe6.Wetalkedaboutourfamily,suchasparents,ourkids,7andsoon.Ofcoursewealsotalkedaboutourjobs.Wehadnevermadesomuch8foreachother!Thetalkalwaystookusbacktothehourswespendtogetherinourchildhood.

ByChristmasEvewefinallyhadto9thefactthatthepackagewas10lost.OnChristmasmorning,Cathygotonthephonewitheveryoneinmy11andtoldthemwhatshehadsent.Lateron,afterabigChristmasdinner,Ihadforgottenallaboutthe12packagewhentherewasaknockonthedoor.Whocoulditbeatsuchatime?AsI13thedoor,amanwasstandingthere.

“I14thisisyours,”hesaid,holdingapackage.JustthenI15thatithadbeendeliveredtothewrongaddress.“Ijustgothomefromvacation,”heexplained,“16IwantedyoutohavethisintimetoopenforChristmas.”Ithankedthis17strangerfortakingsomuchtroubleto18thisgifttousonChristmasDay,and19thankedGodthatthepackagehadbeenlostinthefirstplace.

Therealgiftthatholidayseasonwasthenew20tomysisterwholivesfarawayfromus.Nowthere’sonegiftIneverwanttogiveback!

1.A.bookedB.decoratedC.mailedD.listed

2.A.appointmentB.holidayC.deadlineD.party

3.A.yearB.monthC.weekD.morning

4.A.findoutB.takeoutC.figureoutD.pickout

5.A.complaintB.discussionC.conversationD.quarrel

6.A.kiddingB.arguingC.chattingD.scolding

8.A.foodB.moneyC.achievementD.time

9.A.acceptB.ignoreC.considerD.study

10.A.entirelyB.suddenlyC.mostlyD.simply

11.A.restaurantB.houseC.officeD.class

12.A.terribleB.missingC.bigD.outstanding

13.A.openedB.lockedC.leftD.watched

14.A.understandB.forgetC.knowD.believe

15.A.expectedB.dreamedC.realizedD.remembered

16.A.becauseB.butC.orD.so

17.A.generousB.honestC.politeD.kind

18.A.showB.presentC.returnD.offer

19.A.silentlyB.carefullyC.gentlyD.actually

20.A.connectionB.guideC.recognitionD.closeness

【参】CBDACCBDADBBADCBDCAD

完形填空。阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。

Ibelievehonestyisoneofthegreatestgifts.Iknowtheycallitalotoffancynamesthesedays,like(1)andstraightforward.Andit'sstillwhat(2)amanagoodcitizen.Thisismysecret,andItrytoliveby.

I'vebeeninthetaxibusinessforthirty-fiveyears,(3)thereisalotaboutitthatisnotsogood.Taxidrivershavetoberoughandtumble(乱作一团)fellowstobeabletotakeitinNewYork.You'vegottobe(4)tofighttheNewYorktrafficeighthoursaday.

Becausetaxidriversaretough,peoplegetthe(5)impressionthattheyarebad.Taxidriversarejustlikeotherpeople.Mostofthemwillactas(6)fellows.Youreadinthepapersalmosteveryweek(7)ataxidriverturnsinmoneyorjewelsorlikethatpeopleleaveintheir(8).Iftheyweren'thonest,youwouldn'tbereadingthosestoriesinthepapers.Onetime,Ifoundanemerald(翡翠的)ringinmycar.Irememberedhelpingaladywithalotofsuitcasesthatday,soIwentbacktowhereIhad(9).Ittookmealmosttwodaystowaitforherinordertoreturnher(10)toher.Ididn'tgetasmuchas“thankyou.”(11),IfeltgoodbecauseIhaddonewhatwasright.IthinkIfeltbetterthanshe(12).

IwasbornandraisedinIrelanduntilIwasnineteenyearsold.Icametothiscountryin1913whereI(13)severaljobstoearnafewdollarsbeforejoiningthearmyinWorldWarI.Afterbeingdischarged(退伍),Iboughtmyowncarandhaveownedoneeversince.Ithasn'tbeentooeasy(14),butmywifetakescareofourmoneyandwehaveagoodbit(15)forarainyday(一时之需).Inallmyyearsofdrivingataxi,Ihaveneverhad(16)withthepublic,notevenwithdrunks.Eveniftheygetalittleheadstrong(顽固的)onceinawhile,Ijustagreewiththemandthentheybehavethemselves.

Peopleaskmeabouttips.AsfarasIknow,(17)everyonewillgiveyousomething,becausemostAmericansare(18)generous.Ialwaystrytobenicetoeveryone,whetherthey(19)ornot.IbelieveinGodandtrytobeagoodmemberofmyparish(教区).ItrytoacttowardotherslikeIthinkGodwantsmetoact.Ihavebeentryingthisforalongtime,andthe(20)Itry,theeasieritgets.

1.A.dishonorB.dishonestyC.uprightD.faithful

2.A.takesB.becomesC.makesD.has

3.A.knowB.knownC.knewD.knowing

4.A.generousB.toughC.mildD.warm-hearted

5.A.rightB.properC.badD.wrong

6.A.rudeB.honestC.goodD.tough

7.A.whenB.whatC.whichD.where

8.A.housesB.carsC.pocketsD.rooms

9.A.pickedherupB.droppedheroffC.droppedherdownD.pullherdown

10.A.ringB.suitcaseC.carD.emerald

11.A.SoB.StillC.ButD.Though

12.A.wasB.didC.hasD.is

13.A.madeB.putC.heldD.took

14.A.atonetimeB.sometimeC.innotimeD.attimes

15.A.putoffB.putupC.putonD.putaway

16.A.troubleB.difficultC.wordD.anything

17.A.especiallyB.speciallyC.particularlyD.practically

18.A.neverB.seldomC.ratherD.fairly

19.A.tipB.advisedC.suggestedD.ask

20.A.longerB.harderC.betterD.shorter

【参】CCDBDBDBBABBCDDADDAA

文档

2016年高考英语阅读理解专项练习题

2016年高考英语阅读理解专项练习题(6)(一)Ourbrainsworkincomplexandstrangeways.Therearesomepeoplewhocancalculatethedayoftheweekforanygivendatein40,000years,butwhocannotaddtwoplustwo.Otherscanperformcomplexclassicalpianopiecesafterhearingthemonce,buttheycannotreadorwr
推荐度:
  • 热门焦点

最新推荐

猜你喜欢

热门推荐

专题
Top